![]() |
Citat:
Nici un grup de oameni nu poate continua sa exista fara sa fie condus. Exista biserici neoprotestante de 1000 sau 2000 de membri. Credeti ca un grup de 1000 de oameni ar putea rezista ani de zile fara o conducere? In toate grupurile umane, inclusiv in bisericile protestante, exista o ierarhie. Exista diaconi, prezbiteri, pastori. Exista comunitati regionale de biserici care au un supraveghetor. Comunitatile Regionale au reprezentanti intr-un Consiliu Bisericesc National. Fiecare da socoteala unui supraveghetor si exista comisii de disciplina la toate nivelele. Mai fratilor, nu predica chiar fiecare pastor ce vrea el din Biblie, nu e chiar asa debandada precum va imaginati unii dintre voi. Credeti ca la neoprotestanti este posibil sa se apuce un pastor sa predice ca e ok sa te inchini la icoane si sa ramana nesanctionat? |
raoul
Citat:
|
Citat:
Fara ierarhie fiecare are propriul lui dumnezeu,de obicei un sclav al propriilor lui pacate si fara nici o legatura cu adevaratul Dumnezeu. |
Citat:
|
...Am ramas in urma cu cititul... Oare sa fie noroc sau ghinion ca nu am mai avut timp sa vad ce mai e pe-aici... Dintre toti, inteleptul si iubitorul de vrajmasi, "Profetul-de-carton" ma pune serios pe ganduri...
Dom' prefesor, la o asa badjocora de posturi pe care indraznesti sa le faci pe-aici, eu am o singura atitudine: EXECUTIA (...virtuala!!!). Nu stiu cine esti si sub ce alt nume ai mai scos din minti pe altii de pe acest forum cu ceva timp in urma, dar e foarte clar efectul mesajelor tale. Din pacate se pare ca ai tot timpul din lume ca sa faci bine ce ti-ai propus (dezbinarea crestinilor, sau macar preocuparea cu "altceva"). E adevarat ca trebuie sa ne iubim vrajmasii, dar la tine... nu se pune. Trebuie sa primesti insutit ceea ce oferi: penibil, ignoranta, sarcasm. Nu-ti flutura in fata noastra parodia de intelepciune, ca daca te ia cineva la bani marunti te face "terci". Profiti de prea mult bun simt care se pare ca chiar s-a asternut pe-aici, dar s-ar putea sa devii cenusa daca te mai joci mult cu focul!... |
Citat:
Vorba aia cand pisica nu este acasa, soarecii danseaza pe masa....cam asa e si pe aici. |
Citat:
V-am explicat de ce nu cred ca este scriptural sa pui pastori sau preoti in biserica crestina sau orice alta denumire care nu e biblica. De exemplu, "penticostalul" a marturisit ca pe langa pastori mai au si alte structuri, insa nu au apostoli! Toate acestea nu sunt biblice. |
Citat:
Vad ca aveti o varianta ciudata de Biblie, sa nu mai vorbesc de modul de o interpreta. Dar ciudat ca ea devine difertita de a noastra doar cand sunteti intr-un impas si nu mai aveti raspunsuri. Daca nu avem aceeasi baza comuna nu are sens sa purtam discutii interminabile - pentru ca oricum nu o sa ajungem la un consens. ps: doar putin respect va cer...si cand spun respect nu ma refer la modul de adresare, ci la respect fata credinta noastra. |
Citat:
Citat:
Citat:
http://www.bibliaortodoxa.ro/ dar si http://biblia.resursecrestine.ro/ si folosesc si acest site: http://www.biblos.com/ ------------------------------------------------------------------ daca nu esti de acord cu parerile cuiva, si ai alta parere nu inseamna ca nu-l respecti. |
Am o zi incarcata astazi si Dumnezeu stie cum se va termina. Inainte sa plec la ale mele, doresc doar sa adaug doua randuri, desi aparent e inutil.
In principiu nu am nimic cu nimeni, indiferent de alegerea pe care si-o face in viata. Si la usa, cand mai vin indivizi cu mierea pe buze si veninul in suflet, stam de vorba cate 30-45 de minute sa vedem ce si cum. Dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere (vorba vine, ca de fapt, Dumnezeu a pus peste tot la fel si nu intelege de ce... nu mai e!?) O sa ma adresez acum, nu numai profetelului de carton ondulat sau hartie igienica, ci oricui indrazneste sa intineze la nesfarsit credinta ortodoxa: AJUNGE!!! Exista la sf. liturghie un moment cand parintele striga: "usile, usile, cu intelepciune, sa luam aminte". Desi aceasta nu este o biserica, incercam totusi sa pretindem ca suntem o comunitate ortodoxa, iar daca voi nu sunteti in stare sa o respectati, va invitam sa poftiti pe unde-ati venit. Lasati-ne prosti, asa, si nemantuibili, fiti voi destepti dar va rugam, nu mai ridicati glasul vostru schimonosit de rautate, fiindca in handicapul vostru nu puteti intelege ce se petrece aici. Sunteti cu adevarat cu un mare handicap, atat timp cat nu stiti si nu vreti sa va insusiti invataturile sfintilor parinti, nu pricepeti ce-s acelea sfinte moaste, iar Preasfintei Fecioare, ii aduceti tot felul de blasfemii. Nu ne intereseaza parerea voastra. Noi ne-am spus-o pe-a noastra ca suntem "acasa". Cand vom veni la "voi", n-aveti decat sa defilati cu biblia ciopartita in toate directiile. Dar aici sunteti niste paria si niste rataciti care nici macar nu-si recunosc ratacirea si indraznesc sa arate cu degetul catre altii. Iertare tuturor ca mi-am iesit din fire, dar pentru toti "Profetii de carton" care tulbura apele pe-aici, un singur si mare strigat: SICTIR!! |
Citat:
Mai sa fie... Dragule, Sfintii parinti a trait credinta si nu au lasat-o doar scrisa. Intelegi? Incearca sa faci putin diferenta. Sfintii au trait credinta si ne-au lasat invataturi din trairile lor, iar talcuirea Sfintei Scripturi au realizat-o tocmai prin aceasta traire a celor spuse in Sf Scriptura. Voi care numai o studiati din scoarta in scoarta si veniti sa va numiti atotstiutori, va intreb ce mai cautati pe aici pe un forum ortodox ....va macina cumva Adevarul? De ce invataturi mai aveti voi nevoie cand stiti atat de bine Bilia? |
despre iehovisti
Acum inteleg de ce iehovistii primesc un impuls in spate, ca sa nu zic altfel, in din ce in ce mai putinele state care chiar isi ingrijesc cetatenii, de ex. dictaturile de dezvoltare: pentru ca sunt o plaga, cu obsesiile lor subversioniste, anti-armata si anti-transfuzie, anti...
Profetule, chiar ai merge cu Biblia in mana la pericol, ai? Adica, daca noaptea un hot iti sparge casa stai ca lemnu', si nu iti aperi familia, ca de, mantuirea e mai importanta?! E ciudat, dar se pare ca, fie si involuntar, o cernere tot a avut loc, prin intrarea unor credinciosi NP pe acest forum: singurii de bun-simt s-au vadit intotdeauna a fi penticostalii. Si, pare-mi-se, unii baptisti, foarte putini, care au intrat, cand au intrat. Restul, parca sunt niste cyberzombies, la care doar pastorul are parola de admin, si deci poate apela la vestigialul lor bun-simt. Cu toata piscaleala amicala dintre mine si bunul nostru coleg Catalin, eu am afirmat public si afirm si acum ca am evlavie si la Sf. Nectarie Taumaturgul, pe care il consider, alaturi de Padre Pio, unul dintre marii facatori de minuni din aceasta era, altfel atat de decazuta in atatea privinte. Astia insa vin si porcaiesc orice au si catolicii, si ortodocsi, si miafizitii sfant: de la sfinte moaste, la ierarhie, si de la nemurirea sufeltului la firescul institutiei defensive a armatei. Insa, trebuie sa recunosc: intr-un veceu de tara sau intr-o padure de munte, vara, nimic nu se compara cu o brosura iehovista pentru anumite necesitati urgente... 1-0 pentru calitatea hartiei, sau cartonului, martorilor lu' peste... |
Citat:
Citat:
Citat:
Pai daca easta e sursa, de ce faceti trimitere "la a se studia varinta in limba greaca". Sau sa inteleg ca numai anumite parti din acesta sursa este corecta? |
Citat:
Mă scuzi, dar este o hârtie prea lucioasă pentru simțurile mele delicate! |
Citat:
Sunt anumite versete modificate chiar față de sursa contemporană grecească (a Bisericii Ortodoxe Grecești), așa cum am arătat de numeroase ori pe topicul despre diferențe. |
Citat:
Nu vreau sa ma creada nimeni. Pur si simplu mi-am expus parerea, nu vad de ce sunteti atat de deranjati, nu am judecat pe nimeni, nici nu intentionez. Cu privire la confesiune, v-am "dezvaluit" mai demult ca sunt contra religiilor si cred in modelul biblic "biserici in case" iar locul unde se intrunesc crestinii poarta denumirea biblica de "casa de rugaciune", indiferent daca e o casa particulara sau o cladire dedicata acestui scop. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Aia e invatatura adevarata. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
eu stiu si cred din toata inima unde merg dupa moarte si numai dragostea Lui IIsus ma face sa dialoghez pe acest forum care-i chiar interesant.aveti dreptate multi merg in iad cu biblia in mana chiar recitand-o pe de rost multi neoprotestanti care i-am vazut si eu dar eu trebuie sa fiu prima data sigur de mantiurea mea Efeseni 2:8
Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. trebuie sa avem cunostinta mantuirii, dupa aceea credinta care-i darul Lui Dumnezeu( pentru cine citeste biblia si-l primeste nu pentru cine nu vrea caci Domnul nu te ia fortat ca esti protestant sau catolic in cer, ci numai daca accepti//Luca 9:23 Apoi a zis tuturor: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze.deci e o urmare constienta nu ca m-am nascut pocait si sunt al Lui |
Citat:
|
nicolae44 - ai de raspuns la niste intrebari (o pagina in mai in spate)...urmareste cursul topicului.
Multumim frumos pentru ca doresti sa iti impartasesti credinta ta cu noi, insa nu citînd din Biblie la nesfarsit. La judecata nu vei fi intrebat ce ai citit si ce stii, ci cu cum ai trait si ce fapte ai facut. Intelegi? |
Citat:
""titlul" pe care Biserica o dă câtorva sfinți a căror lucrare de propovăduire a Evangheliei este considerată asemănătoare cu a Apostolilor." Asadar un misionar este asemanator Apostolilor, pentru ce asta insemna apostol. |
Citat:
Catolicii vindeau, e drept indulgente, dar nu mantuirea..Luther a dus coruptia la un nivel net superior. Credinta au si cei care sunt superstiosi, ba uneori mai puternica decat unul care se crede crestin, e nevoie de mai mult decat simpla credinta pentru mantuire. |
Citat:
|
Citat:
"Dați încă milostenie din cele pe care le aveți, și iată, toate vă sunt curate (Luca 11, 41)" "Dă milostenie din cele ce ai și de la nici un sărac să nu-ți întorci fața ta, și atunci nici de la tine nu se va întoarce fața lui Dumnezeu. Când ai mult, dă mai mult; dacă ai puțin, dă mai puțin, dar nu pregeta să faci milostenie. Și îți vei adăuga prin aceasta vistierie bogată pentru zile grele. Că milostenia izbăvește de la moarte și nu te lasă să te cobori în întuneric. În fața Celui Preaînalt, milostenia este dar bogat pentru toți cei ce o fac." (Tobit cap. 4, 7-11). Problema erau tarifele (fixe?). Si iertarea de (unele) pacate nu garanteaza mantuirea. Care oricum, cred ca o aveau si gratis in definitiv. Dar cel mai bine adresati chestiunea unui catolic, el v-ar lamuri detaliile. |
Citat:
Dar, dacă cineva moare fără păcate mari pe suflet, dar cu păcate mici de care nu s-a căit ori cu păcate mari, iertate prin spovadă, dar pentru care nu a făcut reparație prin canon, atunci, dacă moare, destinația lui este purgatoriul. Noi credem că nimeni nu intră în rai cu datorii neplătite, iar plata se poate face în viața aceasta, de exemplu prin indulgențe, ori în viața de după moarte, prin stagiul purgatorial. Probabil că cea mai cunoscută indulgență este aceea numită "Portiuncula", cerută și obținută de Sf Francisc pentru cei săraci, care nu își puteau permite pelerinaje de anvergură în Țara Sfântă, la Roma sau la Santiago de Compostella. Catolicii care doresc să beneficieze de ea, spovediți și împărtășiți, merg în ziua de 2 August la Sf Liturghie în parohiile lor. Condițiile de îndeplinire a indulgențelor sunt cuprinse în documentul Enchiridion Indulgentiarum, a cărui ediție tipică latină este aici. La sfârșitul Liturghiei duminicale, preoții amintesc periodic credincioșilor care sunt indulgențele pe care le pot obține în viitorul apropiat și care sunt condițiile pentru obținerea lor. |
dar astazi se mai practica acele indulgente in BC?
|
Profetule am inteles eu bine dumneata studiezi singur biblia fara a fi influentat de anumite doctrine ?
Daca da cate carti are biblia dumitale ? Cum privesti cele 14 carti care pentru neoprotestanti nu reprezinta scriptura ? |
Citat:
|
Citat:
Aici am gasit o descriere succinta: http://ro.wikipedia.org/wiki/Indulge...C8%99tinism%29 "n acțiunea Bisericii care, în calitate de distribuitoare a răscumpărării, împarte și aplică, prin autoritatea ei, tezaurul îndestulărilor aduse de Christos și de sfinți." Asadar beneficiaza acela de faptele bune adunate de la toti sfintii. Cumpararea a fost eliminata de BC dupa Reforma, pana atunci se cumparau cateva fapte ale sfintilor ca sa se reduca sau stearga sederea in Purgatoriu. In BC s-a raspandit apoi o practica asemenatoare, cu purtarea unor obiecte care ar duce la mantuire, etc. Si la noi exista aceste talismane, de exemplu visul Maicii Domnului sau al picaturilor de sange ale lui Iisus, care citite de cateva ori asigura mantuire sau ferire de necazuri, etc. Diferenta e ca la noi acestea nu sunt oficiale, mai mult in traditia populara, de cele mai multe ori condamnate de Biserica. |
Citat:
|
Citat:
in alta ordine de idei, sa nu uitam ce a spus Domnul Isus ca mantuirea vine de la iudei ! |
Citat:
|
Uite aici Biblia KJV din anul 1611 .
http://www.kingjamesbibleonline.org/1611-Bible/ Are cele 14 carti incluse ? |
Citat:
eu am mare incredere in iudei, mult mai mult decat in cultele neoprotestante, care sunt pentru mine, niste inventii demonice. |
Citat:
|
Citat:
"Să vânăm pe cel drept, fiindcă ne stingherește și se împotrivește isprăvilor noastre și ne scoate vină că stricăm legea și ne învinovățește că nu umblăm cum am fost învățați din copilărie. El se face pe sine că are cunoștință despre Dumnezeu și se numește: fiul Domnului. El este pentru noi ca o osândă a gândurilor noastre și ne este greu chiar când ne uităm la el. Căci viața lui nu seamănă cu viața celorlalți și cărările lui sunt schimbate. Înaintea lui suntem socotiți ca necurați și de căile noastre se ferește ca de o spurcăciune; el fericește sfârșitul celor drepți și se laudă că are pe Dumnezeu drept tată. Deci să vedem dacă cuvintele lui sunt adevărate și să cercetăm ce i se va întâmpla ieșind din această viață. Căci dacă dreptul este fiul lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu îl va apăra și-l va scoate din mâna potrivnicilor săi. Să-l încercăm cu ocări și cu chinuri, ca să vedem cât este de răbdător și să încercăm suferința lui. Să-l dăm unei morți de ocară căci, după vorba lui, Dumnezeu va avea grijă de el". scrie undeva in Biblie mai clar decat atat ? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:58:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.