Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

penticostalul 02.02.2012 17:18:39

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 426625)
Nu e de mirare, de fapt ei nu accepta o ierarhie bisericeasca ( las la o parte faptul ca uneori e gresit inteleasa si la noi in biserica ).
Daca nu exista episcop care sa supravegheze preotul atunci fiecare preot va predica ceva diferit , asa cum se intampla la protestanti ca de aia se impart bisericile tot timpul .
E la fel si in invatamant .Trebuie sa fie un inspector care sa supravegheze invatatorul .Altfel fiecare face ce vrea . ( asta in teorie ca in practica fiecare face ce vrea :4: )

Cum ati ajuns la concluzia ca la neoprotestanti nu exista ierarhie bisericeasca?
Nici un grup de oameni nu poate continua sa exista fara sa fie condus.

Exista biserici neoprotestante de 1000 sau 2000 de membri.
Credeti ca un grup de 1000 de oameni ar putea rezista ani de zile fara o conducere?
In toate grupurile umane, inclusiv in bisericile protestante, exista o ierarhie.

Exista diaconi, prezbiteri, pastori.
Exista comunitati regionale de biserici care au un supraveghetor.
Comunitatile Regionale au reprezentanti intr-un Consiliu Bisericesc National.
Fiecare da socoteala unui supraveghetor si exista comisii de disciplina la toate nivelele.

Mai fratilor, nu predica chiar fiecare pastor ce vrea el din Biblie, nu e chiar asa debandada precum va imaginati unii dintre voi.
Credeti ca la neoprotestanti este posibil sa se apuce un pastor sa predice ca e ok sa te inchini la icoane si sa ramana nesanctionat?

nicolae44 02.02.2012 18:40:05

raoul

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 425032)
Voi incerca sa te luminez cat de cat,desi sunt si eu un biet tanar si pacatos pe deasupra...

1. Catolicii se pot mantui,sunt din Biserica "Mama" ca sa zic asa. Au in proportie de 99% aceleasi dogme cu noi. Deci sa nu ai dubii in privinta lor. Au facut si ei rele destule,dar de multe ori vina a fost a mai marilor lor,oamenii de rand,crestinii lor,sunt oameni perfect mantuibili.

2. Protestantii,neoprotestantii,ateii etc. nu se pot mantui atata timp cat mor in religia lor si refuza ortodoxia. Ei practic ii acuza pe urmasii directi ai lui Hristos ca nu se mantuiesc,adica toti oamenii din lumea asta care au ascultat de Hristos si de Sf. Apostoli au fost niste rataciti,pana nu a aparut un "destept" (Calvin,Luther,Zwingli etc.) care sa "lumineze" prostimea. Caci daca ar fi convinsi ca ortodoxia e mantuitoare ar trece si ei la ea,nu?? De multe ori ii laudam,zicem ca sunt oameni curati,mai buni ca noi,mai smeriti si mai placuti (chipurile) in fata lui Dumnezeu,insa ideea e ca pe ei nu-i mai tulbura diavolul ca s-au dat deja in mana lui,de bunavoie. La ce s-ar mai ocupa de ei??

3. Cei de alte religii,cei din Africa de care amintesti,sau din alte zone mai izolate,care efectiv nu au auzit de Hristos si nu cunosc ortodoxia,vor fi judecati dupa constiinta morala: "Caci paganii,care nu au Lege,dar din fire fac ale Legii,isi sunt lor Lege" (citez din memorie). Deci ne invata clar Sf. Ap. Pavel ca se pot mantui si aceia,fiind judecati dupa constiinta morala. Dar daca au auzit de ortodoxie,de Hristos,de absolut tot ce aveau nevoie ca sa creada,dar au refuzat benevol... vor suporta consecintele.

Tot ce am scris nu zic de la mine,ci din ce am auzit si invatat pe parcursul scurtei mele vieti. Daca mai ai nelamuriri si intrebari suplimentare,voi incerca sa iti fiu la dispozitie.

Doamne-ajuta!

ma bucur ca ai invatat multe, dar te intreb ceva fara sa te superi :fa o analiza si vezi de unde ai invatat,de la cine???iar cei de la care ai invatat tu, de unde au invatat?? cred ca in materie de religie si credinta Sfanta Scriptura AR TREBUI SA AIBA ULTIMUL CUVANT toata veneratia pentru sfinti dar daca ei zic altceva decat ce zice chiar Domnul IIsus?pe cine crezi???Sfanta scriptura e la fel in toata lumea ar fi bine s-o studiezi mai amanuntit sa stii exact care sunt cei care merg in rai si iad..

iuliu46 02.02.2012 19:22:12

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 426664)
Cum ati ajuns la concluzia ca la neoprotestanti nu exista ierarhie bisericeasca?
Nici un grup de oameni nu poate continua sa exista fara sa fie condus.

Exista biserici neoprotestante de 1000 sau 2000 de membri.
Credeti ca un grup de 1000 de oameni ar putea rezista ani de zile fara o conducere?
In toate grupurile umane, inclusiv in bisericile protestante, exista o ierarhie.

Exista diaconi, prezbiteri, pastori.
Exista comunitati regionale de biserici care au un supraveghetor.
Comunitatile Regionale au reprezentanti intr-un Consiliu Bisericesc National.
Fiecare da socoteala unui supraveghetor si exista comisii de disciplina la toate nivelele.

Mai fratilor, nu predica chiar fiecare pastor ce vrea el din Biblie, nu e chiar asa debandada precum va imaginati unii dintre voi.
Credeti ca la neoprotestanti este posibil sa se apuce un pastor sa predice ca e ok sa te inchini la icoane si sa ramana nesanctionat?

Nu am spus de toti dar multi asta predica.Unii merg si mai departe si spun ca toti santem preoti ca asa scrie Petru " Voi santeti preotie imparateasca " desi ce spune Petru acolo trebuie conectat cu ce scrie in Apocalipsa cap 20 "...ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El mii de ani."
Fara ierarhie fiecare are propriul lui dumnezeu,de obicei un sclav al propriilor lui pacate si fara nici o legatura cu adevaratul Dumnezeu.

lore86 02.02.2012 20:06:09

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 426672)
ma bucur ca ai invatat multe, dar te intreb ceva fara sa te superi :fa o analiza si vezi de unde ai invatat,de la cine???iar cei de la care ai invatat tu, de unde au invatat?? cred ca in materie de religie si credinta Sfanta Scriptura AR TREBUI SA AIBA ULTIMUL CUVANT toata veneratia pentru sfinti dar daca ei zic altceva decat ce zice chiar Domnul IIsus?pe cine crezi???Sfanta scriptura e la fel in toata lumea ar fi bine s-o studiezi mai amanuntit sa stii exact care sunt cei care merg in rai si iad..

Cu aceeasi Scriptura in mana, s-au format o muuultime de culte crestine, America e plina de exemple de ratacire strasnica.Si asta ptr ca au ignorat indemnul sfantului Apostol Petru, fiecare talmacind-o dupa cum i-a insuflat lui"duhul".

OmuBun 02.02.2012 20:29:41

...Am ramas in urma cu cititul... Oare sa fie noroc sau ghinion ca nu am mai avut timp sa vad ce mai e pe-aici... Dintre toti, inteleptul si iubitorul de vrajmasi, "Profetul-de-carton" ma pune serios pe ganduri...
Dom' prefesor, la o asa badjocora de posturi pe care indraznesti sa le faci pe-aici, eu am o singura atitudine: EXECUTIA (...virtuala!!!).
Nu stiu cine esti si sub ce alt nume ai mai scos din minti pe altii de pe acest forum cu ceva timp in urma, dar e foarte clar efectul mesajelor tale. Din pacate se pare ca ai tot timpul din lume ca sa faci bine ce ti-ai propus (dezbinarea crestinilor, sau macar preocuparea cu "altceva").
E adevarat ca trebuie sa ne iubim vrajmasii, dar la tine... nu se pune. Trebuie sa primesti insutit ceea ce oferi: penibil, ignoranta, sarcasm.
Nu-ti flutura in fata noastra parodia de intelepciune, ca daca te ia cineva la bani marunti te face "terci". Profiti de prea mult bun simt care se pare ca chiar s-a asternut pe-aici, dar s-ar putea sa devii cenusa daca te mai joci mult cu focul!...

ovidiu b. 03.02.2012 00:14:31

Citat:

În prealabil postat de OmuBun (Post 426693)
Nu-ti flutura in fata noastra parodia de intelepciune, ca daca te ia cineva la bani marunti te face "terci". Profiti de prea mult bun simt care se pare ca chiar s-a asternut pe-aici, dar s-ar putea sa devii cenusa daca te mai joci mult cu focul!...

Pai cand nu mai are raspunsuri vine ca si ceilalti (de alte confesiunui) si spune "cercetati in greceste si vedeti ca nu e" asa ceva in Biblie.
Vorba aia cand pisica nu este acasa, soarecii danseaza pe masa....cam asa e si pe aici.

Profetul de carton 03.02.2012 08:09:29

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 426720)
Pai cand nu mai are raspunsuri vine ca si ceilalti (de alte confesiunui) si spune "cercetati in greceste si vedeti ca nu e" asa ceva in Biblie.
Vorba aia cand pisica nu este acasa, soarecii danseaza pe masa....cam asa e si pe aici.

Dar de ce va suparati asa? eu am expus ce am citit in Scripturi, nu am scandalizat pe nimeni, deoarece este parerea mea personala si "fiecare isi va purta sarcina lui insusi"(Galateni 6:5).
V-am explicat de ce nu cred ca este scriptural sa pui pastori sau preoti in biserica crestina sau orice alta denumire care nu e biblica. De exemplu, "penticostalul" a marturisit ca pe langa pastori mai au si alte structuri, insa nu au apostoli! Toate acestea nu sunt biblice.

ovidiu b. 03.02.2012 09:15:45

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426744)
Dar de ce va suparati asa? eu am expus ce am citit in Scripturi, nu am scandalizat pe nimeni, deoarece este parerea mea personala si "fiecare isi va purta sarcina lui insusi"(Galateni 6:5).
V-am explicat de ce nu cred ca este scriptural sa pui pastori sau preoti in biserica crestina sau orice alta denumire care nu e biblica. De exemplu, "penticostalul" a marturisit ca pe langa pastori mai au si alte structuri, insa nu au apostoli! Toate acestea nu sunt biblice.

De unde ati tras concluzia ca sunt suparat? Dupa cum observati, nu toata de lumea e de acord modul dmv. agresiv (citind la nesfarsit din Biblie) de a-si expune idelile si credinta. Nu e suficient sa fiti "civilizat", ci trebuie sa dati dovada si de putin bun simt si respect pentru utilizatorii de aici, care majotitatea sunt ortodocsi romani. Nu inseamna ca daca ne dati la nesfarsti citate din Biblie, intrepretarea ei de catre dmv. este si una corecta. Sa nu mai vorbesc ca istoria poporului nostru si domnitorii "de cinste" i-ati facut cu ou si cu otet. Strategia dmv. pe acest topic si nu nu numai, este destul evidenta.

Vad ca aveti o varianta ciudata de Biblie, sa nu mai vorbesc de modul de o interpreta. Dar ciudat ca ea devine difertita de a noastra doar cand sunteti intr-un impas si nu mai aveti raspunsuri. Daca nu avem aceeasi baza comuna nu are sens sa purtam discutii interminabile - pentru ca oricum nu o sa ajungem la un consens.

ps: doar putin respect va cer...si cand spun respect nu ma refer la modul de adresare, ci la respect fata credinta noastra.

Profetul de carton 03.02.2012 09:41:16

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 426756)
Nu inseamna ca daca ne dati la nesfarsti citate din Biblie, intrepretarea ei de catre dmv. este si una corecta.

Bineinteles ca e foarte posibil sa nu fie cea corecta, dar asta e interpretarea pe care o dau eu si o expun in conditiile in care o fac pe cont propriu.

Citat:

Sa nu mai vorbesc ca istoria poporului nostru si domnitorii "de cinste" i-ati facut cu ou si cu otet. Strategia dmv. pe acest topic si nu nu numai, este destul evidenta.

Am expus comentarii ale unor istorici si fapte concrete, de asemenea am expus parerea personala (ce as fi facut eu) cu privire la razboi, adica eu m-as fi dus cu Biblia in maini si nu cu sabia.

Citat:

Dar ciudat ca ea devine difertita de a noastra doar cand sunteti intr-un impas si nu mai aveti raspunsuri.

Un raspuns am intotdeauna si biblia este de aici:
http://www.bibliaortodoxa.ro/

dar si
http://biblia.resursecrestine.ro/

si folosesc si acest site: http://www.biblos.com/

------------------------------------------------------------------
daca nu esti de acord cu parerile cuiva, si ai alta parere nu inseamna ca nu-l respecti.

OmuBun 03.02.2012 10:52:29

Am o zi incarcata astazi si Dumnezeu stie cum se va termina. Inainte sa plec la ale mele, doresc doar sa adaug doua randuri, desi aparent e inutil.
In principiu nu am nimic cu nimeni, indiferent de alegerea pe care si-o face in viata. Si la usa, cand mai vin indivizi cu mierea pe buze si veninul in suflet, stam de vorba cate 30-45 de minute sa vedem ce si cum. Dar de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere (vorba vine, ca de fapt, Dumnezeu a pus peste tot la fel si nu intelege de ce... nu mai e!?)
O sa ma adresez acum, nu numai profetelului de carton ondulat sau hartie igienica, ci oricui indrazneste sa intineze la nesfarsit credinta ortodoxa: AJUNGE!!! Exista la sf. liturghie un moment cand parintele striga: "usile, usile, cu intelepciune, sa luam aminte". Desi aceasta nu este o biserica, incercam totusi sa pretindem ca suntem o comunitate ortodoxa, iar daca voi nu sunteti in stare sa o respectati, va invitam sa poftiti pe unde-ati venit. Lasati-ne prosti, asa, si nemantuibili, fiti voi destepti dar va rugam, nu mai ridicati glasul vostru schimonosit de rautate, fiindca in handicapul vostru nu puteti intelege ce se petrece aici. Sunteti cu adevarat cu un mare handicap, atat timp cat nu stiti si nu vreti sa va insusiti invataturile sfintilor parinti, nu pricepeti ce-s acelea sfinte moaste, iar Preasfintei Fecioare, ii aduceti tot felul de blasfemii. Nu ne intereseaza parerea voastra. Noi ne-am spus-o pe-a noastra ca suntem "acasa". Cand vom veni la "voi", n-aveti decat sa defilati cu biblia ciopartita in toate directiile. Dar aici sunteti niste paria si niste rataciti care nici macar nu-si recunosc ratacirea si indraznesc sa arate cu degetul catre altii. Iertare tuturor ca mi-am iesit din fire, dar pentru toti "Profetii de carton" care tulbura apele pe-aici, un singur si mare strigat: SICTIR!!

ovidiu b. 03.02.2012 13:20:53

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 426672)

Mai sa fie... Dragule, Sfintii parinti a trait credinta si nu au lasat-o doar scrisa. Intelegi? Incearca sa faci putin diferenta. Sfintii au trait credinta si ne-au lasat invataturi din trairile lor, iar talcuirea Sfintei Scripturi au realizat-o tocmai prin aceasta traire a celor spuse in Sf Scriptura. Voi care numai o studiati din scoarta in scoarta si veniti sa va numiti atotstiutori, va intreb ce mai cautati pe aici pe un forum ortodox ....va macina cumva Adevarul? De ce invataturi mai aveti voi nevoie cand stiti atat de bine Bilia?

Theodor_de_Mopsuestia 03.02.2012 14:15:51

despre iehovisti

Acum inteleg de ce iehovistii primesc un impuls in spate, ca sa nu zic altfel, in din ce in ce mai putinele state care chiar isi ingrijesc cetatenii, de ex. dictaturile de dezvoltare: pentru ca sunt o plaga, cu obsesiile lor subversioniste, anti-armata si anti-transfuzie, anti...
Profetule, chiar ai merge cu Biblia in mana la pericol, ai? Adica, daca noaptea un hot iti sparge casa stai ca lemnu', si nu iti aperi familia, ca de, mantuirea e mai importanta?!
E ciudat, dar se pare ca, fie si involuntar, o cernere tot a avut loc, prin intrarea unor credinciosi NP pe acest forum: singurii de bun-simt s-au vadit intotdeauna a fi penticostalii. Si, pare-mi-se, unii baptisti, foarte putini, care au intrat, cand au intrat. Restul, parca sunt niste cyberzombies, la care doar pastorul are parola de admin, si deci poate apela la vestigialul lor bun-simt. Cu toata piscaleala amicala dintre mine si bunul nostru coleg Catalin, eu am afirmat public si afirm si acum ca am evlavie si la Sf. Nectarie Taumaturgul, pe care il consider, alaturi de Padre Pio, unul dintre marii facatori de minuni din aceasta era, altfel atat de decazuta in atatea privinte. Astia insa vin si porcaiesc orice au si catolicii, si ortodocsi, si miafizitii sfant: de la sfinte moaste, la ierarhie, si de la nemurirea sufeltului la firescul institutiei defensive a armatei.
Insa, trebuie sa recunosc: intr-un veceu de tara sau intr-o padure de munte, vara, nimic nu se compara cu o brosura iehovista pentru anumite necesitati urgente... 1-0 pentru calitatea hartiei, sau cartonului, martorilor lu' peste...

ovidiu b. 03.02.2012 14:54:20

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426761)
Bineinteles ca e foarte posibil sa nu fie cea corecta, dar asta e interpretarea pe care o dau eu si o expun in conditiile in care o fac pe cont propriu.

Sau mai bine spus lupul in blana de oaie? Profetule cine vrei sa te creada? V-ati propus cumva sa ne citati toata Biblia si apoi aveati de gand sa ne dezvaluiti confesiunea dmv.?

Citat:

Am expus comentarii ale unor istorici si fapte concrete, de asemenea am expus parerea personala (ce as fi facut eu) cu privire la razboi, adica eu m-as fi dus cu Biblia in maini si nu cu sabia.

Cred ca aveti nevoie de putina lecitina domnule Profet. Reluati putin istoria cestui topic si cititiva cu atentie ideile dmv. cu privire la istoria poporului roman.

Citat:

Un raspuns am intotdeauna si biblia este de aici:
http://www.bibliaortodoxa.ro/

Pai daca easta e sursa, de ce faceti trimitere "la a se studia varinta in limba greaca". Sau sa inteleg ca numai anumite parti din acesta sursa este corecta?

DragosP 03.02.2012 14:55:07

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 426822)
Insa, trebuie sa recunosc: intr-un veceu de tara sau intr-o padure de munte, vara, nimic nu se compara cu o brosura iehovista pentru anumite necesitati urgente... 1-0 pentru calitatea hartiei, sau cartonului, martorilor lu' peste...

Mă scuzi, dar este o hârtie prea lucioasă pentru simțurile mele delicate!

osutafaraunu 03.02.2012 15:02:32

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 426827)
Pai daca easta e sursa, de ce faceti trimitere "la a se studia varinta in limba greaca". Sau sa inteleg ca numai anumite parti din acesta sursa este corecta?

Bingo!
Sunt anumite versete modificate chiar față de sursa contemporană grecească (a Bisericii Ortodoxe Grecești), așa cum am arătat de numeroase ori pe topicul despre diferențe.

Profetul de carton 03.02.2012 15:18:42

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 426827)
Sau mai bine spus lupul in blana de oaie? Profetule cine vrei sa te creada? V-ati propus cumva sa ne citati toata Biblia si apoi aveati de gand sa ne dezvaluiti confesiunea dmv.?

Nu vreau sa ma creada nimeni. Pur si simplu mi-am expus parerea, nu vad de ce sunteti atat de deranjati, nu am judecat pe nimeni, nici nu intentionez. Cu privire la confesiune, v-am "dezvaluit" mai demult ca sunt contra religiilor si cred in modelul biblic "biserici in case" iar locul unde se intrunesc crestinii poarta denumirea biblica de "casa de rugaciune", indiferent daca e o casa particulara sau o cladire dedicata acestui scop.

ovidiu b. 03.02.2012 15:45:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 426830)
Bingo!
Sunt anumite versete modificate chiar față de sursa contemporană grecească (a Bisericii Ortodoxe Grecești), așa cum am arătat de numeroase ori pe topicul despre diferențe.

Chiar nu ma intereseaza. Viata si trairea crestinismului de catre Sfinti este modelul meu de viata. Ca s-a adaugat o virgula in plus sau minus - nu s-au schimbat cu nimic esenta si vitaminele duhovnicesti lasate de Sfintii Parinti. Insa voi sunteti mult peste acesti parinti. De ce va mai obositi sa ne invatati si sa ne invadati cu tot felul de ineptii, daca tot le stiti pe toate si nu mai aveti nevoie de invatatura?

osutafaraunu 03.02.2012 15:55:09

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 426852)
Chiar nu ma intereseaza.

Nu știu dacă politica struțului e benefică în domeniul spiritual. Ba e chiar păguboasă, având în vedere resposabilitatea [vis a vis de Cuvântul Adevărului] creștină.

Citat:

Ca s-a adaugat o virgula in plus sau minus - nu s-au schimbat cu nimic esenta si vitaminele duhovnicesti lasate de Sfintii Parinti.

Nu virgula e problema (deși Hristos vorbea ceva despre iotă și cirtă modificată în Lege), ci acele modificări voite pentru a corespunde dogmelor nebiblice.

Citat:

Insa voi sunteti mult peste acesti parinti. De ce va mai obositi sa ne invatati si sa ne invadati cu tot felul de ineptii, daca tot le stiti pe toate si nu mai aveti nevoie de invatatura?

Domnule Ovidiu, tot o dați în sus și-n jos cu Sfinții Părinți, când modelul nostru suprem ar trebui să fie Iisus Hristos. Chiar sfinții apostoli au mai făcut greșeli, ce să mai vorbim de urmașii acestora. Credeți că merită să lepădați modelul hristic în favoarea modelelor umane?

iuliu46 03.02.2012 16:03:44

Citat:

Chiar nu ma intereseaza. Viata si trairea crestinismului de catre Sfinti este modelul meu de viata. Ca s-a adaugat o virgula in plus sau minus - nu s-au schimbat cu nimic esenta si vitaminele duhovnicesti lasate de Sfintii Parinti. Insa voi sunteti mult peste acesti parinti. De ce va mai obositi sa ne invatati si sa ne invadati cu tot felul de ineptii, daca tot le stiti pe toate si nu mai aveti nevoie de invatatura?

Aici gresesti grav.Ar trebui sa uiti tot ce-ai invatat pana acum si sa intelegi ca Hristos te invata despre curatirea sanctuarului inceputa in anul 1844 ( dupa ce "profetia" cu sfarsitul lumii s-a dovedit un fals ) ,te invata despre judecata de cercetare ,Despre faptul ca El e arhanghelul Mihail si despre mileniu, si despre "timpul de har " si te invata ca Dumnezeu e al celor morti ca pentru el toti sant morti .:71:
Aia e invatatura adevarata.

ovidiu b. 03.02.2012 16:15:55

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 426854)
Nu știu dacă politica struțului e benefică în domeniul spiritual. Ba e chiar păguboasă, având în vedere resposabilitatea [vis a vis de Cuvântul Adevărului] creștină.

Pai domnule 99 (sau mai bine zis 66), daca eu am ales aceasta politica nu vada care este problema ta. Nu te-a intrebat nimeni de sanatate.

Citat:

Nu virgula e problema (deși Hristos vorbea ceva despre iotă și cirtă modificată în Lege), ci acele modificări voite pentru a corespunde dogmelor nebiblice.

Ti se pare ca duc lispa de sfaturile tale "ziditoare"? Sincer chiar nu am nevoie de ele.

Citat:

Domnule Ovidiu, tot o dați în sus și-n jos cu Sfinții Părinți, când modelul nostru suprem ar trebui să fie Iisus Hristos. Chiar sfinții apostoli au mai făcut greșeli, ce să mai vorbim de urmașii acestora. Credeți că merită să lepădați modelul hristic în favoarea modelelor umane?

Pai domnule 66, Sfintii Parinti l-au avut ca model suprem si l-au urmat pe Iisus Hristos. Bineinteles ca Iisus Hristos este modelul suprem si pentru noi, insa Sfintii Parinti ne invata cum sa-L urmam si nu asa cum ne taie pe fiecare mintea. Insa voi astia "smeritii" ce sa va mai plecati urechea la ce spun Sfintii. Cine or mai fi si astia?

nicolae44 03.02.2012 16:23:52

eu stiu si cred din toata inima unde merg dupa moarte si numai dragostea Lui IIsus ma face sa dialoghez pe acest forum care-i chiar interesant.aveti dreptate multi merg in iad cu biblia in mana chiar recitand-o pe de rost multi neoprotestanti care i-am vazut si eu dar eu trebuie sa fiu prima data sigur de mantiurea mea Efeseni 2:8
Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
trebuie sa avem cunostinta mantuirii, dupa aceea credinta care-i darul Lui Dumnezeu( pentru cine citeste biblia si-l primeste nu pentru cine nu vrea caci Domnul nu te ia fortat ca esti protestant sau catolic in cer, ci numai daca accepti//Luca 9:23
Apoi a zis tuturor: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze.deci e o urmare constienta nu ca m-am nascut pocait si sunt al Lui

ovidiu b. 03.02.2012 16:23:55

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 426856)
Aici gresesti grav.Ar trebui sa uiti tot ce-ai invatat pana acum si sa intelegi ca Hristos te invata despre curatirea sanctuarului inceputa in anul 1844 ( dupa ce "profetia" cu sfarsitul lumii s-a dovedit un fals ) ,te invata despre judecata de cercetare ,Despre faptul ca El e arhanghelul Mihail si despre mileniu, si despre "timpul de har " si te invata ca Dumnezeu e al celor morti ca pentru el toti sant morti .:71:
Aia e invatatura adevarata.

Cine poate sa creada asemenea ineptii? Dar interesant ca îi roade Adevarul. Ipresionante sunt insa "tratatele lor de mecanica cereasca"!

ovidiu b. 03.02.2012 16:32:18

nicolae44 - ai de raspuns la niste intrebari (o pagina in mai in spate)...urmareste cursul topicului.

Multumim frumos pentru ca doresti sa iti impartasesti credinta ta cu noi, insa nu citînd din Biblie la nesfarsit. La judecata nu vei fi intrebat ce ai citit si ce stii, ci cu cum ai trait si ce fapte ai facut. Intelegi?

catalin2 04.02.2012 20:57:17

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426631)
Aveti o dovada biblica pentru aceste explicatii? si de ce astazi nu mai exista slujba unui apostol, daca Pavel spune ca e primul in biserica? 1 Corinteni 12:28. Stiti ca nu au fost doar cei 12 apostoli, au mai fost si altii: Pavel, Barnaba, Andronic. De ce nu ar trebui sa fie si astazi apostoli?

Chiar si dupa aceea au mai fost numiti unii sfinti "intocmai cu Apostolii". Si iata si de ce: http://ro.orthodoxwiki.org/%C3%8Entocmai_cu_Apostolii
""titlul" pe care Biserica o dă câtorva sfinți a căror lucrare de propovăduire a Evangheliei este considerată asemănătoare cu a Apostolilor."
Asadar un misionar este asemanator Apostolilor, pentru ce asta insemna apostol.

AlinB 05.02.2012 04:10:54

Citat:

În prealabil postat de nicolae44 (Post 426861)
eu stiu si cred din toata inima unde merg dupa moarte si numai dragostea Lui IIsus ma face sa dialoghez pe acest forum care-i chiar interesant.aveti dreptate multi merg in iad cu biblia in mana chiar recitand-o pe de rost multi neoprotestanti care i-am vazut si eu dar eu trebuie sa fiu prima data sigur de mantiurea mea Efeseni 2:8
Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
trebuie sa avem cunostinta mantuirii, dupa aceea credinta care-i darul Lui Dumnezeu( pentru cine citeste biblia si-l primeste nu pentru cine nu vrea caci Domnul nu te ia fortat ca esti protestant sau catolic in cer, ci numai daca accepti//Luca 9:23
Apoi a zis tuturor: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze.deci e o urmare constienta nu ca m-am nascut pocait si sunt al Lui

Este clar ca ai fost indus in eroare, ti s-a oferit o varianta facila a manturii, dar care din pacate nu este si autentica.

Catolicii vindeau, e drept indulgente, dar nu mantuirea..Luther a dus coruptia la un nivel net superior.

Credinta au si cei care sunt superstiosi, ba uneori mai puternica decat unul care se crede crestin, e nevoie de mai mult decat simpla credinta pentru mantuire.

Profetul de carton 05.02.2012 09:34:05

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 427174)

Catolicii vindeau, e drept indulgente, dar nu mantuirea

nu vindeau mantuirea, dar totusi, prin acele indulgente nu vindeau iertarea unor pacate?

AlinB 05.02.2012 22:05:09

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 427200)
nu vindeau mantuirea, dar totusi, prin acele indulgente nu vindeau iertarea unor pacate?

Invatatura la baza era chiar f. Scripturistica:

"Dați încă milostenie din cele pe care le aveți, și iată, toate vă sunt curate (Luca 11, 41)"

"Dă milostenie din cele ce ai și de la nici un sărac să nu-ți întorci fața ta, și atunci nici de la tine nu se va întoarce fața lui Dumnezeu. Când ai mult, dă mai mult; dacă ai puțin, dă mai puțin, dar nu pregeta să faci milostenie. Și îți vei adăuga prin aceasta vistierie bogată pentru zile grele. Că milostenia izbăvește de la moarte și nu te lasă să te cobori în întuneric. În fața Celui Preaînalt, milostenia este dar bogat pentru toți cei ce o fac." (Tobit cap. 4, 7-11).

Problema erau tarifele (fixe?).
Si iertarea de (unele) pacate nu garanteaza mantuirea.
Care oricum, cred ca o aveau si gratis in definitiv.

Dar cel mai bine adresati chestiunea unui catolic, el v-ar lamuri detaliile.

Mihnea Dragomir 05.02.2012 22:51:05

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 427200)

Nu. De indulgențe nu pot beneficia decât cei iertați deja de păcate. Cei care nu sunt iertați de păcatele mari pe care le-au făcut, adică sunt morți sufletește, nu pot benficia decât de "Sacramentele pentru morți", care sunt următoarele două: Botezul și Pocăința.

Dar, dacă cineva moare fără păcate mari pe suflet, dar cu păcate mici de care nu s-a căit ori cu păcate mari, iertate prin spovadă, dar pentru care nu a făcut reparație prin canon, atunci, dacă moare, destinația lui este purgatoriul. Noi credem că nimeni nu intră în rai cu datorii neplătite, iar plata se poate face în viața aceasta, de exemplu prin indulgențe, ori în viața de după moarte, prin stagiul purgatorial.

Probabil că cea mai cunoscută indulgență este aceea numită "Portiuncula", cerută și obținută de Sf Francisc pentru cei săraci, care nu își puteau permite pelerinaje de anvergură în Țara Sfântă, la Roma sau la Santiago de Compostella. Catolicii care doresc să beneficieze de ea, spovediți și împărtășiți, merg în ziua de 2 August la Sf Liturghie în parohiile lor.

Condițiile de îndeplinire a indulgențelor sunt cuprinse în documentul Enchiridion Indulgentiarum, a cărui ediție tipică latină este aici. La sfârșitul Liturghiei duminicale, preoții amintesc periodic credincioșilor care sunt indulgențele pe care le pot obține în viitorul apropiat și care sunt condițiile pentru obținerea lor.

Profetul de carton 06.02.2012 08:17:36

dar astazi se mai practica acele indulgente in BC?

iuliu46 06.02.2012 11:46:45

Profetule am inteles eu bine dumneata studiezi singur biblia fara a fi influentat de anumite doctrine ?
Daca da cate carti are biblia dumitale ? Cum privesti cele 14 carti care pentru neoprotestanti nu reprezinta scriptura ?

Profetul de carton 06.02.2012 11:53:52

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 427421)
Profetule am inteles eu bine dumneata studiezi singur biblia fara a fi influentat de anumite doctrine ?
Daca da cate carti are biblia dumitale ? Cum privesti cele 14 carti care pentru neoprotestanti nu reprezinta scriptura ?

sigur, o sa va raspund: admit acele carti din Vechiul testament care sunt si in Tanah.

catalin2 06.02.2012 12:14:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 427307)
Invatatura la baza era chiar f. Scripturistica:

"Dați încă milostenie din cele pe care le aveți, și iată, toate vă sunt curate (Luca 11, 41)"

Problema erau tarifele (fixe?).
Si iertarea de (unele) pacate nu garanteaza mantuirea.
Care oricum, cred ca o aveau si gratis in definitiv.

Indulgentele nu erau legate de milostenie neaparat si la ortodocsi e considerata o invatatura gresita, care oricum era legata de alte invataturi gresite ale catolicilor (Purgatoriu, etc.)
Aici am gasit o descriere succinta: http://ro.wikipedia.org/wiki/Indulge...C8%99tinism%29
"n acțiunea Bisericii care, în calitate de distribuitoare a răscumpărării, împarte și aplică, prin autoritatea ei, tezaurul îndestulărilor aduse de Christos și de sfinți."
Asadar beneficiaza acela de faptele bune adunate de la toti sfintii. Cumpararea a fost eliminata de BC dupa Reforma, pana atunci se cumparau cateva fapte ale sfintilor ca sa se reduca sau stearga sederea in Purgatoriu. In BC s-a raspandit apoi o practica asemenatoare, cu purtarea unor obiecte care ar duce la mantuire, etc. Si la noi exista aceste talismane, de exemplu visul Maicii Domnului sau al picaturilor de sange ale lui Iisus, care citite de cateva ori asigura mantuire sau ferire de necazuri, etc. Diferenta e ca la noi acestea nu sunt oficiale, mai mult in traditia populara, de cele mai multe ori condamnate de Biserica.

iuliu46 06.02.2012 12:26:08

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 427422)
sigur, o sa va raspund: admit acele carti din Vechiul testament care sunt si in Tanah.

Deci nu esti chiar de capul tau ci urmezi doctrina protestanta.:1:

Profetul de carton 06.02.2012 12:29:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 427431)
Deci nu esti chiar de capul tau ci urmezi doctrina protestanta.:1:

asa crezi tu, insa in realitate nu-i suport pe neoprotestanti ca stiu cat de parsivi si mincinosi sunt! habar nu ai cate afaceri se fac in mediul neoprotestant, mi-e mila de amaratii aia care apartin de acele biserici la care cotizeaza cu bani grei, munciti cu sudoare ca sa beneficieze niste escroci!

in alta ordine de idei, sa nu uitam ce a spus Domnul Isus ca mantuirea vine de la iudei !

iuliu46 06.02.2012 12:30:41

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 427434)
asa crezi tu, insa in realitate nu-i suport pe neoprotestanti ca stiu cat de parsivi si mincinosi sunt! habar nu ai cate afaceri se fac in mediul neoprotestant, mi-e mila de amaratii aia care apartin de acele biserici la care cotizeaza cu bani grei, munciti cu sudoare ca sa beneficieze niste escroci!

in alta ordine de idei, sa nu uitam ce a spus Domnul Isus ca mantuirea vine de la iudei !

Dar "iudeii" au rejectat si Noul Testament.Iar bibliile au fost toate tiparite cu cele 14 carti incluse pana cand cineva a socotit ca ar costa mai putin daca le-ar scoate. :1:

iuliu46 06.02.2012 12:34:03

Uite aici Biblia KJV din anul 1611 .

http://www.kingjamesbibleonline.org/1611-Bible/

Are cele 14 carti incluse ?

Profetul de carton 06.02.2012 12:34:05

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 427436)
Dar "iudeii" au rejectat si Noul Testament.Iar bibliile au fost toate tiparite cu cele 14 carti incluse pana cand cineva a socotit ca ar costa mai putin daca le-ar scoate. :1:

eu am mare incredere in iudei, mult mai mult decat in cultele neoprotestante, care sunt pentru mine, niste inventii demonice.

Profetul de carton 06.02.2012 12:35:06

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 427441)
Uite aici Biblia KJV din anul 1611 .

http://www.kingjamesbibleonline.org/1611-Bible/

Are cele 14 carti incluse ?

ca sa fiu sincer cu dvs, am citit acele 14 carti , totusi nu le consider de valoarea celorlalte, ma refer la inspiratia divina, parca ceva le lipseste !

iuliu46 06.02.2012 12:46:30

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 427444)
ca sa fiu sincer cu dvs, am citit acele 14 carti , totusi nu le consider de valoarea celorlalte, ma refer la inspiratia divina, parca ceva le lipseste !

E in regula , eu pot intelege asta dar cine stabileste " inspiratia divina " ? Si de ce anume le-au scos unii din Biblie daca chiar primii protestanti le-au considerat utile ? De ce sa nu lasi omul sa judece singur ? Citeste Intelepciunea lui Solomon cap 2 si o sa vezi cea mai clara " profetie " despre Iisus din toata Biblia.:1:

"Să vânăm pe cel drept, fiindcă ne stingherește și se împotrivește isprăvilor noastre și ne scoate vină că stricăm legea și ne învinovățește că nu umblăm cum am fost învățați din copilărie.
El se face pe sine că are cunoștință despre Dumnezeu și se numește: fiul Domnului.
El este pentru noi ca o osândă a gândurilor noastre și ne este greu chiar când ne uităm la el.
Căci viața lui nu seamănă cu viața celorlalți și cărările lui sunt schimbate.
Înaintea lui suntem socotiți ca necurați și de căile noastre se ferește ca de o spurcăciune; el fericește sfârșitul celor drepți și se laudă că are pe Dumnezeu drept tată.
Deci să vedem dacă cuvintele lui sunt adevărate și să cercetăm ce i se va întâmpla ieșind din această viață.
Căci dacă dreptul este fiul lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu îl va apăra și-l va scoate din mâna potrivnicilor săi.
Să-l încercăm cu ocări și cu chinuri, ca să vedem cât este de răbdător și să încercăm suferința lui.
Să-l dăm unei morți de ocară căci, după vorba lui, Dumnezeu va avea grijă de el".

scrie undeva in Biblie mai clar decat atat ?

Profetul de carton 06.02.2012 12:49:17

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 427455)
scrie undeva in Biblie mai clar decat atat ?

da, profetia e buna si la obiect.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:58:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.