Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Implementarea si pericolele implanturilor CIP RFID 666 in SUA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15942)

ioanna 26.01.2013 19:24:30

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 498359)
Asta se mai numește "camuflajul struțului"....:21:

Daca tot s-a inaugurat moda strutului, ma ascund si eu de pradatori in tufisuri, sa fiu in voga cu tendintele :) Am deschis ignore listul cu o doamna.

antoniap 26.01.2013 19:30:53

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 498353)
De unde ai certitudinea că tu deții și spui adevărul? De unde atâta siguranță pe tine? Sunt atâția părinți sporiți care greu vorbesc și când o fac apoi se căiesc pentru că au vorbit prea mult și poate ce nu se cuvine (exemplu părintele Proclu sau Sf Iustin Popovici care a scris doar sub ascultare și la insistențele celor din jurul său).

Mai ai nevoie de ceva timp să-ți dai seama că ”toată dreptatea noastră” (a mea, a ta) este înaintea lui Dumnezeu ”ca o cârpă lepădată”. Ce este cert, că până nu-ți vei ”sparge” singură capul nu vei înțelege, și vei crede că dreptatea ta este una folositoare. Te sfătuiesc să-ți cercetezi mai îndeaproape ”duhul dreptății” care urlă în tine și asta nu de una singură, ci cosultându-ți duhovnicul.

ps: când vom ajunge la măsura trăirii cu adevărat a dreptei credințe, prin și cu Hristos, înainte de a face ceva ne-am ridica mintea Sus și ne-am întreba dacă Mântuitorul ar fi făcut fel, ne-am întraba dacă ceea ce facem este plăcut lui Dumnezeu. Și nu uita că nu o dată, ci de mai multe ori ți s-a dovedit că faci greșeli mari. Deci sfatul meu frățesc este ca înainte de a încerca să deții adevărul și să-i îndrepți și pe alții, îndreaptă-te pe tine.

Crezi ca fotografia parintelui Arsenie Boca prin care vrei sa ne impresionezi iti confera si autoritatea morala a parintelui? Crezi cumva ca parintele Arsenie Boca, daca ar mai fi trait, ar fi fost cipofil, ca tine? Atunci de unde atata inversunare impotriva celor care iau atitudine impotriva implantarii?

Cand vrei sa-i dai cuiva un sfat fratesc nu-l amesteci cu otrava. La capitolul ,,greseli"', nu ma bat cu pumnul in piept ca nu as avea, ca altii. Ma bucur cand imi spune cineva ca gresesc, dar il consider rau intentionat cand vad ca vrea sa-si hraneasca orgoliul scotandu-mi paiul din ochi...

Am cunoscut duhovnici cu viata sfanta si nu spun nimic din capul meu. M-am informat indelung pe aceasta tema cu mult inainte de a lua atitudine parintele Iustin Parvu. Am citit mult pe aceasta tema si am urmarit evolutia fenomenului si incercarea disperata de a atrage Biserica intr-o directie gresita.

Miha-anca 26.01.2013 19:35:48

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 498362)
Te-am testat să văd cum înclini. Căci ”unele” dacă nu am fost de acord cu aberațiile lor m-au pus pe lista neagră.

Nu e important sa fim de aceeasi parere, ci ca argumentele aduse sa stea in picioare. Putem invata lucruri importante si dintr-un mesaj, care nu ne e neaparat pe plac.
Importanta e alegerea cuvinteleor si a tonului cu care se scrie mesajul. Ce-i drept, insa, tonul cu care citim un mesaj poate fi influentat de propria stare de spirit, dar cuvintele nu mint.

bogdan81 26.01.2013 19:45:45

Antonia, ai telefon mobil ?
Sa nu-mi spui ca nu e numele tau pe el, ca presupun ca abonamentul e pe numele tau.

antoniap 26.01.2013 19:49:33

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 498384)
Antonia, ai telefon mobil ?
Sa nu-mi spui ca nu e numele tau pe el, ca presupun ca abonamentul e pe numele tau.

Iar povestea cu telefonul? Am telefon cu cartela.

Telefonul nu e un document.

bogdan81 26.01.2013 19:53:20

Telefonul nu e un document, dar e cam ipocrit sa te folosesti de "instrumentul satanei", adica cipul pentru avantaje personale nu?
Iar telefonul e un avantaj personal.
Nu vad diferenta.

Miha-anca 26.01.2013 19:53:54

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 498353)
De unde ai certitudinea că tu deții și spui adevărul? De unde atâta siguranță pe tine? Sunt atâția părinți sporiți care greu vorbesc și când o fac apoi se căiesc pentru că au vorbit prea mult și poate ce nu se cuvine (exemplu părintele Proclu sau Sf Iustin Popovici care a scris doar sub ascultare și la insistențele celor din jurul său).

Dar tu, ovidiu b., cum ajungi la o certitudine? Probabil studiind toate materialele existente, scrise chiar si "la insistentele celor din jur", cum spui mai sus. Sunt sigura ca nu te vei lasa influentat de parerea personala a unuia si altuia. Dar cand Parinti induhovniciti, cu inainte vedere iti spun un lucru, mai ai argumente sa ii contrazici?!? Cred ca nu; poate doar daca esti vazator cu duhul... Ori, niciunul de pe forum nu se inscrie in aceasta ultima categorie.
Pe unii argumentele Parintilor ii conving; pe altii madria ii pune sa nege si ceea ce e evident.
Nu ne putem face o parere dintr-odata; dar cu timpul se cristalizeaza ceea ce e adevarat de ceea ce e minciuna.
Fac o paralela: ai vazut cat au fost de constransi cei din inchisori a se "reeduca". Cu toata brutalitatea folosita, tortionarii nu au reusit sa ii indeparteze de Hristos; ba, dimpotriva, i-au apropiat, printrun efort sustinut al celor in cauza, de Dumnezeu.
In concluzie, sa cerem lui Dumnezeu sa ne lumineze, caci vremurile sunt tulburi.

bogdan81 26.01.2013 20:03:49

Miha-Anca,

Nu e vorba de parinti induhovniciti sau nu. E vorba ca parintele Iustin Parvu (sa-i spunem pe nume, ca de la el a plecat toata povestea asta cu cipurile ), a afirmat ca daca cineva are un act cu cip, prin simpla posesie a acelui act s-a lepadat de credinta.
Or aici parintele Iustin a gresit. S-o spunem pe sleau. Nu e vorba de nici o inainte vedere.
E vorba de o eroare a parintelui Iustin. In acelasi fel a gresit parintele si atunci cand a vorbit impotriva vaccinurilor, lasandu-se probabil influentat tot de binevoitori care i-au prezentat niscaiva teorii conspirationiste.

bogdan81 26.01.2013 20:08:32

Si inca ceva: nu orice parinte mai vestit si care vorbeste cu oarecare autoritate si la care se inghesuie lumea din varii motive reprezinta cu adevarat un mare mistic, un traitor samd.
De cand un duhovnic isi da cu parerea despre tot ce misca ? De la cipuri la vaccinuri, de la unguri la Rosia Montana, de la protestele de strada anti-Basescu la cetatenia celor din republica Moldova etc?
Considerati ca o asemenea atitudine reflecta cu adevarat o statura duhovniceasca ?

antoniap 26.01.2013 20:09:02

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 498388)
Telefonul nu e un document, dar e cam ipocrit sa te folosesti de "instrumentul satanei", adica cipul pentru avantaje personale nu?
Iar telefonul e un avantaj personal.
Nu vad diferenta.

Nu tehnologia in sine e incacceptabila duhovniceste, ci reaua ei intrebuintare.

E ca si cum m-ai intreba de ce folosesc cutitul? Si cutitul poate fi ,,instrumentul satanei''.

Daca suntem impotriva utilizarii cutitului pentru a lua viata panateasca unui om, putem fi si impotriva utilizarii cipului pentru a pune in pericol viata vesnica a cuiva fara nicio ipocrizie.

Laura19 26.01.2013 20:12:35

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 498396)
Miha-Anca,

Nu e vorba de parinti induhovniciti sau nu. E vorba ca parintele Iustin Parvu (sa-i spunem pe nume, ca de la el a plecat toata povestea asta cu cipurile ), a afirmat ca daca cineva are un act cu cip, prin simpla posesie a acelui act s-a lepadat de credinta.
Or aici parintele Iustin a gresit. S-o spunem pe sleau. Nu e vorba de nici o inainte vedere.
E vorba de o eroare a parintelui Iustin. In acelasi fel a gresit parintele si atunci cand a vorbit impotriva vaccinurilor, lasandu-se probabil influentat tot de binevoitori care i-au prezentat niscaiva teorii conspirationiste.

Impotriva vaccinurilor nu este doar parintele Iustin ci o gramada de duhovnici, de medici, de oameni simpli care s-au documentat. Unii nici nu sunt crestini si sunt impotriva vaccinurilor. Avand in vedere ca vaccinurile nu sunt obligatorii, ci recomandate si orice om poate sa le refuze prin cerere, nu vad de ce am arata cu degetul pe cei care nu le accepta. Oricum, vaccinurile nu sunt tema subiectului. Sa nu amestecam subiectele.

antoniap 26.01.2013 20:17:00

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 498400)
Si inca ceva: nu orice parinte mai vestit si care vorbeste cu oarecare autoritate si la care se inghesuie lumea din varii motive reprezinta cu adevarat un mare mistic, un traitor samd.
De cand un duhovnic isi da cu parerea despre tot ce misca ? De la cipuri la vaccinuri, de la unguri la Rosia Montana, de la protestele de strada anti-Basescu la cetatenia celor din republica Moldova etc?
Considerati ca o asemenea atitudine reflecta cu adevarat o statura duhovniceasca ?

Dupa parerea ta, probabil, Sfantul Daniil Sihastrul ar trebui caterisit pe motiv ca s-a amestecat in politica! Iar Sfantul Stefan cel Mare, ar trebui sa fie dat uitarii, deoarece n-a avut minte sa ia toate hotararile dupa capul lui si s-a injosit pe sine apeland la acel batran pentru sfaturi!

Exista taine pe care nu le intelegi acum. Ia-ti opinci de fier si cauta si tu un parinte precum Daniil Sihastrul si convinge-te singur la cate se pricepe! Sau macar citeste despre astfel de sfinti.

bogdan81 26.01.2013 20:17:58

Antonia,

Si cu ce iti pune in pericol mantuirea faptul ca niste date personale ale tale sunt stocate pe un cip? Daca cineva iti cerea sa te lepezi de credinta in schimbul acestui act intelegeam.
Dar pentru asta nu era neaparata nevoie de prezenta cipului.
Reaua intrebuintare de care vorbesti, la momentul actual, NU este prezenta.
Ar fi rea intrebuintare daca cineva ne-ar cere sa ne lepadam credinta.
Dar deocamdata nu se pune problema asta.
Daca cineva iti cere sa te lepezi in schimbul unei portii de mancare, atunci acea portie devine pecetea satanica. Dupa cum pecetea poate fi orice altceva, chiar si un buletin simplu, fara cip.
Dar la momentul acesta, nu s-a pus problema lepadarii de credinta.
Deci NU poate fi vorba de rea intrebuintare.

Decebal 26.01.2013 20:20:21

Cipofilii sunt tributari mentalității bolșevico-polițienești; peste tot sunt numai potențiali infractori, bandiți și sabotori. Se pregătește instaurarea dictaturii lui Big Brother și tare mi-e teamă că Rumânia a căzut din nou la sorți să fie ȚARĂ COBAI pentru noile experimente totalitare. Să nu uităm că Rumânia a fost țară cobai și pentru experimentul khazaro-bolșevic. Este țară cobai pentru experimentele FMI. Și posibil să fie țară cobai și pentru mega-experimentul ecumenismului (cu consiliul mondial al "bisericilor").

bogdan81 26.01.2013 20:21:36

Am dat exemplul cu vaccinurile fiindca e o alta tema pe care s-a iscat o adevarata paranoia.
Scuzati-ma , dar daca unii isi inchipuie ca asta e crestinism, imi pare rau pentru ei.

antoniap 26.01.2013 20:24:17

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 498396)
Miha-Anca,

Ti se pare. La noi, s-a luat atitudine impotriva cipurilor extrem de tarziu, nu ca la greci si la sarbi. De unde stii tu ca este eroare? Pentru ca asa ti se pare tie? Pentru ca vrei sa fii corect politic?

bogdan81 26.01.2013 20:32:24

Antonia,

Stiu ca este eroare dupa un fapt simplu. Sf. Maxim Marturisitorul spunea ca nimic nu este mai impovarator decat o constiinta care te acuza si nimic nu este mai eliberator decat o constiinta care te apara. Orice crestin stie cand se leapada de Hristos, asa cum a stiut si Sf. Petru cand, dupa ce s-a lepadat de 3 ori a plans cu amar.
Nu se poate sa te lepezi fara sa stii. Nu e nevoie sa vina neaparat parintele Iustin sa zica: bai fraierilor, sunteti lepadati si voi nu stiti.
Eu personal NU am act cu cip, decat un card bancar pe care imi primesc salariul de medic rezident.
Dar de aici stiu ca parintele Iustin a gresit. Vorba parintelui Arsenie Muscalu: ce fel de crestini am fi noi daca ne-am lepada fara sa ne dam seama?

antoniap 26.01.2013 20:48:39

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 498411)
Cipofilii sunt tributari mentalității bolșevico-polițienești; peste tot sunt numai potențiali infractori, bandiți și sabotori. Se pregătește instaurarea dictaturii lui Big Brother și tare mi-e teamă că Rumânia a căzut din nou la sorți să fie ȚARĂ COBAI pentru noile experimente totalitare. Să nu uităm că Rumânia a fost țară cobai și pentru experimentul khazaro-bolșevic. Este țară cobai pentru experimentele FMI. Și posibil să fie țară cobai și pentru mega-experimentul ecumenismului (cu consiliul mondial al "bisericilor").

Asta cred si eu. Exista oameni care au o placere sadica de a sti mai multe despre altii, caci, iata, cine stapaneste informatia stapaneste situatia. Experimentul Pitesti a dat roade in Romania. Cu cat exista mai multi astfel de oameni, cu atat exista mai multi cipofili care vor sa ne vada cipuiti ca sa nu se mai deranjeze sa ne urmareasca, ci sa aiba acces mai usor la datele si la informatiile despre noi. Fara tradarea din interior, tradarea din exterior n-ar fi posibila. Asta ne poate duce la pieire ca neam, daca nu ne trezim.

Si, cum raul nu vine niciodata singur, cipuirea impreuna cu ecumenismul sunt mai nocive decat comunismul. Urmariti din toate partile, oamenii cu grija sa fie corecti politic, pot fi usor manipulati in directia dorita.

antoniap 26.01.2013 21:03:06

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 498424)
Antonia,

Stiu ca este eroare dupa un fapt simplu. Sf. Maxim Marturisitorul spunea ca nimic nu este mai impovarator decat o constiinta care te acuza si nimic nu este mai eliberator decat o constiinta care te apara. Orice crestin stie cand se leapada de Hristos, asa cum a stiut si Sf. Petru cand, dupa ce s-a lepadat de 3 ori a plans cu amar.
Nu se poate sa te lepezi fara sa stii. Nu e nevoie sa vina neaparat parintele Iustin sa zica: bai fraierilor, sunteti lepadati si voi nu stiti.
Eu personal NU am act cu cip, decat un card bancar pe care imi primesc salariul de medic rezident.
Dar de aici stiu ca parintele Iustin a gresit. Vorba parintelui Arsenie Muscalu: ce fel de crestini am fi noi daca ne-am lepada fara sa ne dam seama?

In aceste vremuri, ar fi prea spectaculos sa se mai procedeze ca pe vremea lui Nero, de exemplu. De aceea, se recurge la viclenie.

Daca vei citi mai mult, vei vedea ca minciuna are picioare scurte si nu se afla in chilia parintelui Iustin, ci in alta parte... Sa o luam logic. In Apocalipsa ni se spune:

,,Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase" (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)

,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11.

Cine greseste? Cine ii spune bolnavului ce diagnostic are sau cine il declara sanatos, desi nu este?

Aceste citate biblice nu au fost scrise de parintele Iustin, nici de vreun alt sfant contemporan.

Fiecare are datoria de a se informa, nu doar de a se situa de partea cipofililor sau de partea cipofobilor.

Daca in Apocalipsa ni s-a spus ca insemnarea presupune lepadare, inseamna ca exista mijloace tehnice pentru ca aceasta sa se realizeze si pe care Dumnezeu, in prestiinta Sa, ni le-a proorocit cu mult timp in urma.

bogdan81 26.01.2013 21:09:13

Antonia,

Toti sfintii parinti care au talcuit apocalipsa, Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Efrem Sirul, Sf. Ioan Damaschin, Sf. Ipolit si altii au afirmat clar ca pecetluirea vine care urmare a lepadarii.
Nu invers. Pecetea fiarei "pecetluieste" lepadarea de credinta, si nu invers.

Decebal 26.01.2013 21:13:32

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498437)
Aceste citate biblice nu au fost scrise de parintele Iustin, nici de vreun alt sfant contemporan. (...)

Daca in Apocalipsa ni s-a spus ca insemnarea presupune lepadare, inseamna ca exista mijloace tehnice pentru ca aceasta sa se realizeze si pe care Dumnezeu, in prestiinta Sa, ni le-a proorocit cu mult timp in urma.

Apocalipsa este o carte foarte greu de interpretat, și chiar nu este de interpretat pentru mulți dintre noi. Trebuie să avem mare grijă pentru că este o carte duhovnicească iar lucrurile sunt mai complicate. Persoanl nu sunt convins de acea interpretare referitoare la numărul fiarei și la numărul numelui ei, și nici la semnul fiarei, dar cu toate astea consider că cipuirea este incompatibilă cu Biserica lui Hristos și cu numele de creștin. Chiar și dacă nu este sau dacă nu ar fi cipul acel semn al fiarei, cred că implantarea cu cipuri, dictatura biometrică sunt tot de la diavol într-un fel sau altul.

bogdan81 26.01.2013 21:16:20

Decebal,

Dar cine a zis de implantare. Nici eu nu sunt de acord cu implantarea, fiindca ar fi foarte injositor pentru om asa ceva.
Dar era vorba de acte cu cip, nu de implantare.

antoniap 26.01.2013 21:18:54

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 498440)
Antonia,

Toti sfintii parinti care au talcuit apocalipsa, Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Efrem Sirul, Sf. Ioan Damaschin, Sf. Ipolit si altii au afirmat clar ca pecetluirea vine care urmare a lepadarii.
Nu invers. Pecetea fiarei "pecetluieste" lepadarea de credinta, si nu invers.

Pai nu e chiar invers. In momentul in care recunosti ca te identifici cu un numar al carui semn este 666 inseamna ca ai cam renuntat la numele de Botez si ti-ai cam ales stapanul. Cui datorezi frica, datorezi si supunere din ce in ce mai mare, pana cand dispare din tine orice insusire crestineasca. Dumnezeu, prin botez, ne-a atribuit un nume, nu un numar. Numarul este negarea numelui primit la botez. Renuntarea la numele de crestin este renuntarea la Hristos. De ce se schimba numele la taina calugariei? Toate au o semnificatie.

Decebal 26.01.2013 21:25:21

Dar titlul threadului vorbește clar despre implantarea cipurilor, și oricum ăsta este sensul în care merg lucrurile. La început cipurile sunt în carduri, apoi peste tot, în autobuz, la locul de muncă, în instituții publice, etc tranzacțiile se vor face numai prin carduri. Poți să fii inocentul lui Dumnezeu și cel mai mare neprihănit al acestei lumi, dacă nu vei avea card cu cip, iar mai apoi cip nu vei mai putea face foarte multe tranzacții. Pe ei nu îi interesează cât ești de nevinovat și de bună-credință; pe ei îi interesează să știe tot timpul ce faci, ce miști, etc, pentru că în ochii Fratelui cel mare ești, și de ai fi un mare sfânt, permanent un potențial infractor, sabotor, bandit, dușman al poporului care trebuie permanent monitorizat pentru a putea fi cât mai eficient neutralizat.

Iar mai apoi s-ar putea să vină și alte condiționări, și deja se anunță. Și vor fi probabil chiar și unele pe credință.

bogdan81 26.01.2013 21:28:33

Antonia,

Numarul 666 NU are nici o legatura cu cipurile. Cel mult poate avea o legatura cu codurile de bare (intr-o interpretare fortata), dar cu cipurile nu are lagatura.
In afara de asta, un numar, prin el insusi, fara actul lepadarii de credinta, nu are nici o semnificatie. Altfel am cadea in superstitie.

bogdan81 26.01.2013 21:31:13

Decebal,

Chestia cu urmarirea NU e totuna cu lepadarea de credinta.
De altfel noi nu suntem urmariti in principal prin cipurile de pe documente, ci prin telefoanele mobile pe care le purtam mereu la noi, prin care putem fi ascultati, localizati cu precizie (ceea ce ma indoiesc ca se poate prin cipul din pasaport) etc.
E mult mai usor sa urmaresti un om prin telefonul mobil decat prin cipul din pasaport .

antoniap 26.01.2013 21:35:04

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 498444)
Apocalipsa este o carte foarte greu de interpretat, și chiar nu este de interpretat pentru mulți dintre noi. Trebuie să avem mare grijă pentru că este o carte duhovnicească iar lucrurile sunt mai complicate. Persoanl nu sunt convins de acea interpretare referitoare la numărul fiarei și la numărul numelui ei, și nici la semnul fiarei, dar cu toate astea consider că cipuirea este incompatibilă cu Biserica lui Hristos și cu numele de creștin. Chiar și dacă nu este sau dacă nu ar fi cipul acel semn al fiarei, cred că implantarea cu cipuri, dictatura biometrică sunt tot de la diavol într-un fel sau altul.

Parintele Paisie Aghioritul, Sfantul Lavrentie de Cernigov etc au trait mai aproape de zilele noastre si au manifestat mare ingijorare fata de pecetluire. Cartile urmatoare de asemenea:

http://apologeticum.files.wordpress....ocalipsa13.gif

http://apologeticum.files.wordpress....libertatii.gif

Pe masura ce se apropie acele vremuri, Dumnezeu ii lumineaza pe anumiti duhovnici sa talcuiasca semnele timpului, asa cum s-a intamplat si pe vremea lui Noe.

antoniap 26.01.2013 21:41:25

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 498457)
Antonia,

Numarul 666 NU are nici o legatura cu cipurile. Cel mult poate avea o legatura cu codurile de bare (intr-o interpretare fortata), dar cu cipurile nu are lagatura.
In afara de asta, un numar, prin el insusi, fara actul lepadarii de credinta, nu are nici o semnificatie. Altfel am cadea in superstitie.

Citeste cartile postate, ca nu ma pricep sa-ti dau explicatii tehnice. Te lepezi de posibitatea de a mai primi Duh Sfant. Nu te lepezi de credinta. Tu ai in continuare impresia ca esti crestin, dar Duhul Sfant nu mai poate fi cu tine. Scopul vietuirii crestine este dobandirea Duhului Sfant. Fara Duh Sfant suntem cetateni ai iadului.

bogdan81 26.01.2013 21:43:37

Antonia,

Faza cu semnele timpului e echivoca. Febre apocaliptice au mai fost in istoria omenirii.
S-a intamplat de multe ori, inclusiv la anul 1000. S-a intamplat si la caderea Constantinopolului si in multe alte vremuri.
Eu nu contest ca s-ar putea ca sfarsitul sa fie aproape.
Ceea ce contest eu este ca ar trebui neaparat sa ne luam dupa faptul ca multi duhovnici considera ca acum e sfarsitul. Si atunci, la anul 1000 de exemplu, au existat sfinti care au spus ca sfarsitul e aproape. Si nu a fost asa.
La un moment dat o sa fie si sfarsitul, de fapt Invierea mortilor, ca nu e un sfarsit, ci o inviere generala.
Dar nu stim exact timpul. Semnele sunt echivoce. Parintele Staniloae a scris despre asta.

Decebal 26.01.2013 21:44:39

Prin cipuri îți monitorizează tranzacțiile, vânzările și cumpărările, plățile și încasările, creditele și debitele. În mijloace de transport, în alte instituții publice, la bănci și alte instituții financiare. Despre acest tip de monitorizare este vorba; oricum monitorizarea se va face prin toate mijloacele posibile. Iar mai la urmă vor veni lucrurile mai grele; nu uita de experimentul Pitești, până la urmă khazaro-bolșevicii atei aveau ca scop lepădarea de Hristos, de Biserică și mutilarea duhovnicească și fizică a omului.

bogdan81 26.01.2013 21:47:37

Antonia,

Daca ar fi asa cum spui tu, ca a avea un act cu cip e lepadare, chiar fara sa puna nimeni problema lapadarii, atunci inseamna ca toata ortodoxia in afara de cei de la Petru Voda sunt lepadati.
Citeste comunicatele sinoadelor ortodoxe: cel al Rusiei, al Ucrainei, chiar al Greciei.
Nici unul NU a spus ca avea act cu cip e lepadare sau pierderea harului.

bogdan81 26.01.2013 21:55:28

Decebal,

Povestea cu cipurile nu are legatura deocamdata cu experimentul Pitesti.
In acesti ani, in Romania, s-au intamplat lucruri mult mai grave sub aspectul libertatilor personale decat povestea cu cipurile. Nimeni NU a luat atitudine.
Parintele Iustin nu numai ca nu a luat atitudine, dar indemna oamenii satui de abuzurile guvernarii basiste sa stea in case si sa nu iasa in Piata Universitatii.
Unde era parintele Iustin atunci? Unde erau cipofobii?
Eu am fost acolo, in piata, de cateva ori, fiindca mi-am simtit libertatea amenintata la modul concret de abuzurile care se petreceau.
In timpul asta altii filozofau despre cipuri si alte lucruri care deocamdata , repet deocamdata, sunt pure fabulatii (cel putin faza cu implantarea).
Asa ca, recomand celor care se considera dizidenti impotriva sistemului sa se gandeasca daca sunt cu adevarat oameni liberi sau pur si simplu oameni fara discernamant.

antoniap 26.01.2013 21:59:23

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 498470)
Prin cipuri îți monitorizează tranzacțiile, vânzările și cumpărările, plățile și încasările, creditele și debitele. În mijloace de transport, în alte instituții publice, la bănci și alte instituții financiare. Despre acest tip de monitorizare este vorba; oricum monitorizarea se va face prin toate mijloacele posibile. Iar mai la urmă vor veni lucrurile mai grele; nu uita de experimentul Pitești, până la urmă khazaro-bolșevicii atei aveau ca scop lepădarea de Hristos, de Biserică și mutilarea duhovnicească și fizică a omului.

Deci, daca ni se spune sa respingem din start pecetluirea cu un numar al carui semne este 666, inseamna ca e bine sa ne conformam. Daca in temnitele comuniste tortionarii ar fi avut cipuri, n-am mai putea vorbi astazi de SFINTII INCHISORILOR. Tortionarii ar fi putut implanta anumite tipuri de ,,dispozitive'' care mai de care mai ,,medicale'' cu ajutorul carora sa-i monitorizeze si sa le induca un anumit tip de comportament. N-ar mai fi avut vointa libera si puterea de a se ruga.

antoniap 26.01.2013 22:14:10

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 498472)
Antonia,

Daca ar fi asa cum spui tu, ca a avea un act cu cip e lepadare, chiar fara sa puna nimeni problema lapadarii, atunci inseamna ca toata ortodoxia in afara de cei de la Petru Voda sunt lepadati.
Citeste comunicatele sinoadelor ortodoxe: cel al Rusiei, al Ucrainei, chiar al Greciei.
Nici unul NU a spus ca avea act cu cip e lepadare sau pierderea harului.

Lumea se indreapta spre un dezastru. Se incearca, la varf, coruperea ierarhilor pentru a fi corecti politic si marginalizarea duhovnicilor marturisitori. Pe asta se merge. Nu ajunge oricine ierarh. Asa ceva a mai fost in istorie. O parte dintre ierarhii ortodocsi au alta treaba acum: se pupa cu catolicii si cu alte culte pentru a instaura ecumenismul! Cum ai vrea sa vorbeasca ei despre cip? Altii tac pur si simplu sau vorbesc in soapta. Fara ajutorul explicit sau tacit al ierarhilor, aceasta lucrare vicleana nu poate inainta.

ovidiu b. 26.01.2013 22:15:49

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498374)
Crezi ca fotografia parintelui Arsenie Boca prin care vrei sa ne impresionezi iti confera si autoritatea morala a parintelui?

În lipsă de argumente te legi de avatarul meu? Ce lăgătură avatarul cu discuția noastră? Nu încerc să impresionez pe nimeni cu această poză. Poate totuși revii și încerci să porți o discuție la subiect și nu să bați câmpii.

ps: dacă am ajuns să fim impresionați de un avatar și de a ne impune printr-o poză, e foarte grav. Din nou penibil aș putea spune!

Citat:

Crezi cumva ca parintele Arsenie Boca, daca ar mai fi trait, ar fi fost cipofil, ca tine?

Faptul că nu sunt de acord cu ”penibilul” pe care l-ai adus de atâtea ori ca argument, asta înseamnă că sunt cipofil? Nu e prima dată când apelezi la o asemenea atitudine (de ex când nu am fost de acord cu protestele de stradă). :71:

Poate studiezi cu multă atenție viața părintelui și vezi cam ce atitudine a avut față de regim și față de ierarhie, cum s-a supus și cu câtă smerenie. Poate îmi dai exemplu de vreun protest făcut de părintele! Îl aștept, poate așa mă vei convinge și pe mine.

Citat:

Atunci de unde atata inversunare impotriva celor care iau atitudine impotriva implantarii?

Poate încerci să faci diferența între a fi împotriva implantării și ”deraierile” tale, rătăcirea ta de la învățătura Bisericii. Uite aici ți s-a explicat destul de clar cam pe unde te situezi.

Citat:

Cand vrei sa-i dai cuiva un sfat fratesc nu-l amesteci cu otrava.

Otrava o vezi tu, umbrită de ”duhul dreptății” și al luptei cu frica și frustrările din tine.

Citat:

La capitolul ,,greseli"', nu ma bat cu pumnul in piept ca nu as avea, ca altii.

Bingo! Cum o fi să greșești și în același timp să propovăduiești adevărul? Care adevăr? Adevărul tău, personal, interpretat de tine? Ceea am vrut să semnalez este faptul că în ciuda greșelilor făcute tu susții că propovăduiești dreapta credință.

Citat:

Ma bucur cand imi spune cineva ca gresesc, dar il consider rau intentionat cand vad ca vrea sa-si hraneasca orgoliul scotandu-mi paiul din ochi...

După cum am anticipat, nu vei înțelege, numai probabil când îți vei sparge capul. Probabil mai e nevoie de ceva timp să te convingi tu singură.

Citat:

Am cunoscut duhovnici cu viata sfanta si nu spun nimic din capul meu.

Dacă nu ai spune din capul tău i-ai lăsa pe ei să vorbească. Hai spune-mi, câți dintre duhovnicii care ți-au vorbit ți-au dat binecuvântare să vorbești? Dar atenție: să vorbești cu argumentele aduse de tine! Și ce te-au sfătuit? Concret: ți-au spus să ieși în stradă? Ți-au spus să induci confuzia și teama pe forumuri? Așa ca să te fac să înțelegi...uită-te câte pagini au fost scrise...și câte sunt de folos?

ps: ceea ce am vrut să semnalez este faptul că umbriți ceea ce au vrut să spună și să transmită duhovnicii. Eu din câte rețin au vorbit de pace și de întărirea credinței și nicidecum de cipofobia asta pe care îcercați să o înduceți și altora.

Citat:

M-am informat indelung pe aceasta tema cu mult inainte de a lua atitudine parintele Iustin Parvu.

Da am observat cât de bine ești informată: d'ale apologeticum, siteu-ri sectare, judecătoare sărite de pe fix, protestele de stradă pe care eu nu le pot numi decât paranghelii. Observi cât de ușor ridici mingea la fileu? Sper să înveți ceva din toată bălăcăreala asta, nici mie nu place.

Citat:

M-am informat indelung pe aceasta tema cu mult inainte de a lua atitudine parintele Iustin Parvu.

Bietul părinte Iustin, oare asta își dorește el? Oare asta cere el zilnic în rugăciuni? Dezbinare, tulburare, frică? Oare nu pentru pacea, bunăstarea noastră se roagă? Și noi ce facem: proteste și alte minunății?

Citat:

Am citit mult pe aceasta tema si am urmarit evolutia fenomenului si incercarea disperata de a atrage Biserica intr-o directie gresita.

Până acum dovedești contrariul.

ps: aștept niște răspunsuri concrete și la subiect. Dacă nu ești în stare te rog nu mai bate câmpii.

antoniap 26.01.2013 22:23:21

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 498485)
În lipsă de argumente te legi de avatarul meu? Ce lăgătură avatarul cu discuția noastră? Nu încerc să impresionez pe nimeni cu această poză. Poate totuși revii și încerci să porți o discuție la subiect și nu să bați câmpii.

ps: dacă am ajuns să fim impresionați de un avatar și de a ne impune printr-o poză, e foarte grav. Din nou penibil aș putea spune!

Faptul că nu sunt de acord cu ”penibilul” pe care l-ai adus de atâtea ori ca argument, asta înseamnă că sunt cipofil? Nu e prima dată când apelezi la o asemenea atitudine (de ex când nu am fost de acord cu protestele de stradă). :71:

Poate studiezi cu multă atenție viața părintelui și vezi cam ce atitudine a avut față de regim și față de ierarhie, cum s-a supus și cu câtă smerenie. Poate îmi dai exemplu de vreun protest făcut de părintele! Îl aștept, poate așa mă vei convinge și pe mine.

Poate încerci să faci diferența între a fi împotriva implantării și ”deraierile” tale, rătăcirea ta de la învățătura Bisericii. Uite aici ți s-a explicat destul de clar cam pe unde te situezi.

Otrava o vezi tu, umbrită de ”duhul dreptății” și al luptei cu frica și frustrările din tine.

Bingo! Cum o fi să greșești și în același timp să propovăduiești adevărul? Care adevăr? Adevărul tău, personal, interpretat de tine? Ceea am vrut să semnalez este faptul că în ciuda greșelilor făcute tu susții că propovăduiești dreapta credință.

După cum am anticipat, nu vei înțelege, numai probabil când îți vei sparge capul. Probabil mai e nevoie de ceva timp să te convingi tu singură.

Dacă nu ai spune din capul tău i-ai lăsa pe ei să vorbească. Hai spune-mi, câți dintre duhovnicii care ți-au vorbit ți-au dat binecuvântare să vorbești? Dar atenție: să vorbești cu argumentele aduse de tine! Și ce te-au sfătuit? Concret: ți-au spus să ieși în stradă? Ți-au spus să induci confuzia și teama pe forumuri? Așa ca să te fac să înțelegi...uită-te câte pagini au fost scrise...și câte sunt de folos?

ps: ceea ce am vrut să semnalez este faptul că umbriți ceea ce au vrut să spună și să transmită duhovnicii. Eu din câte rețin au vorbit de pace și de întărirea credinței și nicidecum de cipofobia asta pe care îcercați să o înduceți și altora.

Da am observat cât de bine ești informată: d'ale apologeticum, siteu-ri sectare, judecătoare sărite de pe fix, protestele de stradă pe care eu nu le pot numi decât paranghelii. Observi cât de ușor ridici mingea la fileu? Sper să înveți ceva din toată bălăcăreala asta, nici mie nu place.

Bietul părinte Iustin, oare asta își dorește el? Oare asta cere el zilnic în rugăciuni? Dezbinare, tulburare, frică? Oare nu pentru pacea, bunăstarea noastră se roagă? Și noi ce facem: proteste și alte minunății?

Până acum dovedești contrariul.

ps: aștept niște răspunsuri concrete și la subiect. Dacă nu ești în stare te rog nu mai bate câmpii.

Poate revii la subiect. Cred ca ai avut o zi proasta azi. Nici nu citesc tot ce-ai scris.

bogdan81 26.01.2013 22:24:35

Antonia,

Marii duhovnici nu au spus ca cipul in acte e lepadare, cu exceptia parintelui Iustin si a inca vreo 2-3 care s-au luat dupa parintele Iustin.
A mai fost la greci parintele Paisie cu o pozitie putin exagerata.
In rest, sunt o suma de mari duhovnici ortodocsi care NU au sustinut niciodata ca a avea un act cu cip e lepadare.

Decebal 26.01.2013 22:29:17

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 498475)
Tortionarii ar fi putut implanta anumite tipuri de ,,dispozitive'' care mai de care mai ,,medicale'' cu ajutorul carora sa-i monitorizeze si sa le induca un anumit tip de comportament. N-ar mai fi avut vointa libera si puterea de a se ruga.

Nu știu dacă așa stau lucrurile. Am văzut că așa ceva încerca să transmită și "Îngerul digital", cum că cipurile ălea ar fi pentru manipularea omului ca un robot, însă opinia mea este că lucrurile ar fi mai complicate, pentru că Diavolul vrea voința ta, vrea alegerea ta, vrea adeziunea omului, el vrea închinarea, nu cred că s-ar mulțumi cu robotizarea. Antihristul caută să Îi ia locul lui Hristos, pentru că vrea închinarea care i se aduce lui Hristos.

antoniap 26.01.2013 22:30:07

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 498491)
Antonia,

Marii duhovnici nu au spus ca cipul in acte e lepadare, cu exceptia parintelui Iustin si a inca vreo 2-3 care s-au luat dupa parintele Iustin.
A mai fost la greci parintele Paisie cu o pozitie putin exagerata.
In rest, sunt o suma de mari duhovnici ortodocsi care NU au sustinut niciodata ca a avea un act cu cip e lepadare.

Cipul in acte este premergator cipului implantat, de aceea recomandarea este sa nu-l luam. Cipul in acte constiuie o cadere, iar cipul implantat constituie lepadarea. Eu asa am inteles.

Miha-anca 26.01.2013 22:33:32

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 498469)

Eu nu contest ca s-ar putea ca sfarsitul sa fie aproape.
Ceea ce contest eu este ca ar trebui neaparat sa ne luam dupa faptul ca multi duhovnici considera ca acum e sfarsitul. Si atunci, la anul 1000 de exemplu, au existat sfinti care au spus ca sfarsitul e aproape. Si nu a fost asa.
La un moment dat o sa fie si sfarsitul, de fapt Invierea mortilor, ca nu e un sfarsit, ci o inviere generala.
Dar nu stim exact timpul. Semnele sunt echivoce. Parintele Staniloae a scris despre asta.

Dar nici Pr. Iustin Pârvu nu a spus ca sfarsitul vine acum. Nici actele cu cip nu sunt egale cu cipurile implantate. Ori ceea ce face Pr. Iustin este, sa ne atentioneze ca actele cu cip sunt premergatoare celor implantate. Asta a afirmat, nu altceva.
Parintele Arsenie Papacioc a spus ca este prea devreme sa se faca atata valva pentru aceste carti de credit cu cip, caci vremea in care traim este cea de la primul 6 din 666. Se intelege prin acesta, ca fiecare 6 din 666 semnifica ceva.
Explicatia acestor semnificatii am gasit-o la ieromonahul Petroniu Tanase, Staretul Schitului romanesc Prodromu din Sfantul Munte, apeland la aritmetica duhovniceasca:

Numarul 6 este numarul omului, sau mai precis al activitatii omului, caci asa cum numarul 6 provine din numarul 2 inmultit cu 3, tot asa si omul este o fiinta alcatuita din doua elemente: trup si suflet, cu trei puteri sufletesti: cugetare, vointa si simtire.

Potrivit aritmeticii duhovnicesti, un numar simplu inmultit cu zece sau o suta, care sunt numere perfecte, arata o intensificare a lucrarii exprimata prin acel numar, o obisnuinta si o deprindere a ei.

Inmultind numarul 6, cu 10 si cu 100, numerele rezultate: 60 si 600 arata o activitate intensa, durabila; buna sau rea, dupa indicatia locului respectiv. Fiind in Apocalipsa, numarul 666 are inteles rau, ca numar al omului care savarseste raul continuu, cu staruinta, din obisnuinta, care "bea pacatul ca apa", cum zice proverbul.

Deci noi ne aflam acum la primul de 6 din 666. Dar atunci ce face Pr. Iustin? Ne pregateste pentru acele vremuri. Si Dumnezeu a procedat la fel, atunci cand au fost lucruri importante de rezolvat; de ex. cunoscand viclenia satanei, nu a lasat nimic la voia intamplarii: a curatit de pacate cu 14 generatii in urma familia Sf. Fecioare Maria, ca ea sa poata deveni Maica Domnului.
Daca privim in jur, vedem cat de accelerat apar semnele timpului; poate ca nici nu mai este chiar atat de mult pana la venirea antihristului.

"- Parinte Paisie, peste cat timp se vor petrece aceste evenimente?
- Intârzie din pricina ta si a mea, ca sa dobandim o stare duhovniceasca buna. Dumnezeu inca ne rabda, pentru ca de se vor intampla acum, ne vom pierde amandoi..."

Iata deci, ratiunea pentru care Pr. Iustin ne pregateste si ne intareste: vremea aceea se apropie; nu stim cand va fi, dar e pe aproape.
In final si Pr. Arsenie Papacioc i-a dat dreptate Pr. Iustin si a completat: ca nu isi va lua acte cu date biometrice.

Cuv. Seraphim Rose repeta inca de acum 30 ani: E deja prea tarziu!

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:07:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.