![]() |
Citat:
"22.Dar dorim să auzim de la tine ceea ce gândești; că'n privința acestei secte ne e cunoscut că pretutindeni se stă'mpotrivă“. Fapte 28. "22.ἀξιοῦμεν δὲ παρὰ σοῦ ἀκοῦσαι ἃ φρονεῖς, περὶ μὲν γὰρ [b]τῆς αἱρέσεως[b/] ταύτης γνωστὸν ἡμῖν ἐστιν ὅτι πανταχοῦ ἀντιλέγεται." Este interesant ca s-a tradus "eresul" prin "secta" desi despartirea dintre cele doua religii nu s-a produs de facto, marturie sta chiar textul biblic al acestui capitol. |
Citat:
|
Iluminatu, exagerezi.
La fel cu tie ti se pare ca sectarii fac fapte bune sa te aduca la credinta lor asa poti spune si despre ortodocsi... Teoretic la reformati cica nu conteaza faptele, ci doar credinta. Atunci de ce se mai obosesc sa faca fapte bune? Pentru ca sunt oameni si ei, si in firea umana sa ai compasiune, mila si sa ajuti, e in firea umana sa socializezi. Nu totul are legatura cu religia. De fapt, prea putine fapte au legatura cu religia. Asa pot sa spun ca ortodocsii fac fapte bune ca sa ajunga in iad, adica, de frica; alea deja nu-s mai fapte bune dezinteresate. Si uite-te in jur, sa vezi cate persoane care cred in iad, indiferent de ce confesiune religioasa au, fac fapte buna ca nu vor sa ajunga in iad. Nici ortodocsii nu-s mai cu mot, chiar daca religia ortodoxa e cea mai veche... Si ma refer la oameni nu la religia ortodoxa in general. Religia nu-l face pe om mai bun chiar deloc; dar omul poate sa intineze religia, si a facut-o de-a lungul timpului si continua sa o faca. Si cati "sectari" ortodocsi exista? Eu pot sa fiu considerata una; chiar daca-s botezata ortodoxa si m-am declarat asa in chestionarul de la rencensamnt, dar am si idei si credinte diferite de cele originale, prin urmare sunt o eretica. Oare cati din astia ca mine exista in tra asta doar? Da, suntem x% ortodocsi cu numele in tara, dar poate daca negandim bine, sunt doar x/2 ortodocsi cu devarat in tara. Si nu am fost revoltata de ortodocsi. Sunt revoltata ca ajungem un popor care nu ma stie ce e dragostea, care uraste tot mai mult si pe tot mai multi, dar ne consideram crestini ortodocsi, iar cand vine vorba sa nu vb cu altii ca au alta religie spune da, ca ei sunt asa si pe dincolo, dar uitam sa ne uitam noi in oglinda inainte sa vorbim de altii. Umnitatea in general se dezintegreaza incet si sigur.... Facem bine doar ca sa primim ceva in schimb (karma, rai, iluminare etc.), nu facem bine doar de dragul de a face bine. Si da, nici eu nu fac un bine intotdeaun dezintresat si o recunosc; tocmai de aceea nu-mni permit sa vorbesc de altii... |
Citat:
Poate daca as trai in alta tara as accepta aceste situatii dar la mine in tara am cu cine discuta.Chiar daca unii prieteni nu sunt practicanti niciodata nu ma contrazic in probleme de credinta . Tu ai impresia ca ortodocsii fac fapte bune ca sa nu ajunga in iad. Nu e asa ,faptele bune pe care ei le au izvorasc din dorinta de a face bine ,credinta te transforma. Nu poti lasa pe cel in nevoie neajutat. Daca ai merge la sf.Liturghie si ai avea un program de rugacine zilnic ,un canon adica ,poate ai gandi altfel. Dar tu spui din auzite ,fara sa te straduiesti sa avansezi pe calea lui Hristos. Ai duhovnic ? Poate te luminezi un pic ,mai afli cate ceva despre ortodoxie,iti mai clarifici diverse nelamuriri. |
Citat:
Si te asigur, ca unul ce mi-am petrecut cativa ani printre ei - insa, fara sa fiu "re-botezat" la ei - ca daca ar fi sa aleaga intre tine si "fratii" lor de pierzanie, cu siguranta vei fi sacrificata. Din lipsa Duhului, adunarile lor au devenit adunaturi de indivizi destul de egoisti - asta o spun ca unul ce am petrecut cativa ani printre ei. Daca nu esti "re-botezata" la ei vei fi considerata "ceva" de tip inferior. Si nu mai fi asa revoltata pe ortodocsi si Ortodoxie! Oare tatal tau si mama ta nu sunt tot ortodocsi?? Si de la ei ai invatat primii pasi in viata si tot la ei te intorci cand dai de-un necaz, nu-i asa? Si ei te primesc cu draga inima si pentru faptul ca sunt... ortodocsi. Insa nu tot asa e cu copiii de sectari, te asigur de asta. |
Anita, nu spun din auzite, spun din vazute, din experienta.
Asa ca ideea mea eu personal mi-o mentin in picioare. Omul e om, fiecare e diferit de celalalt in anumite puncte, indiferent ce confesiune are fiecare. Am vazut ortodocsi buni cu adevarat, dar am vazut si sectari buni cu adevarat. Ca oameni nu la fel de buni, din nou, sunt si ortodocsi si sectari... Nu stiu de ce unii eticheteaza un om dupa religie (si nu ma refer neaparat la cineva de pe forum, dar vad asta in jurul meu). da, ok, ortodoxia e cea mai veche religie, e religia originala, dar daca altii cred in altceva asta nu inseamna ca acei oameni sunt mai prejos decat ortodocsii. Intelegeti, eu nu am nimic cu ortodoxia, eu am o problema cu oamenii care eticheteaza un om mai ales dup ce au aflat ca au alta confesiune decat ei. Si da, sunt si multi sectari care fac acelasi lucru. Eu daca e sa fiu revoltata pe cineva, sunt revoltata pe oameni, nu pe Dumnezeu; oamenii devin din zi in zi mai rai, si fara sa ne dam seama vom ajunge o lume total depravata, plina de ura unii fata de altii... de fapt, deja astea se intampla... Anita, sa iti raspund si la intrebare: nu am un duhovnic. |
Citat:
Cate familii de sectari cunosti tu de faci acea afirmatie? Mie imi miroase a superioritate si ipocrizie. Nu putem generaliza. Suntparinti si parinti, fie ca-s ortodocsi fie ca-s sectari... Situatii diferite, relatii diferite intre parini si copii. Sau vrei sa zici ca n-ai auzit sau nu cunosti cazuri de parinti ortodocsi care si-au dat copiii afara din casa sau situatii de genu? Degeaba generalizam, ca nu e cazul. Cum ziceam, sunt oameni si oameni, cazuri si cazuri... |
Citat:
Daca ai duce o viata crestineasca ,te-ai spovedi ,ai merge duminica la sf.Liturghie si ai cauta sa te schimbi nu cred ca ai mai gandi asa. Ortodoxia urmeaza traditia apostolica si a sfintilor parinti si cu adevarat e mantuitoare. Daca ai citi sfintele Evanghelii cu atentie ai vedea ca ortodocsii implinesc poruncile lasate de Hristos.Tu te astepti sa fie sfinti .Nu e asa si mai sunt si ispitele care devin tot mai mari pe masura ce omul incepe sa se schimbe in bine ,sa invieze intru Hristos. Sectantii nu respecta sfanta cruce ,pe Maica Domnului ,nu au sfinte Taine ,cum poti sa ii compari cu ortodocsii? |
Citat:
|
Citat:
In concluzie, perioada aceasta e o perioada de "curtare" a copiilor de catre parinti, iar copii imediat ce observa un lucru rau la parintii lor se distanteaza de religia parinteasca si, mai mult, copiii vor ajunge sa speculeze aceasta slabiciune a parintilor. Si uite asa, copilaria lor este vizibil marcata de acest invartit in jurul cozii. P.S. Si nu e vorba de milioane de parinti, ci doar de cateva zeci de mii. |
Citat:
Tocmai ecumenista care îi făcea statuie și-l ridica în slăvi pe un protestant :76::107: |
anita, ba ii pun pentru la urma urmelor si ei sunt tot oameni ca ortodocsii. Ah, si am facut si ce mi-ai scris tu sa fac (mers la Biserica si citit Scriptura) si nu m-a ajutat chiar cu nimic, ba din contra, m-a indepartat de ideea de biserica si confesiune si am ajuns... sa cred in Dumnezeu si atat: noi (ortodoxia) nu detinem adevarul absolut si nimeni in afara de Dumnezeu nu il detine, asa ca de ce-l judec eu pe Calvin care a "inventat" calvinismul cand poate lui i-au fost trimise ideile de la DUMNEZEU? De ce sa judec ce a facut cand eu nu pot fi sigura care e adevarul? De ce sa nu iau ce e bun din fiecare om? Da, asta ma face in cel mai bun caz ecumenista, dar nu ma deranjeaza.
Stiu ca nu e totuna ortodox prin botez cu ortodox practicant, tocmai de aceea am zis-o pentru ca atunci cand e vorba sa zica cineva ca Romania o tara majoritar ortodoxa deja nu mai conteaza ca jumatate din cei declarati nu-s practicanti si atunci majoritatea aia scade drastic. Atunci e ok sa zicem asa, dar in alt context nu e ok ca deh, nu-i totuna. Ah si am mai observat o chestie la unii oameni (nu, nu generalizez): daca xulescu a furat si ortodocsii (din nou, unii) afla ca si hotul e ortodox, e aproape iertat daca accepta conditia sa mearga sa se spovedeasca (chiar daca hotul a vandut lucrul/a cheltuit deja banii si nu-i returneaza), dar daca xulescu are orice alta religie, in ochii ortodocsilor (repet, unora) e un hot ordinar care tre' sa mearga la puscarie, chiar daca hotului aluia i-a parut rau cu adevarat, a adus lucrul/banii furat/i inapoi, si-a cerut scuze fata de proprietarul lucrului/banilor si s-a oferit sa il ajute cu orice, doar sa ii accepte scuzele. si on topic: Calea spre mantuire, din punctul meu de vedere, e IUBIREA fata de tot (oameni, natura, Dumnezeu etc.) |
Citat:
|
Citat:
Si cum te mantuiesti prin iubire sau care e legatura dintre iubire si mantuire: ca pana la urma toti oamenii mor, chiar si cei care iubesc desavarsit? Si care e nivelul minim de iubire la care trebuie sa ajungi ca sa te poti mantui? Exista un astfel de nivel? Trebuie sa ajungi sa iubesti minim natura ca sa te poti mantui? Sau doar pe oameni? Sau doar pe Dumnezeu? Sau pe oameni si natura? Sau oamenii si pe Dumnezeu? Sau natura si pe Dumnezeu? Sau oamenii, natura si pe Dumnezeu? Sau oamenii si etc.? Sau natura si etc.? Sau pe Dumnezeu si etc.? Sau oamenii, natura si etc.? Sau oamenii, pe Dumnezeu si etc.? Sau numai natura, pe Dumnezeu si etc.? Sau, in sfarsit, pe oameni, natura, pe Dumnezeu si etc.? Poti raspunde la intrebarile astea? Sau nu? |
Citat:
|
Citat:
Si daca "nivelul minim garantat" e "desavarsirea" atunci care e nivelul maxim "garantat"? |
Citat:
2- Nu există nivel maxim garantat pentru că termenul maxim definește o limită iar desăvârșirea e dincolo de maxim. |
Illuminatu, iubirea inseamna Dumnezeu; El ne-a creat din iubire. Daca nu iubesti, nu poti face lucruri bune, iar fara fapte, doar cu credinta, mantuirea nu e chiar garantata.
Trebuie in primul rand sa respecti tot (ooameni, natura, dumnezeu etc) pentru ca apoi sa le iubesti; iubind, iti doresti sa nu mai faci rau (un simplu aruncat e ambalaj la cosul e gunoi deja e un binefacut naturii e exemplu). Daca Il iubesti pe Dumnezeu inseamna ca si crezi in El. Iubirea duce la fapte, fapte + credinta = mantuire. Ideea in sine e pentru ca nu stim decata iubire e nvoie pentru mantuire, tocmai de aceea sa oferim cat mai multa si o materializam in cat mai multe fapte bune, iar la sfarsit, Dumnezeu va sti daca ne mantuim sau nu. Daca ar exista un nivel minim e iubire (si e aici fapte si credinta) atunci probabil majoritatea s-ar opri la acel nivel pentru ca ar sti "gata, ma mantuiesc, nu mai are sens sa mai fac bine". Credinta poate fi si ea diferita. Aici eu nu ma inacdrez in tiparul ortodox, de fapt cred ca nu ma incadrez practic in tiparul nici unei confesiuni existente. Asa ca partea cu credinta nu stiu cat ma va ajuta in procesul care poate va duce spre mantuire. Ideea e ca eu cred in Dumnezeu, in Sfanta Treime, am si alte conceptii referitoare la dogme(pe care n-o sa le insir aici, pentru ca sunt personale si poate imi aduc si banarea), dar incerc in fiecare zi sa fac macar un lucru bun pentru altcineva, sa ajut pe altcineva fara a avea vreun interes propriu. |
Citat:
Exemplul cu hotul e neconcludent ,nu am intalnit asemenea situatii. Daca hotul se spovedeste bravo lui ,inseamna ca vrea sa fie iertat de Dumnezeu. Noi nu putem sa facem altceva decat sa ne bucuram ca fiul ratacitor si-a regasit tatal. Dar ce te faci tu care te gasesti indreptatita sa emiti tot felul de judecati despre credinta fara sa fi citit macar cateva carti din sfintii parinti si sa fi mers la duhovnic. La biserica multi merg dar depinde cum iesi din biserica ,mai indreptata ca vamesul sau suficienta de sine ca fariseul |
Ca nu cunosti tu exemple e una, asta nu inseamna ca nu exista (in legatura cu povestea cu hotul; uite-te mai ales pe la sate).
Nu (mai) citesc din Sfintii Parinti pentru ca credinta mea nu se rezuma la talcuirile unor oameni. Dumnezeu mi-a dat creierul ca sa gandesc si singura. Ca ganesc bine sa nu, asta stie doar El, dar prefer sa gresesc eu si sa nu mantuisc eu decat sa iau de bune ce zice X si Y si sa nu se mantuiasca ei din cauza mea (exact asa cum daca eu smintesc e pacatul meu, asa si la alti oameni, fie ei induhovniciti). In ortodoxie nu exista infailibitate, si totusi pentru unii, Sfintii Parinti sunt infailibili. Da, asta m-ar defini in ochii tai, sunt de acord si iti respect punctul de vedere si felul in care judeci; altii ma vad altfel poate; suntem oameni diferiti cu opinii diferite. Nici o problema cu asta. Asa cum tu sau altcineva e indreptatit sa emita judecati, exact asa sunt si eu indreptaita sa emit judecati. Care de fapt sunt pareri. Chiar asa conteaza sa am un duhovnic ca sa-mi exprim punctul de vedere (fie el si gresit in opinia unora, fie el bun in ochii altora)? Daca nu am duhonic inseamna ca nu stiu nimic? Si in lgatura cu cititul, daca citesc alte carti decat Sfintii Parinti si Biblia deja nu imi mai pot da cu parerea despre un subiect, fie el si teologic? |
Citat:
Doar mai ieri lăudai deșănțat un protestant. |
Citat:
Si stii de ce? Pentru ca o credinta gresita nu te va pune pe un drum bun si desi tu ai sa incerci sa te convingi ca esti pe un drum bun, finalitatea vietii tale s-ar putea sa te contrazica tare mult. |
Citat:
Citat:
Dar nu Dumnezeu a gresit aici. Citat:
Mai de logica luminata. Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Esti multumit ? Am spus si repet ca nu e crestinesc ceea ce faci ,si nu numai eu ti-am scris dar te faci ca nu intelegi. Ai spus ca nu discuti ,ca te departezi de eretic ,pai fa-o si pleaca de pe acest fir de discutii. Un ortodox care traieste in duhul de credintei ortodoxe nu se comporta ca tine ,mai roaga-te ,traieste rugaciunea si vei vedea ca nu vei mai gandi la fel.Uita-te la tine ,plange-ti pacatele si nu mai ataca .Iti recomand Plansurile sf.Efrem Sirul.Este imposibil sa nu te regasesti in unul din ele. Vezi ca Scotianul a scris la sectiunea alte culte ,asa ca nu era cazul sa il alungi, |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar, pana la urma in spatele acestor propovaduiri nu se ascunde altceva decat o nesfarsita ignoranta si superficialitate. Daca oamenii ar putea sa iubeasca atat de firesc si, ca urmare prin aceasta iubire sa se mantuiasca, DE CE A TREBUIT CA DUMNEZEU-FIUL SA SE INTRUPEZE SI ... SA FIE OMORAT PE CRUCE?? Este o intrebare simpla la care toti aiuritii-iubitori-a-toate nu au stiut sa raspunda. Poate stii tu raspunsul! |
Mie mi se pare că anita este de bun simț.
Și eu cred că Pelerin spre răsărit are multe calități, cel puțin așa văd din postările sale. Și nu a încercat nicicând să ne atace credința, să ne ademenească pe căi greșite etc. Nu mă consider ecumenistă, dar mi se pare absurd să nu vobesc cu un om de altă credință dacă e de bun simț și avem subiecte comune de conversație. Spre clarificare, îi resping categoric pe cei din diverse secte care mai acosteaza oamenii pe stradă să le vorbească despre credință (le întorc spatele). Dar aici nu este cazul. |
Citat:
|
Pai ce sa-i faci, cand n-ai argumente si incerci sa ataci pe cineva cu orice pret, iei un cuvant cu un sens foarte generic si il transformi intr-o arma dandu-i un sens exclusiv peiorativ.
Cam asta fac oamenii ingusti la minte. |
Aici gasiti o mostra de pe-langa-mantuire:
http://adevarul.ro/life-style/stil-d...79f/index.html Unde a disparut Sf.Liturghie apare hidosenia!!!!! |
Citat:
|
Când nu mai aveți argumente treceți la insulte.
În haită. Frumos vă mai șade. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Uite-te putin de cine e condusa biserica ortodoxa acum. Si sapa putin in trecutul omului, eventual cu ajutorul vreunei cunostinte care are acces la informatii la care nu are omu' de rand. Citat:
|
Citat:
Din toate timpurile cineva a avut mult de castigat de pe urma razboaielor, de pe urma urii; la fel e si acum; nu vedeti ca tot mai mult se instiga la ura? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Ba mai mult, intinzi afirmatia pana la: Citat:
|
Citat:
Matalutza cand dai cu parul ecumenismului, cum e? Iti sade frumos, nu? Nobil chiar. Ca si DanielOrtodox altfel. Ar fi trebuit sa-i iei apararea, ca semanati foarte mult. Sau sa faceti amandoi testul ala.. stii tu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:32:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.