![]() |
Citat:
Dar unii o tin mortis p-a lor! Stiu ei mai bine, ce si cum. Desigur, ei stiu totul pentru ca au o relatie mai speciala, asa, mai personala cu Dumnezeu. Noi cestilalti, muritorii de rand, fireste ca nu-i intelegem. Ce poti sa faci? Diverse... Daca tot ai ales, candva, sa ai de-a face cu oameni razvratiti, foarte... |
Citat:
Citat:
Citat:
Dar dilema rămîne: Cui să dea Tată întietate în om: Fiului Său după fire? căci creștinul împărtășindu-se des cu Hristos devine prin metanoie, după Fire, asemena cu Iisus adică asemnea Tatălui sau poate că mai bine ar fi să dea întietate fiului credincios înduhovnicit prin har care are un nume de botez creștin?... în cazul acela Francisc? Știe cineva răspunde Tatălui? Citat:
Citat:
''Dă-mi Doamne mintea cea de pe urmă a romînului'', asta pentru că înainte de ea e în stare să scrie și să susțină după mintea lui, foarte ''ortodoxă'' toate nebuniile gLumii pe bază de zvonuri, de bîrfe, de pîre și să osîndească el așa cum a citit ''înșelările'' în cărțile unor sfinți. Le aplică ei de nu te vezi... pînă și lui Iisus... dovedindu-i că e înșelat de demoni. :))))) Sper că nu te superi iarăși... bunul și dragul meu prieten... Nu-i așa? Dacă te superi, atunci înainte să-mi răspunzi așteaptă să-ți treacă supărarea. |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Draga "vsovi", Confuzia lui Pavel cu Petru, nu este o greseala dogmatica.O simpla neatentie. Dar ca sa dai exemplu vrajitoria si spiritismul ca pe niste lucruri demne de urmat in ortodoxie, pe motiv ca asa a facut si Arsenie Boca... nu dovedeste ca ai recunoscut singur ratacirea? Macar stii cine era judecatorul Samuel din vedenie? Daca nu stii: diavolul (nu eu am spus-o, ci hermeneutica textului, pe care ar fi bine sa o citesti, deoarece nu este ceea ce crezi tu ). Sau iti inchipui ca vrajitoarea avea putere sa "scoale" suflete de oameni din iad? Vorba lui Cristian : feed back. Nu cred ca se poate "discuta" ceva serios cu tine. Sa fii sanatos! |
Bublișor are dreptate. Hai să ne luăm jucăriile și să ne mutăm pe alte topice, că poate n-a terminat ce avea de spus/cerut pe tema ei.
|
Citat:
Dar inchiziția măcar se străduia să spună adevărul și să facă dreptate... voi însă din interes străin de Dumnezeu (necredința aia oarbă care crede că vede și de aia se laudă și batjocurește) sunteți în stare să mințiți și să dezinformați cît mai mult... crezînd voi că slujiți cauza cea bună... a ortodoxismului ultra ortodox. Defap voi alunecați mai rău ca sectanții și ca ereticii de care vreți să ne feriți fiindcă nici pînă azi nu ați priceput ce este eresul, secta, înșelarea demonică... dar ridicați nonstop cu ele, ca să vă lăudați voi, furtuni și uragane într-o halbă de bere plină cu nisip. Deci vsovivi nu-ți poate răspunde la calomnie așa că m-am încumetat să-ți răspund eu în locul lui. Deci te rog să nu te superi ci te rog să mă ierți... iar și iar... deși știu că nu prea poți din pricina necredinței. |
Citat:
Mulțumesc de urare... crede-mă că eu ți-am răspuns mereu cît se poate de serios. Și așa este erorile sunt omenești. Oricine poate confunda pe sf. Petru cu sf. Pavel.... dar să-l confunzi pe Samuel cu diavolul... la asta crede-mă că nu mă așteptam să mai și crezi. Am impresia că tu ești cea foarte simpatică și ''serioasă'' cu care se poate discuta la nesfîrșit... mă bucur că am stat de vorbă cu tine... așa că dacă te-ai supărat te rog să mă ierți. Să ne ierte Dumnezeu pe toți și mai ales pe Bublișor care e nemulțumită de prietenul ei cu care este de 8 ani. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu simti ca te-ai mai maturizat in ultimele 2-3 saptamani, asa? |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Incearca sa fii mai atent si incearca sa nu mai minti.Eu am scris despre vedenia lui Samuel. Vedenia lui Samuel era de la diavol. Deci "aratarea", "spiritul" chemat de vrajitoare, "vedenia", aceea nu era Samuel, nu era nici sufletul lui.Nu era nimic, era o infatisare demonica, o vedenie, un diavol care luase chipul lui Samuel. In ce limba sa-ti vorbesc, cum sa ma exprim? Ori ai...nu stiu ce, ori nu ai ... nu stiu ce, ori probabil o faci dinadins. Altfel nu-mi explic cum de reusesti sa le intelegi toate pe dos! Nu ma superi, nu esti un om rau, e clar, dar ... nu inteleg cum reusesti ... in fine! |
Parintii sunt impotriva
Citat:
|
Parintii sunt impotriva
Citat:
|
Ce? Ce-am mai facut, valeau....:))
|
De un lucru nu se poate plânge Bublișor: că topicul ei nu e activ.
|
Parintii sunt impotriva
Citat:
Ori noi nu putem face prelungiri daca tu ai incetat de a interveni in discutie. Acum ai intrat doar ca sa ne atragi atentia ca discutam probleme de ortodoxie. E cumva o admonestare? |
Parintii sunt impotriva
Citat:
In general cei care cad in plasa sectarismului o fac din lipsa de informare in primul rand, dar si dintr-o meschinarie a gandirii, dintr-o iubire de neadevar, caci ortodoxia nu este nici simpla, nici usoara, cu toate ca este frumoasa.Dar tocmai pentru ca nu este usor accesibila, credinciosii prefera sa treaca la lucruri mai simple si mai facile pe care le ofera sectele :spectacol, miracol, oracol, fantezie, un oarecare "desfrau" duhovnicesc pe care nu li-l ofera si nu li-l permite ortodoxia in acea forma "anosta" ecleziastica. Si pentru ca nu prea mai avem in tara stalpi care sa sustina cum se cuvine ortodoxia, nu putem decat sa ne asteptam la o pravalire a acestei cosmelii subrede, dupa care vom fi nevoiti la o constructie noua. Insa pana atunci de ce sa nu profite cine poate si cat poate, ca oricum acei bani se vor duce pe apa sambetei: de haram a venit, de haram s-a dus. |
Citat:
Revenind la subiectul topicului,relatia mea s.a reluat,l.am iertat pt acea scapare,am incercat sa il inteleg si pe el ce simte si cred ca a fost rezultatul stresului acumulat si a frustrarilor venite in urma tensiunilor prezente in ultima perioada. Nu stiu daca am facut bine sau am gresit,dar asa am simtit,ca trebuie sa il iert. |
Așa, soră ! Mulțumim Domnului ! Slavă Ție, Doamne, slavă Ție ! Nici să nu vă mai despărțiți vreodată !
Puneți și voi de-o nuntă. Ai nași? Poți să pui două perechi de nași sau mai multe perechi, cred că știi. Nu-i o normă, nici la invitați, nici la nași. Când ne inviți la nuntă ? |
Citat:
|
Citat:
|
Parintii sunt impotriva
Citat:
Draga mea, nu te mai simti vinovata! Nu ai de ce, nu este obligatoriu ca la orice neintelegere sa spui "pa". Insa trebuia sa te decizi ce faci cu el, pentru ca nimeni nu s-ar simti bine in pielea lui, stiind ca parintii tai sunt impotriva.Poate nu ar strica daca insusi prietenul tau ar veni cu curaj sa vorbeasca cu parintii tai.Sa le spuna sincer ce simte pentru tine, sa-si ia un angajament, sa arate cu alte cuvinte, ca este un om responsabil si cu ganduri serioase si ca nu vrea sa renunte la tine. Aveti totusi o varsta, nu mai este cazul sa se ascunda in spatele tau si sa te puna mereu intre ciocan si nicovala. Daca vreti sa ramaneti impreuna, trebuie sa "actionati" impreuna. Ai grija insa ce face cu bautura. O problema care trebuie discutata, transata si rezolvata fara compromisuri. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Parintii sunt impotriva
Citat:
Inca ceva, Bublisor, daca vrei sa faci nunta crestina, ai un link mai jos, asa, pentru "orientare". Vezi de ce ne certam intre noi? Pentru ca unii spun ca au credinta, dar nu fac dupa credinta, ci dupa cum vor ei si le place. Cred ca iti dai seama ca si in medicina vei pune in practica ceea ce vei invata, nu ceea ce vei vrea tu, sau iti vei inchipui, vei visa, ori te va invata bunica. Asadar nu lua in seama sfaturile binevoitoare ale lui Igor, care de fapt nu-ti da niciun sfat, ci doar te dezinformeaza. Acum, desigur, nu am pretentia sa faci ca mine, dar din experienta stiu ca daca ascultam de Biserica, de Dumnezeu adica, primim mult ajutor. Doamne ajuta! http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/32nunta.htm |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Care-i problema ta, Ioane? Te-ai sculat de pe targa si simti nevoia sa mai sari odata in cap, sau ce? |
Citat:
Iti cer eu iertare. |
Citat:
Sigur, nu o sa-i foloseasca la nimic, nu acum, da' unde merge un ras, merg si doua vorbe. |
Citat:
Apropo, exerseaza partea cu iertarea, o sa-ti fie de mare folos si pe viitor :) |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Bublisor, de ce sa te ostenesti sa mai reactionezi,cand are cine sa reactioneze "ortodox" ? P.S. Eu cred ca si numai postarea acelui enunt cu "Certificat de donator" spune mai mult decat orice comentariu. Ortodox, evident! |
Parintii sunt impotriva
Citat:
Ce ti-e si cu balacii astia autosuficienti! Au uitat ca si ei au fost tineri. Daca i-ai lua la bani marunti, vei descoperi ca la varsta ta exersau si ei diverse parti. |
Parintii sunt impotriva
Citat:
|
Am impresia că ai zis ce ai avut de zis și că tu crezi că te reținem. Nu, nu te reținem, te poți duce cu Domnul.:103:
|
Citat:
|
Citat:
:))))) ....Aoleu! In loc de "babalacii" am scris "balacii". Sa ma ierte babalacii! |
Citat:
Pai, ma simt apostrofata! |
E minunat acest forum unde sunt atatia barbati care s-au casatorit virgini, care au relatii intime toata viata numai cu sotia, doar in zilele premise si numai cu scopul de a procrea, ceea ce inseamna ca au casele pline de prunci si vietile in deplina armonie, cu maturitatea traita cast si abstinent, ca dupa o misiune indeplinita :) :) :) :) :) :)
Si totusi, de unde atata revarsare de hormoni la punctul de fierbere? Sa fie oare un fel de specie, ceva de genul "Canis lupus moralistus" ? :)))))))))))))) Eu cred, draga domnisoara, ca ar trebui sa faci ce-ti spune inima, findca de multumit n-ai cum sa-i multumesti pe toti. Totusi, daca doresti un sfat cu privire la mostenirea genetica a prietenului tau, ar fi bine sa vorbesti cu un consilier in adictii care sa te informeze in baza comportamentelor care iti sunt deja cunoscute, cam cum pot evolua lucrurile pe partea aceasta. In rest...ce da Domnul. S-au vazut atat casatorii cu pupaturi si norisori roz, care s-au desfacut in noroiul judecatoriei, dar si casatorii cu tensiuni unde timpul sau nepotii au sters toate neintelegerile initiale. Asta numai Dumnezeu stie. Eu iti doresc numai bine, in orice varianta ai alege. |
Citat:
Insa, poate totusi ar trebui discutate deschis cu prietenul dumneavoastra, toate nemultumirile si temerile dumneavoastra legate de aceasta relatie, pentru a putea construi pe viitor ceva de durata si solid! Intr-un fel, este ca atunci când un om construieste o casa! Daca fundatia nu este solida, atunci nici casa care se construieste pe aceea fundatie nu ar putea rezista! |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Parintii sunt impotriva
Citat:
Foarte bun raspunsul peiorativ adresat gentle men-ilor de pe acest forum! Ortodoxia nu include si codul bunelor maniere? |
Citat:
|
Citat:
P.S. E posibil sa iscati vreo confuzie si cu muierismul, cu babismul si cu snobismul. Umblati cu bagarea de seama, doamna! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:54:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.