Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   IPS Teodosie pus sub control judiciar ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18655)

flying 23.05.2017 02:01:00

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 648614)
Avand in vedere actuala actiune penala, dar si scandaluri mai vechi de simonie, care fac ca asupra acestui chiriarh sa planeze suspiciuni de ani de zile, daca nu cumva de decenii, poate ca ar fi fost mai nimerit ca autoritatea ecleziala canonica sa il suspende din functie inainte de-a avea de-a face cu cremenalul.

:24: Poate ar fi fost mai nimerit sa-ti stergi contul de pe acest forum si sa faci comentarii intelijente despre Papa...pe un forum catolic.

GMihai 23.05.2017 07:41:22

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 648613)
Activitatea cultelor e garantată constituțional, iar până la o eventuală condamnare definitivă măsura arestului la domiciliu l-ar împiedica să-și exercite funcția superioară clericală.
Ar putea fi considerată o imixtiune a puterii judecătorești în autonomia cultului prin împiedicarea ierarhului să-și exercite activitatea.
Mi se pare normală hotărârea C.A.

Mergând pe aceeași logică, din moment ce libertatea presei este garantată constituțional, ar rezulta că un patron de trust de presă sau director de ziar sau realizator de emisiuni radio nu ar putea fi arestați preventiv.

AlinB 23.05.2017 09:11:56

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 648554)
poate se gaseste vreo biserica la parnaie, pentru IPS

Si tu astepti sa ajungi la parnaie ca sa dai pe la biserica?

AlinB 23.05.2017 09:14:15

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 648624)
Mergând pe aceeași logică, din moment ce libertatea presei este garantată constituțional, ar rezulta că un patron de trust de presă sau director de ziar sau realizator de emisiuni radio nu ar putea fi arestați preventiv.

Argumentul nu e valid, dar sa fim seriosi, ai lua in considerare ca in cazul extrem in care ar fi maxim de vinovat, sa se deghizeze si sa fuga ca Ghita?

Adica, au fost aceleasi dovezi ca si pana acum, de ce n-a fost pana acum arestat la domiciliu daca exista suspiciunea ca va fugi?

Lancelot 23.05.2017 10:48:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 648625)
Si tu astepti sa ajungi la parnaie ca sa dai pe la biserica?

bai cocojambo :), am raspuns unui pseudoargument al lui Iorest, valabil doar intr-o tara fundamentalista, in care activitatea unui cleric primeaza in fata a orice. vrei nu vrei romania e un stat laic. acu, e drept ca in urma ultimelor evenimente, dar si viitoare, vezi referendumul ortodox ce vizeaza "familia crestina", e posibil sa nu fim chiar atat de laici.
ps.uneori ma mai gandesc si la popa ala din vaslui, care, comentand despre fata violata de 7 bravi vasluieni, numa muschi, s-a referit la ea cu, "cine, curva aia?" fie vorba intre noi, i-as trage fo' doi pumni in cap... daca n-as sti ca tot leatu e de partea lui, ba daca cautam gasim si pe aici o gramada de fundamentalisti basinosi...

AlinB 23.05.2017 12:20:56

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 648629)
bai cocojambo :), am raspuns unui pseudoargument al lui Iorest, valabil doar intr-o tara fundamentalista, in care activitatea unui cleric primeaza in fata a orice.

Ai dat un raspuns penal de ghiortan mioritic care de foamea propriei goliciuni sare la gatul oricarui om pe motiv ca poarta haina preoteasca/monahala.

Normal era sa astepti sa se pronunte instanta si pe urma sa dai cu bata, nu fa pe desteptul acolo unde nu esti nici pe departe.

Si hai sa fim seriosi, ca nu e cazul de arest la domiciliu, de altfel instanta s-a pronuntat deja si uite ca nu ti-au facut pe plac.

Promiti ca atunci cand va fi achitat ai sa si lingi unde ai scuipat?

Citat:

vrei nu vrei romania e un stat laic. acu, e drept ca in urma ultimelor evenimente, dar si viitoare, vezi referendumul ortodox ce vizeaza "familia crestina", e posibil sa nu fim chiar atat de laici.
Vrei nu vrei e doar pe hartie, in definitiv, dorinta majoritatii trebuie sa primeze, nu?
Si majoritatea ghici, ce. Nu este "laica".

Nici imbisericita, dar nici atat de "laica" cat ar vrea astia ca tine.

Citat:

ps.uneori ma mai gandesc si la popa ala din vaslui, care, comentand despre fata violata de 7 bravi vasluieni, numa muschi, s-a referit la ea cu, "cine, curva aia?" fie vorba intre noi, i-as trage fo' doi pumni in cap... daca n-as sti ca tot leatu e de partea lui, ba daca cautam gasim si pe aici o gramada de fundamentalisti basinosi...
Alte fantezii jurnalistice?

flying 23.05.2017 12:46:15

Citat:

bai cocojambo :), am raspuns unui pseudoargument al lui Iorest, valabil doar intr-o tara fundamentalista, in care activitatea unui cleric primeaza in fata a orice. vrei nu vrei romania e un stat laic. acu, e drept ca in urma ultimelor evenimente, dar si viitoare, vezi referendumul ortodox ce vizeaza "familia crestina", e posibil sa nu fim chiar atat de laici.

:24: Astea's avantajele internetului ca si ultimul gainar sa'si spuna parerea si sa creada ca a realizat o opera de arta..

Lancelot 23.05.2017 13:51:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 648632)
Ai dat un raspuns penal de ghiortan mioritic care de foamea propriei goliciuni sare la gatul oricarui om pe motiv ca poarta haina preoteasca/monahala.

nu, am dat un raspuns exact pe masura pseudoargumentului. nici macar nu mi-am spus parerea, a fost un raspuns in oglinda, tocmai pentru ca punctul lui de vedere este unul fundamentalist.

Citat:

Normal era sa astepti sa se pronunte instanta si pe urma sa dai cu bata, nu fa pe desteptul acolo unde nu esti nici pe departe.

Si hai sa fim seriosi, ca nu e cazul de arest la domiciliu, de altfel instanta s-a pronuntat deja si uite ca nu ti-au facut pe plac.

tu faci pe desteptul, eu nu mi-am spus parerea, dupa cum am scris si mai sus. mie unuia mi-ar displace sa vad un arhiepiscop in arest, dar ar gresi, pentru ca nu trebuie facute compromisuri.

Citat:

Promiti ca atunci cand va fi achitat ai sa si lingi unde ai scuipat

bati campii pentru ca n-am scuipat nimic. din pacate spectacolul dat de IPS insusi e de genul, vezi preotimea care il duce si-l aduce la procuratura, vezi diavolul din gura preasfintiei sale, etc.

Citat:

Vrei nu vrei e doar pe hartie, in definitiv, dorinta majoritatii trebuie sa primeze, nu?
Si majoritatea ghici, ce. Nu este "laica".

Nici imbisericita, dar nici atat de "laica" cat ar vrea astia ca tine

stiu mult mai bine decat tine cum este majoritatea. astia ca tine stii ce fac? stau cu hartia igienica in buzunar si-si trag repede pantalonii.

Citat:

Alte fantezii jurnalistice?

ai vrea tu...

Lancelot 23.05.2017 13:54:38

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 648634)
:24: Astea's avantajele internetului ca si ultimul gainar sa'si spuna parerea si sa creada ca a realizat o opera de arta..

baga o costita si treci la spovedit! apropo, mai pune o data poza aia din bucatarie, mai sunt si altii ca tine pe aici.

Iorest 23.05.2017 15:52:53

.............................

Lancelot 23.05.2017 16:37:10

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 648640)
N-ai fost atent la faza procesuală în care s-a cerut arestul la domiciliu care e diferit de arestul preventiv.
Mergea glumița dacă DNA cerea arest preventiv pentru că în arest preventiv stai în penitenciar, ceea ce nu s-a cerut de DNA nici înainte de trimiterea în judecată.

Din moment ce conform codului de procedură penală orice infracțiune realizată de o persoană cu rangul de arhiereu sau similar atrage competența Parchetelor de pe lângă Curtea de Apel (ocolind două grade de jurisdicție Judecătorie și Tribunal) e clar că însuși legiuitorul a luat în calcul că e o situație deosebită judecarea unui ierarh, pastor sef, etc cu toate implicațiile care decurg din asta, (activitatea cultului, de imagine etc).

Uite ce scrie art.38 din Noul Cod de Procedură penală
Art. 38
Competența curții de apel
(1) Curtea de apel judecă în primă instanță:
[...]
e) infracțiunile săvârșite de șefii cultelor religioase organizate în condițiile legii și de ceilalți membri ai înaltului cler, care au cel puțin rangul de arhiereu sau echivalent al acestuia;[...]

Nu crezi că dacă abia în Apel se judecă în prima instanță infracțiunile săvârșite de șefii cultelor sau membri înaltului cler e o situație specială, nu mai spun că la Curtea de Apel ajung doar magistrați cu experiență.

nu, este vorba despre altceva, tine de institutie si de sefie. si avocatii sunt aici, vezi mai jos. insa sunt sigur ca nu este in concordanta cu ce se intampla in tarile democratice. iata intreg articolul:

CAPITOLUL II
Competența organelor judiciare

SECȚIUNEA 1
Competența funcțională, după materie și după calitatea persoanei a instanțelor judecătorești

Art. 38

a) infracțiunile prevăzute de Codul penal la art. 394-397, 399-412 și 438-445;

b) infracțiunile privind securitatea națională a României, prevăzute în legi speciale;

c) infracțiunile săvârșite de judecătorii de la judecătorii, tribunale și de procurorii de la parchetele care funcționează pe lângă aceste instanțe;

d) infracțiunile săvârșite de avocați, notari publici, executori judecătorești, de controlorii financiari ai Curții de Conturi, precum și auditori publici externi;

e) infracțiunile săvârșite de șefii cultelor religioase organizate în condițiile legii și de ceilalți membri ai înaltului cler, care au cel puțin rangul de arhiereu sau echivalent al acestuia;

f) infracțiunile săvârșite de magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție, de judecătorii de la curțile de apel și Curtea Militară de Apel, precum și de procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanțe;

g) infracțiunile săvârșite de membrii Curții de Conturi, de președintele Consiliului Legislativ, de Avocatul Poporului, de adjuncții Avocatului Poporului și de chestori;

h) cererile de strămutare, în cazurile prevăzute de lege.

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 648640)
Atâta s-a urmărit cazul din Vaslui că s-a scăpat din vedere ce a făcut tipa aia după proces, își trimitea poze și mesaje intime cu un anonim de pe net care agățat-o în câteva convorbiri și a dat pozele la tabloid.
Cam asta e măsura ei, cel mai probabil ea și-a dat întâlnire cu un tip și restul au venit ca disperații, dacă mergea doar primul cu ea, nu s-ar fi declanșat o dramă națională, e vina lor că au fost proști și e încă un exemplu despre ce face păcatul din om.

În fiecare sat cu populație stabilă e câte o tipă, două care își fac de cap cu tot satul, asta nu înseamnă că merită abuzate, e tot infracțiune să abuzezi chiar și o femeie de moravuri ușoare dar în sat se știe cam ce hram poartă fiecare.

E drept că unui preot i se cere discreție maximă, dar fata aia e victima unui drac ridicat la puterea a 7-a exact cum se spune în biblie că un duh necurat se întoarce cu încă șapte dacă găsește loc și vor fi cele din urmă ale omului mai rele decât cele dintâi, parcă e alegorică întâmplarea.

nu ma asteptam la altceva, ti-o spun fara rautate. traiti in alt secol si asa cum spunea alin (gura pacatosului ;) ), reprezentati o majoritate in romania. fata aia poate face ce doreste, atat timp cat vrea ea sa faca asta. tu, ca atatia si atatia oameni asa zisi credinciosi, mari ortodocsi, niste ultrasi ai ortodocsiei, negi lucrarea Domnului, bagi imediat diavolul la inaintare. asa sunteti cu totii, de la sateanul ala care bea de dimineata pana seara, isi bate nevasta si copiii, dar nu uita sa se duca duminica in biserica ortodocsiei sale, pana la ips, al tomisului, care exact la fel dadea vina pe acelasi diavol mai zilele trecute.

vezi, Aline? vezi, mai omule?

edit.asa, ca fapt divers, ma gandesc ca ar fi bine sa-i publice aia averea (frumos cuvant, atat de dragalit de alt vajnic aparator al dreptei credinte de aici) inalt preasfantului...

DragosP 23.05.2017 16:43:02

Citat:

vrei nu vrei romania e un stat laic.

România NU e stat laic.

Lancelot 23.05.2017 16:48:42

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 648642)
România NU e stat laic.

de jure este laic, de facto stiu si eu ca nu este.

Art. 1 – Statul român
(1) România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.
(2) Forma de guvernământ a statului român este republica.
(3) România este stat de drept, democratic și social, în care demnitatea omului, drepturile și libertățile cetățenilor, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradițiilor democratice ale poporului român și idealurilor Revoluției din decembrie 1989, și sunt garantate.
(4) Statul se organizează potrivit principiului separației și echilibrului puterilor – legislativă, executivă și judecătorească – în cadrul democrației constituționale.
(5) În România, respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie.

Iorest 23.05.2017 19:15:04

DragosP 23.05.2017 19:56:46

Nici de jure, nici de înjure, România NU e stat laic. Punct.

Altă întrebare.

Lancelot 23.05.2017 20:26:22

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 648649)
Eu subliniam altceva dacă statul unde domnește supremația legii - statul de drept, decide prin Lege Organică(C.P.P.) ca o instanță superioară să judece cazurile i.

eu cred tocmai contrariul, cred ca aceasta lege a fost data ca sa-i protejeze pe respectivii, indiferent cine ar fi ei, si ca nu are legatura cu statul de drept. cum am zis, nici nu cred ca exista o astfel de lege intr-o tara democratica.

Lancelot 23.05.2017 20:33:23

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 648654)
Nici de jure, nici de înjure, România NU e stat laic. Punct.

Altă întrebare.

ai o problema. ca s-o rezolvi mergi la Patriarhie si mai puneti-o de-un referendum.

Iorest 23.05.2017 21:45:15

Lancelot 23.05.2017 23:46:42

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 648665)
Mda de aia în Statele Unite au trecut mai mult de 10 ani până să se investigheze acuzațiile de abuz sexual care au fost îndreptate împotriva clericilor catolici.
N-am văzut să comenteze nimeni nici dinafară nici din țară că ar fi neconstituțional sau contrar democrației acel articol, care e un articol nu o lege, Codul de Procedură Penală e legea iar când se scriu codurile se consultă și alte legislații din Europa.
E și normal dacă în Constituție se garantează activitatea cultelor, statul să intervină doar temeinic, cu precauție maximă și cu respectarea tuturor garanțiilor procedurale altfel s-ar putea face tot felul de șicanări.

insisti cu chestia asta, nu se refera domne strict la inaltul cler, fa si tu o socoteala cam cati cetateni ar avea functiile alea, e vorba despre toate cultele recunoscute de stat, apoi gandeste-te cati avocati sunt. :)
iti repostez articolul:

Art. 38

a) infracțiunile prevăzute de Codul penal la art. 394-397, 399-412 și 438-445;

b) infracțiunile privind securitatea națională a României, prevăzute în legi speciale;

c) infracțiunile săvârșite de judecătorii de la judecătorii, tribunale și de procurorii de la parchetele care funcționează pe lângă aceste instanțe;

d) infracțiunile săvârșite de avocați, notari publici, executori judecătorești, de controlorii financiari ai Curții de Conturi, precum și auditori publici externi;

e) infracțiunile săvârșite de șefii cultelor religioase organizate în condițiile legii și de ceilalți membri ai înaltului cler, care au cel puțin rangul de arhiereu sau echivalent al acestuia;

f) infracțiunile săvârșite de magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție, de judecătorii de la curțile de apel și Curtea Militară de Apel, precum și de procurorii de la parchetele de pe lângă aceste instanțe;

g) infracțiunile săvârșite de membrii Curții de Conturi, de președintele Consiliului Legislativ, de Avocatul Poporului, de adjuncții Avocatului Poporului și de chestori;

Iorest 24.05.2017 01:20:39

Lancelot 24.05.2017 06:02:20

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 648674)
Ce relevanță are nene că nu se referă strict la înaltul cler și sunt mai multe cazuri, nu e singurul articol care are mai multe ipoteze, eu m-am referit la ipoteza relevantă în contextul arhiereului pt a se vedea că nu se tratează cu laxism acuzele care vizează arhiereii și cei cu rang similar, nici de către cei au compus codul nici de către cei care l-au votat și nici de către cei care vor aplica legea.
Normal că e vb de toate cultele recunoscute de lege că altfel ar fi neconstituțional.

Tu crezi că dacă un articol are 6 ipoteze de la lit.a la lit.f, ultima literă nu se aplică celui în cauză pe motiv că primele 5 ipoteze descriu alte situații?

Altă chestie e că dacă tot invocăm statul secular în care primează supremația legii e bine să ne raportăm la legile în vigoare, care se aplică fie că ne place fie că nu și că magistrații cu experiență în mod normal sunt foarte atenți la orice detaliu.

Discursul unui om care tot invocă legea ca fiind supremă în democrație , nu cadrează cu argumente de tip nu-mi place mie o prevedere pe care o ignor că mi se pare mie că e nedemocratică și încerc să o amestec.

aliniatele c-g nominalizeaza pe aceia ce merg direct la curtea de apel, nu e vorba despre nicio ipoteza. eu vad aici un abuz de lege, nu vad de ce categorii speciale de cetateni trebuie sa fie judecati altfel decat un cetatean oarecare, daca un avocat, un judecator, un notar sau un arhiepiscop au facut o magarie vreau sa fie judecati ca orice alt prezumtiv infractor. repet, nu cred ca intr-o democratie veritabila exista o astfel de lege.

tampeniile cu statul secular sunt pomenite taman de aia care n-au habar de ceea ce inseamna democratia si egalitatea in fata legii.

DragosP 24.05.2017 06:40:59

Îhî. Am o problemă dacă-ți zic, de ex, că președintele nu e egal cu mine-n fața legii?

Lancelot 24.05.2017 07:45:34

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 648676)
Îhî. Am o problemă dacă-ți zic, de ex, că președintele nu e egal cu mine-n fața legii?

conform constitutiei presedintele beneficiaza de imunitate. dar evident ca ai o alta problema, pentru ca tu, un cetatean, nu te poti compara cu o functie. cand vei fi si tu ales prin parlament, sa zicem, vei putea compara gradele diferite de imunitate de care beneficiati.
dar si aici cred ca in romania se face abuz de lege, in favoarea alesilor.

Florinvs 24.05.2017 08:10:34

In primul rand, nu stiu cine a avut ideea introducerii in codul penal al arestului la domiciliul, dar aceasta prevedere mi se pare o mare prostie!

O persoana poate fi cercetata penal ori in stare de arest, ori in stare de libertate! Ce este aia arest la domiciliul ?!

In stare de arest de obicei sunt cercetate persoanele care au comis infractiuni cu violenta- de genul crime, talharii, violuri, proxenetism, agresiuni, care au provocat scandaluri publice, camatarie!

Ori in cazul IPS Teodosie acesta nu a comis vreo astfel de infractiune, deci nu cred ca este cazul ca sa fie cercetat in stare de arest!

In privinta faptului daca este sau nu vinovat IPS Teodosie pentru faptele de care este acuzat, aici numai instanta de judecata poate decide, când va da o hotarare definitiva si irevocabila.

Insa, din punct de vedere moral, normal mi s-ar parea ca, pe perioada cercetarii judiciare, pana când justitia va da o hotarare definitiva si irevocabila, IPS Teodosie sa faca un gest si sa se retraga din activitatea bisericeasca, pentru ca este contradictoriu sa te duci in biserica si sa le spui oamenilor sa fie corecti, cinstiti, sa nu fure, etc, când asupra ta planeaza acuzatii si suspiciuni de a fi comis o infractiune!

Iorest 24.05.2017 09:34:07

DragosP 24.05.2017 09:56:40

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 648677)
conform constitutiei presedintele beneficiaza de imunitate. dar evident ca ai o alta problema, pentru ca tu, un cetatean, nu te poti compara cu o functie. cand vei fi si tu ales prin parlament, sa zicem, vei putea compara gradele diferite de imunitate de care beneficiati.
dar si aici cred ca in romania se face abuz de lege, in favoarea alesilor.

Normal că am o problemă, președintele beneficiază de superimunitate, nu de imunitate.
N-aș vrea să-ți arăt ție problema pe care o ai atunci când susții că președintele României e o funcție, nu un cetățean.

Lancelot 24.05.2017 10:26:24

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 648680)
Tu nu prea înțelegi nimic din domeniul acesta, chiar dacă merg direct la Curtea de Apel nu înseamnă că ar fi privilegiați, pur și simplu procesul va fi mai scurt decât dacă se începea de la Tribunal sau Judecătorie, dar în rest procedurile sunt aceleași.
Categoriile acelea sunt inserate pentru că e vorba și de prestigiul justiției și e și normal să fie foarte atent dereticate.
Prin tot codul sunt inserate diferite infracțiuni sau calități care atrag competența în prima fază a instanțe diferite.
Nu e un abuz juridic cum crezi tu ca legiuitorul să specifice asta în legea lui penală, fiecare stat are autonomie în a-și redacta codurile și criteriile dacă nu intră în conflict cu normele europene și cu Constituția, ceea ce nu e cazul pe acest articol, nimeni nu s-a sesizat că ar fi ceva nelegal la el.

Și chiar dacă în opinia vreunui cetățean ele ar fi nedemocratice, asta nu înseamnă că ele nu se aplică și nu sunt în vigoare și că nu se va ține cont de orice detaliu.
Pt cine gândește în contextul derulării și al mizei procesului era cea mai mare probabilitate ca arestul la domiciliu să se respingă până la o hotărâre definitivă, eu asta am semnalat de la început, tu ai făcut bășcălie fără să știi diferența de nuanță între arestul preventiv(care se execută în penitenciar) și arestul la domiciliu, amestecând ipotezele între ele și multe altele cu care nu-mi mai bat capul.

tu ai spus, pur si simplu, ca trebuie sa mearga la biserica asa ca nu poate fi oprit. reactia mea a fost exact inversa.

de fapt tu nu intelegi. este un fapt ca acele categorii de cetateni sunt tratati altfel, da? nu este firesc acest lucru.

ps.iar vorbesti despre ipoteze, poate nu stii ce inseamna...

Lancelot 24.05.2017 10:40:16

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 648681)
Normal că am o problemă, președintele beneficiază de superimunitate, nu de imunitate.
N-aș vrea să-ți arăt ție problema pe care o ai atunci când susții că președintele României e o funcție, nu un cetățean.

nu exista asa ceva, superimunitate. nici nu cred ca este in dex...:)

ca sa-ti explic pe intelesul tau, voi, ultrasii ortodocsi aveti dexul vostru ;), Petrescu Teodosie ar fi fost judecat ca un cetatean oarecare, Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, va beneficia de articolul lui Iorest. datorita functiei.

ps.bine, nu e functie, e demnitate. dar pe fluturasul de salariu te asigur ca scrie presedinte. :)

DragosP 24.05.2017 10:49:16

Bineînțeles că nu există "superimunitate". Compară însă imunitatea unui parlamentar cu imunitatea președintelui. Atunci, poate, ai să înțelegi ce înseamnă, dpmdv, superimunitatea președintelui.
Și vezi, de ex, efectele acesteia aplicate la fostul, Băsescu.

P.S. Și dacă și eu mai sunt ultraș...
Da' nu-i nimic, tu dă-i și luptă!:21:

Iorest 24.05.2017 13:15:38

Lancelot 24.05.2017 13:30:33

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 648690)
E unul din aspectele de care s-a ținut cont probabil să nu i se obstaculeze exercițiul arhieriei, ce e așa mare lucru crezi că magistrații n-au o înțelegere de ansamblu a unor situații ?

”Din punct de vedere al structurii sale logice, norma juridica este alcatuita din urmatoarele elemente:
a. - ipoteza
b. - dispozitia
c. - sanctiunea
a. Ipoteza normei de drept descrie imprejurarile in care intra in actiune dispozitia sau sanctiunea normei. In ipoteza ca element al normei juridice poate fi definita calitatea subiectului (cetatean, parinte, copil, sot, sotie, lucrator comercial, etc.) sau poate fi caracterizat subiectul in mod generic (persoana fizica, persoana juridica, acela care.).”

Nici măcar n-ai avut inspirația de a cerceta un anumit limbaj de specialitate, pe care nu era musai să-l cunoști că nu e nimeni obligat să cunoască toate aspectele din enșpe mii de domenii.

E deranjant însă a rupe cu gura pe subiecte pe care nu le stăpânești, nu mai insista pentru că nu vei face decât să convingi tot forumul de faptul că nici nu ești interesat de a prinde nuanțele dintr-un anumit domeniu, ci îți dai pur și simplu cu părerea ca un om care vorbește pe stradă sau la coadă la ghișeu.

N-aș fi ridicol să mă contrazic în ce privește medicina cu Mihnea Dragomir luând în zeflemea limbajul de specialitate din domeniu, crezând că un anumit cuvânt are doar un sens din uzul obișnuit fără să mă documentez măcar ?

Dacă știai că arestul la domiciliu nu e tot cu una cu arestul preventiv(executat în penitenciar) nici nu veneai cu faza aia, aia mergea dacă DNA cerea arest preventiv cum n-a cerut, ai vrut să pari spiritual răspunzând la un lucru care ți s-a părut aberație, dar tu ai fost cel care era pe lângă.

Eu nu cred că ajunge orice om care nu e perspicace în deducții logice la Curtea de Apel și care nu încearcă să înțeleagă întru totul situația împricinatului și consecințele unei măsuri sau a alteia, altfel nu ar rezista la un asemenea nivel la un moment dat ar fi sancționat disciplinar pentru că se fac statistici periodice cu erorile judiciare sau deciziile întoarse pe fiecare palier.

mai omule, asta e o lege si tu vorbesti despre ipoteze? esti incredibil.

Lancelot 24.05.2017 13:32:11

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 648687)
Bineînțeles că nu există "superimunitate". Compară însă imunitatea unui parlamentar cu imunitatea președintelui. Atunci, poate, ai să înțelegi ce înseamnă, dpmdv, superimunitatea președintelui.
Și vezi, de ex, efectele acesteia aplicate la fostul, Băsescu.

P.S. Și dacă și eu mai sunt ultraș...
Da' nu-i nimic, tu dă-i și luptă!:21:

ultras e ceva gigea, contextual.

ti-am mai zis, la romanica ce e de jure nu e si de facto, de obicei.

Iorest 24.05.2017 14:08:13

Lancelot 24.05.2017 14:36:19

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 648693)
Păi așa e compusă norma juridică din articole care au diferite ipoteze juridice, așa e tehnica de redactare tu ești cel incredibil că nu înțelegi lucruri minimale sau le confunzi dar crezi că ai mereu dreptate și celalalt e ridicol.

mai nea, ia baga niste ipoteze aici, pornind de la asta:

CAPITOLUL II
Competența organelor judiciare

SECȚIUNEA 1
Competența funcțională, după materie și după calitatea persoanei a instanțelor judecătorești

Art. 38

...
...

edit.cat trag io un pui de somn, ca am obosit. ;)

Iorest 24.05.2017 15:02:04

Lancelot 24.05.2017 15:49:36

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 648695)
Degeaba tot o sucești până acum invocai întreg articolul, probabil credeai că eu dacă am pomenit doar de ”litera e” extrag din context, oi fi crezut că e ca la literatura clasică sau la interviuri când se fac colaje care schimbă sensul inițial al autorului.

Și nu ai înțeles că de la litera a. la e sunt ipoteze juridice, tu rupeai cu gura că ce dacă se menționeză de înaltul cler că se menționează și despre avocați acolo și e nedemocratică și aiurea prevederea în opinia ta și că ce e aia ipoteză raportat la o lege(fără să iei în calcul că mă refer la o ipoteză juridică).

E incredibilă ambiția ta de a o da în ridicol pe acest subiect, doar de dragul contrazicerii n-ai decât să continui, până acum rămâne realitatea că s-a respins cererea de arest la domiciliu adică exact ce anticipam de la început într-o propoziție scurtă.

uite, daca exista posibilitatea asta, ce mie mi se pare ridicola, ca tu sa nu bati campii si sa ai dreptate, eu nu mai scriu un cuvintel pe forumul asta.

DragosP 24.05.2017 21:28:42

N-avem noi norocul ăsta...

AlinB 25.05.2017 11:19:13

Ba avem si nu e noroc.
Vezi triunghiul ala cu semnul exclamarii in el din dreapta postarilor lui..

Foloseste-l de cate ori e cazul (si sunt multe astfel de ocazii) si "norocul" nu o sa intarzie.

AlinB 25.05.2017 13:09:27

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 648678)
Insa, din punct de vedere moral, normal mi s-ar parea ca, pe perioada cercetarii judiciare, pana când justitia va da o hotarare definitiva si irevocabila, IPS Teodosie sa faca un gest si sa se retraga din activitatea bisericeasca, pentru ca este contradictoriu sa te duci in biserica si sa le spui oamenilor sa fie corecti, cinstiti, sa nu fure, etc, când asupra ta planeaza acuzatii si suspiciuni de a fi comis o infractiune!

Eh, tovarase, asupra membrilor partidului multiubit de dvs. au planat jumatate de secol nu suspiciunea, ci certitudinea ca si-au insusit bunuri private prin asa zisa nationalizare si colectivizare, si tot au mers la munca bine mersi..

Iar pe subiect, ce putem spune altceva decat faptul ca a-ti insusi atitudinea recomandata de dvs. este echivalantul practic cu o recunoastere, cel putin sociala, a vinovatiei..

De fapt chiar asta si insinuati, ca "planatul" e tot una cu "faptuitul", adica e suficient sa "planeze" si gata, esti decazut automat din calitatea de om moral si cu dreptul de a moraliza pe altii.

Intr-un fel, intelegem, ca asa erau vremurile la care priviti cu multdor, era suficient pe vreama aia sa "planeze" ceva asupra ta si automat te trimiteau in picaj, cu sau fara probe.

Florinvs 30.05.2017 12:30:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 648707)
Eh, tovarase, asupra membrilor partidului multiubit de dvs. au planat jumatate de secol nu suspiciunea, ci certitudinea ca si-au insusit bunuri private prin asa zisa nationalizare si colectivizare, si tot au mers la munca bine mersi..

Iar pe subiect, ce putem spune altceva decat faptul ca a-ti insusi atitudinea recomandata de dvs. este echivalantul practic cu o recunoastere, cel putin sociala, a vinovatiei..

De fapt chiar asta si insinuati, ca "planatul" e tot una cu "faptuitul", adica e suficient sa "planeze" si gata, esti decazut automat din calitatea de om moral si cu dreptul de a moraliza pe altii.

Intr-un fel, intelegem, ca asa erau vremurile la care priviti cu multdor, era suficient pe vreama aia sa "planeze" ceva asupra ta si automat te trimiteau in picaj, cu sau fara probe.

Despre actul nationalizarii mijloacelor de productie din 1948 sunt multe de spus, si nu este locul aici!

Iar cu cooperativarea agriculturii in Romania: Conform statutului UJCAP, CAP-urile erau proprietate privata de grup (asociativa). Pamantul din CAP-uri era proprietatea membrilor cooperatori (asa scria in statut), iar retribuirea membrilor cooperatori trebuia teoretic sa se faca prin hotararea adunarii generale din CAP.

Si aici sunt multe de discutat despre agricultura romaneasca din perioada anilor 1964-1989 (marcata si ea de realizari si lipsuri), insa nu este locul aici sa discutam despre asta!

Dar ca sa revenim la subiect! Eu nu am spus ca IPS Teodosie ar fi vinovat sau nevinovat fata de acuzatiile aduse!

Am spus doar atat: Pe perioada cercetarii judiciare, decent ar fi ca IPS Teodosie sa se retraga din activitatea publica! Asta nu inseamna ca ar recunoaste in vreun fel ca ar fi vinovat, ci ar inseamna doar un gest de decenta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:45:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.