![]() |
Citat:
Si chestia cu incercarea de determinare a subalternilor...sa fim seriosi. Aia se constata in momentul in care subalternii ar zice nu. Nu daca sefului ii trece azi o idee prin minte si maine renunta la ea. Iar cu judecatorii asta e problema. Ca tu crezi ca sunt judecatori dar eu nu am nici un motiv sa cred ca-s altceva decat ( DNA, Kovesi, Basescu, bubuli sau Soros :) ). Dar tu imi spui ca trebuie sa renunt sa gandesc cu capul meu si sa te cred pe tine pe cuvant ca nu ai vazut tu in viata ta abuzuri deci sigur nu se intampla. Eu cred ca nu ai sesiza un abuz nici daca s-ar intampla sub nasul tau. |
Nu-mi doresc altceva decat sa prind ziua in care dupa ce pun pesedistii mana pe catuse, Ciolos o sa fie condamnat ca stia ca daca vin mai putin de 40% la vot, PSD castiga alegerile asa ca spre deosebire de Dragnea care a avut doar intentii, el chiar le-a platit unora biletele ca sa poata participa la vot. Si sa-i dea vreo 15 ani de parnaie sa-l sature ca tot are incredere in justitie. Si apoi sa-mi explice avocatii pe net cum l-au condamnat JUDECATORII, nu bubulii. :21:
|
Citat:
Citat:
Ți-am dat câteva exemple de infracțiuni care se consumă în momentul în care "oferta" a fost făcută. Și este cazul și în speță. Nu înțeleg de ce o ți pe a ta: citește (și postează) articolul de lege în baza căruia a fost condamnat Dragnea și vezi dacă prevede ceea ce sugerezi tu.... După logica ta, nici mituitorul nu ar trebui pedepsit, decât dacă mituitul spune nu. Eventual, dacă mituitorul îi bagă șpaga, cu forța, în buzunar..... Citat:
Citat:
În ce privește sursele în care alegi să te încrezi (ținând cont că nu ai cunoștiințe juridice), asta rămâne la latitudinea ta. Ceea ce am spus eu nu este că nu se pot întâmpla abuzuri. Am spus că în experiența mea profesională, care nu e neapărat prodigioasă dar nici insignifiantă, nu am văzut niciun abuz. Asta nu înseamnă că nu se pot întâmpla abuzuri, sau erori, dar înseamnă că acestea nu sunt nici pe departe atât de răspândite pe cât încearcă să vă convingă antenele sau realitățileteve. |
Unde a incercat mai nene ? Tu te auzi ce spui ? A incerca inseamna a actiona in acest sens dar a nu reusi dintr-un motiv sau altul. Fie ca te refuza aia, fie ca din alte motive nu iti poti duce la indeplinire actiunea. :21:
Spre deosebire de el, Ciolos chiar a actionat in sensul asta. Dar pe el nu-l vad nici Procurorii si nici Judecatorii. De ce nu te duci sa-i faci o plangere daca tot esti asa de convins ca Dragnea a incalcat legea si mai esti si intransigent pe deasupra ? :) |
Citat:
Pe de altă parte, Dragnea avea certitudinea că: 1. Dacă participă mai puțin de 50%, el pierde; 2. Dacă participă mai mult de 50% plus unu, el câștigă. Pe de altă parte, faptul de a înlesni participarea la vot nu e totuna cu a promite avantaje materiale (TOMBOLĂ !!!!)pentru participarea la vot. |
Daca ar fi cumparat bilete sau macar ar fi inchiriat o sala de bingo, mai puteai spune ca a incercat. Dar omului i-a trecut prin cap o idee la care a renuntat singur dupa o zi.
P.S: Si Ciolos stia sigur ca asta spuneau sondajele. Ca cu cat participa mai putini, cu atat scorul PSD va fi mai mare. :p |
Citat:
Colegul Lancelot a citat mai sus: "Bagă-i în microbuz și du-i la vot". Bine,e adevărat că Dragnea nu a băgat, cu mâna lui (eventual sub amenințarea pistolului), pe nimeni în microbuz. Sunt destul de sigur că nici găleți sau făină electorală n-a distribuit cu mâna lui. |
Inca o data, eu nu cred ca Julien ar fi comis vreo infractiune. Dar asta e valabil si in cazul lui Dragnea, asta ar trebui sa faca oamenii politici, sa incurajeze oamenii sa iasa la vot. Vinovat e cel care refuza sa participe, nu ala care ii incurajeaza sa iasa la vot. Nu-l poti invinovati pe unul pe motiv ca vrea sa scoata oamenii la vot, doar pentru ca adversarul lui nu vrea sa participe.
Am citit motivarea procurorilor in care se vorbeste despre tombola si inca o chestie cu intocmirea de liste cu cei care ar fi participat la vot ( tot o idee nepusa in practica ). |
Citat:
Citat:
1. Un demers facultativ, inițiat de PSD,adică de partidul în care Dragnea era printre marii ștabi; 2. Despre care se știe sigur că în lipsa unui anumit cvorum este sortit eșecului; 3. Despre care se știa sigur că în situația întrunirii cvorumului va avea câștig de cauză. |
Asta-i teoria chibritului. Adica la alegeri la termen ai voie sa faci tombola, la referendum nu ai. Si la referendum te poti lua dupa sondaje, la alegeri la termen nu te poti lua. :71:
Nici la referendum nu se stia nimic. A fost refuzul lui Basescu de a participa cel care l-a pus pe Dragnea in situatia de castigator in cazul indeplinirii cvorumului. Dar e vina lui Basescu si nu a lui Dragnea. Atata vreme cat referendumul a fost organizat legal, asta era treaba lui - sa incurajeze oamenii sa iasa la vot. Partea cu beneficiul e de anii 50. :p |
Citat:
Nu vezi diferența ? PDL-ul n-a organizat o tombolă la care să poți câștiga o găleată sau un fular, și la care să poți participa numai dacă ai buletinul fără abțibildul de la vot. |
Pai nu am citit sa fi facut nimic in sensul asta. Ca s-ar fi gandit la unele lucruri o fi adevarat dar nu am citit sa fi actionat pentru a incalca legea. Ba mai mult, nu a fost dovedit nici macar ca el s-ar fi gandit la lucrurile alea ci el a fost condamnat pentru ca s-a ocupat de campanie. :)
Repet, daca am baga ambele cazuri intr-o masina care judeca impartial si Dragnea ar fi condamnat cu suspendare, Julien ar trebui sa fie vietas. Ca el chiar a facut tombola. :71: |
Citat:
|
Pai daca nu au fost urmate de actiuni ? E o mare diferenta intre el si Ciolos care chiar le-a platit alora transportul cu scopul de a obtine un beneficiu electoral. :)
|
Citat:
Transmiterea de informație, cu intenția ca a cea informație să aibă efecte, este o acțiune. De exemplu, dacă infractorul transmite, propune, că vrea să dea șpagă, este vinovat de dare de mită, chiar dacă nu mai ajunge să dea banii. Dacă infractorul transmite că pretinde să primească șpagă, este vinovat de luare de mită, chiar dacă nu a apucat să ia banii. Asta nu o spun eu, o spune Codul penal al României. Și se aplică și la infracțiunile săvârșite de condamnatul Dragnea. P.S. Este clar că nu stăpânești noțiuni de bază din dreptul penal. În fine, în măsura în care nu ești - nu absolvent de drept, ci măcar student în anul doi - acest lucru nu îți este imputabil. Totuși, dacă dorești să continui discuția, fă un efort, folosește google, și află care este diferența dintre infracțiunile de pericol și cele de rezultat. Poziția ta se aseamănă cu cea a șoferilor prinși beți morți la volan, și care se apără arătând că nu s-a întâmplat nimic, nu am făcut niciun accident, nu am trecut pe roșu, nu am omorât pe nimeni etc.... |
Nu poate fi la fel pentru ca e infractiune sa conduci sub influenta alcoolului dar nu e infractiune de exemplu sa fii tampit, chiar daca esti sef de partid. :71:
Deci un om care are idei tampite nu poate fi tras la raspundere decat in masura in care acele idei tampite sunt puse in practica. Daca omul spunea : " hai sa facem tombola, sau liste sau naiba mai stie ce", si aia se apucau sa faca lucrurile astea, atunci da, aveam o infractiune. Asa avem doar niste idei tampite pe care judecatorii le-au fortat cat au putut ca sa-l condamne pe ala pentru ca trebuia condamnat, nu pentru ca ar fi fost vinovat. Iar aia cu beneficiul este de cascadorii rasului si este dovada suprema ca a fost un dosar tampit de la un capat la altul. Nu poate fi invinovatit asta pentru ca si-a dorit sa scoata oamenii la vot, era normal sa vrea asta - "vina" e a celui care nu vrea sa participe, nu a celui care vrea sa participe cat mai multi oameni. La fel cum si in cazul lui Ciolos, e normal sa isi fi dorit sa iasa lumea la vot ca asa functioneaza democratia. Ca au avut amandoi ganduri ascunse, asta este altceva, dar nu ii putem invinovati pentru ce banuim ca le-ar fi trecut prin cap. |
Se pare ca la proteste a participat si Huidu. Probabil i-a ajuns si lui cutitul la os. Nu se mai poate cu penalii astia care incearca sa scape. Mai ales astia cu tombole si amante. :71:
|
Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=kx7Wc_TtOCo Sau "eu nu neg că eram la vogan... la lovan!" https://www.youtube.com/watch?v=aG1_1AJAaHw&t=0m26s |
Citat:
Iată articolul de lege în baza căruia a fost condamnat Dragnea: "Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani." A folosit influnența sa, derivată din funcția de conducere în partid, în scopul de a obține, în mod nelegal (prin atragerea electorilor la vot,cu promisiunea câștigului material sub forma tombolei), în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul (PSD) de foloase necuvenite ? |
Citat:
Daca ii organiza pe aia, le promitea beneficii si sanctiuni si asa mai departe puteam spune ca si-a folosit influenta, chiar daca ar fi renuntat la organizare. Dar aici avem doar "hai sa facem". :p Si din nou, partea cu "foloase necuvenite" e iar din domeniul S.F. Si e pusa acolo doar pentru a justifica fabricarea dosarului de catre DNA. Pentru ca probabil nu aveau incredere in parchetul normal ca ar participa la o asemenea marsavie. :) Ce "foloase necuvenite" ? Nu era ok daca s-ar fi facut cvorumul sau ce ? :) |
Ultima oră!
Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că Guvernul a adoptat în ședința de marți seara un proiect de lege privind grațierea și unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar și o ordonanță de urgență privind modificarea Codurilor penale.
|
gata, in romania banditismul e legal.
|
《 P.S.D. - ul condus de Dragnea a declarat razboi justiției din România 》
Este declarația lui C.T.Popescu , in urmă cu zece minute la Digi Tv. O nouă dictatură isi face apariția in România! |
Era de așeptat.
Domnul Dragnea uită, sau poate nu știe, că există mai multe feluri de justiție. Într-un fel sau altul, ajungem să plătim pentru ceea ce facem. Mi-l și închipui pe domnul Liviu: "Doamne, dar eu am dispus să se dea o ordonanță prin care să se stabilească că nu sunt vinovat !!!!" Dumnezeu: "Hmmmm..........." |
Sa le faca dosare pentru abuz in serviciu. Dupa care sa tipe peste tot ca nu voteaza parlamentul sa-i trimita pe ministri in judecata sau macar sa-i bage la beci. Nu se mai poate cu penalii astia. :)
|
Citat:
|
În aceeași zi în care a avut primul termen de judecată pentru dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, LIVIU DRAGNEA a forțat adoptarea unei ordonanțe care dezincriminează abuzul în serviciu.
Noaptea. Trăiască democrația ! |
Daca o schimba si pe LCK, isi pun ei un buton si ii fac dosar lui Ciolos dupa modelul Dragnea, o sa fiu intr-al noualea cer. :)
|
Nu mai minți, tu ești de acum în al nouălea cer. Din punctul tău de vedere.
|
Îmi este o rușine nemaipomenită pentru faptul că premierul Grindeanu este bănățean.
Și român. |
Ba nu sunt. Cu toate ca eu cred ca si Dragnea si altii au avut dosare facute aiurea, nu cred ca asta e solutia. Cred ca PSD e definitiv compromis si merita sa dispara. Ar fi trebuit sa se lupte cu DNA intotdeauna, nu sa incerce sa faca pace, sa taca ori de cate ori DNA a facut abuzuri sau atunci cand tefelistii cereau prin piete desfiintarea imunitatii parlamentare si asa mai departe. Atunci ar fi trebuit sa se bata daca era un partid serios. Dar totul e o lupta pentru putere, nimeni nu are nici un interes sa faca vreun lucru sa mearga in tara asta. Asa ca nu pot sa ma bucur. Sunt doua gasti de ticalosi care se bat pentru controlul catuselor.
|
Un protest se organizează la ora 23.00 în fața Palatului Victoria, la sediul Guvernului României împotriva deciziei Guvernului de a adopta în ședința de marți seara un proiect de lege privind grațierea și unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar și o ordonanță de urgență privind modificarea Codurilor penale.
Protestul a fost anunțat pe Facebook de asociația Corupția Ucide. |
Macar au scos prostia aia cu abuzul din codul penal ? :)
|
Abuzul in serviciu a fost modificat in așa fel (NOAPTEA) încât liderul PSD, Liviu Dragnea,să scape de dosarul penal în care a fost trimis în judecată și în care a avut primul termen de judecată astăzi !!!!!!!, pentru abuz în serviciu.....
LIVIU DRAGNEA a avut primul termen de judecata astazi, pentru abuz in serviciu. În aceeași zi, partidul lui Liviu Dragnea a trecut o ordonanta de urgenta prin care Liviu Dragnea a devenit nevinovat. |
Super! Incepe sa imi para rau ca nu am votat PSD. In loc sa votez pozitiv mi-am irosit votul cu nationalistii. :)
Pacat ca in aceeasi zi in care Trump l-a dat afara pe Procurorul General, Ministrul Justitiei nu a facut acelasi lucru la noi. :) |
Pe lângă Liviu Dragnea
Mai mulți inculpați sau condamnați celebri ar putea ieși din închisoare sau ar putea cere închiderea dosarelor dacă vor fi aprobate cele două ordonanțe de urgență privind grațierea și modificările aduse Codurilor penale, în forma lor actuală. În plus, multe probe ar fi eliminate automat, vizate în primul rând fiind denunțurile.
Astfel, în cazul în care noile prevederi ar fi aplicate, Dan Voiculescu ar beneficia de o reducere a pedepsei la jumătate pe motiv că are peste 60 de ani. Din pedeapsa de 10 ani de închisoare primită pentru privatizarea frauduloasă a ICA ar rămâne cinci ani, din care ar trebui să facă o treime, având în vedere vârstă înaintată. Cum Voiculescu a executat deja 29 de luni de închisoare, ar însemna că fracția propusă pentru liberarea din arest s-a împlinit în urmă cu nouă luni și ar trebui pus deîndată în libertate. În plus, el nu ar mai trebui să achite prejudiciul, arată news.ro. Un alt personaj celebru care ar beneficia de aceste ordonanțe ale Guvernului Grindeanu este Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul finanțării Centrului Militar Constanța. Pe lângă înjumătățirea pedepsei, pe motiv de boală, acesta ar putea cere anularea mai multor probe din celelalte dosare pe care le are pe rol deoarece, potrivit ordonanței, abuzul în serviciu poate fi cercetat doar dacă există o plângere prealabilă a părții vătămate. Consiliul Județean Constanța nu s-a constituit parte civilă după ce DNA a constatat o pagubă de opt milioane de lei în dosarul finanțării nerambursabile din fonduri publice către diverse asociații și fundații, dosar în care Constantinescu a fost trimis în judecată în aprilie 2015. Gheorghe Ștefan, fost primar la Piatra Neamț, ar putea ieși și el din închisoare după ce a fost condamnat la șase ani cu executare în dosarul Microsoft. Și el ar beneficia de înjumătățirea pedepsei având în vedere că are peste 60 de ani. Din pedeapsa rămasă ar trebui să facă obligatoriu o treime, adică un an de închisoare. Având în vedere că acesta a fost arestat preventiv șase luni, că a stat în arest la domiciliu alte două luni și că se află din nou în arest în dosarul Microsoft din octombrie 2016, el ar împlini condițiile pentru a fi liberat din închisoare după ce ordonanțele ar fi publicate în Monitorul Oficial. Elena Udrea, trimisă în judecată în dosarul Gala Bute, ar putea fi un alt beneficiar al ordonanței privind modificările aduse la "instituția denunțătorului”, având în vedere denunțurile care au vizat-o în timpul urmăririi penale. Astfel, ar fi anulate denunțurile făcute împotriva sa de Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării și de Ana Maria Topoliceanu, cea mai bună prietenă a sa. Dacă denunțurile ar fi anulate, ar dispărea și acuzația de luare de mită în cazul Gala Bute. Elena Udrea fost trimisă în judecată în aprilie 2015 sub acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu. Procurorii spun că ea a coordonat un sistem prin care apropiații săi au primit bani de la mai multe firme pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de MDRT, o parte din sume ajungând la fostul ministru. În cazul fostului procuror-șef al DIICOT Alina Bica, dacă s-ar adopta cele două ordonanțe de urgență, ar fi anulate denunțurile făcute împotriva sa de fostul consilier Ionuț Mihăilescu și de omul de afaceri Ovidiu Tender în dosarul în care Bica este judecată pentru luare de mită și participație improprie la infracțiunea determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu. Ea a fost trimisă în judecată pe 25 septembrie 2015 în acest dosar, alături de fostul șef al ANAF Șerban Pop și de omul de afaceri Horia Simu. Fostul procuror Alina Bica ar scăpa de acuzațiile de abuz în serviciu în dosarele în care este trimisă în judecată în cazul despăgubirilor frauduloase de la Agenția Națională de Restituire a Proprietăților (ANRP). |
Ceea ce s-a întâmplat în România la 31.01.2017 va rămâne în istorie împreună cu iunie 1990.
|
Citat:
|
Citat:
|
In miez de noapte în Bucuresti si in marile orase !
Citat:
Protest la ora transmiterii acestei știri în fața Palatului Victoria, după ce Executivul a adoptat proiectul de lege privind grațierea și ordonanța privind modificarea Codurilor Penale. Mii de persoane manifestează, la ora transmiterii știrii, în fața Guvernului, nemulțumite de deciziile luate de Executiv. Oameni scandează "Demisia", "PSD-Ciuma roșie", Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru toți!", "Hoții" sau "Nu scăpați". Manifestanții continuă să vină în fața Executivului. Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că Guvernul a adoptat în ședința de marți seara un proiect de lege privind grațierea și unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar și o ordonanță de urgență privind modificarea Codurilor penale. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:02:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.