Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Versetul de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2129)

georgeval 15.11.2008 23:32:59

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 100733)
"În ziua următoare, când s-au coborât din munte, L-a întâmpinat mulțime multă. Și iată un bărbat din mulțime a strigat, zicând:
<< Învățătorule, rogu-mă Ție, caută spre fiul meu, că îl am numai pe el; Și iată un duh îl apucă și îndată strigă și-l zguduie cu spume și abia pleacă de la el, după ce l-a zdrobit. Și m-am rugat de ucenicii Tăi ca să-l alunge, și n-au putut>>. Iar Iisus, răspunzând, a zis: <<O, neam necredincios și îndărătnic! Până când voi fi cu voi și vă voi suferi? Adu aici pe fiul tău>>. Și, apropiindu-se el, demonul l-a aruncat la pământ și l-a zguduit. Iar Iisus a certat pe duhul cel necurat și a vindecat pe copil și l-a dat tatălui lui. Iar toți au rămas uimiți de mărirea lui Dumnezeu." (Luca 9, 37-43)

In Evanghelia dupa Matei, Mantuitorul raspunzand Apostolilor spune ca acest neam de diavoli numai cu post si rugaciune poate fi biruit. Sa adaugam la postul in care ne aflam si rugaciunea si sa ne inarmam in acest raboi nevazut cu nadejdea ca vom birui in Hristos.

Anca-Miha 16.11.2008 00:10:32

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 100734)
orice varianta e buna, dar e preferabila a doua. :1:

E cineva atat de amabil sa detalieze ceva mai mult? Nu exista o diferenta intre a ierta in primul caz, cand cel in cauza care a gresit isi cere iertare; si al doilea caz, in care il iert din oficiu, cu sau fara stiinta aceluia? Oare sa nu fie nici o diferenta intre cele doua forme de iertare?!?

mirelat 16.11.2008 22:14:16

Evanghelia Duminicii a XXV-a dupa Rusalii: Pilda Samarineanului milostiv

Luca 10, 25-37

25. Și iată, un învățător de lege s-a ridicat, ispitindu-L și zicând: Învățătorule, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?
26. Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citești?
27. Iar el, răspunzând, a zis: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți.
28. Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta și vei trăi.
29. Dar el, voind să se îndrepteze pe sine, a zis către Iisus: Și cine este aproapele meu?
30. Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, și a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat și l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort.
31. Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea și, văzându-l, a trecut pe alături.
32. De asemenea și un levit, ajungând în acel loc și văzând, a trecut pe alături.
33. Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el și, văzându-l, i s-a făcut milă,
34. Și, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn și vin, și, punându-l pe dobitocul său, l-a dus la o casă de oaspeți și a purtat grijă de el.
35. Iar a doua zi, scoțând doi dinari i-a dat gazdei și i-a zis: Ai grijă de el și, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îți voi da.
36. Care din acești trei ți se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari?
37. Iar el a zis: Cel care a făcut milă cu el. Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea.

tigerAvalo9 16.11.2008 22:57:02

IOV18Dacă n-are încredere Dumnezeu nici în slujitorii Săi, dacă găsește El greșeli chiar la îngerii Săi,

19cu cât mai mult la cei ce locuiesc în case de lut, care își trag obârșia din țărână, și pot fi zdrobiți ca un vierme!--------Galateni

Anca-Miha 17.11.2008 01:02:27

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 100744)
E cineva atat de amabil sa detalieze ceva mai mult? Nu exista o diferenta intre a ierta in primul caz, cand cel in cauza care a gresit isi cere iertare; si al doilea caz, in care il iert din oficiu, cu sau fara stiinta aceluia? Oare sa nu fie nici o diferenta intre cele doua forme de iertare?!?

Voi cerceta singura. Va multultumesc.

Anca-Miha 17.11.2008 01:03:03

Va multumesc.

cristiboss56 17.11.2008 05:07:43

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 100864)
Va multumesc.

"Inima curata zideste intru mine. . ."

Anca-Miha 17.11.2008 13:38:43

Da, Cristian, "Inima curata zideste intru mine".
Dumnezeu sa te binecuvanteze!

cristiboss56 17.11.2008 14:13:15

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 100920)
Da, Cristian, "Inima curata zideste intru mine".
Dumnezeu sa te binecuvanteze!

Si pe tine Anca sa te binecuvanteze ! +

mirelat 17.11.2008 20:20:12

Evanghelia zilei: Milostenia cu cei in nevoie.

"Și când a intrat El în casa unuia dintre căpeteniile fariseilor sâmbăta, ca să mănânce, și ei Îl pândeau, Zis-a și celui ce-L chemase: Când faci prânz sau cină, nu chema pe prietenii tăi, nici pe frații tăi, nici pe rudele tale, nici vecinii bogați, ca nu cumva să te cheme și ei, la rândul lor, pe tine, și să-ți fie ca răsplată. Ci, când faci un ospăț, cheamă pe săraci, pe neputincioși, pe șchiopi, pe orbi, Și fericit vei fi că nu pot să-ți răsplătească. Căci ți se va răsplăti la învierea drepților. Și auzind acestea, unul dintre cei ce ședeau cu El la masă I-a zis: Fericit este cel ce va prânzi în împărăția lui Dumnezeu!" (Luca 14: 1, 12-15)

georgeval 17.11.2008 21:42:59

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 100971)
"Și când a intrat El în casa unuia dintre căpeteniile fariseilor sâmbăta, ca să mănânce, și ei Îl pândeau, Zis-a și celui ce-L chemase: Când faci prânz sau cină, nu chema pe prietenii tăi, nici pe frații tăi, nici pe rudele tale, nici vecinii bogați, ca nu cumva să te cheme și ei, la rândul lor, pe tine, și să-ți fie ca răsplată. Ci, când faci un ospăț, cheamă pe săraci, pe neputincioși, pe șchiopi, pe orbi, Și fericit vei fi că nu pot să-ți răsplătească. Căci ți se va răsplăti la învierea drepților. Și auzind acestea, unul dintre cei ce ședeau cu El la masă I-a zis: Fericit este cel ce va prânzi în împărăția lui Dumnezeu!" (Luca 14: 1, 12-15)

Biserica noastra ortodoxa pe temeiul acestei Evanghelii recomanda sa dam de pomana atunci cand facem parastase. Sa ne ingrijim de suferinta semenului nostru, pentru ca prin semenul nostru ne intampina Hristos:"Insetat am fost si mi-ati dat sa beau, gol si m-ati imbracat, flamand si mi-ati dat sa mananc"

tigerAvalo9 17.11.2008 22:58:56

Probabil ca ati citit fericirile date de Iisus Hristos:

"1. Fericiti cei saraci cu duhul, ca a acelora este Imparatia Cerurilor.
2. Fericiti cei ce plang, ca aceia vor fi mangaiati.
3. Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul.
4. Fericiti cei flamanzi si instetati de dreptate, ca aceia se vor satura.
5. Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui.
6. Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu.
7. Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
8. Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a acelora este Imparatia Cerurilor.
9. Fericiti veti fi cand va vor ocara si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind pentru Mine.
Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri. "

Fericirea 9 ,mi-o detaliaza cineva ?

georgeval 18.11.2008 15:58:10

Evanghelia zilei: Roaga-te cum poti, ca sa ajungi sa te rogi cum trebuie

„Si pe cand Se ruga Iisus intr-un loc, cand a incetat, unul dintre ucenicii Lui I-a zis: «Doamne, invata-ne sa ne rugam, cum a invatat si Ioan pe ucenicii lui». si le-a zis: «Cand va rugati, ziceti: Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau. Vie imparatia Ta. Faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da-ne-o noua in fiecare zi. si ne iarta noua pacatele noastre, caci si noi insine iertam tuturor celor ce ne gresesc noua. si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau». si a zis catre ei: «Cine dintre voi, avand un prieten si se va duce la el in miez de noapte si-i va zice: Prietene, imprumuta-mi trei paini, ca a venit, din cale, un prieten la mine si n-am ce sa-i pun inainte, iar acela, raspunzand dinauntru, sa-i zica: Nu ma da de osteneala. Acum usa e incuiata si copiii mei sunt in pat cu mine. Nu pot sa ma scol sa-ti dau. Zic voua: Chiar daca, sculandu-se, nu i-ar da pentru ca-i este prieten, dar, pentru indrazneala lui, sculandu-se, ii va da cat ii trebuie. si Eu zic voua: Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia; si cel ce cauta gaseste, si celui ce bate i se va deschide».“ (Luca 11, 1-10)

tigerAvalo9 18.11.2008 20:41:52

16Mărturisiți-vă unii altora păcatele, și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.

Iacov

mirelat 19.11.2008 17:43:58

Evanghelia zilei: Unicitatea iubirii lui Dumnezeu.

"Și se apropiau de El toți vameșii și păcătoșii, ca să-L asculte. Și fariseii și cărturarii cârteau, zicând: Acesta primește la Sine pe păcătoși și mănâncă cu ei. Și a zis către ei pilda aceasta, spunând: Care om dintre voi, având o sută de oi și pierzând din ele una, nu lasă pe cele nouăzeci și nouă în pustie și se duce după cea pierdută, până ce o găsește? Și găsind-o, o pune pe umerii săi, bucurându-se; Și sosind acasă, cheamă prietenii și vecinii, zicându-le: Bucurați-vă cu mine, că am găsit oaia cea pierdută. Zic vouă: Că așa și în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăiește, decât pentru nouăzeci și nouă de drepți, care n-au nevoie de pocăință. Sau care femeie, având zece drahme, dacă pierde o drahmă, nu aprinde lumina și nu mătură casa și nu caută cu grijă până ce o găsește? Și găsind-o, cheamă prietenele și vecinele sale, spunându-le: Bucurați-vă cu mine, căci am găsit drahma pe care o pierdusem. Zic vouă, așa se face bucurie îngerilor lui Dumnezeu pentru un păcătos care se pocăiește."
(Luca 15, 1-10)

tigerAvalo9 20.11.2008 18:05:29

Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: "Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea, și să Mă urmeze.

Faptele Apostolilor

26Și ce ar folosi unui om să câștige toată lumea, dacă și-ar pierde sufletul? Sau, ce ar da un om în schimb pentru sufletul său?

Faptele Apostolilor

dorinastoica14 20.11.2008 22:02:50

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 101023)
Probabil ca ati citit fericirile date de Iisus Hristos:

"1. Fericiti cei saraci cu duhul, ca a acelora este Imparatia Cerurilor.
2. Fericiti cei ce plang, ca aceia vor fi mangaiati.
3. Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul.
4. Fericiti cei flamanzi si instetati de dreptate, ca aceia se vor satura.
5. Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui.
6. Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu.
7. Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
8. Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a acelora este Imparatia Cerurilor.
9. Fericiti veti fi cand va vor ocara si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind pentru Mine.
Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri. "

Fericirea 9 ,mi-o detaliaza cineva ?

Departe de mine a spune ca pot eu explica aceasta Fericire dar,cred ca este cea mai inalta.SI EU STIU CE INSEAMNA ACEASTA FERICIRE.Este mai dulce ca mierea dar........cat de greu este sa traiesti in lume si sa fii mereu prigonit si ocarat alungat si vorbit de rau.

costel 20.11.2008 22:13:12

Cred ca acest link va poate ajuta sa intelegeti mai bine Fericirile.

http://www.crestinortodox.ro/Cuvinte...-28-24322.html

georgeval 21.11.2008 00:06:57

Evanghelia zilei: Viata in Hristos.

Iisus a spus: „Toate Mi-au fost date de catre Tatal Meu si nimeni nu cunoaste pe Fiul, decat numai Tatal, nici pe Tatal nu-L cunoaste nimeni, decat numai Fiul si cel caruia va voi Fiul sa-i descopere. Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre. Caci jugul Meu e bun si povara Mea este usoara.“ (Matei 11, 27-30)

tigerAvalo9 21.11.2008 00:19:14

EPISTOLA ÎNTÂI A LUI PAVEL CĂTRE TIMOTEI Dacă învață cineva pe oameni învățătură deosebită, și nu se ține de cuvintele sănătoase ale Domnului nostru Isus Hristos și de învățătura care duce la evlavie,
1Tim 1.3;1Tim 1.10;2Tim 1.13;2Tim 4.3;Tit 1.9;Tit 1.1;
4este plin de mândrie, și nu știe nimic: ba încă are boala cercetărilor fără rost și a certurilor de cuvinte, din care se naște pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele,
1Cor 8.2;1Tim 1.7;1Tim 1.4;2Tim 2.23;Tit 3.9;

Timotei 1

mirelat 22.11.2008 04:58:10

Evanghelia zilei: Marta si Maria

Vineri 21 Noiembrie 2008

"Și pe când mergeau ei, El a intrat într-un sat, iar o femeie, cu numele Marta, L-a primit în casa ei. Și ea avea o soră ce se numea Maria, care, așezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvântul Lui. Iar Marta se silea cu multă slujire și, apropiindu-se, a zis: Doamne, au nu socotești că sora mea m-a lăsat singură să slujesc? Spune-i deci să-mi ajute. Și, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijești și pentru multe te silești; Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună și-a ales, care nu se va lua de la ea. Și când zicea El acestea, o femeie din mulțime, ridicând glasul, I-a zis: Fericit este pântecele care Te-a purtat și fericiți sunt sânii pe care i-ai supt! Iar El a zis: Așa este, dar fericiți sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l păzesc." (Luca 10: 38-42, 11: 27-28)

tigerAvalo9 22.11.2008 17:19:04

9Nu întoarceți rău pentru rău, nici ocară pentru ocară; dimpotrivă, binecuvântați, căci la aceasta ați fost chemați: să moșteniți binecuvântarea.

Petru

georgeval 23.11.2008 21:18:31

Evanghelia Duminicii a XVI-a dupa Rusalii

(Pilda bogatului caruia i-a rodit tarina)

Luca 12, 16-21

16. Si le-a spus lor aceasta pilda, zicand: Unui om bogat i-a rodit din belsug tarina.

17. Si el cugeta in sine, zicand: Ce voi face, ca n-am unde sa adun roadele mele?

18. Si a zis: Aceasta voi face: Voi strica jitnitele mele si mai mari le voi zidi si voi strange acolo tot graul si bunatatile mele;

19. Si voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani; odihneste-te, mananca, bea, veseleste-te.

20. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! in aceasta noapte vor cere de la tine sufletul tau. si cele ce ai pregatit ale cui vor fi?

21. Asa se intampla cu cel ce-si aduna comori siesi si nu se imbogateste in Dumnezeu.

tigerAvalo9 23.11.2008 22:23:30

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică

Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.

18Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a și fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.

Ioan

mirelat 24.11.2008 20:36:16

Evanghelia zilei: Schimbarea interioara a omului.

"Și fiind întrebat de farisei când va veni împărăția lui Dumnezeu, le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut. Și nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru. Zis-a către ucenici: Veni-vor zile când veți dori să vedeți una din zilele Fiului Omului, și nu veți vedea. Și vor zice vouă: Iată este acolo; iată, aici; nu vă duceți și nu vă luați după ei. Căci după cum fulgerul, fulgerând dintr-o parte de sub cer, luminează până la cealaltă parte de sub cer, așa va fi și Fiul Omului în ziua Sa. Dar mai întâi El trebuie să sufere multe și să fie lepădat de neamul acesta." (Luca 17, 20-25)

mirelat 24.11.2008 20:40:44

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 101879)
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică

fiindca parintele nostru le rosteste la fiecare predica, aceste cuvinte au ajuns sa imi fie tare dragi... multumiri Alin, pentru ca le-ai readus si tu aici in atentia tuturor. toata contributia ta la acest topic este remarcabila! :41:

mirelat 25.11.2008 20:39:29

Evanghelia zilei: Indrazneala cea buna si Credinta care mantuieste.

"Și a mers cu el. Și mulțime multă îl urma pe Iisus Și Îl îmbulzea. Și era o femeie care avea, de doisprezece ani, curgere de sânge. Și multe îndurase de la mulți doctori, cheltuindu-și toate ale sale, dar nefolosind nimic, ci mai mult mergând înspre mai rău. Auzind ea cele despre Iisus, a venit în mulțime și pe la spate s-a atins de haina Lui. Căci își zicea: De mă voi atinge măcar de haina Lui, mă voi vindeca! Și îndată izvorul sângelui ei a încetat și ea a simțit în trup că s-a vindecat de boală. Și îndată, cunoscând Iisus în Sine puterea ieșită din El, întorcându-Se către mulțime, a întrebat: Cine s-a atins de Mine? Și I-au zis ucenicii Lui: Vezi mulțimea îmbulzindu-Te și zici: Cine s-a atins de Mine? Și Se uita împrejur să vadă pe aceea care făcuse aceasta. Iar femeia, înfricoșându-se și tremurând, știind ce i se făcuse, a venit și a căzut înaintea Lui și I-a mărturisit tot adevărul; Iar El i-a zis: Fiică, credința ta te-a mântuit, mergi în pace și fii sănătoasă de boala ta!" (Marcu 5, 24-34)

georgeval 26.11.2008 10:41:41

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 102214)
" Auzind ea cele despre Iisus, a venit în mulțime și pe la spate s-a atins de haina Lui.

Motiv pentru care in Biserica noastra ortodoxa nu doar trupul ci si vesmintele sau obiectele sfinte devin medii prin care se impartaseste harul dumnezeiesc. Materia consacrata cultului devine mediu prin care harul lui Dumnezeu lucreaza.

georgeval 26.11.2008 21:40:12

Evanghelia zilei: Chipul din afara si chipul din interior.

Iisus a zis: „«Dati mai intai milostenie cele ce sunt inlauntrul vostru si, iata, toate va vor fi curate. Dar vai voua, fariseilor! Ca dati zeciuiala din izma si din untarita si din toate legumele si lasati la o parte dreptatea si iubirea de Dumnezeu; pe acestea se cuvenea sa le faceti si pe acelea sa nu le lasati. Vai voua, fariseilor! Ca iubiti scaunele din fata in sinagogi si in inchinaciunile din piete. Vai voua, carturarilor si fariseilor fatarnici! Ca sunteti ca mormintele ce nu se vad, si oamenii, care umbla peste ele, nu le stiu». si raspunzand, unul dintre invatatorii de Lege I-a zis: «invatatorule, acestea zicand, ne mustri si pe noi»! Iar El a zis: «Vai si voua, invatatorilor de Lege! Ca impovarati pe oameni cu sarcini anevoie de purtat, iar voi nu atingeti sarcinile nici cel putin cu un deget»“. (Luca 11, 41-46)

vsovi 27.11.2008 16:53:28

"Dati mai intai milostenie cele ce sunt inlauntrul vostru..."

deci vedetzi CE TREBUIE DAT MAI INTAI? cele CE SUNT inlauntru, dar inlauntrul cui? al nostru, shi cum spune, shi cui sa fie date?... poi spune milostenie... iar milostenia se da celor ce au nevoie de ea...

iar apoi este un vai catre cei ce cauta slava desharta a lumii care imbraca haina smereniei, ei fiind defapt morminte nevazute peste care umbla oamenii, shi multzi cad in ele... ca suntem slabi...

dar atunci cand mai vin altzi trei de Vai din Apocalipsa, sau catzi or fi...

iar ardeleanul spune mereu ca "noa nu-i Bai" dar ala neaosh, ala shtie ca la grijile lumii sa spuna asha... pe cand jidovul sau pungurul nas umflat, ala... cu ala cine shtie ce Vai o mai fi...

tigerAvalo9 27.11.2008 17:49:17

Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna'' (Matei,11-28)

8"Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul", zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era și Cel ce vine, Cel Atotputernic.

(Apocalipsa)

«Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie;----Luca 9, 23-27)

georgeval 27.11.2008 22:49:02

Evanghelia zilei: Inoirea vietii.

Iisus a spus: „«Vai voua! Ca ziditi mormintele proorocilor pe care parintii vostri i-au ucis. Asadar, marturisiti si incuviintati faptele parintilor vostri, pentru ca ei i-au ucis, iar voi le claditi mormintele. De aceea si intelepciunea lui Dumnezeu a zis: „Voi trimite la ei prooroci si apostoli si dintre ei vor ucide si vor prigoni“, ca sa se ceara de la neamul acesta sangele tuturor proorocilor, care s-a varsat de la facerea lumii, de la sangele lui Abel pana la sangele lui Zaharia, care a pierit intre altar si templu. Adevarat va spun: Se va cere de la neamul acesta. Vai voua, invatatorilor de Lege! Ca ati luat cheia cunostintei; voi insiva n-ati intrat, iar pe cei ce voiau sa intre i-ati impiedecat». Iar iesind El de acolo, carturarii si fariseii au inceput sa-L urasca groaznic si sa-L sileasca sa vorbeasca despre multe, pandindu-L si cautand sa prinda ceva din gura Lui, ca sa-I gaseasca vina.“ (Luca 11, 47-54)

mirelat 28.11.2008 18:04:21

Evanghelia zilei: Despre slugile credincioase si cei fatarnici.

"Deci a zis: Un om de neam mare s-a dus într-o țară îndepărtată, ca să-și ia domnie și să se întoarcă. Și chemând zece slugi ale sale, le-a dat zece mine și a zis către ele: Neguțătoriți cu ele până ce voi veni! Dar cetățenii lui îl urau și au trimis solie în urma lui, zicând: Nu voim ca acesta să domnească peste noi. Și când s-a întors el, după ce luase domnia, a zis să fie chemate slugile acelea, cărora le dăduse banii, ca să știe cine ce a neguțătorit. Și a venit cea dintâi, zicând: Doamne, mina ta a adus câștig zece mine. Și i-a zis stăpânul: Bine slugă bună, fiindcă întru puțin ai fost credincioasă, să ai stăpânire peste zece cetăți. Și a venit a doua, zicând: Mina ta, stăpâne, a mai adus cinci mine. Iar el a zis și acesteia: Să ai și tu stăpânire peste cinci cetăți. A venit și cealaltă, zicând: Doamne, iată mina ta, pe care am păstrat-o într-un ștergar, Că mă temeam de tine, pentru că ești om aspru: iei ce nu ai pus și seceri ce n-ai semănat. Zis-a lui stăpânul: Din cuvintele tale te voi judeca, slugă vicleană. Ai știut că sunt om aspru: iau ce nu am pus și secer ce nu am semănat; Pentru ce deci n-ai dat banul meu schimbătorilor de bani? Și eu, venind, l-aș fi luat cu dobândă. Și a zis celor ce stăteau de față: Luați de la el mina și dați-o celui ce are zece mine. Și ei au zis lui: Doamne, acela are zece mine. Zic vouă: Că oricui are i se va da, iar de la cel ce nu are și ceea ce are i se va lua. Iar pe acei vrăjmași ai mei, care n-au voit să domnesc peste ei, aduceți-i aici și tăiați-i în fața mea. Și zicând acestea, mergea înainte, suindu-Se la Ierusalim."
(Luca 19, 12-28)

tigerAvalo9 28.11.2008 18:45:39

EVANGHELIA DUPĂ LUCA35Voi însă, iubiți pe vrăjmașii voștri, faceți bine și dați cu împrumut, fără să nădăjduiți ceva în schimb. Și răsplata voastră va fi mare, și veți fi fiii Celui Prea Înalt; căci El este bun și cu cei nemulțumitori și cu cei răi.
Luca 6.27

mirelat 29.11.2008 18:09:52

Evanghelia zilei: Inscrierea in cartea vietii, bucuria pruncilor.

"Iată, v-am dat putere să călcați peste șerpi și peste scorpii, și peste toată puterea vrăjmașului, și nimic nu vă va vătăma. Dar nu vă bucurați de aceasta, că duhurile vi se pleacă, ci vă bucurați că numele voastre sunt scrise în ceruri. În acesta ceas, El S-a bucurat în Duhul Sfânt și a zis: Te slăvesc pe Tine, Părinte, Doamne al cerului și al pământului, că ai ascuns acestea de cei înțelepți și de cei pricepuți și le-ai descoperit pruncilor. Așa, Părinte, căci așa a fost înaintea Ta, bunăvoința Ta." (Luca 10, 19-21)

tigerAvalo9 29.11.2008 21:28:33

EPISTOLA A DOUA A LUI PAVEL CĂTRE TIMOTEI Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învățătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, și își vor da învățători după poftele lor.
2Tim 3.1;1Tim 1.10;2Tim 3.6;
4Își vor întoarce urechea de la adevăr, și se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.
1Tim 1.4;1Tim 4.7;Tit 1.14;
5Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferințele, fă lucrul unui evanghelist, și împlinește-ți bine slujba.
2Tim 1.8;2Tim 2.3;Fapt 21.8;Efes 4.11; 6Căci eu sunt gata să fiu turnat ca o jertfă de băutură și clipa plecării mele este aproape

Timotei

georgeval 30.11.2008 20:51:50

Evanghelia duminicii a XXX-a dupa Rusalii

(Dregatorul bogat - pazirea poruncilor)

Luca 18, 18-27

18. Si L-a intrebat un dregator, zicand: „Bunule invatator, ce sa fac ca sa mostenesc viata de veci?“

19. Iar Iisus i-a zis: „Pentru ce Ma numesti bun? Nimeni nu este bun, decat unul Dumnezeu.

20. stii poruncile: Sa nu savarsesti adulter, sa nu ucizi, sa nu furi, sa nu marturisesti stramb, cinsteste pe tatal tau si pe mama ta“.

21. Iar el a zis: „Toate acestea le-am pazit din tineretile mele“.

22. Auzind Iisus i-a zis: „inca una iti lipseste: Vinde toate cate ai si le imparte saracilor si vei avea comoara in ceruri; si vino de urmeaza Mie“.

23. Iar el, auzind acestea, s-a intristat, caci era foarte bogat.

24. si vazandu-l intristat, Iisus a zis: „Cat de greu vor intra cei ce au averi in imparatia lui Dumnezeu!

25. Ca mai lesne este a trece camila prin urechile acului decat sa intre bogatul in imparatia lui Dumnezeu“.

26. Zis-au cei ce ascultau: „si cine poate sa se mantuiasca?“

27. Iar El a zis: „Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu“.

mirelat 01.12.2008 21:08:19

Evanghelia zilei: Vremea pocaintei.

"Și apropiindu-se de poalele Muntelui Măslinilor, toată mulțimea ucenicilor, bucurându-se, a început să laude pe Dumnezeu, cu glas tare, pentru toate minunile pe care le văzuse, Zicând: Binecuvântat este Împăratul care vine întru numele Domnului! Pace în cer și slavă întru cei de sus. Dar unii farisei din mulțime au zis către El: Învățătorule, ceartă-ți ucenicii. Și El, răspunzând, a zis: Zic vouă: Dacă vor tăcea aceștia, pietrele vor striga. Și când S-a apropiat, văzând cetatea, a plâns pentru ea, zicând: Dacă ai fi cunoscut și tu, în ziua aceasta, cele ce sunt spre pacea ta! Dar acum ascunse sunt de ochii tăi. Căci vor veni zile peste tine, când dușmanii tăi vor săpa șanț în jurul tău și te vor împresura și te vor strâmtora din toate părțile. Și te vor face una cu pământul, și pe fiii tăi care sunt în tine, și nu vor lăsa în tine piatră pe piatră pentru că nu ai cunoscut vremea cercetării tale." (Luca 19, 37-44)

tigerAvalo9 01.12.2008 21:38:09

EPISTOLA A DOUA A LUI PAVEL CĂTRE TIMOTEI Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învățătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, și își vor da învățători după poftele lor.
2Tim 3.1;1Tim 1.10;2Tim 3.6;
4Își vor întoarce urechea de la adevăr, și se vor îndrepta spre istorisiri închipuite.
1Tim 1.4;1Tim 4.7;Tit 1.14;
5Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferințele, fă lucrul unui evanghelist, și împlinește-ți bine slujba.

vsovi 02.12.2008 14:00:02

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 102626)
"Deci a zis: Un om de neam mare s-a dus într-o țară îndepărtată, ca să-și ia domnie și să se întoarcă. Și chemând zece slugi ale sale, le-a dat zece mine și a zis către ele: Neguțătoriți cu ele până ce voi veni! Dar cetățenii lui îl urau și au trimis solie în urma lui, zicând: Nu voim ca acesta să domnească peste noi. Și când s-a întors el, după ce luase domnia, a zis să fie chemate slugile acelea, cărora le dăduse banii, ca să știe cine ce a neguțătorit. Și a venit cea dintâi, zicând: Doamne, mina ta a adus câștig zece mine. Și i-a zis stăpânul: Bine slugă bună, fiindcă întru puțin ai fost credincioasă, să ai stăpânire peste zece cetăți. Și a venit a doua, zicând: Mina ta, stăpâne, a mai adus cinci mine. Iar el a zis și acesteia: Să ai și tu stăpânire peste cinci cetăți. A venit și cealaltă, zicând: Doamne, iată mina ta, pe care am păstrat-o într-un ștergar, Că mă temeam de tine, pentru că ești om aspru: iei ce nu ai pus și seceri ce n-ai semănat. Zis-a lui stăpânul: Din cuvintele tale te voi judeca, slugă vicleană. Ai știut că sunt om aspru: iau ce nu am pus și secer ce nu am semănat; Pentru ce deci n-ai dat banul meu schimbătorilor de bani? Și eu, venind, l-aș fi luat cu dobândă. Și a zis celor ce stăteau de față: Luați de la el mina și dați-o celui ce are zece mine. Și ei au zis lui: Doamne, acela are zece mine. Zic vouă: Că oricui are i se va da, iar de la cel ce nu are și ceea ce are i se va lua. Iar pe acei vrăjmași ai mei, care n-au voit să domnesc peste ei, aduceți-i aici și tăiați-i în fața mea. Și zicând acestea, mergea înainte, suindu-Se la Ierusalim."
(Luca 19, 12-28)

cetatzenii Lui, care nu voiau ca El sa domneasca peste ei, deci erau vrajmashi a zis sa-i aduca shi sa-i taie in fatza Lui. Aia nu iubeau sfintzenia... ci probabil doar bogatzia... shi ce fel de bogatzie?

aia ce se pastreaza in shtergar, pe motiv de frica stapanului, adica sa pastrezi bogatzia shi sa o dai inapoi la fel cand se intoarce, ca shtergarul vine de la sudoarea fruntzii, ca la ce altfceva sa foloseshti shtergarul?, shi daca in el tzii mina de la Stapan, atunci e clar care e munca ta, iar tu fiindca te lauzi cu cele ale tale, ca doar pe alea nu le-a pus shi le va secera Stapanul shi astfel il shi acuzi ca o sa tzi le taie candva, deci iata ca tzi se va lua ce tzi se parea ca ai shi se va da celui ce are zece mine... caci bogatzia la Dumnezeu nu este ca la oamni, ca ei au zis, poi acela are deja 10 mine, dar Stapanul le-a zis, ca celui ce are i se va mai da, iar celui ce n-are i se va lua shi ceea ce i se pare ca are... deci cum negutzatoreau ei minele? shi ce li s-a dat rasplata pentru slujba lor negutzatoreasca bine plinita? poi ca sa stapaneasca shi ei cetatzi... cetatzi in care locuiau cetatzenii Lui.

"Zis-a lui stăpânul: Din cuvintele tale te voi judeca, slugă vicleană."
...
"Și zicând acestea, mergea înainte, suindu-Se la Ierusalim."

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:55:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.