![]() |
Nu cred ca citesti ce scriu ceilalti, pt. ca probabil nu te intereseaza alte pareri...Insa repet, oricum:
`Nu mi se pare normal ca pr. Savatie sa invoace, la fel ca si Sebastiana, termeni precum iertare sau dragoste frateasca... NU AU LEGATURA,oameni buni... Nu inseamna ca Biserica nu isi manifesta in continuare iubirea si grija fata de cel din urma criminal (de aia avem asistenta religioasa in puscarii, nu?)... Dar nu are legatura cu prezenta lor in puscarie... Nu opuneti termenul de dragoste celui de dreptate... Nu este corect....` In mod particular, devine optiunea fiecaruia cum se manifesta fata de astfel de cazuri. in mod oficial, Biserica nu are cum sa faca lobby pentru `stergerea` unei crime, in virtutea iubirii de oameni, pt. ca se creaza antecedente periculoase... Oare nu vezi lucrul asta...? Biserica nu a inchis usile pocaintei, acceptand sentinta unui tribunal civil... NU AU LEGATURA... Te intreb ce am intrebat-o si pe Sebastiana, desi ea nu mi-a raspuns... (si ma astept sa nu o faci nici tu, pt. ca vad ca ai timp doar sa dai copy/paste cu parerile altora): `Poti intelege ca exista pedepse administrativ-bisericesti, dar si juridice, penale dpdv civil? Poti intelege ca Biserica isi manifesta iubirea si dragostea fata de acest om, insa asta nu are legatura cu aplicarea unei pedepse...? ? Poti intelege de ex. ca Dumnezeu iubeste pe toti oamenii, insa asta nu inseamna ca toti vor ajunge in rai sau ca cei ce gresesc vor scapa nepedepsiti? ? Aplica asta la o scara mai mica si vei intelge care este opinia mea vizavi de zacul Tanacu. Incearca sa intelegi raportul intre iubire si dreptate si vei avea o idee.` Dar sunt sigur ca nu vei raspunde, la fel cum nu mi-ai raspuns daca ai citit strofele cenzurate din Prohod, daca schimbarea unui limbaj de lemn, invechit din cartile de cult poate fi considerata erezie etc... |
Citat:
In primul rand ceea ce s-a intamplat la Tanacu nu a fost o crima (expertiza medico-legala arata ca victima a decedat din cauza supradozei de neuroleptice administrate de medici la spital) ci un ritual de exorcizare. Parintele nu a avut intentii criminale,ci a vrut sa o ajute pe maicuta respectiva. Daca BOR (iar nu Biserica.Nu confunda lucrurile BOR nu e Biserica,ci BISERICA E COMUNIUNEA DINTRE CREDINCIOSII ORTODOCSI SI SF TREIME,MAICA DOMNULUI,PUTERILE CERESTI ,SFINTII ETC) are iubire fata de P de la Tanacu de ce nu i-a luat apararea in public,si in primul rand de ce nu l-a judecat un Sinod la care sa participe si duhovnici adevarati (antiecumenisti si anti-masoni) care au o experienta duhovniceasca si care stiu ce inseamna o exorcizare (stiu cum lucreaza duhurile demonice). Si orice ai zice tu "MILA BIRUIESTE JUDECATA" "MILA VOIESC IAR NU JERTFA" |
Citat:
Da. Tin. Dar spre deosebire de tine nu scot deciziile Sf Parinti din contextul istoric. Au mai fost niste "isteti" ca tine care s-au apucat sa vb de "fratii si surorile" lui Iisus, fara sa cunoasca contextul istoric si urmarile cred ca le cunosti... |
Daca eu impusc pe cineva, iar victima moare pe masa de operatie, nu inseamna ca doctorii au omorat-o... Femeia a fost gasita aproape moarta de catre medicii... oricum, nu-i vorba despre asta...
faza cu `nu a avut intentie` e complet irelevanta... La fotbal, se fluiera fault indiferent de intentie sau nu... Exista si omor prin impudenta, sa stii... nu numai cu premeditare... A iubi pe cineva nu inseamna a lua apararea in mod neconditionat... dar stii deja lucrul asta. Eu imi iubesc parintii, insa daca tatal meu greseste si da in cap cuiva sa zicem, nu inseamna ca trebuie sa ii iau apararea... Imi pare rau pt. el, insa as savarsi un act IMORAL daca as incerca sa sustin ca nu a facut un lucru rau... Daca tot vorbesti de iubire, vad ca nu esti la fel de vehement in ceea ce ii priveste pe catolici de ex. Sau aici e altceva nu...? Dar ia zi, ce atitudinea sa aiba BOR fata de homosexualitate, in virtutea iubirii si iertarii tale netarmuite.... Sa ii faca preoti..., sa treaca cu vederea, sa ierte. daca un preot violeaza o femeie, ce sa faca biserica? Sa il ierte, nu, sa il primeasca in continuare `in templu`, sa il lase sa slujeasca, ca doar Dumnezeu, mila voieste si nu jertfa... |
Citat:
Decesul a fost cauzat de socul hipovolemic (scadere a tensiunii arteriale) cu insuficienta in functionarea mai multor organe interne, determinat de deshidratarea severa, cauzata de lipsa prelungita de lichide şi agravata de agitaţia psihomotorie. Asa ca lasa-ne cu povestile. Discutam pe fapte concrete, nu pe auzite... Ma mir ca nu ti-e rusine sa dai vina pe medicii care au fost chemati sa o salveze! Care sunt duhvnicii astia "adevarati" de care vorbesti? Nu cumva sunt niste preoti avizi de putere care manipuleaza si folosesc oameni ca tine pentru uneltirile lor mizere? Inca ceva...citeste postarile anterioare... |
Mirean,m-ai rugat(in mesageria privata)sa raspund la intrebarea de pe pe Forum.Dar te intreb eu ce fel de intrebare este aceasta?Este o intrebare la fel cu cea a fariseilor si fatarnicilor de pe vremea Mantuitorului si care oameni vicleni,sireti,farisei si fatarnici fiind voiau sa ii aduca prejudicii si rau crezand ca astfel IL vor prinde in cursa lor prin vorbe .Dar vezi tu,ca planurile oamenilor nu sunt identice cu cele ale LUI SUMNEZEU.Tu gandesti ca un muritor de foame si de sete,Dumnezeu este CEL NEMURITOR. Eu tin cu Parintele Daniel Petru Corogeanu, cu Maicutele,cu Parintele Iustin Parvu,cu Parintele Teofil Paraianu,cu Parintele Savatie,cu Parintele G.Calciu,cu Negroponte,Antiecumenism,cu Saurian,cu Jeny, cu Sofiaiuga,cu Sylvie, in cateva cuvinte,cu toti cei care tin cu Dumnezeu.Tu,Calator,Odin,Omulean sau Omulet(nu mai stiu asta),sunteti in minoritate numerica.
|
Scuze,dar eu sunt de partea LUI DUMNEZEU si de partea planurilor si cailor LUI ascunse si misterioase.
|
planul misterios al lui dzeu include asasinatul?
|
Citat:
|
Citat:
Tot nu mi-ai rapuns clar la intrebare. Sa inteleg ca te opui deciziilor Sinodului (din moment ce il aperi pe Corogeanu, asta faci). Adica te consideri superioara ierarhilor din Sf Sinod, consideri ca ei au gresit..... Cei pe care i-ai enumerat tu nu sunt la numar nici cat membrii Sf. Sinod. Pr.Calciu si pr. Savatie ce sa spun...sper ca aicitit postarile despre ei. Primul un popa fugar in Biserica Rusa ca a lovit in Sinod decredibilizand Biserica, iar celalalt un lobbyst pentru interesele episcopului sau.... Negroponte,Antiecumenism,cu Saurian,cu Jeny, cu Sofiaiuga,cu Sylvie - nu cumva sunt si ei "mari duhovnici"? Sau parerea lor conteaza mai ult ca a Sf. Sinod? Tot asa s-au departat si protestantii, contestand ierarhia (in cazul ala Papa). Si vad ca tot nu ai raspuns. Daca esti asa sigura ca esti de partea, "buna" de ce nu dai un raspuns clar? |
Si cum ai aflat tu de partea cui e Dumnezeu? Si cum stii tu de partea cui sunt? Eu inteleg ca avem niste opinii (omenesti diferite) dar a scrie ca tu spre deosebire de mine esti de partea lui Dumnezeu (si ca eu nu as fi pentru ca nu sunt deacord cu tine) mi se pare nu numai o mandrie crasa dar si o lipsa de bun simt.
De la niste opinii /pareri incet incet ne transform in NOI (aia cu Dumnezeu, Sf Parinti si marii duhovnici) si voi. Mai vine unul si tranteste ca Sf Sinod este eretic si cu un pic de organizare ne trezim cu o secta. |
:)Si,dupa cum am mai spus ceva mai sus,nu raspund la rautati si la intrebari insolente.:D
|
Citat:
|
Mirean,stiu ca nu e bine sa vorbesti de rau pe morti(referitor la Parintele Gh.Calciu).Si mai stiu ca B.O.R.-ul nu il reprezinti tu si nu te reprezinta invatatura de credinta a acestuia,din urmatoarele motive:Membrii B.O.R. si toti credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane se presupune ca isi iubesc aproapele ca pe sine insusi,dupa ce mai intai IL iubesc pe Dumnezeu.Tu din moment ce pui intrebari ca ale fariseilor,fatarnicilor si ipocritilor care vroiau sa Il prinda si pe Mantuitorul cu vorbe prin intrebari ticluite si cu 2doua sau mai multe intelesuri,dar si pe Sfantul si Mare Prooroc si Inainte Mergatorul Domnului,Sf.Ioan Botezatorul,nu cred ca trebuie sa iti raspund la ac.intrebare nelalocul ei si necorespunzatoare unui crestin-ortodox.Din moment ce tu defaimi,sfidezi,discreditezi,injosesti pe aproapele barfindu-l,judecandu-l,clevetindu-l,nu cred ca tii a2-a porunca a Lui Dumnezeu ci,din contra, o incalci,si tocmai de aceea nu meriti un raspuns din partea mea pt.ca tu nu respecti pe semenii tai,daramite sa ii mai si iubesti,si chipurile,te mai consideri si numesti si crestin-ortodox.Pacat,mare pacat.Dumnezeu sa ne ierte pe noi toti,caci noi toti am pacatuit si nu este nimeni fara de pacat inaintea LUI.
|
Citat:
Pe ce se bazeaza neascultarea ta? Ai studii teologice? (pate studiind Teologia ai descoperit ca ierarhii sunt eretici...) Ma astept la raspunsuri punctuale din partea ta, nu la jigniri (fariseism, ipocrizie, defaimare). Din punctul meu de vedere asti in afara Bisericii. Asa au inceput si cei de la "Noul Ierusalim", si visarionistii si "Oastea Domnului" (ma refer la faptul ca in 1990 miscarea s-a rupt in doua din cauza ca o parte nu erau de acord cu deciziliile Sf Sinod.) Atitudnea ta nu face decat sa conteste autoritatea ierarhilor. Pe ce temei faci acest lucru? Inca ceva: nu te judec. Nici pe tine nici pe Corogeanu, nici pe Savatie sau Calciu. Pe ei si pe mine ne judeca Dumnezeu. Dar ceea ce iti spun eu (si Odin si altii), iti spun ca un cunoscut, ca un prieten, ca un frate crestin ortodox care considera ca neascultarea ta, in care te incurajeaza si altii, este daunatoare pentru tine (sufletul/mantuirea ta) si pentru Biserica. Nu sunt in postura sa judec, sa dau sfaturi sau invataturi. Doar fac constatari pe baza celor afirmate de tine si postez ceea ce cred. Te astept sa discutam in continuare... |
tot o mai tii cu iubirea? Pai hai din iubire sa lasam toti criminalii liberi ce zici? Oare asa iubareata cum esti ai primi in gazda vreo doi trei?
Intrebarea pusa de mirean nu are 2 sau mai multe intelesuri ci unul singur si precis. E adevarat ca mirean nu reprezinta BOR dar Sf Sinod da. Daca Sf Sinod il considera pe parinte vinovat noi crestinii cum ar trebui sa il consideram? Cred ca cei ce fac parte din SF Sinod cunosc canoanele, Sf Scriptura si scrierile Sf Parinti mai bine decat tine sau altii. Oricum in mesajele tale am constat mai multa lipsa de iubire si judecata decat in ale celorlalti. Scrii dpre ex ca mirean nu isi respecta si iubeste semenii ( cum ai ajuns la aceasta concluzie) si il judeci ca se mai numeste in aceste conditii crestin ortodox. Noroc ca mai sunt cazuri din astea ca sa poata unii sa isi manifeste "iubirea" sa se simta si ei un pic crestini |
???"Cum le stiti voi pe toate!!!",mai sa fie.;)
|
Scriu aici pt.cei cu minte deschisa(open-mind)si care au vazut la fata locului cazuri reale de exorcizare,nu cum zic altii ca sunt regizate dar,de fapt se inseala(la Sfantul Maslu si la Sfanta Liturghie dar si la Moliftele Sfantului Vasile de 1Ianuarie si nu numai)sau cand au fost citite rugaciuni si acatiste de alungare si indepartarea demonilor din oameni si trimiterea lor in pustie.Sincera sa fiu,am ramas surprinsa sa vad asemanarea acestui caz cu filmul"Un caz de exorcizare"in engleza fiind"The Exorcism Of Emily Rose".In film,ca si in realitate,se intrebau ceilalti ce avea:epilepsie,schizofrenie,psihoza,(in realitate)schizo-psiho-epilepsie,schizo-epilepsie,epilepsie,schizofrenie(in film),dar de fapt si in film,ca si in realitate, era de fapt demonizata.Cine nu crede ca Dumnezeu exista,nu are cum sa creada ca si demonii exista.Dar in film Parintele Richard Moore a fost sustinut de Biserica Catolica iar ai sai nu l-au abandonat ci au trimis o avocata care,chiar daca sustinea ca este agnostica,atee si nu catolica tot a reusit sa il reabiliteze pe Parinte pt.ca a avut ca sustinatori,bine intentionati,slujitori din Biserica Catolica.Ce frumos exemplu este ac.film pt.a intelege ca omul nu a vrut decat binele acelei persoane si,chiar daca nu i-a reusit exorcizarea si victima a murit,Preotul a fost achitat si s-a retras,departe de lumea acuzatoare,rugandu-se pt.ea.
|
Sebastiana, MINTI.
In cazul Anneliese Michel (Emily Rose), preotul A FOST GASIT VINOVAT de omor prin imprudenta. Procesul a avut loc pe 30 martie `78. Daca ai fi atenta la ce scriu altii, ai vedea insa ca exista deosebiri majore, intre cele doua cazuri. Spre deosebire de Biserica Catolica (unde exista `ritualul roman`), Biserica Ortodoxa NU are un ritual anume pentru exorcizare. In cazul Bisericii Catolice, o comisie alcatuita din medici si preoti cu studii de specialitate ancheteaza cazul pt. a vedea daca este un caz autentic. La noi nu exista asa aceva. In urma unui raport din partea unei astfel de comisii se stabileste daca este schhizofrenie, epilepsie sau altceva. Atentie! ! ! EPISCOPUL ISI DA ACORDUL PT. EFECTUAREA RITUALULUI. Sunt foarte multe deosebiri esentiale, am mentionat doar cateva. |
???Nu eu mint,poate tu ;).La noi,la Ortodocsi,se tine acest ritual la Sfantul Maslu-una dintre cele 7sapte Mari si Sfinte Taine,de ce nu ai citit in alte postari de-ale mele de altadata?intrucat am mai scris aceasta.Da,se tine de la 2doi la 7sapte Sfinti Parinti cu imputernicire,adica autorizatie sau binecuvantare,spune cum vrei tu,de la mai marii Ierarhi.De ce crezi tu ca nu a cerut binecuvantare,ai fost tu acolo?Esti inainte vazator cu Duhul Lui Dumnezeu ca sa stii,sau ai fost tu martor ocular cumva?Ai participat vreodata la Sfantul Maslu,la vreo exorcizare ca sa iti dai tu cu parerea?Te asigur ca eu da,am participat si,NU MINT cand spun aceasta,dupa cum nimic din tot ce am scris aici pana acum nu este minciuna.Cauta la ortodoxtv.com/filme-video/despre-demonizati.php si mai vezi ca sunt o gramada de cazuri si studii,pareri si scrieri ale Sfintilor Parinti si la alte adrese si site-uri.Cauta pe Google in Romanian si vei gasi sau pe Google in English la Video.
|
Citat:
2. Ritualul exorcizarii, chiar daca este practicat "dupa ureche" de preoti, in special la manastiri, nu este canonic. Nu vei gasi in cartile de rugaciune o slujba intitulata "Exorcizare". Am asistat si eu la "exorcizari" si slujbele difereau de la preot la preot. Unde mai pui ca unii din preoti aveau niste practici "ciudate" (calcaturi, impunsaturi cu copia, deschiderea Evangheliei peste capetele credinciosilor etc.), pe care le aplicau tuturor credinciosilor, nu numai celor suspectati ca ar fi demonizati. Aceste practici sunt interzise de canoanele bisericesti. 3.Corogeanu a recunoscut ca nu a cerut binecuvantare de la episcopul locului. Mai mult, dupa ce episcopul i-a interzis sa slujeasca pana la finalizarea anchetei Consistoriului (tribunalului bisericesc), Corogeanu a slujit in continuare, ba chiar a incercat o noua exorcizare. Inca mai asteptam sa ne raspunzi la intrebari, la toate cele din postarile anterioare... |
Citat:
Si apoi, fa deosebire intre Taina Sf. Maslu si ritual de exorcizare... E diferenta enorma... Habar nu ai, si nu ma deranjeaza ca nu stii. ceea ce ma deranjeaza este ca alti oameni vad postarile tale si le iau de bune... Femeia lui Dumnezeu, am zis eu ca nu cred ca in exorcizare? ? Esti turc sau faci pe prostul? ? Ma scuzi, dar ma scoti din sarite... nu am vazut persoana care sa intpoarca discutia cu mai mare nerusinare ca tine... Am participat la Maslu... pune mana si citeste ce inseamna maslu si apoi vino si fa pe expertul pe forum... Stiu SIGUR ca nu a luat binecuvantare de la episcop, pt. ca in mod OFICIAL nu exista dezlegare pt. asa ceva.... |
La Sfantul Maslu se vindeca persoanele bolnave,sunt indepartate bolile lor prin credinta celor participanti si sunt citite de catre Preoti dezlegarile de blesteme,rugaciuni ale Sfantului Vasile cel Mare si nu numai,se citeste din Sfanta Evanghelie(sunt 7sapte Evanghelii citite)iar Preotii au dezlegare si binecuvantare inainte de toate de la Ierarhul locului.Nu stii ca la ac.Slujba sunt vindecate si persoanele demonizate sau tu te faci ca nu pricepi?Si vezi ca nu o sa iti mai raspund daca nu iti schimbi limbajul.
|
Citat:
Cat despre amenintarile tale...posibil sa nu mai scrii pentru ca nu mi ai argumente.... As fi vrut sa discutam PUNCTUAL problemele ridicate, dar se pare ca nu poti... |
Mirean,cand ma refeream la limbaj,era vorba de Odin,cat despre ceea ce crezi tu, sa stii ca e treaba ta si nu a mea.Raspund numai la intrebarile formulate corect.Cat despre filmul bazat pe realitate,Parintele a fost condamnat mai intai la 8 sau 10 ani nu mai stiu sigur,o sa ma uit si o sa va scriu,dar stiu ca in final juriul a deliberat sa fie achitat cu conditia sa nu mai repete greseala de omor prin imprudenta,adica sa nu mai aiba dreptul de a mai exorciza,sa nu isi mai exercite dreptul de preot cu toate ca,o data harul dat de Dumnezeu,Acesta nu il mai ia inapoi,iar Preotul Catolic s-a refugiat departe de lume,rugandu-se pt.lume.In final il arata in film cu avocata Erin Christine Bruner la mormantul decedatei,victima a celui rau, si din care Parintele Richard Moore nu a putut sa indeparteze si sa alunge duhurile rautatii la exorcizare.Asa ca unii trebuie sa se mai uite la film din nou ca sa il priceapa.Si imi place motto-ul ei(al Emily-ei Rose)din final,in care este scris la piatra funerara asa:"Work with your Salvation with fear and trembling".
|
Odin,am revazut cateva secvente din film(de la final)si Parintele a primit in film sentinta de 10zece ani in captivitate dar Juriul a venit cu o recomandare si a sustinut o sentinta de suspendare,Judecatoarea in final a deliberat astfel:"you are guilty,Father Moore,but you are free to go"="Parinte Moore,esti vinovat,dar esti liber sa pleci".Iar epitaful de la piatra funerara a Emily-ei Rose este din Filipeni,capitolul 2doi,versetul 12doisprezece si suna asa:"WORK OUT YOUR SALVATION WITH FEAR AND TREMBLING"="Duceti mai departe Mantuirea voastra cu frica si piosenie!"Asa ca vezi tu,in film a scapat Parintele si cazul avocatei Erin Christine Bruner a fost un deplin succes,asa ca nu te mai grabi sa ma contrazici,ca s-ar putea sa te inseli.
|
Pai eu am zis ca minti cand ai zis ca a fost gasit achitat... A fost gasit VINOVAT de omor cu premeditare. E o mica mare diferenta... Deci MINTI, nu gresesc.
Daca tu crezi ca Maslu este un ritual de exorcizare, sa fii sanatoasa... nu are rost sa ma apuc eu sa iti explic, pt. ca oricum nu o sa pricepi... |
Uite, am o provocare pt. tine: Antiecumenism (pe care tu il vezi mare ortodox) zice ca, catolicii sunt eretici. Cum a reusit un eretic sa vindece o demonizata? Cum de l-a ajutat Iisus? Sau daca nu a vindecat-o, este bine sa dai exemplu un `eretic` pentru un parinte cinstit cum este cel de la Tanacu?
|
???Nu mint eu,ai grija ce sustii tu,ca gresesti,Parintele(Father Richard Moore)a fost pus in libertate:"you are free to go"=:esti liber sa pleci".Vezi ca o sa iti scriu altadata,in alt mesaj despre asta,cu mai multe detalii.Nu ma priveste ce fac altii.Eu am un Domn,o singura credinta,si un singur Botez(ortodox),pricepi sau nu pricepi aceasta,odata pt.totdeauna?Spuneai mai demult ca nu ai vazut persoane posedate,asa ca renunta la ce nu te pricepi,parerea mea,ca asa este mai intelept.Revin cu o rectificare,in epitaf este scris asa:"WORK OUT YOUR OWN SALVATION WITH FEAR AND TREMBLING":satisfied:
|
Citat:
Altfel nu vad de ce nuesti in stare sa raspunzi la nici una din intrebarile postate anterior. Arata-ne ca esti bun crestin, asa cum pretinzi, si raspunde. |
Mirean,nu am de gand sa iti raspund la jigniri si rautati,caci nu vreau sa raspund raului cu rau sinu vreau totodata sa iti dezvalui eu tie nimic despre mine personal, sau despre viata mea(nu e treaba ta,crede-ma,serios),aici nu discutam despre mine,ci despre cazul Tanacu,uita-te la Topic mai bine,iar eu iti voi raspunde strict despre aceasta si despre Taina Sfantului Maslu la care Slujba(a Sfantului Maslu)sunt vindecate persoanele bolnave de bolile trupesti si sufletesti,miruiti,iertati de pacatele nemarturisite sau uitate la Sfanta Spovedanie,o alta Sfanta Taina,o alta din cele 7sapte Sfinte Taine Duhovnicesti Ortodoxe.Si tot la ac.Slujba a Sfantului Maslu sunt vindecati trupeste si sufleteste si posedatii,cei blestemati,fermecati,vrajiti,cum se mai zice,(demonizatii,indracitii,lunaticii,toti cei chinuiti de duhurile rele si nu numai).Si mai scriai in alt mesaj ca eu cred in mai multi dumnezei.Ai grija ca te joci cu cuvintele si vorbele.Eu cred in Dumnezeu Sfanta Treime(Dumnezeu Tatal,Dumnezeu Fiul,Dumnezeu Sfantul Duh),Treimea Cea de o Fiinta si nedespartita si mai cred in Maica Domnului cu Toti Sfintii,Toate Puterile Ceresti Ale Binelui Suprem si Absolut( mai cred in ingeri,arhangheli,serafimi,heruvimi,domnii,tronuri ,puteri,stapanii,incepatorii).Asa sa te ierte Dumnezeu ca nu stii ce scrii si ce gandesti despre aproapele si semenul tau! pe care semen,nu numai ca trebuie sa il respecti dar trebuie,de asemenea,sa il mai si iubesti ca pe tine insuti.Esti tu in stare si capabil de unele ca acestea?Ma indoiesc de aceasta,Doamne iarta-ma!
|
[ drumul sufletului dupa moarte ] [ dreapta credintă ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ] www.SfaturiOrtodoxe.ro CartiOrtodoxe.ro - magazin online - 600 de titluri la un clic 7) TAINA SFANTULUI MASLU Este a saptea Taină a Bisericii în care, prin rugăciunile preotilor si ungerea cu untdelemn sfintit a părtilor însemnate ale trupului, credinciosii dobândesc vindecarea de bolile trupesti si sufletesti. Această Taină a fost instituită de însusi Mântuitorul când a tnmis pe sfiintii apostoli la propovăduire, zicându-le : «Celor ce vor crede, aceste semne vor urma: în numele Meu, demoni vor izgoni, peste cei bolnavi îsi vor pune mâinile si se vor face sănătosi» (Marcu XVI, 17—18). Sfintii apostoli au practicat Taina Sfântului Maslu chiar de la prima lor propovaduire : «Si scoteau multi demoni si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau» (Marcu VI, 13). Urmând apostolilor, episcopii si preotii au săvârsit si ei această Sfântă Taină, cum ne arată sfântul Iacob : «Este cineva bolnav între voi ? Să cheme preotii Bisericii si ei să se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn, în numele Domnului. Si rugăciunea credintei va mântui pe cel bolnav si Domnul il va ridica, si de va fi făcut păcate se vor ierta lui (Iacob V 14—15). Sfântul apostol Iacob nu face bolnavilor acest îndemn ca venind doar din partea sa ; el grăieste tocmai despre lucrarea sfântă încredintată sfintilor apostoli de către Mântuitorul Iisus Hristos, lucrare săvârsită de ei în tot locul si la tot credinciosul care avea trebuintă de harul lui Dumnezeu pentru vindecarea sa. Taina Sfantului Maslu se săvârseste, de regulă, la patul bolnavului; în restul cazurilor, în biserică. Sfântul Maslu este deci Taina care, prin rugăciunile preotilor si prin ungerea trupului cu untdelemn sfintit, împărtaseste credinciosului harul lui Dumnezeu pentru tămăduirea bolilor trupesti si sufletesti, pentru iertarea pacatelor si pentru întărirea sufletului. Partea văzută a Sfântului Maslu constă din rugăciunea rostită de sapte ori pentru vindecarea bolnavului de neputinta trupească si sufletească; din untdelemnul sfintit de preotii slujitori ai Tainei si ungerea cu el de sapte ori a trupului bolnavului. Urmările Sfântului Maslu sint vindecarea de bolile trupesti si sufletesti si iertarea păcatelor pe care bolnavul ar fi uitat să le mărturisească la Sfânta Spovedanie. Săvârsitorii Sfantului Maslu sunt preotii, pentru că Sfântul Iacob zice: «să cheme preotii Bisericii» — iar nu preotul. Rânduiala slujbei este întocmită pentru sapte preoti; însă o pot face si cinci trei sau cel putin doi preoti. Sfântul Maslu poate fi primit nu numai o singură dată si nici numai de cel aflat în pragul mortii, ci ori de câte ori credinciosul se simte îngreuiat din pricina bolilor sau păcatelor. RUGĂCIUNE Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeste smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele si, ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică, stiinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala si, cu milostivirea Ta, ridică-mă din patul durerii, întru slava numelui Tău. Că Tu esti doctorul sufletelor si al trupurilor noastre, Hristoase Dumnezeule, si Tie slavă înăltăm, Tatălui si Fiului si Sfântului Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin. 5.1. TAINA SFANTULUI BOTEZ 5.2. TAINA SFANTULUI MIR 5.3. TAINA SFINTEI IMPARTASANII 5.4. TAINA SPOVEDANIEI 5.5. HIROTONIA (PREOTIA) 5.6. NUNTA 5.7. TAINA SFINTULUI MASLU CATEHISM ORTODOX - INVATATURA DESPRE CREDINTA CRESTINA ORTODOXA 1. CREDINTA CRESTINA ORTODOXA 2. SFANTA BISERICA 3. SFANTA SCRIPTURA 4. SFANTA TRADITIE SAU PREDANIA 5. SFINTELE TAINE 5.1. TAINA SFANTULUI BOTEZ 5.2. TAINA SFANTULUI MIR 5.3. TAINA SFINTEI IMPARTASANII 5.4. TAINA SPOVEDANIEI 5.5. HIROTONIA (PREOTIA) 5.6. NUNTA 5.7. TAINA SFINTULUI MASLU 6. CREDINTA IN INVIERE SI IN VIATA VESNICA [ drumul sufletului dupa moarte ] [ dreapta credintă ] [ yoga ] [ magie. vrăjitorie ] [ diavol ] [ sex ] [ avort ] [ noroc ] [ superstitii ] [ OZN ] [ muzica rock ] [ bioenergie ] [ horoscop ] [ ghicirea viitorului ] [ noile buletine 666 ] [ alte religii ] [ televizor ] [ vise ] [ stiintă si religie ] [ păcate ] [ canoane ] [ căsătorie familie ] [ rugăciuni ] [ cum postim ] [ asceza ] [ foto galerie ] [ interviuri online ] [ psaltică MP3 ] [ calendar ortodox ] [ cărti ] [ duhovnici ] [ noutăti ] [ index ] www.SfaturiOrtodoxe.ro CartiOrtodoxe.ro - magazin online - 600 de titluri la un clic 7) TAINA SFANTULUI MASLU Este a saptea Taină a Bisericii în care, prin rugăciunile preotilor si ungerea cu untdelemn sfintit a părtilor însemnate ale trupului, credinciosii dobândesc vindecarea de bolile trupesti si sufletesti. Această Taină a fost instituită de însusi Mântuitorul când a tnmis pe sfiintii apostoli la propovăduire, zicându-le : «Celor ce vor crede, aceste semne vor urma: în numele Meu, demoni vor izgoni, peste cei bolnavi îsi vor pune mâinile si se vor face sănătosi» (Marcu XVI, 17—18). Sfintii apostoli au practicat Taina Sfântului Maslu chiar de la prima lor propovaduire : «Si scoteau multi demoni si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau» (Marcu VI, 13). Urmând apostolilor, episcopii si preotii au săvârsit si ei această Sfântă Taină, cum ne arată sfântul Iacob : «Este cineva bolnav între voi ? Să cheme preotii Bisericii si ei să se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn, în numele Domnului. Si rugăciunea credintei va mântui pe cel bolnav si Domnul il va ridica, si de va fi făcut păcate se vor ierta lui (Iacob V 14—15). Sfântul apostol Iacob nu face bolnavilor acest îndemn ca venind doar din partea sa ; el grăieste tocmai despre lucrarea sfântă încredintată sfintilor apostoli de către Mântuitorul Iisus Hristos, lucrare săvârsită de ei în tot locul si la tot credinciosul care avea trebuintă de harul lui Dumnezeu pentru vindecarea sa. Taina Sfantului Maslu se săvârseste, de regulă, la patul bolnavului; în restul cazurilor, în biserică. Sfântul Maslu este deci Taina care, prin rugăciunile preotilor si prin ungerea trupului cu untdelemn sfintit, împărtaseste credinciosului harul lui Dumnezeu pentru tămăduirea bolilor trupesti si sufletesti, pentru iertarea pacatelor si pentru întărirea sufletului. Partea văzută a Sfântului Maslu constă din rugăciunea rostită de sapte ori pentru vindecarea bolnavului de neputinta trupească si sufletească; din untdelemnul sfintit de preotii slujitori ai Tainei si ungerea cu el de sapte ori a trupului bolnavului. Urmările Sfântului Maslu sint vindecarea de bolile trupesti si sufletesti si iertarea păcatelor pe care bolnavul ar fi uitat să le mărturisească la Sfânta Spovedanie. Săvârsitorii Sfantului Maslu sunt preotii, pentru că Sfântul Iacob zice: «să cheme preotii Bisericii» — iar nu preotul. Rânduiala slujbei este întocmită pentru sapte preoti; însă o pot face si cinci trei sau cel putin doi preoti. Sfântul Maslu poate fi primit nu numai o singură dată si nici numai de cel aflat în pragul mortii, ci ori de câte ori credinciosul se simte îngreuiat din pricina bolilor sau păcatelor. RUGĂCIUNE Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeste smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele si, ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică, stiinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala si, cu milostivirea Ta, ridică-mă din patul durerii, întru slava numelui Tău. Că Tu esti doctorul sufletelor si al trupurilor noastre, Hristoase Dumnezeule, si Tie slavă înăltăm, Tatălui si Fiului si Sfântului Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin. 5.1. TAINA SFANTULUI BOTEZ 5.2. TAINA SFANTULUI MIR 5.3. TAINA SFINTEI IMPARTASANII 5.4. TAINA SPOVEDANIEI 5.5. HIROTONIA (PREOTIA) 5.6. NUNTA 5.7. TAINA SFINTULUI MASLU CATEHISM ORTODOX - INVATATURA DESPRE CREDINTA CRESTINA ORTODOXA 1. CREDINTA CRESTINA ORTODOXA 2. SFANTA BISERICA 3. SFANTA SCRIPTURA 4. SFANTA TRADITIE SAU PREDANIA 5. SFINTELE TAINE 5.1. TAINA SFANTULUI BOTEZ 5.2. TAINA SFANTULUI MIR 5.3. TAINA SFINTEI IMPARTASANII 5.4. TAINA SPOVEDANIEI 5.5. HIROTONIA (PREOTIA) 5.6. NUNTA 5.7. TAINA SFINTULUI MASLU 6. CREDINTA IN INVIERE SI IN VIATA VESNICA Te rog sa cauti pe Google in Romanian si sa vezi ca scrie clar acolo despre aceasta si ca la ac.Sfanta Slujba sunt vindecati sufleteste si trupeste bolnavii,dar se duc de asemenea,si cei sanatosi pt.iertarea pacatelor lor(nu numai la Sfanta Taina a Spovedaniei)ci si aici sunt iertate pacatele,dar bineinteles ca sunt iertate dupa ce se spovedesc,mai intai de toate),pacate uitate,ascunse sau tagaduite fara intentie. Odin,am mai mult habar despre Sfanta Taina a Sfantului Maslu la care am participat de n ori.La ac.Sfanta Slujba sunt vindecati trupeste si sufleteste si dar si iertate de pacate persoanele care participa la rugaciuni de dezlegare de rele si toate rautatile de pacate,farmece,blesteme,vraji,caderea pacatelor neamurilor,etc.La ac.Sfanta Taina si Slujba a Sfantului Maslu sunt vindecati de asemenea si demonizatii(indracitii,posedatii,lunaticii,cei fermecati,vrajiti,blestemati,dracuiti,legati cu legaturile celui rau,cei care au practicat yoga,spiritismul,ghicitoria,vrajitoria,descantarea ,care au blestemat,dracuit si injurat mult,etc.La ac.Sfanta Slujba sunt miruite persoanele participante,se citesc 7sapte Sfinte Evanghelii,rugaciunile de dezlegare si de alungare a celui rau in pustie,moliftele Sfantului Vasile Cel Mare din Moliftelnic si pe care nu are voie sa le citeasca oricine decat numai cine tine post,smerenie,cainta sincera si adevarata,rugaciune,binecuvantare,iertarea aproapelui caci aceste rugaciuni sunt de certare a celui rau si stie oricine la ce risc se supune persoana respectiva,caci pot sa intre cei rai in persoanele nepregatite trupeste si sufleteste daca nu au voie,imputernicire,dezlegare,autorizatie,etc. |
Sebastiana, ai zis ca Parintele a FOST ACHITAT, ceea ce nu a fost adevarat, fiindca a fost gasit VINOVAT de omor din culpa. MINTI.
Maslul nu este ritual de exorcizare. Du-te la preotul tau duhovnic sau la orice alt preot si intreaba-l ce este Maslu. In Biserica Ortodoxa Romana NU EXISTA RITUAL DE EXORCIZARE precizat intr-un mod liturgic. Persoanele care umbla din manastire in manastire si din biserica in biserica pt. a-si hrani curiozitatea morbida si bolnava mistic crezand ca se cladeste sufleteste daca vad indraciti (vindecati sau nu) este straina de duhul Ortodoxiei. Ritualurile de exorcizare care exista la noi in Biserica sunt situate la periferia legalitatii, de cele mai multe ori implicand si scopuri materiale. Numai o persoana inconstienta sau cu interese materiale s-ar apuca sa savarseasca exorcizari, fara o pregatire teologica solida, fara vechime in preotie, fara binecuvantare de la ierarh si mai ales FARA CERTITUDINEA MEDICALA ca `posedatul` nu este bolnav psihic. Condamnarea parintelui de la Tanacu este un act just, pt. ca nu creaza precedent unor astfel de calugarasi obscuri, care cred ca daca au parul mai lung decat barba sunt in stare sa scoata draci. Dovada e ca dracul (fie ca era prezent sau nu in maicuta) i-a aratat ca nu este lucru de joaca si propria inconstienta si mai ales MANDRIE l-a bagat in puscarie. |
Ai fost de multe ori, dar nu ai priceput nimic. Scopul savarsirii Maslului este cu totul altul decat vindecarea indracitilor.
In cartile de cult nu se face referire la moliftele Sf. Vasile. Anumiti preoti fac un amestec ciudat intre Maslu si moliftele Sf. Vasile, rezultand o inovatie liturgica la care tu ai participat intr-un mod inconstinet. Ti-am zis, nu are rost sa ne mai certam aici de ce inseamna Maslu: du-te la un pret care are studii si intreaba-l ce este Maslu si daca exista in BOR un ritual de exorcizare oficial. Daca vrei iti dau eu niste nr. de telefon, ale unor preoti avizati. |
Odin,in filmul"Un caz de exorcizare"allias"The Exorcism Of Emily Rose" se spune clar ca i s-a dat Parintelui Catolic,Richard Moore,sentinta cu suspendare,intrucat mai intai i se acordase 10zece ani de inchisoare,iar mai apoi a intervenit un membru din Juriu(o negresa)care a specificat scurt si clar ca Juriul i-a acordat sentinta cu suspendare, ceea ce inseamna ca a fost eliberat conditionat si restrictionat(i s-au impus anumite conditii,cerinte si restrictii)dar,spre final,tot a fost eliberat si cazul avocatei Erin Christine Bruner a fost un succes pe cinste.Iar filmul se incheie cu cei 2doi la mormantul victimei(Emily-ei Rose)si mai apoi,la sfarsit de tot,este scris clar ca Preotul Catolic s-a refugiat in solitudine si in rugaciune pt.APROAPELE SAU.
|
:)Odin,vrei sa spui ca ce este scris in Biblie(sunt citate din Biblie pt.explicarea Sf.Maslu)este minciuna si nu adevar?Si mai vrei sa spui ca,ce este scris pe Google in Romanian,este totul o minciuna?AICI SUNT VINDECATI SI IERTATI SI DEMONIZATII nu numai ceilalti bolnavi,dar mai intereseaza-te pe la preotii de ale caror nr.de telefon pomenesti mai sus.Dumnezeu nu minte,Sfintii Apostoli nu mint,Biblia nu minte,Sfanta Traditie si Predanie nu mint,numai ca tu nu vezi pentru ca esti:cool:orb si in ratacire:( si mai duci si pe altii in aceasta.Ai grija ca te joci cu focul:( si s-ar putea sa te arzi si sa te frigi rau de tot!Trage-ti respiratia si inspira adanc aer in piept si mai smereste-te putin,ca sa lucreze Dumnezeu in mintea si inima ta, caci:"cine se inalta pe sine va fi smerit si cine se va smeri va fi inaltat".;)
|
Citat:
|
Sebastiana Sf maslu nu are scop si nici efect alungarea demonilor (indiferent de cati preoti este facut) Unii preoti fac in astfel de cazuri la sf slujbei citirea Molif. Sf Vasile (care contin niste rugaciuni de alungare/certare a diavolului dar nu sunt ritual de exorcizare)
Exista insa o mare diferenta si anume pentru aceste persoane responsabilitatea administrarii de medicamente apartine familiei. In cazul Tanacu fata a fost legata mai multa vreme ( nu numai pe timpul ritualului), in acea perioada pe langa legare (pt care am adus argumente) a stat si fara apa sau alimente (aici e discutabil fiindca poate fi din cauza ca nu i s-au dat sau fiindca refuza- a doua situatie are sanse mari de probilitate mai ales in cazul bolii ce a fost diagnosticata) Starea care (spun medicii) a contribuit la moartea sa (lipsa de apa, alimente, legarea) se datoreaza lipsei medicamentatiei (daca le lua nu ar fi avut asa crize, sau daca le avea trebuia chemata imediat salvarea). Ceea ce nu au facut maicile si parintii (si era responsabilitatea lor fiindca ei au luat-o de la spital) In consecinta nu are treaba ritualul asta pe care se tot bate apa in piua. Din cate am inteles nici nu s-a mai facut acest ritual ca i se facuse rau. Deci exorcizarea nua re amre treaba ci felul in care a fost tratata fata . Fata a fost lipsita de un drept acela de asistenta medicala intr-o situatie de urgenta. Motivatia ce a stat la baza acestei situatii a fost credinta ca ea este demonizata (credinta falsa). Din declaratiile lor nu a reiesti ca ar avea macar argumente de a fi indracita (fata doar vorbea vulgar) Nu zic ca ar reactiona urat la cele sfinte Anterior fata mai fusese prin manastire si nu facea urat....Citeste pe internet despre schizofrenie si vezi ca limbajul vulgar este specific Daca Sf Sinod il considera vinovat pe parinte cum consideri acest fapt ? sunt reprezentantii BOR lipsiti de iubire, nu sunt ei de partea lui Dumnezeu si a cailor sale misterioase? Cu exceptia deosebitului film si a iubiri de aproapele mai ai si alte argumente care sa iti sustina pozitia? Decat sa tot repeti aceleasi lucruri mai bine scrii ibidem |
|
Calator,tu nu intelegi ca nu este un ritual de exorcizare in latina,ca la catolici ci este ritualul de exorcizare,inclus in slujba Sfantului Maslu,uita-te la http://www.ortodoxtv.com/filme-video/despre-demonizati.php Si eu am mai mentionat faptul ca este scrisa in Sfanta Scriptura explicatia Sfantului Maslu,demonstrata prin citatele de rigoare,uita-te pe Google in Romanian si vezi ca sunt multe adrese si multe site-uri despre aceasta Sfanta Taina,a7saptea la numar.Cat despre faptul ca fata era demonizata,eu cred ca Parintele si 4patru Maici nu s-au inselat,si nu mint slujitorii Lui Dumnezeu,din moment ce,si inainte vazatorii cu Duhul LUI DUMNEZEU ii iau apararea(Sfintii Parinti Induhovniciti).
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:18:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.