![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Quo Vadis, studii, note și comentarii teologice, asta-i titlul mai exact si in cartea asta vei gasi un studiu destul de vast despre Botez... |
Citat:
Pana voi gasi, am totusi o intrebare: scrie IPS Nicolae Corneanu despre facerea semnului crucii si botezul copiilor in sec. 2? |
Decat sa fii sambetist mai bine esti lunetist.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Asa cum voi adventistii nu ati tinut de la inceput sambata, tot asa si crestinii nu au tinut de la inceput duminica, ci in timpul a zeci de ani au hotarat sa se rupa de evrei si sa tina ziua Invierii Domnului in care ei au fost eliberati din robia cea mare a pacatului, a mortii si a iadului.
15. Adu-ti aminte ca ai fost rob in pamantul Egiptului si Domnul Dumnezeul tau te-a scos de acolo cu mina tare si cu brat inalt [COLOR=red]si de aceea ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau sa pazesti ziua odihnei si sa o tii cu sfintenie.[/COLOR](Deut 5,15) 21. Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi. 22. Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant; 23. Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute. (Ioan 20 Daca tu nu ai fost in robia Egiptului, de ce tii ziua de sabat? |
Citat:
"Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole." Apoi aceasta sarbatoare pagana, numita ziua soarelui, a primit un ambalaj crestin. Denumirea pagana a primei zile a saptamanii se mai pastreaza la unele popoare: "sunday", la englezi sau "sontag", la germani. |
Citat:
"Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: [COLOR=red]de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o"[/COLOR](Iesirea 20:11) Ziua a saptea este o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creatorul. Este ziua hotarata de Dumnezeu, nu de oameni (cum este ziua intaia a saptamanii). |
Sambata era ,,legatura,, sau lege vesnica ca semn intre Dumnezeu si poporul israelit. Lege vesnica era pentru evrei si Pastele, jertfele, taierea imprejur, care era mai mare decat sambata. Toate trebuiau tinute cu sfintenie, spre a nu cadea sub blestemul neascultarii.
(Pastele)Ziua aceea sa fie spre pomenire si sa praznuiti intr-insa sarbatoarea Domnului din neam in neam, ca o asezare vesnica sa o praznuiti. (Ies. 12,14-25) 10. Iar legamantul dintre Mine si tine si urmasii tai din neam in neam, pe care trebuie sa-l paziti, este acesta: toti cei de parte barbateasca ai vostri sa se taie imprejur. 11. Sa va taiati imprejur si acesta va fi semnul legamantului dintre Mine si voi. 12. In neamul vostru, tot pruncul de parte barbateasca, nascut la voi in casa sau cumparat cu bani de la alt neam, care nu-i din semintia voastra, sa se taie imprejur in ziua a opta. 13. Numaidecat sa fie taiat imprejur cel nascut in casa ta sau cel cumparat cu argintul tau si legamantul Meu va fi insemnat pe trupul vostru, ca legamant vesnic. 14. Iar cel de parte barbateasca netaiat imprejur, care nu se va taia imprejur, in ziua a opta, sufletul acela se va starpi din poporul sau, caci a calcat legamantul Meu". (Fac 17 3. Asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Blestemat sa fie omul care nu asculta cuvintele acestui legamant, 4. Pe care l-am dat Eu parintilor vostri cand i-am scos din pamantul Egiptului si din cuptorul cel de fier si le-am zis: Ascultati glasul Meu si faceti tot ce v-am poruncit, si veti fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul vostru,... (Ieremia 11 In VT s-a prevestit schimbarea vechiului asezamant cu toate randuielile lui si inlocuirea lui cu legamantul cel nou al lui Hristos, in care se va sarbatori alta zi de odihna. 31. Iata vin zile, zice Domnul, cand voi incheia cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda legamant nou. 32. Insa nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana, ca sa-i scot din pamantul Egiptului. Acel legamant ei l-au calcat, desi Eu am ramas in legatura cu ei, zice Domnul. (Ieremia 31 16. Si in ziua aceea ii va izbavi Domnul Dumnezeul lor; ca pe o turma va paste El pe poporul Sau, si ei vor fi ca niste pietre de diadema, stralucind in tara Sa.(Zah 9 8. Iar in ziua aceea vor izvori din Ierusalim ape vii: (Zah 14 3. Cu Tine este poporul Tau in ziua puterii Tale, intru stralucirile sfintilor Tai. Din pantece mai inainte de luceafar Te-am nascut".(Ps 109 24. Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul, sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea. (Ps 117,24; Mat 28,8-9; Ioan 16,20-23; 20,20 3. Pe cand noi, fiindca am crezut, intram in odihna, precum s-a zis: "M-am jurat intru mania Mea: nu vor intra intru odihna Mea", macar ca lucrurile erau savarsite de la intemeierea lumii. 4. Caci undeva, [COLOR=Red]despre ziua a saptea[/COLOR], a zis astfel: "Si S-a odihnit Dumnezeu in ziua a saptea de toate lucrurile Sale". 5. Si in acelasi loc, zice iarasi: [COLOR=Red]"Nu vor intra intru odihna Mea![/COLOR]". 6. Deci, de vreme ce ramane ca unii sa intre in odihna, iar aceia carora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat, 7. Dumnezeu hotaraste [COLOR=Red]din nou o zi, astazi[/COLOR] rostind prin gura lui David, dupa atata vreme, precum s-a zis mai sus: "Daca veti auzi astazi glasul Lui, nu invartosati inimile voastre". 8. Caci daca Iosua le-ar fi adus odihna, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, dupa acestea, [COLOR=Red]de o alta zi de odihna. [/COLOR] 9. Drept aceea, s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu. 10. Pentru ca cine a intrat in odihna lui Dumnezeu s-a odihnit si el de lucrurile lui, precum Dumnezeu de ale Sale. 11. Sa ne silim, deci, ca sa intram in acea odihna, ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda a neascultarii, (Evrei 4 Noi nu ne-am invartosat inimile si nu am cazut in aceeasi pilda a neascultarii, cum faceti voi. Voi veti raspunde inaintea lui Dumnezeu. |
Citat:
Una calda, una rece (asa se caleste omul). Sa trecem la subiectul nostru. Versetele postate de dvs., reprezinta o traducere total incorecta, facuta pentru a servi unei teologii. D-l Ovidiu-s, a demonstrat destul de clar greseala de traducere din Evrei 4:8. Sper sa nu fiti suparat ca voi copia o postare a mea, destul de recenta, in care am inclus si explicatiile domnului Ovidiu-s. Iata ce spune d-l Ovidiu-s (scris cu caractere deosebite): [COLOR=#000000]Redau versetele de la Evrei 4.8 așa cum au fost scrise de sf. Pavel și mai jos câteva traduceri între care și cele mai folosite și corecte traduceri occidentale: [/COLOR] [COLOR=#000000]Evrei 4.8ΠΡΟΣΕΒΡΑΙΟΥΣ 4.8 [/COLOR] [COLOR=#000000]Ει γ[/COLOR][COLOR=#000000]ὰ[/COLOR][COLOR=#000000]ρ α[/COLOR][COLOR=#000000]ὐ[/COLOR][COLOR=#000000]το[/COLOR][COLOR=#000000]ὺ[/COLOR][COLOR=#000000]ς [/COLOR][COLOR=#000000]᾿[/COLOR][COLOR=#000000]Ιησο[/COLOR][COLOR=#000000]ῦ[/COLOR][COLOR=#000000]ς κατέπαυσεν,Ο[/COLOR][COLOR=#000000]ὐ[/COLOR][COLOR=#000000]κ αν περ[/COLOR][COLOR=#000000]ὶ[/COLOR][COLOR=#000000] άλλης [/COLOR][COLOR=#000000]ἐ[/COLOR][COLOR=#000000]λάλει μετ[/COLOR][COLOR=#000000]ὰ[/COLOR][COLOR=#000000] τα[/COLOR][COLOR=#000000]ῦ[/COLOR][COLOR=#000000]ταημέρας.[/COLOR] [COLOR=#000000]transliterat:[/COLOR] [COLOR=#000000]ei gar autous iēsous katepausen ouk an peri allēs elalei meta tauta ēmeras [/COLOR] [COLOR=#000000]Biblia Vulgata:[/COLOR] [COLOR=#000000]nam si eis Iesus requiem praestitisset numquam de alio loqueretur [COLOR=#ff0000]posthac[/COLOR] [COLOR=#ff0000]die [/COLOR][/COLOR] [COLOR=#000000]International Standard Version 2008:[/COLOR] [COLOR=#000000]For if Joshua had given them rest, he would not have spoken later about [/COLOR][COLOR=#ff0000]another day[/COLOR][COLOR=#ff0000].[/COLOR] [COLOR=#000000]King James Version:[/COLOR] [COLOR=#000000]For if Jesus had given them rest, then would he not afterward have spoken [/COLOR][COLOR=#ff0000]of another day[/COLOR][COLOR=#000000][COLOR=#ff0000].[/COLOR] [/COLOR] [COLOR=#000000]Darby Bible[/COLOR] [COLOR=#000000]Car si Josué leur avait donné le repos, il n'aurait pas parlé après cela [/COLOR][COLOR=#ff0000]d'un autre jour[/COLOR][COLOR=#ff0000].[/COLOR] [COLOR=black]Sensul e clar în toate traducerile pentru cine vrea să vadă. (Sfarsitul postarii d-lui Ovidiu-s). De mentionat, ca d-l Ovidiu a folosit traduceri ale unor credinciosi pazitori ai primei zile a saptamanii (duminica). [/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR]Pe romaneste: CACI, DACA LE-AR FI DAT IOSUA ODIHNA, N-AR MAI VORBI DUMNEZEU, DUPA ACEEA DE O ALTA ZI. (Evrei 4:8). [COLOR=black]Punct. Fara "de odihna".[/COLOR] (adaugire intentionata). Am redat o postare (cu caractere ingrosate) a unui ortodox, destul de bine documentat. Inca o data ii multumesc pentru ajutor. Repostez si o scurta explicare a ceea ce scrie in Evrei cap.3 si 4. Ca sa nu mai fiti nevoiti sa falsificati traducerile pentru a le da un sens dorit de dvs. Cititi in intregul context Evrei 3:11 pana la Evrei 4:11 si fagaduintele facute poporului ales, pe vremea lui Iosua. Ex: "Dar veti trece Iordanul, si veti locui in tara pe care v-o va da in stapanire Domnul, Dumnezeul vostru. EL VA VA DA ODIHNA, dupa ce...."(Deuteronom 12:10). DAR NU AU PRIMIT ODIHNA PROMISA,pe vremea lui Iosua, pentru ca nu au ascultat de Domnul. De aceea a hotarat Domnul o alta zi cand vom intra in odihna Lui (fagaduinta nu mai este pentru poporul ales in vechime, ci pentru toti oamenii). "DECI, FIINDCA RAMANE CA SA INTRE UNII IN ODIHNA ACEASTA, SI PENTRU ACEIA CARORA LI S-A VESTIT INTAI VESTEA BUNA N-AU INTRAT IN EA, DIN PRICINA NEASCULTARII LOR"(Evrei 4:6). Nu odihna zilei a saptea au ratat-o evreii lui Iosua (pe asta au reusit sa o tina) ci intrarea in odihna promisa de Dumnezeu. Noi asteptam, ALTA ZI, cand vom intra in tara promisa (Canaanul ceresc) si in odihna lui Dumnezeu. Versetele din Evrei, cap. 3 si 4, ne indeamna, "astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile"(Evrei 3:15, 4:7), ca sa nu ratati, precum evreii din vechime, intrarea in Odihna lui Dumnezeu. Pana atunci, ca o arvuna: Redau Evrei 4:9, in original, si traducerea cuvant-cu-cuvant. "Ara [ Deci ] apoleipetai [ ramane inca ] Sabatismos [ sarbatoarea Sabatului ] to lao [ poporului ] tu Theu [ lui Dumnezeu ]."(Evrei 4:9) Postez si traducerea dvs., clar falsificata: 9. Drept aceea, s-a lasat [SIZE=4][SIZE=2]alta sarbatoare de odihna[/SIZE] [/SIZE]poporului lui Dumnezeu. Cum ati reusit sa ajungeti la traducerea aceasta si sa o luati de buna, numai dvs. stiti. Originalui spune "RAMANE INCA", dvs. traduceti "ALTA"! Chiar nu va e frica de Dumnezeu, de va incumetati sa falsificati, pe fata, Sfanta Scriptura? Iata cum suna in unele traduceri ortodoxe vechi, Evrei cap 4:9. "Pentru aceea au ramas oarece sambata oamenilor lui Dumnezeu." - Noul Testament de la Bãlgrad, 1648. "Iata dara au ramas serbarea sambetei narodului lui Dumnezeu." - Biblia de la Bucuresti, 1688. "Drept aceea s-au lasat Sabatismos norodului lui Dumnezeu." - Noul Testament al lui Scarlat Alexandru Kalimachi, 1821. "Dreptu aceea ramane repausu pentru poporulu lui Dumnezeu". - Biblia de Iasi, 1874. "Deci dar ramane inca repaus de sambeta pentru poporul lui Dumnezeu." - Biblia Nitzulescu, 1905. |
31. Iata vin zile, zice Domnul, cand voi incheia cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda legamant nou.
32. Insa nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana, ca sa-i scot din pamantul Egiptului. Acel legamant ei l-au calcat, desi Eu am ramas in legatura cu ei, zice Domnul. (Ieremia 31 Pentru noi, crestinii care ascultam de Biserica, Stalpul si temelia adevarului, Cea care a scris Biblia si e singura indreptatita sa o talcuiasca, e logic faptul ca o data ce VT s-a invechit- ,, 8. Ci Dumnezeu ii mustra si le zice: "Iata vin zile, zice Domnul, cand voi face, cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda, testament nou,...13. Si zicand: "Nou", Domnul a invechit pe cel dintai. Iar ce se invecheste si imbatraneste, aproape este de pieire. ,,(Evrei 8,8-13), trebuia sa se schimbe si ziua de odihna, pentru a se deosebi crestinii de iudei. Daca si sarbatorirea Pastelui crestin se amana daca pica o data cu Pastele evreilor, tocmai pentru a se deosebi de evrei, cu atat mai mult ziua saptamanala de odihna care nu mai e importanta ca zi de odihna data de Dumnezeu evreilor ,,ca semn si aducere aminte ca au fost scosi din robia Egiptului,, ci ca Zi a Domnului care prin invierea Sa in aceasta zi ne-A scos din robia cu mult mai mare a pacatului, mortii si a iadului. Iata ce spune Sfantul Ignatie care a fost ucenic apropiat al Sfantului Apostol Ioan Evanghelistul, in Epistola catre Magnezieni in anul 150: ,,Cei care au trait in randuielile cele vechi si au venit la nadejdea cea noua nu mai tin sambata, ci duminica, in care si viata noastra a rasarit, prin El si prin moartea Lui.,, (9,1) Unde era Imparatul Constantin cel Mare atunci? Cum puteau crestinii sa schimbe de capul lor ziua de odihna, (sau sa accepte de la Constantin impotriva invataturilor ierarhiei bisericesti) cand ei si-au dat viata cu sutele de mii doar ca nu au vrut sa-l cinsteasca pe imparat ca pe un zeu, aruncand doar de forma tamaie pe altarul dedicat lui? E total neadevarata si lipsita de logica invatatura voastra. |
Citat:
|
Citat:
Biserica lui Dumnezeu este formata din oameni de orice colt al pamantului (inclusiv din locurile unde nu se afla biserica ortodoxa sau adventista) si din orice timp (inclusiv din vremurile cand nu exista biserica ortodoxa sau adventista), care "pazesc poruncile lui Dumnezeu si tin marturia lui Iisus Hristos"(Apocalipsa 12:17). |
ar trebui cei ortodocsi care scriu la acest topic sa termine cu discutiile si argumentele devreme ce VASINEC nu intelege decit tot ce vrea el .S-au consumat prea multe pagini la aceasta tematica si ar fi bine sa ascultam de sfatul acesta:[COLOR=red]DE OMUL ERETIC DUPA PRIMA SI A DOUA INCERCARE SA TE DEPARTEZI![/COLOR][COLOR=black]Ori incecarile depasind cu mult cele 1-2 incercari este bine mai bine sa ne rugam pt vasinec ,dc i-am cunoaste numele mic adevarat,ca sa-l lumineze DUMNEZEU ,EL fiind singurul care poate deschide mintile si sufletele noastre spre intelegerea corecta a ADEVARULUI BIBLIC.Asa ca va rog pe ortodocsi sa ascultati de sfatul ce ni s-a dat si pe care l-am scris cu rosu. sofia[/COLOR]
|
Citat:
Daca nu sunteti ancorati puternic in Cuvantul lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura), puteti fi inselati foarte usor. Si inselatoria vine de unde te astepti mai putin (ca de aceea este inselatorie). Constantin cel Mare a fost crestin doar cu numele. El a sarbatorit "ziua soarelui" (sarbatoare pagana, tinuta in prima zi a saptamanii) toata viata. Desi nu exista nici un verset in Cuvantul lui Dumnezeu, care sa schimbe ziua "binecuvantata si sfintita de Dumnezeu" (ziua a saptea), au fost gasite argumente omenesti pentru a face din "ziua soarelui"(ziua intaia), zi de sarbatoare "crestina". |
De ce treci cu vederea ce spune Sfantul Ignatie Teoforul (Purtatorul de Dumnezeu) care a fost ucenic apropiat al Sfantului Apostol Ioan Evanghelistul, in Epistola catre Magnezieni in anul 150:
,,Cei care au trait in randuielile cele vechi si au venit la nadejdea cea noua nu mai tin sambata, ci duminica, in care si viata noastra a rasarit, prin El si prin moartea Lui.,, (9,1) De ce oare ar fi mai putin demn de crezare cuvantul acestui Sfant fata de cel al maestrului sau? De aceea voi si toate sectele sunteti atat de rataciti si inselati in invatatura de credinta, pentru ca neavand Invatatura Sfintilor Parinti, urmatori ai Apostolilor, care explica si invata tot ce nu este clar specificat in Biblie, voi insiva v-ati pus in locul lor, nedemni si plini de mandrie fiind, talcuind Biblia fiecare dupa mintea lui. Si rezultatul; peste 21 000 de secte asazis crestine, fiecare cu ratacirea ei cuprinsa in titulatura si fiecare cu pretentia absurda si ridicola ca detine adevarul. Are dreptate sofiaiuga. Tu vei raspunde inaintea lui Dumnezeu. |
DIN CARTEA PROFETII SI MARTRII CRESTINE pentru vremea de acum
Sfintul Ignatie Briancianinov:"Toate invataturile omenesti ,cuprinzind propria cugetare inspirata din intelectul inselator,din intelepciunea trupeasca-apanajul comun al duhurilor necurate si al oamenilor-strecurate abil in invatatura despre DUMNEZEU,descoperita de Dumnezeu,pricinuiesc moartea vesnica.CUGETAREA OMENEASCA INCLUSA IN INVATATURA CREDINTEI CRESTINE SE NUMESTE EREZIE,iar urmarea acestei invataturi reacredinta..
EREZIILE ,fiind o lucrare trupeasca,rod al intelepciunii trupesti,sunt scorneli ale duhurilor necurate.[COLOR=red]Feriti-va de eresurile cele impotrivitoare lui Dumnezeu-[/COLOR][COLOR=black]zice sf.Ignatie Teoforul-[/COLOR][COLOR=red]deoarece prin insasi natura lor,acestea sint nascociri diavolesti ale sarpelui plin de toata rautatea.[/COLOR][COLOR=black]Nici nu este de mirare ;DUHURILE NECURATE AU CAZUT DE LA INALTIMEA DEMNITATII DUHOVNICESTI;DE LA CUGETAREA DUHOVNICEASCA ELE AU CAZUT IN CUGETAREA TRUPEASCA.[/COLOR] EREZIA este o arma de temut in miinile demonilor!Cu ajutorul ereziilor acestia au dus la pierzare popoare intregi;rapindu-le pe neobservate crestinismul,ei l-au inlocuit cu o doctrina blasfemiatoare si i-au conferit acestei ucigatoare invataturi titlul de crestinism REFORMAT,veritabil ,purificat.EREZIA este un pacat savirsit in special de catre intelectAcest pacat fiind acceptat cu mintea ,se transmite duhului,se raspindeste in tot trupul,pingarindu-l in intregime,intru-cit acesta are insusirea de a se pingari si de a se molopsi prin comunicare cu duhurile necurate.PACATUL ACESTA TRECE NEOBSERVAT si pare de neinteles pt cei ce nu cunosc indeajuns crestinismul.Iata de ce ,in mrejele sale cad cu atita usurinta ;simplitatea,candoarea,necunostinta ,marturisirea superficiala si indiferenta a credintei cresine." Cartea este f.f.folositoare pt sufletele noastre caci totalizeaza viziunile marilor oameni duhovnicesti in legatura cu vremurile apocaliptice,de-a lungul timpului.Sa multumim la Dumnezeu ca am crescut in credinta crestina ortodoxa ,caci scrie in carte ca multi fii ai ereticilor ,care nu au ajuns la credinta dreapta ,ortodoxa isi vor acuza parintii .!!la judecata de apoi. |
Citat:
Cu ce drept ma luati la intrebari, ca trec cu vederea invataturile unui om deosebit (Sfantul Ignatie Teoforul). Nici dvs., si nici ortodoxia in general, nu crede toate invataturile Sfinilor Parinti (ati facut o selectie si din acestea). Este un fapt recunoscut de teologii ortodocsi. Si veniti sa ma mustrati pe mine ca nu am luat in seama anumite invataturi. Dvs. nu credeti nici in infailibilitatea Sfintei Scripturi. Totusi, va dau voie sa ma mustrati, atunci cand trec cu vederea invataturile Sfintei Scripturi. |
Tu nu numai ca nu crezi in toate invataturile Sfintei Scripturi, dar nu crezi nici in cuvintele Mantuitorului care a zis: ,,Aceasta este Biserica Mea pe care portile iadului nu o vor birui.,, Voi aveti nerusinarea sa-L contraziceti, afirmand ca Biserica Lui a fost biruita (prin schimbarea zilei de odihna) de insusi Imparatul Constantin care prin providenta divina a fost randuit sa dea libertate crestinismului, cand pe Arcul lui de triumf existent la Roma se poate citi in latina : ,,Constantin, Imparat al intregului Imperiu Roman, prin mila lui Dumnezeu si prin semn ceresc,,-referire la semnul Sfintei Cruci inconjurata de cuvintele ,,in acest semn vei invinge,, care i s-a aratat in ajunul bataliei de la podul Milvius.
Iar Biblia nu ai voie sa o talcuiesti dupa mintea ta dupa cum spune Sf Ap. Petru: 20. Aceasta stiind mai dinainte ca nici o proorocie a Scripturii nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia; 21. Pentru ca niciodata proorocia nu s-a facut din voia omului, ci oamenii cei sfinti ai lui Dumnezeu au grait, purtati fiind de Duhul Sfant. (II Petru 1 Adica tot oamenii cei sfinti pot sa o si talcuiasca, nu cei plini de mandrie, parere de sine si inselati de diavolii arhiconi (cunascatori ai Scripturii), ca voi.EREZIA este un pacat savirsit in special de catre intelect. Acest pacat fiind acceptat cu mintea ,se transmite duhului,se raspindeste in tot trupul,pingarindu-l in intregime,intrucat acesta are insusirea de a se pingari si de a se molopsi prin comunicare cu duhurile necurate.PACATUL ACESTA TRECE NEOBSERVAT si pare de neinteles pt cei ce nu cunosc indeajuns crestinismul.Iata de ce ,in mrejele sale cad cu atita usurinta ;simplitatea,candoarea,necunostinta ,marturisirea superficiala si indiferenta a credintei cresine." Erezia este pacat impotriva Duhului Sfant, adica impotrivirea in fata adevarului dovedit asa cum s-au impotrivit fariseii cuvintelor Mantuitorului. |
Citat:
Incercati sa fiti mai explicit. Nu am inteles mare lucru din ce vreti sa spuneti. |
N-ai inteles pentru ca habar n-ai de crestinism si de istoria lui. Tu crezi ca crestinismul a murit o data cu venirea lui Constantin sau si mai devreme si a reinviat cu White, iar ce s-a intamplat in mai bine de 1500 de ani de crestinism e lipsit de importanta. Daca ai citi Vietile Sfintilor si Scrierile lor, ai vedea ca ele sunt Biblia traita, atat minuni ale lui Dumnezeu prin Sfintii Lui, cat si invataturi de credinta traita pe cele mai inalte culmi ale sfinteniei. Sfinti care au mutat munti din loc dupa cuvintele Mantuitorului. Dar voi ,,aveti,, Biblia, uitand ca ,,litera ucide, iar Duhul face viu,,. Unde e duhul vostru? Aveti asa ceva?
|
Citat:
"Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor."(Galateni 5:22-23). Duhul Sfant produce roade in viata de omului. Acolo unde oamenii se schimba in bine, si incep sa se vada tot mai mult roadele Duhului Sfant in viata lor de zi cu zi, inseamna ca acolo exista Duhul Sfant. Daca oamenii nu se schimba si nu se vad roadele Duhului Sfant in viata lor, inseamna ca nu facem decat sa ne jucam de-a biserica. Si-i mai facem si pe altii sa-si piarda timpul in aceasta joaca a celui rau. Este tipica atitudinea dvs. fata de Sfanta Scriptura. La fel ca si d-l Ovidiu, vreti ca oamenii sa nu citeasca Sfanta Scriptura ("litera ucide") ci sa asculte invataturile dvs. fanteziste ("pline de duh"). Urata interpretare. Personal, am gasit ca litera Scripturii este plina de Duhul Sfant. Cuvantul lui Dumnezeu mi-a schimbat viata, lucru pe care-l doresc tuturor. |
Studiind aceasta secta deoarece sunt ,din nefericire, intr-o zona cu multi adventisti am tras o sinura concluzie:EI NU CITESC BIBLIA,sau daca o citesc nu retin nimic din ea.
Biblia noastra,a ortodocsilor romani,din cate stiu a fost tradusa in sec. 17 (rog sa fiu corectat daca am gresit) .Secta lor dateaza din sec. 19 . La Epistola Sfantului Apostol Pavel catre Evrei,capitolul 4,versetul 9 scrie clar : "Drept aceea, s-a lasat alta sarbatoare de odihna poporului lui Dumnezeu." Am citit si intr-o Biblie adventista si scria cu totul alt lucru acolo ;).CE concluzii putem trage,deci? Referitor la mancarea curata si necurata in Faptele Apostolilor cap. 10,versetul 15 nu se prea lasa loc de discutii.:D Si mai sunt multe care trebuie discutate si argumentate impotriva acestei secte. |
Citat:
Redau Evrei 4:9, in original, si traducerea cuvant-cu-cuvant. "Ara [ Deci ] apoleipetai [ ramane inca ] Sabatismos [ sarbatoarea Sabatului ] to lao [ poporului ] tu Theu [ lui Dumnezeu ]."(Evrei 4:9) Adica, talmacit corect: Deci, ramane inca sarbatoarea sambetei poporului lui Dumnezeu. Nu vi se pare curios faptul ca in scrierea in original apare expresia "ramane inca", iar in traducerea folosita de dvs. apare expresia "alta". De unde a scos-o "traducatorul" numei el stie. Traducerea pe care o folositi este recenta, de la sfarsitul sec 20. Ortodocsii din sec. trecute au fost onesti si nu au indraznit sa falsifice Sfanta Scriptura, pentru a servi teologiei lor. Iata cum suna in unele traduceri ortodoxe vechi, Evrei cap 4:9. "Pentru aceea au ramas oarece sambata oamenilor lui Dumnezeu." - Noul Testament de la Balgrad, 1648. "Iata dara au ramas serbarea sambetei narodului lui Dumnezeu." - Biblia de la Bucuresti, 1688. "Drept aceea s-au lasat Sabatismos norodului lui Dumnezeu." - Noul Testament al lui Scarlat Alexandru Kalimachi, 1821. "Dreptu aceea ramane repausu pentru poporulu lui Dumnezeu". - Biblia de Iasi, 1874. "Deci dar ramane inca repaus de sambeta pentru poporul lui Dumnezeu." - Biblia Nitzulescu, 1905. Referitor la vedenia Apostolului Petru, din Faptele Apostolilo cap. 10, s-a mai discutat. Faptele Apostolilor cap. 10. Apostolul Petru urma sa primeasca vizita unor trimisi ai sutasului (centurionului) Corneliu. Neamurile (printre care si romanii) erau considerate de catre evrei, ca fiind "necurate". Inainte de a primi vizita trimisilor romani, apostolul Petru are o viziune (nu o descriu) in care i se spune, "ce a curatit Dumnezeu, tu sa nu le numesti spurcate". Iata cum talcuieste, insusi apostolul Petru, aceste cuvinte: "Stiti, le-a zis el, ca nu este ingaduit de lege, unui iudeu, sa se insoteasca impreuna cu unul de alt neam, sau sa vina la el; dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe niciun om spurcat sau necurat"(Faptele apostolilor 10:28). Cred ca apostolul a fost foarte limpede in explicatia sa. Spune cumva apostolul Petru ca acele cuvinte auzite se refereau la mancaruri? Nu. Invatatura spunea sa nu numesti pe nici un om spurcat. Daca cititi Faptele Apostolilor cap. 10:9-29 si 11:11-18, veti gasi explicatiile Apostolului Petru la "problema" dvs.(de fapt, adevarata dvs. problema sunt adventistii, nu cunosterea adevarului). |
imi pare rau sa va contrazic,sunteti un om foarte inteligent dar acolo ma refeream la visul lui petru. cautati mai bine in Biblia dv. iar referitor la Sabat dati-mi si mie unde este textul original va rog frumos,un site sau ceva.nu am nimic cu nimeni sunt de parere ca toate religiile ar trebui sa convietuiasca pasnic intre ele respectand cea mai importanta porunca ce se gaseste in Biblie si anume sa ne iubim aproapele.va rog nu ma mai apelati cu pronumele de poliete deoarece am decat 14 ani.eu ar trebui sa fac asta cu dv.
|
Citat:
Va pot da, pentru inceput, un link care va poate ajuta in st4dierea Sfintei Scripturi, in mai multe variante si limbi: http://www.quickbible.net/qb.php |
deci,scrie foarte clar ca Dumnezeu a curatit animalele nu oamenii.daca dvs. vreti sa-i dati intelesul acesta aveti numai de cat.eu raman la teoria mea si nimeni nu mi-o poate schimba.sunt convins caortodoxia este calea cea dreapta.>:D< va rog nu imi mai spuneti dvs.nu am decat 14 ani
|
Citat:
"Stiti, le-a zis el, ca nu este ingaduit de lege, unui iudeu, sa se insoteasca impreuna cu unul de alt neam, sau sa vina la el; dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe niciun om spurcat sau necurat"(Faptele apostolilor 10:28). Apostolul Petru nu este de aceeasi parere cu tine (te rog sa mi te adresezi la fel, ca intre prieteni-chiar daca avem pareri diferite). |
Citat:
|
Sf. Apostol Petru face referire la oameni,nicidecum la animale.Dar pe mine ma contrariaza faptul ca oricat de clar ar fi scris,inca se pot tine dialoguri aprinse despre intelesul sau.
In visul sau,i se arata toate animalele Pamantului,iar Dumnezeu ii porunceste sa manance orice animal doreste dar,intrigat, Petru Ii raspunde Lui Dumnezeu ca nu ar fi pus in gura vreodata animal necurat.Iar Dumnezeu ii raspunde "Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate." Toata lumea a fost curatita prin sangele Mantuitorului,chiar si animalele. |
Chiar daca se fi putut traduce gresit versetul din Epistola catre Evrei,In Biblie se face de mai multe ori referire la schimbarea Legii Vechi inclusiv a Sabatului.Toate etapele importante ale Mantuirii omului au fost savarsite in zile de Duminica.Si mai vreau sa pun o intrebare:Ce zi credeti ca este mai mare:cea in care un popor a iesit din robia altui popor sau cea cand intreaga lume a iesit din robia raului,a intunericului si a diavolului?
|
nu splogy:problema cu vs este rezolvata aici: http://www.crestinortodox.ro/forumac...?t=5015&page=5
|
Citat:
"Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o" (Facerea 2:3) In alta ordine de idei: nu confundati Cele Zece Porunci, scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu, de doua ori (pentru ca o data le-a spart Moise), cu legamantul facut de Dumnezeu, pe zapis (hartie, carte), cu poporul ales (poporul evreu). Acel zapis, a fost pironit pe cruce (Coloseni 2:14). Dar pietrele Legii cu cele Zece Porunci, au ramas. Ele se gaseau in chivotul legamantului (zapisul era pus langa chivot), iar chivotul se gaseste in cer (Apocalipsa 11:19). Porunca a patra ne indeamna la o sarbatoare a creatiei, impreuna cu Creatorul. Caci in sase zile a facut Dumnezeu cerurile,pamantul si marea si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o"(Iesirea 20:11). Faptul ca Dumnezeu a facut si unele legaminte, cu poporul ales, in jurul acestei zile sfinte (Deuteronon 5:15 - cred ca este versetul la care faceti aluzie), nu schimba cu nimic sfintenia zilei a saptea pentru toata omenirea. Dumnezeu a hotarat ca ziua a saptea este binecuvantata si sfintita. Cine a avut curajul sa schimbe aceasta zi? Ca Dumnezeu nu a facut-o. La Dumnezeu "nu este nici schimbare, nici umbra de mutare"(Iacov 1:17). |
mai nene vasinec:pana cand tot rastalmacesti Sciptura?
iarasi dai un capat de verset astfel in cat cine nu stie despre ce e vorba sau nu cauta in Biblie sa cada in abureala ta. "toată darea cea bună și tot darul desăvârșit de sus este, pogorându-se de la Părintele luminilor, la care nu există primenire sau umbră de schimbare"(Iacob,1,17)(putem zie ca sunt aproximativ echivalente traducerile daca le interpretam in modul corect,respectand duhul expresiei in limba greaca) cuvintele au sensul: primenirea-Serie de mișcări succesive ascendente (calitativ sau cantitativ) imposibile la Dumnezeu, Care e perfect. iar variatia= Revenire sau întoarcere la ceea ce a fost; trecere de la o stare la alta; variație. adica vrea sa zica ca Dumnezeu nu e ca tine:cand erai mai tanar erai betiv si boschetar iar acum te-ai mai desteptat putin...(zici tu...)deci vrea sa zica ca Dumnezeu este desavarsit, a fost desavarist si va fi desavarsit;ca nu se va cobora din desavarsire,ca nu va ajunge asemenea lui Lucifer ca nu se va indrepta spre rau...daca vrei sa pricepi poti intelege "fluiera" la alta casa! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:23:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.