![]() |
Citat:
De fapt, ce vroiai sa insinuezi cu intrebarea ta? Nu faptul ca darul vorbirii in limbi a fost dat numai Sfintilor Apostoli (ceea ce a afirmat si userul ghemistris, pe care nu l-ai contrazis)? Acum o dai la intors. Chipurile, ai auzit de vorbirea in limbi in BO. |
Citat:
De ce penticostalii cand vorbesc in limbi au nevoie de talmaci? De ce Apostolii la cincizecime nu au avut nevoie, ci fiecare din cei prezenti intelegea in limba lui? De ce astazi daca un chinez ar intra intr-o adunare de penticostali in timp ce se vorbeste in limbi nu intelege in limba lui? ... si vreau si aici un raspuns: Sunt 2 tipuri de vorbire in limbi? - una Apostolica care nu necesita talmaci si care este inteleasa de orice natiune (vorbire care sustin ca se practica si BO) , si una penticostala care are nevoie de talmaci? sunt 4 intrebari, astept un raspuns la fiecare. |
Eu nu cotest vorbirea in limbi in sanul BO, numai ca vorbitorii din BO nu are nevoie de translatori...
Daca ne gandim ca prin vorbirea in limbi sa transmis Cuvantul lui D-zeu si alktor persoane de alta natiune, astazi spun ca nu-si mai rost vorbirea pt ca Biblia se poate traduce si scrie in toate limbile pamantului (numai sa aiba alfabet) si poate fi procurata de catre toti oamenii... Corect!? |
Citat:
Restul, discuta cu fratii penticostali. |
Citat:
dar nu am afirmat ca este o practica obligatorie in BO... nici nu o pot sustine (ortodox fiind) daca nu am auzit pe cineva vorbind in limbi... am spus ca am mai auzit ca s-a practicat si BO, dar nu ca ar fi o conditie obligatorie...nu este o DOGMA... |
Citat:
|
Citat:
Eu contest vorbirea in limbi practicata de penticostali...de aceea am si rugat pe "un cunoscator" (un penticostal) sa-mi raspunda la intrebari. Dar nimeni nu mi-a dat un raspuns... ba mai mult am discutat chiar cu mari penticostali, care atunci cand nu au stiut ce sa-mi mai spuna mi-au spus;: "pocaieste-te si te boteaza si te roaga sa dobandesti vorbirea in limbi si apoi vei intelege"...un raspuns care , sincer, nu m-a multumit. |
Citat:
|
Citat:
|
si eu cred ca nu mai este 'vorbire in limbi' .. ceea ce se numeste acum vorbire in limbi este un fals..
|
Citat:
Fals nu este... Ei chiar vorbesc in "limbi". Intrebarea este de unde vine aceasta vorbire?.... Eu una stiu asta, mi-a fost dat de Dumnezeu sa "vad" adevarul adevarat, insa nu vreau sa ma mai contrazic cu Doriana si Penticostalulmantuibil s.a. |
Citat:
|
Citat:
Condacul 10: Fiind aprins de dragostea cea duhovniceasca si vrand sa propovaduiesti oamenilor credinta in Hristos, pentru ravna ta Domnul te-a chemat sa fii partas darurilor Sfintilor Apostoli si prin harisma vorbirii in limbi ai grait pe intelesul celor de alt neam, iar ei mirandu-se de sfintenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia! Icosul 10: Vrand tu sa o ajuti pe tanara Annoula sa lepede cugetarile desarte si sa creada in Atotputernicul Dumnezeu, nu ti-a fost opreliste necunoasterea limbii pe care o vorbea aceasta, ci prin darul lui Dumnezeu ai trecut de acesta stavila, spre bucuria celor care te lauda asa: Bucura-te, ca niciodata nu ai gresit cand ai spus oamenilor cele pe care ti le-a aratat Domnul; Bucura-te, cel ce din smerenie nu I-ai cerut Domnului harisme alese; Bucura-te, ca nu te-ai mandrit pentru darurile cu care Dumnezeu te-a covarsit; Bucura-te, ca primindu-le nu ai contenit cugetarea smerita la propria ta pacatosenie; Bucura-te, ca minunile le-ai facut nu spre lauda ta, ci spre slava lui Dumnezeu; Bucura-te, ca si noi am urmat povata pe care i-ai dat-o femeii credincioase, si nu ne indoim de harismele tale; Bucura-te, ca ai trait bucuria Rusaliilor; Bucura-te, cel ce prin luminare dumnezeiasca ai inteles necazurile oamenilor; Bucura-te, ca ai astupat gurile celor care carteau impotriva darurilor Sfantului Duh; Bucura-te, ca ne-ai lamurit ca puterile celor departati de Biserica vin de la ingerii cazuti; Bucura-te, stavila pentru cei care fiind stapaniti de diavol imitau darul vorbirii in limbi; Bucura-te, cel ce cunosteai graiurile pasarilor si ale animalelor; Bucura-te, Parinte Porfirie, biserica vie a lui Dumnezeu! Mai spune asa,Bucura-te,ca ne-ai lamurit ca puterile celor departati de Biserica(Ortodoxa desigur) vin de la "ingerii cazuti"; Bucura-te,stavila pentru cei care fiind stapaniti de diavol "IMITAU DARUL VORBIRII IN LIMBI"; Deci sa intelegi si tu,ca tot cei rupt de Biserica ortodoxa,nu are partasie cu Harul Duhului Sfant si este sub stapanirea diavolului. Eu mereu am o nedumerire cand citesc din postarile voastre,voi nu pomeniti deloc ,sau aproape de loc de diavol.Este ca si cum nu ati avea cunostinta ca el exista ,ca el inseala pe oameni,ca are anumite puteri asupra omului.Aceasta este una din marile inselaciuni ale lui,sa-l faca pe om sa creada ca el nu exista si ca toate vin de la Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Si, ma rog, de ce am pomeni despre diavol. Ii recunoastem existenta si puterea de inselare. Dar, incercam sa nu avem treaba cu dumnealui. Ascultam de sfatul Sfantului Apstol Iacov: "Supuneti-va dar lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi". (Iacov 4:7). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dumnevoastra aveti vreo dovada din Biblie sau din Sfanta Traditie care sa confirme ceea ce spuneti? Sau cunoasteti vreo situatie in Istoria Bisericii cand un apostol a propovaduit evanghelia in alte limbi? Daca da, prezentati-le si abia apoi faceti paralela intre apostoli si penticostali. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ghemis, convingerile mele sunt puternice se bazeaza pe mai mult decat vorbe, anume pe lucruri practice. As avea multe de zis dar le pastrez pentru mine. Motivul? Nu vrea nimeni sa le auda, ci numai sa le combata. In ultimul timp am devenit foarte tacuta si pastrez comorile pentru mine si pentru cine le cauta sincer. Poate gresesc, dar nu mai gasesc puterea sa vad cum se loveste cu piatra in ce am eu sfant [cred ca stii cum e]. In plus, nu am nimic de demonstrat nimanui. Viata mea spirituala este intre mine si Domnul. Numai Lui ii voi da socoteala de ea. In rest, ma stradui sa fac si eu binele cum pot. Mai mult nu pot decat pot, dar continui sa ma silesc...
Sa ai pace! |
Citat:
|
Citat:
1 Corinteni 14:4 *Cine vorbește în altă limbă, se zidește pe sine însuși; dar cine prorocește, zidește sufletește Biserica. 1 Corinteni 14:4 *Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica. |
Citat:
|
nu cred ca asta e vreun impediment .. poa` sa-si deschida un cont nou.. :21:
|
Citat:
|
Citat:
"cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine." 1 Cor 14:2 Noi, oamenii, numim de obicei comunicarea cu Dumnezeu rugaciune. |
Citat:
|
Citat:
N-as putea sa-ti explic tie cum mi-a aratat Domnul adevarul; si in nici un caz pe forum. Ideea este ca te-ai aprins tare la doua vorbe; de ce?.... |
Citat:
Un penticostal cu frica de Dumnezeu gasesc pe acest forum sa-mi raspunda si mie la aceste intrebari? Nu sunt off topic cu aceste intrebari... Deci , ajutati-ma si pe mine cu 4 raspunsuri...... |
Citat:
Citat:
2.Nu stim daca au fost intelese toate limbile, ci ca unele au fost intelese. Daca toate limbile ar fi intelese nu ar mai fi fost nevoie de darul de talmacire si apostolul Pavel nu ar mai fi zis : "cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege," [1 cor 14:2] 3. Probabil pentru ca nu se vorbeste chineza. Dar poate gasi si limba lui, asa cum s-au gasit si alte limbi; depinde de vorbitor. 4. Nu am auzit de "vorbire penticostala", dar in Biblie gasim un singur tip de vorbire in limbi, anume prin Duhul Sfant. Daca este inteleasa e ok, daca nu, exista darul de talmacire, iar daca nu are nimeni acest dar Ap Pavel recomanda sa se vorbeasca in limbi doar cu Dumnezeu, in particular. |
Citat:
|
În prealabil postat de Danut7 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
explica cum ai ajuns la concluzia rugaciune din versetele alea? P.S Asta nu e o explicatie Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:53:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.