Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4976)

colibri2 10.10.2010 23:41:49

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 295902)
Nu este asta un raspuns la intrebarea mea... eu stiu ca pe alocuri se practica vorbirea in limbi (am mai auzit-o) si in BO, dar de talmaci nu am auzit ca au nevoie vorbitorii ortodocsi...
Asa ca te rog raspunde-mi la intrebare daca vrei...

Exista mai multe daruri ale Duhului Sfant (printre care si darul vorbirii in limbi) date crestinilor, inca de pe vremea Apostolilor. Aceste daruri se manifesta si astazi.

De fapt, ce vroiai sa insinuezi cu intrebarea ta? Nu faptul ca darul vorbirii in limbi a fost dat numai Sfintilor Apostoli (ceea ce a afirmat si userul ghemistris, pe care nu l-ai contrazis)? Acum o dai la intors. Chipurile, ai auzit de vorbirea in limbi in BO.

Geony 10.10.2010 23:51:01

Citat:

În prealabil postat de colibri2 (Post 295910)
Exista mai multe daruri ale Duhului Sfant (printre care si darul vorbirii in limbi) date crestinilor, inca de pe vremea Apostolilor. Aceste daruri se manifesta si astazi.

De fapt, ce vroiai sa insinuezi cu intrebarea ta? Nu faptul ca darul vorbirii in limbi a fost dat numai Sfintilor Apostoli (ceea ce a afirmat si userul ghemistris, pe care nu l-ai contrazis)? Acum o dai la intors. Chipurile, ai auzit de vorbirea in limbi in BO.

Ca sa fiu mai direct:
De ce penticostalii cand vorbesc in limbi au nevoie de talmaci?
De ce Apostolii la cincizecime nu au avut nevoie, ci fiecare din cei prezenti intelegea in limba lui?
De ce astazi daca un chinez ar intra intr-o adunare de penticostali in timp ce se vorbeste in limbi nu intelege in limba lui?
... si vreau si aici un raspuns: Sunt 2 tipuri de vorbire in limbi? - una Apostolica care nu necesita talmaci si care este inteleasa de orice natiune (vorbire care sustin ca se practica si BO) , si una penticostala care are nevoie de talmaci?

sunt 4 intrebari, astept un raspuns la fiecare.

Geony 10.10.2010 23:59:26

Eu nu cotest vorbirea in limbi in sanul BO, numai ca vorbitorii din BO nu are nevoie de translatori...
Daca ne gandim ca prin vorbirea in limbi sa transmis Cuvantul lui D-zeu si alktor persoane de alta natiune, astazi spun ca nu-si mai rost vorbirea pt ca Biblia se poate traduce si scrie in toate limbile pamantului (numai sa aiba alfabet) si poate fi procurata de catre toti oamenii...
Corect!?

colibri2 11.10.2010 00:15:48

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 295916)
Eu nu cotest vorbirea in limbi

Asta voiam sa aud. Vorbirea in limbi este un dar al Duhului Sfant, care se manifesta si astazi (desi, cu cateva postari mai in urma afirmai ca: "Biblia vorbeste despre vorbirea in limbi ca dar al Duhului Sfant dat Apostolilor la Cincizecime pentru fondarea si intarirea Bisericii Sale").

Restul, discuta cu fratii penticostali.

Geony 11.10.2010 00:23:28

Citat:

În prealabil postat de colibri2 (Post 295921)
Asta voiam sa aud. Vorbirea in limbi este un dar al Duhului Sfant, care se manifesta si astazi (desi, cu cateva postari mai in urma afirmai ca: "Biblia vorbeste despre vorbirea in limbi ca dar al Duhului Sfant dat Apostolilor la Cincizecime pentru fondarea si intarirea Bisericii Sale").

Restul, discuta cu fratii penticostali.

dar nu am afirmat ca este o practica obligatorie in BO...
nici nu o pot sustine (ortodox fiind) daca nu am auzit pe cineva vorbind in limbi...
am spus ca am mai auzit ca s-a practicat si BO, dar nu ca ar fi o conditie obligatorie...nu este o DOGMA...

colibri2 11.10.2010 00:31:59

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 295923)
dar nu am afirmat ca este o practica obligatorie in BO...

A spus cineva ca vorbirea in limbi este o practica obligatorie? Darurile Duhului Sfant sunt diferite. Eu nu sunt un vorbitor in limbi si nici in biserica mea nu am asistat la vre-o vorbire in limbi. Dar, nu ma incumet sa afirm ca acest dar a fost dat numai Sfintilor Apostoli. Este nevoie de acest dar al Duhului Sfant (la fel cum este nevoie si de celelalte daruri) si in zilele noastre.

Geony 11.10.2010 00:52:07

Citat:

În prealabil postat de colibri2 (Post 295925)
Este nevoie de acest dar al Duhului Sfant (la fel cum este nevoie si de celelalte daruri) si in zilele noastre.

Pai sa zicem ca un crestin ajunge la un trib care nu a auzit de D-zeu , si crestinul nu cunoaste limba tribului. Oare nu ar fi nevoie de vorbirea in limbi?

Eu contest vorbirea in limbi practicata de penticostali...de aceea am si rugat pe "un cunoscator" (un penticostal) sa-mi raspunda la intrebari.
Dar nimeni nu mi-a dat un raspuns... ba mai mult am discutat chiar cu mari penticostali, care atunci cand nu au stiut ce sa-mi mai spuna mi-au spus;: "pocaieste-te si te boteaza si te roaga sa dobandesti vorbirea in limbi si apoi vei intelege"...un raspuns care , sincer, nu m-a multumit.

afaraploua 11.10.2010 18:27:58

Citat:

În prealabil postat de colibri2 (Post 295925)
A spus cineva ca vorbirea in limbi este o practica obligatorie? Darurile Duhului Sfant sunt diferite. Eu nu sunt un vorbitor in limbi si nici in biserica mea nu am asistat la vre-o vorbire in limbi. Dar, nu ma incumet sa afirm ca acest dar a fost dat numai Sfintilor Apostoli. Este nevoie de acest dar al Duhului Sfant (la fel cum este nevoie si de celelalte daruri) si in zilele noastre.

este nevoie, pentru ca Pavel spune ca zideste pe cel care se roaga in limbi si daca talmaceste, zideste si biserica.

afaraploua 11.10.2010 18:32:00

Citat:

În prealabil postat de ghemistris (Post 295872)
Absolut adevarat! Si stii de ce?Pentru ca nu se mai repeta aceasta Revelatie.Acest dar a fost trimis doar celor 12 apostoli.

darurile Duhului Sfant au fost date numai celor 12 apostoli sau ce ai vrut sa spui?

Danut7 11.10.2010 18:44:12

si eu cred ca nu mai este 'vorbire in limbi' .. ceea ce se numeste acum vorbire in limbi este un fals..

lacrimi 11.10.2010 19:17:04

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 296122)
si eu cred ca nu mai este 'vorbire in limbi' .. ceea ce se numeste acum vorbire in limbi este un fals..

Fals nu este... Ei chiar vorbesc in "limbi". Intrebarea este de unde vine aceasta vorbire?.... Eu una stiu asta, mi-a fost dat de Dumnezeu sa "vad" adevarul adevarat, insa nu vreau sa ma mai contrazic cu Doriana si Penticostalulmantuibil s.a.

afaraploua 11.10.2010 20:14:44

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 296132)
Fals nu este... Ei chiar vorbesc in "limbi". Intrebarea este de unde vine aceasta vorbire?.... Eu una stiu asta, mi-a fost dat de Dumnezeu sa "vad" adevarul adevarat, insa nu vreau sa ma mai contrazic cu Doriana si Penticostalulmantuibil s.a.

Daca nu zideste pe vorbitor, vorbirea e de la Diavolul. Si asa este in majoritatea cazurilor. Sunt oameni pacatosi, rai, invidiosi, mincinosi, care vorbesc in limbi si tururie de zici ca-s roboti automati. Dar acolo e un duh de drac. V-ati intrebat vreodata, de ce sunt atatea vorbiri in limbi la penticostali, carismatici si catolicii carismatici, aproape toti vorbesc in limbi (pentru ca altfel considera ca nu au botezul cu Duhul!) dar sunt atat de putine daruri de talmacire! Extrem de putine! Si Pavel pune accent deosebit pe darul de talmacire. Deci nefiind talmacire, este o babilonie si o nebunie. Fiecare bolboroseste in limba lui, te miri ce! Asta nu poate fi de la Dumnezeu.

ghemistris 11.10.2010 20:41:05

Citat:

În prealabil postat de colibri2 (Post 295893)
Va dau un exemplu de vorbire in limbi la ortodocsi. Este vorba de un parinte ortodox contemporan: parintele Porfirie Noul Facator de Minuni. Vedeti aici: http://logos.md/rugaciuni/acatiste/porfirie (cititi condacul 10 s icosul 10). Citez:"prin harisma vorbirii in limbi ai grait pe intelesul celor de alt neam, iar ei mirandu-se de sfintenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia!"(condacul 10); "Vrand tu sa o ajuti pe tanara Annoula sa lepede cugetarile desarte si sa creada in Atotputernicul Dumnezeu, nu ti-a fost opreliste necunoasterea limbii pe care o vorbea aceasta, ci prin darul lui Dumnezeu ai trecut de acesta stavila,"(Icosul 10).

Va grabiti sa dati verdicte despre altii fara sa cunoasteti ortodoxia si darurile Duhului Sfant (care se manifesta chiar in biserica ortodoxa).

Valabil si pentru Geony.

Am zis ca nu se mai repeta aceasta Revelatie,si nu harisma de a vorbi in limbi.Pentru ca voi asta pretindeti,ca se pogoara Harul Duhului Sfant asupra voastra si incepeti sa vorbiti in "limbi".Nu va numiti voi Penticostali? penticosta-cincizecime,o sarbatoare a iudeilor din VT,si ziua in care s-a Pogorat Harul Duhului Sfant asupra celor 12 apostoli.Desigur ca in patericul ortodox au fost sfinti care au primit aceasta harisma pentru a PROPOVADUI IN LIMBA CELUI care urma sa se converteasca.Fara talmaci ,da? Dar hai sa vedem ce se zice in condacul 10 si icosul 10 din acatistul parintelui Porfirie,ca nu ai zis tot.

Condacul 10:
Fiind aprins de dragostea cea duhovniceasca si vrand sa propovaduiesti oamenilor credinta in Hristos, pentru ravna ta Domnul te-a chemat sa fii partas darurilor Sfintilor Apostoli si prin harisma vorbirii in limbi ai grait pe intelesul celor de alt neam, iar ei mirandu-se de sfintenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul 10:
Vrand tu sa o ajuti pe tanara Annoula sa lepede cugetarile desarte si sa creada in Atotputernicul Dumnezeu, nu ti-a fost opreliste necunoasterea limbii pe care o vorbea aceasta, ci prin darul lui Dumnezeu ai trecut de acesta stavila, spre bucuria celor care te lauda asa:
Bucura-te, ca niciodata nu ai gresit cand ai spus oamenilor cele pe care ti le-a aratat Domnul;
Bucura-te, cel ce din smerenie nu I-ai cerut Domnului harisme alese;
Bucura-te, ca nu te-ai mandrit pentru darurile cu care Dumnezeu te-a covarsit;
Bucura-te, ca primindu-le nu ai contenit cugetarea smerita la propria ta pacatosenie;
Bucura-te, ca minunile le-ai facut nu spre lauda ta, ci spre slava lui Dumnezeu;
Bucura-te, ca si noi am urmat povata pe care i-ai dat-o femeii credincioase, si nu ne indoim de harismele tale;
Bucura-te, ca ai trait bucuria Rusaliilor;
Bucura-te, cel ce prin luminare dumnezeiasca ai inteles necazurile oamenilor;
Bucura-te, ca ai astupat gurile celor care carteau impotriva darurilor Sfantului Duh;
Bucura-te, ca ne-ai lamurit ca puterile celor departati de Biserica vin de la ingerii cazuti;
Bucura-te, stavila pentru cei care fiind stapaniti de diavol imitau darul vorbirii in limbi;
Bucura-te, cel ce cunosteai graiurile pasarilor si ale animalelor;
Bucura-te, Parinte Porfirie, biserica vie a lui Dumnezeu!

Mai spune asa,Bucura-te,ca ne-ai lamurit ca puterile celor departati de Biserica(Ortodoxa desigur) vin de la "ingerii cazuti";
Bucura-te,stavila pentru cei care fiind stapaniti de diavol "IMITAU DARUL VORBIRII IN LIMBI";

Deci sa intelegi si tu,ca tot cei rupt de Biserica ortodoxa,nu are partasie cu Harul Duhului Sfant si este sub stapanirea diavolului.

Eu mereu am o nedumerire cand citesc din postarile voastre,voi nu pomeniti deloc ,sau aproape de loc de diavol.Este ca si cum nu ati avea cunostinta ca el exista ,ca el inseala pe oameni,ca are anumite puteri asupra omului.Aceasta este una din marile inselaciuni ale lui,sa-l faca pe om sa creada ca el nu exista si ca toate vin de la Dumnezeu.

ghemistris 11.10.2010 20:46:49

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 296132)

Citeste si tu din acatistul Parintelui Porfirie ca sa intelegi vorbirea aceasta "in limbi".Si cum ti-a dat tie Dumnezeu sa "vezi"(bine ca ai pus intre ghilimele) adevarul adevarat,despre falsa vorbire" in limbi"?

colibri2 11.10.2010 20:59:40

Citat:

În prealabil postat de ghemistris (Post 296208)
Am zis ca nu se mai repeta aceasta Revelatie,si nu harisma de a vorbi in limbi.

"Acest dar a fost trimis doar celor 12 apostoli". Sunt cuvintele dvs. Le recunoasteti? Acum incercati sa o scaldati.

Citat:

Pentru ca voi asta pretindeti,ca se pogoara Harul Duhului Sfant asupra voastra si incepeti sa vorbiti in "limbi".Nu va numiti voi Penticostali?

Nu. Eu ma numesc adventist de ziua a saptea.

Citat:

Eu mereu am o nedumerire cand citesc din postarile voastre,voi nu pomeniti deloc ,sau aproape de loc de diavol.

Lasati ca pomenesc altii si pentru noi, in compensatie (ma refer, in special, la cei care dracuie si blastama) .

Si, ma rog, de ce am pomeni despre diavol. Ii recunoastem existenta si puterea de inselare. Dar, incercam sa nu avem treaba cu dumnealui. Ascultam de sfatul Sfantului Apstol Iacov: "Supuneti-va dar lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi". (Iacov 4:7).

colibri2 11.10.2010 21:01:23

Citat:

În prealabil postat de ghemistris (Post 296214)
Citeste si tu din acatistul Parintelui Porfirie ca sa intelegi vorbirea aceasta "in limbi".

Dvs. cand ati citit prima data acest acatist? Nu cumva, la recomandarea unui neortodox?

doctor_faustus 11.10.2010 21:07:45

Citat:

În prealabil postat de colibri2 (Post 296229)
Dvs. cand ati citit prima data acest acatist? Nu cumva, la recomandarea unui neortodox?

Domnule, acolo se specifică foarte clar că este vorba despre "prin harisma vorbirii in limbi ai grait pe intelesul celor de alt neam", cu alte cuvinte este vorba despre o vorbire în limbi care era inteligibilă celor de alt neam. Ori așa-zisa vorbire în limbi a "penticostaliiilor" nu este inteligibilă pentru nimeni.

colibri2 11.10.2010 21:15:54

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 296234)
Domnule, acolo se specifică foarte clar că este vorba despre "prin harisma vorbirii in limbi ai grait pe intelesul celor de alt neam", cu alte cuvinte este vorba despre o vorbire în limbi care era inteligibilă celor de alt neam.

Sunt de aceeasi parere cu dvs.

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 296234)
Ori așa-zisa vorbire în limbi a "penticostaliiilor" nu este inteligibilă pentru nimeni.

Nu cunosc acest aspect (dacat din auzite) si nu ma pronunt. De fapt, nu m-as pronunta nici daca as cunoaste. Este o problema a fratilor penticostali, pe care stiu ei cel mai bine sa o rezolve (daca e ceva de rezolvat).

ghemistris 11.10.2010 23:19:00

Citat:

În prealabil postat de colibri2 (Post 296229)

Viata parintelui Porfirie am citit-o,nu si acatistul.Pot spune ca la "recomandarea "unui neortodox am citit prima data acest acatist.Ma bucura ca ai si preocupari ortodoxe.

ghemistris 11.10.2010 23:33:35

Citat:

În prealabil postat de colibri2 (Post 296226)
"Acest dar a fost trimis doar celor 12 apostoli". Sunt cuvintele dvs. Le recunoasteti? Acum incercati sa o scaldati.

Nu. Eu ma numesc adventist de ziua a saptea.

Lasati ca pomenesc altii si pentru noi, in compensatie (ma refer, in special, la cei care dracuie si blastama) .

Si, ma rog, de ce am pomeni despre diavol. Ii recunoastem existenta si puterea de inselare. Dar, incercam sa nu avem treaba cu dumnealui. Ascultam de sfatul Sfantului Apstol Iacov: "Supuneti-va dar lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi". (Iacov 4:7).

Ca si revelatie dumnezeiasca pentru propovaduirea evangheliei in acele timpuri.Li s-a spus dinainte de catre Mantuitorul Hristos ca Mangaietorul va veni.Ori ei(penticostali) cred ca se intampla acelasi lucru,dar nu se vad efectele revelatiei.Iar parintele Porfirie din dorinta de a face cunoscut acelei copile pe Iisus Hristos,s-a rugat si a primit darul acesta in scopul comunicarii cu ea.

Penticostalmantuibil 11.10.2010 23:53:23

Citat:

În prealabil postat de ghemistris (Post 296306)
Ca si revelatie dumnezeiasca pentru propovaduirea evangheliei in acele timpuri.
Ori ei(penticostali) cred ca se intampla acelasi lucru,dar nu se vad efectele revelatiei.

Eu nu cred ca vorbirea in limbi a fost data in principal pentru ca Apostolii sa propovaduiasca evanghelia. A fost data in primul rand in scopul rugaciunii, apoi in scopul zidirii bisericii (impreuna cu darul talmacirilor) si abia apoi (poate) pentru propovaduire. Daca doriti referinte va voi da.

Dumnevoastra aveti vreo dovada din Biblie sau din Sfanta Traditie care sa confirme ceea ce spuneti?
Sau cunoasteti vreo situatie in Istoria Bisericii cand un apostol a propovaduit evanghelia in alte limbi?

Daca da, prezentati-le si abia apoi faceti paralela intre apostoli si penticostali.

colibri2 11.10.2010 23:58:59

Citat:

Eu mereu am o nedumerire cand citesc din postarile voastre,voi nu pomeniti deloc ,sau aproape de loc de diavol.

Ce va spuneam, ca sunt altii care pomenesc de diavol, in compensatie, pentru toti ceilalti? Uite exemplul (proaspat):

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 296305)
inselare draceasca ...
Da, inselare draceasca! V-au pacalit dracii (ca fug dracii de cruce, ii arde!), v-au pacalit dracii sa nu aveti sfinte taine (ca atunci cand preotul iarta si dezleaga.. dezlegate sunt, nu vor fi pomenite la judecata! ooo, dracii nu vor asta, nu vor sa va spovediti), v-au pacalit dracii sa nu va impartasiti, v-au pacalit sa nu va botezati (la botez iti daruieste Hristos inger pazitor care te apara de atacurile vrasmasului si te calauzeste in viata), v-au pacalit dracii sa nu o cinstiti pe Sf. Nascatoare de Dumnezeu (caci o urasc dracii cu ura mare!)... etc,... De-aia este secta demonica!

afaraploua 12.10.2010 07:05:00

Citat:

În prealabil postat de Penticostalmantuibil (Post 296311)
Eu nu cred ca vorbirea in limbi a fost data in principal pentru ca Apostolii sa propovaduiasca evanghelia. A fost data in primul rand in scopul rugaciunii, apoi in scopul zidirii bisericii (impreuna cu darul talmacirilor) si abia apoi (poate) pentru propovaduire. Daca doriti referinte va voi da.

Dumnevoastra aveti vreo dovada din Biblie sau din Sfanta Traditie care sa confirme ceea ce spuneti?
Sau cunoasteti vreo situatie in Istoria Bisericii cand un apostol a propovaduit evanghelia in alte limbi?

Daca da, prezentati-le si abia apoi faceti paralela intre apostoli si penticostali.

Ai dreptate in ceea ce spui, insa problema la penticostali este ca obtin aceasta vorbire in limbi prin metode tehnice, repetand un cuvant ore in sir, pana li se incurca limba, ca o mantra yoghina. In general, nu sunt vorbiri in limbi de la Duhul Sfant ci de la alte duhuri. Duhul umple, nu trebuie retete si practici pentru a dobandi "limbile".

afaraploua 12.10.2010 07:08:27

Citat:

Condacul 10:
Fiind aprins de dragostea cea duhovniceasca si vrand sa propovaduiesti oamenilor credinta in Hristos, pentru ravna ta Domnul te-a chemat sa fii partas darurilor Sfintilor Apostoli si prin harisma vorbirii in limbi ai grait pe intelesul celor de alt neam, iar ei mirandu-se de sfintenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia!
Icosul 10:
Vrand tu sa o ajuti pe tanara Annoula sa lepede cugetarile desarte si sa creada in Atotputernicul Dumnezeu, nu ti-a fost opreliste necunoasterea limbii pe care o vorbea aceasta, ci prin darul lui Dumnezeu ai trecut de acesta stavila, spre bucuria celor care te lauda asa:
Bucura-te, ca niciodata nu ai gresit cand ai spus oamenilor cele pe care ti le-a aratat Domnul;
Bucura-te, cel ce din smerenie nu I-ai cerut Domnului harisme alese;
Bucura-te, ca nu te-ai mandrit pentru darurile cu care Dumnezeu te-a covarsit;
Bucura-te, ca primindu-le nu ai contenit cugetarea smerita la propria ta pacatosenie;
Bucura-te, ca minunile le-ai facut nu spre lauda ta, ci spre slava lui Dumnezeu;
Bucura-te, ca si noi am urmat povata pe care i-ai dat-o femeii credincioase, si nu ne indoim de harismele tale;
Bucura-te, ca ai trait bucuria Rusaliilor;
Bucura-te, cel ce prin luminare dumnezeiasca ai inteles necazurile oamenilor;
Bucura-te, ca ai astupat gurile celor care carteau impotriva darurilor Sfantului Duh;
Bucura-te, ca ne-ai lamurit ca puterile celor departati de Biserica vin de la ingerii cazuti;
Bucura-te, stavila pentru cei care fiind stapaniti de diavol imitau darul vorbirii in limbi;
Bucura-te, cel ce cunosteai graiurile pasarilor si ale animalelor;
Bucura-te, Parinte Porfirie, biserica vie a lui Dumnezeu!

Mai spune asa,Bucura-te,ca ne-ai lamurit ca puterile celor departati de Biserica(Ortodoxa desigur) vin de la "ingerii cazuti";
Bucura-te,stavila pentru cei care fiind stapaniti de diavol "IMITAU DARUL VORBIRII IN LIMBI";

acest condac in mod sigur nu e inspirat de Duhul Sfant, pentru ca foloseste termeni pagani, adica "rusaliile". Rusaliile nu au nicio legatura cu limbile penticostei, fiind ielele, fapturi supranaturale rele.

Doriana 12.10.2010 10:49:08

Ghemis, convingerile mele sunt puternice se bazeaza pe mai mult decat vorbe, anume pe lucruri practice. As avea multe de zis dar le pastrez pentru mine. Motivul? Nu vrea nimeni sa le auda, ci numai sa le combata. In ultimul timp am devenit foarte tacuta si pastrez comorile pentru mine si pentru cine le cauta sincer. Poate gresesc, dar nu mai gasesc puterea sa vad cum se loveste cu piatra in ce am eu sfant [cred ca stii cum e]. In plus, nu am nimic de demonstrat nimanui. Viata mea spirituala este intre mine si Domnul. Numai Lui ii voi da socoteala de ea. In rest, ma stradui sa fac si eu binele cum pot. Mai mult nu pot decat pot, dar continui sa ma silesc...
Sa ai pace!

Danut7 12.10.2010 17:32:04

Citat:

În prealabil postat de Penticostalmantuibil (Post 296311)

As vrea sa ne arati cum a fost data vorbirea in limbi in scopul rugaciunii..

afaraploua 12.10.2010 17:49:22

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 296510)

Nu poate sa-ti arate, decat numai daca il auzi vorbind in limbi.

1 Corinteni 14:4 *Cine vorbește în altă limbă, se zidește pe sine însuși; dar cine prorocește, zidește sufletește Biserica.
1 Corinteni 14:4 *Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica.

Doriana 12.10.2010 17:50:21

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 296510)

De fapt nu poate sa-ti arate pentru ca e putin cam banat.

Danut7 12.10.2010 18:04:58

nu cred ca asta e vreun impediment .. poa` sa-si deschida un cont nou.. :21:

Danut7 12.10.2010 18:10:51

Citat:

În prealabil postat de afaraploua (Post 296517)
Nu poate sa-ti arate, decat numai daca il auzi vorbind in limbi.

1 Corinteni 14:4 *Cine vorbește în altă limbă, se zidește pe sine însuși; dar cine prorocește, zidește sufletește Biserica.
1 Corinteni 14:4 *Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica.

explica cum ai ajuns la concluzia rugaciune din versetele alea?

Doriana 12.10.2010 18:14:44

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 296535)

Poate te ajuta:

"cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine." 1 Cor 14:2

Noi, oamenii, numim de obicei comunicarea cu Dumnezeu rugaciune.

afaraploua 12.10.2010 18:30:00

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 296535)

vorbirea in limbi este intotdeauna o rugaciune in limbi, nu exista vorbire in limbi in sensul de a palavragi ceva.

lacrimi 12.10.2010 18:37:32

Citat:

În prealabil postat de ghemistris (Post 296214)
Citeste si tu din acatistul Parintelui Porfirie ca sa intelegi vorbirea aceasta "in limbi".Si cum ti-a dat tie Dumnezeu sa "vezi"(bine ca ai pus intre ghilimele) adevarul adevarat,despre falsa vorbire" in limbi"?

N-as putea sa-ti explic tie cum mi-a aratat Domnul adevarul; si in nici un caz pe forum. Ideea este ca te-ai aprins tare la doua vorbe; de ce?....

Geony 13.10.2010 01:31:27

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 295912)
Ca sa fiu mai direct:
De ce Apostolii la cincizecime nu au avut nevoie, ci fiecare din cei prezenti intelegea in limba lui?
De ce astazi daca un chinez ar intra intr-o adunare de penticostali in timp ce se vorbeste in limbi nu intelege in limba lui?
... si vreau si aici un raspuns: Sunt 2 tipuri de vorbire in limbi? - una Apostolica care nu necesita talmaci si care este inteleasa de orice natiune (vorbire care sustin ca se practica si BO) , si una penticostala care are nevoie de talmaci?

Un penticostal cu frica de Dumnezeu gasesc pe acest forum sa-mi raspunda si mie la aceste intrebari?
Nu sunt off topic cu aceste intrebari...
Deci , ajutati-ma si pe mine cu 4 raspunsuri......

Doriana 13.10.2010 02:23:26

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 296687)
Un penticostal cu frica de Dumnezeu gasesc pe acest forum sa-mi raspunda si mie la aceste intrebari?
Nu sunt off topic cu aceste intrebari...
Deci , ajutati-ma si pe mine cu 4 raspunsuri......

Cred ca momentan sunt singurul penticostal de pe forum; desi am zis ca ma las de teologie, incerc sa raspund de dragul tau:

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 295912)
Ca sa fiu mai direct:

1. Uneori au, uneori nu au. Darul de talmacire este un dar al Duhului Sfant dat de Dumnezeu pentru cazurile in cere nu se intelege limba vorbita.
2.Nu stim daca au fost intelese toate limbile, ci ca unele au fost intelese. Daca toate limbile ar fi intelese nu ar mai fi fost nevoie de darul de talmacire si apostolul Pavel nu ar mai fi zis : "cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege," [1 cor 14:2]
3. Probabil pentru ca nu se vorbeste chineza. Dar poate gasi si limba lui, asa cum s-au gasit si alte limbi; depinde de vorbitor.
4. Nu am auzit de "vorbire penticostala", dar in Biblie gasim un singur tip de vorbire in limbi, anume prin Duhul Sfant. Daca este inteleasa e ok, daca nu, exista darul de talmacire, iar daca nu are nimeni acest dar Ap Pavel recomanda sa se vorbeasca in limbi doar cu Dumnezeu, in particular.

Danut7 13.10.2010 16:50:26

Citat:

În prealabil postat de afaraploua (Post 296545)
vorbirea in limbi este intotdeauna o rugaciune in limbi, nu exista vorbire in limbi in sensul de a palavragi ceva.

eu zic sa nu folosim cuvinte mari ca intotdeauna ... ar putea fi chiar niciodata :)... ce rugaciune a fost la cincizecime? unde vezi tu vreun exemplu de "rugaciune in limbi" in afara cultelor protestante si neo-protestante?

Danut7 13.10.2010 16:54:20

În prealabil postat de Danut7 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif

P.S Asta nu e o explicatie

Citat:

În prealabil postat de afaraploua (Post 296545)

afaraploua 13.10.2010 17:42:35

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 296793)
unde vezi tu vreun exemplu de "rugaciune in limbi" in afara cultelor protestante si neo-protestante?

un exemplu edificator care imi vine acum in minte: la catolicii carismatici, turuie in limbi de nu-ti vine sa crezi!

afaraploua 13.10.2010 17:46:08

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 296690)
Cred ca momentan sunt singurul penticostal de pe forum; desi am zis ca ma las de teologie, incerc sa raspund de dragul tau:

Nu te lasa de teologie, este ca si cum te-ai lega baticul, sa nu mai vezi nimic, sa nu mai auzi nimic, doar sa traiesti in universul tau.

Danut7 13.10.2010 17:51:53

Citat:

În prealabil postat de afaraploua (Post 296808)
un exemplu edificator care imi vine acum in minte: la catolicii carismatici, turuie in limbi de nu-ti vine sa crezi!

catolicii carismatici sunt un fel de secta in comuniune cu BC.. ma refeream la scriptura, traditie , istorie, parinti..

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:53:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.