Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   AVORTUL! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=568)

krabu 06.06.2007 11:09:37

Ar trebui interzis.
Si ar trebui sa fie o actiune a mirenilor ortodoxi. Si ar trebui sa ajutam apoi copiii abandonati, fiecare cum poate. Sa se faca un fond, sa se ia cate unul acasa, cine poate.
Si apoi fiecare familie ar trebui sa doreasca sa faca cati copii va da Domnul. Sa nu separam placerea de rost. Ca nu a dat Dumnezeu placerea ca scop principal si copilul doar ca efect secundar. Ci Dumnezeu a binevoit, sa zicem ca a facut o surpriza omului, ca la conceperea copiilor oameni sa participe intr`o iubire calda. Stiti ca sunt exemple in lumea animala in care conceptia este violenta.

Eu cred ca noi toti din vremea asta uitam de rosturile lucrurilor bune. Este ca si cum atunci cand primim o coliva de pomana noi vrem sa luam doar bomboanele de pe coliva si sa luam si coliva doar cand avem noi chef. Este ca si cand am vrea bani dar sa nu muncim. Ca si cand am vrea sa mancam ciocolata dar sa nu ne ingrasam. Ca si cum vrem sa fim si populari si sa avem intimitate. Ca si cum am vrea sa fim crestini ortodoxi dar sa nu mergem tot timpul duminica la biserica sau sa nu ascultam tot timpul de preot etc. Iar etc-ul asta este poate prea mare pentru ceea ce facem fata de ce ni se cere.

Dar poate e cam mult.

PET 06.06.2007 13:01:51

Nu ti se pare ca daca s-ar interzice avortul, atunci ortodoxii si-ar impune credinta cu forta?

Sebastiana 06.06.2007 15:00:16

:)Pet,crestinii originali,autentici si adevarati ortodocsi nu impun credinta cu forta nimanui,nu vorbi tu d.p.d.v.al sectarilor si al prozelitilor,ca te afli intr-o foarte mare eroare.Eu,cand veneau sectantii,chipurile sa ma converteasca,mai rau fugeam de ei, ii ocoleam si evitam;cu cat vrei sa te impui cu forta si sa intri in sufletul omului,uneori chiar mai mult decat e normal si decat trebuie,daca el nu vrea,mai rau faci si strici,si il determini sa fie reticent,retinut si rezervat atunci cand il obligi sa creada in Dumnezeu asa cum vrei tu,si nu cum crede el,omul de fapt este liberul arbitru si nici Dumnezeu nu obliga pe nimeni,asadar de ce ar obliga cineva sau ar impune cuiva ceva cu forta?.Nici Dumnezeu nu ne obliga sa credem cu forta,aceasta se intampla voluntar sau involuntar;cine cauta sa atraga cu lingusiri si cu vorbe frumoase,dulci,mieroase si prefacute,si mai rau face daca nu lasa pe Dumnezeu sa lucreze in inma si sufletul fiecaruia dintre noi cu minunile Lui,semnele Lui si Iubirea Lui manifestata fata de noi direct sau indirect, atat prin oameni dar si prin animale.

Sebastiana 06.06.2007 15:29:53

:)Aaa,si inca ceva foarte important pentru tine de retinut:daca tu ai fi fost avortat sau avortata,depinde ce esti(fata sau baiat),asta nu mai am eu de unde sa mai stiu,tu stii mai bine,acum nu ai mai fi fost in viata si asadar nu ai mai fi scris in prezent pe forum;)

krabu 06.06.2007 17:19:10

Pet.

Am spus ca ar trebui sa fie o miscare ortodoxa in acest sens pentru ca avortul contravine credintei noastre. Avortul nu este acceptat de BO si asa ar trebui sa fie perceput si de credinciosi.

Ideal ar fi ca toti crestinii ortodoxi sa nu faca avort. Iar cu privire la avort lucrul urat consta in dezinformare. De la 3 saptamani copilul are deja inima. De la 4 saptamani are oase. Stii Pet ca la 2 luni jumate, doctorul cu chiureta rupe oasele copilului (are cap,ochi, gurita, urechi, manute si picioruse!!!) ca sa`l scoata in uter? Iar daca se face cu vidare, chiuretajul scoate o masa de carne cu oase zdrobite?

Si lucrul rau este ca este cu adevarat o conspiratie in aducerea in fata opiniei publice al acestui adevar. Este adevarat Pet ca tu stiai ca pana la trei luni copilul este asa un amestec amorf de gelatina fara viata proprie????

Cei care sunt de acord cu avortul, daca puteti sa va uitati (eu nu am putut), aveti un link cu adevarata fata a avortului:

http://www.vreausaaflu.ro/

Va_iubesc 06.06.2007 18:51:27

Citat:

În prealabil postat de krabu

Krab drag, foarte bun site. Eu ma gandesc ca ar fi bine sa se puna astfel de informatii in toate clinicile, spitalele si cabinetele de ginecologie. Oare femeile sunt informate de ce se intampla acolo? Ce face biserica in sensul asta? Exista organizatii care sa se ocupe de asa ceva? Ce putem sa facem noi?

La ultima intrebare chiar v-as ruga sa raspundeti. Sa vedem ce se poate face si sa trecem la actiune. Altfel am senzatia ca privim de pe margine si stam cu bratele incrucisate. Sigur Hristos nu e bucuros de o astfel de atitudine. Hai sa ne gandim impreuna la ce putem sa facem. Eu nu sunt in Romania sa fac o "inspectie" prin aceste locuri sa vad ce se intampla, dar va rog poate stie cineva, poate merge cineva sa vada si sa ne gandim ce ar trebui facut.

Elena

krabu 06.06.2007 18:59:58

Biserca face. Crestinul nu face.

Acest site este sustinut de Asociatia Pro Vita, a preotului Nicolae Tanase de la Valea Plopului care creste singur 250 de copii salvati de la avort. Evident ca viata acestor copii este tinuta si salvat de biserica.

Si noi crestinii trebuie sa facem ceva.

Sylvie 06.06.2007 20:05:39

Da,sigur ca trebuie sa faca toti ceva.Eu stiu deja un Preot care se straduieste din rasputeri sa scrie si sa trimita articolele lui,tuturor celor interesati.Scrie despre toate temele posibile inselatoare ale zilelor noastre.Acestea pot ajunge prin Spitale,pe la Scoli,s.a.Noi nu putem face ceva in acest sens?

D.C. 06.06.2007 20:10:08

ma alatur si eu voua. sa incercam sa facem ceva CONCRET!1

Silviu 06.06.2007 20:12:27

De condamnat.Este un pacat si anume crima.Criminale sunt mamele care fac asta.Doar observ,nu judec.

Va_iubesc 06.06.2007 20:29:46

Citat:

În prealabil postat de Silviu
De condamnat.Este un pacat si anume crima.Criminale sunt mamele care fac asta.

Silviu draga,

Daca acele femei sunt "criminale", nu mai putin si sotii lor. Am intalnit un caz de femeie care avea 12 avorturi. Avea 4 copii si 12 avorturi. 12!!! Eu m-am apucat cu mintea mea sa judec situatia si sa vad, ca si tine, o "criminala". Apoi am aflat conjunctura. Sotul lucra la oras si pe ea o lasa intr-o camera la tara. Atata aveau: o camera. Ea l-a rugat sa o ia cu el la oras, dar el nu a vrut, pretextand ca "asa fac si ceilalti din sat" (spiritul de turma). Si el venea sambata, ramanea cu ea cateva ora...cat sa ramana insarcinata si apoi pleca la rudele lui. Deci femeia asta isi vedea sotul cateva ore pe saptamana. Atat. Asta mie chiar mi se pare criminal.

Si apoi el, cand ea ii spunea ca vor avea un copilas, o batea si nu-i mai vorbea, nu-i mai dadea niciun ban, nici pentru ceilalti copii, nu mai trecea pe acasa cu saptamanile. Si ea ajungea la avort. Oare cine e criminal in toata situatia asta? Nu spun ca ea n-ar fi avut nicio vina, nu! Dar cum vom fi judecati si dupa efectele faptelor noastre, eu cred ca si el duce povara acestor pacate.

Si daca noi nu facem nimic pentru ca oamenii sa constientizeze gravitatea acestui pacat, si noi vom purta urmarile acestui flagel si vom fi vinovati de el. Asa ca hai sa facem ceva!

Elena

Va_iubesc 06.06.2007 20:40:44

Eu cred ca primul lucru de facut e sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne arate ce ar dori El sa facem pentru ceilalti.

Ma gandesc ca ar fi bine sa stim cateva aspecte:
1. daca in clinici si spitale oamenii care ajung sa ceara un avort sunt informati de ce inseamna, consecinte, etc.
2. daca biserica face ceva in sensul asta si ce;
3. ce face mai exact Provita si daca ne poate pune la dispozitie material ca sa facem pliante de informare, afise, sau altceva;
4. cred ca trebuie sensibilizati oamenii si prin filme de informare. Am fost la o expozitie de orhidee si inainte de a intra in expozitie treceai o jumatate de ora sa vezi un film ca sa intelegi mai multe despre orhidee. Tot la fel am mai fost altadata la o expozitie de fluturi si tot asa vedeai un film inainte de a intra in expozitie. E foarte important, ca iti dai seama si de partea "nevazuta", nu numai de cea observabila;
5. eu cred ca daca avem un plan clar de lucru, vom gasi si sponsori, numai sa vrem sa facem ceva.

Ce ziceti? Cine e dispus sa dea o mana de ajutor in sensul asta?

Elena

Sebastiana 06.06.2007 20:52:11

:)Va_iubesc,si eu sunt de acord cu punctul tau de vedere referitor la faptul ca,din pacate,barbatii acuza direct sau indirect, si condamna numai pe fata sau pe femeie de parca numai ea singura poate concepe copilul,cum ar crede asa ceva cand sunt si ei direct implicati in aceasta si cu fapta,si cu sfatul si cu vorba de ocara, dar,de asemenea,si cu platirea in bani sau cu pumnii in pantece si in cap sau alte parti ale corpului a unei astfel de crime implicand totodata si pe altii la crima,respectiv doctorul,asistentele si asistentii,studentii rezidenti,anestezistul,sau batranele de pe la tara,care vin cu tot felul de practici,care mai de care mai dubioase,etc.

Ioana_D 06.06.2007 20:56:53

Salut!
Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre avort, respectiv filmulete cu avort puteti intar pe acest link
http://www.ortodoxmedia.com/recording_cat.php?rc_id=6

Eu l-am mai pus o data, nu stiu daca ati intrat, dar mi se pare foarte interesant, sunt niste filme si o conferinta tinuta de doamna doctor Cristina Todea impreuna cu inca o doamna doctor si un preot.
Imi cer scuze ca repet, dar poate nu toti au citit mesajul meu in care am mai scris despre asta.
Pro Vita are si un site www.provita.ro
Nu stiu foarte multe despre actiunile organizate de Pro Vita, si eu incerc sa ma informez, dar stiu ca a organizat manifestatii impotriva avortului, o prietena de-a mea chiar a participat.
Sper sa va fie de ajutor.

Doamne ajuta!
Ioana

Va_iubesc 06.06.2007 21:03:54

Citat:

În prealabil postat de Ioana_D
Salut!
Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre avort, respectiv filmulete cu avort puteti intar pe acest link
http://www.ortodoxmedia.com/recording_cat.php?rc_id=6

Eu l-am mai pus o data, nu stiu daca ati intrat, dar mi se pare foarte interesant, sunt niste filme si o conferinta tinuta de doamna doctor Cristina Todea impreuna cu inca o doamna doctor si un preot.
Imi cer scuze ca repet, dar poate nu toti au citit mesajul meu in care am mai scris despre asta.
Pro Vita are si un site www.provita.ro
Nu stiu foarte multe despre actiunile organizate de Pro Vita, si eu incerc sa ma informez, dar stiu ca a organizat manifestatii impotriva avortului, o prietena de-a mea chiar a participat.
Sper sa va fie de ajutor.

Doamne ajuta!
Ioana

Cred ca o solutie ar fi sa-l sunam pe Pr. Tanase sa discutam. El stie cred ce ar trebui facut pentru informarea oamenilor si ne-ar putea ghida. Ce ziceti? Daca il cunoaste cineva, ii poate pune intrebarea "Ce se poate face pentru o informare a oamenilor privind avortul?".

Elena

erzbet 06.06.2007 21:42:32

Este interesanta actiunea pe care doriti sa o faceti, dar nu stiu in ce masura veti reusi sa ajutati oamenii, statistic vorbind. Dar in fine, oricum este ceva, macar s-a trecut de la clasica concluzie "are Dumnezeu grija" si s-a ajuns la ceva concret
Intrebarea lui PET a fost buna dar eu tot nu m-am lamurit. Daca ar trebui interzis(dpdv legal) asta nu inseamna ca intervii cu brutalitate si fara drept in liberul arbitru dar de Dumnezeu?
Sa se interzica in cadrul BO, sa se organizeze campanii, sfaturi, ajutor moral si financiar, asta e altceva....dar eu cred ca interzicerea lui dpdv este o mare greseala; avem exemplu perioada comunista

Sebastiana 06.06.2007 22:33:53

:)erzbet,si daca era interzis avortul,asta nu inseamna ca fetele sau femeile nu faceau chiuretaje in ascuns si,din pacate,mai si mureau in timpul acestuia,dar mai si apelau chiar la tot felul de batrane,eu le-as zice mai degraba babe acelor femei care luau viata cuiva,viata data de Dumnezeu iar nu de altcineva,fara sa IL intrebe pe Dumnezeu care,bineinteles ca,nu ar sfatui-o sa faca crima din moment ce EL da viata,fara sa intrebe pe cel nenascut daca vrea sau nu sa se nasca,dar se consulta si intreaba pe cel cu care a facut copilul si care acesta,in anumite cazuri,o bate cu pumnii si cu picioarele in pantece si in alte parti ale corpului,ii mai da si bani de avort(plateste crima),daca ii mai si da de multe ori pe aceia,o mai si sfatuieste tare prost sa se descotoroseasca de copil,??? de parca el l-ar naste si nu ea,sau de parca el ar trece prin chinurile si cosmarurile iadului,si nu ea.???

D.C. 06.06.2007 23:05:04

putem formula o petitie catre pr tanase semnam toti si o trimitem . ce spuneti?

maria55 07.06.2007 08:54:43

Si in tarile vestice se duce campanie impotriva avortului .

De ex. nu se ajunge la doctor decat dupa ce ai trecut pe la biroul Bisericii locale unde iti da informatiile necesare .

Nu stiu de ce atata agitagie !
Multe state fac cate cava , e crestineste ,e normal ,si e inca liber .

maria

Sylvie 07.06.2007 12:17:18

In Spitale,Clinici este cel mai indicat sa existe CEVA,care sa atraga atentia asupra acestui lucru MEDICILOR,ASISTENTELOR,STUDENTILOR SI ELEVILOR PRACTICANTI IN ACEST DOMENIU,MEDICAL, dar si PACIENTILOR(atat FEMEILOR,cat si BARBATILOR)...:).Cine lucreaza pe acolo si nu numai,ar putea sa faca ceva bun in acest scop...:).
De asemenea prin Caminele Studentesti cred ca ar mai trebui facut ceva...???.

Va_iubesc 07.06.2007 13:22:12

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
In Spitale,Clinici este cel mai indicat sa existe CEVA,care sa atraga atentia asupra acestui lucru MEDICILOR,ASISTENTELOR,STUDENTILOR SI ELEVILOR PRACTICANTI IN ACEST DOMENIU,MEDICAL, dar si PACIENTILOR(atat FEMEILOR,cat si BARBATILOR)...:).Cine lucreaza pe acolo si nu numai,ar putea sa faca ceva bun in acest scop...:).

Excelente raspunsuri. Nu ma gandisem la caminele studentesti, dar cred ca e intr-adevar foarte important sa fie informare si acolo. Deci terenul de actiune: caminele studentesti si spitalele/clinicile. Cum informam? Facem niste afise destul de mari despre avort? Cu etapele vietii copilasului ca sa se constientizeze ca el exista din prima clipa? Si dam niste adrese de site-uri unde se pot gasi informatii mai multe? Informam si despre Pr. Tanase si indrumam spre biserica?

Oare ar trebui a se faca informarea si in licee?

Ar trebui sa gasim oameni in toata tara, sa avem lista caminelor, a spitalelor/clinicilor, sa facem afisele si sa le distribuim. Pentru imprimare o sa incerc sa gasesc niste fonduri. Trebuie totusi sa luam legatura cu provita sa vedem ce fac ei si ce ne sfatuiesc. Un telefon la Pr. Tanase nu strica sau poate dau o fuga cand ajung in tara pana acolo. Poate mergem mai multi. Cu ocazia asta ne mai cunoastem si noi. Vedem care pe care se considera habotnic si extremist... :)

Elena

Ioana_D 07.06.2007 17:05:18

Citat:

În prealabil postat de Va_iubesc
Citat:

În prealabil postat de Sylvie

Excelente raspunsuri. Nu ma gandisem la caminele studentesti, dar cred ca e intr-adevar foarte important sa fie informare si acolo. Deci terenul de actiune: caminele studentesti si spitalele/clinicile. Cum informam? Facem niste afise destul de mari despre avort? Cu etapele vietii copilasului ca sa se constientizeze ca el exista din prima clipa? Si dam niste adrese de site-uri unde se pot gasi informatii mai multe? Informam si despre Pr. Tanase si indrumam spre biserica?

Oare ar trebui a se faca informarea si in licee?

Ar trebui sa gasim oameni in toata tara, sa avem lista caminelor, a spitalelor/clinicilor, sa facem afisele si sa le distribuim. Pentru imprimare o sa incerc sa gasesc niste fonduri. Trebuie totusi sa luam legatura cu provita sa vedem ce fac ei si ce ne sfatuiesc. Un telefon la Pr. Tanase nu strica sau poate dau o fuga cand ajung in tara pana acolo. Poate mergem mai multi. Cu ocazia asta ne mai cunoastem si noi. Vedem care pe care se considera habotnic si extremist... :)

Elena

Salut!

In primul rand mi se pare foarte frumoasa initiativa voastra.

Sa nu credeti ca vreau sa va tai elanul, departe de mine aceasta intentie, dar m-am gandit totusi ca trebuie sa fim si realisti. In spitale va fi cam greu sa se faca ceva, ganditi-va ca medicii care fac avorturile nu vor sta sa priveasca(,) cum cineva le spune potentialelor paciente ca ceea ce vor sa faca e pacat si incearca sa le convinga sa renunte la ideea de a face acel avort, asta ar insemna ca le "ia painea de la gura", adica se fac bani frumosi din avorturi si medicii nu ar aproba o astfel de actiune...din cate stiu eu, pentru a lipi afise intr-un spital e nevoie de aprobare, pentru o campanie de informare in spital e nevoie de asemenea de aprobare, si cine sa o dea? medicii care traiesc de pe urma avorturilor? nu prea cred...ar fi nevoie sa gasim crestini la conducerea spitalelor, dar si asa nu e tocmai usor...stiu ca s-au incercat astfel de actiuni in clinicile de ginecologie, chiar stiu o povestioara tare trista pe care o sa v-o impartasesc : o femeie care astepta pentru a-i veni randul la operatie (avort evident) a reusit sa fie convinsa sa renunte (nu de medici, ci de cineva cu bune intentii) dar a venit asistenta care trebuia sa asiste la operatie si care lua si ea bani de pe treaba asta si a convins-o din nou sa faca avortul...ce vreau sa spun prin asta? ca trebuie sa ne gandim ca desi noi poate reusim sa semanam indoiala in sufletul acelor femei si poate merg acasa fara sa faca avortul, nu se stie daca ziua urmatoare nu se vor intoarce, impinse fiind de "prieteni" sau chiar de medicul lor ginecolog...s-au incercat multe lucruri despre care poate nu se stie, dar initiativele nu au fost prea bine primite de oamenii care aveau de pierdut de pe urma lor. Chiar si in licee, cand eram eu in liceu s-a tinut o ora despre avort si metode contraceptive, cu filmulete in care arata ce se intampla pe viu in timpul unui avort, dar aceste actiuni nu au fost primite prea bine de oamenii cu functii inalte, pe unii dintre colegi i-a impresionat ( din pacate prea putini) iar pe altii i-a lasat rece sau chiar i-a amuzat (in special pe baieti :) dar nu numai). Oricum e nevoie de aprobare pentru asa ceva, am participat si eu la campanii impotriva consumului de alcool si a cancerului de san in licee si e nevoie sa fie organizata bine actiunea si sa aiba sprijin.

Ideea mea e ca e nevoie de multa munca, rabdare si realism, astfel de actiuni aduc multe satisfactii, dar pot aduce si mari dezamagiri. Oricum e buna ideea cu Pro Vita in sensul ca o astfel de actiune are mai mult succes daca are un sprijin important si Pro Vita se ocupa de ceva vreme de asa ceva. Din cate stiu eu, se poate lucra ca si voluntar in aceasta organizatie.

Si eu sunt voluntara intr-o organizatie nonguvernamentala si nu sunt intotdeauna sprijinite actiunile acestor organizatii, trebuie intalniti oameni binevoitori pe care cu greu ii gasesti daca nu au si ei un profit de pe urma lor.

Eu zic Doamne ajuta pentru ca cred ca se poate face ceva cu multa vointa si incredere, dar e nevoie de timp si rabdare. Sper sa nu intelegeti gresit mesajul meu pentru ca nu vreau sa va descurajez, dar m-am gandit ca ar fi de folos sa fim si realisti :) Asa vad eu lucrurile

Doamne ajuta!
Ioana

maria55 07.06.2007 19:07:43

Obligatia la informatie este reglementata prin lege in alte parti .
Poate se gandesc si ai nostri .

Asa se elimina orice situatie neplacuta , jigniri proteste etc.
Si alte Biserici au luptat pentru acest drept .
Ortodoxii nu fac exceptie .

E o problema mondiala :)
maria

Sylvie 08.06.2007 11:53:36

Dannsan,pe tine CE TE DOARE...????

Abell 08.06.2007 13:45:48

Cantecul unui copil nenascut:
http://www.youtube.com/watch?v=tzoxJ05Y1d4&mode=related&search=]http://www.youtube.com/watch?v=tzoxJ05Y1d4&mode=related&search=

vsovi 08.06.2007 14:29:44

Dannsan, interesante sunt incercarile tale poetice, oricum de un oarecare talent literar modern... un fel de strigate catre oameni mortzi... da, mie imi fac bine ca si eu sunt de la o vreme un fel de mort care mai are pe spate inca catziva mortzi... poate ne trezeshti... n-ar fi chiar rau. Dar dannesanne timpanele-s bune, problema este ca deshi auzim ce zici nu ne prea vine sa ne dam jos din spinare... ???
-iar daca ne intoarcem la avort... atunci cred ca s-au scris destule la acest subiect... doar ca cei interesatzi nu prea dau pe aici ca sa citeasca... asha ca le recitim NOI... sperand ca ne ajuta la ceva... si ne apropie de Cineva... :dontgetit:

Abell 09.06.2007 13:40:34

Citat:

În prealabil postat de Abell
Cantecul unui copil nenascut:
]

Ascultati aceasta melodie
Sper ca multi sa o auda
]

Abell 09.06.2007 13:43:30

Voiam sa mai pun adata link dar cred ca nu reusesc sa pun tag-ul... daca nu merge copiati link ca sa puteti vedea clip

http://www.youtube.com/watch?v=tzoxJ05Y1d4&mode=related&search=][/

Laurentiu 10.06.2007 12:53:37

Citat:

În prealabil postat de dillema
Citat:

În prealabil postat de Laurentiu
In primul rand eu nu pun citate cum imi convine mie si cum Invata Biserica lui Hristos fara de care nimeni nu se poate mantui..cei ce merg de capul lor fara biserica ori duc o viata care nu se raporteaza aproape deloc la invatatura crestina, ori se duca la alte secte - din doua una
E clara situatia daca contrazici si marii duhovnici mi-am dat seama ce fel de crestin-ortodoxa esti ..
In al doilea rand daca nu ai copii nu cred ca poti pune tu in discutie durerea sarcinii si numai o femeie care a trecut prin asta.
Tocmai de aceea am pus-o pe Sallie Tisdale ...ca numai femeiele ca ea pot fi de acord cu avortul. Pentru ca o femeie cu adevarat credincioasa nu ar face niciodata asa ceva.
Feminismul tocmai asta inseamna:
Din punctul meu de vedere pot caracteriza aceste femei astfel:
Femeia libertina, usuratica care niciodata nu-si va raporta viata la invatatura crestina, nu-i place sa asculte de nimeni si de nimic cand ia o hotarare {mai ales de preotii bisericii} iar daca asculta in cel mai bun caz se consulta cu cei care duc o viata asemanatoare cu a ei {rupti de invatatura bisericii...
Cat despre mustrare nici nu vrea sa auda ..nu vrea sa primeasca ea mustrarea ..pentru ca se considera ca stie prea multe si nu poate sa-i dea ei lectii un simplu slujitor din biserica lui Hristos {preotul}

[color=red]Cum sa vina ea sub patrafir sa-si spuna pacatele??
Ea care stie totul?...intunecata de fumul mandriei ![/color]

In context fiecare este "liber"?? sa faca ceva...desi multi au o conceptie ciudata asupra termenului de libertate..???

Dar iei doar ce iti convine...postarea ta e de-a dreptul postarea unui "crestin" si nu crestin. Unde e toleranta, iubirea crestineasca? si iata ai dat dovada si de JUDECATOR. felicitari:) Iaca ai aruncat piatra...ai grija sa nu vina asupra ta.

Esti un adevarat ...(pune tot ce doresti matale)...dar ce sa facem te iertam si ne rugam pentru tine. Esti fara experienta si vorbeste gura fara tine

Pai da hai sa fim toleranti ...ce mare branza dupa dilema toleranta fara dreapta socoteala ..."viata ideala"??? Hai sa fim toleranti si cu desfraul hai sa fim toleranti cu toate ca nu ne mai trebuie infranare.
Hai sa fim si noi crestinii tolerantii si cu avortul CA dupa Domnul vsovi trebuie sa il citam pe Parintele Pimen care oricum sigur nui ar fi de acord cu Avortul...
Dilema draga nu te-a plesnit nimeni cu vreo piatra am discutat despre avort si despre consecintele care le are in realitate si care pentru tine nu exista.
De Judecat are cine sa judece VA Judeca Dumnezeu dar judecata cu verdict atunci la judecata va fi prea tarziu acum mai este timp.
Eu am incercat sa dezbat subiectul in viziunea Marilor Duhovnici si a Sfintilor
Ca tu te-ai simtit lovita de vreo piatra asta este Partea a doua..
Ai auzit : Ascultati de mai marii vostru
E bine ca povatuitorii sa graiasca totdeauna din constiinta slujirii lui Hristos, ca in fata lui Hristos si atunci vor fi blanzi intru dojana si smeriti intru mustrare

Laurentiu 10.06.2007 13:00:44

Marele Iuda de Pr. Arsenie Boca
Trădătorul ... Omul care L-a vândut și pe Dumnezeu. Omul cu suflet meschin, îngust, orbit.
Unii au căutat să-l prezinte dimpotrivă: pătruns de un ideal al neamului său - dezrobirea politică a lui Israel. Cum că Iisus îi înșela așteptările. Deci avea dreptate să apere pe Israel de un "om" care-l conducea contrar intereselor sale. Au dreptate. Dar atâta dreptate câtă poți da unui om care raționează just pe principii false. Israel a refuzat să-l considere pe Iuda printre eroii neamului. Conducerii lui Israel îi trebuia doar un trădător. S-a prezentat Iuda. "Iar ei s-au bucurat și s-au tocmit să-i dea bani".

Pe urmele explicației

Fariseii cu gândul ucigaș în inimă erau deja "fii diavolului". Le-a spus-o Iisus în templu (Io an 8, 44. Le mai trebuia un mijlocitor. Și-a intrat satana în Iuda (Luca 22, 3). Aceasta-i explicația faptului.

De acum Iuda nu mai este un anonim, de acum Iuda este o mare putere: a devenit o minune satanică. "Marele Iuda". Iată, (li se oferă) oamenilor mici o cale de a ajunge "mari". De acum Iuda va fi prototipul tuturor trădătorilor.

Iuda va avea ucenicii lui până la sfărșitul lumii, care aceeași treabă o vor face, vânzând țara, religia, neamul, reclamând stăpânirilor, trădând, dând la moarte: părinți, copii, frați, surori, bărbați, preoți, sfinți, popoare ... Iuda, multiplicat, mereu îl vinde pe Iisus.

Fii diavolului îi cumpără lui Iuda ucenici. Și cu prețuri derizorii, fiindcă se îmbie mulți.

Explicația lui Iuda

Credea în Dumnezeu dar nu credea in Iisus. Izbăvirea politică a lui Israel o punea mai presus de marea operă a lui Iisus: mântuirea omului; pe aceasta nu o înțelegea (și mulți nu o înțeleg nici până azi).

Se crampona într-o contradicție surdă cu Iisus. Nu l-au putut scoate din contradicție nici darurile excepționale, pe care le-a dat Iisus la toți, nu-l lărgise sufletește nici însăși iubirea, care strălucea în Iisus (Tradiția spune că pe Iuda îl rodea invidia că Iisus îl iubea mai mult pe Ioan). Adevărul n-a încăput în Iuda cum n-a încăput nici în farisei. Structura lui Iuda era o dezordine, (dizarmonie), un haos! De aceea satana întru ale sale a intrat.

Explicația metafizică este și mai grea

După Scriptură, a fost cineva prevăzut cu trădarea. Este scris și prețul, și ce s-a făcut cu prețul trădării. Nu este scris ce se va alege cu vânzătorul, semn ca Dumnezeu n-ar fi vrut sinuciderea lui.

Deci, daca în planul Providenței era prevăzută moartea "cea de bunavoie" a lui Iisus, fără ca aceasta să fie o sinucidere ci o jertfă prin mijlocirea lui Iuda, acesta (Iuda) nu și-ar fi atras pierderea mântuirii dacă nu se sinucidea.

Vânzarea și apoi răstignirea lui Iisus l-au aruncat pe Iuda în deznădejde, cu care satana și-a aruncat ucenicul în zghilțul unui ștreang, din care l-a mai arucat o data, cu capul în jos și căzând cu capul înainte, a crăpat pe la mijloc și "i s-au vărsat toate măruntaiele lui" (Faptele Apostolilor 1, 1-18)

De atunci este desenat de zugravi, pe genunchii lui Lucifer, ca cel mai iubit fiu al diavolului, fiul pierzării.

A fost sau nu predestinat Iuda?

Putea să fie și altul. El s-a ales! El!

Libertatea lui a cedat ispitei, ca Adam în Rai.

Putea să nu cedeze? I s-a retras Harul?

Nu, i s-a dat ca și celorlalți! Dumnezeu n-are nici o vină. O are toată numai satana.

"Fiul Omului merge după cum Îi este rânduit; dar vai, omului aceluia prin care este vândut. Mai bine i-ar fi fost lui de nu s-ar fi născut" (L uca 22, 22)

Este misterul fiilor pierzării în care mârâie un rânjet de drac.

"La semn alerg", "dar nu mă socotesc să fi ajuns" (Filip eni 3, 14, 13), la starea de a nu mai putea păcătui. Așa își atrăgea luarea aminte Apostolul, care de fapt i-a luat locul (lui Iuda), între ucenicii lui Iisus.

irina77 15.06.2007 12:33:33

Ioana_D,
intr-un mesaj mai sus esti sceptica la reactia medicilor din spitale. N-ar trebui: sa stii ca nici lor nu le place sa faca avorturi, dar exista presiuni de diferite feluri. Personal activez intr-o filiala provita. Am intalnit deja doi medici la noi in oras care dupa ce au vazut filmele documentare despre dezvoltarea intrauterina refuza sa mai faca avorturi desi asta le-a scazut drastic veniturile. Mai multe filiale au trimis de 1 iunie o scrisoare tuturor medicilor de specialitate; seara 3 din acestia au intrat in direct la o emisiune organizata la tv si au laudat initiativa.

In alta ordine de idei, Clujul s-a luptat pentru o sectie de consiliere pre-avort in spital. Dna dr Christa Todea-Gross a incheiat un protocol cu Inspectoratul Scolar pentru a tine ore de "Educatie sexuala bazata pe principii crestine" in licee. Materiale sunt foarte multe, intrati pe www.provitabucuresti.ro si sapati putin, puteti si solicita un pachet informativ cu cd-uri si carti, practic orice filiala provita (craiova, brasov, constanta, galati, bucuresti), sau cei de la Iasi (centrul InfoAdolescent) va pot furniza aceste pachete gratuit. Informati-va de asociatia provita ortodoxa cea mai apropiata de zona unde traiti si intrati intr-un cadru organizat. Unde-s multi, puterea creste.

vsovi 15.06.2007 15:42:32

Laurentziu, te-am trimis la parintele Pimen nu pentru a da citate din el, ci la propriu, ca ma gandeam ca ai avea ce intreba shi invatza ca shi asa ai spus ca ai obiceiul sa mai mergi pe la manastiri, fiindca mie mi-au ajutat vorbele lui pe care le-am auzit prin TV... shi daca dai citate macar de ce nu le inlocuieshti caracterele care sti ca apar aiurea. Multzumesc ca m-ai inDomnit in sens ironic, iar pe dillema de ce o faci preatoleranta shi-i pasezi desfraul pe cocoashe cand a fi tolerant nu inseamna a tolera pacatul(+ al tau + alcelui pe care il tolerezi) ci a-l primi ca pe fratele tau pe cel pacatos, pe oricare seaman de-al nostru. Nu asta inseamna a fi creshtin ortodox? A fi tolerant cu aproapele shi intolerant cu pacatele tale?

Shi apoi despre Iuda ce sa zic, ce spune parintele Arsenie Boca... mie mi-e frica de stilul sectar ortodox al domniei tale... nu shtiu sa-l explic dar il observ la domnia ta... fireshte ca shi in ochii mei shed cateva barne... dar iata ca printre el o vad shi pe a domniei tale :):cool:

Dannsan, iar ai dreptate multa in ce ai scris doar ca in timp itzi vei cizela shi raspunde mai bine la nedumeririle domniei tale, de ce dau unii citate, de ce spun unii ce doar ce spun shi sfintzii parintzi, de ce trebuieshte ascultat de maimarii noshtrii cum zice Lavrentziu de ce nu are sens sa ne zicem doar parerea noastra shi multe alte lucruri pe care dillemioara incerca sa ni le faca cunoscute... :)

Laurentiu 15.06.2007 22:07:54

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Laurentziu, te-am trimis la parintele Pimen nu pentru a da citate din el, ci la propriu, ca ma gandeam ca ai avea ce intreba shi invatza ca shi asa ai spus ca ai obiceiul sa mai mergi pe la manastiri, fiindca mie mi-au ajutat vorbele lui pe care le-am auzit prin TV... shi daca dai citate macar de ce nu le inlocuieshti caracterele care sti ca apar aiurea. Multzumesc ca m-ai inDomnit in sens ironic, iar pe dillema de ce o faci preatoleranta shi-i pasezi desfraul pe cocoashe cand a fi tolerant nu inseamna a tolera pacatul(+ al tau + alcelui pe care il tolerezi) ci a-l primi ca pe fratele tau pe cel pacatos, pe oricare seaman de-al nostru. Nu asta inseamna a fi creshtin ortodox? A fi tolerant cu aproapele shi intolerant cu pacatele tale?

Shi apoi despre Iuda ce sa zic, ce spune parintele Arsenie Boca... mie mi-e frica de stilul sectar ortodox al domniei tale... nu shtiu sa-l explic dar il observ la domnia ta... fireshte ca shi in ochii mei shed cateva barne... dar iata ca printre el o vad shi pe a domniei tale :):cool:

Dannsan, iar ai dreptate multa in ce ai scris doar ca in timp itzi vei cizela shi raspunde mai bine la nedumeririle domniei tale, de ce dau unii citate, de ce spun unii ce doar ce spun shi sfintzii parintzi, de ce trebuieshte ascultat de maimarii noshtrii cum zice Lavrentziu de ce nu are sens sa ne zicem doar parerea noastra shi multe alte lucruri pe care dillemioara incerca sa ni le faca cunoscute... :)

Vezi prea bine ca se tolereaza avortul si o dai aci la-ntoarsa
Incerci sa prezinti patimile ca frumose si placute .
DAr tu esti pe aceeasi unda cu Dilema ia vedeti nu va sociati amndoi ca va potriviti de minune.

Ioana_D 16.06.2007 10:47:59

Citat:

În prealabil postat de irina77
Ioana_D,
intr-un mesaj mai sus esti sceptica la reactia medicilor din spitale. N-ar trebui: sa stii ca nici lor nu le place sa faca avorturi, dar exista presiuni de diferite feluri. Personal activez intr-o filiala provita. Am intalnit deja doi medici la noi in oras care dupa ce au vazut filmele documentare despre dezvoltarea intrauterina refuza sa mai faca avorturi desi asta le-a scazut drastic veniturile. Mai multe filiale au trimis de 1 iunie o scrisoare tuturor medicilor de specialitate; seara 3 din acestia au intrat in direct la o emisiune organizata la tv si au laudat initiativa.

In alta ordine de idei, Clujul s-a luptat pentru o sectie de consiliere pre-avort in spital. Dna dr Christa Todea-Gross a incheiat un protocol cu Inspectoratul Scolar pentru a tine ore de "Educatie sexuala bazata pe principii crestine" in licee. Materiale sunt foarte multe, intrati pe www.provitabucuresti.ro si sapati putin, puteti si solicita un pachet informativ cu cd-uri si carti, practic orice filiala provita (craiova, brasov, constanta, galati, bucuresti), sau cei de la Iasi (centrul InfoAdolescent) va pot furniza aceste pachete gratuit. Informati-va de asociatia provita ortodoxa cea mai apropiata de zona unde traiti si intrati intr-un cadru organizat. Unde-s multi, puterea creste.

Draga Irina,
Ceea ce ai scris ma bucura foarte mult, nu stiu multe despre activitatile Pro Vita, doar din auzite pentru ca nu am fost personal sa ma interesez, dar ma bucura ce spui tu. Chiar imi doream sa merg si eu sa vad ce se face la aceasta asociatie si daca pot fi de folos cu ceva, ca si voluntar, dar din lipsa de informatie si de timp, inca nu am ajuns pe-acolo. Oricum, pana la urma nadajduiesc sa aflu mai multe, poate o sa scrii mai multe pe forum daca stii :)
E adevarat ca in mesajul de mai sus nu eram prea optimista in legatura cu reactia medicilor :D , imi spuneam parerea asa din ce mai stiu si eu, dar imi pare bine ca nu am dreptate, ar fi frumos ca sa fie cat mai multi medici care sa-si dea seama ca avortul este o crima si sa nu mai faca. Da, intr-adevar sunt presiuni, si la asta ma refeream poate nu am fost destul de explicita, dar sa dea Dumnezeu ca in ciuda presiunilor, sa vina ziua in care medicii ginecologi sa spuna STOP avorturilor si sa refuze sa le mai faca. Poate suna cam idealist :D Oricum ma bucura ceea ce ai zis, nu stiam de emisiunea aceea, stiu ca sunt medici ginecologi care si-au dat seama cat de gresit e ceea ce fac si au renuntat, sa dea Dumnezeu sa fie cat mai multi :)
Ce vroiam sa spun eu prin mesajul de mai sus e ca astfel de actiuni nu sunt totdeauna bine primite tocmai de acei oameni care fac presiunile de care ziceai si tu si din pacate inca mai sunt medici care fac avorturi si nu realizeaza cat de mult gresesc, dar oricum nu trebuie sa renuntam, Dumnezeu e cu noi si cinste oamenilor care lucreaza cu Pro Vita si alte organizatii care lupta impotriva avorturilor si nu numai (exemplu: impotriva consumului de alcool, droguri s.a.)

Chiar te-as ruga sa imi spui cum ai ajuns la Pro Vita si ce ar trebui facut daca vrem sa ajutam si noi. Multumesc :)

Doamne ajuta!
Ioana

erzbet 16.06.2007 11:43:35

VOm ajunge ca in Anglia cand membrii pro vita arunca cu pietre in geamul doctorilor care fac avort...de iti mai e si teama ca medic sa iti practici meseria. Si pentru ca suntem in Romania vom ajunge ca in comunism, vom apela iar la babisme si vor muri femei pe capete...este inadmisibil sa se interzica avortul intr-o tara cu un nivel de trai atat de scazut, vom ajunge ca in tarile de prin Africa. Care este urmatorul pas? Interzicerea metodelor contraceptive? Va creste uimitor numarul persoanelor cu HIV, sifilis, etc.

Asociatia pro vita, in loc sa lupte pt interzicera avortului, ar trebui sa realizeze ceva concret, un ajutor material pentru tinerele gravide fara posibilitati.

"ginecologi sa spuna STOP avorturilor si sa refuze sa le mai faca. Poate suna cam idealist" mie imi suna a moarte, haos, comunism si indoctrinare

impact 16.06.2007 12:30:56

Citat:

În prealabil postat de admin
Pentru ca vad ca nimeni nu a deschis un topic legat de acest subiect m-am gandit sa fac eu acest lucru.

Astept parerile dumneavoastra vis-a-vis de avort.

Multumesc.

Avortul este printre cele mai mari pacate, strigator la cer.
Sa stiti ca toate problemele postate de anumite persoane, sunt ca rezultat al acestor avorturi, ma refer la persoanele cu copii, casatorite.

De aceea va rog sa dati mai departe sfaturi privitoare la acest pacat, in a nu-l savarsi, Ca multe altele.

Avortul inseamna ucidere de prunci. Acel copil care moare inainte de a se naste ajun ge in iad, iar mama care face acest lucru nu se poate numi ::mama::, de asemenea ajunge tot in iad daca nu se caieste. Femeile care au mai mult de 30 de avorturi nu cred ca mai are o sansa spre dobandirea vietii vesnice

Domnul sa ma ierte!!

erzbet 16.06.2007 12:34:11

"Femeile care au mai mult de 30 de avorturi nu cred ca mai are o sansa spre dobandirea vietii vesnice"

iti pot sugera sa faci acordul intre subiect si predicat :)
deci o femeie cu 29 de avorturi mai are o sansa minima, e bine de stiut.

Omul se naste si moare. Fatul nu poate muri din moment ce nu s-a nascut

irina77 16.06.2007 12:43:31

Citat:

În prealabil postat de Ioana_D
Chiar imi doream sa merg si eu sa vad ce se face la aceasta asociatie si daca pot fi de folos cu ceva, ca si voluntar, dar din lipsa de informatie si de timp, inca nu am ajuns pe-acolo. Oricum, pana la urma nadajduiesc sa aflu mai multe, poate o sa scrii mai multe pe forum daca stii :)

Chiar te-as ruga sa imi spui cum ai ajuns la Pro Vita si ce ar trebui facut daca vrem sa ajutam si noi. Multumesc :)

Doamne ajuta!
Ioana

Draga Ioana,
ma bucur ca te intereseaza subiectul, poti ajuta in multe feluri (gasire sponsori, distribuire pliante, afise, organizare conferinte etc.) . Depinde ce varsta / relatii/ ocupatie ai. In ce oras locuiesti? Uite-te pe www.provitabucuresti.ro, gasesti acolo si linkuri spre celelate filiale. Ia legatura cu o filiala apropiata si intreaba-i cum ii poti ajuta concret, fiecare e implicata in anumite activitati in functie de oamenii si conditiile pe care le are. Sunt si alte asociatii pro-vita ortodoxe mai mult sau mai putin independente de Asociatia parintelui Tanase ("Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti"), cu sediul principal la Valea Plopului, asa ca daca nu gasesti orasul tau printre filiale nu dispera. Cel mai bine stie parintele Tanase persoanele de contact in acest caz (ai sa gasesti nr dansului intr-un mesaj privat).

P.S. Pentru cei rautaciosi: nu suntem din cei care arunca cu pietre in geamuri. Ar fi bine sa cunoasteti mai intai activitatea noastra si dupa aceea sa vorbiti. Exista o anumita categorie de oameni care vorbesc despre ceea ce nu cunosc...

impact 16.06.2007 12:58:44

Citat:

În prealabil postat de erzbet
"Femeile care au mai mult de 30 de avorturi nu cred ca mai are o sansa spre dobandirea vietii vesnice"

iti pot sugera sa faci acordul intre subiect si predicat :)
deci o femeie cu 29 de avorturi mai are o sansa minima, e bine de stiut.

Omul se naste si moare. Fatul nu poate muri din moment ce nu s-a nascut

Iubite frate am vrut sa zic "femeia" insa Nu cred ca asta ar fi principala problema.
Daca femeia are mai multe avorturi decat varsta la care mantuitorul a fost rastignit,.,.,e greu.
Te sfatuiesc sa mai citesti din vietile sfintior.
Sa sti ca sufletul exista de la zamislire nu de la nastere.
Nu mai aduce ofense fara fond daca nu esti in cunostiinta de cauza

erzbet 16.06.2007 13:06:26

Nu am pus ca sufletul apare la nastere si nu la zamislire(desi nimeni nu stie exact, nu putem dovedi nimic). Am spus ca nu poti muri daca nu te-ai nascut. Unde am gresit?

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:47:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.