Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sectiune dedicata profesorilor de religie (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5062)
-   -   Scoaterea religiei din scoli (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6812)

topcat 28.10.2009 13:13:28

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 175762)
Iata cat de frumos spunea Isaac Bashevis Singer- laureat al premiului Nobel: "ganditorii materialisti au atribuit mecanismului orb al evolutiei mai multe miracole, coincidente improbabile si minuni, decat i-au atribuit vreodata lui Dumnezeu toti teologii din lume"

Iata cit de frumos spune Jose Saramago - laureat al premiului Nobel: Biblia e "un manual de moravuri proaste" si "lumii i-ar fi fost mai bine fara ea"

p.s. cititi acest mesaj numai ca raspuns la postarea lui georgeval

Lavrentiu 28.10.2009 14:24:07

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176766)
Iata cit de frumos spune Jose Saramago - laureat al premiului Nobel: Biblia e "un manual de moravuri proaste" si "lumii i-ar fi fost mai bine fara ea"

Uneori e mai intelept sa nu raspunzi

georgeval 28.10.2009 16:12:21

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176766)

Pentru ca cei doi sunt laureati ai premiului Nobel pentru literatura si nu in domeniul stiintei sau al teologiei nu ma deranjeaza. Nu am folosit numele autorului pentru autoritate- ci pentru continut ca sa nu fiu suspectat de plagiat. Atunci sterge numele si distinctia insa aprofundeaza mesajul. Cu siguranta mi-ai recomanda acelasi sfat insa iti spun ca m-a dezgustat romanul Evanghelia dupa Hristos.

antoniap 28.10.2009 19:25:33

Daca discuti prea mult cu ateii, poti ajunge ca ei. Unii dintre atei stiu exact cu ce scop vin pe site-uri ortodoxe. Isi vara nasul direct in probleme de interes pentru ortodocsi.

Numarul copiilor irascibili si demonizati este in crestere, iar noi ne punem problema scoaterii religiei din scoli! Societatea o ia razna, lumea se complace in tot felul de pacate, iar noi atentam la sufletul copiilor! Copiii sunt adesea victime in propriile familii, caci sunt lipsiti adesea de modele de comportament. La televizor si pe internet vad de toate, parintii ii incredinteaza de mici unei societati care le pune la grea incercare puterea de discernamant aflata in formare.

Daca in perioada comunista ni se spunea ca ,,partidul e-n toate", acum ni se spune ca ,,democratia e-n toate". Iar in numele acestei democratii, cei care nu si-au atins idealurile in perioada comunista si le ating acum.

Sfintii Inchisorilor se aflau sub presiuni mari, erau maltratati, dar continuau sa marturiseasca adevarul cu fermitate, fara sa le dea prea mult curaj anchetatorilor de a continua discutia pe teme care-i raneau duhovniceste.

A scoate religia din scoli e ca si cum ai indeparta pruncul de mama lui. Pruncul este Iisus, iar mama - oricine face voia LUI.

topcat 29.10.2009 09:34:59

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 176817)
Pentru ca cei doi sunt laureati ai premiului Nobel pentru literatura si nu in domeniul stiintei sau al teologiei nu ma deranjeaza. Nu am folosit numele autorului pentru autoritate- ci pentru continut ca sa nu fiu suspectat de plagiat. Atunci sterge numele si distinctia insa aprofundeaza mesajul. Cu siguranta mi-ai recomanda acelasi sfat insa iti spun ca m-a dezgustat romanul Evanghelia dupa Hristos.

Ok, atunci despre continut pot sa spun ca argumentul probabilitatii nu e in favoarea creationistilor. Daca doresti, putem discuta.
Nu am citit romanul, nici nu ma intereseaza, am dat citatul numai ca raspuns pentru nobeli ce isi dau cu parerea in domenii pe care nu le inteleg.

topcat 29.10.2009 09:45:40

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 176870)
Daca discuti prea mult cu ateii, poti ajunge ca ei.

Sa inteleg ca e ceva rau de tot sa ajungi ateu :)

Citat:

Unii dintre atei stiu exact cu ce scop vin pe site-uri ortodoxe. Isi vara nasul direct in probleme de interes pentru ortodocsi.

Si ce crezi ca ar trebui sa faca un ateu pe un site ortodox? Sa ceara sfaturi de convertire?
Citat:

Numarul copiilor irascibili si demonizati este in crestere, iar noi ne punem problema scoaterii religiei din scoli! Societatea o ia razna, lumea se complace in tot felul de pacate, iar noi atentam la sufletul copiilor! Copiii sunt adesea victime in propriile familii, caci sunt lipsiti adesea de modele de comportament. La televizor si pe internet vad de toate, parintii ii incredinteaza de mici unei societati care le pune la grea incercare puterea de discernamant aflata in formare.

Ma bucur ca ai sesizat principala problema in dezvoltarea copiiilor, parintii.
Citat:

Daca in perioada comunista ni se spunea ca ,,partidul e-n toate", acum ni se spune ca ,,democratia e-n toate". Iar in numele acestei democratii, cei care nu si-au atins idealurile in perioada comunista si le ating acum.

Iar tu spui ca "Dzeu e-n toate". Care o fi diferenta?
Citat:

Sfintii Inchisorilor se aflau sub presiuni mari, erau maltratati, dar continuau sa marturiseasca adevarul cu fermitate, fara sa le dea prea mult curaj anchetatorilor de a continua discutia pe teme care-i raneau duhovniceste.

Asta avind relevanta pentru ce?
Citat:

A scoate religia din scoli e ca si cum ai indeparta pruncul de mama lui. Pruncul este Iisus, iar mama - oricine face voia LUI.

Tot am sa-mi fac timp odata sa scanez manualul de educatie civica, spre comparatie cu unul de religie.

anita 29.10.2009 12:12:21

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 176969)
Sa inteleg ca e ceva rau de tot sa ajungi ateu :)

Si ce crezi ca ar trebui sa faca un ateu pe un site ortodox? Sa ceara sfaturi de convertire?

Ma bucur ca ai sesizat principala problema in dezvoltarea copiiilor, parintii.

Iar tu spui ca "Dzeu e-n toate". Care o fi diferenta?

Asta avind relevanta pentru ce?

Tot am sa-mi fac timp odata sa scanez manualul de educatie civica, spre comparatie cu unul de religie.

Tu ce crezi ca ar trebui sa faca un ateu pe un site ortodox ?
Ai dreptate ca parintii sunt o problema in dezvoltarea copiilor.
Cand parintii sunt agresivi ,au o agresivitate interioara ,si copiii devin agresivi.
Un ateu este un om foarte sarac deoarece el pleaca din lumea asta golit de iubire ,ori Dumnezeu ne vrea cu candela iubirii si a faptelor bune plina la Judecata. Sarac pleaca deoarece averile lumesti nu le ia cu el.
Dumnezeu sa iti ajute !
p.s.Nu vezi ce artagos esti ? si mai spui ca ateii sunt buni.

antoniap 29.10.2009 12:17:04

Apostolul Pavel ai intai a fost un prigonitor al crestinilor, apoi s-a intamplat sa vada cat de puternic este Dumnezeu si a devenit un slujitor al Sau.

Topcat, fara sa vrei ai spus un mare adevar: Dumnezeu e in toate.

Da, El este Calea, Adevarul si Viata. E greu sa lovesti cu piciorul in tepusa. De acest lucru s-au convins si altii. Un ateu prigonitor al icoanelor a incercat sa traga o sageata in icoana Maicii Domnului. Din aceasta icoana a curs sange, fapt care i-a pus pe speriat pe prigonitori. Apoi aceasta icoana a fost dusa de catre o femeie in mare pentru a fi protejata de batjocura necredinciosilor. Icoana a plutit pana in Athos in picioare si o flacara izvorand din ea se ridica pana la cer. Astazi aceasta icoana este cunoscuta sub numele de ,,Portarita", ocrotitoarea vietuitorilor din Athos.

O vaduva evreica s-a crestinat impreuna cu copiiii ei datorita minunii pe care a facut-o Maica Domnului in viata ei. Sluga ei ii pregatise spanzuratoarea pentru ca apoi sa poata pune mana pe avutia ei. Trecand pe acolo o procesiune cu icoana Maicii Domnului ,,Prodromita" al carei chip s-a pictat prin minune, si despre care auzise ca este facatoare de minuni, s-a rugat si ea Maicii Domnului. Adica atunci cand a dat de greu era buna Maica Domnului!

S-a rugat s-o ajute si i-a promis ca, dac-o va ajuta , se va boteza impreuna cu copiii ei. Maica Domnului i-a ascultat rugaciunea imediat. Sluga s-a urcat pe un scaunel sa verifice daca e buna spanzuratoarea. Ca sa fie si mai sigur. si-a varat el insusi capul in latul spanzuratorii. Atunci o forta nevazuta i-a impins scaunul de sub picioare si trupul lui se legana neputincios in aer.

Femeia i-a multumit Maicii Domnului si apoi si-a tinut promisiunea facuta.

Nu incerc sa te conving, caci stiu ca ai face exact pe dos. Dar ma rog pentru tine sa te mantuiesti si tu.

In perioada liceului, 16-17 ani si eu am fost victima unei educatii ateiste si am gandit ca tine. Apoi, incet si sigur mi-am dat seama ca greseam. Dumnezeu sa te ajute. Topcat, sa vezi si tu ca Dumnezeu este in toate.

topcat 29.10.2009 13:20:03

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 177000)
Tu ce crezi ca ar trebui sa faca un ateu pe un site ortodox ?

Ceea ce fac eu, sa incerc sa schimb niste prejudecati
Citat:

Ai dreptate ca parintii sunt o problema in dezvoltarea copiilor.
Cand parintii sunt agresivi ,au o agresivitate interioara ,si copiii devin agresivi.

Nu numai puterea exemplului e la mijloc, problema e ca parintii nu stiu sa ocupe timpul copiilor cu activitati pentru virsta lor.
Citat:

Un ateu este un om foarte sarac deoarece el pleaca din lumea asta golit de iubire ,ori Dumnezeu ne vrea cu candela iubirii si a faptelor bune plina la Judecata. Sarac pleaca deoarece averile lumesti nu le ia cu el.

Pe un ateu nu il intereseaza cu ce pleaca pe lumea ailalta, il intereseaza ceea ce lasa in urma.
Citat:

p.s.Nu vezi ce artagos esti ? si mai spui ca ateii sunt buni.

Dupa tine, eu as fi bun numai daca as crede in Dzeu.
Daca vii cu argumente asa se numeste acum, ca esti artagos? :)

anita 29.10.2009 13:48:57

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 177024)

Nu numai puterea exemplului e la mijloc, problema e ca parintii nu stiu sa ocupe timpul copiilor cu activitati pentru virsta lor.

Pe un ateu nu il intereseaza cu ce pleaca pe lumea ailalta, il intereseaza ceea ce lasa in urma.

Daca vrei sa schimbi niste prejudecati te inseli ,aici discuta oameni care au convingeri.
Nu e suficient sa le ocupi timpul la copii ,pomul rau da roade rele ,cel bun da roade bune ,deci sa fim buni ca si copiii nostri sa fie buni.
Ce lasa in urma un ateu ,e praf si pulbere ,totul se distruge in timp.
Da ,daca esti credincios poti deveni bun ,daca esti ateu oricat te-ai stradui sa fii bun ,tot mai ai iesiri si momente cand faci rautati .
In general cei necredinciosi nu pot deosebi binele de rau ,de multe ori ei spun ca sunt toleranti, cand e vorba de homosexualitate ,prostitutie ,etc.
Citeste conferinta par.Teofil Paraian "Cum sa fim buni "

antoniap 29.10.2009 14:03:43

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 177024)

Si altii au incercat sa aduca sminteala in lume si s-au ales cu pedeapsa vremelnica si / sau vesnica. Parintii de astazi sunt si ei adesea victime ale unei societati din care Dumnezeu este scos in mod elegant afara. Spun elegant, deoarece totul se desfasoara in spirit democratic. Societatea ii il pune pe om in situatia de a-si alege de pe taraba vietii cea ce doreste. Numai ca otrava sufleteasca este ambalata in poleiala sclipitoare, pe cand hrana duhovniceasca este ambalata mai modest.

Parintii sunt egoisti adesea, caci se gandesc numai la placerile lor, nu si la aproapele lor. Dacă i-au cumparat copilului un calculator si-i dau hrana si imbracaminte, considera ca si.au facutr datoria. Multi nu mai au spiritul de jertfa pentru fericirea aproapelui. Propriii lor copii devin piedici in calea fericirii lor!!! Trist, dar adevarat. Am intalnit mai multe astfel de cazuri. Iar Dumnezeu ne invata sa ne iubim aproapele ca pe noi insine. Cealalta porunca evanghelica se refera la relatia cu Dumnezeu.

Ce-au lasat marii atei in urma? Blestemele pe capetele urmasilor lor! Copii, nepoti si stranepoti demonizati in multe cazuri! De aceea se inmulteste raul pe pamant.

Nu. topcat, nu esti artagos, esti o biata victima a educatiei primite. Poate vrei sa faci putin pe interesantul pe aici, poate vrei sa bravezi si tu in aceste vremuri, cand Antihrist va incerca sa se impuna, si atunci te inteleg. Nu-i vei influenta decat pe cei care deja gandesc ca tine. Cei care cred in Dumnezeu stiu de ce cred.

anita 29.10.2009 14:27:06

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 177041)
Si altii au incercat sa aduca sminteala in lume si s-au ales cu pedeapsa vremelnica si / sau vesnica. Parintii de astazi sunt si ei adesea victime ale unei societati din care Dumnezeu este scos in mod elegant afara. Spun elegant, deoarece totul se desfasoara in spirit democratic. Societatea ii il pune pe om in situatia de a-si alege de pe taraba vietii cea ce doreste. Numai ca otrava sufleteasca este ambalata in poleiala sclipitoare, pe cand hrana duhovniceasca este ambalata mai modest.

Parintii sunt egoisti adesea, caci se gandesc numai la placerile lor, nu si la aproapele lor. Dacă i-au cumparat copilului un calculator si-i dau hrana si imbracaminte, considera ca si.au facutr datoria. Multi nu mai au spiritul de jertfa pentru fericirea aproapelui. Propriii lor copii devin piedici in calea fericirii lor!!! Trist, dar adevarat. Am intalnit mai multe astfel de cazuri. Iar Dumnezeu ne invata sa ne iubim aproapele ca pe noi insine. Cealalta porunca evanghelica se refera la relatia cu Dumnezeu.

Ce-au lasat marii atei in urma? Blestemele pe capetele urmasilor lor! Copii, nepoti si stranepoti demonizati in multe cazuri! De aceea se inmulteste raul pe pamant.

Nu. topcat, nu esti artagos, esti o biata victima a educatiei primite. Poate vrei sa faci putin pe interesantul pe aici, poate vrei sa bravezi si tu in aceste vremuri, cand Antihrist va incerca sa se impuna, si atunci te inteleg. Nu-i vei influenta decat pe cei care deja gandesc ca tine. Cei care cred in Dumnezeu stiu de ce cred.

Antonia ,de multe ori le-a pierit neamul ,nu mai au urmasi.
Nu vreau sa dau exemple sa nu produc sminteala .
Dar e suficient ce a scris imparatul David sub influenta Sf.Duh :
"Cunoaste Domnul caile celor fara prihana si mostenirea lor in veac va fi.
Nu se vor rusina in vremea cea rea si in zilele de foamete se vor satura.
Ca pacatosii vor pieri, iar vrajmasii Domnului, indata ce s-au marit si s-au inaltat, s-au stins, ca fumul au pierit. "

Dumnezeu sa ii lumineze si sa ii mantuiasca!

topcat 29.10.2009 14:49:59

Citat:

Eu vad lucrurile pe dos, uitat-te la tv, vei vedea tot la doua zile numai reportaje despre pelerinaje la moaste.
Citat:

Tu cit de mult te iubesti, de vrei sa-i iubesti pe ceilalti tot asa?
Citat:

Probabil ca ai si vreun caz concret
Citat:

Nu. topcat, nu esti artagos, esti o biata victima a educatiei primite. Poate vrei sa faci putin pe interesantul pe aici, poate vrei sa bravezi si tu in aceste vremuri, cand Antihrist va incerca sa se impuna, si atunci te inteleg.

Cu totii depindem de educatia primita, mai mult sau mai putin, mai multa sau mai putina
Citat:

Nu-i vei influenta decat pe cei care deja gandesc ca tine. Cei care cred in Dumnezeu stiu de ce cred.

Vorbeam despre prejudecatile despre atei

antoniap 29.10.2009 19:59:45

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 177051)
Antonia ,de multe ori le-a pierit neamul ,nu mai au urmasi.
Nu vreau sa dau exemple sa nu produc sminteala .
Dar e suficient ce a scris imparatul David sub influenta Sf.Duh :
"Cunoaste Domnul caile celor fara prihana si mostenirea lor in veac va fi.
Nu se vor rusina in vremea cea rea si in zilele de foamete se vor satura.
Ca pacatosii vor pieri, iar vrajmasii Domnului, indata ce s-au marit si s-au inaltat, s-au stins, ca fumul au pierit. "

Dumnezeu sa ii lumineze si sa ii mantuiasca!

Subscriu si eu.

Atreides 29.10.2009 20:11:32

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 177168)
Subscriu si eu.

Topcat te lupti cu morile de vant.Habotnicii care posteaza pe aici reprezinta unul din motivele pt. care religia ar trebui scoasa din scoli,oamenii conditionati ca ei pot fi usor de manipulat si de angajat in acte odioase.Observ ca Romania se afunda din ce in ce mai mult in fudamentalism religios,pt. mine ca agnostic singura solutie e emigrarea.Chiar m-am saturat de atata obtuzitate in gandire,daca mai raman mult aici risc sa cad in extrema cealalta,a ''habotniciei nonteiste''.

antoniap 02.11.2009 23:36:48

Citat:

În prealabil postat de Atreides (Post 177173)
Topcat te lupti cu morile de vant.Habotnicii care posteaza pe aici reprezinta unul din motivele pt. care religia ar trebui scoasa din scoli,oamenii conditionati ca ei pot fi usor de manipulat si de angajat in acte odioase.Observ ca Romania se afunda din ce in ce mai mult in fudamentalism religios,pt. mine ca agnostic singura solutie e emigrarea.Chiar m-am saturat de atata obtuzitate in gandire,daca mai raman mult aici risc sa cad in extrema cealalta,a ''habotniciei nonteiste''.

Te-au dezamagit ,,habotnicii astia''? Si Nero sustinea despre crestini ca au dat foc Romei!!! Probabil ti se pare un act odios ca te contrazic acum, la inceputul mileniului trei cand unii fac eforturi de a crea confuzie peste tot.

,,Fundamentalismul'' ,,obtuzitatea'' despre care vorbesti, desi ai vrut sa jignesti, pe mine ma onoreaza. Fiindca nu vreau laudele unui agnostic!

Atreides 03.11.2009 19:24:04

Comparatia dintre mine si Neo nu poate decat sa ma amuze:))
Esti mandra de fundamentalismul tau?Atunci nu pot decat sa spun decat ca preotimea din Romania si-au facut treaba excelent,procesul de indoctrinare si conditionare a populatiei merge ca uns.Felicitari!

axios 03.11.2009 19:33:36

...

Citat:

În prealabil postat de Atreides (Post 178298)
Comparatia dintre mine si Neo nu poate decat sa ma amuze:))
Esti mandra de fundamentalismul tau?Atunci nu pot decat sa spun decat ca preotimea din Romania si-au facut treaba excelent,procesul de indoctrinare si conditionare a populatiei merge ca uns.Felicitari!

gicule, de ce nu te iei de manutza cu cap de matza sau topcat cum isi zice colegu tau, si sa faceti un partid al frustratilor. care e problema voastra? va temeti de indoctrinare? pai ce cautati aici in lumea indoctrinatorilor? sunteti ca moliile care trag la foc. s-ar putea sa va frigeti. sau, daca da Dumnezeu, poate va luminati si voi nitel... aveti nevoie...
decat sa ameninti cu emigrarea mai bine o pui in practica. va tine cineva aici legati ca sa tot polemizati? de ce nu ne lasati asa in lumea asta "ingusta", "obtuza", "indoctrinata", "fundamentalista" si cum va suna voua mai bine cand rostiti raspicat?
simt frustrare grozava in aer... si nu vine de la cei pe care-i acuzati ci miroase de sub voi fraticilor...
Doamne ajuta!

Atreides 03.11.2009 20:02:41

Citat:

În prealabil postat de axios (Post 178302)
gicule, de ce nu te iei de manutza cu cap de matza sau topcat cum isi zice colegu tau, si sa faceti un partid al frustratilor. care e problema voastra? va temeti de indoctrinare? pai ce cautati aici in lumea indoctrinatorilor? sunteti ca moliile care trag la foc. s-ar putea sa va frigeti. sau, daca da Dumnezeu, poate va luminati si voi nitel... aveti nevoie...
decat sa ameninti cu emigrarea mai bine o pui in practica. va tine cineva aici legati ca sa tot polemizati? de ce nu ne lasati asa in lumea asta "ingusta", "obtuza", "indoctrinata", "fundamentalista" si cum va suna voua mai bine cand rostiti raspicat?
simt frustrare grozava in aer... si nu vine de la cei pe care-i acuzati ci miroase de sub voi fraticilor...
Doamne ajuta!

Lasa-ma te rog cu ''gicule'',nu am ajuns sa ma trag de sireturi cu tine!Sincer sa fiu nu stiu nici eu ce caut in tara asta,valorile ei crestine,pastratoare ale credintei ''adevarate'' nu ma coafeaza deloc,dar acum ce sa fac si eu,ma descurc cum pot.Frustrari s-au acumulat destule de-a lungul timpului(din moment ce tara e populata de indivizi ca tine,este oarecum de inteles),de aia am si spus ca vreau sa emigrez cat mai repede,viata e frumoasa si nu are rost sa imi pierd vremea in cadrul unui popor lipsit de ambitie.

axios 03.11.2009 20:09:46

...

Citat:

În prealabil postat de Atreides (Post 178315)
Lasa-ma te rog cu ''gicule'',nu am ajuns sa ma trag de sireturi cu tine!Sincer sa fiu nu stiu nici eu ce caut in tara asta,valorile ei crestine,pastratoare ale credintei ''adevarate'' nu ma coafeaza deloc,dar acum ce sa fac si eu,ma descurc cum pot.Frustrari s-au acumulat destule de-a lungul timpului(din moment ce tara e populata de indivizi ca tine,este oarecum de inteles),de aia am si spus ca vreau sa emigrez cat mai repede,viata e frumoasa si nu are rost sa imi pierd vremea in cadrul unui popor lipsit de ambitie.

chiar eram curios cum reactionezi... si se vede ca nu-ti intra nici un ac in fese...
indivizi ca mine... ok... relaxeaza-te. glumeam si doar va demonstram ca singurii cu probleme sunteti voi... si e bine ca ai puterea sa recunosti. noi ne simtim bine in pielea noastra. voi inca sunteti in cautari...
dar... o sa cresteti voi mari...

konijiro 18.11.2009 15:08:12

Citat:

glumeam si doar va demonstram ca singurii cu probleme sunteti voi...
Nu ai demonstrat nimic, tot ce ai facut a fost sa postezi o afirmatie. Pana la demonstratie e cale lunga.
Si nu glumeai. Ai zis doar ca glumeai, ca sa mai indulcesti enuntul de mai sus.

Citat:

voi inca sunteti in cautari...
Nu e nimic rau sa cauti. E chiar de preferat in locul absolutizarii "datului cu presupusul" propusa de religie, sau orice dogma in general. In general, a-ti pune intrebari e un semn de inteligenta si a unei atitudini care genereaza progres. Fie el social, stiintific, etc.

Citat:

o sa cresteti voi mari...
Aroganta asta e unul dintre lucrurile care imi displace cel mai mult la oamenii religiosi. Aminteste-mi, te rog, nu era mandria un pacat trasat de zeul tau?

Majoritatea chestiilor care te inconjoara in viata de zi cu zi, nimicuri ca mijloace de transport, aparate electrice, medicamentele pe care le iei atunci cand esti bolnav, etc., au fost inventate de oameni din astia "necrescuti", care au avut tupeul sa isi puna intrebari.

Deci, inainte de a posta pe un ton arogant, respira un pic si pune-ti niste intrebari. S-ar putea sa te suprinzi pe tine insuti :7:

11111111 18.11.2009 20:07:16

Buna seara dragilor,

oare ,...daca ora de religie nu se mai introduce in programul scolar,invatamantul va culmina?

Tinerii vor radia de-ntelepciune si ratiune?

Lumea va fi mai buna?

Lucrurile se vor aseza in aceasta tara?

Va fi mai multa iubire,intelegere si respect?

Cu ce "arde"religia?

Ca-ti spune sa-ti iubesti aproapele,sa nu furi...etc...

Iar voi,dragi crestini practicanti,nu va tulturati...
noi trebuie sa iubim pacatosul si sa uram doar pacatul...

D-zeu este mare,toate se-ntampla din marea Lui intelepciune...

poate asa se face "cernerea"...

Doamne-ajuta,
Amin

christyan 18.11.2009 20:18:59

Citat:

În prealabil postat de 11111111 (Post 182965)
Buna seara dragilor,

oare ,...daca ora de religie nu se mai introduce in programul scolar,invatamantul va culmina?

Lumea va fi mai buna?

Cu ce "arde"religia?

Iar voi,dragi crestini practicanti,nu va tulturati...
noi trebuie sa iubim pacatosul si sa uram doar pacatul...

D-zeu este mare,toate se-ntampla din marea Lui intelepciune...

poate asa se face "cernerea"...

Doamne-ajuta,
Amin

As fi pro religiei in scoli daca nu s-ar da note in functie de credinta sau cat de multa religie sti.Doar in cazul in care elevii nu sunt respectuosi cu profesorii.Toti merita 10 .. toti elevii chiar si cei care nu stiu si care nu cred.

glykys 18.11.2009 20:28:24

Citat:

În prealabil postat de christyan (Post 182969)
As fi pro religiei in scoli daca nu s-ar da note in functie de credinta sau cat de multa religie sti.Doar in cazul in care elevii nu sunt respectuosi cu profesorii.Toti merita 10 .. toti elevii chiar si cei care nu stiu si care nu cred.

Noi aveam toti 10 la religie, dar absolut toti! :)

11111111 18.11.2009 20:30:09

Da...este o optiune demna,

dar pentru incalcarea ei...totusi...parca s-o elimini...

nu stiu...
eu intotdeauna merg dupa sablonul:"dintre doua rele,alege-o pe cea mai putin ,rea:...

Morala vine de la sine,

Doamne ajuta,
Amin

christyan 18.11.2009 20:53:14

Citat:

În prealabil postat de 11111111 (Post 182977)
Da...este o optiune demna,

dar pentru incalcarea ei...totusi...parca s-o elimini...

nu stiu...
eu intotdeauna merg dupa sablonul:"dintre doua rele,alege-o pe cea mai putin ,rea:...

Morala vine de la sine,

Doamne ajuta,
Amin

nu trebuie eliminata este o mare prostie.... dar si problema cu notele reprezinta o si mai mare prostie...pentru ca sunt unii profesor care fac exces de zel.si sunt multi asta este problema.Si tocmai din aceasta cauza majoritatea elevilor... sunt pro deciziei de a fi scoasa.

topcat 18.11.2009 21:05:21

Citat:

În prealabil postat de christyan (Post 182992)
nu trebuie eliminata este o mare prostie.... dar si problema cu notele reprezinta o si mai mare prostie...pentru ca sunt unii profesor care fac exces de zel.si sunt multi asta este problema.Si tocmai din aceasta cauza majoritatea elevilor... sunt pro deciziei de a fi scoasa.

din cauza ca "majoritatea elevilor..."?

glykys 18.11.2009 21:06:11

Citat:

În prealabil postat de christyan (Post 182992)

De ce sunt atat de importante notele pentru tine?! pai pe acest criteriu hai sa scoatem si matematica, si fizica, ca, deh, se chinuie loazele sa ia un 5 acolo...

christyan 18.11.2009 21:14:59

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 183002)
De ce sunt atat de importante notele pentru tine?! pai pe acest criteriu hai sa scoatem si matematica, si fizica, ca, deh, se chinuie loazele sa ia un 5 acolo...

Religia nu este o materie precum matematica si etc.... o materie cu note.... este mai mult de atat....cel putin din punct de vedere moral.Pentru mine este o materie care iti imbogateste cultura daca iti mai dai si interesul....insa nu trebuie sa ii notezi pe cei dezinteresati.DUMNEZEU nu te obliga sa crezi in el...si singurul care trebuie sa te judece pentru credinta este El. Nu trebuie facut din religie o materie pe care sa o tocesti.(atunci iti este bagata pe gat...Dumnezeu iti da dreptul de a alege intre a crede in el sau nu si sunt foarte sigur ca nu ii place ca profesorii sa ii fure dreptul de a judeca oamenii pentru alegerea gresita pe care o fac)

glykys 18.11.2009 21:17:49

Citat:

În prealabil postat de christyan (Post 183010)
Religia nu este o materie precum matematica si etc.... o materie cu note.... este mai mult de atat....cel putin din punctul de vedere moral.Pentru mine este o materie care iti imbogateste cultura daca iti mai dai si interesul....insa nu trebuie sa ii notezi pe cei dezinteresati.DUMNEZEU nu te obliga sa crezi in el...si singurul care trebuie sa te judece pentru credinta este El. Nu trebuie facut din religie o materie pe care sa o tocesti.(atunci iti este bagata pe gat...Dumnezeu iti da dreptul de a alege intre a crede in el sau nu si sunt foarte sigur ca nu ii place ca profesorii sa ii fure dreptul de a judeca oamenii pentru alegerea gresita pe care o fac)

Din asta sa inteleg ca ai avut note mici la religie si ai fost iritat? Din cate stiu eu, se practica ca elevii sa primeasca numai 10 la anumite materii precum religie, desen, muzica (pentru ca nu poti defavoriza pe cel care nu e talentat), purtare...

christyan 18.11.2009 21:18:49

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 183011)
Din asta sa inteleg ca ai avut note mici la religie si ai fost iritat? Din cate stiu eu, se practica ca elevii sa primeasca numai 10 la anumite materii precum religie, desen, muzica (pentru ca nu poti defavoriza pe cel care nu e talentat), purtare...

nu sunt elev imi exprim punctul de vedere...poate am copii

topcat 18.11.2009 21:19:37

Citat:

În prealabil postat de christyan (Post 183010)
DUMNEZEU nu te obliga sa crezi in el...si singurul care trebuie sa te judece pentru credinta este El.

si cum te judeca?

christyan 18.11.2009 21:23:59

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 183014)
si cum te judeca?

Nu sunt de acord nici eu cu asta...dar m-am saturat sa le demonstrez intr-un anumit thread ca se inseala ... asa ca am sa ma conformez credintei lor si am sa le dau sfaturi in functie de cartea - idol pe care o iubesc atat de mult. Este frumos sa respecti o credinta , pentru ca pana la urma in afara de scopul de a indoctrina oamenii... are si aspectele ei pozitive...
(PAREREA MEA!!!!!PERSONALA ASA CA NU VERAU SA IMI COMENTATI OPINIA DE DATA ACEASTA nu in acest thread- si sa nu interpretati gresit...chiar vreau sa cred in biblie insa nu pot :)) sunt sigur ca or sa zica multi ca asta a fost scopul meu principal , de a va convinge)

topcat 18.11.2009 22:01:28

Citat:

În prealabil postat de christyan (Post 183015)
Nu sunt de acord nici eu cu asta

Ma asteptam ca dupa ce indepartez balastul din posturile tale sa mai ramina ceva. Vad ca nu e cazul

christyan 18.11.2009 22:08:30

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 183029)
Ma asteptam ca dupa ce indepartez balastul din posturile tale sa mai ramina ceva. Vad ca nu e cazul

balast?in posturile precedente fata de cel care l-am postat ultima oara sau inclusiv ultimul?

topcat 18.11.2009 22:21:22

Citat:

În prealabil postat de christyan (Post 183032)
balast?in posturile precedente fata de cel care l-am postat ultima oara sau inclusiv ultimul?

pai si ultimul, ca nu sint sigur ca esti sigur ca e mai bine sa propavaduiesti o credinta, oricare ar fi aceea, in detrimentul unui spirit critic

christyan 18.11.2009 22:27:54

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 183039)
pai si ultimul, ca nu sint sigur ca esti sigur ca e mai bine sa propavaduiesti o credinta, oricare ar fi aceea, in detrimentul unui spirit critic

Nu incercam sa le demonstrez ca se inseala crezand in ceea ce cred in acest topic.
Voiam sa le demonstrez ca ceea ce fac ei se opun legilor morale ale bibliei.
Am vorbit despre respect.(adica sa nu mai incerci sa le demonstrezi ca se inseala pentru ca nu vor sa se insele chiar daca reusesti sa le arati ca ai dreptate)
Am spus ca are aspecte pozitive.Poti nega asta?(inseamna ca "propavaduiesc"?

konijiro 19.11.2009 00:12:58

Citat:

Lumea va fi mai buna?

Ratiunea se educa, dar nu in invatamantul romanesc. Faptul ca religia si-a facut loc in scoli e dovada.

Probabil ca nimic din ce ai enumerat mai sus nu se va intampla, dar esti naiva daca iti imaginezi ca se vor intampla odata cu introducerea religiei in scoli.

Citat:

Cu ce "arde"religia?
Religia "arde" pentru ca face parte din spatiul privat, nu public. Si mai "arde" pentru ca ar trebui sa fie o alegere personala, nu impusa de Stat, in scoli de Stat. Si mai "arde" pentru ca o groaza de "profesori" de religie habar nu au despre ce vorbesc. Am niste prieteni, au decis sa isi lase fetita sa frecventeze orele de religie. La prima ora, li s-a explicat in amanunt cum li se vor implanta cipuri in frunte si cum vor fi manipulati de catre evrei si masoni. Imi arati si mie unde e asta in programa de religie?

BOR are destui bani, de la Stat si aia. Adica din taxe platite de noi toti. Daca vor educatie religioasa, sa isi faca scoli.

Citat:

Moralitatea nu este monopolul religiei, oricare ar fi ea. Exista nenumarate exemple de tari in care o mare parte din populatie e majoritar ne-religioasa, dar nivelul de civilizatie, toleranta si educatie civica e cu mult peste unde va ajunge Romania in urmatorii 50 de ani. Deci, se poate foarte bine moralitate fara religie. Dovezi exista, destule.

Mai mult, crestinii selecteaza foarte atent fragmentele care le conving din biblie atunci cand aduc vorba de moralitate. Nici un cuvant despre ce zice dumnezeu in VT despre ce ar trebui sa faci cu fetele care sunt dovedite a nu fi virgine inainte de casatorie, sau ce obligatii are un violator fata de victima sa. Nu stii despre ce vorbesc? Deschide sfanta carte, la Deuteronom.

Biblia e izvor de moralitate doar daca alegi foarte atent exemplele cu care vrei sa iti prezinti punctul de vedere asupra moralei. Si daca e nevoie sa selectezi ca sa nu iti dea cu virgula, de ce sa nu folosesti alta carte, pur si simplu?

christyan 19.11.2009 00:19:57

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 183105)
Ratiunea se educa, dar nu in invatamantul romanesc. Faptul ca religia si-a facut loc in scoli e dovada.

Probabil ca nimic din ce ai enumerat mai sus nu se va intampla, dar esti naiva daca iti imaginezi ca se vor intampla odata cu introducerea religiei in scoli.

Religia "arde" pentru ca face parte din spatiul privat, nu public. Si mai "arde" pentru ca ar trebui sa fie o alegere personala, nu impusa de Stat, in scoli de Stat. Si mai "arde" pentru ca o groaza de "profesori" de religie habar nu au despre ce vorbesc. Am niste prieteni, au decis sa isi lase fetita sa frecventeze orele de religie. La prima ora, li s-a explicat in amanunt cum li se vor implanta cipuri in frunte si cum vor fi manipulati de catre evrei si masoni. Imi arati si mie unde e asta in programa de religie?

BOR are destui bani, de la Stat si aia. Adica din taxe platite de noi toti. Daca vor educatie religioasa, sa isi faca scoli.

Moralitatea nu este monopolul religiei, oricare ar fi ea. Exista nenumarate exemple de tari in care o mare parte din populatie e majoritar ne-religioasa, dar nivelul de civilizatie, toleranta si educatie civica e cu mult peste unde va ajunge Romania in urmatorii 50 de ani. Deci, se poate foarte bine moralitate fara religie. Dovezi exista, destule.

Mai mult, crestinii selecteaza foarte atent fragmentele care le conving din biblie atunci cand aduc vorba de moralitate. Nici un cuvant despre ce zice dumnezeu in VT despre ce ar trebui sa faci cu fetele care sunt dovedite a nu fi virgine inainte de casatorie, sau ce obligatii are un violator fata de victima sa. Nu stii despre ce vorbesc? Deschide sfanta carte, la Deuteronom.

Biblia e izvor de moralitate doar daca alegi foarte atent exemplele cu care vrei sa iti prezinti punctul de vedere asupra moralei. Si daca e nevoie sa selectezi ca sa nu iti dea cu virgula, de ce sa nu folosesti alta carte, pur si simplu?

am ajuns sa apar religia nu imi vine sa cred...:)) in fine
Trebuie bagata ... si sa se axeze mai mult pe ce scrie in biblie...sa se citeasca biblia...de asta se merita facuta....pentru a-i lasa pe elevi sa interpreteze cum vor ei in intimitatea lor si sa aleaga ce vor ei si ce cred ei mai bine. ++ ca inveti multe lucruri folositoare.

glykys 19.11.2009 00:22:56

Citat:

În prealabil postat de christyan (Post 183112)
am ajuns sa apar religia nu imi vine sa cred...:)) in fine
Trebuie bagata ... si sa se axeze mai mult pe ce scrie in biblie...sa se citeasca biblia...de asta se merita facuta....pentru a-i lasa pe elevi sa interpreteze cum vor ei in intimitatea lor si sa aleaga ce vor ei si ce cred ei mai bine. ++ ca inveti multe lucruri folositoare.

vasazica te ajuta mai mult cei care sunt impotriva religiei decat cei care sunt pro! Bun, atunci ma bucur pentru asta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:58:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.