![]() |
Citat:
|
Unde scrie ca Pamantul e plat? Nu zi din auzite, spuen concret unde spune Biblia ca pamantul e plat si nu rotund. Ca asa au inteles unii oameni, asta este altceva.
|
Citat:
|
Citat:
Daniel 4:7-8, "I saw a tree of great height at the center of the world. It was large and strong, with its top touching the heavens, and it could be seen from the ends of the earth." E evident ca daca Pamantul e sferic, un copac, indiferent cat de inalt, nu poate fi vazut de oriunde de pe Pamant. (Isaiah 40:22)"There is One who is dwelling above the circle of the earth." Circle, nu sphere. Matthew 4:8, "The devil took him (Jesus) to a very high mountain and displayed before him all the kingdoms of the world in their magnificence...." Singurul mod de a vedea "all the kingdoms of the world" era daca "the world" era plat. Mai toata lumea in Evul Mediu, in Europa, credea ca Pamantul e plat. Sa va mai aduc aminte de ideea de geocentrism, preluata tot din biblie, si pentru care Bruno a fost ars pe rug? Iar Galileo a scapat la mustata? Daca chestiile astea nu sunt in biblie, de unde vine prigoana bisericii catolice asupra celor care sustineau aceste teorii, si de ce erau catalogate drept erezii? Biserica a acceptat ca a gresit in aceste privinte, dar doar in momentul in care dovezile contra dogmei erau covarsitoare. Scuza cu "interpretarea gresita a bibliei" a aparut cand dovezile au aratat clar ca ce era in biblie era eronat. O sa ziceti ca asta e biserica catolica, dar ma indoiesc ca BO ar fi fost de acord cu Galileo, daca era in locul BC. Imi aduc aminte de purtatorul de cuvant al Patriarhiei care a declarat acum vreo luna la TV ca Pamantul are 6000 de ani vechime. |
Citat:
Vezi ce patesti daca te apuci sa discuti despre spatii pe care nu le cunosti? Sunt, cu ingaduinta, comice. Doamne-ajuta! |
Comentariile.
|
La obiect, te rog.
Daca etichetezi ceva "comic", astept sa si argumentezi eticheta. Multumesc. |
Citat:
http://www.studiidecaz.ro/index.php?...f4bffcd756beb0 |
Citat:
iti sugerez sa nu calci vreodata pe la vreun medic, vei auzi cuvinte diavolesti, caci nu se regasesc in biblie. Microbi, germeni, antibiotice. E de rau, iti spun eu. O intrebare pentru ceilalti ortodocsi de pe forum: cati dintre voi va simtiti reprezentati de antoni0 si retorica lui? Un citat din articolul pe care l-a dat antoni0 drept referinta: Citat:
|
Citat:
Da, Dumnezeu lucreaza prin preoti dar lucreaza si prin doctori! Citat:
Ala care se misca, undeva in Univers, ... da! |
|
Citat:
Stiinta nu are o problema in a spune "oops" si a lua-o de la capat, daca dovezile merg impotriva rezultatului initial. |
Stau si ma uimesc citind unele posturi, inca e greu de crezut ca mai pot exista oameni asa indoctrinati ca thanatos.
|
Citat:
Inseamna atitudine si responsabilitate! Ceva drag ateilor: Galileo a ramas fidel adevarului, adica geocentrismului: http://www.creationism.info.ro/blog1...ocentrism-.htm |
Poftim aici, un interviu cu Hawkins unde zice:
Reporterul: Si NT (ce parere aveti despre el)? Dawkins: E o modificare (a Bibliei) care a ajuns pana la noi datorita inventarii Crestinismului din partea Sfantului Pavel. Reporterl: Si miracolele sunt absurditati nu? Dawkins: Cu siguranta! Reporterl: Si Invierea? Dawkins: Cu siguranta! http://www.youtube.com/watch?v=wKycQ...eature=related Vezi mai konjiro, topcat ce face ateismul! Ne desparte de Dumnezeu si ne rataceste! Si ratacesti o viata intreaga si poate nu mai ai norocul sa te intorci si mori! Si atunci, la Judecata, vezi cum acei 50-60-70 de ani au fost aruncati. Si pentru ce? Pentru o minciuna! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
O nedumerire am, insa: raspunsuri la ce? Eu nu inteleg la ce ar putea sa iti raspunda o cautare irationala in imaterial. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Daca ai putea sa te deplasezi cu o masina de mare viteza,ai alege o caruta in locul ei? Oricum,explicatii pentru tine si konjiro nu se pot da,pentru ca voi nu cautati sa descoperiti ori sa intelegeti ceva. Imi tot spuneti sa va vorbesc despre spiritual,cand voi negati din start sufletul si va considerati doar niste bucati de carne miscatoare. Sunt destule intrebari la care nici tu nu ai raspuns,Topcat si asta stii bine si destule contradictii care s-au aflat in afirmatiile tale.Asta se intampla cand doresti sa privesti lumea doar printr-un singur unghi. |
Citat:
Mostenirile sint grele, evolutia nu reprezinta un salt brusc. Nu stiu de ce crezi ca am o parere asa de buna despre om. Am spus insa ca trebuie sa apreciem ceea ce face omul bun, pentru ca e numai meritul sau. Pentru ca face si lucruri bune. Numai voi puneti omul pe primul loc, ca specie privilegiata. |
Citat:
PS:Te mai rog sa nu mi te mai adresezi mie ca si cum ai discuta cu tot forumul,la plural,pentru ca ti-am explicat ca o parte din parerile mele sunt mult diferite de ale altor utilizatori. Eu nu cred in ideea de privilegiat,de superior sau inferior. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Pai nu asta va considerati?Eu prefer sa ma si sa va consider pe toti oameni.Doar ca notiunea mea despre om este mult diferita de a voastra.
Cum mi se pare un om care la 38 de ani merge cu rolele la job?O persoana non-conformista,dinamica,ce nu traieste in prejudecatile lumii acesteia si are curajul de a face ce simte ca il reprezinta si ii este benefic. Este un lucru bun si asta arata ca omul acela are potential,pacat,insa,ca se limiteaza din alte puncte de vedere. ;) |
Citat:
Imaginea mecanicista aspura omului nu exclude trairile spirituale, le explica doar. Pentru unii inseamna o demitizare a acestora si le dau dreptate. Insa asta nu le face mai putin interesante. Din contra. |
de dor
Citat:
|
Citat:
I-am spus si lui Fani, sa nu se mire cind va aparea pe piata elixirul dragostei... Sa vezi atunci ce va veti iubi dusmanii :) |
iar fentezi...
Citat:
|
Citat:
|
C0rneliu, inca astept un explicatie apropo de ce prea multa gandire rationala strica, pe gand o abordare irationala ar fi mai buna.
|
Citat:
A, si nu am pledat pentru o abordare irationala... asta ai spus-o tu. Pledez pentru o abordare echilibrata. |
Citat:
|
Citat:
M-ai inteles gresit. Ma refeream la operele din arta care au la baza mai multa traire si simtire decat ratiune. Vroiam sa arat ca prea multa ratiune dauneaza cel putin in arta. |
Citat:
Si un om cu ratiune are trairi si simtiri. Eu, de pilda, desenez foarte frumos, dar cred ca e mostenire genetica, tatal meu (ateu) si mama mea (creationista) picteaza si ei foarte frumos. Nu exista contradictie intre ratiune si iratiune, daca stai in sfera materiala. |
Citat:
Trairea si simtirea sunt foarte OK, atata timp cat nu incerci sa le impui altora. Sunt personale. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:42:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.