![]() |
Domnule dar de ce va jicnitzi? nu e frumos... cand nici unii nici altzii nu cunoshtetzi scripturile ratacindu-va in ele... (nici eu, asta ca paranteza)
dar v-am zis Hristos a inviat in miezul noptzii de Sabat in dimineatza adanca de prima zi a saptamanii, shi s-a suit (la Tatal) pe muntele din Galilea inainte de Zenitul soarelui, deci la final de Sabbath cand se intra in seara de intaia zi a saptamanii zicand ca cine va crede se va boteza... iar seara a intrat la ucenici prin ushile inchise sarbatorind cu ei invierea Duhovniceasca din mortzi, intru sfintzenie, iar din toate astea s-a format sfanta Duminica... ce se tzine "de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui" (CLD) deci se observa ca este formata din: seara de sambata + dimineatza de Duminica (fosta dimineatza de Sabat vechi) + seara de Duminica (fosta seara de intaia zi a saptamanii) + dimineatza de luni (fosta dimineatza de intaia zi a saptamanii), adica avem doua noptzi shi o zi intre ele adica avem doua seri, doua diminetzi shi un miez al zilei iar "unii" de aici tzin vinerea veche de la ora 18 sau vinerea noua intre 18 shi 24 shi apoi sambata intre 0 shi 18 shi ei cred ca tzin vechea zi a 7-a sau Sabatul Domnului scris pe tablele de piatra ale legii... shi fac aici mare tamtam... poi nu va datzi seama cat suntetzi de inshelatzi de baptishtii shi mormonii cu care atzi corcit credintza lui Miller shi a lui Ellen? poi de ce nu credetzi ca a inviat Domnul in miezul Vechiului Sabat? poi nu va datzi seama cata bucurie a daruit? caci le-a luat de pe conshtiintza crima facuta de Pashtele Domnului, caci iata Domnul a inviat shi ingerul a zis in dimineatza adanca de prima zi a saptamanii la mormant: "Bucuratzi-va"; deci ce poate fi mai mare bucurie decat sa realizezi ca Domnul pe care l-ai batjocurit shi tradat shi chinuit shi vandut shi ucis shi lepadat, iata a inviat asteptand de acuma pocaintza ta shi ca sa-tzi dea iertare shi mantuirea conshtiintzei shi sufletului tau... chinuit altfel pe veshnicie... caci prim faptele shi pacatele tale nespovedite, nemarturisite, nepocaite, tu L-ai rastignit mereu... iar shi iar... de milioane de ori pe zi... shi pe noapte. Ce bucurie putea fi mai mare dupa acele 3 zile de coshmar? cand tot Ierusalimul era cazut, daramat in f-urâciune pana peste cap? poi invierea Domnului a fost ceva inaltzator... dupa trei zile Israelul shi Ierusalimul era rezidit laloc. |
Citat:
- credinta in suflete nemuritoare, care-si primesc rasplata si merg in rai sau in iad, inainte de revenirea Domnului Iisus Hristos impreuna cu rasplata Sa ("Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui"-Apocalipsa 22:12). - credinta in inviere si viata vesnica, la revenirea Domnului Iisus Hristos.("Vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui si vor iesi afara din ele. Cei care au facut binele vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul vor invia pentru judecata."(Ioan 5:28,29)) Dvs. care credinta o impartasiti? P.S. Eu am folosit cuvantul "spiritism", atunci cand cineva incerca sa ma convinga ca Domnul Iisus Hristos statea de vorba cu fantoma lui Moise. Este normal sa ajungi la idei "spiritiste" atunci cand crezi in suflete nemuritoare, in loc sa crezi in moarte si inviere. |
si ce se intampla cu sufletele celor morti pana la venirea lui Hristos?
|
Citat:
Sa vedem ce spune scriptura: Facerea 2:7(redau din memorie): "Dumnezeu l-a facut pe om din tarana si i-a suflat in nari suflare de viata. Si astfel omul s-a facut un suflet viu." Adica, tarana+suflare de viata (sau duh de viata)=suflet viu. Moartea este exact procesul invers si omul ajunge ceea ce a fost inainte de a fi creat. "Tarana se intoarce in pamant cum a fost si duhul se intoarce la Dumnezeu care l-a dat."(Eclesiastul 12:7) Deci, pana la revenirea Domnului Iisus Hristos, sufletul (omul) "doarme" (Sfanta Scriptura asemuieste moartea cu un somn). "Iar tu du-te, pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni si te vei scula iarasi odata, in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor."(Daniel 12:13) |
Da, da, da, fireste, si apostolii si Hristos au practicat "spiritismul":
:41::41::41: 1. Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOAREcare fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe” Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea : 1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad. 4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”. Puteau oasele unui sfânt decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista? De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele: Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE.” Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului? Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 : „Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”. Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum veti ocoli răspunsul la problema asta! Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere: Ioan 5.28-29 “vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII”. Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului. Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: Luca 9. 28-31“luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui” Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 “Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului”) Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient? Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament" Se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lăuda pe Dumnezeu. 2 Cronici 33.6 “ Manase a adus oameni care chemau duhurile morților și fermecători; și a înmulțit relele împotriva Domnului, mâniindu-L.” Lev 20.27 “Bărbatul sau femeia, de vor chema morți sau de vor vrăji, să moară neapărat” Dacă vechii evrei nu credeau în existența sufletelor după moarte, atunci de ce le interzice D-zeu sub pedeapsa morții, spiritismul? (Apoc. 6, 9-11). Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei.” Domnule vasinec/maraiann/condor, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, în care se vorbește limpede de existența Iadului și a sufletelor după moarte, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Deci când vă apucați la modul serios de citatele de mai sus??? Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit. |
Citat:
Faceti si dvs. comparatie intre doua credinte: - credinta in suflete nemuritoare, care-si primesc rasplata si merg in rai sau in iad, inainte de revenirea Domnului Iisus Hristos impreuna cu rasplata Sa ("Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui"-Apocalipsa 22:12). - credinta in inviere si viata vesnica, la revenirea Domnului Iisus Hristos.("Vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui si vor iesi afara din ele. Cei care au facut binele vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul vor invia pentru judecata."(Ioan 5:28,29)) Dvs. care credinta o impartasiti? |
Citat:
exact ca un saducheu ai zis; Ia aminte la ce ti-a scris ovidiu-s , la pilda bogatului nemilostiv si a lui Lazar,la ce zice Moise:Domnul Dumnezeul duhurilor si a tot trupul.(Num 16:22;27:16), ce zice Iacov crezand ca Iosif a murit:"Plângând, mă voi pogorî în locuința morților la fiul meu!"(Facerea 37:35) , La Solomon care zice : Locuința morților, pântecele sterp, pământul care nu e sătul de apă și focul care nu zice niciodată: "Destul!"(Pilde 30:16) ; Omul, în răutatea sa, poate să ucidă, dar nu poate să aducă înapoi duhul care a ieșit, nici să scoată sufletul care a intrat în locuința morților. (Carte Intelepciunii lui Solomon 16:14);la Ana : Domnul omoară și învie; El coboară la locuința morților și iarăși scoate. (1Regi(Samuel) 2:6) ; David in Psalmi "Că nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea. " ; "Doamne, scos-ai din iad sufletul meu, mântuitu-m-ai de cei ce se coboară în groapă. "Cine este omul ca să trăiască și să nu vadă moartea și să-și izbăvească sufletul său din mâna iadului?".Uita-te in Faptele apostolilor: Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune. Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. Ia aminte la Apostolul Pavel care vorbeste despre suflet(duh) si despre trup separat, si care spune citandu-l pe psalmist : "Cel ce face pe îngerii Săi duhuri și pe slujitorii Săi pară de foc".Adu-ti aminte de ingerii care l-au dus pe Lazar in sanul lui Avraam.Aduti aminte ca Hristos delimiteaza lumea asta cand vorbeste cu saducheii , de lumea cea spirituala(Rai, Iad) si compara sufletelor celor ce vor dobandi Invierea la Judecata de Apoi cu tot cu trup cu ingerii din ceruri, care sunt fiinte spirituale.Sufletele celor care au ajuns in Rai , devenind ca fiii lui Dumnezeu(ingerii) Si nu in ultimul rand aduti aminte ca "Duh este Dumnezeu si cine i se inchina trebuie sa i se inchine in duh si adevar". |
Citat:
Citat:
Astept un raspuns din partea dvs. la intrebarea referitoare la ce tip de credinta adoptati, din cele doua pe care vi le-am expus. Si, mai astept sa-mi aratati ce afirmatie de saducheu am facut. |
Pai cu voi ne invartim in cerc ca nu aveti nici o treaba cu cele duhovnicesti.eu mi-am incheiat si aici treaba cu posturile, nu imi place sa risipesc vremea aiurea si sa vorbesc la pereti, citeste ce e spus aici de mine , de ovidiu-s si de altii.
|
Citat:
|
Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/n...reply&p=120036 Ca sa nu va obositi sa cautati, copiez raspunsul, in ghilimele si cu caractere italice: "Acele citate le-ati mai repostat de multe ori (altceva nu stiti sa faceti) si ati si primit raspuns la ele, tot de multe ori. Noi am mai discutat de nenumarate ori aceste versete. Daca ne uitam in topicul "Despre penticostali, baptisti, adventisti", intre pag. 27-31 dvs. si cu mine (ma numeam "mariann") am discutat aceleasi probleme. Acest lucru il recunoasteti si dvs., intr-o postare ulterioara, de pe topicul "Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte" (titlu mincinos). Redau un fragment din postarea in care recunoasteti acest lucru: "Am discutat si eu cu sectantul respectiv de mai sus atunci când intra pe forum sub denumirea de Mariann, această problemă a inexistentei constiente a sufletului după moarte" (am copiat dintr-o postare a dvs.) Apoi, pe topicul pe care ne aflam, reincepe discutia pe aceleasi probleme, incepand de la pag. 12. Desi v-am raspuns, treptat la toate intrebarile (nu cred ca am scapat ceva), dvs., in disperare ati inceput sa postati in mod repetat aceleasi si aceleasi intrebari, doar ca sa umpleti paginile. Ati primit raspuns la toate problemele ridicate, in repetate randuri (Schibarea la fata, pilda bogatului nemilostiv, 1 Petru 3:18,19; Marcu 9:43,44; 2 Corinteni 5:8,9; Matei 2:31,32, etc). Cu toate acestea, ultima dvs. postare (cea de azi 26.02.2009 sau 23.02.2006), o putem regasi aproape identic, in paginile acestui topic, chiar de cate 2-3 ori pe aceeasi pagina. Revedeti paginile 15, 17, 19, 21, 22, 23, 24, 26, 32, 34, 35, 36, 37, 41, 46, 47. Puteti sa va manifestati neputinta repostand, in continuare, aceleasi texte la care ati primit raspuns. Deocamdata, mai sunt si alti parteneri de discutie. Dvs. sunteti doar o caseta care se tot reia si nu cred ca merita sa va raspund decat atunci cand voi avea prea mult timp" Dupa acesta postare a mea, din 02.03.2009, d-l Ovidiu-s a continuat sa reposteze acelasi articol de umplutura, de nenumarate ori. De mentionat ca si dvs. stiti de acele postari ale d-lui Ovidiu-s sin de raspunsurile mele (erati activ pe forum, chiar pe topicurile unde se desfasurau discutiile dintre mariann/vasinec (adica eu) si d-l Ovidiu-s. Iar acum faceti pe nestiutorul. Cine este, pana la urma, fatarnic si mincinos? |
Citat:
"Dumnezeu l-a facut pe om din tarana si i-a suflat in nari suflare de viata. Si astfel omul s-a facut un suflet viu." țărână + suflare de viață = suflet viu se vede ca tzarana e formata din tza shi rana, deci pamantul, olul are nevoie de un tzarush ca sa nu mai stea mereu intr-o rana, caci fara tzarush omul din pamant se prabusheshte..., deci intai de toate a plamadit Dumnezeu vasul din pamant, vas din lut, vas mic din lut shi nu din marmura... apoi suflare este format din sus shi aflare... deci Cunoashterea de sus viatza din vi + atza deci viatza este asha de suptzire ca o atza shi trebuie sa te lashi dus dupa atza ca altfel daca o tai, ascultarea de sus, atunci unde vi? incotro mergi, la cine te duci shi de unde vi? shi cine eshti? deci se vede ca ascultare shi cunoashtere de sus pusa in vas curat shi pe dinafara shi pe dinauntru, adica sfanta lumina a suflat Dumnezeu in narile omului... shi ce s-a format? un suflet viu, adica su + flet, adica sus + flecareala + letargie adica starea asta de pomflet caci a mancat din fructul pomului cunoshtintzei binelui shi raului shi de acum se crede intzelept, el, omul, el credinciosul, el lupul rapitor imbracat in haina sfanta... caci inainte de a fura de la Dumnezeu era un copil senin, un suflet suflat in curat caci Adevarul era Rai shi Eden... viu de la vi+iu adica vi daca iubeshti (pe Dumnezeu shi pe aproape shi toata creatzia Domnului fara sa judeci tu, atunci eshti suflet viu, fiindca nu shtii sa pacatuieshti shi chiar nu pacatuieshti shi daca ai shti) dar omul a pacatuit shi atunci viu este in sensul amagirii, caci omul ii zice mereu Domnului ca viu, viu, stai ca viu shi io, dar omul nu mai vine, shi Domnul il ashteapta, dar credinciosul Sau nu mai vine... ca e uituc credinciosul shi amagitor... zice viu in sensul ca vine dar candcolo nu numai ca nu vine ci se ingroapa in BAR shi acolo ishi petrece toata viatza ba mai il shi duce in Biserica pe prietenul sau BARa... shi in casa shi in pat shi in TV shi peste tot asha incat vine la Dumnezeu cu BAR cu tot, cu tot barul cu BARa shi cu tot burdeloqqqlhul lui ispăvlovAici facandu+se pe sine vierme in carligul dracului de la unditza dracului sau facandu-se fagash pentru ideile sofisticariotului... cautand sa puna pietre de poticnire inaintea orbilor pentru ca fiii imparatziei sa manance din jertfele idoleshti... mandrie potrivitnica sofistictactoe... deci asha o patzitm noi aici. "Tarana se intoarce in pamant cum a fost si duhul se intoarce la Dumnezeu care l-a dat." aici trebuie sa ne dam seama ca daca ne vom uni cu vasul atunci vom fi tzarana iar daca vom asculta shi uni cu Duhul Sfant ne vom intoarce la Dumnezeu cel Viu... iar intre aceste stari este Caldeenia caldiceilor... a celor ce se cred vii dar sunt cu sigurantza morti faini shi mandri osebitori shi alintatzi iubind iezerul HUzUR. "Iar tu du-te, pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni si te vei scula iarasi odata, in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor."(Daniel 12:13) se arata ca Daniel e trimis undeva pana va veni sfarshitul, se va odihni shi se va scula iarashi odata, in partea lui de moshtenire, la sfarshitul zilelor, deci dupa zilele lui antichrist... dupa ce Hristos va scoate afara fiara pustiirii de la loc sfant Citat:
-sufletele nemuritoare vor primi pana la judecata iadul sau raiul vremelnic, in care starea lor se mai poate schimba in bine sau in rau functzie de rugaciunile Bisericii -dupa sfarshitul Trambitzarii de pe urma cand toate duhurile shi totzi vor auzi glasul judecatzilor lui Dumnezeu, de oriunde s-ar afla sufletul acela, unii vor invia spre Raiul Veshnic fiind pururea cu Hristos iar altzii spre judecata shi osanda veshnica... pana atunci insa noi ne aflam spre sfarshitul miilor de ani cand iadul bine pregatit a ieshit din locul unde era legat shi a venit ca sa inshele shi sa inghita pana shi pe cei aleshi... cu care va face euBARisshtia shi astfel vor exista oameni unitzi cu dracii pe la cinci palme... pe la mijloc... shi lepadandu-se de Hristos prin partzi vor arunca din laturi puzderie de spini shi scaietzi shi mure incercand sa-i invalmasheasca pe creshtini in algele de pe fundul marii ca sa rataceasca ei calea shi sa mOAra mereu la mOAra dracilor... unde vor manca broashte shi omizi shi rame shi furnici pana or sa se sature de atata potopiala shi istov... caci rasplata pacatoshilor este pacatul... faradelegea, nelegiuirea... iar a sfintzilor este fericirea Raiului vietzuind pururea cu Sfanta Treime shi binecuvntarea Sa impreuna cu bucuria a toate oshtirile Cereshti. |
Citat:
|
Citat:
D-l Ovidiu reposteaza acelasi articol cu aceleasi intrebari, doar ca sa umple forumul, nu pentru ca nu i-am raspuns. Sau, poate va considera ca i-am raspuns, doar atunci cand voi fi de aceeasi parere cu dumnealui Nici eu nu sunt de acord cu raspunsurile dvs. Dar, nu consider ca nu mi-ati raspuns. Dimpotriva, si dvs. ati fost nevoit sa-mi repetati unele raspunsuri la unele postari repetate de mine. |
Biblia spune: "Feriți-vă de proorocii mincinoși" (Mat. 7:15). "Se vor ridica Hristoși și prooroci mincinoși" (Mat. 24:24). "Să nu dați crezare oricărui duh; ci să cercetați duhurile....căci in lume au ieșit mulți prooroci mincinoși" (1 Ioan 4:1).
Domnule Iustin, am citit afirmatiile tale despre Ellen White, insa da-mi voie sa le cataloghez ca fiind false. Daca tu imi dovedesti ca Ellen White se contrazice in vreun fel cu Biblia, atunci iti dau dreptate in tot ceea ce ai spus. Astept raspunsul tau... |
Citat:
|
Citat:
|
Domnule Iustin32 dvs vorbiti din ce ati auzit, insa niciodata nu ati deschis una din aceste carti. Am citit multe carti bune, unele foarte bune, insa nici una nu se compara(exceptand Cartea Sfanta), cu ceeace a scris femeia asta. Poate din intamplare sau din pura curiozitate vei deschide intr-o buna zi cartea - Tragedia Veacurilor - apoi fa comentarii.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dvs. nu va puteti "lauda" ca va incredeti in totalitate, in invataturile sfintilor. De Sfintii Apostoli, din Sfanta Scriptura, ati cam uitat (invataturile lor nu prea se potrivesc cu traditia). Iar din invataturile sfintilor de dupa apostoli faceti selectie (nu le recunoasteti pe toate). Nu aveti nimic stabil. Mai ciupiti din Sfanta Scriptura, mai ciupiti din scrierile sfintilor, mai preluati din mitologia greaca, mai luati din obiceiurile pagane. Si, ati facut o salata, preparata timp de 2000 de ani cu care va laudati. Noi stim doua lucruri: Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu si sta la baza marturiei noastre de credinta; celelalte scrieri ne sunt de ajutor, dar numai verificate cu Biblia. |
Citat:
Dar tu te poti lauda ca te increzi in toate invataturile, scrierile si ,,viziunile,, singurei voastre ,,profetese,, pe temelia carora s-a constituit secta voastra? Ea nu a avut greseli???!!! Si ce greseli-aberatii!!??? Biserica primara nu s-a intemeiat pe parerile-teologumene ale unui singur om fie el si Sfant Martir , ci pe baza a ceea ce s-a crezut de la Apostoli si urmasii lor in toate locurile si in toate timpurile, nu ca la voi cu un singur asazis profet pe invatatura si ,,viziunile,, s-a intemeiat o secta. De unde aveti voi Biblia ca sa ziceti ca o aveti? Ati luat-o de la Biserica Catolica dar voi nu ati vrut sa recunoasteti si Sfanta Traditie (ce-i drept corupta de catolici dar fara inovatii la ortodocsi) din care a iesit si Biblia si singura in masura sa talcuiasca Biblia caci Biserica-pastratoarea amandoura este stalpul si temelia adevarului,(Efes 3,15) nu Biblia care s-a nascut din Biserica. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
In prima viziune spune că a văzut "un copac cu un trunchi pe ambele maluri ale raului, amandouă din aur pur, transparent" (Scrieri timpurii, ediția 1907, p. 17). ,,Apoi am văzut două bețe lungi de care atarnau sarme de argint, iar pe sarme erau niște struguri minunați. " Imaginați-vă un pom de aur, cu sarme de argint cu struguri! O idee ce nu poate ieși decat din mintea unui copil. Apoi adauga: "Toti ingerii au un bilet de aur pe care trebuie s-o prezinte la poarta orasului sfant pentru a intra si iesi." (p. 39). (Scrieri timpurii, ediția 1907, Fiecare sunt din milioanele de mantuiti nestiuti are o coroană de aur. Ea spune: "Isus ni le-a pus pe cap chiar cu mainile Lui" (p. 16). Pentru ca insusi Isus sa faca asta pentru miriade de rascumparati, e nevoie de sute de ani. Apoi vede "o masa din argint curat, lunga de mai multe mile si pe care totusi ochii nostri o puteau vedea" (p. 19). Toti sfintii au case de argint; in fiecare casa exista un raft de aur. Sfintii isi scot coroanele de aur, le pun pe raft si merg la lucru la camp. (p. 18). Vede copilasi "folosindu-se de aripioare ca să ajunga in varful muntilor " (p. 19). Apoi: "Sfintii isi foloseau aripile si urcau in varful zidului" (p. 53). Unde sunt pasajele din scriptura pentru această invatatura? Pretinde că l-a văzut de aproape pe Satan; i-a văzut silueta, forma capului, ochii etc. Ea spune: "Avea o silueta mare, dar carnea ii atarna pe maini si pe fata. Uitandu-ma la el, stătea cu barbia in mana stanga " (p. 152). Observati vederile ei extreme si materialiste; totul e văzut din perspectiva unui copil cu imaginatie si gandire simpla; ceea ce era ea atunci. In scrierile de mai tarziu, cand s-a făcut mai inteligenta si mai citita, dispar aceste idei grosolane. Ideile ei despre căderea lui Satan, caderea omului si pierderea Edenului par de parc-ar fi scoase din ,,Paradisul pierdut,, al lui Milton, cu siguranta nu din Biblie. Observati parerile ei referitoare la distrugerea celor rai. Sune ca unii erau consumati ,,repede,,. ,, Unii se consumau de mai multe zile si cata vreme mai exista ceva din ei neconsumat, ramanea sentimentul suferintei. " (p. 294; vechea editie p. 154). Asa ca daca mai ramanea doar femurul după ce se consumau creierul si nervii, acel os putea să gandeasca, sa simta si sa inteleaga si sa sufere fara cap sau creier! E ceva demn de Infernul lui Dante, sau de vechea idee medievala de tortura in focul literal. Ar trebui ca Dumnezeu sa faca o minune in fiecare individ pentru ca să tortureze astfel oamenii. Cat timp Dr. Kellogg era in gratiile ei, doamna White a folosit termenii cei mai extravaganti pentru a-l lauda. Iată un exemplu: Dr. Kellogg "a luat cazurile cele mai dificile in care daca bisturiul ar fi alunecat catusi de putin, l-ar fi costat pe pacient viata. Dumnezeu i-a stat alături si mana unui inger era pe mana lui, conducandu-l in operatii. " (Buletinul conferintei generale 1901, p. 203). Daca un inger putea face asta pentru Dr. Kellogg, alti ingeri puteau acelasi lucru pentru orice medic devotat sau chiar pentru o persoana care nu studiase niciodata chirurgia. Aceasta e o ilustratie a imaginatiei ei fertile nestavilite din toate scrierile ei. In 1901 l-a numit pe Dr. Kellogg "medicul numit de Dumnezeu." Putin mai tarziu (23 iulie 1904) l-a numit unealta diavolului si a spus ca fusese "invatat de stapanul sofismelor" ("Marturii Speciale" Seria B, p. 43). Se verifica cu Biblia??!! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De unde stiti ca ce a scris sunt aberatii si nu s-a confirmat sau se va confirma (ma refer la viziuni; scrierile referitoare la educatia crestina nu cred ca pot fi contestate). Cat priveste "imprumutul de texte gata fabricate": orice scriitor de anvergura se foloseste de resurse existente (mai ales cand este vorba despre scrieri cu subiect istoric). Referitor la credibilitate: oricine este verificat cu Sfanta Scriptura. "Cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spune este asa".(Fapte 17:11) |
Citat:
Dacă era scriitoare putea să se folosească de orice operă literară scrisă pînă la ea, ca sursă de inspirație, ca profet al Domnului, NU. Problema este că l-a confundat intentionat pe "ingerul Domnului" cu fondatorul cultului păgân mormon, Joseph Smith căruia i-a reprodus părți din scrieri, părți pe care si le-a atribuit ei. Era o solutie optimă pentru naivi. De vreme ce mormonismul a avut succes in acelasi mediu social ( America secolului 19), de ce nu putea avea succes si mai tanăra sectă adventistă cu aceleasi minciuni mormone, retușate puțin? |
Citat:
Eu zic sa pui mana sa vezi si cine sunt cei care stau la baza acestei secte, si fondatorii sectei in care ai intrat: http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/index.html William Miller (n. 15 februarie 1782 - d. 20 decembrie 1849) a fost un predicator metodist american. Mesajul său era bazat pe importanța profețiilor biblice. De origine modestă și veteran din războiul din 1812, Miller a început să predice în 1831. Se baza pe Daniel 8-9, el crede că 2300 de ani (conform principiului biblic de zi-an) vor trece între momentul în care s-a dat ordin de reconstruire a Templului din Ierusalim și clipa în care Isus Christos se va reîntoarce pe pământ pentru a doua oară. Dispoziția de reconstruire a templului a fost dată de regele Persiei, Artaxerxe I, scribului evreu Ezdra în al 7-lea an al domniei regelui, ceea ce corespunde cu anul 457 î.e.c. (cf. Ezdra 7,12-26). În felul acesta, anul 1843 va fi anul reîntoarcerii lui Isus. Bazat pe astfel de calcule, Miller a specificat data de 21 martie 1843. Trecută data fără ca Isus să revină, a refăcut studiul și a observat că „de vină” era calendarul gregorian”, căruia îi lipsea undeva un zero astfel că adevărata dată trebuia să fie 22 octombrie 1844. Cum și anul 1844 a trecut fără ca Isus să se întoarcă, adepții lui au cunoscut „marea decepție”. Se estimează că pentru acel an „mileriții” erau în jur de 50000. În urma repetatelor decepții s-au format mai multe grupări. Printre acești adepți dezamăgiți – ca o figură proeminentă – se desprinde Ellen White, care – sub influența predicilor sale a fondat mai târziu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. en.wikipedia.org/wiki/Great_Disappointment Cred ca e destul sa te uiti si la fetele lor ca sa-ti dai seamna ca nu erau in toate deplinatatile mintale. citeste si asta http://www.wattpad.com/109472-ADEVAR...ADVENTISTA?p=3 |
Citat:
In ce masura Ellene White a fost si profet al Domnului, vom vedea (de fapt, a cam inceput sa se vada - deja se intampla unele lucruri care erau considerate o nebunie, cu peste 100 de ani in urma). |
Citat:
|
Citat:
Dar, despre faptul ca Ellen White a citat si din autori care s-au nascut dupa moartea ei, ce parere aveti? Adica, a facut unele afirmatii pe care astazi oamenii de stiinta le prezinta ca descoperiri. Pe vremea aceea (cu peste 100 de ani in urma), erau considerate aberatii. |
Citat:
Si noi avem Sfinti care au vorbit despre televizor si avioane sau telefon la inceputul secolului trecut, asta pe langa multe minuni, vindecari si profetii. Dar ei nu au scris carti pentru a le vinde si a castiga bani din asta cu care sa traiasca bine caci ei s-au lepadat de lume , urmand cu adevarat simplitatii si saraciei materiale a lui Hristos care nu avea unde sa-si plece capul. |
"Dar unde sunt prezicerile �mplinite ale doamnei White din cei 70 de ani profeții? Ce evenimente specifice a prezis că vor avea loc la date precise �n locuri precise? Unde sunt aceste profeții? Nicăieri �n numeroasele ei volume.
La �nceput, a �ndrăznit să prezică puține lucruri specifice dar au eșuat toate. După aceea, punea totul �n termeni generali, fără nici o excepție, ne�ndrăznind să numească concret persoane, locuri sau date. A prezis numeroase inundații, furtuni, cutremure, războaie, etc., toate �n termeni generali. Oricine putea face asta �n siguranță, fără un dar al profeției. Dacă avea �ntr-adevăr duhul profeției, ar fi trebui ca aceasta să fie caracteristica uimitoare a cărților ei. �n loc de asta, �Mărturiile� ei și alte cărți sunt dedicate �n �ntregime problemelor personale, expozițiunilor din Biblie și subiectelor practice referitoare la conduita și datoria creștină, ceea ce putea scrie și un �nvățător religios inteligent. Odată, la �nceputul lucrării,a �ndrăznit să prezică blestemul lui Dumnezeu asupra unei anumite persoane, Moses Hull. �n 1862 era pe punctul de a renunța la credința �n adventism. Doamna White i-a scris: "Dacă continui cum ai �nceput te așteaptă mizeria și durerea. M�na lui Dumnezeu te va pedepsi cum nu-ți va plăcea. M�nia lui nu va avea odihnă." ("Mărturii pentru biserică," Vol. I., p. 430, 431). Domnul Hull a trăit mulți ani, p�nă la o v�rstă �naintată și nu s-a �mplinit nimic din ce i-a fost prezis. După aceea, a amenințat pe mulți dar �ntotdeauna �n termeni generali. " |
"Prezicerea din 1856 era ultima dintr-o serie uimitoare de eșecuri ale prezicerilor �ntoarcerii lui Hristos făcute de Ellen White. Lucinda Burdick, o prietenă a doamnei White din anii 1840, explică modul �n care doamna White prezicea adesea întoarcerea lui Hristos:
I-am cunoscut pe James White și Ellen Harmon (acum doamna White) la începutul anului 1845. ... Ea pretindea că Dumnezeu i-a arătat lucruri care nu s-au �nt�mplat. Odată, a văzut că Domnul va veni a doua oară �n iunie 1845. Profeția a fost discutată �n toate bisericile și �ntr-o micuță publicație a �ușii �nchise� scoasă �n Portland, Me. În timpul verii, după ce a trecut luna iunie, am auzit un prieten întrebând-o cum explica viziunea? A răspuns că "i-au spus-o în limba Canaanului și că n-a �nțeles limba; că urma ca în Septembrie să vină Domnul, la a doua iarbă de pe c�mp, nu la prima din iunie." A trecut septembrie acela și multe altele și nu L-am văzut �ncă pe Domnul. Cur�nd, le era clar tuturor celor sinceri că multe lucruri au �fost probabil spuse în limba Canaanului" sau �n alta pe care n-o �nțelegea, deoarece au urmat eșecuri repetate. Pot să spun multe despre care știu eu �nsămi. Odată, �n drum spre partea de vest din Maine, a văzut că vor avea mult de furcă cu cei răi, vor fi �nchiși, etc. Au spus acest lucru �n bisericile lor prin care treceau. C�nd s-au �ntors, au spus că au petrecut un timp minunat. Prietenii i-au �ntrebat dacă au avut vreun necaz cu cei răi sau dacă au trecut prin închisoare. Au răspuns "Deloc." Oamenii din toate bisericile au �nceput cur�nd să deschidă ochii și s-au hotăr�t să fie �mpotriva viziunilor ei; și de �ndată ce au făcut asta, ea a �nceput să-i vadă "cu pete pe haine," după spusele ei. Cunoșteam personal c�țiva pastori pe care �i văzuse �n �mpărăție cu "Oh! Niște cununi at�t de strălucitoare, pline de stele." Imediat ce s-au împotrivit viziunilor ei, i-a văzut ", fără speranță, pierduți pentru totdeauna, condamnați." (O examinare a viziunilor doamnei Ellen White, Miles Grant, Boston: Publicată de Advent Christian Publication Society, 1877) �n ciuda eșecurilor ei din 1844 și 1845, doamna White a continuat să prezică �ntoarcerea iminentă a lui Hristos. În 1849 asociatul ei Joseph Bates a anunțat că "a început timpul necazului." În vara lui 1849 o epidemie locală a lovit regiunea. Doamna White, văz�nd-o ca o �mplinire a profeției despre sf�rșitul lumii, prezice că epidemia se va răsp�ndi cur�nd: "Ceea ce am văzut și ceea ce am auzit despre epidemie e doar �nceputul a ceea ce vom vedea și auzi. �n cur�nd, morții și ce muribunzii ne vor �nconjura. " (Present Truth, Sept. 1849). (Observație: Nu după mult timp după scrierea profeției, epidemia a luat sf�rșit și Statele Unite au intrat �ntr-o perioadă de pace și prosperitate relativă care a durat mai muți ani. Citatul de mai sus a fost scos din articol când a fost republicat în Scrieri timpurii în 1882 și puțini adventiști știu de existența lui.) " "Ca�nd Hristos n-a venit așa cum se așteptau, la i�nceputul anilor 1850, doamna White a început treptat să nu mai prezică lucruri specifice despre �intoarcerea Lui. Afirmația ei de la conferința din 1856 a fost ultima oară ca�nd a făcut o prezicere specifică despre vremea i�ntoarcerii lui Hristos și, la fel ca toate afirmațiile ei dinainte despre acest subiect, timpul a dovedit că se i�nșeală. " |
"Ellen G. White scria, in anul 1851, faptul ca "vechiul Ierusalim nu va mai fi reconstruit niciodata".
The following Ellen White quote has been cited to prove she made a false prediction. "Then I was pointed to some who are in the great error of believing that it is their duty to go to Old Jerusalem, and think they have a work to do there before the Lord comes .... I saw that Satan had greatly deceived some in this thing, .... I ALSO SAW THAT OLD JERUSALEM NEVER WOULD BE BUILT UP; and that Satan was doing his utmost to lead the minds of the children of the Lord into these things now, in the gathering time" (emphasis added). — Early Writings, p. 75 " Referindu-se la o conferinta tinuta in 1856, Ellen White declara: "Mi s-a aratat auditoriul prezent la conferinta. Ingerul a spus: 'Unii vor fi hrana pentru viermi, unii vor fi loviti de ultimele sapte plagi, unii vor fi in viata si vor sta in picioare spre a fi transformati la revenirea lui Hristos' ". Toti cei care erau atunci in viata, acum sunt morti. "Soon our eyes were drawn to the east, for a small black cloud had appeared, about half as large as a man's hand, which we all knew was the sign of Son of man.... Then there was a mighty earthquake. The graves opened, and the dead came up clothed with immortality. The 144,000 shouted, "Alleluia!" as they recognized their friends who had been torn from them by death, and in the same moment WE WERE CHANGED AND CAUGHT UP TOGETHER WITH THEM to meet the Lord in the air". Early Writings, pp 15-16 (emphasis added). Urma sa declare Anglia razboi SUA in perioada razboiului civil? "Anglia studiaza daca ar fi cel mai bun lucru sa obtina vreun avantaj speculand starea slabita a natiunii noastre din prezent, declarandu-ne razboi. Ea cantareste problema, incearca sa sondeze alte natiuni si se teme ca daca ar incepe un razboi departe, acest fapt i-ar slabi pozitia acasa si alte natiuni ar obtine un avantaj din aceasta slabiciune. Alte natiuni fac pregatiri tacute pentru razboi si spera ca Anglia va declara razboi natiunii noastre, ca astfel sa poata avea oportunitatea sa se razbune pentru avantajele pe care ea le-a obtinut de la ele in trecut si pentru nedreptatile facute lor atunci. O parte din popoarele inrobite de Regina asteapta o oportunitate favorabila sa rupa jugul; dar daca Anglia va considera ca renteaza, atunci nu va ezita sa fructifice ocaziile de a-si consolida puterea si de a umili natiunea noastra. Cand Anglia declara razboi, toate natiunile vor avea cate un interes propriu pe care sa-l urmareasca si va fi un razboi general, o confuzie generala" (Testimonies for the Church, vol. 1, pag. 259). In 1862 she predicted that "when England does declare war [against the North, during the civil war]. all nations will have an interest of their own to serve, and there will be general war, general confusion." The result will be that "this nation [the United States] will...be humbled into the dust". Testimonies for the Church, vol. 1, p. 259. American history clearly shows that England did not "declare war" against the United States during the Civil War, and the United States was not "humbled into the dust". Now here is the entire passage in its context (quoted portions in italics): Said the angel: "Hear, O heavens, the cry of the oppressed, and reward the oppressors double according to their deeds." This nation will yet be humbled into the dust. England is studying whether it is best to take advantage of the present weak condition of our nation, and venture to make war upon her. She is weighing the matter, and trying to sound other nations. She fears, if she should commence war abroad, that she would be weak at home, and that other nations would take advantage of her weakness. Other nations are making quiet yet active preparations for war, and are hoping that England will make war with our nation, for then they would improve the opportunity to be revenged on her for the advantage she has taken of them in the past and the injustice done them. A portion of the queen's subjects are waiting a favorable opportunity to break their yoke; but if England thinks it will pay, she will not hesitate a moment to improve her opportunities to exercise her power and humble our nation. When England does declare war, all nations will have an interest of their own to serve, and there will be general war, general confusion. Deuteronom 18:22 Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el". Marcu 13:22 Se vor scula hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor face semne și minuni, ca să ducă în rătăcire, de se poate, pe cei aleși. |
Citat:
Daca tot va intereseaza ceva practic, din care se poate vedea si spiritul profetic al lui Ellen White, va recomand cartea "Divina vindecare" (scrisa cu vre-o 100 de ani in urma si apreciata de medicii de astazi). P.S. Nu includ la categoria minciuni si cele doua versete postate, care nu au nici o legatura cu subiectul (Ellen White). |
Cum sunt mincinoase daca si fratii tai de pe site-uri adventiste le recunosc? dar incearca sa le musamalizeze si sa le schimbe intelesul;ia verifica si vezi din ce secta faci parte sectare... Combinat cu un site adventist le-am adus in discutie.
Uite-l http://www.adventist.ro/convingeri/d...implinite.html Ce mai zici acum? |
Citat:
Era mai simplu sa postati de la bun inceput link-ul de pe site-ul adventist. Era mai cinstit. Nu era nevoie de "combinatia dvs." In alta ordine de idei: adventistii stiu ca Ellen White a facut si unele greseli (le-a recunoscut chiar ea). Si profetul Natan a gresit cand l-a indemnat pe David sa construiasca Templul: "Du-te si fa ce ai in inima, caci Domnul este cu tine" (2 Samuel 7:3). Apoi a fost nevoit sa-i spuna lui David, ca a fost o greseala: nu David ci fiul sau (Solomon) va construi Templul. Problema este ca in spinarea Ellenei White se pun unele greseli facute in adolescenta, cand era o simpla credincioasa metodista, fara veleitati profetice. Pur si simplu avea o credinta dupa cum a fost educata in familie si in biserica metodista. De asemenea, tin sa va spun ca nu toti adventistii au incredere in scrierile Ellenei White (puteti vedea aceasta in discutiile purtate pe forumul azs). Dar toti cred ceea ce spune Sfanta Scriptura. Pentru incheiere, va supun atentie o profetie facuta de Sfantul Apostol Pavel si va rog sa-l judecati si pe el in maniera dvs. Sfantul Apostol vorbeste despre o revenire a lui Hristos chiar in timpul vietii sale (adica, sec 1): "Noi cei vii care vom fi ramas..." - spune Apostolul Pavel, facand referire la cele ce se vor intampla la revenirea Domnului(1 Tesaloniceni 4:17). Cum comentati aceasta afirmatie a Sfantului Apostol? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:46:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.