![]() |
Citat:
Dar pentru cei de acum pare o nebunie acest lucru datorita dezvoltarii tehnologiei. |
Citat:
Nu e ca la alegeri, unde daca are 5% intra în parlament. E ca un bolnav care are 95% sanse sa moara si asta se si întâmpla. Iar daca totusi traieste este considerata o minune, ceva ce în mod normal nu se întâmpla. Citat:
Citat:
Citat:
|
Eu v-am zis ca Traditie habar n-are ce-s alea probabilitati. Important e ca niste creationisti au gasit un calcul (care fac pariu ca e gresit si mai ales ca prea putini crestini l-ar intelege) cu care sa arate ca evolutia nu putea avea loc. Pacat pentru ei ca asemenea probabilitati nu se calculeaza a posteriori. Si dupa cum am mai zis, doar niste creationisti ar putea afirma ca evolutia se bazeaza pe aparitia spontana a unei celule. Ei nici macar nu ataca evolutionismul.
Inca o problema cu folosirea probabilitatilor in "divinologie" este ca oricum o dai o creatura suficient de complexa incat sa creeze macar o celula care de una singura ar fi aparut cu o probabilitate practic nula, are sanse infinit mai mici sa existe decat celula insasi. |
Citat:
|
Citat:
|
ai2, zi-ne tu cam care crezi ca e probabilitatea ca celulele sa fi aparut. Fiindca altfel e o discutie fara sens, sa tot spui ba nu, ba nu.
Ceea ce zici cu posibilitatea creaturii care face o celula e o naivitate, Dumnezeu nu a creat doar lucrurile ci si materia din care sunt ele facute. Si le-a creat din nimic. Nu conteaza cât de moral sau imoral e ateismul, daca el se manifesta religios e religie. ........................ Topcat, vidul nu poate deveni brusc nevid. Iar absolutul nu poate fi decât personal, viu (rational). Numai un astfel de absolut poate explica existenta, sau cel putin poate mai mult decât un absolut impersonal. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
în cazul de fata). Argumentele nu lipsesc, ti le-am mai spus: materia nu poate fi absoluta, nu poate fi propria-si cauza. Trei argumente principale sunt împotriva evolutionismului: -natura conditionata a materiei -prea multele coincidente, lipsa conditiilor si probabilitatea extrem de scazuta ca materia sa se fi organizat în sisteme complexe (la asta se adauga si subreziciunea teoriei selectiei naturale care nu explica trecerea de la organisme simple la organisme evoluate, voi detalia cu alta ocazie). -viata constienta care nu poate fi explicata material Si înca ceva: materialismul pleaca de la ideea ca lumea poate fi înteleasa prin studiu. Acest punct de plecare mi se pare gresit. Întâi trebuie sa-ti explici cauza lumii ca sa o întelegi pe ea. |
Citat:
Citat:
Citat:
-Coincidentele sint aparente si date de perspectiva timpului. Conditii existau, poate ca nu in ciorba primordiala dar exista si alte posibilitati (izvoarele sulfurice de pe fundul oceanelor, nori stelari etc). -Viata constienta e din ce in ce mai bine explicata Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dar de unde stii tu asta? Exista dovezi palpabile? |
Citat:
Cand se pomenesc astfel de cazuri, se aminteste doar cazul fericit, dar se uita zecile de cazuri in care pacientii nu sunt atat de norocosi. Daca sansele de supravietuire ar fi de 0,00 % si ar scapa nevatamat, asta ar putea fi o minune. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Adica cele in care ar trebui sa credem. Este asta o contradictie? |
Citat:
Explica-mi si varianta ta, ca mor de curiozitate... :) |
Citat:
Citat:
Conceptul de Dumnezeu reprezinta un tip de fiinta care are cauza în Sine însusi. Nu acelasi lucru se poate spune despre materie, din punct de vedere stiintific sau filozofic. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Credinta fara dovezi e buna în anumite momente, ca sa depasim îndoieli care ne pot pune în pericol mersul duhovnicesc. Dar atunci când vrem sa ne fundamentam în adevar trebuie sa fim deschisi oricarei variante, inclusiv ateismului. Este o tehnica sau arta a cautarii adevarului în care nu trebuie sa fim rigizi dar nici excesiv de îndoielnici. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Vrei sa spui ca esti deschis chiar si ateismului? |
Citat:
Povesti de adormit materialistii. Din nimic nu poate apare ceva. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Da exista dovezi da cautare pe net si ai sa gasesti. In epocile apropiate cum ar fi egiptene babiloniene ale greciei au inceput sa deseneze zei si alte reprezentari din spiritual pentru ca nu mai vedeau toti in spiritual doar putini aveau aceste capacitati. |
Citat:
|
Citat:
Pare curios dar asa este. EX. Eu nu am nevoie de o reprezentare a tatalui meu pentru ca il vad si il cunosc nici a fratilor mei sau a oamenilor din jurul meu. Asa era si cu mult timp in urma oamenii nu aveau nevoie de o reprezentare a celor divinbe pentru ca le vedea dar mai tirziu a fost nevoie de aceste reprezentari pentru ca lumea trebuia sa isi urmeze cursul spre acest materialism care cu timpul se va mai accentua. |
Citat:
iar noi, care suntem atat de materiali si am avea mai mult decat oricine de dovezi palpabile privind existenta lui Dumnezeu, trebuia sa ne multumim cu "minuni" ce pot fi usor interpretate stiintific sau chiar pot fi usor masluite |
Citat:
Nu erau asa de pervertiti din punct de vedere spiritual cum sintem noi azi. Noi preferam sa ne satisfacem in primul rind propria placere sau dorinta decit a sacrifica din putinul nostru in favoarea altui om.Avem ochii sufletului inchisi de entitatile rele pe care leam acceptat in loc de a primi iubirea divina. Referitor la minuni sa stii ca cea mai mare minune pe care o vezi cu ochii fizici este crearea altui om in pintecele unei femei.Sa stii ca la crearea unui om contribuie tot universul(lumea spirituala)adica intrun cuvint DUMNEZEU. Stiinta cu timpul va descoperi si ea acest lucru dar in timp foarte lung acum este la inceput e un mic copil pe linga invataturile divine. |
Citat:
dar sa nu uitam ca atunci s-a dat legea takionului. oare de ce? pentru ca erau mai aproape de Dumnezeu decat noi? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Notiunea de clarvedere se intelege gresit ea era vederea in spiritual in acele timpuri pe care si noi o vom redobindi daca devenim niste oameni buni in adevaratul sens al cuvintului. |
Alte dovezi împotriva evolutionismului:
-Ca animalele sa fi evoluat unele în altele datorita mutatiilor trebuia sa existe milioane de specii intermediare, care nu se gasesc nici în lumea actuala nici dovezile paleontologice (fosile). Nu exista specii intermediare între diversele clase sau specii de animale. -De asemeni daca evolutia s-ar fi dezvoltat prin mutatii ar fi trebuit sa existe la animale, plante si oameni tot felul de organe si elemente constitutive fara rol functional, dar asa cum a aratat stiinta inclusiv recent, nimic nu e rezidual în organismele vii. -Teoria evolutiei violeaza Principiul 2 al Termodinamicii care spune ca elementele care încep prin a fi concentrate laolalta au tendinta de a se risipi în timp. În evolutionism materia se organizeaza însa tot mai complex. -Când chimistii sau fizicienii gasesc ca o ipoteza are doar 1% sanse sa fie adevarata ei încep sa caute ipoteze mai bune. În domeniul evolutiei microbiologice lucrurile stau diferit, atitudinea este antistiintifica prin cautarea cu orice chip de a da o explicatie pur-materiala aparitiei si dezvoltarii vietii. -Asa zisa origine a speciilor unele din altele a dus si la ideea ca exista un arbore genealogic al speciilor. Fiecare savant evolutionist îsi da cu parerea care specii au evoluat din altele bazându-se doar pe propriile presupuneri. De aceea si arborele difera de la savant la savant. Bambilici pseudo-stiintific; întreaga stiinta evolutionista se bazeaza pe un astfel de bambilici al presupunerilor. -ADN si ARN se dizolva în apa deci supa de chimicale în care evolutionistii cred ca aparut viata nu a continut apa, ceea ce e lipsit de sens, supa fara apa nu se poate:68:. -Proteinele necesare aparitiei vietii nu puteau exista pe rând, ori se aflau toate prezente ori nimic nu se întâmpla si ele se dezintegreaza. -Mutatiile genetice care ar duce la caractere noi în animale si plante sunt de obicei daunatoare si ele sunt limitate de mecanismele de mentinere a designului genetic original pe care le poseda celula. Dar aceleasi mecanisme care opresc aparitia mutatiilor daunatoare le-ar opri si pe acele mutatii benefice presupuse de evolutionisti ca ar fi dus la evolutia speciilor. -Teoria aparitiei vietii din materie se bazeaza pe teoria ca initial o substanta (care avea sa devina compus celular) a început sa se replicheze. Dar acesti compusi nu se replicheaza niciodata singuri ci numai în prezenta altor compusi celulari, deci celula trebuia sa exista deja. Deci care a existat primul oul sau gaina? -Ca viata sa se dezvolte conform teoriei evolutioniste trebuiau îndeplinite urmatoarele conditii:
http://www.discovery.org/scripts/vie...ownload&id=660 |
Doua lucrari, una ortodoxa, despre falsitatea evolutionismului:
http://www.scribd.com/doc/24332315/Z...ale-lui-Darwin http://www.scribd.com/doc/17499094/F...Evolutionist-A |
Citat:
Citat:
Citat:
Dar de ce sa fim egocentristi? Sa ne gandim de exemplu la struti. Saracele pasari create divin fara capacitatea de a zbura!!! Bine ca au aripi! Vietuitoarele sunt pline de defecte. Trebuie doar sa citesti si altceva decat Biblia. Degeaba stii sa citesti daca ai citit doar Biblia. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Si daca tot ai adus vb despre ADN, afla ca in fiecare celula din corpul tau se afla dovada evolutiei umane. Si din ADN-ul animalelor se poate reconstrui acel arbore genealogic de care ziceai, arbore care se potriveste bine cu cel reconstruit bazat pe fosile. Dar repet, acolo unde ramificatiile s-au produs intr-un timp scurt, evolutionistii poat avea pareri diferite. Probele converg. Si cand spun probele nu ma refer doar la oase si ADN. Mai sunt si altele. Restul glumelor le combat maine daca am timp. Si poate n-ar fi rau sa lamurim ce e ala evolutionism pt ca pierdem timpul cu prostii creationiste. |
Citat:
Citat:
Cât despre aripile strutului, ar trebui sa-ti dai seama ca folosesc la mentinerea echilibrului la alergare si la lupta. Citat:
Este adevarat ca legile termodinamicii si entropiei sunt definite în termeni de sisteme izolate, pentru ca este cel mai simplu mod de a le exprima. Dar expertii care scriu lucrari asupra subiectului spun clar ca sistemele izolate nu apar în natura. Citat:
Citat:
Citat:
Si în domeniul reconstituirii genetice tot un bambilici de-a presupul e, nu stiinta adevarata. |
Citat:
Credeam ca am depasit demult niste argumente atit de puerile. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:18:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.