![]() |
-ai vazut cum le potrivesti- rastalmacesti pe toate ca sa iasa,in loc sa vezi adevarul obiectiv ca poate a fost in inselare
|
Citat:
harisme asupra unui preot , apoi n-o face la intamplare.Vasele alese nu sunt alese la intamplare. |
-interesanta si aceasta emisiune a Pr. Eugen Tănăsescu ,in care se arata ca nu trebuie sa confundam evlavia personala (parerea personala) cu canonizarea,adica deocamdata p Arsenie Boca nu e sfant,cel putin sinodul nu s-a pronuntat
-in numele sfinteniei se declanseaza adevarate lupte,se cade in extremism religios,se idolatrizeaza anumite persoane (in cazul acesta p Arsenie Boca) -de ce sa nu avem evlavie catre multitudinea de sfinti deja canonizati,de ce nu se vorbeste de ei atat de mult,sunt peste 70 de sfinti romani sau de alt neam dar au salasluit pe pamant romanesc: http://sfintiromani.ro/ro/pagina/13/bine-ati-venit.html Sf. Cuvios Ioan Casian Romanul Sf. Ierarh Calinic de la Cernica Sf. Cuvios Vasile de la Poiana Mărului Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava Sf. Voievod Ștefan cel Mare Sf. Cuvios Ioan Iacob de la Neamț Sf. Cuvioasă Teodora de la Sihla Sf. Martiri Brâncoveni Sf. Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei Cuviosul Ioan de la Prislop Sf. Voievod Neagoe Basarab Sf. Cuvioasă Parascheva Cuviosul Dimitrie cel Nou, Sf. Cuvios Paisie de la Neamț Sf. Apostol Andrei cel Intâi chemat Sf. Cuvios Gheorghe de la Cernica Sf. Muceniță Filofteia Cuviosul Daniil Sihastrul Cuviosul Nicodim de la Tismana -ADEVARUL E MAI PRESUS DE ORICE OM https://www.youtube.com/watch?v=7TmDvCkeV2o#t=324 |
Citat:
In constiinta publica, zici Arsenie Boca spui sfantul Ardealului , spui Manastirea Sambata-de-Sus . Tu crezi ca oamenii care se duc acolo n-au ce face ? |
-ai ascultat macar emisiunea?
-de ce nu zici nimic de faptul ca se vorbeste mai mult de p Boca decat de cei 70 de sfinti deja canonizati si unii si cu moaste ? |
Citat:
opiniile lui personale si asa cum spune si el opiniile sale sunt subiective. Perfect de acord.Si ale mele sunt subiective. Citat:
Apoi eu sunt de parere(cu referire la acea emisiune) ca Dumnezeu randuieste cine este sfant. Si Dumnezeu face asta , prin faptul ca locul unde este sfantul, au loc minuni.Adica acolo unde este sfantul totul este Dumnezeisc si se intampla fapte si lucruri Dumnezeiesti.Adica devine un izvor de har Dumnezeiesc. Dumnezeu vorbeste si indica, prin minunile pe care le face. Vezi tu, oamenii au drumul lor si timpul lor , Dumnezeu are drumul sau si timpul sau. |
@cristirg
Ai citit cartea Parintelui? Tu esti sigur ca cei care vb in numele lui spun adevarul? Mai ales dupa conflictul dintre Man.Sambata si Man.Prislop? |
Citat:
-nu stiu despre acest conflict dintre Man.Sambata si Man.Prislop |
In cartea Parintele Arsenie Boca - O viata inchinata schimbarii vietii noastre, scrie si despre ce problema a fost cu Manastirea Sambata de Sus si Manastirea Prislop. Parintele Teofil Paraian mai explica ceva si despre motivul pentru care Parintele Arsenie Boca nu s-a intors la Sambata de Sus.
|
Citat:
La inceputul cartii Cararea Imparatiei este un cuvant inainte, scris de Maica Stareta de la Man,Prislop, Maica care l-a cunoscut pe Pr.personal si care are manuscrisele parintelui in original. Dansa spune acolo ce i s-a luat, ce s-a modificat, ce vorbe i se atribuie Parintelui, conflictul dintre Man.Prislop si Man.Sambata. De asemenea, cartea Parintelui contine anumite afirmatii care se bat cap in cap cu ce spun altii. Nu crezi ca ar fi normal sa citesti ce a scris acest Parinte inainte sa dai cu pietre in dansul? Eu nu inteleg cum putem stii daca x a avut invatatura gresita cand nici macar nu ne obosim sa citim ce a scris x, ci ne luam dupa ce spun altii. |
Citat:
|
"Ultima lămurire este asupra celor două scrieri apocrife: "Acatistul Prea Cuviosului Părinte Arsenie" și "Viața Sfântului Prea Cuvios Părinte Arsenie", scrise de Ieromonahul Dometie de la Mănăstirea Brâncoveanu-Sâmbăta de Sus, preoțit la 75 de ani, cu 4 clase primare, maniac și exaltat religios, care venea pe la Părintele, îi scria scrisori, dintre care din întâmplare i s-a păstrat ultima, dar care mereu pleca supărat că Părintele nu-i da sfatul pe care-l voia el.
Culmea este că acest Acatist a fost scris cu încuviințarea Prea Cuv. Părinți de la Sâmbăta și cu binecuvântare arhierească (după măr- turisirea autorului), unii fiindcă sunt probabil de același nivel cu autorul, iar alții ca să-l denigreze. Dovadă că cu toate demersurile făcute de conducerea Mănăstirii Prislop atât către conducerea Mănăstirii Sâmbăta, cât și către Arhiepiscopia Sibiului, precum și anunțurile publicate în Telegraful Român și Credința Străbună (anul 1992), cele două apocrife, scrise sub o formă puerilă, cu multe minciuni, exagerări și invenții, circulă și acum nu numai în țară ci și peste hotare, ajungând până în America, încât nu știm cui i-a făcut mai mult rău acest pseudo-acatist, Părintelui sau Mănăstirii Sâmbăta și Arhiepiscopiei Sibiului, că îngăduie asemenea scrieri, fară să le interzică și să lămurească pe credincioși. Ca urmare, nu numai că nu s-a luat nici o măsură de a stăvili răspândirea acestei necuviințe, dar au pus pe un călugăr ieșit din mănăstire, după ce dăduse pe alți călugări afară, căsătorit, văduv, având o fiică, revenit în viața monahală și devenit arhimandrit, să acuze con- ducerea Mănăstirii Prislop, că ar fi scris "Acatistul" și "Viața Părintelui", care de fapt luase atitudine împotriva acestor improvizații, contestând prin adresa din 22 februarie 1992 către redacția Telegrafului Român din Sibiu, "autenticitatea și cuprinsul acestui pseudo-acatist și pseudo-viață atât pentru că nu sunt decât o înșiruire de invenții și inexactități a unei minți exaltate, cât și pentru faptul că nu orice neavenit are dreptul să scrie "Acatiste" sau "vieți de sfinți", iar acestea se fac numai după canonizarea unei personalități duhovnicești, - și numai cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române"; iar prin adresa 14/1992 către Mănăstirea Brâncoveanu îi roagă să ia măsurile cuvenite de "stingere a răspândirii lor în popor pentru ca răul să nu se înmulțească și pentru ca să nu li se întoarcă în pedeapsă... lipsa de dragoste și respect față de Părintele Arsenie". Ca urmare, rugăm pe cititorii Cărării împărăției să nu se mai lase înșelați de improvizații, ci să se adreseze Mănăstirii Prislop pentru a obține scrierile autentice ale Părintelui." Monahia Zamfira Constantinescu IEROMONAH ARSENIE BOCA: CĂRAREA ÎMPĂRĂȚIEI: http://www.ortodoxia.md/phocadownloa...aratiei(1).pdf |
-pai atunci in afara de cararea si predicile restul pot fi sau nu adevarate, deci pana la urma mai bine sa nu se citeasca deloc, ca oricum contin sfaturi ale parintelui Arsenie Boca prin care acesta ii impartasea pe greco-catolici,in loc sa-i boteze ointai la ortodoxie
-dar oricum ramane pictura cu ereticul Francisc care iar e discutabila ,credea parintele Arsenie Boca ca e sfant sau nu. aici se gasesc insirate cateva carti despre si cu predici...de nu mai stii care e adevarata,adica unde gasesc predicile dupa original? "Pricina de căpătâi care a nimicit viata ascetică a lui Francisc poate fi atribuită stării fundamentale a Bisericii romano-catolice, în care a crescut si a fost învătat acesta. Date fiind acele vremuri si starea Bisericii Romane în ansamblu, adevărata smerenie nu se putea ivi în sufletul oamenilor. "Vicarul lui Hristos pe pământ", cu ale sale pretentii de autoritate duhovnicească si temporală, era un reprezentant al mândriei duhovnicesti. Nu se poate închipui o mândrie mai mare decât gândul infailibilitătii (negreselniciei) personale . Această cădere nu putea să nu afecteze spiritualitatea lui Francisc si, în general, spiritualitatea romano-catolicilor. Asemenea Papei, si Francisc suferea de mândrie. Acest lucru se poate vedea din cuvântul său de despărtire către franciscani, atunci când a rostit: "Acum mă cheamă Dumnezeu, si vă iert pe toti, fratilor, atât pe cei de aproape, cât si pe cei de departe, de toate greselile si răutătile, si vă sterg păcatele atât cât îmi stă în putere". Aceste cuvinte arată că pe patul de moarte, Francisc însusi se simtea destul de puternic ca să ierte păcatele, asemenea Papei. Se stie că iertarea păcatelor, în afara Tainei Spovedaniei si a Împărtăsaniei, era un atribut exclusiv papal . Asumarea de către Francisc a acestui prerogativ trebuie să se fi făcut pe temeiul credintei în sfintenia proprie. Spre deosebire de el, nevoitorii sfintei Ortodoxii nu si-au îngăduit niciodată să-si atribuie dreptul de a ierta păcate. Toti au murit cu gândul proprii păcătosenii si cu nădejdea că Dumnezeu, în mila Sa, le va ierta păcatele. Este de ajuns să ne amintim cuvintele marelui nevoitor din Thivaida veacului al cincilea, Sfântul Sisoe. Înconjurat de fratii strânsi lângă patul său de moarte, el părea să vorbească cu făpturi nevăzute, după cum spune cronica; fratii l-au întrebat: "Părinte, spune-ne cu cine vorbesti?" Sf. Sisoe a răspuns: "Sunt îngerii care au venit să mă ia, dar mă rog de ei să îmi mai lase răgaz de pocăintă." Atunci când fratii, stiind că Sisoe era desăvârsit în virtuti, au răspuns "Tu nu ai nevoie de pocăintă, părinte", Sfântul le-a zis: "Adevărat vă spun, nici nu stiu dacă am pus început pocăintei." http://www.odaiadesus.ro/comparatie.html |
cristirg , In afara de net si de diferite barfe si informatii culese de ici de colo , ai mai pus mana pe o carte clasica , cu coperti de carton ?
La atata se reduce cultura dvs. ? La Manastirea Prislop sau la alta Manastire ai fost ? La atata se reduce "cultura " dumitale , la un link sau doua ? Din bun simt , cand postezi ceva , despre cineva , fie el si Parintele Arsenie Boca , iti tocesti oleaca incaltamintea , si mai ales iti pui mintea la lucru , si nu preiei precum Gaga orice informatie ! Citeste , citeste , citeste , si nu uita vorba Parintelui Arsenie Boca : "sa ne ferim capul de frig si de prostie !". Frig nu mai este acum , dar cu prostia ce ne facem cristirg? |
Citat:
Tocmai azi am aflat ca politicienii au implicat Biserica Ortodoxa in baltoaca lor politica. |
Citat:
E inceputul campaniei , sa vezi ce se intampla in toiul ei ! |
Citat:
de cei care doresc exploatarea acestor resurse. Cum un presedinte nou = un nou inceput, rezulta ca un nou inceput = noi contracte de exploatare si noi oportinitati in renegociere vechilor contracte. |
Citat:
-chiar am inceput sa citesc acum Pidalionul (gr. "cârmă") sau Cârma Bisericii este o carte publicată la anul 1800 în limba greacă de ieromonahul Agapie și sfântul Nicodim Aghioritul, și care cuprinde canoanele Sfinților Apostoli, ale Sinoadelor Bisericii și ale Sfinților Părinți și dascăli ai Ortodoxiei. , Pidalionul readuce prospețimea și veșnica-folosință a Canoanelor apostolice la urechile celor îndoielnici în dreapta credință, îndemnându-i deopotrivă pe mireni, călugări, teologi, preoți și episcopi: "Dacă le veți păstra întru totul, veți fi mântuiți și veți avea pace; dar dacă nu le veți asculta, veți fi pedepsiți și veți avea o luptă continuă, unii contra altora, primindu-vă astfel plata cuvenită pentru neascultarea voastră." (Epilogul canoanelor apostolice). "Cei ce pun întru defăimare pe sfințitele și dumnezeieștile canoane ale sfințiților părinților, care și pe sfânta biserică o trec cu vederea, anatema fie. Fiindcă sfinții noștri părinți creștineasca viețuirea împodobesc, și către dumnezeiasca evlavie o povățuiesc." |
Citat:
|
Sunt pe net 3 filme legate de Arsenie Boca - trateaza tema inselarii sale.
Va pun linkurile mai jos. Va rog mult sa comentati / sa va dati cu parerea. https://www.youtube.com/watch?v=spXHMLWdqR8 https://www.youtube.com/watch?v=1FeFhHwPEXg https://www.youtube.com/watch?v=eSvdUJlgXMA Sunt multe lucruri pe care eu le-am auzit prima data. Scuze - vad ca au fost puse deja. |
Eu am auzit de mai multe ori cele relatate de parintele Serafim Badila. Sa-i acultam cu atentie predica urmatoare:
https://www.youtube.com/watch?v=2t83GOy2zLo |
Citat:
Este uimitor cu cata usurinta se apuca un monah tanar sa-l critice pe parintele Arsenie Boca! Oare el este convins ca a reusit sa puna ,,inceput bun pocaintei"? Celalat, mai in varsta, vorbeste prea glacial, asadar discursul lui nu e convingator. Daca ar fi adevarat tot ce sustin, ne-ar privi in ochi si s-ar arata cu adevarat ingrijorati de soarta acestui popor, prezentand dovezi credibile. Pai se compara dovezile lor cu cele ale parintelui Serafim Badila? (https://www.youtube.com/watch?v=2t83GOy2zLo) |
Citat:
Parintii au fost foarte foarte corecti. Pe scurt au spus asa: 1. De Parintele Arsenie Boca s-au departat si Parintele Staniloae si Parintele Papacioc si altii. 2. Au enumerat niste lucruri intamplate in viata parintelui si cu niste marturii. 3. Nu l-au jignit, nu au injurat nu l-au defaimat. Au relatat Spune clar ce au spus defaimator. |
Citat:
|
Citat:
Ce treaba au comentariile cu afirmatiile facute in clipul video ? Pentru Dumnezeu, chiar e o problema serioasa. Iar monahii astia nu par culesi de pe drumuri si par sa aiba experienta. Si sunt 3 nume mari: Teofil Paraianu, Arsenie Papacioc si Staniloae care s-au departat de anumite practici ale parintelui Arsenie. Plus multe multe alte marturii ale altor oameni seriosi care zic clar: au fost practici in afara invataturii ortodoxe. Nu suntem struti sa ne bagam capul in nisip. Daca lucrurile sunt curate atunci sa le discutam sa vedem cat de curate sunt. Diamantul se vede la lumina nu sub covor. Despre Hristos vorbim de toate dar despre Parintele Arsen\ie sa trecem lucrurile sub pres... Nu ignora realitatea pt ca e plin iadul de creduli. |
Citat:
|
Citat:
Daca este de ton, maturitatea trece peste un ton mai ... gresit (parerea mea). |
Dar pe mine ma frapeaza urmatorul lucru:
Parintele Arsenie a invatat foarte multe lucruri bune si conform invataturii Ortodoxe. Parintele Arsenie a indrumat lumea spre Biserica. Multa lume si-a schimbat viata si s-a indreptat spre Biserica legat de Parintele Arsenie. Sunt multe carti scrise si sunt lucruri bune in ele. Este un curent mare legat de Parintele Arsenie de schimbare si indreptare a vietii. Probleme: Sunt multe marturii autentice cu privire la invataturi gresite al Parintelui - fara discutie: reincarnare, sfinti catolici, diferente, altele, unele chiar mari si importante. Sunt multi parinti care s-au departat de el in timpul vietii lui - Staniloae, Papacioc, altii. Concluzie: sunt si lucruri bune sunt si lucruri rele. Sa judece Biserica pentru ca este o problema complexa. Timpul si Biserica vor clarifica toate aceste lucruri. Pana atunci zic sa facem cum zice HRISTOS: sa nu iesiti din casele voastre daca cineva zice "aici este Hristos" ca nu cumva sa fim inselati, mai ales acum, cand este timpul acestui cuvant. Sunt suficient sfinti de "necontestat" de la care primim ajutor. Eu merg la Parintele Ilie Lacatusu, despre care sunt numai marturii bune. |
Citat:
Prefer sa ma insel crezand ca Parintele Arsenie Boca este un om placut lui Dumnezeu, decat sa ma insel considerandu-l cetatean al iadului. Ar fi un risc prea mare dupa parerea mea. Se loveste prea mult in valorile crestine in ultima vreme si asta ma doare. |
Citat:
Gresesti rau aici. Credinta noastra nu este intr-un om. Este in Hristos si in Sfanta Biserica. Sfintii vorbesc despre Hristos si trimit la Hristos. Nu gresesti daca iti pui semne de intrebare intr-un mod cinstit, pentru a nu fi prada diavolului. Si eu mult timp am tinut la Parintele Arsenie. DAR ESTE TIMPUL sa fiu putin cu "cap" si sa imi pun intrebari mature: ce zice Biserica de Parintele Arsenie ? Iar Biserica este si ierarhia si monahii si mirenii... Si tu, ca si mine, trebuie sa asculti de Biserica. Eu sunt in indoiala si incerc sa clarific problema asta.... M-am atasat si eu de parintele Arsenie dar tbuie clarificate toate lucrurile. Uite, acum ascult predica parintelui Serafim Badila. Zice exact ce zice toata lumea - cel putin la inceput. Dar nu vorbeste despre intrebarile si indoielile care sunt. Si draga Antonia, lucrurile tuturor trebuie sa fie curate in final si fara sminteala. |
Citat:
http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=2&id=53, oare parintele Arsenie Boca a scapat neatins de mrejele invidiei? Apoi orice om care cade in pacat are posibilitatea de a se pocai. Altminteri, jertfa lui Hristos ar fi fost zadarnica. Cine are o garantie ca parintele Arsenie Boca n-a fos in stare de pocainta? Sa nu uitam cum a murit, totusi... Caci gura lumii-i sloboda si umbla vorba ca ar fi fost ajutat nitel sa plece din aceasta lume. Asta inseamna mucenicie, adica botezul sangelui care presupune curatarea de orice pacat. Apoi sa nu uitam ca Biserica ar trebui sa ia atitudine si fata de aspecte care se deruleaza in zilele noastre: ecumenism, masonerie, pecetluire, satanizarea populatiei prin greseli grave ale conducatorilor etc. Societatea civilă cere o reacție de la BOR ,,Ieri după-amiază, înainte de închiderea ediției, trei organizații nonprofit - Asociația părinților pentru o educație sănătoasă, Asociația civică pentru Constanța și Asociația pentru revigorarea tradiției - au anunțat că au adresat câte un protest Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române și Arhiepiscopiei Tomisului, cerând o reacție fermă față de rolul pe care primarul Radu Mazăre îl va interpreta în această seară. Cele trei organizații consideră că primarul „promovează, de ani buni, stațiunea Mamaia drept un paradis al turismului sexual“, dar și că are „un comportament imoral“. „Solicităm Bisericii Ortodoxe Române o poziție clară față de festivismul obscen și fără nicio legătură cu valorile poporului român cultivat de primarul Constanței, Radu Mazăre, de-a lungul ultimilor trei ani, și care va continua și în această seară“." Sursa: http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/de...el-505347.html |
Citat:
http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=2&id=53, oare parintele Arsenie Boca a scapat neatins de mrejele invidiei? Apoi orice om care cade in pacat are posibilitatea de a se pocai. Altminteri, jertfa lui Hristos ar fi fost zadarnica. Cine are o garantie ca parintele Arsenie Boca n-a fost in stare de pocainta? Sa nu uitam cum a murit, totusi... Caci gura lumii-i sloboda si umbla vorba ca ar fi fost ajutat nitel sa plece din aceasta lume. Asta inseamna mucenicie, adica botezul sangelui care presupune curatarea de orice pacat. Apoi sa nu uitam ca Biserica ar trebui sa ia atitudine si fata de aspecte care se deruleaza in zilele noastre: ecumenism, masonerie, pecetluire, satanizarea populatiei prin greseli grave ale conducatorilor etc. Societatea civilă cere o reacție de la BOR ,,Ieri după-amiază, înainte de închiderea ediției, trei organizații nonprofit - Asociația părinților pentru o educație sănătoasă, Asociația civică pentru Constanța și Asociația pentru revigorarea tradiției - au anunțat că au adresat câte un protest Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române și Arhiepiscopiei Tomisului, cerând o reacție fermă față de rolul pe care primarul Radu Mazăre îl va interpreta în această seară. Cele trei organizații consideră că primarul „promovează, de ani buni, stațiunea Mamaia drept un paradis al turismului sexual“, dar și că are „un comportament imoral“. „Solicităm Bisericii Ortodoxe Române o poziție clară față de festivismul obscen și fără nicio legătură cu valorile poporului român cultivat de primarul Constanței, Radu Mazăre, de-a lungul ultimilor trei ani, și care va continua și în această seară“." Sursa: http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/de...el-505347.html |
Stiu despre pocainta, si eu m-am gandit la asta. Dumnezeu stie, daca a avut greseli si pocainta lui.
Dar nu uita un lucru: si noi, ca si crestini, avem OBLIGATIA (nu libertate ci obligatie) sa vedem prin ce gropi cadem sa nu murim. Asta cu invidia nu este un argument, este exclus. Tonul nu este de invidie. Ce sa invidieze un monah batran din capatul tarii. Iar ce a spus a spus foarte corect. Din tot ce ai spus nu te-ai atins cu o virgula de faptele prezentate de ei, ai spus de invidie si altele. Daca ai ceva de spus, adu argumente reale. |
@gpalama
De unde ideea ca Pr.Boca a invatat despre reincarnare? Ai citit cartea dansului? Cap coada. Intreb, caci, daca ai fi citit, ai fi vazut ca Pr.Boca nu era pentru reincarnare, din contra. Nimeni, dar absolut nimeni, nu considera ca Pr.Boca a fost fara de pacat, infailibil si dumnezeu pe pamant. Cu Pr.Staniloae nu e chiar asa. Uitam ca amandoi au facut puscarie si ca erau urmariti de securitate. De ceilalti doi parinti, nu stiu. Ai vazut ce zice Pr.Papacioc despre Sf.Catolici? "- Au nădejde de mântuire? - Nu! Mântuire este doar în Biserica Ortodoxă, în Hristos. Si se pune problema chiar a Bisericii Catolice. - În Biserica Catolică, am înteles că nu mai există epicleza. În azima si în vinul lor mai există Hristos? - Dacă îmi îngăduiti, dacă ar fi posibil să întreb pe Hristos lucrul acesta, v-as spune. Catolicii sunt foarte vinovati, pentru că 1054 de ani am fost împreună. S-au făcut Sinoadele Ecumenice si ultimul a fost la anul 787. S-au făcut sapte Sinoade Ecumenice care au stabilit dogmele despre Mântuitorul, despre Duhul Sfânt, despre Maica Domnului, despre firile si puterile Mântuitorului. S-au stabilit toate aceste lucruri împreună cu ei. De ce s-au despărtit la anul 1054? Si au început cu interpretări proprii. Au schimbat Crezul. Nu sunt eretici pentru noi, pentru că au sapte Taine; cum le au ei, cu aspectele lor simbolice - dar le au. Dacă n-ar avea aceste sapte Taine ar fi eretici. Este numai o greseală confesională. Dar ne despart foarte importante lucruri de dogmă. Referitor la sfintii catolici, ei nu făceau dogmatică când trăiau. Dacă am face o comparatie între Sfântul Serafim de Sarov si Sfântul Francisc de Assisi, ei erau sfinti prin rugăciune, prin lipsuri extraordinare, nu vorbeau de rău. Ei rămân de valoare. Noi discutăm aspectul dogmatic. Bunăoără ei au băgat pe Filioque. Au spus că Duhul Sfânt purcede si de la Fiul. Prin asta se întelege micsorarea Sfântului Duh. Care nu este un adevăr. Mântuitorul spune: Care de la Tatăl purcede (Ioan 15, 26). Deci, este limpede. " extras de aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/prarsenie_secte.htm Si daca Pr.Teofil Paraianu a spus ca putem sa ne rugam cu eterortodocsii si multi i-au sarit in aparare, de ce brusc e mare problema ca Pr.Boca l-a pictat pe Assisi(nu stim exact de ce l-a pictat)? |
Citat:
Link direct Cararea Imparatiei(ultima editie, 2003): http://www.scribd.com/doc/232068682/...rea-Imparatiei Cuvinte Vii: http://www.scribd.com/doc/51158106/A...ca-Cuvinte-Vii Stiu ca aceste carti sunt cele bune ptr. ca le am si in original, cu coperti. Am mai vazut tot felul de variante pe net si varianta din 1995. Celelalte carti sunt scrise de diferite persoane. Unele marturii sunt adevarate, altele false sau inflorite etc. De ex. Pr.Petru din Sibiu l-a cunoscut pe Pr.Boca si a vb despre dansul, iar Pr.Petru este un parinte exceptional, asa ca il cred pe cuvant. |
Citat:
De ce sa aduc eu duvezi si sa nu aduca dovezi concrete acuzatorii parintelui? Adica un filmulet, o poza cu persoanele in cauza, nu inregistrari cu propriile pareri sau cu zvonuri de tip radio-sant. Dar fiind post, poate ca ar fi mai bine sa-mi vad de pacatele mele. |
Citat:
1. Legat de reincarnare - oamenii l-au auzit textual spunand ca s-a reincarnat. Punct. 2. La Sambata de sus este o biblioteca a manastirii unde s-au gasit numeroase carti ale parintelui despre reincarnare si vrajitorie - o sa verific si eu personal informatia asta. 3. Cu Biserica Catolica - au murit sfinti ortodocs pentru lucruri neinsemnate? 4. Sfantul Ignatie Briancianinov a zis clar ca Francisc de Assisi este inselat - citeste cartile lui. 5. Asta cu sfinti ai rugaciunii este o ... elucubratie. Duhul Sfant si Dumnezeu este in primul rand ADEVAR. Toata Evanghelia vorbeste despre Adevar si nu despre ... rugaciune. Ne botezam si ne sfintim in Adevar nu in ... mistica goala fara adevar. Crezi ca ei, catolicii nu combat "eresurile" ortodoxe? Crezi ca ei in manastire nu zic ca noi suntem rataciti si inselati ? 6. Problema la asa zisii sfinti catolici este de experienta duhovniceasca gresita - inselari majore dovedite de Sf. Ignatie Briancianinov si de mistica ortodoxa. Asa zisele lucruri mici sunt de fapt putin mai mari. Vezi te rog si tu clipurile de pe net care sunt despre "inselarea parintelui arsenie" si discutam corect si pe argumente. Pozitia mea acum este de a DISCUTA, nu de a TINE vreo o parte. Am scris mai sus ca atata timp cat zeci de mii de oameni vin la mormantul Parintelui si se indreapta spre Biserica este un lucru bun. Dar ce te faci cu celelalte ? Si care trebuie sa fie pozitia noastra corecta fata de acest lucru ? Eu personal as zice: Doamne, nu stiu. Iarta-ma. Cinstesc toti sfintii tai, dar aici ma pazesc pentru ca nu stiu. Punct. Si mi se pare o pozitie corecta. |
Eu personal m-am ars rau de tot cu un asa zis ... parinte.
Am fost la el si dupa asta era sa mor. Naiv, credul, cu maxima credinta. Si ce a fost dupa asta, bine ca am scapat. Asa ca va sfatuiesc si pe voi sa aveti grija... Am invatat sa mai si cercetez putin ca e vremea sfarsitului si a inselarii maxime. Poate ma iarta Dumnezeu daca stau sa ma uit putin cu atentie si respect si corectitudine. |
Sa avem grija ca atunci cand un parinte incorect politic este ,,ajutat" sa treaca in lumea dreptilor, nu exista niciun interes ca acesta sa fie cinstit in vreun fel dupa moarte. Dovezi denigratoare se mai pot si fabrica. Faptul ca intr-o camera exista niste carti de vrajitorie sau de chimie nu constituie o dovada ca ele au fost citite de cineva anume.
|
Citat:
-Pr.Papacioc si Pr.Teofil Paraianu au gresit si ei clar pt ca greco si romano -catolicii sunt eretici,nu au sfinti,nu au taine valide,nici preotie ,nici botez si nu ne putem ruga cu ereticii. -Canonul 45 al Sfintilor Apostoli - Episcopul, presbiterul sau diaconul, daca numai s-ar ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca, iar daca le-a permis acestora sa savârseasca ceva ca si clerici (sa savîrseasca cele sfinte), sa se cateriseasca." 3. Canonul 46 al Sfintilor Apostoli - Episcopul sau presbiterul care primesc botezul sau jertfa ereticilor, poruncim sa se cateriseasca. Caci ce întelegere poate sa fie între Hristos si Veliai? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul?" 4. Canonul 64 al Sfintilor Apostoli - Daca vreun cleric sau laic intra în sinagoga iudeilor sau a ereticilor ca sa se roage, sa se cateriseasca si sa se afuriseasca." 5. Canonul 6 al Sinodului V local de Ia Laodiceea (343) - Nu este îngaduit ereticilor a intra în casa lui Dumnezeu daca staruie în eres." Sfântul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073) "Pazeste-te, fiule, de cei cu credinta strâmba si de toate discutiile lor, caci si pamântul nostru s-a umplut de ei! Numai cel ce traieste în Credinta Ortodoxa îsi va mântui sufletul. Fiindca nu exista o alta credinta mai buna, decât curata si sfânta noastra Credinta Ortodoxa ... De asemenea, fiule, nu se cade sa lauzi o credinta straina. Cine lauda o credinta straina face la fel ca si cel care-si huleste propria credinta. Cine lauda credinta sa si pe cea straina e un fatarnic si apropiat de erezie ... Daca cineva îti spune: 'Credinta noastra si a voastra este de la Dumnezeu,' atunci, fiule, raspunde-i asa: 'Fatarnicule! Cum pot fi amândoua de la Dumnezeu? Nu stii ce spune Scriptura: Este un singur Domn, o singura Credinta, un singur Botez. (Efeseni 4, 5) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:28:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.