Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce avem în comun? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7643)

danyel 05.03.2010 12:59:09

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 220229)
Cu asta n-ai răspuns la întrebare. Eu înțeleg că doare, dar e o problemă serioasă, evidențiată de multe ori chiar de Biserica Ortodoxă. Atâtea milioane de avorturi în România nu pot fi puse pe seama budiștilor ori hindușilor într-o țară cu 86% ortodocși!

Domnule se pare ca reveniti la vechea tactica a sectarilor, cand nu mai au argumente se leaga de pacatele oamenilor, aici normal vorbeam despre invatatura de credinta daca este cea adventista adevarata sau daca este cea ortodoxa, nu vorbeam de gradul in care romanii sau alte popoare isi insusesc credinta in viata lor
dumneata parca nu cunosti societatea si lumea in care traiesti, parca ai fi teleportat temporar pe pamant si nu cunosti realitatea
Ortodocsii sunt si ei minoritari in aceasta tara, cei 87% se declara ortodocsi dar nu sunt practicanti, deci nu pun invatatura ortodoxa in practica asa ca nu sunt corecte comparatiile dumitale si afirmatiile care insinueaza ca ortodoxia ar indemna la avort, nu domnule, aia care fac avort nu prea dau pe la biserici si nu au o conduita morala pt ca asa ii invata societatea capitalista copiata din occident
si pana una alta si Statele Unite colcaie de crestini nou-testamentali, e lumea lor si nu cred ca putem lua SUA ca etalon al moralitatii

danyel 05.03.2010 13:07:26

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 220227)
Etalonul este toată Scriptura, aceasta conținând chiar interpretarea dată de Hristos și de apostoli, trebuind doar s-o aplici.

Și nu te pune pe gânduri că se confirmă din mai multe surse?

Poi tocmai ca ma pune pe ganduri cum aplicand aceeasi metoda se ajunge la invataturi diferite, si penticostalii au etalon doar Scriptura si totusi nu cred ca se cuvine sa tina sabatul tu avand acelasi etalon nu crezi ca se cuvine sa practici vorbirea in limbi, si exemplele pot continua
acest lucru imi demonstreaza ca fiecare isi ia ce vrea din scriptura si argumenteaza pe baza scripturii ca intelegerea lui este corecta si inspirata
mda..

AndruscaCIM 05.03.2010 13:19:39

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 220238)
Încerci în van să ascunzi milioane de avorturi confirmate de statistica națională îndărătul unui caz de avort adventist (deocamdată neconfirmat).

Trice...te rog frumos nu ma acuza de ceea ce faci tu, nu ascund nimic....recunosc tot ceea ce se intampla, ti-am spus eu ceva? Da, am spus doar ca e foarte ciudat faptul ca voi dati afara pacatosii din comunitate...si ii lasati tot printre romanii aia pacatosi, dupa care veniti si ne adresati intrebari de genul " Dar de ce nu se schimba, dar de ce mai pacatuiesc...dar de ce, dar ce faceti voi ca sa nu mai pacatuiasca, ce face BOR?

Cred ca cel care ascunde de aici, esti numai tu...care esti invatat sa nu recunosti nimic si sa arunci numai prostii inspre altii...cand tu se vede ca nu iti cunosti gradina!

Si ce daca se fac avorturi, nu e tot decizia lor pana la urma...trebuie sa ii judeci tu, si sa acuzi si Biserica si intreaga Ortodoxie?

Ce tot atata o dai cu neconfirmatul...care unul, tu nici macar nu stii ce fac cei din comunitatea ta, si stai si ne vinzi noua basme...incearca sa nu iti mai ridici in slavi comunitatea, ca nu tine...mai intai incearca sa ii cunosti, si apoi sa vorbesti!:2:

AndruscaCIM 05.03.2010 13:24:17

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 220240)
Nu ai auzit bine, încearcă pe viitor să închizi sursele de zgomot perturbator. Excluderea (care nu e "urgentă") este o măsură de ultimă instanță, dar nici aceasta nu înseamnă bararea accesului la Biserică și activitățile ei. Și fii liniștită, nu aveți voi nevoie să vă "bateți capul" cu persoanele excluse de adventiști (nici n-ați putea-o face, nu vă bateți capul nici cu persoanele-problemă binecunoscute din B.O.), acestea participă mai departe la programul bisericii ori în cel mai rău caz abandonează credința.

Dar de ce ii excludeti, care e aceea...ultima instanta? Si adica ei unde pleaca dupa aceasta ultima instanta, data de voi?

Pai BOR nu exclude pacatosii pentru ca e acolo mereu pentru momentul in care vor decide si ei sa paraseasca pacatul....asta inseamna Biserica, nu un club...din care dai afara membrii care iti strica imaginea, nu ti se pare?

Parca spuneai ca Biserica lui Hristos sunt toti care cred in Hristos...si atunci cum adica voi dati afara din Biserica?

Se vede ca sunteti total in afara a ceea ce trebuie sa fie crestinismul...si nu puteti intelege lucrurile, si va contraziceti rau de tot...cand uitati sa mai jucati rolul adventistului bun si bland!!!:36:

Pe pastor cine il da afara cand pacatuieste, sau el nu pacatuieste...cui ii spune ca pacatuieste, ca sa se poata decide de catre comunitate sa fie dat afara in ultima instanta???

tricesimusquintus 05.03.2010 14:14:38

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 220368)
Zici ca comunitatea(cacofonie intentionata) adventista e ultima si cea mai tare comunitate crestina.De vin oamenii asa abundent, cer sa fie botezati si sunt asa de plini de fericire.Eu cred ca mananci "rahat" mult cand ne spui lucrurile astea.Si lucrurile de fapt nu stau chiar asa si nu sunt asa de roz precum par.Comunitatea adventista este o secta imputita , in care adunatura generala e de oameni perversi.

P.S:Ia spune-ne de unde esti tu de e asa in floare adventismul.

Câte păcate ți-ai făcut în postul ăsta cu dezlegare la dește, dar mai ales cu slobozire la gură, nu te mai spală nici vidanjera. On topic, omule!

tricesimusquintus 05.03.2010 14:16:26

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 220388)
Ortodocsii sunt si ei minoritari in aceasta tara, cei 87% se declara ortodocsi dar nu sunt practicanti, deci nu pun invatatura ortodoxa in practica asa ca nu sunt corecte comparatiile dumitale

Am trăit s-o văd și pe asta! Deci s-a dus pe râpă și argumentul majorității (mai rămâne argumentul vechimii și s-au terminat argumentele).
Dacă nu sunt practicanți și mai fac și crime (avorturi) de ce nu vă delimitați de ei? Criminalii n-au ce căuta în Biserica lui Hristos.

Citat:

nu sunt corecte comparatiile dumitale si afirmatiile care insinueaza ca ortodoxia ar indemna la avort

N-am insinuat asa ceva.

Citat:

pana una alta si Statele Unite colcaie de crestini nou-testamentali, e lumea lor si nu cred ca putem lua SUA ca etalon al moralitatii

Nici nu le-am luat ca etalon, nu știu de unde tragi asemenea concluzii.

tricesimusquintus 05.03.2010 14:18:07

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 220404)
Dar de ce ii excludeti, care e aceea...ultima instanta? Si adica ei unde pleaca dupa aceasta ultima instanta, data de voi?

Pai BOR nu exclude pacatosii pentru ca e acolo mereu pentru momentul in care vor decide si ei sa paraseasca pacatul....asta inseamna Biserica, nu un club...din care dai afara membrii care iti strica imaginea, nu ti se pare?

Parca spuneai ca Biserica lui Hristos sunt toti care cred in Hristos...si atunci cum adica voi dati afara din Biserica?

Se vede ca sunteti total in afara a ceea ce trebuie sa fie crestinismul...si nu puteti intelege lucrurile, si va contraziceti rau de tot...cand uitati sa mai jucati rolul adventistului bun si bland!!!:36:

Pe pastor cine il da afara cand pacatuieste, sau el nu pacatuieste...cui ii spune ca pacatuieste, ca sa se poata decide de catre comunitate sa fie dat afara in ultima instanta???

Dacă vrei să ai comentarii pertinente, informează-te mai întâi și apoi postează. Sau măcar întreabă, că nu e rușine, altfel te umpli de penibil postare de postare prin afirmațiile nefondate pe care te grăbești să arunci pe net. Chiar e nevoie ca eu - un "eretic" să-ți dau sfatul ortodox de a vorbi cu măsură?

- După ultima instanță, nu pleacă nicăieri (daca aleg ei), participă în continuare la serviciile divine ale Bisericii (dar asta am mai spus-o, fii atentă pe viitor).
- Credința trebuie dovedită cu fapte, altfel cum te mai poți numi "credincios"?
- Pastorul este și el om, poate greși. Dacă face fapte reprobabile poate fi exclus și el de către membrii comunității din care face parte.

florin1966 05.03.2010 14:22:33

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 220231)
Asta e concluzia dumitale? Normal că nu propovăduiește avortul, dar întrebarea rămâne: de ce într-o țară majoritar ortodoxă există atâtea milioane de avorturi?

daca nu erau te mai intrebai?in america stii cite se fac [cunosti o statistica de acolo?]si tot ortodoxii or fi si pe acolo?cele ce fac avorturi nu fac la indemnul si sfatul preotilor[de fapt asta sta in gat sectarilor preotii si sfintele taine ] dar insusi MANTUITORUL a zis" ori de cate ori cadeti ridicati-va si va curatiti "pentru ca firea omului este slaba si in biserica cei pacatosi vin la doctor sa se trateze de pacate si prin sfintele taine si rugaciunea bisericii se pot mantui ,pe cind sectarii nu mai au aceasta posibilitate

AndruscaCIM 05.03.2010 14:23:56

Auzi Trice...dar "Biserica lui Hristos" l-ar fi dat afara pe Sfantul Petru...dapa ce ar fi gresit si a 3 a oara...pentru ca asta era deja o ultima instanta la adventisti, nu?

A ramas el demn de Biserica Apostolica in fata lui Dumnezeu, i s-a aratat oare vreo usa, vreun comitet, a fost retrogradat, a incetat sa mai fie Apostol...ca eu nu am vazut asa ceva in Biserica lui Hristos, sa dai afara oameni pentru ca nu tolerezi pacatul...si ca daca nu il dai afara, inseamna ca il tolerezi si trebuie sa ii dai dupace in loc de iertare si sustinere?

Nu stiu ce sa zic, dar voi o tot dati cu pacatosul care trebuie sa nu mai pacatuiasca dom'le, nu mai e loc de alte discutii...si nici toleranta la voi, dar oare nu ar trebui sa intelegeti si ce inseamna Biserica lui Hristos, si sa parasiti erezia, ratacirea si inchipuirea?:2:

Singura erezia e cea care il face pe eretic sa se auto-excluda din Biserica, si asta numai pentru ca refuza Adevarul, si crede intr-o erezie...pe care ajunge sa o vada drept Adevar, atat...in rest lucrurile sunt asa cum le-a lasat Dumnezeu!

AndruscaCIM 05.03.2010 14:31:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 220427)
Dacă vrei să ai comentarii pertinente, informează-te mai întâi și apoi postează. Sau măcar întreabă, că nu e rușine, altfel te umpli de penibil postare de postare prin afirmațiile nefondate pe care te grăbești să arunci pe net. Chiar e nevoie ca eu - un "eretic" să-ți dau sfatul ortodox de a vorbi cu măsură?

- După ultima instanță, nu pleacă nicăieri (daca aleg ei), participă în continuare la serviciile divine ale Bisericii (dar asta am mai spus-o, fii atentă pe viitor).
- Credința trebuie dovedită cu fapte, altfel cum te mai poți numi "credincios"?
- Pastorul este și el om, poate greși. Dacă face fapte reprobabile poate fi exclus și el de către membrii comunității din care face parte.

Da, credinta e intr-adevar dovedita din plin de fapte bune si frumoase, insa nu trebuie sa fie dovedita ca sa o vada ceilalti...si mai e un aspect, esti tu sigur ca vezi faptele credinciosilor, toate faptele...toti credinciosii, ca am impresia ca tot bati numai in lipsa lor si esti foarte multumit de aceasta varianta trunchiata?

Si daca pastorul se ascunde de comunitate, si ea nu stie ce face pastorul...cum se poate hotari ceva, si cum se evalueaza corect credinta lui?

Cum s-a numit Sfantul Petru pe timpul cat a pacatuit, nu a mai fost credincios...ca nu inteleg?

Vad ca stabiliti cam multe sentinte, reguli, obligatii (deja pare foarte fortata si calculata rau treaba asta cu faptele bune care trebuie sa se vada)...

Dar ia mai zi-ne si ce face Ortodoxia bun, ce lucruri frumoase ai vazut in ea, ce fapte bune, ce ti-a placut...ca prea ai o fixatie cu avorturile astea, care sunt intalnite si la tine in comunitate dupa cum se vede..

Poate poti enumera si ceva fapte bune ale credinciosilor ortodocsi...sa vad daca mai poti fi obiectiv, si nu numai instruit sa fii altfel decat trebuie?

tricesimusquintus 05.03.2010 14:32:18

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 220437)
Auzi Trice...dar "Biserica lui Hristos" l-ar fi dat afara pe Sfantul Petru...dapa ce ar fi gresit si a 3 a oara...pentru ca asta era deja o ultima instanta la adventisti, nu?

Iar te-a luat... mâna pe dinainte. Pentru următoarea postare îți las timp de gândire mai multe ore (că am treabă), să nu mai greșești.
Întrebare (din dogma ortodoxă): Când s-a înființat Biserica Creștină, înainte sau după lepădarea și pocăința lui Petru?

veveritza 05.03.2010 15:01:35

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 220347)
Sunteți domnul Cipirilă ori avocatul dânsului?

Ghici....

http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif

Geony 05.03.2010 15:01:49

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 220426)
Am trăit s-o văd și pe asta! Deci s-a dus pe râpă și argumentul majorității (mai rămâne argumentul vechimii și s-au terminat argumentele).
Dacă nu sunt practicanți și mai fac și crime (avorturi) de ce nu vă delimitați de ei? .

De ce nu l-a ales Iisus pe Iuda Iscarioteanul ca Apostol? Dar pe Petru si pe Toma?

AndruscaCIM 05.03.2010 15:01:49

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 220444)
Iar te-a luat... mâna pe dinainte. Pentru următoarea postare îți las timp de gândire mai multe ore (că am treabă), să nu mai greșești.
Întrebare (din dogma ortodoxă): Când s-a înființat Biserica Creștină, înainte sau după lepădarea și pocăința lui Petru?

Ahaaa...cica imi lasi mie ore, cand ti le lasi tie...mai mai?

Dar tot nu mi-ai raspuns cum ramane cu datul afara din Biserica, excluderea crestinilor pacatosi, si ultima instanta...si cam care ar fi argumentul pentru aceasta atitudine?

:71:

Siii....vezi ca mai ai intrebari:

Cum puteti afirma ca voi credeti numai in Sola Scriptura, cand un om a profetit si " citit" ceva ce nu scria in Sfanta Scriptura si l-ati urmat..deci nu stiati Sfanta Scriptura, iar el nici atat, iar White se tinea de profetii si mai dihai... nu cu data fixa, dar musai profetiile aveau sa se intample fix in timpul vietii ei, cat si a celorlalti adventisti???A si spus ca a primit intr-o "viziune" data la care urma sa vina Mantuitorul pe pamant, dar ca a uitat cand a iesit din viziune, deci exact cum nu scrie in Biblie...este?
Deci a gresit foarte tare, am dreptate?

veveritza 05.03.2010 16:13:18

[quote=AndruscaCIM;220466]Ahaaa...cica imi lasi mie ore, cand ti le lasi tie...mai mai?

Dar tot nu mi-ai raspuns cum ramane cu datul afara din Biserica, excluderea crestinilor pacatosi, si ultima instanta...si cam care ar fi argumentul pentru aceasta atitudine?

Iti raspund eu caci am aflat inaintea ta: a exclude la adventisti nu are acelasi inteles ca la ortodocsi, la fel cum Arhanghelul Mihail nu este Hristos ci Hristos este Arhanghelul Mihail
Deci; de fapt nu sunt exclusi in adevaratul sens al cuvantului ci sunt tinuti pe dinafara sa se invete minte sa nu mai faca si daca se poarta frumos si promit ca nu mai fac......poate le vor deschide iarasi usa; dar sa nu-ti inchipui ca sunt lasati sa plece de langa usa si sa fuga la ortodocsi......nuuuuuuu...... sunt in supravegherea fratilor, iar daca vreunul indrazaneste sa fuga spre BO este certat si adus de urechi inapoi langa usa

http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif

AndruscaCIM 05.03.2010 16:19:14

Citat:

În prealabil postat de veveritza (Post 220509)
Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 220466)

Iti raspund eu caci am aflat inaintea ta: a exclude la adventisti nu are acelasi inteles ca la ortodocsi, la fel cum Arhanghelul Mihail nu este Hristos ci Hristos este Arhanghelul Mihail
Deci; de fapt nu sunt exclusi in adevaratul sens al cuvantului ci sunt tinuti pe dinafara sa se invete minte sa nu mai faca si daca se poarta frumos si promit ca nu mai fac......poate le vor deschide iarasi usa; dar sa nu-ti inchipui ca sunt lasati sa plece de langa usa si sa fuga la ortodocsi......nuuuuuuu...... sunt in supravegherea fratilor, iar daca vreunul indrazaneste sa fuga spre BO este certat si adus de urechi inapoi langa usa

Dar cum adventistul e invatat sa fie siret, el face pacatele bine ascunse de ochii mijiti ai comunitatii...si cand vine la adunare, toata lumea zambeste, nu stie ce a facut Esther/Miriam....si atunci ei trombonesc in continuare ca a fi bun crestin, inseamna sa faci fapte bune...adica sa fii preocupat de imaginea de crestin in ochii celuilalt( astfel incat sa se vada cat se poate de clar cum intinzi ron-ul cersetorului de la colt, si cum il tragi pe betiv de turul pantalonilor inspre comunitate...ca o hiena activa)si totul e bine si frumos..dar mai putin sanatos!:(

veveritza 05.03.2010 16:29:08

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 220514)
Dar cum adventistul e invatat sa fie siret, el face pacatele bine ascunse de ochii mijiti ai comunitatii...si cand vine la adunare, toata lumea zambeste, nu stie ce a facut Esther/Miriam....si atunci ei trombonesc in continuare ca a fi bun crestin, inseamna sa faci fapte bune...adica sa fii preocupat de imaginea de crestin in ochii celuilalt( astfel incat sa se vada cat se poate de clar cum intinzi ron-ul cersetorului de la colt, si cum il tragi pe betiv de turul pantalonilor inspre comunitate...ca o hiena activa)si totul e bine si frumos..dar mai putin sanatos!:(

:71:Ai grija ca o sa fii acuzata de calomnie; nimic din ce e negativ nu e specific adventistilor, totul e o minciuna, ei nu fac pacate ca ortodocsii si din cauza asta se considera buni de pusi pe rana deschisa

danyel 05.03.2010 16:47:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 220426)
Dacă nu sunt practicanți și mai fac și crime (avorturi) de ce nu vă delimitați de ei? Criminalii n-au ce căuta în Biserica lui Hristos.

N-am insinuat asa ceva.

Nici nu le-am luat ca etalon, nu știu de unde tragi asemenea concluzii.

Sti ca Biblia zice "bucura-te turma mica" sau "multi chemati putini alesi" cand am spus ca ortodocsii sunt minoritari ma refeream la cei practicanti, noi nu ne delimitam de ei pt ca orice om are dreptul sa vina la mantuire, oare Hristos nu statea in preajma vamesilor si a desfranatelor, a hotilor si a criminalilor nu se delimita de ei, Domnul zicea "nu cei sanatosi au nevoie de doctor ci cei bolnavi" eu am facut remarcile respective deoarece dumneata vrei intentionat sa creezi impresia ca cei 87% dintre ortodocsi sunt ortodocsi practicanti si pe langa trairea credintei mai practica si avortul, eu vroiam sa subliniez ca ortodocsi practicanti sunt putini dar totodata nimanui nu ii este inchisa usa bisericii si pacatos fiind poate veni sa se vindece , noi nu suntem ca voi o biserica de "elite" de "sfinti, curati perfecti" noi suntem pacatosi cu caderi si ridicari si nu suntem opriti sa ne vindecam de pacate, dar intre voi ma tem ca multi considerandu-se sfinti si mantuiti uita sa mai lupte cu pacatul si patimile si traiesc in inselare

Exemplul cu america l-am dat deoarece spuneai "cum e posibil ca intr-o tara cu 87% ortodocsi.." la fel se poate pune intrebarea "cum e posibil ca in SUA o tara majoritar crestina nou-testamentala sa.."

AndruscaCIM 05.03.2010 17:08:46

Citat:

În prealabil postat de veveritza (Post 220520)

:71:Ai grija ca o sa fii acuzata de calomnie; nimic din ce e negativ nu e specific adventistilor, totul e o minciuna, ei nu fac pacate ca ortodocsii si din cauza asta se considera buni de pusi pe rana deschisa

Pai nu e nimic adevarat nici macar din ce afirma ei insisi despre ale lor ( profeteasa, doctrina, adepti si stil de viata) asta e problema, cum sa mai fie adevarat ceva din ce spunem noi despre ei? :71:

Langu 05.03.2010 17:19:55

Buna tricesimusqintus,in cele din urma cate puncte in comun ai gasit?

AndruscaCIM 05.03.2010 17:34:29

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 220542)

A gasit unul foarte recent...avorturile, care pentru el era doar o caracteristica a credincioaselor ortodocse...sfatuite de BOR si impinse chiar!!!:71:

Geony 06.03.2010 01:45:49

Citat:

Nu-ti raspunde ca il expediaza adventistii la musulmani...

tricesimusquintus 07.03.2010 15:46:10

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 220466)

Siii....vezi ca mai ai intrebari:

Cum puteti afirma ca voi credeti numai in Sola Scriptura, cand un om a profetit si " citit" ceva ce nu scria in Sfanta Scriptura si l-ati urmat..deci nu stiati Sfanta Scriptura, iar el nici atat, iar White se tinea de profetii si mai dihai... nu cu data fixa, dar musai profetiile aveau sa se intample fix in timpul vietii ei, cat si a celorlalti adventisti???A si spus ca a primit intr-o "viziune" data la care urma sa vina Mantuitorul pe pamant, dar ca a uitat cand a iesit din viziune, deci exact cum nu scrie in Biblie...este?
Deci a gresit foarte tare, am dreptate?

Iată ți-am dat la dispoziție două zile și tot n-ai răspuns. Ba te-ai grăbit iar cu comentariile. La întrebările acelea s-a răspuns deja, dar tu nu le auzi căci ești prea preocupată să-ți etalezi "cunoștințele".

tricesimusquintus 07.03.2010 15:54:23

Citat:

Salutare. Suficient de multe ca să avem unii față alții o atitudine binevoitoare (fără a ne arunca reciproc epitet precum musulman, eretic, sectant) ca între frați.Doamne ajută și pacea Domnului!

veveritza 07.03.2010 16:19:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 221304)
Salutare. Suficient de multe ca să avem unii față alții o atitudine binevoitoare (fără a ne arunca reciproc epitet precum musulman, eretic, sectant) ca între frați.Doamne ajută și pacea Domnului!

Cine te-a mintit pe tine ca sunteti frati cu ortodocsii?
Si de ce raspunzi selectiv la intrebari?

tricesimusquintus 07.03.2010 16:30:23

Citat:

În prealabil postat de veveritza (Post 221321)
Cine te-a mintit pe tine ca sunteti frati cu ortodocsii?

Era un răspuns adresat lui Langu.

iustin10 07.03.2010 16:57:06

Citat:

În prealabil postat de veveritza (Post 221321)

Nici unii nici altii nu raspundem complet la intrebarile celuilalt.Iata ceva in comun!
Eu am intrebat ce cred despre perioada de 1000 de ani in care Biserica a fost una ? In care modul de abordare protestant nu exista,si credinta era una singura,cea dreapta.Iar ratacirile nu aveau forta de a dezbina unitatea Bisericii,desi o zdruncinau mai puternic decat astazi poate.
Ei in schimb intreaba,plecand de la Biblie,unde se regaseste argumentata Traditia in cuvantul Evangheliei ? Tot ce nu e dovedit prin evanghelie e indoielnic,e modul lor de abordare.
Deci fiecare astaeapta raspunsuri de la celalalt...

veveritza 07.03.2010 17:03:12

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 221340)
Nici unii nici altii nu raspundem complet la intrebarile celuilalt.Iata ceva in comun!
Eu am intrebat ce cred despre perioada de 1000 de ani in care Biserica a fost una ? In care modul de abordare protestant nu exista,si credinta era una singura,cea dreapta.Iar ratacirile nu aveau forta de a dezbina unitatea Bisericii,desi o zdruncinau mai puternic decat astazi poate.
Ei in schimb intreaba,plecand de la Biblie,unde se regaseste argumentata Traditia in cuvantul Evangheliei ? Tot ce nu e dovedit prin evanghelie e indoielnic,e modul lor de abordare.
Deci fiecare astaeapta raspunsuri de la celalalt...

Ai dreptate. Dar totusi, la intrebarile mei simple ar putea raspunde........

veveritza 07.03.2010 17:06:46

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 221331)
Era un răspuns adresat lui Langu.

Langu fiind frate de credinta cu tine?

iustin10 07.03.2010 20:42:17

A zis avva Pafnutie : calatorind pe o cale, mi s-a intamplat de am ratacit din pricina negurii si m-am aflat aproape de sat. Si am vazut pe unii ca se impreunau fara rusine. Asa am stat, rugandu-ma pentru pacatele mele. Si iata, ingerul a venit, avand sabie si mi-a zis : Pafnutie, toti cei ce judeca pe fratii lor, de aceasta sabie vor pieri; iar tu pentru ca nu ai judecat, ci te-ai smerit inaintea lui Dumnezeu, ca si cum tu ai facut pacatul, pentru aceasta numele tau s-a scris in Cartea celor vii.
Pateric

Eu nu inteleg de ce NP nu recunosc valoarea Traditiei care a nascut astfel de sfinti?
Ce este contra evangheliei in pilda de mai sus?Nimic.Este chiar implinirea evangheliei"Nu judeca ca sa nu fi judecat !"
Deci avem in comun acest patrimoniu de sfinti ,care chiar au infaptuit cuvantul Evangheliei,iar istoriceste ,ne-au precedat si pe noi ortodoxii si pe NP. De ce nu sunt ei valorificati ca atare de NP ,caci e si mostenirea lor?

tricesimusquintus 07.03.2010 20:50:10

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 221430)
A zis avva Pafnutie : calatorind pe o cale, mi s-a intamplat de am ratacit din pricina negurii si m-am aflat aproape de sat. Si am vazut pe unii ca se impreunau fara rusine. Asa am stat, rugandu-ma pentru pacatele mele. Si iata, ingerul a venit, avand sabie si mi-a zis : Pafnutie, toti cei ce judeca pe fratii lor, de aceasta sabie vor pieri; iar tu pentru ca nu ai judecat, ci te-ai smerit inaintea lui Dumnezeu, ca si cum tu ai facut pacatul, pentru aceasta numele tau s-a scris in Cartea celor vii.
Pateric

Eu nu inteleg de ce NP nu recunosc valoarea Traditiei care a nascut astfel de sfinti?
Ce este contra evangheliei in pilda de mai sus?Nimic.Este chiar implinirea evangheliei"Nu judeca ca sa nu fi judecat !"
Deci avem in comun acest patrimoniu de sfinti ,care chiar au infaptuit cuvantul Evangheliei,iar istoriceste ,ne-au precedat si pe noi ortodoxii si pe NP. De ce nu sunt ei valorificati ca atare de NP ,caci e si mostenirea lor?

În ultima vreme, am auzit multe predici în care se face referire (pozitivă... să nu vă imaginați altceva) la citate din Patristică.

tricesimusquintus 07.03.2010 20:52:24

Citat:

În prealabil postat de veveritza (Post 221346)
Langu fiind frate de credinta cu tine?

Dacă nu se simt jigniți, îi pot numi frați pe toti. Doar avem Același Tată...

iustin10 07.03.2010 20:59:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 221438)
În ultima vreme, am auzit multe predici în care se face referire (pozitivă... să nu vă imaginați altceva) la citate din Patristică.

Si de ce nu se crede atunci ca astfel de oameni au asezat Traditia Bisericii,in primele secole ,imediat dupa Apostoli ? Adica faptele si cuvintele lor sunt bune,dar practica lor(revelata tot de Duhul Sfant) nu este?

tricesimusquintus 07.03.2010 23:08:51

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 221446)
Si de ce nu se crede atunci ca astfel de oameni au asezat Traditia Bisericii,in primele secole ,imediat dupa Apostoli ? Adica faptele si cuvintele lor sunt bune,dar practica lor(revelata tot de Duhul Sfant) nu este?

"Tradiția" Bisericii a fost așezată de Hristos și de apostoli, și când spun "Tradiția" mă gândesc la întreaga învățătură ce s-a constituit mai apoi în practică creștină și nu la fel de fel de importuri din păgânism. Cu această "Tradiție" suntem de acord și consider că o avem în comun.

AlinB 07.03.2010 23:13:14

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 221497)
"Tradiția" Bisericii a fost așezată de Hristos și de apostoli, și când spun "Tradiția" mă gândesc la întreaga învățătură ce s-a constituit mai apoi în practică creștină și nu la fel de fel de importuri din păgânism. Cu această "Tradiție" suntem de acord și consider că o avem în comun.

Asteptam cu curiozitate sa indici unde/cand/sub ce forma a fost prezenta aceasta Traditie cu care esti tu de acord, in istoria crestinismului din ultimii 2000 ani.

tricesimusquintus 08.03.2010 20:50:40

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 221499)
Asteptam cu curiozitate sa indici unde/cand/sub ce forma a fost prezenta aceasta Traditie cu care esti tu de acord, in istoria crestinismului din ultimii 2000 ani.

În primul rând cu trasmiterea orală a Evangheliei până când aceasta a apărut în formă scisă. Sunteți de acord că aceasta reprezenta Sfânta Tradiție?

iustin10 08.03.2010 21:18:51

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 222061)
În primul rând cu trasmiterea orală a Evangheliei până când aceasta a apărut în formă scisă. Sunteți de acord că aceasta reprezenta Sfânta Tradiție?

Nu e prea putin?
Adica tu te referi de la anul 33 pina la anul 70..100 cand au aparut Evangheliile scrise (nu sunt sigur ma puteti corecta)
Si chiar si luand doar acest interval limitat de timp,tu accepti din viata Apostolilor si a celor urmatori lor,doar transmiterea Evangheliei.Eventual si numai a celor 4 evanghelii care le cunoastem.Dar altcvea nu mai faceau?Nu se rugau?Nu frangeau painea?Nu propovaduiau?
Nu parcurgeau lumea calauziti de Duhul Sfant?Nu intemeiau Biserici?Nu trebuiau sa aseze presbiteri si diaconi in ele?
Viata Bisericii primare era diversa.Iar Cuvantul Domnului era in ei,caci Duhul Sfant le vorbea direct.Deci nu aveau nevoie de cele 4 Evanghelii scrise,dar nu neg insa ca nu aveau nevoie de Cuvantul Domnului.Oare tot ce faceau nu faceau inspirati de Cuvantul Domnului,transmis lor prin harul cel dumnezeiesc?
Doar mai tarziu,cand aceste vremuri s-au estompat,a fost necesara fixarea Cuvantului in scris.Si,asa Biserica si-a continuat drumul cu cuvantul lui Dumnezeu fixat in scris ,si cu traditiile celalalte,a caror temelie s-a pus chiar in vremea apostoliilor.
E adevarat ca Dumnezeu Fiul nu a dat in timpul vietii Sale pamantesti,porunci referitoare la aceste randuieli ale Bisericii,dar ,le-a dat imediat dupa inaltarea Sa,prin Duhul,care neindoielnic ii calauzea pe apostoli,si pe aceea pe care acestia ii desemnau ca urmasi ai lor
Cuvantul direct al lui Dumnezeu este doar Evanghelia,iar Traditia cuprinde tot inspiratia lui Dumnezeu,prin Duhul,pentru diferitele trebuinte ale Bisericii nou create.

angel4ver 15.03.2010 08:01:20

poate ca ma bag si eu degeaba (sau cum se spune, ca musca-n lapte), dar m-am uitat asa pe sarite, sa vad ce s-a scris (pentru ca titlul topicului mi-a atras atentia) si am impresia ca va certati mai mult decat sa dezbateti fara sa ajungeti la certuri sau orice altceva.
si nu numai aici am vazut, ci-n general, exact cand vine vorba de religie.
de ce trebuie sa ajungem sa ne certam (sau cum sunt unii, de vezi pe la televizor, sa se bata sau sa se ajunga la extreme >.<) si sa ne uram cand ar trebui sa fie exact invers.
mi-ar placea sa nu se mai certe nimeni :( (sunt noua pe forum, dar intru pe forum de cate ori am ocazia si ce-i drept, nu cunosc pe nimeni personal).
nu cred ca ar trebui sa critice nimeni si mi se pare normal ca fiecare sa-si sustina religia si sa spuna ca-i cea adevarata, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne certam :(
nu stiu daca o sa zic bine (cred ca sunt cea mai mica de aici, de pe forum) si nici nu vreau sa par nesimtita (nu am intentia sa ma cert cu nimeni), dar ce am avea toti in comun... un suflet si oricat de gresit sau corect am fi, spunem ca-L Iubim pe Dumnezeu. si daca-L iubim pe Dumnezeu, nu inseamna ca suntem putin diferiti de ceilalti care nu stiu sa iubeasca? (intreb, de curiozitate).
repet, nu vreau sa provoc o cearta cu nimeni si nu stiu atat de multe cate stiti voi ^_^ dar mi-ar placea sa aflu.
o zi buna va doresc.

postavarul 15.03.2010 15:19:44

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 221499)
.

Alin, asa cum ti-am spus pe alt topic, te voi pune in fata unor invataturi comune ortodoxiei si adventismului.

Spicuiesc din invatatura ortodoxa (din capitolul intitulat "Legea morala"):

""""""Legea Vechiului Testament cuprinde porunci morale, ceremoniale si civile, date cu scopul de a intretine comuniunea dintre credincios si Dumnezeu si a pregati pe credinciosi pentru rascumpararea lor prin Hristos.

Au ramas insa poruncile morale, care formeaza partea cea mai insemnata a legii Vechiului Testament.

Legea aceasta este cuprinsa pe scurt in cele 10 porunci dumnezeiesti - Decalogul

Decalogul este cea dintai lege scrisa a Vechiului Testament si, totodata, cea mai inalta lege morala data pana la Domnul nostru Iisus Hristos. Ea ramane valabila pentru toate timpurile, fiindca cele 10 porunci sunt poruncile legii firesti, pe care Dumnezeu le aduce la cunostinta credinciosilor intr-un chip mai limpede si mai hotarat.

21. Cele 10 porunci stau la temelia vietii morale a crestinului?

Da. De aceea, pentru a sti cum sa-si intocmeasca viata potrivit vointei lui Dumnezeu, crestinul trebuie sa cunoasca si sa pazeasca cele 10 porunci.
"""""

Este o asemanare foarte mare (de fapt, nici nu vad vre-o deosebire) intre aceste invataturi ortodoxe si invataturile adventiste.

Alin, care este pozitia ta fata de aceste invataturi ortodoxe? Esti de acord cu ele? Le respecti?

Geony 15.03.2010 22:55:12

Citat:

În prealabil postat de postavarul (Post 224084)
Alin, asa cum ti-am spus pe alt topic, te voi pune in fata unor invataturi comune ortodoxiei si adventismului.

Spicuiesc din invatatura ortodoxa (din capitolul intitulat "Legea morala"):

""""""Legea Vechiului Testament cuprinde porunci morale, ceremoniale si civile, date cu scopul de a intretine comuniunea dintre credincios si Dumnezeu si a pregati pe credinciosi pentru rascumpararea lor prin Hristos.

Au ramas insa poruncile morale, care formeaza partea cea mai insemnata a legii Vechiului Testament.

Legea aceasta este cuprinsa pe scurt in cele 10 porunci dumnezeiesti - Decalogul

Decalogul este cea dintai lege scrisa a Vechiului Testament si, totodata, cea mai inalta lege morala data pana la Domnul nostru Iisus Hristos. Ea ramane valabila pentru toate timpurile, fiindca cele 10 porunci sunt poruncile legii firesti, pe care Dumnezeu le aduce la cunostinta credinciosilor intr-un chip mai limpede si mai hotarat.

21. Cele 10 porunci stau la temelia vietii morale a crestinului?

Da. De aceea, pentru a sti cum sa-si intocmeasca viata potrivit vointei lui Dumnezeu, crestinul trebuie sa cunoasca si sa pazeasca cele 10 porunci.
"""""

Este o asemanare foarte mare (de fapt, nici nu vad vre-o deosebire) intre aceste invataturi ortodoxe si invataturile adventiste.

Alin, care este pozitia ta fata de aceste invataturi ortodoxe? Esti de acord cu ele? Le respecti?

Mai VASINEC/LITANU etc. tu tii ca orbu de bata...pune dom'le odata punct ca ma strezezi!

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:09:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.