Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Cine s-ar casatori cu o desfranata ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8410)

Dumitru73 29.08.2011 18:27:34

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 394813)
:) nici pt sfintele care au fost desfranate nu se gaseste suficient respect... si mai punem problema de casatorie cu o desfranata pocaita...

cine ti-a spus asta?
dar fiecare isi pune icoana sfantului despre care crede ca il protejeaza.
cati au, de exemplu, in case icoane cu sf Stelian ocrotitorul copiilor.
daca nu ai inseamna ca ai ceva cu copii?

glykys 29.08.2011 18:56:32

Come on, eu am si o iconita de plastic cu Sfanta Maria Egipteanca, nici prin cap nu imi trece sa ma gandesc cand o vad ca inainte a fost desfranata!!!!!

Discutia asta cu sfintele mi se pare ca provine dintr-o remarca a parintelui Cleopa, suparat ca doua cucoane vazusera icoana Sfintei Pelaghia si strambau din nas, hulind ceva de genul daca si desfranata asta a ajuns sfanta... asa cum astazi, crestinii nostri, unii, fireste, au ce au cu Stefan cel Mare si Sfant sau cu Brancoveanul, de parca cine stie ce le-au facut. In asta consta frumusetea, ca sfintii nu sunt doar din randul pustnicilor, ascetilor, celor cu viata foarte evlavioasa inca din pantecele maicii lor, ci mai sunt si unii care au duso viata pacatoasa, dar apoi s-au pocait.

Dumitru73 29.08.2011 19:00:57

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 394834)
Come on, eu am si o iconita de plastic cu Sfanta Maria Egipteanca, nici prin cap nu imi trece sa ma gandesc cand o vad ca inainte a fost desfranata!!!!!

Discutia asta cu sfintele mi se pare ca provine dintr-o remarca a parintelui Cleopa, suparat ca doua cucoane vazusera icoana Sfintei Pelaghia si strambau din nas, hulind ceva de genul daca si desfranata asta a ajuns sfanta... asa cum astazi, crestinii nostri, unii, fireste, au ce au cu Stefan cel Mare si Sfant sau cu Brancoveanul, de parca cine stie ce le-au facut. In asta consta frumusetea, ca sfintii nu sunt doar din randul pustnicilor, ascetilor, celor cu viata foarte evlavioasa inca din pantecele maicii lor, ci mai sunt si unii care au duso viata pacatoasa, dar apoi s-au pocait.

chiar nu inteleg de ce au strambat din nas cele doua.
daca erau contemporane cu ea si ii cunosteau viata desfranata, nu si pocainta, mai intelegeam.

Ana-Maria N 29.08.2011 19:27:45

din Pateric

' A venit odată avva Serapion, trecând printr-un sat al Egiptului, și a văzut o curvă stând lângă chilia lui și i-a zis ei: gătit-ai patul? Ea a zis: da, avvo! A încuiat bătrânul: așteaptă-mă deseară, că voi veni la tine și am să petrec noaptea aceasta aproape de tine. Iar ea răspunzând, a zis: bine, avvo! Și s-a gătit și a așternut patul și l-a așteptat pe bătrân cu cele de trebuință. Iar după ce s-a făcut seară, a venit bătrânul la dânsa, nimic aducând și intrând în chilie, i-a zis ei: gătit-ai patul? Ea a zis: da, avvo. A încuiat ușa și i-a zis ei: așteaptă puțin, fiindcă avem pravilă, până ce o voi face! Și a început bătrânul slujba. Și începând Psaltirea, la fiecare psalm făcea rugăciunea, rugându-se lui Dumnezeu pentru dânsa ca să se pocăiască și să se mântuiască. Deci l-a ascultat Dumnezeu; și sta femeia tremurând și rugându-se aproape de bătrânul. Dacă a isprăvit bătrânul toată Psaltirea, ea a căzut la pământ. Iar bătrânul începând Apostolul, a citit mult dintr-însul. Și așa și-a împlinit slujba. Deci, umilindu-se ea și înțelegând că nu pentru păcat a venit la dânsa, ci ca să-i mântuiască sufletul, a căzut în fața lui zicând: fie-ți milă avvo, și povățuiește-mă, unde pot plăcea lui Dumnezeu. Atunci bătrânul a povățuit-o pe dânsa la o mânăstire de fecioare și a dat-o la stareță, zicând: ia pe sora aceasta, și nu-i pune ei jug sau poruncă, ca celorlalte surori; ci orice voiește dă-i ei și cum voiește dă-i voie să umble! Și după ce a făcut puține zile, a zis: eu sunt o păcătoasă și voiesc la 2 zile să mănânc. Și după puține zile a zis: eu multe păcate am și voiesc la 4 zile să mănânc. După alte puține zile s-a rugat stareței zicând: fiindcă mult am mâhnit pe Dumnezeu cu fărădelegile mele, te rog, pune-mă într-o chilie și o astupă, și pe o gaură dă-mi puțină pâine și rucodelie. Și i-a făcut ei stareța așa. Așa i-a plăcut lui Dumnezeu în cealaltă vreme a vieții sale.'

' Zis-a avva Sarmata: prefer mai bine un om care a păcătuit și știe că a păcătuit și se pocăiește, decât un om care nu a păcătuit și se crede că este drept.'

stefan florin 29.08.2011 19:34:15

Citat:

cel fara de pacat sa arunce primul piatra...asta in legatura cu cele 2 doamne si pt altele ca ele care procedeaza in felul acesta. Nu conteaza ce a facut sfantul (sfanta) inainte, conteaza ce a facut dupa ce l-a cunoscut pe Dumnezeu. Sa nu uitam cinea fost si ce a facut Pavel inainte de a-l cunoste pe Iisus pe drumul Damascului. Doamne ajuta!

laviniu 29.08.2011 19:49:27

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 394847)
cel fara de pacat sa arunce primul piatra...asta in legatura cu cele 2 doamne si pt altele ca ele care procedeaza in felul acesta. Nu conteaza ce a facut sfantul (sfanta) inainte, conteaza ce a facut dupa ce l-a cunoscut pe Dumnezeu. Sa nu uitam cinea fost si ce a facut Pavel inainte de a-l cunoste pe Iisus pe drumul Damascului. Doamne ajuta!

Si daca este asa, dc totusi categoric prea putini barbati astazi si-ar lua de sotie o desfranata? Tu ti-ai lua? Ca doar fiecare merita cate o sansa noua! Numai bine!

crestinOrtodoxa 29.08.2011 20:39:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 394847)

Dovada clara ca mai degraba iertam uciderea decat desfranarea!

desi egal ne baga in iad, vedem unele pacate mai rusinoase decat altele. Spune-mi ce vezi mai grav, uciderea unui adult din razbunare sau pedofilia? Totusi daca se spovedesc si se face canon, Domnul iarta... stiu, e mult peste capacitatea omeneasca de intelegere asemenea iertare.

logica noastra, ca si dreptatea noastra, e ca o carpa lepadata in fata Domnului...

mai bine sa ne straduim cat putem sa nu judecam...

I.Calin 29.08.2011 20:58:09

Citat:

E și firesc, nu-i așa? Numai a lui Dumnezeu este a ști câți dintre fiii rispitori vor trece înaintea celor "îndreptățiți"... de atâta văzut în ograda altora!

Doamne ajută!

glykys 29.08.2011 21:09:29

Atentie!

Citat:

În prealabil postat de crestinOrtodoxa (Post 394883)
Dovada clara ca mai degraba iertam uciderea decat desfranarea!

desi egal ne baga in iad, vedem unele pacate mai rusinoase decat altele. Spune-mi ce vezi mai grav, uciderea unui adult din razbunare sau pedofilia? Totusi daca se spovedesc si se face canon, Domnul iarta... stiu, e mult peste capacitatea omeneasca de intelegere asemenea iertare.

logica noastra, ca si dreptatea noastra, e ca o carpa lepadata in fata Domnului...

mai bine sa ne straduim cat putem sa nu judecam...

Au fost oameni care le-au facut pe toate acestea, dar s-au pocait foarte foarte mult si au ajuns sfinti. Fireste, cel mai bine e sa ne pazim de pacate.

Păcatele strigătoare la cer
1. Uciderea și uciderea pruncilor.
2. Păcatele asemănătoare celor făcute de cei din Sodoma și Gomora.
3. Oprirea plății lucrătorilor.
4. Asuprirea văduvelor și orfanilor.
5. Batjocorirea și asuprirea părinților.

Pacate de capetenie:
1. Mândria.
2. Iubirea de argint(de avuții).
3. Desfrânarea.
4. Lăcomia.
5. Invidia.
6. Mânia.
7. Lenea.

glykys 29.08.2011 22:18:23

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 394889)
E și firesc, nu-i așa? Numai a lui Dumnezeu este a ști câți dintre fiii rispitori vor trece înaintea celor "îndreptățiți"... de atâta văzut în ograda altora!

Doamne ajută!

Asta imi aduce aminte de un cuvant al parintelui Cleopa:

339. Ce sfat mai deosebit dati ucenicilor Prea Cuviosiei voastre, pe care i-ati crescut si invatat voia lui Dumnezeu?

Sa ramana in dragostea lui Hristos si sa se iubeasca unii pe altii, cu dragostea cu care i-am iubit si eu. Apoi, sa ajute si ei pe altii la mantuire, sa ramana sub ascultare in staulul Bisericii Ortodoxe si sa se roage pentru iertarea pacatelor mele, ca astept din zi in zi sa ma cheme Hristos la judecata si sa dau socoteala pentru toate. Sa nu uite ucenicii mei ca oricata stiinta, avere si cinste am avea, oricata rugaciune si nevointa am face, nu ne putem mantui daca nu ne iubim, daca nu ne iertam si daca nu ne ajutam unii pe altii, ca "Dumnezeu este dragoste". Altfel, este in zadar toata osteneala si nadejdea noastra.
Cat am putut, m-am silit dupa a mea slaba putere cu darul lui Dumnezeu, sa folosesc si sa invat pe fiecare, calugar si credincios, calea mantuirii. Pe nimeni n-am intors desert de la usa chiliei mele. Ci am deschis usa chiliei si a cuvantului tuturor care au venit la mine, stiind ca odata cu fiecare om, intra si Hristos in chilia mea. Nu pot spune ca am facut tot ce as fi putut face, nici n-am implinit cu fapta ce-am invatat pe altii. Insa am cugetul impacat ca ce mi-a dat Dumnezeu in dar, am impartit si eu altora in dar si nadajduiesc ca ma voi mantui prin mila lui Dumnezeu si prin rugaciunile Bisericii si ale fiilor mei duhovnicesti.

iustin10 29.08.2011 22:40:36

Iisus a luat apararea a cel putin 2 desfinate,dar nu a luat apararea nici unui fariseu.Pe primii i-a aparat ,pe ceilalti i-a osindit.Ba chiar cu cit erau mladite mai slabe,le-a bagat mai in fata,de exemplu in fata preotilor din acea vreme spunind:'Adevar va spun ca vamesii si curvele vor intra inaintea voastra in Imparatia Cerurilor'
Iata ca a existat un context istoric in care desfrinatele aveau mai multe sanse la a isi deschide inima catre Dumnezeu decit insusi preotii instalati de Dumnezeu prin vechea lege.
Iata ca legea cea noua nu se uita la fatza omului,ci la sufletul sau.
De ce nu puneti problema altfel? Cine s-ar casatori cu un fariseu? Si cine ar avea mai mult de suferit? Cel ce se casatoreaste cu un fariseu sau cel ce se casatoreste cu o desfrinata?
Am totusi o mica rezerva: desfrinatele stim cine sint si ce fac.Dar fariseii de azi e greu de dovedit cine sint,poate sint chiar eu unul.

glykys 29.08.2011 22:47:09

Sa mai si zambim!

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 394915)
Cine s-ar casatori cu un fariseu?

Dar fariseii de azi e greu de dovedit cine sint,poate sint chiar eu unul.

:))
Daca nu as sti ca esti casatorit, as crede ca e un anunt de matrimoniale.
Nu te supara, chiar m-ai destins cu mesajul acesta.

Eu inca mai sper ca lumea nu se imparte doar intre desfranati si farisei, dar mereu am fost idealista.

iustin10 29.08.2011 22:56:00

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 394917)
:))
Daca nu as sti ca esti casatorit, as crede ca e un anunt de matrimoniale.
Nu te supara, chiar m-ai destins cu mesajul acesta.

Eu inca mai sper ca lumea nu se imparte doar intre desfranati si farisei, dar mereu am fost idealista.

:)) ai dreptate,acum imi dau si eu seama ca asa pare ce am scris. E bine totusi sa nu judecam pe nimeni,decit pe noi.Nici pe desfrinate nici pe farisei.
Desfrinatele si farisei sint 2 categorii extreme de aceea cred ca sint folosite in antiteza.Ca sa nu stii care din ei face raul cel mai mare. Cind iubesti pe cineva il iubesti ca om,si nu stai sa il judeci ce calitati sau defecte are,ca asta inseamna ca te faci mai bun ca el.In rest ,esti liber sa iubesti pe cine vrei,nimeni nu te forteaza.Si cind iti urmezi inima,poti avea multe surprize,ca ea nu asculta in totalitate de ratiune.

felixlivadaru 30.08.2011 18:43:40

si daca...

Si daca dupa ce te-ai casatorit, ai afla ca sotia ta a fost desfranata (prostituata), ca s-a culcat cu 100 de barbati, ce ai face?

I.Calin 30.08.2011 18:56:36

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 394908)
Asta imi aduce aminte de un cuvant al parintelui Cleopa:
Ce sfat mai deosebit dati ucenicilor Prea Cuviosiei voastre, pe care i-ati crescut si invatat voia lui Dumnezeu?
Sa ramana in dragostea lui Hristos si sa se iubeasca unii pe altii, cu dragostea cu care i-am iubit si eu.[/b]

O de m'ar mânca raiul precum ar trebui de dragostea Mântuitorului "precum V-am iubit Eu pe voi". Cuvintele dvs. sunt frumoase.

Doamne ajută!

I.Calin 30.08.2011 18:58:56

(Și ca o paranteză: eu nu-s în stare și nu vreau să mă iubesc și o să-mi fac ceea ce mi-e pe plac, că vreau și-mi asta e, voi nu pricepeți, voi nu știți de ce etc. etc. și pour courtoise ș.a.m.d. bitte schon și moft de i beg your pardon).

Desfrânata nu e un moft prin ea însăși, este atât: eu, moftul NOSTRU, moftul "decenților" și fiilor "rămași acasă". Știți ce: hai, mai iubiți și voi în pribegie! De asta, vă garantez că nici unul din noi nu suntem în stare...

Doamne ajută!

glykys 30.08.2011 19:12:52

Citat:

În prealabil postat de felixlivadaru (Post 395167)
Si daca dupa ce te-ai casatorit, ai afla ca sotia ta a fost desfranata (prostituata), ca s-a culcat cu 100 de barbati, ce ai face?

1. Viata nu se traieste prin imitatie sau comparatie. Unii sunt capabili de mai multe sau de mai putine lucruri intelepte. Nu trebuie sa cauti in jurul tau justificari sau aprobari. Daca ai luat o alegere intr-o problema fundamentala, fii barbat si respect-o pana la capat, nu cauta in dreapta si stanga sa vezi ce face ala si ala si sa stai cu frica in san: aoleu, o fi bine, o fi rau? Ce a unit Domnul, sa nu desparta omul.
2. Daca a avut 100 de barbati inainte, nu a pacatuit cu nimic inaintea ta, poate doar cu faptul ca nu a fost sincera. Daca a pacatuit cu 1 dupa tine, atunci da, se cheama adulter si ar fi un motiv serios sa iti pui intrebarea ce ar trebui sa faci?
3. De aia avem duhovnic, sa ne spovedim, sa ii cerem sfatul, de aia avem disernamant, sa nu ne aruncam cu capul inainte...

stefan florin 30.08.2011 20:19:48

Citat:

În prealabil postat de laviniu (Post 394859)
Si daca este asa, dc totusi categoric prea putini barbati astazi si-ar lua de sotie o desfranata? Tu ti-ai lua? Ca doar fiecare merita cate o sansa noua! Numai bine!

Prietene Laviniu, cu mana pe inima iti spun ca DA, MI-AS LUA DE SOTIE O ASTFEL DE FEMEIE! Nu conteaza ce a facut inainte, conteaza ce face de cand noi doi ne-am cunoscut si am incept relatia, cu conditia sa nu mai faca ce a facut inainte. Din partea mea ar avea tot sprijinul si iubirea de care are nevoie! IUBIREA INVINGE TOTUL!
De ce putini barbati astazi si-ar lua de sotie o femeie desfranata, nu stiu ce sa-ti raspund! Cred ca acesta categorie de barbati nu l-au cunoscut pe Dumnezeu. Apostolul Ioan zice atat de frumos in epistola sa : "Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire." (1 Ioan 4:8).Orgoliul tipic masculin ii opreste sa faca un astfel de pas.Prefera sa osandesca o astfel de femeie, sa o arate cu degetul, uitand sau mai bine zis nestiind ca Hristos a procedat altfel in astfel de ocazii :"Și ridicându-Se Iisus și nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâșii tăi? Nu te-a osândit nici unul?
Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Și Iisus i-a zis: NU TE OSANDESC NICI EU. Mergi; de acum să nu mai păcătuiești. ( Ioan 8: 10-11)
Asta e parerea mea...poate gresesc...Doamne ajuta!

skicolour 01.09.2011 11:13:42

pentru stefan florin :)

Nu stiu cum sa fac sa evit lauda :) Atat te intreb: pot sa te cer de barbat? :)) Un om care chiar crede cu adevarat ca iubirea poate invinge tot!

P.S: Evident a fost o gluma partea cu cerutul in casatorie! :)

laviniu 01.09.2011 19:36:07

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 395206)
Prietene Laviniu, cu mana pe inima iti spun ca DA, MI-AS LUA DE SOTIE O ASTFEL DE FEMEIE! Nu conteaza ce a facut inainte, conteaza ce face de cand noi doi ne-am cunoscut si am incept relatia, cu conditia sa nu mai faca ce a facut inainte. Din partea mea ar avea tot sprijinul si iubirea de care are nevoie! IUBIREA INVINGE TOTUL!
De ce putini barbati astazi si-ar lua de sotie o femeie desfranata, nu stiu ce sa-ti raspund! Cred ca acesta categorie de barbati nu l-au cunoscut pe Dumnezeu. Apostolul Ioan zice atat de frumos in epistola sa : "Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire." (1 Ioan 4:8).Orgoliul tipic masculin ii opreste sa faca un astfel de pas.Prefera sa osandesca o astfel de femeie, sa o arate cu degetul, uitand sau mai bine zis nestiind ca Hristos a procedat altfel in astfel de ocazii :"Și ridicându-Se Iisus și nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâșii tăi? Nu te-a osândit nici unul?
Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Și Iisus i-a zis: NU TE OSANDESC NICI EU. Mergi; de acum să nu mai păcătuiești. ( Ioan 8: 10-11)
Asta e parerea mea...poate gresesc...Doamne ajuta!

Stii care e CULMEA? Stiam...si mai stiu cu certitudine ca si eu asa gandesc! Nu conteaza trecutul unui om ci ceea ce exista momentului prezent , in care iti este alaturi acea fiinta....Deci, nu NU gresesti, jos palaria! Numai bine!

laviniu 01.09.2011 19:37:41

Citat:

Ce mai conteaza daca de cand am intalnit-o eu, nu mai este asa cum afirmi tu? Important e sa fie corecta cu mine si trecutul e mort oricum !

skicolour 01.09.2011 20:06:20

hihi

Citat:

În prealabil postat de laviniu (Post 395801)
Stii care e CULMEA? Stiam...si mai stiu cu certitudine ca si eu asa gandesc! Nu conteaza trecutul unui om ci ceea ce exista momentului prezent , in care iti este alaturi acea fiinta....Deci, nu NU gresesti, jos palaria! Numai bine!

Pe tine nu te mai pot cere :) Am facut deja propunerea! Atentie catre cine aruncam cu pietre! Domnul are puterea de a face sfinti din cei ce mai inainte fusesera desfranati!

laviniu 01.09.2011 20:12:50

Citat:

În prealabil postat de skicolour (Post 395818)
Pe tine nu te mai pot cere :) Am facut deja propunerea! Atentie catre cine aruncam cu pietre! Domnul are puterea de a face sfinti din cei ce mai inainte fusesera desfranati!

Heh...multam dar eu sunt oarecum "luat"....

LaPetiteMoc 01.09.2011 21:46:22

Minulescu

Fara nicio aluzie la problematica propusa de topic, mi-au venit in minte versuri minulesciene. Sigur ca cel care crede cu adevarat ca persoana de langa el este doar a lui, fara a lua in calcul trecutul ei, are toate sansele sa traiasca fericit langa ea pentru ca increderea si dragostea impartasita multe pacate izbaveste. Doamne, ajuta!

repet: fara a aduce nicio atingere seriozitatii topicului, ci doar ca pata de culoare, versurile romantei lui Minulescu:

"Eu stiu c-ai sa ma-nseli chiar maine,
Dar fiindca azi mi te dai toata, am sa te iert -
E greu pacatul, si nu esti prima vinovata!"

stefan florin 01.09.2011 22:30:25

Citat:

Eu unul mi-as lua sotia si i-as oferi o cina romantica la un restaurant si i-as spune cat de mult o iubesc...asta dupa ce am aflat ceea ce ai zis tu mai sus! Asta as face! Doamne ajuta...sau cum zicea prietenul Listener...Multa iubire

skicolour 01.09.2011 22:55:01

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 395881)
Eu unul mi-as lua sotia si i-as oferi o cina romantica la un restaurant si i-as spune cat de mult o iubesc...asta dupa ce am aflat ceea ce ai zis tu mai sus! Asta as face! Doamne ajuta...sau cum zicea prietenul Listener...Multa iubire

Bine ar fi sa fie asa! Insa...nu zice niciodata hop pana ce n-ai trecut puntea!

P.S: Totusi, imi raspunzi la intrebare? :)

stefan florin 01.09.2011 23:13:03

Citat:

În prealabil postat de skicolour (Post 395895)
Bine ar fi sa fie asa! Insa...nu zice niciodata hop pana ce n-ai trecut puntea!

P.S: Totusi, imi raspunzi la intrebare? :)

Daca mie mi s-ar intampla in realitate ceea ce am scris in mesajul anterior , tot asa as proceda.Cand iubesc, iubesc cu tot sufletul, nu doar pe jumatate sau sa iubesc doar atunci cand imi este bine si la necaz nu. Cand iubesti pe cineva insemna ca o accepti asa cum este ea, si cu bune si cu rele...si mai ales CU TRECUTUL EI!
Si apropos...la ce intrebare sa raspund? Doamne ajuta!

fallen 02.09.2011 09:27:40

Cica Itzic afla ca sotia lui, Rachela, a fost o desfranata inainte sa se casatoreasca cu el. Se duce acasa si incepe sa faca scandal, monstru, sa-ti faci bagajele sa te duci la ma-ta, etc. La care Rachela riposteaza : "Stai, putin, domnul meu, ia zi, iti place cum arat?" "da, dar..." "Iti place cum gatesc?" "da, imi place si asta, dar..." " Iti place cum fac dragoste? " "da, desigur..." "pai si crezi ca toate astea se invata la fara frecventa?"

moldoveanu 13.07.2012 14:54:59

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 209757)
Problema pe care am auzit'o ridicata n'ar fi partea vazuta a lucrurilor, ci cea nevazuta, anume trecutul cel tulbure. Am vorbit despre aceasta cu cativa colegi, mai demult, si am vazut cum toti ne puneam probleme daca am putea accepta trecutul ei.

Probabil ca sunt multi care au asemenea neveste dar nu stiu. Nu inteleg de ce va preocupa atat de mult trecutul dar nu spuneti nimic de viitor. Si daca o iei virgina si ea descopera ca e nimfomana dupa casatorie? Sau poate pur si simplu descopera placerile trupesti si acestea sunt mai puternice decat poate sa duca? Vad ca nu-si pune nimeni problema ce se intampla daca e desfranata dupa ce s-a casatorit.

Dar ce te faci daca nu are nici nu a avut pacatul desfranarii dar descoperi ca e o persoana rea, fara iubire macar si fata de propriii copii? Ce ai prefera: o scorpie de la care copiii vor creste traumatizati si vor umbla prin psihologi sau una care e iubitoare dar mai calca prin strachini?
Multe intrebari fara raspuns, evident toti ar vrea una ideala. Multi in prostia lor chiar cred ca au si gasit-o cand se casatoresc :)
Si asta ii face si mai ridicoli. De fapt asta cred ca e a doua cea mai dominanta caracteristica a oamenilor dupa pacatosenie: ridiculozitatea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:56:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.