![]() |
As mai adauga ca vis-a-vis de Dumnezeu nu exista democratie. La fel si in cele ale lui Dumnezeu, adica in biserica. Ati vazut ca atunci cand se doreste mantuire la manastire se face ascultare. Practic nici acolo nu exista democratie. Ce ti se zice aia faci. Inseamna ca si calugarul ar trebui sa se rascoale si sa-si ceara drepturi?
Ma gandesc sa nu fie aceste ganduri cu drepturile femeii venite de la vrajmas, ca ispita. Pt ca daca vrei sa te mantuiesti, biserica iti ofera toate mijloacele posibile indiferent ca esti barbat sau femeie. Practic cand te gandesti la aceste probleme iti pierzi timpul si efortul. Asa a vrut Dumnezeu! Lasa sa ramana cum a fost spus, nu mai carti. |
Citat:
A cerut Maica Domnului "drepturi"? A zis "Iata roaba Domnului, fie mie dupa cuvantul tau" Cine poate spune astazi asa ceva? Toti ne bucuram de "libertatea" noastra, nimeni nu vrea sa o jertfeasca lui Dumnezeu. |
Citat:
Ma gandeam la posibilitati: cum sa fie, ce are voie sa faca, unde are voie sa stea, sa intre etc. Si ma refer si la menirea femeii in biserica. Nimeni nu stie sa spuna concret care este (in afara de a face copii, daca poate), dar multi sunt convinsi si spun aici exista. Ca toate sunt ale barbatului totusi. Eu asta vreau sa aflu. Asta este tema discutiei. Dac sunteti convinsi si stiti, spuneti-ne si noua. |
Citat:
Am vazut femei care nu respecta pravilele si se baga repede inainte sa fie miruite primele. Parintele le vede ca nu au minte si le miruieste primele, ce sa faca si el? Eu sincer as fi inteles daca se miruiau primele femeile si nu as fi spus nimic. Nu cred ca ma voi mantui mai repede pt ca m-am miruit primul! Toata discutia asta nu-si are rostul daca e sa privim prin prisma mantuirii! Menirea femeii in biserica este de a produce membri bisericii, adica oameni credinciosi care sa se roage la Dumnezeu si sa-L laude si pe El si Creatia! Femeile au rostul de a educa copii mai umani, mai evlaviosi. Dar sa te pazeasca Dumnezeu de cate o femeie rea si cartitoare ca asta o da cu siguranta si pe curvarie, vrajitorie si altele. Ca aia nu doar ca nu-si va educa ca lumea copiii ci chiar mult mai rau decat barbatul betiv! Nu inteleg indarjirea ta, du-te si te spovedeste, sa nu fie ala rau de-ti trage sforile! |
Sophia, vorba multa saracia omului, mai ales cand Domnul a lasat niste randuieli in Biserica impoitriva carora tu tii cu tot dinadinsul sa te razvratesti; ia-le asa cum le-ai primit - si GATA, AJUNGE, NU MAI CARTI - cartesti impotriva randuielii lasate de DUMNEZEU in SFANTA BISERICA. Lasi impresia despre tine ca vrei sa ti se spuna ca ai numai putina minte.
Doamne ajuta! |
Citat:
Incearca sa citesti cartea lui Evdokimov 'Femeia si mantuirea lumii', te va ajuta. |
Citat:
daca nu cumva am inteles gresit, parca si barbatul are un rol in chestia asta numita conceptie. Si ce faci cu calugaritele, si cu cele care nu pot avea copii? Ele ce rol au? Eu zic ca au un rol, ca si barbatii, dar lucrurile astea sunt tainice, nu se pot pune pe o lista. |
Citat:
Cireasa de pe tort este desigur: "Menirea femeii in biserica este de a produce membri bisericii, adica oameni credinciosi care sa se roage la Dumnezeu si sa-L laude si pe El si Creatia!" Cat de trist am ajuns! :2: |
Citat:
|
lauzia
buna.eu am nunta pe 23 octombrie.am arvunit tot ce era de arvunitde anul trecut si in ianuarie am aflat ca sunt insarcinata.am incercat sa aman nunta dar nu s-a putut.si acum nu stiu ce sa fac pentru ca mi sa spus ca nu am voie in biserica din cauza ca sunt lauza.chiar nu este nimic de facut in afara de a anula nunta...pls chiar am nevoie de un raspuns
|
Citat:
Eu nu vorbeam numai de sfintele femei din scripturi. Care mai inainte sa fie chemate la o misiune speciala erau femei ca si noi.Femeile obisnuite ca si noi ( cele nascute din nou din apa si din Duh si care isi sfintesc viata si inimile prin pocainta si ascultare) au aceasta imensa menire de a naste fii de Dumnezeu, frati ai Domnului nostru Iisus Hristos,mostenitori ai imparatiei Lui Dumnezeu.Si asta acum si aici in vremea aceasta. Cele care nu pot avea copii fizic din diverse motive de sanatate ,sau sunt calugarite, sau necasatorite au aceeasi mare, imensa si de neinlocuit misiune de nascatoare de fii de Dumnezeu dar in plan spiritual. Nu cred ca ai avut nici o clipa acesta perspectiva ca obiectiv in viata,dar gandeste-te putin, exista ceva mai maret si mai sublim? Noi suntem create si functionam doar intr-un intreg, "jumatati" fiind. In acest contest ori avem un barbat ca jumatate, ori avem pe Domnul.Deci ori cum ai lua-o tot nu poti functiona corect de sine statatoare.Decat, poate, ca un "organ' in vederea transplantului.E dureros sa nu vezi ce valoare inestimabila ai de a fi un singur trup cu sotul tau si de a implini toate golurile lui ,iar in Biserica de a fi "celula" care intregeste si face sa functioneze trupul mistic al Lui Hristos. La evrei femeia avea misiunea de a naste fii pentru a putea sa se nasca Mesia si fiecare astepta ca ea sa fie cea aleasa. In Biserica crestina noi nu mai avem ca scop in sine nasterea de fii ci formarea de oameni si crestini adevarati pentru imparatia Lui Dumnezeu, deci de mantuirea oamenilor.Si apoi cine are atata gangasie si indelunga rabdare si iubire neconditionata si altruism si tact si o anume finete si diplomatie cat are o femeie.Deci toate aceste calitati ar trebui sa le sfintim in noi pentru a putea fi folosite de Duhul Sfant in lucrarea de mantuire a oamenilor. Oare nici acest raspuns nu te multumeste? |
Citat:
2. Pe care oameni sa-i formam si cum? Ce fii pot eu sa nasc spiritual? Concret Grabriella: ce pot eu sa fac in biserica? N-am voie nimic. |
Citat:
Sophia, uite cateva lucruri pe care le poti face: 1. Poti sa vii la biserica de una singura (sunt tari si religii unde asa ceva nu se poate). 2. Poti sa te rogi. 3. Poti sa canti. 4. Poti sa te spovedesti/impartasesti/casatoresti/etc. 5. Poti sa ajuti la curatenia/amenajare bisericii. 6. Poti sa inveti despre credinta cat vrei tu si cat de tine mintea (din nou, in alte religii asta nu-i posibil pentru femei). Poti sa faci si Teologie Pastorala daca vrei. 7. Poate mai completeaza si altii... |
Citat:
7. poti boteza copii, adica le poti da o educatie spirituala (sa ii inveti sa creada in Dumnezeu, sa se roage, sa faca fapte bune, sa ai grija de educatia lor, sa ii ajuti cu ce poti...) 8. ii poti invata pe altii, mai nestiutori decat tine, ce sa faca. 9. poti alina durerea altora cu o vorba buna, cu un suras, orice... asta e specific feminin! 10. poti darui afectiune oricui are nevoie si iti cere asta - si asta e specific feminin. 11. mai completati si voi. |
Sophia, Gabriella facea aluzie la faptul ca Biserica este Trupul lui Hristos, deci noi putem fi considerati ca fiind celule din acest trup.
|
Citat:
|
Multumesc pentru raspunsuri.
Da, anumite lucruri pot sa le fac (in anumite conditii insa) - impartasit, intrat in biserica, icoane, atins de Daruri etc.etc.. Barbatii pot tot timpul, fara restrictii. Eu ma refeream mai mult la activitati lucrative. Curat/amenajare in biserica au voie sa faca numai barbatii (ca femeile nu au voie sa mearga/intre peste tot). Cateheza n-am voie sa fac (mi se pare ca numai preotesele mai au voie). Citit si cantat stiu ca teoretic nu au voie femeile. Sunt niste reguli speciale. Numai daca nu sunt barbati s-o faca. Din fericire pe alocuri se mai incalca niste canoane. Noesissaa - in alte religii femeile au voie sa invete pe femei si copii: coran de ex. La noi nu au voie decat preotii sau daca au studiat teologia. La iudei femeile ajuta cu diverse lucruri (tot la femei) - cam cum erau diaconitele la noi. Numai ca la noi au disparut. Menire/rol in credinta/biserica au fie fecioarele, fie mamele. Pentru noi restul nu este nimic clar definit. Suntem cumva pedepsite de Dumnezeu. |
Citat:
El vorbeste apoi de 'madulare', nu de celule, sigur. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu aveți voie să citiți Apostolul. Dar nici bărbații nu au voie, afară de cazul în care sunt consacrați pentru asta. Citat:
Dar grup de rugăciune există în parohia dv ? Cereți preotului binecuvântare de a înființa unul. Sunt sigur că i-ar surâde ideea. Ieșiri la iarbă verde se fac ? Curând va începe sezonul. Ocupați-vă de munca de organizare. E destul să reuniți 10 familii de credincioși și să stabiliți cine aduce fleicile și cine îl duce pe preot să sfințească bucatele. Asta va mări mult coeziunea din parohia dv. Dar pelerinaje, când s-au organizat ultima dată la parohia dv ? Poate că preotul paroh e trist și se gândește: "de când slujesc aici, iacă nu a venit nimeni să ceară să se facă un pelerinaj și să se ocupe de înscrieri, de găsit autocar, de traseu și de atâtea. Eu nu mai prididesc cu spovezile, nu am cum să fac asta ! Ce păcat !" Pagină web parohială aveți ? Dacă nu, faceți-o, nu e mare brânză. Întreținerea ei, însă, e MULT mai dificilă. Dacă deja aveți, verificați: precis nu e adusă la zi și ultima știre e aceea cu alegerea PF ca patriarh. Mereu e nevoie de cineva să actualizeze paginile. Însă munca poate cea mai grea, și aceea de care unui preot îi e groază să o facă, este strângerea fondurilor pentru parohie. Probabil că nici membrii Curiei Parohiale (sau cum se numesc stâlpii parohiei la dv) nu și-au plătit taxa anuală. Aveți o ocazie ideală de a-i stressa un pic pentru o idee nobilă: a strânge bani pentru opera lui Cristos în lume. Și mai sunt atâtea și atâtea de făcut, încât mă întreb uimit: cum se poate ca cineva să spună că nu e nimic ce ar putea face ??? |
Eu nu cred ca Biserica discrimineaza femeia, ci consider ca femeia discrimineaza Biserica, adoptand o tinuta necorespunzatoare, ispitind sfintii calugari, lasand tampoane in toaletele manastirilor, refuzand sa poarte acele sorturi nespalate si urat mirositoare pe care calugarii le intind generos tuturor depravatelor care in scopuri diabolice intra in pantaloni scurti ca sa intarate poftele carnale ale preasfintilor barbati. Ei nu fac toata ziua altceva decat sa se roage, iar gandul lor nu sta la fundurile desfranatelor, dar ele continua sa ispiteasca. Cu ce scopuri ascunse vin acele femei imbracate in fuste scurte? Nu este cumva o discriminare la adresa Sfintei Biserici? De ce vor sa darame echilibrul milenar al unei Biserici care exclude femeile la menstruatie pentru ca in trecut lasau pete?
Eu am intrat in pamant de rusine cand am purtat o fusta trei sferturi in fata parintelui duhovnic cu care am o legatura foarte speciala. Oricat de smerite am fi, nu putem cere de la Sfanta Biserica sa fim tratate egal cu barbatii pentru ca pana cand nu vor dispare aceste uscaturi, ele ne vor reprezenta si pe noi, cuvioasele. PS. Eu am citit undeva ca si femeile au polutie. Puteti sa imi spuneti cum se manifesta si care este canonul? Pentru ca eu cred ca s-ar putea sa am si nu m-am spovedit pentru asta, eu doar am povestit gandurile necurate cu duhovnicul duhovnicului. |
Citat:
Parerea mea este ca tie iti lipsesc cele mai importante notiuni despre crestinism. Inca nu ai ajuns sa intelegi esenta acestuia.Nu mi se pare sa fi avut parte de chemarea cereasca.Nu vad in tine urmele "nasterii din nou". Ca si orice fiinta umana care incepe sa existe doar dupa ce a avut loc nasterea sa, tot asa si spiritual, ar trebui sa identifici un moment cand sa te fi intalnit cu Donnul.Crestinismul este construit pe ideea de relatie intre Tata si fiu, presupune o nastere din nou din apa si din Duh.Nasterea din nou din apa are loc la Botez, dar nasterea din Duh presupune un moment special, unic,o revelatie prin care constientizezi ca tu esti aceea fiinta speciala aleasa sa fii mireasa Domnului, iar El este preaiubitul sufletului tau.Atunci vei avea acel sentiment de nedescris ca apartii familiei ceresti, ca Tatal Ceresc este Parintele tau, ca Maicuta Sfanta este mama ta, ca sfintii sunt fratii nostri mai mari si scumpi care mijlocesc si se roaga pentru noi, ca Domnul Iisus te iubeste, te asteapta cu bratele deschise sa fi imbratisata .Abia apoi vei avea un interes deosebit pentru Sfintele Scripturi care sunt scrisori vii de la Preaiiubitul sufletului tau, abia apoi vei inseta sa cunosti, sa afli totul despre acesta minunata familie. Nimic nu ti se va parea imposibil de indeplinit, nici o lege nu ti se va parea prea grea sau imposibil de inplinit. Scupa mea,spune ca si Sf. Apostol Pavel "As dori sa-l cunosc pe El si puterea invierii Lui si sa ma fac asemenea cu moartea Lui". Roaga-L "Doamne,deschide-mi ochii sufletului sa te pot vedea in toata splendoarea Ta, strapunge-mi inima cu glasul iubirii Tale. Scoate din pieptul meu inima de piatra si da-mi o inima sensibila si simtitoare fata de dragostea Ta. Pentru ca Domnul spune:"Iata, Eu stau la usa si bat.De va auzii cineva glasul Meu va deschide usa, Noi vom intra la el si vom lua cina cu el" Oare cum te-ai pregati sa sti ca un imparat ar dori sa vina in casa ta si sa manance la masa ta? Ce zici de dorinta Imparatului Slavei si Domnul si Creatorul cerului si al pamantului de a te infia, de a te face fiica Sa, de a-ti darui toate comorile Sale nepretuite. Acesta este scopul Tatalui Ceresc de a ne face partasi lumii pe care a creat-o pentru toti cei ce sunt ai Lui, adica fii si fiice. Lasa lucrurile sa decurga normal.Dupa nastere vine hranirea si cresterea ,apoi invatarea, apoi experimentarea si din nou si din nou invatarea. Abia tarziu, foarte tarziu, dupa multe si grele examene sufletesti, dupa purificare prin focul incercarilor, daca Domnul va vedea scopul pentru care dorim sa facem ceva pentru El, poate ne va folosi .Pentru ca Scriptura zice :"Nu faceti nimic din duh de cearta sau slava desarta" Daca pentru a fi profesor in acesta lume este nevoie de atata truda si invatare si nesomn, atatea privatiun si frustrari, oare cum trebuie sa ne pregatim spiritual pentru a fi "nascatoare de fii de Dumnezeu"? |
Sophia,
Daca ma intrebi pe mine eu cred ca problema ta este mandria. Nu esti satisfacuta de rolul pe care il ai pentru ca mandria ta nu te lasa sa accepti o stare de lucruri asa cum este. De acolo se trag toate. Avand mandrie vrajmasul intra si te manipluleaza mult mai usor. Am si eu o asemenea patima si m-am interesat din diverse surse cum se poate manifesta. Exista mii de feluri in care se poate manifesta si este cea mai grea de luptat. Daca vei ajunge candva sa biruiesti mandria vei sti ca te-ai mantuit. |
Citat:
Sophia e o femeie cu potential care ar vrea sa faca mai mult pentru cei din jur si pentru oameni si Biserica in general. V-a cerut un sfat si e ok daca puteti sa-i dati. Cei care au idei le au din experienta si experienta nu o au toti. Nu cred ca e cazul sa fie acuzata de mandrie [pe care o avem toti de altfel], ca nu a incercat sa ia locul niciunui barbat. Insa e normal sa-si doreasca sa ajute mai mult; asta e una din calitatile crestinului. Si, bineinteles ca nu e satisfacuta de ideea de a sta degeaba si a nu aduce roade pentru pocainta ei. Sophia, roaga-te si cauta mai departe. Dumnezeu iti va deschide usi :) |
Citat:
1) Eu nu am acuzat-o de nimic, am spus doar o simpla parere. Drept dovada ca am spus ca sufar si eu de aceeasi problema. 2) O crezi atat de proasta incat trebuie sa raspunzi tu in locul ei? Eu am citit multe posturi de-ale ei si nu mi s-a parut a fi slaba de minte. Ce ar fi ca fiecare dintre noi sa raspundem pentru propria persoana, cum vom face de altfel si la Judecata? |
Nu am raspuns in locul ei ci in locul meu; va veni si raspunsul ei, rabdare...
Eu cred ca va iesi ceva bun din framantarile astea; ea cauta ceva si va gasi pana la urma. Si, daca ai citit cu atentie, a spus ca face unele fapte dar nu vrea sa se laude si nu a insistat pe ele. Ca sa fiu on : Miheia 6:8 Ți s-a arătat, omule, ceea ce este bun și ceea ce Dumnezeu cere de la tine: dreptate, iubire și milostivire și cu smerenie să mergi înaintea Domnului Dumnezeului tău! Daca vrei sa cauti acestea in viata ta ti se va arata si cum sa le implinesti. |
Citat:
In rest: 1. Nu am avut ocazia sa botez. Mi-as fi dorit. Era chiar sa stric o prietenie pentru ca nu au vrut sa botez eu copilul. Lumea prefera, nu stiu de ce, rude ca nasi- frati, surori, veri, etc. 2. Am incercat sa ma implic in biserica. Nu se face nimic, nimic social. Putinul care se face, il organizeaza parintele cu alte persoane. M-am rugat si nu m-au primit. Cerc inchis... Pagina de internet avem ...parintele singur si personal o face. Nu vrea sa lase pe altul. Am vrut sa fac revista, biblioteca - nu m-au lasat. Am vrut sa fac asociatie sa ajutam copii, batrani, bolnavi, activitati culturale, scoala si gradinita de limba romana etc. N-a fost interes. Am luptat singura. Asta este cu biserica. M-am retras si imi gasesc in afara ei. @Sergiu - daca tu numesti mandrie tot efortul meu zadarnic, asa o fi. @Grabriella - nu prea te inteleg. Mi-o fi lipsind ceva, nu spun nu. Dar credinta pentru mine inseamna si sa faci ceva concret pentru oameni. |
Citat:
De exemplu, eu am făcut o pagină despre credința mea, pe care o îngrijesc: www.catehism.ro Singurul ajutor pe care l-am solicitat și obținut a fost copyrightul (dreptul de difuzare pe Net), prin scrisoare oficială de la episcopul vicar. Am tradus și o carte de catehism și am solicitat un preot pentru "Concordat cum originale". Mă ajută cineva, cu mari întârzieri, nu în ritmul pe care l-aș vrea, dar e un bătrân preot de 80 de ani care mă ajută în ritmul lui. Am făcut forumul Răspunsuri Catolice, pe care îl administrez: http://forum.studentiecatolica.ro/ Asta, referitor la Internet. Am mai organizat cursuri de limba latină liturgică. O parohie (alta decât a mea) m-a ajutat în sensul că mi-a pus la dispoziție în mod gratuit spațiul din Casa Parohială. Asta a fost tot ce am avut nevoie, principala greutate ca să organizezi un curs e spațiul. Profesoara de latină a refuzat orice onorariu. Oamenii se entuziasmează ușor, dacă e cineva să-i adune. Până la urmă, singura cheltuială pe care am făcut-o a fost de papetărie și premiile. Bugetasem cursul cu 20 de milioane și am cheltuit doar 4. În sfârșit, am mai organizat cateheză de primă împărtășanie pentru copii. A fost foarte greu, dar am reușit: nu se mai făcuse asta niciodată la mine la parohie, nici nu s-a mai făcut de atunci. Și eu am întâmpinat tot felul de suspiciuni și chiar adversități: ipoteza că faci ceva în mod gratuit, pur și simplu din dorința de a fi agent al lui Cristos în lume, pare incredibilă multora. Dar, cu rugăciuni și cu sârguință, nu există obstacol să nu poată fi trecut ! Iar copiii care au recapitulat ei înșiși lepădările și promisiunile făcute în numele lor la Botez au fost așa de minunați încât au făcut să uit toate greutățile ca să ajung acolo ! Ca să faceți școală sau grădiniță, e extrem de complicat. Înhămați-vă la lucruri pe care le puteți face singură sau în grup mic. Ajutorarea bătrânilor ar fi în această categorie. Tot ce aveți nevoie este să găsiți încă cel puțin 2 sau 3 persoane în parohie care să vrea să facă asta. Găsiți-le ! Motivați-le ! Au auzit despre comorile din Cer, care nu ruginesc ? Au auzit cuvintele Mântuitorului "dacă ați dat unuia dintre aceștia, Mie mi-ați dat !" ? Au auzit de "dăruind, vei dobândi !" ? |
Citat:
Oare de ce a creeat Dumnezeu pe barbat si pe femeie, dand atata "durere de cap" unora?!? Citat:
LUCRATÍV, -Ă, lucrativi, -e, adj. Care aduce câstig; profitabil, rentabil; folositor, util. |
Poate se refera la actiuni de binefacere (ajutorarea celor bolnavi din parohia lor, pregatire de hrana pentru nevoiasi, ajutorarea batranilor singuri etc.)
|
@Anca - vezi discutia de mai sus cu Mihnea.
Acolo am lamurit problema. Cu el se poate discuta normal si clar. @forfota - multumesc. La asta ma refeream. Nu, nu e vorba de castig. Vroiam sa diferentiez actiunile care nu inseamna lucrat: rugaciune, mers la slujba. @Mihnea - vroiam sa facem o echipa, sau mai multe, fiecare sa raspunda de anumite activitati. Din pacate nici lucratori si nici beneficiari nu am gasit (adica nici cerere, nici oferta cum s-ar zice). Asa, un lasa-ma sa te las. Si mie mi se oferise spatiu gratuit pentru anumite activitati. Diferenta este ca mi se pare ca tu esti in tara si acolo oamenii tot se mai mobilizeaza. In alta parte nu vor nimic, desi le este greu si se plang. Si mai este si aspectul ca parintele nu m-a sustinut, iar lumea crede atunci ca vreau sa fac ceva rau. Pe principul ca daca nu esti cu unul esti impotriva lui. De aceea ma stradui acum in afara bisericii. Imi deschide Dumnezeu alte cai. |
De prin biblia ortodoxa...
1 Corinteni 11:7 Bărbatul este imaginea și gloria lui Dumnezeu; iar femeia este gloria bărbatului. Având în vedere acest fapt, un bărbat nu este obligat să-și acopere capul. 1 Corinteni 7:39 O femeie rămâne obligatoriu soția bărbatului cu care este căsătorită, atât timp cât trăiește el. Dar dacă îi moare soțul, ea este liberă să se recăsătorească cu cine dorește, cu condiția ca cei doi să aparțină Domnului. 1 Corinteni 11:5 Și orice femeie care se roagă sau care profețește cu capul neacoperit, își desconsideră capul (familiei care este bărbatul ei); pentru că ea se comportă la fel ca aceea care s-a ras pe cap. 1 Corinteni 11:6 Dacă femeia (căsătorită) nu are capul ei (fizic) acoperit, poate și să -și taie părul. Dar dacă este rușine pentru o femeie (căsătorită) să fie tunsă sau rasă pe cap, atunci să și-l acopere. 1 Corinteni 11:8 De fapt, nu bărbatul a fost făcut din femeie, ci invers; 1 Corinteni 14:35 Dacă vor să înțeleagă ceva (care le este neclar), fiecare dintre aceste femei să întrebe acasă pe soțul ei; pentru că este rușine pentru o femeie să vorbească astfel în timpul când sunteți adunați. sa-mi fie cu iertare dar toate miscarile de "emancipare" ale femeii au fost puse in miscare de (franc)masoni si au ca scop castigul financiar(inainte vreme impozau doar 1/2 din populatie)pe deoparte, ia pe cealalta parte distrugerea celulei de baza a societatii, si anume familia. Vezi statistici U.S.A. cu privire la declinul familiei in ultimii 100 de ani. |
Citat:
|
@Sergiu - ???
|
Biserica nu discrimineaza femeia, din moment ce o slaveste cu atata evlavie pe Sfanta Fecioara!
Femeia este datoare spiritual sa spuna "Fie mie dupa cuvantul Tau!" |
Citat:
Ai vazut ca ti-au si zis-o unii ca s-au cam plictisit de tine. Ar fi bine daca cautarea ta ar fi sa te apropii mai mult de Dumnezeu si ai si ASCULTA ce spun incepatorii bisericii crestine - Sfintii Parinti. Dar tu de fapt tot timpul ai parerea ta si vrei sa afli totul singura, neintelegand ca nu este posibil sa intelegi tu intr-o viata ocupata cu cele cotidiene ce au inteles cu greu unii sihastri/pustnici intr-o viata de stat prin pustietati printre spini si rugandu-se poate si peste 20 de ore pe zi. Sigur, poti avea incredere doar in fortele proprii dar inseamna si irosire! E ca si cum as zice: "pai nu vreau sa folosesc o masina moderna ca e creata de altii, vreau sa-mi fac masina mea proprie". E posibil, dar de ce sa arunci la gunoi 100 de ani de cercetari si perfectionari pt ca dupa alti 40 de ani sa faci si tu o masina proprie cu un motor in 2 timpi ca cele din 1910? Am scris aici nu doar ca raspuns la ce se discuta pe acest fir, am citit mai multe postari ale tale pe diverse fire si am ramas cu o anumita parere vis-a-vis de tine. Ia-o ca un raspuns la mai multe probleme care am vazut ca te macina. Referitor la ce am scris despre preot, un duhovnic te "vede" cam in ce stare esti si daca vede ca esti intr-o stare de cautare, de nemultumire el stie ca aceasta stare a ta nu este nici statornica nici nu va aduce roada buna. Face parte dintr-un fel de intelepciune aceasta judecata. Lucrurile bune si de durata ies din suflete impacate cu Dumnezeu si incarcate de Har. Ori tu in starea in care esti daca infiintezi un grup s-ar putea acela sa te considere un fel de lider (poate chiar spiritual) si tu nu esti inca pregatita pentru un asemenea rol. Poate nu vei fi niciodata. Aceia te pot urma si nu sunt sigur ca i-ai conduce in directia buna. Tu nefiind puternica in har te poate face mikiduta sa cazi si-i duci se pe ei in rapa. Intr-ale bisericii rolul de lider este chiar mai important decat in viata lumeasca. Aici vorbim de cu totul alte energii si puteri si ispite! S-ar putea asta sa fi vazut preotul. In fine, sper ca nu am vorbit singur aici.... |
@Sergiu - vad ca incerci sa ma descurajezi in totul. Si asta in loc sa ma incurajezi si sa-mi dai un sfat cum sa reusesc. Crezi eu de descurajari si de fraze ca "n-ai sa fii niciodata pregatita".
De ce imi spui asa? Si cum sa gandesti tu sau preotul asa despre ceea ce vreau eu sa fac? Daca preotul ar fi asa cum spui tu, si ar putea vedea in mine, m-ar ajuta, nu mi-ar da lovituri sa ma darame mai mult (asa cum si tu faci prin vorbele tale). Ar vorbi cu mine si mi-ar spune clar. Dar el mi-a spus alte motive care nu au nici o legatura cu mine. De fapt nu inteleg prea bine ce imi spui. Eu nu conduc pe nimeni in primul rand. Vroiam sa fac ceva bun pentru oameni si pentru mine. Am crezut ca o pot face cu ajutorul preotului si a altor oameni din biserica (in sensul de comunitate). Am incercat pe mai multe cai: sa fac ceva in biserica, sa fac ceva pentru partea sociala. Ce energii si ce ispite negative vezi in asta? Ce-mi spui tu suna ca un cerc vicios. Sa nu fac pentru ca nu sunt in stare, sau suficient de buna s-o fac, dar nu voi ajunge sa fiu asa daca n-o fac, ci dimpotriva voi cadea mai jos. Pentru ca eu imi caut menirea de la Dumnezeu, rolul in viata asta. Copii nu, aia nu, ailalta nu. Atunci ce ar trebui sa fac? Sa stau inchisa in casa cu mainile in san, sa ma urc pe pereti intr-o zi? Sau ce sa fac? Dumenzeu mi-a lasat precis ceva de facut, dar nu stiu inca ce? Sa ajut oameni, sa fac ceva bun in biserica, sau in social. Eu si asta o vad parte din mantuire. Si atunci m-am rugat la Dumnezeu sa-mi arate calea. Si am ajuns s-o gasesc in afara bisericii, nu a credintei ,ci a oamenilor din biserica, la alti oameni care au nevoie. Ce are michiduta a face cu asta? Aici sunt doua lucruri diferite, zic eu. Una este credinta teoretica si alta a face ceva pentru oameni cand vezi ca au nevoie. Pe prima ai dreptate, nu pot s-o inteleg eu, dar pe a doua de ce sa fie rau s-o fac. Tu asa ai inteles ca vreau sa fac revolutii si sa dau drepturi femeilor. Nu asta este telul meu. Este insa un obstacol de care ma lovesc mereu in drumul meu. Ti-am spus, in biserica n-am voie sa fac mai nimic, pentru ca sunt femeie. Inca o data, nu inteleg ce-mi ceri - sa abandonez totul si stau incuiata in casa si sa ma rog numai? Nu pot asta. Nu sunt eu asta. Si pe urma Dumnezeu ma ajuta pe acest drum. Stie ca vreau sa fac bine. Ca n-o fac fara El. Daca reusesc sa fac ceea ce mi-am propus, capat si eu forta, nu ma prabusesc. Stiu ca mai am pentru ce trai. |
Citat:
|
@Sergiu - eu astept raspunsul tau. Mi-a placut mesajul tau, dar tu nu stii problemele mele. De aceea am incercat sa pun niste idei in raspunsul. Mai mult nu pot sa scriu despre meine, caci si asa sunt unii care ma pandesc.
Las-o Pe Anca, n-o baga in seama. Este atat de rea si de aia nici nu pricepe nimic. Nici nu citeste de fapt, doar ataca oamenii. Daca ar stii duhovnicul ei ce face... Asa o invata ea de la Sf. Parinti ca trebuie sa faca? Eu o ignor deocamdata, pe urma mai este si adminul. Dar nu este ortodox sa parasti... |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:11:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.