![]() |
Deci carevasazica a existat totushi un parinte Nicodim shi nu e o inventzie sau o minciuna... a pucioshilor...
Va distratzi voi mereu dar ce o sa va facetzi cand vine judecata shi o sa vedetzi Trambitzele; shi mai stralucitoare decat toate va fi Trambitza Domnului, sf Verginica asha ca un Moisi al vremurilor de pe urma... shi ce o sa va facetzi cand o sa vedetzi pe Moisi, pe Ilie, pe sf Ioan Botezatorul shi pe sf Verginica? pe aceasta fiica buna a BOR shi a Maicii Domnului? ce o sa va facetzi voi aia din BOR care avetzi pe frunte pecetea lui antichrist? eu va plang de pe acuma dar tot o sa facetzi ochii cat cepele shi o sa va apuce nishte friguri shi nishte tremuraturi... de la conshtiintza, de la nepaza poruncilor, de la denigrari din interes josnic... ca o sa va datzi seama, o sa realizatzi ca o sa trebuiasca sa datzi seama tocmai Domnului... care a grait shi Trambitzat prin prooroci shi sfintzi... cand o sa va intrebe: "pentru ce n-atzi crezut?" sa vezi atunci :77: cum o sa amutzitzi caci vetzi fi fara haina de nunta shi atunci degeaba o sa venitzi cu tot felul de pretentzii shi nemultzumiri shi argumente ca nu shtiu daca nu o sa fie prea tarziu... niciodata nu este prea tarziu e adevarat... shi mai bine mai tarziu decat niciodata... mai bine in ultimul ceas ca shi talharul de pe cruce... mai bine pocaintza fara fapte ca nu mai ai cand sa faci roade vrednice de pocaintza... caci e sfarshitul... mai bine pocaintza in ultima clipa decat trufie shi pretentzii pana la sfarshit, decat veshnicul murmur... ce rodeshte murmure... cu spini cat piroanele... |
e ingrozitor ce eretici e aceasta grupare sectanto-mafiota si cai tolereaza BOR am vazut un documentar pe ptoTV cu Tabara cand a fost la Pucioasa SA VEDETI CUM TRAESC EI ACOLO NU E NIMIC SFANT. mam ingrozit cand am vazut ca ei spun ca sunt crestini nici la protestanti nam vazut asa.
seamana doar cu mormonii si cu adventistii ca numai aia mai au profeti peste cei care sunt deja in Scripturi si in SFANTA TRADITIWE, adica Jon Smiht si Elen Wait. auzi au ei trambite si asemenea erezii. e ingrozitor ce se intampla si cineva e nevoe sa faca un grup de initiativa de minsionari ceva sa se duca la acesti oameni si sai aduca la calea cea buna si cea adevarata, sa renunte la ereziile lor si la profetii lor falsi si sa revina la BISERICA MAMA |
Citat:
|
Citat:
:confused::13::102::39:pocainta fara fapte? (si totusi talharul avea si el o fapta buna, cred ca stii) Din cate stiu, pocainta vine din credinta iar credinta fara fapte e moarta.... |
Citat:
poi era vorba in text ca mai bine... decat... deci decat murmur shi trufie pana la sfarshit asha cum a dat dovada celalalt talhar care precis a ajuns in iad... caci deshi nu mai avea ce viatza sa-shi scape el nu s-a lasat ci l-a batjocorit pe Hristos impreuna cu gloata starnita de farisei shi saduchei... pana a murit. |
Citat:
Citesc acum (desi o cumparasem acum vreo 2 ani) cartea QUO VADIS ECCLESIA si am constatat,ca si tine, exagerari de exprimare (poate),si am sesizat criticile destul de dure ale pr Nicodim,si am sentimentul ca e cam partinitor parintele (si nu-i tocmai in regula,pt mine oricit de bine ar vorbi cineva ,daca e ...patimas,nu ma convinge!),dar ..de aici si pina la a considera ca ei sint o secta,doar pt faptul ca nu-i recunoaste BOR,e cale lunga..In fond cine e BOR ca sa dea ei verdicte? BOR?STAT in STAT!,mi-as raspunde,singura,si sigur ca-mi voi atrage destula antipatie ,pe aici,dar..nu-i bai.In fond e opinia mea,si am dreptul la una,caci..nu-i asa:traiesc intr-o tara democrata! Cei de la Pucioasa nu sint si ei tot in Ro? Nu este RO una democrata? Atita timp cit il ai pe Dumnezeu,in inima ta ,si nu faci lururi urite lui Dumnezeu,esti liber sa te exprimi,asa cum simte inima ta. N-am fost la Pucioasa si nici nu ma anima gindul de a o face.Fenomenul Vladimiresti are opinii diverse,la fel ca multe alte fenomene,de care nu ma simt atrasa,dar retine ca despre Pr ARSENIE BOCA,nu le-ar trece prin minte celor din BOR sa-l canonizeze,in schimb l-au canonizat pe SF Stefan cel Mare,care a avut nevasta catolica(n-am nimic impotriva catolicilor),si a facut niste aliante politice de invidiat...A construit el biserici dar nu cred ca din prea multa evlavie catre Dumnezeu a facut asta ci..pentru strategie(zidurile care inconjurau Bisericile asigurau un refugiu,in caz de atacuri),si,uite mie,ca si ortodox,spre ex,nu-mi convine sa-l cinstesc pe Stefan cel Mare ca si Sfint(si celor din BOR nici ca le pasa de mine,ca si copil al lor.,si mi l-au pus in calendar,ba ma mai obliga sa-i aud numele cind Stefan cel Mare e pomenit la Sf Liturghie..),ma multumesc sa-i aduc cinstea ce i se cuvine ca bun domnitor al acelei vremi,si cam atit... Exista un SINOD al BOR.Cit este de SFINT nu m-as incumeta sa commentez... Toate bune! |
Da Sfantul Stefan cel Mare nu a avut sotie catolica asta de unde s-a mai scos?
A avut 3 sotii doua dintre ele adormind in timp ce Sfantul Stefan cel Mare traia.Toate trei au fost crestin ortodoxe. Prima a fost fiica unui cneaz ucrainean a doua a fost din neamul bizantin al comenilor si a treia fiica unui domnitor din tara romaneasca. Cu privire la relatiile extraconjugale ale Sfantului Stefan acestea sunt cam inventii pentru ca Stefan cel Mare a avut un singur copil din relatii extraconjugale. Iata ce scrie aci un istoric de la TVR1 in legatura cu Stefan cel Mare: http://www.poezie.ro/index.php/prose/130366/Femeile_lui_Stefan_cel_Mare |
poi draga Antonela, daca ma bucur ca dai oarecum dreptate sfintelor Trambitze shi pucioshilor pentru ca chiar au intru Domnul shi nu celor care-i osandesc mereu pe nedrept shi acuza de eres sau sectarism ca sa faca ei pretentziile lor asta nu inseamna ca ne-a pus pe noi cineva ca sa-i osandim pe preotzii slujitori din BOR; sau chiar sa nu credem ca Shtefan a fost sfant? poi ca a fost Mare recunoshti dar a fost sfant ca a ascultat de sfantul Daniil Sihastru shi toate le-a facut spre slava lui Dumnezeu de aia a ajuns shi sfant, caci era ucenicul lui chiar daca era mare voevod, caci daca a mai calcat shi stramb i s-a iertat ca doar "nu este om care sa fie viu shi sa nu gresheasca caci numai Tu singur eshti fara de pacat"... deci nu degeaba l-au canonizat... dar o sa-l canonizeze sper candva shi pe sf par prooroc Arsenie Boca dar shi pe sf Verginica Trambitza Domnului, dar parintele a lasat vorba sa nu-l dezgroape... dar macar daca inca nu o fac, macar sa nu loveasca mereu in Tzepushe... ca ei ishi vor rani piciorul shi vor orbi... caci doar este scris ce a patzit regele Saul dar shi Sf Pavel... dar el s-a intors... shi n-a persistat in minciuni shi rautatzi ci dincontra a devenit atat de mare prin dragoste de Hristos ca shi sf Petru.
|
128. Părintele Nicodim dela Pucioasa: cea mai spectaculoasă defecțiune de la NIP!
128. Părintele Nicodim dela Pucioasa: cea mai spectaculoasă defecțiune a tuturor timpurilor de la „Noul Ierusalim” ! (Partea a III-a)
Văzând că părintele Nicodim șovăie să devină un “preot pucios” așa cum ei ar fi dorit, liderii pucioși au venit la el cu altă propunere: n-ar vrea el, adică n-ar fi mai bine, ca să se facă direct episcop? Aveau ei un plan ascuns, propunându-i această schemă. Tocmai îi vizitase la Pucioasa numitul Ioan Preoteasa, un preot caterisit de B.O.R., care însă reușise ulterior ca să fie hirotonit episcop de către o altă Biserică: Biserica Rușilor Albi din Ucraina. Imediat, Preoteasa s-a auto-proclamat întâistătătorul fantomaticei Biserici a Vlahilor Tradiționali de Pretutindeni cu sediul în București (plecând de la ideea isteață că dacă zici “vlah” sau zici “român” e tot un drac). Pentru a-și consolida poziția, Ion Preoteasa venise cu “săru’mâna” la liderii pucioși, cerându-le ceva “ajutoare”, adică ceva suflete bune de pus la treabă. Mai precis, în varianta minimală, liderii pucioși să-i “dea” vreo 2-3 “măicuțe” de la Pucioasa, care să vină să-i facă lui pe ordonanțele. Iar în varianta maximală, pe lângă măicuțe, să-i “dea” și 1-2 preoți de nădejde pe care el urma să-i integreze co-slujitori în “Biserica” lui (dintre care pe unul ar fi urmat să-l avanseze la rangul de episcop-vicar, printr-o procedură de hirotonire similară, adică tot la Kiev și tot în Biserica rușilor albi). Avea nevoie de încă un episcop ca să poată apoi hirotoni episcopi în țară, fără să mai fie nevoie să se ducă și să se roage iarăși de rușii albi, și apoi să-și înjghebeze și un mic Sinod. Liderii pucioși s-au gândit imediat la părintele Nicodim, sperând că infiltrându-l în coasta lui Ioan Preoteasa vor realiza o manevră strategică: vor avea și ei în sfârșit un episcop cu hirotonie validă, pe care ar fi urmat să-l extragă ulterior din biserica lui Ioan Preoteasa și să-l dedice exclusiv păstoririi Bisericii Noul Ierusalim (BNI). Pasă-mi-te, liderii pucioși știau foarte bine că BNI este în defect pentru că, neavând episcop canonic, ea nu este Biserică! Cât despre “măicuțe” nici vorbă să-i “dea” ei lui Preoteasa vreuna dintre servitoarele lor de la Pucioasa. Așa că i-au zis lui Preoteasa așa: că ei n-au nimic împotrivă ca să-i dea, însă ei n-au nici un ascendent asupra fetelor (minciună!), deoarece ele sunt libere să meargă unde vor (altă minciună!): dacă vor voi să meargă cu Preoteasa, să meargă. Bineînțeles că liderii pucioși știau că nici o fată nu va pleca de la Pucioasa sau de la Târgoviște fără “binecuvântarea” liderilor pucioși, așa că n-aveau nici o emoție pe tema aceasta. I-au prezentat câteva fete lui Ioan Preoteasa, dar toate l-au refuzat. Aparent inexplicabil, deși liderii pucioși i-au cerut să aleagă varianta lui Preoteasa (desigur, dacă și el este de acord) părintele Nicodim i-a refuzat. Începuse deja să se îndoiască de “sfințenia” liderilor pucioși și de “gândurile lor bune”, iar despre Ioan Preoteasa avea deja o impresie formată, ca de un cal breaz. Ioan Preoteasa se anunța deci dinainte, prin trecutul său, ca un partener dubios: aventurier, răspopit de B.O.R. și apoi promovat ca arhiereu printr-o manevră de o canonicitate îndoielnică (este de presupus că a ascuns episcopilor ruși care l-au hirotonit faptul că fusese deja caterisit ca preot, deci episcopii ruși hirotoneau un mirean ca episcop?), cu activități suspecte în antecedente (în America). Slujirea arhierească de sub tutela unui asemenea “episcop” ar fi stat deci sub semnul întrebării în ce privește canonicitatea, mai ales că o “promovare” ierarhică nu se poate face fără știrea episcopului de care trebuie făcută ascultarea. Între timp, părintele Nicodim a aflat și despre conflictul ireconciliabil dintre liderii pucioși și cel care ar fi trebuit să fie primul (dar nu mai era de mult) dintre cei trei “preoți unși” ai NIP: Iliuță Bunea. Brusc, se sfărâma sub ochii lui mitul “troiței sfinte” prin care Dumnezeu, la rugăciunile și la întreitele lor liturghii de noapte, urma să transfigureze lumea toată. Dragostea frățească dintre pucioșii aflați la cel mai înalt nivel ierarhic, promovată ca model absolut pentru toți pucioșii de pretutindeni, s-a dovedit a fi o imensă cacealma, care ascundea o ură profundă, cancerigenă în cel mai înalt grad spiritual și absolut ireconciliabilă, dintre “frați”. Și atunci, părintele Nicodim a defectat. I-a părăsit brusc pe liderii pucioși și s-a întors spăsit în B.O.R. A șters toate postările de pe blogul părintelenicodim.wordpress.com , lăsând doar titlurile, sub care a trântit câteva citate revelatoare din Biblie care sugerează (celor care știu să citească printre rânduri) la ce revelație a ajuns, după propria sa experiență tragi-comică de la Pucioasa. Liderii pucioși n-au disperat la început, fiind deja obișnuiți cu “dezertările”. Abia mai târziu au realizat dimensiunea catastrofică a dezastrului. La început ei au tot crezut că este vorba de un moft pasager, iar opțiunea părintelui Nicodim ar putea fi reversibilă. Dovada o constituie un “Cuvânt în șoaptă”, ticluit de ei la data de 16 septembrie 2007 ca venind din cer de la Dumnezeu, și prin care sperau să-l înduplece pe părintele Nicodim să se întoarcă. Demersul lor a fost zadarnic: părintele Nicodim nu s-a mai întors niciodată la Pucioasa.S-a retras discret și din lumea văzută, câteva luni mai târziu. Părintele Nicodim nu mai este printre noi, dar aventura lui printre pucioși rămâne un model viu, o experiență care poate da mult de gândit și altor curioși, bântuiți de neliniști vis-vis de “mișcările” pseudo-religioase care se tot înmulțesc, ca ciupercile după ploaie. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:02:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.