Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4290)

Danut7 17.09.2009 12:24:07

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 166716)
Acel verset este scris in Noul Testament si nu este treba mea sa judec sursa de inspiratie a Sfantului Apostol. Tot ce este scris in Cuvantul lui Dumnezeu, pentru noi, este norma de credinta.

Nu apelez la traditii neverificate (obiceiul dvs.) ci apelez la Cuvantul lui Dumnezeu, in care ma incred.

Te referi la evanghelia lui Iuda , Evanghelia lui Iuda are relatari din carti apocrife nebiblice.De exemplu cu ingerii cazuti , cu profetia lui Enoch , despre Moise si Arhanghelul , s.a.m.d.Astea sunt din carti din afara Bibliei.

tricesimusquintus 17.09.2009 15:55:15

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 166747)
Te referi la evanghelia lui Iuda , Evanghelia lui Iuda are relatari din carti apocrife nebiblice.De exemplu cu ingerii cazuti , cu profetia lui Enoch , despre Moise si Arhanghelul , s.a.m.d.Astea sunt din carti din afara Bibliei.

Nu cred sa fi spus cineva ca scrierile apocrife sunt 100% minciuna... Daca dumitale ti s-ar oferi un pahar cu nectar in care s-a picurat doar o picatura de otrava, l-ai bea?

Danut7 17.09.2009 18:25:50

Pai si atunci ce facem cu Sola Scriptura?

tricesimusquintus 17.09.2009 18:53:33

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 166875)
Pai si atunci ce facem cu Sola Scriptura?

Doar Scriptura singura (Sola Scriptura) ne poate fi calauza in cele spirituale constituind singura regula în ce priveste credinta si felul de vietuire crestina. Asta facem. Raspundem si ne aparam impotriva ereziilor si atacurilor celui rau asa cum a facut-o si Hristos: "Sta scris!"

Danut7 17.09.2009 18:55:58

eu vad ca voi mai mult atacati , decat va aparati;

tricesimusquintus 17.09.2009 19:35:44

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 166886)
eu vad ca voi mai mult atacati , decat va aparati;

Drept este ca pentru cel cu musca pe caciula, Scriptura pare o arma de atac:

12. Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura@ sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii (Evrei 4)

Iustin32 17.09.2009 22:52:08

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 166897)
Drept este ca pentru cel cu musca pe caciula, Scriptura pare o arma de atac:

12. Căci cuvântul lui Dumnezeu e viu și lucrător și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, și pătrunde până la despărțitura@ sufletului și duhului, dintre încheieturi și măduvă, și destoinic este să judece simțirile și cugetările inimii (Evrei 4)

Textul se refera la o inima simtitoare, nu la una impietrita ca a voastra.

Citat:

Acel verset este scris in Noul Testament si nu este treba mea sa judec sursa de inspiratie a Sfantului Apostol. Tot ce este scris in Cuvantul lui Dumnezeu, pentru noi, este norma de credinta.
Dar cele 13 carti tot la fel de canonice si apocrife ca acesta de ce le-ati scos din Biblie? De ce zici ca nu judeci textele Scripturii?

tricesimusquintus 17.09.2009 23:16:49

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 166925)
Textul se refera la o inima simtitoare, nu la una impietrita ca a voastra.

Si nu considerati ca aveti o inima (constiinta) simtitoare reactiva la actiunea Cuvantului?

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 166925)
Dar cele 13 carti tot la fel de canonice si apocrife ca acesta de ce le-ati scos din Biblie? De ce zici ca nu judeci textele Scripturii?

1. Cu cine dialogati? Nu eu am scris acele cuvinte.
2. Epistola lui Iuda nu este apocrifa.
3. Si Biserica Ortodoxa considera apocrifele ca fiind necanonice.

Iustin32 19.09.2009 19:46:41

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 166931)
Si nu considerati ca aveti o inima (constiinta) simtitoare reactiva la actiunea Cuvantului?

1. Cu cine dialogati? Nu eu am scris acele cuvinte.
2. Epistola lui Iuda nu este apocrifa.
3. Si Biserica Ortodoxa considera apocrifele ca fiind necanonice.

Nu epistola e apocrifa ci citatele din Traditia evreiasca pot fi.

Scrierile Parintilor Apostolici nu sunt apocrife. Apocrifa e evanghelia dupa Iuda sau a lui Toma.

Daca ai cauta cu sinceritate adevarul ai citi si din ele.

condor 19.09.2009 21:13:31

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 167296)
Nu epistola e apocrifa ci citatele din Traditia evreiasca pot fi.

Scrierile Parintilor Apostolici nu sunt apocrife. Apocrifa e evanghelia dupa Iuda sau a lui Toma.

Daca ai cauta cu sinceritate adevarul ai citi si din ele.

Epistola lui Iuda, unul din fratii Domnului Iisus Hristos (vezi Marcu 6:3) nu este considerata scriere apocrifa. Aceasta epistola a fost scrisa in primul secol.

Evanghelia dupa Toma este o scriere descoperita abia prin anul 1945, in Egipt. Data scrierii reprezinta o controversa (se crede ca a fost scrisa mult mai tarziu decat celelalte Evanghelii).

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:29:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.