Citat:
În prealabil postat de Banikka
(Post 546025)
Poziția cu tentă ultimativă pe care o exprimați ar trebui să o mai și argumentați.
|
Care e tenta ultimativa si ce trebuie sa argumentez?
Citat:
(Post 546025)
Biserica nu se ocupă cu partea de evoluție tehnologică a societății, însă nu se poate sustrage de la implicațiile morale și spirituale ale unor tehnologii și ale posibilelor și potențialelor utilizări ale tehnologiei.
|
Orice inovatie tehnologica (sau aproape toate) are potential atat benefic cat si malefic. Daca tot vorbim de potentialul daunator al cipurilor de ce nu vorbim si de cel al calculatorului sau al internetului? Sau au telefonului mobil? Si ele ne ingradesc libertatea. De ce nu luptam impotriva lor? De ce nu renuntam la ele?
Am vazut si eu prostia aia sectanta, filmul cu 666. E ceva ca in filmul ala. Semul e rau, dar poti sa il falsifici si atunci ai acoperire. Adica imi iau un 666 "fals".
Dec nu poti sa fii impotriva unui singur element cu potential nociv. Daca spui ca esti corect esti corect pana la capat. Daca nu pot crede ca ai un interes sau ca esti manipulat, fie de cineva cu interes fie de niste parannoici.
Ps: Nu sugerez ca ar fi cineva interesat (dintr-un alt motiv) de lupta anticip. Cel mult diavolul ca sa creeze diversiune de la aspectee importante: trairea.
Citat:
(Post 546025)
În ceea ce privește cipurile și foarte posibila lor implantare în oameni, Biserica nu are dreptul, decât dacă se dă la o parte și se decade singură din obligațiile sale, să se comporte ca și cum nu există implicații spirituale și morale ale acestor cipuri, precum și ale sistemului în cadrul și contextul cărora ele vor fi utilizate.
|
A vorbit cineva de impant? S-a pus problema asa? Astea sunt speculatii fara fond.
Ca presupun eu, ca asa cred eu... nu au nici o valoare.
Repet au fost si altii care au "vazut" nu stiu ce pericole. Au fost si altii care au "vazut" anii in care vine Apocalipsa si au avut acelasi discurs.
Citat:
(Post 546025)
și asta pentru că aceste fapte au implicații religioase, spirituale și morale în viața credincioșilor și în general a oamenilor.
|
Care este implicatia spirituala si morala a cipurilor?
Am așa o senzație că spuneți lucrurile foarte apăsat accentuând pe BOR.
Citat:
(Post 546025)
Prin urmare faptul că BOR susține o anumită poziție într-o chestiune nediscutată la nivel panortodox nu înseamnă că și ar avea vreo dreptate absolută.
|
1. Nu inseamna nici ca ar gresi.
2. Nu inseamna ca PAREREA unei adunari panortodoxe (atentia nu este vorba despre un Sinod Ecumenic si nu pentru ca nu ar fi catolicii, ca sa nu fiu acuzat de ecumenism, ci pontru ca au fost 7 Sinoade Ecumenice care au statornicit invatatura) are valoare superioara celei a BOR. Pana la urma nu este vorba despre o invatatura de credinta.
Tocmai asta este pericolul ca luptatorii anticip vor sa o transforme in dogma.
Citat:
(Post 546025)
Pe de altă parte, nu am auzit ca BOR să fi spus că cipurile, implantarea lor și un sistem totalitar care ar face uz de acestea ar fi niște lucruri în acord cu credința creștină.
|
Nu s-a pus problema de implant.
Citat:
(Post 546025)
În același timp există poziții exprimate de Biserica Ortodoxă Elenă și de cea Rusă împotriva cipurilor, implantării, controlului și totalitarismului.
|
Si eu sunt impotriva acestor lucruri. Nu despre asta vorbim.
Citat:
(Post 546025)
Așadar BOR nu este singură pe lumea asta și nici nu va putea la nesfârșit să se comporte ca și cum atât poziția propriilor credincioși cât și a altor Biserici Ortodoxe sunt nule și inexistente.
|
1. Nu exista o pozitie a BOR contrara pozitiei altor Biserici ortodoxe nationale.
2. Pozitia unei minoritati a propriilor credinciosi. Unei minoritati cu atitudine agresiva si anti Sf Sinod al BOR. Este important.
Citat:
(Post 546025)
Este părerea dumneavoastră personală că ați susține poziția BISERICII LUI HRISTOS ORI A BISERICII ORTODOXE ÎN TOTALITATEA EI!! V-am demonstrat mai sus mai direct, mai indirect că NU AVEȚI FUNDAMENTE PENTRU A PRETINDE CĂ REPREZENTAȚI POZIȚIA AUTENTICĂ DE CREDINȚĂ A BISERICII ORTODOXE UNIVERSALE!!
|
Nu. Eu vreau concret sa vad o fraza care demonstreaza in baza invataturii de credinta, a Sf Scripturi sau Sfintei tradicii ca as contrazice invatatura Bisericii. Altfel sunt afirmatii fara acoperire.