Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

mihai07 11.01.2012 14:18:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421488)
Da, da... esențialul din punctul tău preconceput de vedere... Nu, domnule, e bine să citești toată învățătura lui Hristos și să vezi dacă se regăsește undeva ideea aceasta cu mortăciuni în viață înainte de înviere!

Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și lasă morții să-și îngroape morții lor.
deci ramane cum am stabilit. nu mai sari peste unele litere ca pierzi esentialul.

osutafaraunu 11.01.2012 14:30:24

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 421497)
Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și lasă morții să-și îngroape morții lor.
deci ramane cum am stabilit. nu mai sari peste unele litere ca pierzi esentialul.

Oare ce ciudățenie de învățătură mai iasă și din literele acestui verset (apropos, este Mat.8,22 sau Luca 9,60, ai uitat să specifici)? Că morții trebuie abandonați la poarta cimitirului ca să se ocupe de ei moșii și strămoșii lor defuncți? Sau mai simplu, conform principiului autogospodăririi: http://yoursmiles.org/tsmile/death/t10111.gif

mihai07 11.01.2012 14:33:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421502)
Oare ce ciudățenie de învățătură mai iasă și din literele acestui verset (apropos, este Mat.8,22 sau Luca 9,60, ai uitat să specifici)? Că morții trebuie abandonați la poarta cimitirului ca să se ocupe de ei moșii și strămoșii lor defuncți? Sau mai simplu, conform principiului autogospodăririi: http://yoursmiles.org/tsmile/death/t10111.gif

ce faci acum? ramai fara agumente si postezi de dragul de a avea ultimul cuvant?
eu ti-am dat raspuns la un sfat al tau.

osutafaraunu 11.01.2012 14:35:42

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 421504)
ce faci acum? ramai fara agumente si postezi de dragul de a avea ultimul cuvant?
eu ti-am dat raspuns la un sfat al tau.

În primul rând, n-am ce comenta altceva la puerilul tău "argument".
În al doilea rând tu n-ai răspuns la argumentele mele, doar le-ai ocolit.

mihai07 11.01.2012 14:39:20

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421506)
În primul rând, n-am ce comenta altceva la puerilul tău "argument".
În al doilea rând tu n-ai răspuns la argumentele mele, doar le-ai ocolit.

Daca tu consideri cuvintele Mantuitorului puerile, nu ai de cat. Eu ti-am dat versete din Biblie, tu le consideri puerile. No comment.
I'm out.

iuliu46 11.01.2012 14:50:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421494)
Tu înțelegi românește, ori doar turcește? Ți-am indicat un manuscris mai vechi cu 1.600 de ani decât versiunea actuală grecească! Ce vrei mai mult decât atât?

Pai in manuscrisul ala al tau ce scrie 2 versete mai jos ? Scrie "respiratie " sau nu ? :24:

osutafaraunu 11.01.2012 15:38:19

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 421507)
Daca tu consideri cuvintele Mantuitorului puerile, nu ai de cat. Eu ti-am dat versete din Biblie, tu le consideri puerile. No comment.
I'm out.

De ce-mi răstălmăcești vorbele? Pueril este "argumentul" tău (vezi, l-am trecut între ghilimele ca și-n postarea precedentă), nu cuvintele Mântuitorului.

osutafaraunu 11.01.2012 15:39:12

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 421509)
Pai in manuscrisul ala al tau ce scrie 2 versete mai jos ? Scrie "respiratie " sau nu ? :24:

Mai întâi, nu e "manuscrisul meu", ci manuscrisul Evangheliei după Luca.
Mai apoi, la versetul 39 nu scrie nici "respirație", nici "duh", ci se continuă ideea de la versetul 37, adică "fantasma". Așa precum te faci că nu știi, Evanghelia în original nu a fost împărțită pe versete și nici nu se punea punct între propoziții.:58:

iuliu46 11.01.2012 18:45:07

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 421519)
Mai întâi, nu e "manuscrisul meu", ci manuscrisul Evangheliei după Luca.
Mai apoi, la versetul 39 nu scrie nici "respirație", nici "duh", ci se continuă ideea de la versetul 37, adică "fantasma". Așa precum te faci că nu știi, Evanghelia în original nu a fost împărțită pe versete și nici nu se punea punct între propoziții.:58:

Mai uite-te o data acolo si o sa vezi ca scrie Pneuma.Oricum ne-am intins iar la vorba si iar n-ai uitat sa pomenesti de "mortaciuni " si "fantome".Credeti ca daca ne jigniti sfintii castigati ceva ? Voi santeti niste mortaciuni.

grasu77 11.01.2012 22:16:31

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 421435)
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață.
25. Adevărat, adevărat zic vouă, că vine ceasul și acum este, când morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce vor auzi vor învia.
versetele astea nu lasa loc de interpretari.

Bine zis. Nu lasa loc de interpretari. Versetele vorbesc lamurit despre inviere. Asta ai inteles si tu Mihai, nu-i asa?

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:25:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.