Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   P.S.D.-ul cere grațiere si modificarea Codului Penal ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18784)

simpllu 07.02.2017 10:54:16

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 643065)
Aș admite că Becali ar putea face ceva bun dacă ar deveni mai discret, pentru că felul în care se manifestă în public proiectează o imagine proastă asupra a tot ceea ce își asumă; în cazul de față, ortodoxia, pe care o compromite, în măsura în care este asociată cu el.

De acord cu tine, dar aici nu este numai vina lui că unii asociază credința cu unul ca el, unul care evident este așa cum este. Și nu cred că el proiectează o imagine mai proastă asupra ortodoxiei mai mult decât un preot care nu știe să-și facă cruce drept. Mai mult nu vreau să vorbesc, cred înțelegi ce vreau să spun.

iuliu46 07.02.2017 10:58:06

Pai oamenii nu inteleg ca nu-l punem Patriarh. Desi la ce imagine au unii despre Patriarh, nici nu ar fi prea mare diferenta.

CristianR 07.02.2017 11:00:37

@simpllu: Da, înțeleg, și asta e o problemă pe care Biserica trebuie să o gestioneze.
Altfel, nu doar cu referire la Becali, nu-mi doresc asocierea Ortodoxiei cu vreun partid, care mai devreme sau mai târziu se va compromite oricum. De dorit consider că ar fi să avem cât mai mulți buni creștini ortodocși în toate partidele. Iar pepinieră pentru asta sigur că, din nou, e Biserica. Poate ar trebui să ne întrebăm mai mult dacă putem și noi face în sensul ăsta ceva.

Politica nu naște creștini, indiferent cum s-ar numi partidul, care va adopta o ideologie intitulată ortodoxă, inducând o confuzie gravă față de ce înseamnă, de fapt, să fii în Biserică. Sau, mai curând ar cultiva această confuzie care oricum există.

simpllu 07.02.2017 11:01:43

Așa este, poate că partidul nu ar trebui să poarte numele de ortodox. :)

simpllu 07.02.2017 11:07:34

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 643071)
@iuliu: Nu ca păcat, ci ca trăsătură de personalitate.

Cu ce e mai bun un userist care chipurile vrea binele țării, dar este pentru lgbt, decât unul ca Becali ?

simpllu 07.02.2017 11:10:14

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 643073)
Pai oamenii nu inteleg ca nu-l punem Patriarh.

...:)) Nici măcar nu vrea să candideze la funcții de stat, ceea ce este un lucru bun.

iuliu46 07.02.2017 11:12:39

Ba a fost o greseala ce s-a intamplat pana acum, ca au tipat tot timpul unii ca Biserica nu trebuie sa se implice in politica si asa s-a auzit doar gura lor. Exact ca acum cu protestele cand boii aia de la PSD au stat cuminti si si-au tinut activistii acasa ca sa nu iasa lupte de strada, deci "romanii" au protestat impotriva guvernului. :21:

Biserica trebuie sa-si promoveze interesele in societate. Inclusiv prin apeluri catre oameni ca sa voteze crestini sau macar oameni care nu-s adversarii Bisercii, inclusiv prin sprijinirea deschisa a ideilor si proiectelor care se regasesc in ideile crestine. Cum a fost asta cu referendumul. O gramada de ... tipa intr-una ca de ce s-a implicat Biserica. Macar daca s-ar fi implicat mai mult si macar daca s-ar implica de fiecare data. Ca Romania nu e doar a oengistilor, este si Romania crestinilor. :p

A ajuns unul care isi face un ONG si zice ca lupta pentru salvarea puilor de foca, partener de discutii. Desi nu l-a mandatat nimeni sa vorbeasca in numele puilor de foca. ( dau un exemplu, putem vorbi despre copiii din scoala ). Deci discuta el cu presedintele si guvernul ce ar fi bine sa invete copiii in scoala. Pai du-te nene, cere semnaturi de la parinti si dupa aia esti invitat. O smecherie totala.

CristianR 07.02.2017 11:14:12

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 643076)
Cu ce e mai bun un userist care chipurile vrea binele țării, dar este pentru lgbt, decât unul ca Becali ?

Nu e mai bun ca Becali, dar măcar să nu aibă atâta influență încât să dea linia partidului. N-am cunoștință ca în USR ăsta să fie un curent dominant și sper să nu fie.

iuliu46 07.02.2017 11:19:26

Asa se fac lucrurile la noi. Baga filantropul bani si face ONG-uri. Care cu democratia, care cu copiii, care cu 4 labute, care cu puii de foca.
Dupa care astia se duc la UE si iau bani de acolo sa implementeze nu stiu ce ... in Romania. Si vin aici si "Guvernul discuta cu Societatea Civila" daca e bine sa le mai puna un lant de gat romanilor sau trebuiesc doua sau trei. Deci pe noi ne reprezinta in discutiile astea functionarii UE, activistii platiti de acolo. Deci "discuta" guvernul care e format tot din papusile alora cu "partenerii sociali". Adica ei intre ei. Si noi tacem si rabdam si nu ne prindem de smecherie, credem ca asta-i democratie ca uite, se discuta. :21:

Lancelot 07.02.2017 11:20:13

citesc si ma minunez. becali nu este unul ca oricare altul, becali este in primul rand o persoana publica, cunoscut de toata populatia tarii. sunt sigur ca unii nu stiu cine e presedintele sau oricare alta personalitate politica importanta a tarii, dar pe becali il pot si descrie amanuntit.
becali face parada de "credinta" sa si, ceeea ce este si mai important, este recunoscut ca atare de inalte fete bisericesti din bor. mai mult decat atat, coruri de calugari din tara sau de la muntele athos au venit sa-i cante imnuri de...slava?!?
tot ceea ce face becali, prin urmare, este un exemplu.

citindu-va, pe unii, regret ca am venit aici, nu ma asteptam deloc la asa ceva si e o mare surpriza pentru mine, eu chiar asteptam sa aveti o pozitie critica, nu in ceea ce-l priveste pe becali direct ci in ceea ce priveste pozitia unor prelati in ceea ce-l priveste. in schimb vad altceva. sa fiti sanatosi!

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:42:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.