Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Despre sinodul cretan ,pareri (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18762)

Lancelot 28.02.2017 12:03:26

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 644694)
Dragilor, ortodoxia este despre reguli lumești sau despre reguli dumnezeiești? :39:

pai "Biserica Mea" se refera la comunitate, la oameni, nu la o constructie efemera, nu?

edit.vreau sa spun ca nu cred ca primeaza regulile bisericesti ci comunitatea crestina, oamenii.

catalin2 28.02.2017 20:53:32

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 644684)
M-am referit la "intelepciune, drepti, sa ascultam Sfanta Evanghelie". Mie, personal, nu mi se pare normală vânzoleala care se face în biserică când credincioșii îngenunchează.

E acelasi inteles, nu e vorba nicicum de a sta drepti acolo, cum zice diac. Ica. Dupa cum vezi, argumentele sunt inventate. Nu e nimic gresit in slujbe, singura problema e cei ce vor sa reformeze slujbele, asa cum spune si Parintele Serafim Rose, o fac in spirit protestant, e un alt duh.
Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 644684)
Perioadele de „îngenunchere canonică“ în Biserică:

Asa cum spune si IPS Bartolomeu Anania, se poate sta si in picioare si ingenunchat, ingenuncherea insemna mai multa smerenie. Cred ca inainte s-a spus sa se stea in picioare pentru ca ingenuncherea era vazuta ca un semn de odihna. Acum lumea ingenuncheaza in semn de smerenie. Oricum, asa cum spun si teologii de la noi e un lucru de mica importanta.
Singura problema e reformarea aceasta in spirit protestant. Citeste link-ul dat de mine, acolo e analizat fiecare argument adus de reformisti.

catalin2 28.02.2017 21:00:16

Citat:

În prealabil postat de Lancelot (Post 644699)
pai "Biserica Mea" se refera la comunitate, la oameni, nu la o constructie efemera, nu?

edit.vreau sa spun ca nu cred ca primeaza regulile bisericesti ci comunitatea crestina, oamenii.

Sunt trei intelesuri ale Bisericii, pe langa cladire si comunitatea credinciosilor este si sensul cel mai important, institutia lasara de Hristos, care este Trupul lui Iisus si al carei Cap este Hristos. In acest ultim inteles Biserica este infailibila, fara greseala, la fel ca si Capul Sau.

Ratoon 28.02.2017 21:27:25

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 644725)
Sunt trei intelesuri ale Bisericii, pe langa cladire si comunitatea credinciosilor este si sensul cel mai important, institutia lasara de Hristos, care este Trupul lui Iisus si al carei Cap este Hristos. In acest ultim inteles Biserica este infailibila, fara greseala, la fel ca si Capul Sau.

De ce este infailibilă? Înțeleg de ce este Capul infailibil, însă de ce și trupul? Sfinții sunt infailibili?

Lancelot 28.02.2017 21:37:02

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 644725)

unde gasim intelesul de cladire?

suslik 28.02.2017 22:08:44

Ratoon has a good point.
"Infailibilitatea" sfintilor e o mare prostie, posibil erezie.

CristianR 28.02.2017 22:23:09

De acord că nu există o infailibilitate a sfinților, ci a Duhului Sfânt, despre care Hristos a spus: ''Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.''

De aici derivă infailibilitatea Bisericii, care a fost întemeiată la Cincizecime, prin pogorârea Duhului peste apostoli.

Și nu a avut ca rezultat o infailibilitate a fiecăruia dintre ei luați individual, ci doar în sinodalitate.

Deci putem spune că sinoadele ecumenice ale Bisericii sunt infailibile.

Ne mai trebuie, însă, și nouă Duh Sfânt, ca să și pricepem mărturisirile lor.

suslik 28.02.2017 22:25:19

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 644734)
De acord că nu există o infailibilitate a sfinților, ci a Duhului Sfânt, despre care Hristos a spus: ''Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.''

De aici derivă infailibilitatea Bisericii, care a fost întemeiată la Cincizecime, prin pogorârea Duhului peste apostoli.

Și nu a avut ca rezultat o infailibilitate a fiecăruia dintre ei luați individual, ci doar în sinodalitate.

Deci putem spune că sinoadele ecumenice ale Bisericii sunt infailibile.

Ne mai trebuie, însă, și nouă Duh Sfânt, ca să și pricepem mărturisirile lor.

Ai uitat de sinoade tilharesti, care la vremea lor pareau sau se voiau a parea, ortodoxe?
Nici sinoadele.
Ci invatatura Bisericii vazuta de Sf. Vincentiu de Lerini: "ceea ce pretutindeni, dintotdeauna si de catre toti s-a propovaduit".

CristianR 28.02.2017 22:32:03

Tocmai în acest ''de către toți'' ar sta unitatea Bisericii și într-adevăr ar fi de la Duhul Adevărului. Când va fi el atins știe numai Dumnezeu.

suslik 28.02.2017 22:38:08

Alarma: cu adevarat on-topic

Cititi comentariul ala, si va dati seama ce vor sa faca japitele schismatice: http://sinodultalharesc.tk/pr-dr-cip.../#comment-7440

Va dati seama ce vor jagardelele, sfg de "marturistori" ai Haosului?

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:03:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.