![]() |
140. Încă o "taină" a pucioșilor, descifrată: cartea "Quo vadis, ecclesia?"(IX)
Comentariu la capitolul intitulat “Montanism și Neomontanism” -- urmare-- Care sunt expresiile pe care Adrian Niculcea le evidențiază a fi în neconcordanță cu realitatea? Să evidențiem și noi câteva, lăsând la aprecierea cititorului dacă ele exprimă realitatea sau nu: – “România este Noul Ierusalim” (în contextul în care, până acum, peste tot se spunea că Noul Ierusalim este numai la Pucioasa) – “România este Noul Ierusalim, cetatea proorocită în Apocalipsă și coborâtă, deja, în istorie” ( în contextul în care dimensiunile teritoriului României nu corespund cu laturile de peste 2000 km ale cetății Noul Ierusalim din Apocalipsă, pe de o parte; iar pe de alta, nici o transformare formală sau de fond nu a afectat România în ultimii zeci de ani – dacă ne referim exclusiv la aspectul religios, nu la cel politico-economic) – “ biserica construită la Glodeni, cu arhitectura ei atât de originală, nu este altceva decât "templul" acestei cetăți” . Chiar dacă pucioșii o numesc uneori “templu”, să reamintim celor care nu sunt familiari cu avatarurile pucioșești că mai există un “templu”, anterior bisericii de la Glodeni”, zis “templul lui mama Gigi” de la Pucioasa. Este vorba de o clădire de locuit cu un etaj și multe camere, a cărei zidire a început în anul 1973, situată în orașul Pucioasa, unde și-a petrecut Verginica Tudorache-Stoica ultimii 7 ani din viață. Așadar pucioșii au de fapt două temple. Care este cel din Apocalipsă? Deși “templul” de la Glodeni a fost gata abia în decembrie 1991, totuși începând cu anul 1973 (când Verginica s-a mutat de la Maluri în “templul” de la Pucioasa), în “Cuvântul lui Dumnezeu” s-a făcut referire în mod sistematic doar la “templul” Verginicăi care se zidise pentru ea la Pucioasa“ : “Fiilor, deschideți ochii și mergeți la bisericuță și sărutați templul” (30 iulie/12 august 1973) “…Daniele, fiicele de la templu, împreună cu Maria, vor să ia serviciu la fabrica de marmeladă, pentru că sunt în lipsă pământește. Dar în lipsurile duhovnicești, ce să facem noi? Cine mă servește la templu? Dacă poate să servească și pe Domnul și serviciul, să meargă. Când o veni de la serviciu și voi zice să facă ceva, nu se supără? Dacă poate să împlinească lucrul Meu, le dau voie să meargă.” (20 mai /2 iunie 1973) “Dacă te-ai dus la serviciu, fii atent, că serviciul te înșeală, și să nu muncești la serviciu mai mult decât duhovnicește. Uite, M-am supărat pe Maria de la templu, care s-a dus la serviciu. Se supără când mai trebuie să facă ceva, că e nedormită” (13/26 iulie 1973) “ Țara română și conducătorul, e pentru dărâmarea templului lui Dumnezeu, dar voi vedea. Vom trăi și vom vedea.”(27 iunie 1988) Și la fecioara de la Parepa, am zidit temelia acelei locuințe până la jumătate și s-a oprit pentru că toți din familia aceea s-au răzvrătit, și lucrul s-a oprit. Nu se ridică la temelie și la acoperiș dacă poporul este încăpățânat. La zidul templului Meu strigă cărămida la Mine!” (13/26 iulie 1973) “ O să vină de la apus și de la miazăzi și de la miazănoapte și o să stați toți la un loc, într-o casă. Și atunci pentru ce se face această adunare de familii în jurul templului Meu? Pentru sminteală? Pentru greșeli? O, nu de aceasta am adus din răsărit și miazănoapte, ca să vă smintiți unii pe alții. Vai prin cine vine sminteala!” (15/28 octombrie 1979) “…Toată suferința vasului Meu e din greșeala poporului și mai e și din farmece. Vrăjitoarea care s-a alăturat lângă templu, e plătită să distrugă trâmbița Mea, ca prin farmecele ei să nimicească pe Verginica…” (4 decembrie 1975) “ … În popor să fie de toate meseriile, ca nimeni să nu ia meseriași din afară, fierar sau zidar, sau croitor, că, luând din lume, ai amestecat lucrul bun cu cel rău. Să nu mai intre păgâni la lucrul Meu și să nu socotească ei casele din jurul templului Meu că sunt la fel ca și casele celorlalți.”(26 septembrie/9 octombrie 1975) “…Verginico, fii atentă la cuvintele Domnului. Iată ce-ți spune Domnul: spune-i lui Petrică Horja, poștașul Meu, că așa grăiește Domnul către poștașul Său: Petre, Petre, [...] Întru toate lucrurile te-am apropiat de templul Meu. Ți-am dat un dar frumos, dar văd că te-a doborât mândria, ca pe Lucifer. [...] Nicolae crede cu toată inima că toată munca pe care o face la templu, nu este a lui, ci zice că este a Domnului, dar tu, Petre, niciodată n-ai spus, căci lucrurile ce ți le-am dat spre a-Mi servi, ai pus stăpânire pe ele, fără de a mai da dovadă de adevăr. Petre, Petre, cer de la tine: pentru ce faci aceste tulburări cerului sfânt? Te aștept. Răspunde-Mi! Sfârșit, Iisus Hristos.” (5/18 martie 1966) “… Verginico, fii atentă la cuvintele Mele pe care Eu voiesc să ți le spun numai ție și celor ce Eu le spun în fața ta. Verginico, va veni la templu unul dintre cei răzvrătiți (Turculeț, n.r.). Eu, Domnul, n-am să-i grăiesc nici un cuvânt afară de cele ce-ți dau ție acum [...] Sfârșit, Domnul Iisus Hristos.” (10/23 martie 1966) “ Iată, fii credincios și nu Mă tăgădui. Ține ce ai, ca nimeni să nu-ți ia cununa. Pe cel ce va birui până la sfârșit îl voi face stâlp în templul Dumnezeului Cel viu, căci moartea nu va mai fi apoi. Vin curând, și moarte nu va mai fi. Amin. Ține ce ai, ca nimeni să nu-ți ia, dar lasă-Mă să-ți pun pecetea cea vie peste turma ta. Fă-o să-ți audă glasul, căci vin spre tine. Iată, e glasul Meu, e cuvântul Meu, sunt trimișii Mei, și cine-i primește pe ei, pe Mine Mă primește acela. Fii credincios, că vin cu plata, vin, fiul Meu, vin să Mă slăvesc în Ierusalim. Amin.” (21 aprilie/4 mai 1991) Așadar, aproape douăzeci de ani nu s-a făcut nici o “proorocie” depre “templul” care va fi ridicat în 1991 la Glodeni-Vale, ci s-a vorbit numai în legătură cu “templul “ Verginicăi de la Pucioasa! Cel de-al doilea “templu, “Templul de la Glodeni”, începe a fi anunțat abia în 1991, ca “turn de mărturie” pentru cele care vor fi și vor înlocui “templul oficial” (B.O.R.), căzut între timp în dizgrația pucioșilor: Lucrez din cer, și voiesc să-Mi fac arătarea peste România, și voiesc să așez un semn peste România. [...] Trudesc să ridic turn de mărturie, care să mărturisească apoi despre ieslea aceasta și să rostesc din vârful acestei pietre numele României și numele celui uns peste România. Voiesc să așez la loc vremile și serbările Mele cerești, căci iată, urâciunea pustiirii și-a înfipt țărușul ei în templul Meu cel sfânt și Mi-a strămutat de la locul lor zilele cerești.” (16/29 octombrie 1991) |
Comentariu la capitolul intitulat “Montanism și Neomontanism” -- urmare-- §3. Biserica-templu de la Pucioasa Prima interogație retorică pe care Nicodimului Pucios și-o propune a o analiza este “Biserica poate fi templu?” (citat de la pag. 81) El încearcă să superficializeze gravitatea obiecției ridicată de părintele Niculcea referitoare la inconsecvența pucioșilor, care declară că cetatea NIP are un “templu” în mijlocul ei, în timp ce Apocalipsa, referindu-se la cetatea Noul Ierusalim care va fi coborâtă din ceruri, declară: “...și templu n-am văzut în ea căci Domnul, Dumnezeu Atotțiitorul și Mielul, este templul ei” (Apoc. 21,22) Nicodimul Pucios deturnează sensul real al obiecției (a fost, sau n-a fost proorocită prezența templului în cetatea Noul Ierusalim?) către o dilemă colaterală: este, sau nu este adecvat termenul de “templu”, atribuit bisericii zidite la Glodeni-Pucioasa?. Cu dibăcie și “profesionalism”, pe o pagină întreagă, preacuviosul Nicodim “dovedește” că da, termenul respectiv este adecvat deoarece cuvântul “templu” poate fi acceptat, in extremis, pentru orice biserică ortodoxă. El nu răspunde însă la întrebarea “a fost sau nu a fost proorocită prezența templului în cetatea Noul Ierusalim?” decât printr-un lanț de sofisme, menite să arunce într-un con de umbră răspunsul pe care însăși Scriptura îl dă acestei întrebări (v. Apoc. 21,22) §4. O cetate, două cetăți Nicodimul Pucios pretinde că împlinirea proorociei privind (cităm de la pag.84) “evenimentele consemnate în continuare în capitolul 21 al Apocalipsei” nu este de actualitate, deoarece aceste evenimente nu sunt contemporane cu noi la modul propriu!!! El adaugă: “ La modul figurat, adică duhovnicește, da, are loc împlinirea unei proorocii sub ochii noștri: se naște o Cetate Sfântă, Noul Ierusalim, care „se pogoară din cer“ în anul 7500 de la facerea lumii (anul bisericesc 1992); adică este construită după planuri dictate detaliat, din cer, prin cuvânt dumnezeiesc,...” Oare Nicodimul Pucios chiar nu sesizează ridicolul afirmațiilor sale? A existat vreodată o proorocie adevărată care s-a împlinește “la modul figurat”? Și asta înseamnă că se împlinește “duhovnicește”? Biserica de la Glodeni este ea o iluzie, sau ceva indubitabil de concret? Nu este ea o împlinire la modul propriu a aspirațiilor pucioșești? Dar de când modul figurat înseamnă “duhovnicește”? Și atunci, modul propriu cum mai este? Poate fi aplicat “modul figurat” așa cum pretinde Nicodimul Pucios, prin construirea concretă (la modul propriu, de data aceasta) a unei biserici “după planuri dictate detaliat, din cer” ? Coborârea din cer a cetății se rezumă doar la “coborârea din cer a planurilor ei de execuție”? Nicodimul Pucios recunoaște că biserica de la Glodeni este un “kitch” care pastișează la modul meschin cetatea Noul Ierusalim din Apocalipsă, dar promite că ea doar o prefigurează (cităm de la pag.84): “...prefigurează Cetatea Sfântă nefăcută de mână, Ierusalimul cel ceresc, care se va pogorî din cer, după ce va fi fost făcut cerul cel nou și pământul cel nou. Aceasta va împlini, dar tot duhovnicește, celelalte aspecte ale proorociei, care nu puteau fi zidite în 1992 la modul propriu, de mâna omului (v. Apocalipsa, 21/16-21)” Și Nicodimul Pucios se vede nevoit să înșire nu una, ci 7 neîmpliniri, una mai stufoasă decât alta, care dovedesc cu vârf și îndesat că biserica de la Pucioasa nu este decât un surogat zidit la repezeală din materiale ieftine și stricăcioase. Iată ce însușiri ar fi trebuit să aibă această cetate, dacă ar fi coborât cu adevărat din cer: 1. – cetatea să fie de aur curat, ca sticla cea curată; 2. – lungimea, lățimea și înălțimea cetății, fiecare de câte 12000 de stadii (2200 km); 3. – zidăria zidului să fie de iaspis, limpede cum e cristalul; 4. – zidul să fie înalt de 144 de coți (70 metri); 5. – temeliile zidului să fie împodobite cu douăsprezece pietre scumpe (iaspis, safir, halcedon, smarald, sardonix, sardiu, hrisolit, beril, topaz, hrisopras, iachint și ametist); 6. – cele douăsprezece porți să fie lucrate din douăsprezece mărgăritare: fiecare poartă, dintr-o perlă; 7. – ulițele cetății să fie din aur curat, și străvezii ca sticla. Este vreuna dintre ele împlinită măcar în parte? Nicidecum. Dimpotrivă, biserica de la Glodeni este atât de perisabilă, încât mereu plouă prin acoperiș iar pucioșii tot cârpesc la ea în fiecare an în preajma Paștilor, străduindu-se să-i dea un aer cât mai sărbătoresc (adică mai comercial, căci la comerțul de imagine ei nu s-au zgârcit niciodată). Totuși, Nicodimul Pucios își imaginează cu patos că (cităm de la pag.85): “zidirea văzută de pe pământ are o corespondență în ceruri: cetatea din lumea nevăzută, care se va pogorî din cer la plinirea vremii: „Se lucrează și temelie pe pământ, și temelie în cer. Voi lucrați aici cu cerul, și alți copii de ai Mei lucrează în altă parte cu cerul, și este cerul tot, în mare serbare, în ziua aceasta“.” O nouă mărturisire, așadar, că “cetatea” sfântă” de la Pucioasa este un fals ordinar! Ea nu are decât o legătură fantasmagorică cu adevărata cetate a Apocalipsei! Și întrucât temelia “mișcării” religioase de la Pucioasa este un fals, falsă este și toată șandaramaua care a fost zidită deasupra ei! Mai mult, Nicodimul Pucios se contrazice grav și la etapa coborârii din cer a adevăratei cetăți a Apocalipsei. Deși la pag.84, după cum am arătat deja, el pretindea că (cităm) “Cetatea Sfântă nefăcută de mână, Ierusalimul cel ceresc, [...] se va pogorî din cer, după ce va fi fost făcut cerul cel nou și pământul cel nou”, la pagina 86 el “proorocește” cu totul altceva: nu va mai coborî din cer o cetate nouă, care să respecte toate standardele proorocite în cartea Apocalipsei (despre lungime, lățime, temelie, zidărie, porți, ulițele cetății) ci va fi schimbată (transfigurată) cea veche de la Glodeni, pe baza proorociei “Iată, noi le facem pe toate”: “În etapa finală, odată cu venirea Domnului și cu împlinirea voinței Lui („Iată, noi le facem pe toate.“, Apocalipsa, 21/5), locașul sfânt se înnoiește, așa cum tot universul va fi transfigurat („Și am văzut cer nou și pământ nou“ – Apocalipsa, 21/1) și devine din pietricica albă (v. Apocalipsa, 2/17), Chivotul – Sfânta Sfintelor Bisericii Cerești, „tronul lui Dumnezeu și al Mielului“ (Apocalipsa, 22/1). România devine Noul Canaan, dar nu în sens de țară-stat, care delimitează strict administrativ un teritoriu în care se vorbește limba română, ci, mai degrabă, ca areal al strămoșilor noștri, a căror răspândire geografică pe o zonă de circa 2200 km diametru, pare a fi, după aprecierile istoricilor, întru totul plauzibilă.” O înșiruire de baliverne care se contrazic grav cu afirmațiile anterioare și care compromit definitiv orice sâmbure de condescendență și compasiune care ar putea eventual veni din partea cititorului. Ca s-o dreagă, oracolul de la Pucioasa adaugă imediat că: “...în aceeași etapă, la plinirea vremii, Cetatea Sfântă Noul Ierusalim, cea nefăcută de mână, și care împlinește (duhovnicește!) toate profețiile de amănunt (dimensiuni, materiale prețioase, strălucire cerească), descrise în capitolul 21 al Apocalipsei, se va pogorî din cer și va îmbrăca într-o ocrotire cerească pământul român, țara strălucirilor, proorocită de Proorocul Daniel (v. Apocalipsa, 21/2; Daniel, 11/41).” Vor fi așadar două cetăți sfinte cu numele Noul Ierusalim: una a pucioșilor (zidită în 1991 și apoi “reînnoită duhovnicește” odată cu venirea Domnului) și una pogorâtă din ceruri, la plinirea vremii. Nicodimul Pucios nu ne mai spune cum vor fi plasate ele: una într-alta, sau una după alta (sau poate, una peste alta? Cine știe!?) Un lucru merită însă a fi corijat: pretenția pucioșilor și a preacuviosului lor “purtător de cuvânt” și totodată “oracol de Pucioasa” că proorocul Daniel s-ar fi referit cumva la România atunci când folosea sintagma “țara strălucirilor” este total nefondată. Nu numai că proorocul Daniel nu localizează nicăieri această “țară”, dar din contextul biblic reiese că ea nu poate fi alta decât Țara Sfântă, adică Israelul istoric. |
Citat:
În prealabil postat de sovidiu http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif Va inshelatzi amarnic shi fenomenul este profund autentic iar Hristos a vorbit prin Trambitza Sa shi vine sa implineasca Apocalipsa.... Cei de acolo care sant din radacina sadita de Hristos prin sf Verginica au ascultare de BOR shi de Sinod sau aveau pana au fost lepadatzi de 'unii' shi de atunci asculta numai de sf Treime shi de preotzii shi proorocii lor shi nu sunt nicidecum o secta shi e o mare greshala sa te privezi de un mare prooroc asemenea lui Moise prin care Hristos a daruit atata proorocie cum n-a daruit niciunui prooroc al Vechiului Testament.... In opinia mea este cu adevarat Noul Ierusalim care se nashte shi trimite lumina shi curatzie in adevar shi dreptate de la Dumnezeu, iar denumirile sunt semnificative intrucat Hristos afirma ca din glodul de la pucioasa l-a plamadit pe Adam shi apoi pe Eva din Coasta Lui, Adam insemnand om. Shi se mai afirma ca pamantul Romaniei a fost primul care a ieshit din ape.... deci e bine ca cei interesatzi sa citeasca in fiecare zi de pe site-ul respectiv pentru ca altfel nu vor putea birui in lupta cu antihristmul gLlumii ce vine peste noi din toate directziile, ca sa se intareasca.... Eu am citit cate ceva de acolo shi m-am convins ca nimeni nu putea vorbi asha daca nu ar fi fost Dumnezeu, Hristos prin glasul Trambitzei Sale care in timpul ei a biruit mult, mult antihrist a biruit sarmana sfanta shi nevinovata fiind chinuita cu mult peste puterile vasului sau, deci n-au biruit dushmanii fiindca n-a lasat Dumnezeu Tatal... ... Cititzi de acolo, Pricepetzi shi va vetzi convinge ca nu ma inshel! Bine ar fi ca apoi sa ascultatzi de Dumnezeu! Doamne ajuta-i pe cei ce aud acel cuvant dat prin Trambitza Domnului... shi prin cele 7 sfinte Trambitze Apocaliptice. (am modificat un pic mesajul anterior) .............Ce e cu voi oameni buni... Ce insinuezi ca ar fi? te deranjaza Adevarul? shtiu ca dreptatea doare... iarta mai mult... voi nu stiti ca draciii sunt cei mai mari teologi, shtiu, am auzit de la sfintzii parintzi, tu de unde? nu stiti ca un singur drac poate intaorce lumea pe dos dak Dumnezeu ar ingadui asta,insa El ne iubeste prea mult........unde va e credinta??.... poi de ce ma intrebi pe mine shi nu pe voi, ashtia care nu credetzi? sau tu te referi la fidelitatea fatza de Pisi, fatza de necredintză, fatza de minciună, shi faci apel la mine, tragand pe Pisi de coadă ca sa ma simt cu mushca pe caciula ca iata ce mare greshala fac eu ca cred shi incerc sa fac ca ei, ca cred pe Iisus Hristos, pe sf Treime, pe Cuvantul lui Dumnezeu dat prin sfintzii prooroci shi incerc sa ascult cate ceva de acolo... prin poporul sfantzilor. Deci foarte buna intrebare ai pus: unde va e credintza, ce atzi facut cu ea, cum de v-atzi pierdut-o prin pofte ca sa slujitzi gLumii? cum?... atzi pacatuit shi v-atzi increzut vrednici osandind pe nedrept pentru f-urâciune? asha? 'mintzind pentru Mine'? asha atzi ajuns slugile celui rau? pantecului, credulitatzii shi razbunarii ieshite din mintzi? traind in minciuna... sau cum? ca shi eu ma tot intreb cum de nu mai deosebitzi raul de bine shi Adevarul de minciuna... shi iata ca ma intristez pentru voi... voi totzi apostatzii... deci Credintza mea este acolo, la Sfanta Cetate a Noului Ierusalim, shi in alte locuri binecuvantate shi sfinte... acolo este Credintza mea... dar a ta? ce spun sfintii parinti,ca vor face mari minuni,dar voi sa nu ii credeti. poi minunile alea mari sunt alea ale scamatoriei shi ale fentei shi ale ispistetzimii cu care va amagesc dracii marshavi... nu-i vedetzi peste tot prin gLume cum va amagesc? ca sunt pe toate gardurile shi vitrinele shi posturile shi revistele shi ziarele... poi daca pe ashtia care se vad cu ochii oricui nu-i vedetzi dar atunci cum o sa-l vedetzi pe regele cornitzel ieshit din cei 10 regi fiind foarte ispistetzit in cele ascunse shi care ii va birui pe cei 4 regi asha cum scrie la proorocul Daniel? deci cum o sa va pazitzi credintza de acela rau, de fiul satanei care va veni cu toata puterea marshava a amagirilor facand semne mari shi rostind mereu hule shi minciuni viclene impotriva lui Dumnezeu shi a Cortului Sau cu oamenii, minciuni shi ispistetzite la care nu va vetzi putea opune ca sa nu-l credetzi asha cum au patzit parintzii noshtrii cu comunishtii sau masonii sau cu shtiintzificii ajungand sa suszina ei ca pamantul e rotund iar altfel revolta, zicand ca Dumnezeu este mincinos ca shtiu ei mai bine? ce shtiu ei mai bine? shi daca pe ashtia nu-i vedetzi shi nu va opunetzi cum atunci invatzati pe altzii sa nu primeasca pe sfintzi shi pe prooroci zicand voi viceversa fatza de Dumnezeu ca defapt ei sunt dracii... poi aia sunt dracii dupa tine, oamenii nevinovatzi shi saraci shi smeritzi care au ascultat de BOR shi Dumnezeu cu pretzul vietzii suferind inchisoare shi batai shi toata prigoana antichristului pentru Hristos, marturisind mereu Adevarul? aia sunt inshelatzii in opinia ta shi a 'unora'? iar pe tortionari shi mincinoshi poate ca chiar credetzi ca ei au facut bine ca i-au omorat, scingiuit shi prigonit... poi unii suntetzi chiar foarte 'simpatici' indoindu-va mereu de Cale... shi de sfintzi... pentru frica shi slava de la oameni... poi se poate?... vor fi prooroci mincinosi...manastirile sunt pline de"haine negre",insa nu de calugari.:(..trist,dar adevarat....deoarece luxul e prea mare,iara asta ii face sa uite pentru ce sunt in manastiri... sa intzeleg ca dumneata eshti ascet traind fara lux? si ce e cu noul ierusalim...ce se intampla acuma e vai si amar,si femei sa fie facute "preot" si sa slujeasca!!!CE SE INTAMPLA AICI.... cred ca ii confunzi cu credincioshii ce impartashesc parerile lui Dogaru, dar am impresia ca shi aia ai lui Dogaru cu Biserica Secreta sunt mai aproape de Adevar decat multzi care se cred ei pe sine, ei se cred pe ei ca fiind ei aia 'ortodocshii', vrednicii, caci ashtia nu shtiu ca daca ai hulit shi ai judecat te-ai shi facut scula sculata, unealta dracului lovind in tzepusă... dar ei cred ca aduc jertfe lui Dumnezeu...poi voi va ducetzi in hău... osandind mereu pe nedrept... shi ce e rau la Dogaru? ca are femei preot? ca au acceptat ei femei preot? poi Maica Precista nu este ea Preoteasa Universala? Staretza unei manastiri nu este ea preoteasa? ce este? ca savarsheshte ea tainele? poi nu zice sf Petru ca voi suntetzi un popor ales, preotzie aleasa shi popor sfant a lui Dumnezeu? deci de ce te miri atunci ca femeile sunt preotzi la Dogaru shi ai lui in Biserica aia Secreta? eu sigur ca inclin ca mai degraba sa slujeasca barbatzii dar daca barbatzilor le place mai mult la BARa, atunci nu ramane decat sa slujeasca femeile... deci Sfanta Cetate a Noului Ierusalim e altceva fatza de Biserica Secreta... caci in SCNI nu se poate intra pe baza de pile sau mita sau pacate cum se intra prin gLume la ciolan shi cashcaval... caci acolo Hristos Domnul este Usha de la staulul oilor. Shi 'nimeni nu le va rapi din mainile Mele' pai sa fulgere din cer ca asa ceva nu se mai poate!... poi o sa fulgere dar tare te vei mira cand o sa vezi dumneata pe cine anume va ingrozi lumina Fulgerului... dar nu uitatzi a carui Duh suntetzi! caci Domnul pe nimeni nu vrea sa piarda ci ii cheama pe totzi la pocaintza ca sa aiba parte de Viatza... Veshnica... deja se ingaduie prea mult femeilor..femeile nici in altar nu au voie sa intre apoi sa mai si fie preot...asa ceva e de neiertat,deja oamenii fac ce vor dupa capul lor...for sa manipuleze lumea..sa isi bata joc de saracii oameni....trebuie facut curatienie in B.O.R....sunt plin de"lepadati fara frica"...femeia sa aiba grija sa nu muste din nou din mar.....ca va fi vai si amar...unu lucru mi-e frica"ca din cauza femeii sa cada credinta noastra"... ce misoginisme tot vorbeshti, poi prin Femeie a venit Mantuirea, sau nu este scris ca Cel ce se va nashte din Femeie va strivi capul sharpelui shi acesta ii va ... ataca sau cauta calcaiul, sau ceva cu calcaiul ca nu mai shtiu ca am uitat citatul corect... iar la Domnul Hristos Femeie este sinonim cu Credintza, cu Lumina. deci inainte sa te apuci sa faci dumneata impreuna cu cei ce va socotitzi dreptzi shi vrednici intre voi, inainte ca sa faci calare pe matura curatzenie in BOR poate ar trebui sa incepi sa-ti maturi in inima ta, sa scotzi din inima ta neghina din grau pentru ca o mana de grau ne-a dat Dumnezeu ca sa alegem shi nu am facut-o dar iata ca ne apucam noi sa facem ceea ce ingerii din cer vor osebi la plinirea shi sfarshitul vremii... ne apucam noi sa aruncam peste BORd pe prooroci shi pe sfintzi... punand in jitnitze pe impostori... asha ca ce am scris mai demult ramane valabil oricate mieuneli scoate PISI cand o tragi de coditza ca sa faci circ mediatictactoe... dumneata sau altzii... pe tv sau prin ziare sau bloguri sau tot felul de reviste shi carti... auzi acolo, ne apara shi ne pazesc de secte, ei... ei... poi de lupul rapitor shi lacom imbracat in haina sfanta sa va paziti caci fariseii spun shi nu fac shi nici cu degetul nu se ating de sarcina care o pun la altzii in spate... de ereticul sectant interior din voi sa va scuturati, shi nu mai mancatzi carne, carne, carne... ca asha ne-a cerut Maica Precista, pururea fecioara... deci feritzi-va de proorocii mincinoshi! 'de la noi sau de la un inger din cer' care o sa va vesteasca alta evanghelie, o evanghelie prin care ascultand-o voi asha de siguri pe voi o sa constatatzi prea tarziu ca defapt o sa statzi pururea cu cel rau shi nu cu Hristos... shi in genere nu mai mancatzi mereu aluatul fariseilor shi saducheilor. ALUATUL celor fatzarnici... |
Comentariu la capitolul intitulat “Montanism și Neomontanism” -- urmare-- §5. Hrisovul de la Pucioasa și rigorile lui Nicodimul Pucios susține apoi că “rigurozitatea” Hrisovului “mănăstirii” Noul Ierusalim este un lucru firesc, cerut (în coordonate diferite) și în alte mănăstiri. Lui i se mai pare firesc și faptul ca o mănăstire să-și impună propriile sale “rigurozități”, fără însă de a le raporta și la canoanele aflate în vigoare. Întrebarea firească pentru început va fi însă următoarea: Este incinta de la Glodeni Pucioasa, împreună cu biserica și viețuitorii ei, o mănăstire autentică? Răspunsul tranșant este: Nu! Ea nu este mănăstire din mai multe motive: - viețuitorii ei nu sunt tunși în monahism, după canoanele Bisericii - viețuitorii ei nu poartă haina monahală - viețuitorii ei nu au un stareț sau o stareță de care să facă ascultare - viețuitorii ei nu au așezăminte separate pe sexe, ci trăiesc în devălmășie, bărbați și femei, chiar dacă folosesc pentru dormit clădiri separate (excepție fac doar liderii pucioși Mihaela și Nicușor, care dorm în aceeași cameră, deși nu sunt căsătoriți) - viețuitorii ei nu sunt sub ascultarea unui episcop ortodox – și aceasta pare a fi încălcarea esențială și sursa tuturor celorlalte. Iar dacă nu sunt închinoviați într-o autentică mănăstire canonică, de ce ar mai impune ei alte restricții, numite de preacuviosul Nicodim “rigurozități”? Cui folosesc ele? Nicodimul Pucios mai ascunde aici un lucru: deși toți pucioșii respectă cu strictețe toate “rigurozitățile”, numai unii (aleși pe sprânceană de către liderii pucioși) au dreptul concret și real de a pătrunde în incinta păzită a așa-zisei “mănăstiri”, iar aceștia sunt extrem de puțini. Ceilalți trăiesc în curți separate și nu au pătruns niciodată dincolo de porțile ”mănăstirii”, iar în biserica-templu, nici atâta. §6. A fi sau...a nu fi, căci ...va fi (tertipuri teologice nicodimopucioșiene) Preotul Adrian Niculcea constată cu uimire că pucioșii pretind, ca niște autentici pungași ai cuvântului răstălmăcit, că toate proorociile din Biblie privind România (!!?) s-au împlinit prin actul solemn al înălțării bisericii-templu de la Glodeni-Pucioasa. Cităm de la pag.89 care este părerea părintelui Niculcea: „Aflăm astfel din textul intitulat "Legământ nou – Cuvânt de mărturie" că prin înălțarea bisericii-templu de la Glodeni- Pucioasa "se împlinesc toate proorociile din Cartea Adevărului (?) cum că România va fi regina aleasă și binecuvântată pentru popoare, va fi nou Canaan, nou Eden și nou Ierusalim". Urmează apoi citatul din Apocalipsă, capitolul 21: "Și am văzut cetatea sfântă, Noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu..." Ne întrebăm care ar putea fi acea misterioasă Carte a Adevărului, care să cuprindă asemenea proorocii despre România? Apocalipsa în nici un caz, cel puțin în forma pe care o cunoaștem. S-ar părea că este vorba de profețiile lui Sundar Singh“. Aici, Nicodimul Pucios răstălmăcește cu nerușinare adevărul, transformând timpul prezent folosit în Hrisov (cităm): “se împlinesc toate proorociile din Cartea Adevărului” într-un “prezent-continuu” inventat de el, care se prelungește în mod nedefinit în viitor: “...se referă la un proces în derulare, de durată, pentru care construirea Mănăstirii Noul Ierusalim se constituie exclusiv ca un reper luminos în negura timpului. Exprimarea „se împlinesc toate proorociile“ trebuie înțeleasă, așadar, ca fiind ea însăși o proorocie aflată într-o continuă desfășurare, într-un prezent continuu, care se va sfârși și se va desăvârși atunci când va veni Cel Desăvârșit. Deocamdată, acest prezent continuu se prelungește în viitor. Spre exemplu: „România va fi regină aleasă și binecuvântată între popoare“ abia când alegerea ei (care, de altfel, este făcută din veșnicie, de către Dumnezeu) și binecuvântarea dată de Dumnezeu odată cu nașterea ei în istorie, vor fi recunoscute de celelalte popoare.” (citat de la pag.89-90) Exemplul cu România, ales de către Nicodimul Pucios, îi dă pe față șmecheria ieftină. Adică, România va fi “regină” aleasă de Dumnezeu abia atunci când vor binevoi alții (cei mai mulți dintre ei fiind de altă religie) s-o recunoască de “țară aleasă”. Cred că va trebui să așteptăm mult și bine clipa aceea (căci asta ar trebui să însemne scamatoria nicodimopucioșească referitoare la “prezentul continuu care se prelungește în viitor”). Adrian Niculcea constatase corect că timpul săvârșirii acțiunii (la data Hrisovului, adică în anul 1991) este prezentul: “se împlinesc toate proorociile”; deci, la data scrierii articolului ( anul 2006), Nicodimul Pucios ar fi trebuit să scrie că “s-au împlinit toate proorociile”. Dar, întrucât ele nu s-au împlinit, ci încă sunt în curs de împlinire până la calendele grecești, Nicodimul Pucios (crede că) salvează el situația, inventând “prezentul continuu” românesc (după modelul englezesc, probabil), care este “în derulare, de durată” (citat de la pag.90). De aceea el construiește acest tertip teologico-gramatical și afirmă textual, după cum am mai văzut: “Exprimarea „se împlinesc toate proorociile“ trebuie înțeleasă, așadar, ca fiind ea însăși o proorocie aflată într-o continuă desfășurare, într-un prezent continuu, care se va sfârși și se va desăvârși atunci când va veni Cel Desăvârșit. Deocamdată, acest prezent continuu se prelungește în viitor.”(citat de la pag.90). Ingenioasă metodă de a uni trecutul, prezentul și viitorul într-o minciună mare și gogonată, numită “proorocie aflată într-o continuă desfășurare” (adică, nu se mai împlinește niciodată, dar încă ne dă speranțe). România este, așadar (dar nu este încă) “regină aleasă și binecuvântată între popoare” (v.pag.90). Adică, este când va fi, dar nu este când este și nici înainte nu era, când era. Ăsta-i prezentul continuu al Nicodimului Pucios, care se prelungește în viitor, târând tot trecutul după el. Pentru cei care încă mai ezită să creadă că România este (dar va fi) simultan “nou Canaan, nou Eden, și nou Ierusalim” (v. pag. 89) oracolul de la Pucioasa le sugerează să accepte măcar că e Nou Ierusalim, și așa se va declara mulțumit: “Dacă nu pot vedea duhovnicește în România un nou Canaan și un nou Eden, ei vor trebui măcar să recunoască faptul că nou Ierusalim ea este deja, căci așa a numit-o Domnul: „...ea este Noul Ierusalim, care va triumfa peste toate popoarele și peste toate înălțimile.“ (citat din Cuvântul lui Dumnezeu, 30 septembrie/13 octombrie 1990).” (citat de la pag.90) Dacă era riguros, Nicodimul Pucios ar fi scris: “...căci așa au zis liderii pucioși că a numit-o Domnul”, pentru că dumnealui nu L-a auzit vreodată pe Domnul să-i fi făcut lui o asemenea destăinuire despre Noul Ierusalim, pe care el s-o preia apoi și s-o transforme în declarație solemnă. |
Comentariu la capitolul intitulat “Montanism și Neomontanism” -- urmare-- §7. Alte tertipuri teologice: teze și antiteze Sub titlul “Tertipuri teologice: teza neomontanismului”, Nicodimul Pucios abordează un subiect spinos: este Noul Ierusalim de la Pucioasa (NIP), așa cum pretinde preotul Adrian Niculcea, o sectă “neomontanistă”? El îl acuză de la bun început pe Adrian Niculcea că încearcă să obțină câștig de cauză prin “omisiuni, exagerări, confuzii intenționate, de locuri, persoane și termeni.”(v. pag.91). Îndată însă, vrând să exemplifice “exagerările”, Nicodimul Pucios se contrazice pe sine atunci când minimalizează acele 2 pricini pe care profesorul Niculcea le evidențiază drept cauze ale condamnării montaniștilor de către Biserică: “– „așteptarea coborârii Ierusalimului ceresc“; – „învățau împotriva căsătoriei“.” (v. pag.91). Peste doar două pagini, Nicodimul Pucios se răzgândește: el consideră acum că neîmplinirea „așteptării coborârii Ierusalimului ceresc“ a creat puternică emoție negativă printre credincioșii antichității: “Așa cum neîmplinirile „noii profeții“ a lui Montanus, privind iminenta revenire a lui Hristos, au adus grave prejudicii Apocalipsei lui Ioan, care a fost acoperită multă vreme de atunci, de un nor de suspiciune, tot așa neîmplinirea coborârii Noului Ierusalim la Pepuza este speculată de Adrian Niculcea pentru a umbri credibilitatea profeției în sine (v. Apocalipsa, 21/2) și împlinirea duhovnicească a ei la Pucioasa.” Cât privește acuza “învățau împotriva căsătoriei”, ea nu este mai puțin gravă, deoarece această inovație lovea în învățăturile Sfintei Scripturi și ale Sfintei Tradiții despre cele 7 Taine al Bisericii. Nicodimul Pucios consideră că dimpotrivă, aceste pricini sunt “secundare” și de aceea se grăbește să le adauge și pe cele principale (11 la număr) care-i defineau după părerea lui numai pe montaniști, nu și pe pucioși, și pe care Adrian Niculcea pare-se că le-a neglijat. El nu realizează însă că și aceste 11 pricini se aseamănă izbitor cu obiceiurile pucioșilor. Le cităm și noi aici, preluându-le de la pag. 92: “1. Rezistență la persecuții, dusă până la martiraj, coroana vieții umane; 2. Viziuni extatice, anunțând apropierea celei de a doua veniri a lui Hristos; 3. Convingerea că toți creștinii căzuți din har nu vor putea să se mai ridice vreodată; 4. Orice credincios poate deveni „profet“, așa cum a fost Montanus, deoarece Hristos a promis pe Duhul Sfânt Mângâietorul, tuturor credincioșilor. În mod special, Montanus chiar s-a identificat pe sine cu Duhul Sfânt; 5. Toți credincioșii sunt egali, cu drept de a prooroci, bărbați și femei; femeile pot vorbi în Biserică, pot chiar și sluji sau să devină lideri ai Bisericii; 6. Încurajarea unui stil de viață nonconformist, spartan, și evitarea încurcăturilor cu lumea fizică (separarea bisericii, de lume), deși montaniștii nu erau ascetici sau eremiți. (Să observăm însă că, dimpotrivă, alte izvoare istorice pretind că ei observau o disciplină penitențială riguroasă și un ascetism sever!); 7. Renunțarea la preoție. Bătrânii îi învățau pe cei tineri doctrina lor; 8. Practicarea zilnică a abstinenței, postului, mărturisirii păcatelor și părăsirea oricărei preocupări pământești inutile; 9. A doua căsătorie se respingea, iar prima nu era încurajată; 10. Științele și artele, toată educația lumii, orice formă de viață ornamentală (podoabele) sau homosexuală (deviaționismul comportamental) erau respinse; 11. Credința că Noul Ierusalim (v. Apocalipsa, 21/2) va coborî curând pe pământ în micul oraș frigian Pepuza.” Pe toate acestea Nicodimul Pucios le vedea atunci a fi argumente în favoarea pucioșilor, adică “multiple deosebiri față de montaniști” (v. pag.93). N-a trecut mult ca să constate pe pielea lui că “multiplele deosebiri” erau de fapt “multiple asemănări”, și așa se explică și dezertarea preacuviosului oracol Nicodim din “raiul pucios”, un an mai târziu. Dacă ne oprim puțin doar la punctul 9., vom constata că problema căsătoriei este fals abordată de către Nicodimul Pucios, dar este și un prilej de a-și ilustra abilitatea oratorică pe această pistă falsă. Preacuviosul transferă centrul de greutate al problemei (este sau nu căsătoria o Sfântă Taină a Bisericii?) spre orizonturi colaterale. El preia textul referitor la căsătorie din Hrisov (deoarece aici lucrurile sunt prezentate într-o manieră puternic cosmetizată), pentru a se întreba apoi, candid: “Unde a văzut Adrian Niculcea îndemnul la abolirea căsătoriei?” Într-adevăr, în Hrisov este descris într-o manieră criptată mesajul real privind căsătoria: “– să păzească și să păstreze curățenia trupească, dimpreună cupuritatea simțurilor;”(v. pag.93) Există însă în Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa nenumărate mesaje absolut rigide, chiar patetice, privind abolirea căsătoriei. Iată câteva exemple: “Daniele, a fost vremea când am căsătorit, dar vine vremea să nu le mai căsătorim. Nu să le trimitem în mânăstiri, ci să le ținem în casele noastre. E scris în Scriptură.” (8/21 iulie 1973) “Plâng îngerii și se întristează pentru pruncul care se naște pe pământ în vremile de azi. Nu face Dumnezeu lucruri ca să nu se mai nască pruncul. Dar cine voiește să fie pentru Dumnezeu, să respingă căsătoria. Cununia voastră și nașterea pruncilor voștri să nu fie în poftă și în păcat…” (4 august 1974) “ Dumnezeu s-a hotărât ca să nu mai fie căsătorie. Acum ce facem noi, stricăm legea? Dar cu ce să împlinim legea dacă nu am cu ce? (1 august 1979) “ Nu că dacă face nuntă ruda ta, să te duci la nuntă. Nu să te duci la nuntă că e fratele tău. E scris în carte, creștine, să nu stai la masă cu nelegiuirea și cu păcătosul” (3/16 aprilie 1975) “ … Creștinilor, supravegheați-vă copiii, că Dumnezeu S-a hotărât ca nici un copil să nu se mai zămislească. ” (21 noiembrie/4 decembrie 1975) “…Opresc căsătoria! După anul nou, trimit un număr de fecioare la mănăstire, nu voiesc să mai căsătoresc. Din toate familiile creștine, să fie o fiică la mănăstire și feciori…” (4 decembrie 1975) “Nu te mai căsători, fecioară, și tu, fecior! Nu te mai îmbrăca frumos, nu, tată, nu mai e vremea.” (30 noiembrie/13 decembrie 1977) “ Copilașii Mei, Dumnezeu a interzis căsătoria pentru păcat…”(25 iunie 1979) “ Domnul a oprit căsătoria pentru că numai e timp de întinare și de pofte trupești,…” (1 mai 1982) “ O, poporule al Domnului, tinerii mei din turma mea! Vă roagă Domnul să nu vă supărați pe El că v-a oprit căsătoria, că v-a oprit acum, când e gata să vă dea răsplata ca să fiți ai Lui, ai cerului și nu ai iadului.” (12/25 iunie 1982) “ Uitați-vă și nu mai doriți fecioarelor căsătorie, că Dumnezeu s-a supărat și nu mai face căsătorii.” (23 februarie 1976) “ Nu am venit ca să te căsătoresc, că dacă nu veneam Eu ca să te căsătoresc, și așa te căsătoreai tu cu fiicele Sodomei. Dar Domnul Iisus a venit și te-a făcut ucenic și ți-a dat femeie din fiicele lui Israel. Că nu știe femeia ta să te servească, nu-i nimic. Că nu știe să te îngrijească, nu-i nimic. Dar nu așa ca lumea, ci ca ai Mei creștini din vremurile de demult.”(11/24 aprilie 1977) “ …Dacă ai fi credincios, nu ai mai dori să te căsătorești și nici fii și fiice nu ai mai dori. Pentru că ți-i ia vremea aceasta. Te-ai scrie în Cartea unor fii: feciori și fecioare…”(23 iunie 1977) |
Comentariu la capitolul intitulat “Montanism și Neomontanism” -- urmare-- În schimb, Nicodimul Pucios minte cu nerușinare: “Căsătoria rămâne o opțiune personală nealterată” (citat, pag.93). În sprijinul acestei afirmații el se folosește de un alt text mincinos, de data aceasta preluat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 5/18 mai 1997. Acest text stufos inventează două căsătorii, pentru a împăca și capra și varza: “căsătoria pentru om” și “căsătoria pentru Dumnezeu” , pentru a le putea apoi substitui una cu alta în voie, așa cum îi cere “demonstrația” pe care și-a propus-o: “ Dar ce înseamnă căsătoria pentru om? Dar ce înseamnă căsătoria pentru Dumnezeu? Căsătoria pentru om e una, și căsătoria pentru Dumnezeu e alta. Pentru om, căsătoria este naștere de fii ai oamenilor, iar pentru Dumnezeu este naștere de fii ai lui Dumnezeu.” (citatul apare reprodus în carte la pag.94) Nicodimul Pucios îl acuză apoi pe Adrian Niculcea de “derapaj de la onestitate” pentru citarea trunchiată a unui text din Canonul 12 al Sinodului de la Gangra. Întrucât Adrian Niculcea nu specifică în articolul său sursa de unde a citat acest text, este greu de apreciat dacă omisiunea îi aparține lui, sau este preluată ca atare din sursa folosită. Cert este că Nicodimul Pucios dă o importanță exagerată porțiunii care lipsește (este vorba de segmentul de text “cei ce cu evlavie poartă mătăsuri”) pentru a crea un nor de fum în care să se poată ascunde adevărata problemă: cei ce folosesc în mod ostentativ haină învelitoare cu scopul de a se evidenția (este cazul pucioșilor, care foloseau pe atunci exclusiv haine albe, prin care ei își exteriorizau statutul de “popor ales” sau “popor al lui Dumnezeu” ) îi defăimează indirect pe cei ce folosesc îmbrăcăminte obișnuită, iar canonul 12 de la Gangra spune despre ei “să fie anatema”. Asta ar fi trebuit să-l îngrijoreze pe Nicodimul Pucios: faptul că pucioșii lui sunt chiar sub influența acestui canon care-i anatemizează pentru mândria de a se arăta în public că sunt “aleși” , și nu să-i caute nod în papură lui Adrian Niculcea, pe care-l acuză în mod gratuit de “exagerare grosolană”. Defăimarea celorlalți nu se face neapărat în mod explicit, ci chiar indirect, prin simpla expunere în public a unor haine care transmit un mesaj, adică a unei ținute de elecție. §8. O “armonie” forțată Nicodimul Pucios lansează apoi concluzia că Sinodul de la Gangra este “în armonie cu cerințele Hrisovului de la Pucioasa”. În acest scop, el asociază canonul 21 al Sinodului cu câteva precepte ale Hrisovului, dar nu spune nimic despre celelalte, care promovează lucruri diferite (revenirea la vechiul calendar, de pildă). Nicodimul Pucios se oprește la 5 subiecte pe care le consideră “în armonie” cu cele corespondente din Hrisov: 1. Prețuirea fecioriei, împreună cu smerenia 2. Prețuirea înfrânării 3. Prețuirea abținerii de la îndeletniciri lumești 4. Prețuirea simplității și moderației în îmbrăcăminte 5. Condamnarea luxului în îmbrăcăminte. Nicodimul Pucios sugerează în fals că acest articol (al 21-lea) ar relua toate problemele anterioare, reformulându-le ca atare. În realitate, articolul 21 este un grupaj de recomandări concluzive, formulate în spiritul articolelor anterioare, dar fără a le înlocui pe acestea cu o sinteză. Anatemizarea care însoțește canonul 12, spre exemplu, referitoare la portul hainelor care evidențiază asceza părută rămâne, așadar, valabilă. De asemenea, prețuirea înfrânării nu înseamnă și abolirea căsătoriei, așa cum înțeleg pucioșii astăzi. Abținerea de la îndeletnicirile lumești nu înseamnă a renunța la școli, la facultăți și la servicii remunerate, pentru a te apuca de agricultură (așa cum înțeleg astăzi pucioșii). În fine, Nicodimul Pucios pretinde că o deosebire esențială între montaniști și pucioși este aceea că montaniștii pretindeau că liderul lor (Montanus) are Duhul Sfânt și se identifică cu el, în timp ce la pucioși Duhul Sfânt este identic cu... Duhul Sfânt. Nimic mai fals! Pucioșii pretind că Duhul Sfânt este neputincios fără “vasul” sau “trâmbița” prin care El lucrează sau suflă. În acest fel, chiar dacă Verginica, Maria sau Mihaela nu erau ele însele Duhul Sfânt, ele îndeplineau rolul instrumental de portavoce pentru Duhul Sfânt de la Pucioasa, fiind o prelungire materială a neputinței spirituale a acestui Duh de a lucra cu forțe proprii. “Neomontanismul” de la Pucioasa rămâne așadar o sintagmă absolut justificată, oportună și perfect valabilă, iar preotul profesor Adrian Niculcea are meritul de a fi lansat în mod inspirat această sintagmă în circuitul public. |
141. Comentariu la „Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 28-08-2009
141. Comentariu la „Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 28-08-2009 “Cuvântul” din 28 august a.c. este prilejuit de tradiționala adunare a pucioșilor prilejuită de sărbătoarea “Adormirea Maicii Domnului” (pe stil vechi), la care sunt invitați și admiratorii, nu numai adepții care au fost consacrați în ocazii anterioare. În acest an, “guguștiucii” care au venit să asculte serenade sulfuroase pe dealuri dâmbovițene au fost un grupuscul de admiratoare venit tocmai de pe meleagurile Clujului. Va să zică, se poate veni și de la Cluj la Pucioasa; înseamnă că episcopul Irineu ar fi putut și el de atâtea ori să vină ca admirator, în atâția ani din 1993 încoace (singur, sau chiar cu admiratoarele pucioșilor, acum) dar n-a voit. Povestea inventată de liderii pucioși, cum că “unsul lor” (Irineu) ar vrea să vină să-i vadă fiindcă îi e tare dor de ei (dar “nu poate, fiind ținut în lanțuri” de mitropolitul Bartolomeu Anania), este deci o minciună gogonată. Liderii pucioși nu se sfiesc însă să facă din țânțar, armăsar pe această temă, a “martorului Irineu cel întemnițat” (care, de fapt fiind liber, s-a deplasat într-un an chiar în fața porților “cetății” de la Pucioasa, unde a retractat în fața pucioșilor propria sa “mărturie”): “Vă prind acum sub mantia mea și pe voi, fiice credincioase, care ați venit pentru prima oară la izvorul Fiului meu. Ați venit cu dor din cetatea Clujului ca să beți din râul vieții, din cuvântul Fiului meu și ca să pășiți cu pasul pe pământul cel binecuvântat, pe care Domnul l-a sortit al Lui și al slujitorilor cuvântului Lui cel de azi în mijlocul neamului român. Am stat cu ocrotire peste corăbioara cu care ați plutit până la izvor. O, am în cetatea Clujului pe unsul Fiului meu, pe cel întemnițat acum între cei ce se simt stăpâni peste noroadele care rătăcesc fără păstor, căci așa arată turma cea de azi. O, îl țin în lanțurile necredinței lor, a nepăsării lor de Dumnezeu și de oameni, așa îl țin pe cel plăcut Fiului meu, și pe care El l-a ales martor al înnoirii bisericii Lui, căci biserica lor nu calcă pe urmele Fiului meu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 19 august 2009) Ca de obicei, “Cuvântul” se caracterizează și acum prin inconsecvențe, erori gramaticale și mai ales prin stilul încâlcit, prolix, repetitiv până la refuz, amestecat cu lingușiri la adresa liderilor pucioși dar și cu amenințări voalate la adresa celor care recent le-au dat liderilor cu flit, dezertând din “raiul” pucios. Chiar prima frază dezvăluie o inconsecvență majoră între vorbe și fapte la pucioși: “ Acest cuvânt este Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, și în acest nume se botează și sunt apoi cei ce li se binevestește venirea împărăției cerurilor de către cei ce o binevestesc pe ea și pe Dumnezeul ei pe pământ peste oameni, căci multora le este dat să cunoască tainele lui Dumnezeu, și apoi să le facă ei cunoscute oamenilor pe pământ. Amin.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009) O întrebare indiscretă: Unde se botează pucioșii, care fac aici atâta caz de botezul lor în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh? O să ni se răspundă că “ei nu se mai botează”, deoarece adulții trăiesc în abstinență iar tinerii nu se mai căsătoresc și deci pucioșii nu mai fac copii. Deci, botezul la NIP este desființat din considerente practice. Insistăm, totuși: unde s-au botezat pucioșii, pe vremea când erau copii? Aici n-o să mai aibă încotro, dacă vor să fie de partea adevărului: toți pucioșii s-au botezat cândva în B.O.R., pe care astăzi ei o denigrează, fie direct (prin viu grai), fie indirect (printr-un dispreț manifest și o desconsiderare totală). Dacă o denigrează, mai este valid botezul lor săvârșit în biserica pe care ei n-o mai recunosc ca “adevărată”? O greșeală gramaticală flagrantă pune sub semnul întrebării perfecțiunea absolută a “dumnezeirii pucioase”: “În toate vremile de sub cer când Eu am grăit pe pământ am avut un popor căruia să-i grăiesc, și singur n-am grăit, chiar dacă celor ce le-am grăit n-au împlinit cuvântul Meu.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009) (în ultima propoziție, subiectul nu este este declinat la nominativ, ci la dativ!!!; corect ar fi fost “cei cărora”, sau măcar “cei celor ce” în loc de “celor ce”) “Dezertorii” neascultători și nesupuși de la Pucioasa nu sunt uitați, ci sunt “atinși” în treacăt, ca să știe că acum sunt posedați de diavol și să mai știe cât rău le-au făcut ei, în urma lor, liderilor pucioși pe care i-au părăsit: “O, ce durere îmi fac cei ce cred Mie și apoi Mă părăsesc pentru ei înșiși! O, ce durere pe Mine că nu Mă pot bizui pe om! Dau să Mă sprijin cu omul, și apoi el se satură și nu mai stă cu Mine, ci Mă părăsește și se duce de la Mine și iese de sub greul Meu cel dătător de putere sfântă în om... Diavolul cel viclean este atras de om prin neascultare, prin nesupunere și prin cârtirea omului asupra celui ce-l căluzește pe el în duhul veșniciei, în duhul ascultării, ca nu cumva neascultarea lui să nască luiși pe diavolul, care se face duhul iscodirii în mintea omului, și apoi cârtire în om,...” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009) Pucioșii inventează acum un nou concept teologic, revoluționar: “viața veșnică care nu e veșnică, ci ține doar câte zile are omul pe pământ”. Ea se obține prin ascultarea necondiționată de liderii pucioși, în mâna cărora adepții pucioși trebuie să se predea necondiționat și definitiv, ca niște marionete fără urmă de personalitate, și să nu-i mai judece, căci legătura omului cu Dumnezeu se face acum numai prin liderii pucioși, și altfel nu se mai poate face: “Hai, mama Mea, hai să le dăm din duhul veșniciei învățătură de viață veșnică, ... Cel ce vrea să aibă în el viață veșnică până la sfârșitul său cel de pe pământ, acela este cel ce nu se încrede în sine și în judecata minții lui, ci stă în mâna celui de care ascultă pentru mântuirea sa, și prin care Domnul este cu el, iar altfel nu poate fi cu Dumnezeu omul... . Cel ce nu mai ascultă îl judecă pe cel de care a ascultat și îi dă în el început diavolului și apoi libertate în el, și așa atrage omul asupra sa viclenia diavolului.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009) Tautologiile nu lipsesc nici ele, amestecându-se la concurență cu inconsecvențele. Veșnicia omului trebuie înțeleasă ca fiind ”veșnic mereu” (ca și când veșnicia ar putea admite eventual și sincope), deși am văzut că ține doar “până la sfârșitul său cel de pe pământ”: “...căci fără iubirea de Dumnezeu în el omul nu este veșnic, veșnic mereu pe pământ.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009) |
141. Comentariu la „Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 28-08-2009
-- urmare --
O altă inovație a liderilor pucioși amintește de Samson al Vechiului Testament. Potrivit noilor învățături de la Pucioasa, “sfințenia preoților stă în părul și în barba lor”. Dacă preotul și le tunde sau și le rade, înseamnă că “și-a făcut chip cioplit” deci s-a dus sfințenia lui pe apa sâmbetei!: “Este o vorbă pentru cei ce fac și rele lângă cele bune făcute ale lor, și pentru care se duce vestea între mulți, și se spune în vorba aceea: „s-a dus vestea ca de popă tuns”. Vă spun această zicală din popor ca să înțelegeți că atunci când omul calcă legea sfințeniei se duce de el vestea pentru călcarea lui peste lege, așa cum se ducea vestea pe vremuri de preotul care cuteza să-și cioplească chipul și capul, chipul omului sfânt, care nu poate fi tuns, și să mai fie și sfânt apoi.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)Întrucât doar peste puțin timp ni se spune că “sfințenia este iubirea de Dumnezeu în om”, rezultă că iubirea de Dumnezeu se exteriorizează prin părul lung (dacă e posibil, împletit într-o coadă pe spate, așa cum le place pucioșilor să poarte) și prin barba cu colțurile nerotunjite: “… M-am născut pe pământ apoi pentru ca să fiu de la Tatăl Mântuitor celor credincioși, pe care credința îi aduce la sfințenie, iar sfințenia este iubirea de Dumnezeu în om.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)O altă inovație a teologiei pucioșești este că tatăl Fiului a fost Duhul Sfânt. Rezultă că Fiul a avut doi tați: pe Tatăl și pe Duhul (trimis acum de Tatăl, dar Care va fi trimis mai târziu apostolilor de Fiul): “La întruparea Mea Tatăl a trimis pe Duhul Sfânt la mama Mea Fecioara și a cuvântat peste ea vestind-o despre nașterea Mea, și ea Mi-a fost mamă, iar Duhul Sfânt al Tatălui Mi-a fost tată … ” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)Duhul Sfânt nu mai este pretutindeni, așa cum rostesc toți creștinii în rugăciune: “… Duhul Adevărului, Care pretutindeni ești și pe toate le împlinești…”, ci acum este numai la Pucioasa, cuibărindu-se “în mijlocul” poporului pucios, adică în ființa liderilor pucioși, cărora toate cele ascunse le descoperă lor, care pe toate le știu ca niște prooroci ce sunt: “O, poporul Meu, îți mulțumesc, tată, că ai așternut la izvor masă pentru ca să primim pe oaspeți, fiule. Te învăț, tată, să te ferești, o, să te ferești de omul necunoscut, și să ai grijă cum înveți aceasta, căci Duhul Meu Cel din mijlocul tău îți descoperă ție.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)Poporul pucios este doar “o unealtă” în mâna Dumnezeului Pucios și “o doctorie” pentru bolile și suferințele Lui: “O, pace ție, popor de la izvor, căci tu ești unealta Mea și calea Mea spre cei ce sunt și spre cei ce vin, și ești mângâierea Mea și ești doctoria Mea în dureri, căci sunt tare îndurerat, fiule!” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)Ni se spune apoi că singurul păcat al omului , de 7000 de ani încoace, este neascultarea, care însă deși era singur, se pare că n-a fost singur, căci s-a metamorfozat în trufie, și apoi s-a făcut păcat. Deci trufia încă nu era păcat, dar neascultarea era. Cum s-a făcut păcatul, apoi, păcat, nu ni se spune însă: “El însă s-a lăsat spre cădere din ascultare și apoi s-a îndulcit cu neascultarea și a căzut prin ea din rai, căci păcatul cel de șapte mii de ani al omului nu este altul decât neascultarea, care s-a făcut trufie în om și apoi păcat. “ (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)O inconsecvență gravă apare atunci când se ierarhizează în timp cele trei virtuți teologice: nădejdea, credința și dragostea. În “Cuvântul” precedent, cel din 19 august a.c., se afirmase că din credință răsare nădejdea, iar fructul lor este dragostea: “O, fiilor, credința este dragostea din om, căci ea este rădăcina din care răsare mai întâi nădejdea și apoi fructul acestora, dragostea.” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 19 august 2009)Uitând de la mână pân-la gură ce-a spus cu o săptămână în urmă, Dumnezeul Pucioasei propune acum o nouă paradigmă, diferită de cea dintâi: din nădejde se naște credința, iar amândouă zidesc dragostea: “…căci dacă nădejdea rămâne ea naște credință, și amândouă se fac și una pe alta se zidesc dragoste în om…” (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009)Cu aproape 5 luni în urmă, Dumnezeul Pucioasei propunea o cu totul altă ierarhizare temporală față de cele de mai sus: întâi se naște dragostea în om, și apoi din ea crește credința și apoi tot din dragoste se ițește și nădejdea: “Voi, cei adunați la izvorul Meu de cuvânt, veniți, tată, veniți mereu, veniți și învățați iubirea cea pentru Mine, din care crește credința în voi, și apoi nădejdea în cele făgăduite de Mine pentru cei credincioși, căci iubirea este cea care poate. “(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 3 mai 2009)Spre final, liderii pucioși își dau iar cu stângu-n dreptul, afirmând că Dumnezeul Pucioasei, cel ce a venit deja cu “lucrarea” de la Pucioasa, trebuie de fapt ca să vină în curând, și va veni cu condiția ca poporul pucios să debordeze de ascultare și slujire față de liderii lui: “…căci viața și ascultarea ta lângă Mine îmi slujesc și îmi vor sluji ca să vin, și pic cu pic Eu voi birui cu toată lucrarea Mea, cu care de la Tatăl am venit…” “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din 28 august 2009) |
142. Comentariu la „Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 19-08-2009
“Cuvântul” din 19 august a.c. este prilejuit de sărbătoarea Schimbării la Față (pe stil vechi) la care se fac îndemnuri de pregătire specială pentru următoarea sărbătoare (Adormirea Maicii Domnului), la care este obiceiul să se strângă adepți din toată țara. Liderii pucioși elogiază mai întâi locurile, oamenii și faptele legate de Noul Ierusalim de la Pucioasa. Grădina întâlnirii pucioșilor de pretutindeni este denumită “izvorul cuvântului lui Dumnezeu” care curge din “pământul binecuvântării” și care-i adapă pe oaspeții însetați de învățătură nouă:
“ O, veniți, veniți voi, cei ce doriți de pământul binecuvântării Mele de azi și de izvorul care curge din el, izvorul slavei Mele, din care se hrănesc îngerii și sfinții și toți cei care aud glasul Meu de la izvor!” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009)Dar în ce constă învățătura de la Pucioasa? Ea se dezvoltă gradual, de la – lepădarea de sine “preluată ca atare din Sfânta Scriptură” , dar înțeleasă aici ca o ruptură radicală de lume, la – cumințenia cu duhul care trebuie înțeleasă ca lipsa de reacție la orice inovație doctrinară suspectă, și care pregătește – ascultarea necondiționată de învățătura pucioșilor, așa cum vine ea “de la izvor”, adică prin liderii pucioși-proorocii mincinoși: “ Veniți să vă învăț cu lepădarea de sine, care este cărarea omului spre Dumnezeu, cărare care se înfundă înapoi și se deschide numai înainte și are de capăt veșnicia pentru fericire pentru cei ce o iubesc ca și Mine, Cel veșnic prin obârșia Mea! O, binecuvântați să fiți pentru venirea voastră la izvor și fiți cuminți cu duhul, cu sufletul și cu trupul, și învățați să fiți mereu, mereu cuminți, căci cei mai cuminți sunt cei ce Mă ascultă așa cum Eu învăț de la izvor cum să fie și cum să stea omul înaintea Mea pe calea lui pe pământ, pe calea lui spre cer!” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009)Este elogiat apoi „pământul cel nou” de la Pucioasa, care se pretinde a fi fost „dăruit” pucioșilor de către Dumnezeul lor, dar care a fost de fapt furat prin înșelăciune și presiuni de la țăranul Ilie Bunea și preluat în administrare de către liderii pucioși (ascunși în spatele unei fantomatice „Fundații” cu numele „Sfânta Virginia”) și pentru care robotește zi și noapte „poporul cel nou”, căci „poporul cel vechi, cel de demult” al Verginicăi, i-a dezavuat pe acești noi vechili și n-a voit să-i urmeze: “O, așa am dat Eu pământul acesta spre moștenire poporului Meu cel credincios și în care se vor binecuvânta toate neamurile pământului, și el va rămâne sădit aici, și acela va fi poporul Meu, și pe această piatră, pe această făgăduință zidesc Eu pe poporul Meu cel credincios, care lucrează așa cum Eu i-am făgăduit, ca să se numească pământul cel nou acest pământ de la izvor.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009)Apoi se face elogiul iubirii care nu cere răsplată. Pentru început se teoretizează o astfel de iubire ca fiind pentru Dumnezeu, dar îndată se va vedea că de fapt ea este cerută adepților pucioși ca să o dăruiască liderilor lor, fără a le cere nimic în schimb și fără a le reproșa ceva vreodată, ca și când aceștia ar fi mai presus de orice greșeală: “ O, poporul Meu, iubirea nu cere răsplată, tată. Ea este cea care se dăruiește, și alta nu este ea. Ea nu se gândește la răsplată, ci la faptele ei, care o dovedesc pe ea că este, și ea este cea care are statornicie și care nu se întoarce înapoi, și de aceea am spus Eu că după roadele lor îi veți cunoaște pe cei ce iubesc necăutând răsplată pentru iubire și nepizmuind pentru ea, nemurmurând pentru ea[...] “ O, poporul Meu, iubirea este cea care nu cere răsplată, tată. învață calea iubirii cea fără de răsplată, fiule, căci ei îi ajunge ceea ce are și ceea ce dă, iar dacă nu-i ajunge ceea ce primește, atunci ea nu este iubirea[...]”(Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009) |
142. Comentariu la „Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa din 19-08-2009
-- urmare --
Marian Zidaru și ceilalți adepți care au „dezertat” recent din „raiul de la Pucioasa” sunt numiți „cei pizmași”, care au îndrăznit să aibă pretenții și nemulțumiri față de liderii pucioși, cerându-le ca să mai și facă ceea ce spun, nu să se limiteze la vorbe frumoase, valabile doar pentru alții: “ O, poporul Meu, omul pizmaș se schimbă mereu în rău, și nu se poate schimba în bine un așa om. O, nimeni să nu aibă pretenție la voi, fiilor care-Mi stați servi pentru venirea Mea cuvânt pe pământ și pentru ca să-Mi îngrijesc Eu un popor credincios. Eu și numai Eu vă dau de lucru pentru Mine și pentru om. Să nu aibă nimeni pretenție la voi, nimeni, decât Eu. Eu am acest drept în dreptul vostru, și nimeni altul nu-l are.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009)Apoi se proclamă postulatul care spune că liderii pucioși au numai drepturi, dar nu și îndatoriri față de cei pe care îi conduc cu mână de fier, căci numai cu ei și prin ei mai lucrează astăzi Dumnezeu pe pământ cu cei care se supun fără de pretenție legii celei noi de la Noul Ierusalim și sunt în toate mulțumiți: “Voi n-aveți nici o datorie pentru nimeni, căci de bunăvoie v-ați dat Mie ca să lucrez Eu cu voi, ca să slujesc Eu cu voi și prin voi așa cum voiesc Eu pentru cei ce au ascultare de Mine și iubire de Mine fără de pretenție, ci mai degrabă cu datorie, cu credință și cu ascultare înaintea Mea, și dăruite acestea Mie pentru mântuirea lor, iar Eu Mă îndur de cine voiesc Eu, după cum găsesc Eu cu cale când îl văd pe om că poate cu supunere să facă lucru sfânt și veșnic pentru Mine, și prin aceasta și pentru el, și totul după socotința Mea măsurând, după cum găsesc Eu cu cale să lucrez, și Eu Mă sfătuiesc cu Tatăl în tot ceea ce lucrez și împlinesc, iar omul trebuie să fie cel mulțumit.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009)Poate că n-a fost suficient de clar? De aceea s-a considerat că merită a fi înserată o repetiție, ca să le intre bine în cap celor răzvrătiți că au fost păcătoși și nedrepți cu liderii lor și cât de mult au greșit ei fără sfială și fără umilință, dar cu judecată față de stăpânii pucioși, atunci când au avut nemulțumiri și pretenții la ei, cerându-le să fie ceea ce spun ei mereu că sunt: “ O, nimeni, nimeni să n-aibă pretenție la voi pentru ei, căci voi sunteți servii Mei și lucrez cum voiesc Eu cu voi pentru om, nu cum voiește omul care este deprins să voiască el prin firea lui de om nedrept cu Dumnezeu și cu omul, căci omul pretențios și nemulțumit este om nedrept cu Dumnezeu și cu omul, iar Eu am spus: «Mă îndur de cine voiesc Eu», și la acest cuvânt al Meu omul trebuie să aibă sfială și frică de Dumnezeu și lucru mult de tot pentru mântuirea lui, și nu pretenție sau nemulțumire, căci omul este păcătos și nu-și poate plăti mântuirea, dar i-o pot da Eu dacă el are umilință și nejudecată.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009)Răzvrătiții sunt cei neascultători și pretențioși și mândri pentru ei înșiși; de aceea, dacă nu le convine de liderii pucioși, să facă bine și să plece unde vor și unde văd cu ochii, căci nemulțumirea lor este nebunie și nerușinare în fața Dumnezeului pucios: “O, fiilor, cui nu-i convine de voi, să facă ce voiesc ei cu ei, dar nu cu voi, căci voi sunteți slugile Mele și Mă fac cu voi cuvânt peste pământ și peste om după voia Mea, nu după voia voastră sau a omului care așteaptă de la Dumnezeu prin voi. Spun aceasta că am dureri, și Eu și voi, de la cei neascultători și pretențioși și mândri pentru ei înșiși, căci cel ce nu are umilință acela nu știe ce face în om umilința. Ea este cea care-l face plăcut tuturor pe om pentru numele Meu. Ea este cea care se pleacă fără de rușine, iar omul nemulțumit este om nebun și împrăștie neliniște în jur și nerușinare cu nemulțumirea lui, căci rușinea lucrează altfel, și are în aluatul ei căința și umilința, care înseninează inima și fața omului și toată purtarea lui înăuntru și apoi în afara lui.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009)Liderii pucioși Mihaela și Nicușor sunt însă cei vrednici de milă, pentru “greul” pe care-l duc ei (deși, spre deosebire de adepții lor care muncesc pe rupte, ei nu fac nimic toată ziua, în afară de a bârfi pe alții, a da ordine prin interfon în dreapta și-n stânga și a de vorbi cu orele la telefoanele mobile). “Iubirea de Dumnezeu” se traduce la Pucioasa în “iubirea de liderii pucioși”, și invers. În schimb, cei care nu-i iubesc pe cei doi “prooroci pucioși” ci sunt nemulțumiți de ei, nu-L iubesc nici pe Dumnezeu, căci înseamnă că se iubesc pe ei înșiși: “ O, Mi-e milă de voi, fiilor ascultători după cum voiesc Eu să lucrați ceea ce vă dau Eu! Mi-e milă, tată, căci voi stați lângă Mine, și Eu lângă voi și văd iubirea voastră pentru Mine și văd credința voastră și credincioșia voastră și greul vostru lângă Mine, căci lângă Mine e mult greu de dus pentru cel ce stă lângă Mine, și e greul Meu, tată, și nu vă văd cârtind sau murmurând sau obosind în răbdare sau răcindu-vă sub greul Meu cel greu de dus, și Mi-e milă de voi. O, numai cei ce iubesc pe Dumnezeu au milă, numai aceia au milă de voi, tată. Mulți cred că-L iubesc pe Dumnezeu, dar roadele lor îi dau de gol că nu-L iubesc pe Dumnezeu și că se iubesc pe ei înșiși, și aceia sunt mereu nemulțumiți, și nu iubesc cei ce sunt așa, căci dragostea este un rod, nu este orice ea.” (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa din 19 august 2009) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:55:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.