catalin2 |
23.10.2017 20:24:00 |
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
(Post 653035)
Da ai dreptate.
Este un exemplu excelent al faptului ca ceea ce au invatat sfintii are radacini in Scripturi. Insa ei, mai apoi, au avut explicatiile lor, precizarile lor, aportul lor.
Este invatatura formulata de sfantul Grigorie Palama.
Aparuta la mai mult de un mileniu dupa moartea ultimului apostol.
Sper ca nu imi ceri sa cred ca doctrina harului necreat a fost formulata de Iacov, Petru si Ioan, la coborarea de pe Muntele Schimbarii la Fata. Si transmisa oral pana la Grigorie Palama.
Tu asa ceva crezi ?
|
Toata invatatura ortodoxa este exact aceeasi cu cea revelata, nicio iota n-a fost schimbata. Nu doar are radacini in Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, este aceeasi invatatura neschimbata de atunci. Eu ti-am clarificat (explicat) cate ceva din invatatura, nu inseamna ca am adaugat ceva.
Invatatura despre harul necreat a fost explicata mai pe larg de Sfantul Grigorie Palama pentru ca atunci a aparut unul care o contesta. Toate Sinoadele Ecumenice s-au intrunit cand aparea o erezie, adica cineva spunea o invatatura diferita decat cea revelata. Doctrina harului necreat nu era nevoie sa fie transmisa oral, tocmai ti-am aratat ca este scrisa chiar in Sfanta Scriptura. Protestantii spun ca ei s-ar baza pe Biblie, dar nu e asa, au luat doar pasajele care corespund invataurii lor, iar cele ce contraziceau au fost trecute in umbra sau au primit explicatii fara logica, ca sa iasa ca in invatatura lor.
|