Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Teoria Evoluționistă se desființează (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16873)

t4ilgunn3r 22.09.2014 14:01:53

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 567325)
Uite-o pe asta cu picioarele de balena. Se pare ca Hovind avea dreptate: Fara "picioare" balenele nu s-ar putea inmulti.

http://www.sciencedaily.com/releases...0908121536.htm

"Intelegerea comuna a fost pentru mult timp ca aceste oase sunt simple vestigii care dispar incet [...].

Imi permit sa dau si eu un citat:
Citat:

This study provides evidence that sexual selection can affect internal anatomy that controls male genitalia. These important functions may explain why cetacean pelvic bones have not been lost through evolutionary time.
Spre deosebire de tine, eu am citat chiar din rezumatul studiului la care faci referire, nu din tabloidul de stiinta din care ai citit si citat tu. Studiul original a aparut in revista Evolution (ce chestie).

t4ilgunn3r 22.09.2014 14:12:13

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 567546)
Și care e cea corectă? :71:
Și cum se face că între unele metode diferențele sunt imense?
Concluzie: probabiliatea ca ele să fie aproape de adevăr este foarte mică, ca să nu spun nulă. Adepții metodelor de datare admit că peste 2000 sau 3000 de ani ele devin extrem de îndoielnice.

Priceperea ta asupta sistemelor de datare e indoielnica. O sa ai surpriza sa gasesti contraargumente la afirmatiile tale chiar pe acest topic.

iuliu46 22.09.2014 21:27:20

Citat:

În prealabil postat de t4ilgunn3r (Post 567744)
Imi permit sa dau si eu un citat:

Spre deosebire de tine, eu am citat chiar din rezumatul studiului la care faci referire, nu din tabloidul de stiinta din care ai citit si citat tu. Studiul original a aparut in revista Evolution (ce chestie).

Ce tare esti, adica aia interpreteaza lucrurile in lumina evolutiei deci cine crede altceva greseste.
E normal sa faca asta si e treaba lor.
Important este ca oasele respective au un rol nu-s ramasite inutile asa cum se credea pana acum. Ca evolutionismul poate explica orice (daca oasele sunt inutile asta e dovada pentru evolutie, daca oasele au un rol asta e dovada pentru evolutie ), e problema celor care cred in ideologia respectiva.

t4ilgunn3r 22.09.2014 21:54:04

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 567791)
Ce tare esti, adica aia interpreteaza lucrurile in lumina evolutiei deci cine crede altceva greseste.
E normal sa faca asta si e treaba lor.
Important este ca oasele respective au un rol nu-s ramasite inutile asa cum se credea pana acum. Ca evolutionismul poate explica orice (daca oasele sunt inutile asta e dovada pentru evolutie, daca oasele au un rol asta e dovada pentru evolutie ), e problema celor care cred in ideologia respectiva.

Evolutionismul nu poate explica totul, dar lucrurile esentiale le explica destul de bine. Asta inseamna o teorie: o explicatie coerenta a diverselor fapte.

Si vezi ca gresesti putin: oasele respective nu sunt necesare pentru reproducerea cetaceelor ci in selectia sexuala; ceva ce nu are sens decat in paradigma evolutionista.

iuliu46 22.09.2014 22:01:18

Citat:

În prealabil postat de t4ilgunn3r (Post 567793)
Evolutionismul nu poate explica totul, dar lucrurile esentiale le explica destul de bine. Asta inseamna o teorie: o explicatie coerenta a diverselor fapte.

Si vezi ca gresesti putin: oasele respective nu sunt necesare pentru reproducerea cetaceelor ci in selectia sexuala; ceva ce nu are sens decat in paradigma evolutionista.

Oasele au rol in selectia sexuala. Ce inseamna concret lucrul asta ? :)))))))
Poti spune ca selectia sexuala face ca oasele sa se dezvolte mai mult, da nu ca asta e rolul lor, rolul lor e sa sustina niste muschi. Da nu ma mir ca dai cu bata in balta.

catalin2 22.09.2014 23:26:55

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 567620)
Mulțumesc frumos pentru rezumatul oferit.
Cătălin, eu cred că Origen și ceilalți teologi din școlile amintite sunt așa de mari pe lângă noi încât, deși azi vedem poate mai departe decât ei în anumite privințe (cu ajutorul urmașilor lor, așadar cu proptelele altor titani ai smereniei și nepătimirii), nu ne putem simți decât niște furnici cocoțate pe umerii unor uriași... Poate că vedem mai departe în zare, câtă vreme ne-am cocoțat pe umerii ori pe creștetul lor, însă dacă ei se scutură un pic de praf, mă tem că picăm drept în jos și rămânem pe veci în bezna cine știe cărei gropițe din vreun mușuroi oarecare...

Totusi, Origen si altii au fost condamnati ca eretici, nu putem spune ca sunt asa mari sau un exemplu. In schimb sfintii trei ierarhi, da.

Ioan_Cezar 22.09.2014 23:59:47

Sfinții Trei Ierarhi au picat chiar din cer?
Să nu fi avut oare nimic folositor de luat de la cele două școli teologice? Au apărut așa, ca o generație spontanee? Ca Afrodita din spuma mării?

bin000 23.09.2014 11:45:04

Citat:

În prealabil postat de t4ilgunn3r (Post 567793)

Ba da ,evolutionismul "explica" totul.Altfel nu era posibil sa mai stea in picioare dupa atatea descoperiri care il contrazic.:24:Teoria evolutionista asimileaza orice informatie noua, considerand-o apriori dovada evolutionista,apoi o pileste,taie,slefuieste pana se potriveste.Desigur ca simultan arunca peste bord orice conceptie eronata avuta anterior.Evolutionismul e ca pasarea Piltdown,pardon ca pasarea Phoenix.:21:

t4ilgunn3r 23.09.2014 13:53:24

Citat:

În prealabil postat de bin000 (Post 567833)
Ba da ,evolutionismul "explica" totul.Altfel nu era posibil sa mai stea in picioare dupa atatea descoperiri care il contrazic.:24:Teoria evolutionista asimileaza orice informatie noua, considerand-o apriori dovada evolutionista,apoi o pileste,taie,slefuieste pana se potriveste.Desigur ca simultan arunca peste bord orice conceptie eronata avuta anterior.Evolutionismul e ca pasarea Piltdown,pardon ca pasarea Phoenix.:21:

Elucubratii; daca evolutionismul nu are (inca) modele pentru unele din mecanismele sale, asta nu inseamna ca "exista descoperiri care il contrazic", altele decat in imaginatia ta. Este adevarat ca la aparitia unor fapte care contrazic o idee, conceptie etc, acea idee este abandonata. Asa functioneaza stiinta. Nici o teorie nu este perfecta, si nici T.E. nu face exceptie, dar macar T.E. este o teorie. Creationismul nu este o teorie.

bin000 23.09.2014 17:03:51

Citat:

În prealabil postat de t4ilgunn3r (Post 567848)
Elucubratii; daca evolutionismul nu are (inca) modele pentru unele din mecanismele sale, asta nu inseamna ca "exista descoperiri care il contrazic", altele decat in imaginatia ta. Este adevarat ca la aparitia unor fapte care contrazic o idee, conceptie etc, acea idee este abandonata. Asa functioneaza stiinta. Nici o teorie nu este perfecta, si nici T.E. nu face exceptie, dar macar T.E. este o teorie. Creationismul nu este o teorie.

Tu chiar stii ca evolutionismul e adevarat.E minunat sa intalnesti astfel de oameni care stiu cu adevarat...chestii.Am inteles ca trebuie sa fii educat, sa ai un nivel de cultura superior ca sa intelegi chestii din teoria evolutiei.Tocmai de aceea tu vrei sa ne ajuti pe noi sa intelegem realitatea.Asta e o atitudine cu adevarat nobila.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:59:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.