Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4754)

dobrin7m 09.11.2010 14:03:26

Citat:

În prealabil postat de apologetdindamasc (Post 303934)
Este decizia dumneavoastra. Nu vreti sa va faceti datoria. Nu va poate nimeni obliga.
Unii crestini din pricina trandaviei refuza sa implineasca Cuvantul si isi gasesc tot felul de scuze "duhovnicesti", de felul " - eu sunt prea smerit", etc.

.

Am spus: nu am pretins niciodata ca as avea un rol in mantuirea oamenilor asta nu inseamna ca nu as avea.
Dar: nu pretind ca am, nu ma laud, stau in banca mea umila si ma rog la Dumnezeu. ce rol am eu pe pamantul asta, asta o stie doar Bunul Dumnezeu in nici un caz apologetdindamasc sau tricesimusquintus.
Nu aveti de unde sti ce vreau si ce nu vreau, daca sunt trandava sau nu sunt.
Iar pe cei smeriti, prea smeriti va rog lasati-i in pace nu ii tulburati din smerenia lor cu mandria voastra marsava.

dobrin7m 09.11.2010 14:07:06

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 303945)
Doamnă vorbiți cu pereții ca și dr. Merceologus căci pe acest topic nu este nici un sectar. Cât despre rolul mântuitor, eu neoprotestantul repet pentru a nu știu câta oară: nici îngerii, nici maica Domnului, nici sfinții, nici icoanele, nici moaștele, nici neoprotestanții nu mântuiesc; ci doar Iisus Hristos - Singurul Mântuitor. Observați că ne-am trecut pe ultimul loc ca pe niște stârpituri, după moaște.

Nu doamnă, nu demonstrez alambicat și nu interpretez nimic. Am o singură dorință: să rămână textul sacru așa cum e scris în original. Fără deformări, falsificări și adăugiri și atunci nu mai e nevoie de explicații "alambicate", devine evident pentru oricine.

Toti cei care s-au infiintat prin anul nu stiu care dupa Hristos, sunt sectari. Este parerea mea, cam dura, recunosc, dar asa cred.
In legatura cu ce mantuieste si ce nu, va invit frumos sa mai studiati.

Doriana 09.11.2010 14:26:17

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 303956)

Dupa parerea dvs ce este mantuirea si cum se realizeaza?

tricesimusquintus 09.11.2010 15:00:03

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 303956)
Toti cei care s-au infiintat prin anul nu stiu care dupa Hristos, sunt sectari. Este parerea mea, cam dura, recunosc, dar asa cred.

Aveți dreptate, sunteți cam dură. Inclusiv cu BO care s-a înființat "prin anul nu știu care".

ghemistris 09.11.2010 21:23:50

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 303973)
Aveți dreptate, sunteți cam dură. Inclusiv cu BO care s-a înființat "prin anul nu știu care".

Oare ai inceput sa citesti istoria religiilor?Ar fi un pas important pentru tine.Este mai bine,decat sa obosesti ratacind prin acel labirint,care parca nu mai da de capat la tine.O sinteza a Bisericii instituite de Hristos ti s-a prezentat foarte pe larg pe forum,urmeaza ca tu sa cauti mai departe sa vezi unde este continuitea Bisericii Lui.Nu prea ai fost dragut sa-mi relatezi înființarea "prin anul nu știu care",a AZS cum ii zici tu.

apologetdindamasc 09.11.2010 23:31:58

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 303887)
Domnilor sectari, nu aveti nici un rol in mantuirea oamenilor. Abslout niciunul. Sunteti degeaba.
Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 303908)
De parcă dvs. ați avea.

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 303928)
Nu am pretins niciodata ca as avea vreun rol in mantuirea oamenilor.
Citat:

În prealabil postat de apologetdindamasc (Post 303934)
AVEM un rol in mantuirea oamenilor

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 303954)
Am spus: nu am pretins niciodata ca as avea un rol in mantuirea oamenilor asta nu inseamna ca nu as avea.

Stiam ca alunecati elegant.
Dar, recunosc, chiar la un superb triplu tulup nu ma asteptam...:41:

dobrin7m 10.11.2010 10:29:22

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 303962)
Dupa parerea dvs ce este mantuirea si cum se realizeaza?

Parerea mea umila este atat de lipsita de importanta in fata invatatilor Sfintilor nostrii Parinti incat daca vreti un raspuns corect si adevarat despre mantuire si realizarea ei va invit sa cititi cat mai mult tocmai din acesti Sfinti Parinti care toata viata lor au invatat ce inseamna mantuirea.
Cat de mult este asta fata de cat e putin oferim noi: dvs , eu,.....

dobrin7m 10.11.2010 10:35:51

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 303973)

Aaa, da, ortodoxia, s-a infiintat cand Apostolii au plecat in lume sa raspandeasca cuvantul lui Dumnezeu.
Catolicii s-au infiintat atunci cand occidentalii nu le-au mai placut hrana stramoseasca data de apostoli si s-au gandit sa inventeze alta noua, cu alte reguli si alte percepte. Atunci crestinul adevarat si-a zis: mergeti asadar cu dorintele voastre iar noi ramanem in dreapta credinta, vechea credinta, si ca sa se stie clar asta de catre urmasii nostrii o spunem raspicat: veche credinta = orto-doxa.
Unii s-au tot infiintat, si infiintat, si se infiinteaza, si se vor infiinta, dar noi crestinii adevarati privim la ei, la dorintele lor, si ramanem asa in dreapta credinta, vechea credinta, orto - doxa.

dobrin7m 10.11.2010 10:41:54

Citat:

În prealabil postat de apologetdindamasc (Post 304136)

Stiu un maestru saritor foarte bine pregatit, am invatat de la dansul.
vedeti dvs. trebuie sa cunoastem bine pe diavol ca sa ne putem apara, nu?

Aaa, la triplu tulup au participat inca doi si cu mine a treia. parca triplu tulup se face de catre o singura persoana, sau cel mult de doi atunci cand e proba perechi.
sau citatul dvs nu e triplu tulup? (scarpinatul in ceafa vi-l las dvs.)

dobrin7m 10.11.2010 10:50:41

Citat:

În prealabil postat de apologetdindamasc (Post 304136)

Sunt oameni care au un rol in mantuirea oamenilor si sunt oameni care vor sa aiba roluri in mantuire dar nu au. Sunt oameni care pot avea vreun rol in mantuire candva, dar acum nu au.
Betivul nenorocit care sade pe sant in fiecare zi , netrezindu-se niciodata , are un rol in mantuirea oamenilor?
Drogatul care intra in sevraj cu ochii pierduti are vreun rol in mantuirea oamenilor?
Prostituata care rade isteric si merge in zig zag are vreun rol in mantuirea oamenilor?
Sectarul care bate la usa cu un zambet larg pe fata sa ne toarne gogosi, are vreun rol in mantuirea oamenilor?
e...t...c....
Toti, poate, poate, pot avea vreun rol in mantuirea oamenilor. dar numai dupa ce fac ceva pentru mantuirea lor. dupa ce reusesc sa se aseze pe calea cea dreapta de Hristos lasata.

Trebuie sa stabilim unde ne aflam fiecare din noi: nu am un rol, vreau sa am, am propriul meu rol pentru mine, voi avea un rol si pentru altul.
E complicat?

Aaa, e triplu tulup?

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:56:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.