Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Este pacat sa ramai in tara? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10441)

IonelS 27.08.2010 11:20:15

Credeti ca dintre romanii nascuti , crescuti si munciti in Romania se poate detasa vre unul care sa poata spune ca nu este vinovat ? Noi ca neam suntem vinovati si ne comportam ca atare.., dar sa nu uitam partea frumoasa: tara, istorie, cultura popüulara si laica, biserici, monastiri, credinta intreaga, duhovnici cu har, sfinte moaste, oamenii frumosi cati mai sunt, tot ceea ce Dumnezeu inca ne mai da sa ne bucuram ...Eu pentru toate acestea raman in Romania !

anita 27.08.2010 11:21:56

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 282494)
Pai tu il judeci chiar si pe Iisus ca tu nu maninci carne ca El! Ia nu mai fa pe moralista.

Nu l-am judecat pe Hristos.
Eu mananc si carne ,e adevarat ca nu fac exces ,dar maninc ,gatesc mancare cu carne.
Doamne ajuta !

anita 27.08.2010 11:25:54

Citat:

În prealabil postat de IonelS (Post 282495)
Credeti ca dintre romanii nascuti , crescuti si munciti in Romania se poate detasa vre unul care sa poata spune ca nu este vinovat ? Noi ca neam suntem vinovati si ne comportam ca atare.., dar sa nu uitam partea frumoasa: tara, istorie, cultura popüulara si laica, biserici, monastiri, credinta intreaga, duhovnici cu har, sfinte moaste, oamenii frumosi cati mai sunt, tot ceea ce Dumnezeu inca ne mai da sa ne bucuram ...Eu pentru toate acestea raman in Romania !

Nu suntem un popor nemaipomenit ,dar sa nu uitam ca omenirea a ajuns in pragul sfarsitului nu din vina noastra , a romanilor, ci pentru pacatele tuturor popoarelor.
Curatenia ,civilizatia ,educatia sunt aspecte care se vad in Occident.

mirabela 27.08.2010 11:44:00

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 282500)
Nu suntem un popor nemaipomenit ,dar sa nu uitam ca omenirea a ajuns in pragul sfarsitului nu din vina noastra , a romanilor, ci pentru pacatele tuturor popoarelor.
Curatenia ,civilizatia ,educatia sunt aspecte care se vad in Occident.

Da, curatenie, civilizatie, educatie in Occident, dar noi romanii fiind pe calea cea dreapta, si avand cunoastere, suntem mai pacatosi decat occidentali. Stim ce si care e pacatul si tot pacatuim. Avem asa multe necazuri in tara, si tot nu ne indreptam.

Am fost socata sa vad ca-n sudul tarii, oamenii lucreaza pamantul duminica, sau coc placinte sau fac curat duminica prin curte pe la pasari, ca nu au alta zi cand sa faca, pe cand in Ardeal, ziua de duminica, e zi de odihna si rugaciune.

Doamne ajuta.

anita 27.08.2010 11:57:28

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 282504)
Da, curatenie, civilizatie, educatie in Occident, dar noi romanii fiind pe calea cea dreapta, si avand cunoastere, suntem mai pacatosi decat occidentali. Stim ce si care e pacatul si tot pacatuim. Avem asa multe necazuri in tara, si tot nu ne indreptam.

Am fost socata sa vad ca-n sudul tarii, oamenii lucreaza pamantul duminica, sau coc placinte sau fac curat duminica prin curte pe la pasari, ca nu au alta zi cand sa faca, pe cand in Ardeal, ziua de duminica, e zi de odihna si rugaciune.

Doamne ajuta.

Da Mirabela ,pacatuim si Dumnezeu ne da de toate ,adica multe rele.
Si vor mai urma ,consecinte ale milioanelor de avorturi facute in ultimii 20 ani.
In timp ce Occidentalii nu au parte de aceste rele ,sa cred ca ei sunt mai putin pacatosi ?
Si adaug ,mult mai credinciosi?

mirabela 27.08.2010 12:11:48

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 282507)
Da Mirabela ,pacatuim si Dumnezeu ne da de toate ,adica multe rele.
Si vor mai urma ,consecinte ale milioanelor de avorturi facute in ultimii 20 ani.
In timp ce Occidentalii nu au parte de aceste rele ,sa cred ca ei sunt mai putin pacatosi ?
Si adaug ,mult mai credinciosi?

Nu sunt in masura sa spun, dar stiu ca noi avem cunoastere si gresim, avem necazuri multe in tara, si tot nu ne oprim. Sa-ti dau un exemplu, soacra-mea e din sudul tarii, si duminica ea coace aluaturi, si i-am spus ca nu e bine, ca e pacat, iar ea mi-a raspuns ca Dumnezeu o iarta. Ce simplu ar fi, Bunul Dumnezeu sa tot ierte si noi sa gresim.

Sau ce ne mai place sa fim mandri (desi nu recunoastem), si sa le dam altora peste nas, sau sa le vorbim de undeva de sus, etc. Uitam de efortul personal, rugaciune, post, spovedanie, uitam sa ne iubim aproapele, sau chiar ignoram porunca. Si pentru ca topicul e referitor daca e pacat sa ramai in tara:

Matei 10:37 Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.

Matei 10:38 Și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.[…]

Matei 19:29. Și oricine a lăsat case sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau țarine, pentru numele Meu, înmulțit va lua înapoi și va moșteni viața veșnică.

Doamne ajuta

IonelS 27.08.2010 12:22:53

Se va intampla ce s-a mai intamplat de cateva ori in istorie: o parte vor emigra(sa fie sanatosi), o alta parte va ramane acasa(cea mai mare parte) si va exista continuitate ! Vor duce mai departe destinul de neam romanesc: demografie, cultura, credinta, lupta,...

anita 27.08.2010 12:44:21

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 282514)
Nu sunt in masura sa spun, dar stiu ca noi avem cunoastere si gresim, avem necazuri multe in tara, si tot nu ne oprim. Sa-ti dau un exemplu, soacra-mea e din sudul tarii, si duminica ea coace aluaturi, si i-am spus ca nu e bine, ca e pacat, iar ea mi-a raspuns ca Dumnezeu o iarta. Ce simplu ar fi, Bunul Dumnezeu sa tot ierte si noi sa gresim.

Sau ce ne mai place sa fim mandri (desi nu recunoastem), si sa le dam altora peste nas, sau sa le vorbim de undeva de sus, etc. Uitam de efortul personal, rugaciune, post, spovedanie, uitam sa ne iubim aproapele, sau chiar ignoram porunca. Si pentru ca topicul e referitor daca e pacat sa ramai in tara:

Matei 10:37 Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.

Matei 10:38 Și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.[…]

Matei 19:29. Și oricine a lăsat case sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau țarine, pentru numele Meu, înmulțit va lua înapoi și va moșteni viața veșnică.

Doamne ajuta

Pai tocmai de iubirea aproapelui vorbeam cand am spus ca nu trebuie sa mai aruncam cu pietre in manelisti ,smecheri si altii.
Daca nu suntem in stare cu vorba buna sa ii indreptam sa incercam cel putin sa facem abstractie de existenta lor.
Amestecul acestor persoane in viata noastra personala reprezinta tot niste ispite in care ne este incercata credinta ,rabdarea.
Exemplul cu soacra este unul minor ,dar sunt persoane cu necazuri in viata care nu vor sa stie de Dumnezeu ,sa Ii ceara ajutorul pentru a le fi mai bine.
Pana la urma la tara tot se mai poate indrepta ceva daca preotul le predica acestor sateni despre respectarea poruncilor.
Vorbeste cu preotul cand vii in tara ca asa poate vor asculta.

coralina 27.08.2010 16:52:39

Doamne ajuta!

Eu nu cred ca tu reprezinti majoritatea atunci cand afirmi ca Romania merge mai departe (spre bine) indiferent de ce credem noi, cei "plecati", Ionele.
Spui ca oamenii continua sa mearga la serviciu, da, cei care inca il mai au! Am rude, prieteni si cunostinte care sunt in pericol de-a-si pierde joburile de luni bune si traiesc intr-un stres de neimaginat! Au copii de hranit (nu cu icre negre, cu mancarea saracului, fireste), de imbracat, de trimis la scoala, samd. Sunt credite de platit (cum s-au mai incantat romanii la creditele fara buletin, Doamne Dumnezeule!! :(), bancile ameninta sa-ti ia bruma de "avere".
In spitale trebuie sa-ti cumperi totul singur, de la vata la ser fiziologic, perfuzii si altele necesare! Ia imagineaza-ti ca nu ai bani pt. asa ceva!! Atunci esti lasat in voia sortii!

Poate ca or fi unii care vad inca viata in roz, chiar si in Romania. Poate ma informez eu din surse rau-voitoare care vor sa spoiasca in auriu cenusiul vietii romanesti de astazi.
Dar, oameni buni, in timp ce noi ne purtam aici discutiile elegante despre dreptul / posibilitatea de-a emigra, unii romani nu au ce pune pe masa. :(
ASTA e realitatea. Guvernul e in deriva, nimeni nu stie ce sa faca, Romania se scufunda repede si sigur. Daca ne amagim ca totul e bine, atunci nu va mai trece mult pana cand cei mai saraci dintre romani vor muri de foame in Europa secolului XXI. :(

Sa ne ajute Dumnezeu pe toti, si pe cei ramasi si pe cei plecati!
:63:

andreicozia 27.08.2010 17:22:57

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 282504)

Doamne ajuta.

In Ardeal nu AI VAZUT ca "se coc placinte Duminica", de zidurile inalte ale curtilor...nu ca stau la odihna si rugaciune.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:24:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.