![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu era mai simplu sa recunosti ca te-ai exprimat gresit? Cadea cerul pe tine? Nici macar nu am pomenit ceva de invatatura sau cultul meu si ai si sarit in sus.:29: Putina onestitate, te-as ruga... |
Citat:
|
Citat:
Bun, tu mi-ai oferit un sfat, eu am luat cunostinta de el, toate bune. In rest, sunt de acord cu ce ai scris. |
Citat:
Citat:
Pavel inainte de convertire era un om cu studii inalte insa nu l-au ajutat cu nimic, ca el tot in intuneric era. Intalnirea cu Hristos a fost cea care i-a schimbat viata. Citat:
Preotul ce poate face e sa te invete calea Domnului insa lucrarea de mantuire si sfintire a credinciosului este realizata de Dumnezeu. Expresia ta cum ca "doar prin aceste instrumente instituite de Dumnezeu ceilalti oameni pot dobani sfintenie" e gresita. Nu preotul ma face sfant ,ci Duhul Sfant. Preotul poate fi un exemplu de sfintenie pentru ceilalti dar nu poate el insusi sa ii faca sfinti pe ceilalti. |
Citat:
Fapte 6, 6. Pe care i-au pus înaintea apostolilor, și ei, rugându-se și-au pus mâinile peste ei. Fapte 14, 23. Și hirotonindu-le preoți în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredințat pe ei Domnului în Care crezuseră. I Timotei 4, 14. Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților. II Timotei 1, 6. Din această pricină, îți amintesc să aprinzi și mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele. Citat:
La NP, pastorii doar ii invata pe oameni, pt ca "pocainta" se da prin consemnarea numelui in conscriptia cultului respectiv....categoric, pe baza "botezului"... Citat:
Apostolii au fost trimisi in lume cf. Matei 28, 19-20 . la randu-l lor, si ei, au ales episcopi, pr. si diac. pe care i-au pus in pastorirea turmei lui Hristos. Si acestia au primit si primesc si azi, putere de la D-zeu .... Si un citat care-mi place ....Matei 10, 40 "Cine vă primește pe voi pe Mine Mă primește, și cine Mă primește pe Mine primește pe Cel ce M-a trimis pe Mine.") Fereasca D-zeu pe acel preot daca va spune ca te poate sfinti cu-de-la-sine-putere, fara interventia lui D-zeu... ala nu-i slujitorul lui D-zeu... Dumnezeu lucreaza prin preoti asa cum a lucrat prin Apostoli...preotii sunt cei care ii slujesc lui D-zeu si totodata savarsesc minuni prin puterea lui D-zeu...nu preotul tamaduieste, ci D-zeu; asa cum , nu preotul sfinteste, ci D-zeu prin preot... Dar ca sa nu ne amagim si ca sa ne intelegem mai binisor... cum sfinteste D-zeu pe om? sau cum vezi tu sfintenia ? sau cum arata o persoana sfanta?...pt tine... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:47:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.