![]() |
Citat:
|
Citat:
Draga mea, iata parerea unui om pe care multa lume il detesta. Monahii aceia s-au adunat acolo numai pentru "Milele cele bogate", deci orice le vei darui, ei vor primi ca din mana lui Dumnezeu. Iar daca simti ca ei NU pentru asfel de motiv s-au adunat acolo, adica nu pentru a li se face daruri de ordin material, atunci schimba manastirea la care mergi cel mai des! Deprinde-te sa te Lasi in voia Celui pe care IL strigi in rugaciunile tale, iar El iti va arata ce nevoie are aproapele tau!... p.s. Continua sa ceri sfaturi si de la oameni caci asa dai dovada de mai multa smerenie decat mine. In plus, nu stii prin gura cui are de gand sa iti raspunda Hristos Dumnezeu. |
Citat:
Citat:
|
Am stat si m-am gandit mai bine si voi da ceva, de exemplu unui copil sarac. Multumesc totusi pentru ideei.
|
Bunica mea, de fiecare data cand mergea la manastire, dadea o sticla de ulei (pentru candele), o punga de zahar (pentru coliva), faina si orez. Imi aduc aminte ca odata un calugar a fost asa de bucuros cand a primit punga de orez, s-a inchinat si a spus ca de mult isi dorea el sa vina cineva sa ii aduca niste orez, ca nu mai mancase de mult. Nici nu ii venea sa creada ca primise, in sfarsit! :) Asta e experienta mea cu manastirile.
Esential e sa dai cu inima buna ce te-ai hotarat sa dai si sa fie ceva de calitate. |
Citat:
Acum depinde si pentru ce scop duci: pentru ei si alimentatia lor poti sa duci multe, daca ei chiar nu au si nu se duc sa-si cumpere: zahar, faina, ulei, paste fainoase, paine, bulion, orez, dulciuri, marmelada, miere, etc., malai Pentru candele: ulei Pentru ca sa-ti faca tie pomenire pentru morti trebuie sa duci de coliva. Cu vinul nu stiu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In nordul Greciei se afla Manastirea Ormilia. Ultima data cand am fost acolo, una din maicute mi-a povestit foarte bucuroasa o minune a Maicii Domnului. Urma sa fie o duminica cu dezlegare la peste. Manastirea tine tipicul athonit, fiind metoc al Manastirii Simonos Petras din Sfantul Munte. Banii manastirii erau destui de putini si nu au ajuns pentru cumpararea pestelui pentru toate maicutele. Si s-au rugat la Maica Domnului sa le ajute. Astfel cu o zi inainte a venit un pescar la manastire spunand ca doreste sa faca milostenie. Si le-a adus 120 de pesti, exact cate suflete vietuiau in manastire. Asadar eu zic sa nu ne apucam de judecat ce au si ce nu au manastirile, ci sa dam , orice simtim sa daruim. Va fi bine primit. |
As dori sa iti mai spun, ca Manastirile la randul lor fac foarte multa milostenie.
Acum de curand am fost la Manastirea Sf. Ioan Botezatorul Essex, Anglia. Ceea ce am remarcat a fost numarul mare de pelerini. Toti au fost invitati , dupa liturghie, la masa. S-a mancat in ture, cred ca au fost peste 200 de persoane. Iar dupamasa la ora 5, dupa vecernie au servit toata lumea ceaiul. Asadar cheltuielile unei manastiri sunt destul de mari. Eu zic sa nu mai judecam noi ce au si ce nu au ca ne facem pacate in plus degeaba. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:28:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.