Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Noaptea nuntii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11634)

maria32 27.07.2011 12:48:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 382395)
Eu in momentul de fata nu ne ferim in a avea copii (chiar ne straduim), dar in paralel cautam Biserica si cele leagate de ea (la asta ma refeream la curatenie). Dar sa nu uitam cele lasate de Biserica. Eu regret enorm ca nu am facut mai devreme copii...dar acum nu mai pot da timpul inapoi. Acum ma straduiesc sa imi spal oceanul de pacate in care sunt.

sa va ajute Bunul Dumnezeu Ovidiu si sa va intareasca impotriva ispitelor. Buna hotarare ati luat.

DragosP 27.07.2011 12:55:39

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 382391)
În plus, ce mai voiam să scriu este că, tot conform statisticilor, cei mai mulți copii se nasc în primii doi ani ai căsniciei. Oare de ce? :39:

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 382394)
probabil din cauza ca oamenii se casatoresc in general tineri?

Ce legătură are ce am scris eu cu concluzia ta?
În fine, nu aștept nu răspuns.

maria32 27.07.2011 13:54:14

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 382404)
Ce legătură are ce am scris eu cu concluzia ta?
În fine, nu aștept nu răspuns.

cand sunt tinere femeile raman mai repede insarcinate. Ca tot iti plac statisticile. Pur si simplu "se prinde sarcina" mai usor, cand inainteaza in varsta nu se mai intampla la fel, chiar daca viata sexuala are acelasi ritm.

concluzia ta care era?

korinna 27.07.2011 14:24:07

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 382187)
Stai ca nu mai inteleg! De care parte esti pana la urma?

Da, regretele sunt profunde, pentru ca suferinta este mare.
Se pare ca nu vorbesc destul de clar, pentru ca incerc sa vorbesc la general.
Sunt oameni care sunt obligati de imprejurari sa renunte si in zile normale, daramite in cele interzise. Nu pot trai toti la apasarea pe buton.
Nu se potrivesc regulile la toti!

Asta asa e, nu se potrivesc la toti si mai mult ca sigur ca au derogarile lor, noi vorbim de ce ar fi bine si ideal intre doi miri sanatosi din toate puncetele de vedere.

AndruscaCIM 27.07.2011 15:51:13

Mi se par oarecum comice raspunsurile, ca si preocuparea pentru acest aspect in sine...si chiar nu am mai auzit pana acum de post dupa nunta si nu stiu cate zile de asteptare, ba chiar credeam ca e ceva intim si mai ales spontan...mirii stiind sau simtind cum e mai bine sa procedeze.

Azzuurra 27.07.2011 17:19:27

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 382391)
Așa este, dar știi tu, nici să-l ispitești pe Dumnezeu nu e bine!

În plus, ce mai voiam să scriu este că, tot conform statisticilor, cei mai mulți copii se nasc în primii doi ani ai căsniciei. Oare de ce? :39:

Pai cred ca, conform statisticilor, tinerii casatoriti fac copii in primii ani ai casniciei si dupa se protejeaza.

Copii ti-i da Dumnezeu si cand esti pregatit. Adica tu poate vrei, dar nu esti pregatit din n motive.

Sper sa nu smintesc pe nimeni si sa dau idei: Am vazut ca unii "se feresc" cu metoda calendarului. Aceeasi metoda poate fi folosita si ca sa faci copii. Si daca unii se grabesc, aplica metoda si fac copii imediat sau cand vor. Sa zicem unii la inceputul casniciei.Si dupa se vaita ca ceva nu merge si ca le e greu si nu inteleg de ce. "Pai eu v-am pus sa faceti copii atat de repede, ca nu erati pregatiti pentru asta, dar daca voi ati hotarat sa va faceti voia, eu ce sa va fac?" Sau altii, din prea multa ravna, sa aplice metoda la a doua sarcina, sa nu-i dea pace nici corpului si nici sa se refaca emotional si nervos.

Adica mai bine nu aplicam tehnici si nici "sa nu dai iama in camara". Copiii vin la momentul potrivit.

glykys 28.07.2011 00:43:26

Citat:

În prealabil postat de korinna (Post 382179)
Regretele probabil sunt profunde, vorbiti prea cu patos...

Daca va iubiti asa mult, va este usor sa va infranati trupeste in zilele de post... ce vrea unul, celalalt pentru ca il iubeste, se sileste sa faca.... asa si noi trebuei sa ne silim sa facem voia Domnului daca Il iubim.

Sa nu uitam, totusi, un lucru esential: spre deosebire de altii care isi planifica / imagineaza si de altii care citeaza din duhovnici, dupa cum mentioneaza pe alt topic, Sophia a indeplinit ceva, a reusit sa isi pastreze fecioria pana la casatorie, care a avut loc la o varsta inaintata, dupa cum a marturisit candva pe un alt topic. Mie mi se pare un lucru de lauda acesta si un model de urmat, ca in cuvinte si sfaturi cu totii suntem maestri.

Nu ma intelegeti gresit, sunt bune sfaturile duhovnicilor, sunt bune intentiile, dar mai trebuie sa ajungem sa le mai si implinim, ca, altfel, nu ne folosesc nici noua, nici altora...

glykys 28.07.2011 00:53:40

Citat:

În prealabil postat de Azzuurra (Post 382553)
Pai cred ca, conform statisticilor, tinerii casatoriti fac copii in primii ani ai casniciei si dupa se protejeaza.

Cred ca este vorba de faptul ca, dupa doi ani, scad pasiunea si libidoul...

Theodor_de_Mopsuestia 28.07.2011 02:20:45

Sinistru cata influenta are acest parinte Boca in privinta unei "evlavii" extremiste... desigur, a avut si parti bune, precum felul in care il privea pe Sfantul Francisc de Assisi, zugravindu-l in biserica, ca pe un sfant ce este. In BC canonizarea NU este o joaca de-a pietatea populara prost inteleasa si mai ales prost aplicata... Sorry de off-topic.
On-topic: suntem fiinte de carne si sange. DUMNEZEU e Cel ce a decretat Creatia ca fiind "buna foarte". Credeti ca ati gasit in Scriptura si in Parinti ceva contrar? E impresia falsa a cui "gaseste".

DragosP 28.07.2011 07:28:55

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 382768)
Cred ca este vorba de faptul ca, dupa doi ani, scad pasiunea si libidoul...

Bingo! Ăsta este răspunsul, și nu ține de vârstă, ci de "vârsta" căsătoriei!

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:01:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.