Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebare: (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11641)

camy_d 29.12.2010 20:05:46

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 317403)
De ce a murit?Apoi de ce s-a Intrupat numai ca sa ne ofere un exemplu?

Ți-am mai explicat în repetate rânduri eu și ceilați useri.

JustMe 29.12.2010 20:14:12

Ajutor

Am o intrebare urgenta! Am spus rugaciuni cu toata fiinta pt a mi se indeplini o dorinta. Intre timp am aprins si o lumanarica alba. Dupa ce am terminat de spus rugaciunea ( plangand), flacara de la lumanare a inceput sa se miste circular. Se mai oprea, apoi iar se misca. Precizez : nu era curent de nicaieri. As vrea sa stiu ce poate simboliza. Multumesc anticipat.

Mihnea Dragomir 29.12.2010 20:24:42

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 317440)
Cum? Asta de unde ti-a venit.. Apropos stii ca dintre cei mentionati Ilie si Enoh au fost stramutati de pe pamant?Unde crezi tu ca au fost stramutati?Si apoi Dumnezeu se numeste ca Dumnezeu al viilor si da ca exemplu pe Avraam , Isaac si Iacov,fiind si o sintagma folosita de Iisus.Ce crezi despre Avraam,Isaac si Iacov?

Enoh și Ilie, Avraam, Isaac și Iacov, ca și toți drepții lumii vechi, după moartea lor au coborât cu sufletul (și cu trupul, în cazurile lui Enoh, Ilie și a celor înviați în Vinerea Patimilor) în acest spațiu numit "sânul lui Avraam", "împărăția morților", "iad" (Sheol), "limbul patriarhilor" etc, unde au așteptat să fie eliberați de Isus Înviat și, împreună cu El, au urcat la Cer.
Acest lucru îl știm din Sfânta Tradiție și din câteva locuri din Biblie, spre exemplu Evrei 10:19.
O excelentă tratare a acestui subiect găsiți în Summa Theol. a Doctorului Angelic, la partea a 3-a, chestiunea 49, art 5, în engleză aici:
http://www.newadvent.org/summa/4049.htm

Doamne, îndură-Te de noi !

camy_d 29.12.2010 20:28:23

Citat:

În prealabil postat de JustMe (Post 317468)
Am o intrebare urgenta! Am spus rugaciuni cu toata fiinta pt a mi se indeplini o dorinta. Intre timp am aprins si o lumanarica alba. Dupa ce am terminat de spus rugaciunea ( plangand), flacara de la lumanare a inceput sa se miste circular. Se mai oprea, apoi iar se misca. Precizez : nu era curent de nicaieri. As vrea sa stiu ce poate simboliza. Multumesc anticipat.

Sigur nu era respirația ta?

JustMe 29.12.2010 20:34:32

Foarte sigur. A vazut si fratele meu.

camy_d 29.12.2010 20:35:16

Citat:

În prealabil postat de JustMe (Post 317478)
Foarte sigur. A vazut si fratele meu.

Nu știu atunci, Dumnezeu are pentru fiecare om propria iconomie.

Danut7 29.12.2010 21:44:28

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 317471)
Enoh și Ilie, Avraam, Isaac și Iacov, ca și toți drepții lumii vechi, după moartea lor au coborât cu sufletul (și cu trupul, în cazurile lui Enoh, Ilie și a celor înviați în Vinerea Patimilor) în acest spațiu numit "sânul lui Avraam", "împărăția morților", "iad" (Sheol), "limbul patriarhilor" etc, unde au așteptat să fie eliberați de Isus Înviat și, împreună cu El, au urcat la Cer.
Acest lucru îl știm din Sfânta Tradiție și din câteva locuri din Biblie, spre exemplu Evrei 10:19.
O excelentă tratare a acestui subiect găsiți în Summa Theol. a Doctorului Angelic, la partea a 3-a, chestiunea 49, art 5, în engleză aici:
http://www.newadvent.org/summa/4049.htm

Doamne, îndură-Te de noi !

Ilie a fost ridicat la Cer intr-un car de foc. Regi IV 2:11

In parabola zisa de Iisus in sanul lui Avraam parea destul de bine.. Saracul Lazar avea acolo acces la apa si pe deasupra era o mare propastie intre sanul lui Avraam si locul unde se afla bogatul.

Danut7 29.12.2010 21:46:48

Citat:

personal nu cred ca Dumnezeu ne trimite semne ca sa nu le intelegem..

Dumitru73 29.12.2010 22:07:29

Citat:

vad ca deschizi subiectul peste tot. repet, Dumnezeu nu face magie, nu este un scamator ce se joaca cu luminile lumanarilor. ai grija ... ca poti ajunge la psihiatru.

anna21 29.12.2010 22:18:53

Citat:

Intrebarea este: esti crestin botezat, mergi la bisrerica, te spovedesti, te impartasesti?
Ai pravila de rugaciune zilnica cu binecuvantare de la duhovnic? etc.

Nu stiu ce este practica cu lumanarica. In general crestinii au candela in fata icoanei (dar daca esti un copil, mai bine nu, ca cine stie ce accidente mai apar).

Dumnezeu nu indeplineste dorinte la comanda. Ci le da doar pe cele care ne sunt de folos mantuirii noastre.
Daca ai o problema anume, sfatul meu este sa te duci la duhovnic, sa te spovedesti, sa-i explici necazul tau si el te va invata ce rugaciuni se spun in situatia ta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:20:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.