![]() |
Lore,o sa ma interesez exact ca vaccinuri am facut in primele luni din viata. Ideea e ca in scoala generala am facut sigur,retin foarte bine asta. De alea ziceam ca ma tem oarecum.
|
Citat:
Aoleu...numai de astea trebuie sa imi mai zici....:17:, eu sper din toata inima ca Dumnezeu sa o fereasca de orice efecte!!! Noi am decis sa il facem si pentru ca bebelusa nu era(si nici acum nu e, de alzfel) tocmai dolofana, ca sa imi permit sa stau linistita in eventualitatea ca ar contacta acel virus, pentru ca am auzit ca se deshidrateaza f repede, si in cele mai multe cazuri se ajunge la spital, cu perfuzii si de astea. Acum nu stiu ce sa zic de ROR...ca despre el am auzit iarasi lucruri negative...:40: |
Citat:
Si eu am facut vaccinurile la primii copilasi(dtp,dt, antipolio) si ma rog Domnului sa anuleze acele efecte pe termen lung. Atunci nu stiam atatea. La al treilea copilas am facut doar primele doua. Apoi a intervenit ceva.De fiecare data cand trebuia facut fie se imbolnavea subit cu o zi, doua inainte(rinofaringita, varicela s.a) ca eram obligati sa il tot amanam. Cred ca vreo 6 luni l-am tot amanat. Atunci, necajita l-am rugat pe Domnul sa imi arate voia Lui: daca sa-l facem, daca nu sa intervina iarasi ceva. Aceasta rugaciune am spus-o doar in taina inimii mele. Iar am fost anuntati ca in data de ...e programat vaccinul. In sfarsit, il facem! mi-am zis. Dar cu vreo doua zile inainte, Andrei iar a inceput sa tuseasca, sa stranute, sa ii curga nasul etc. Am luat-o ca un raspuns la rugaciunile mele si am zis: Stop vaccinuri! In paralel, un prieten calugar care se intorsese de pe Athos ma suna sa imi zica sa nu fac vaccinurile la copii, asa il rugase un parinte sa transmita la cine stie. Apoi m-am apucat de citit. Un alt lucru care mi-a intarit nadejdea ca fac un lucru bun a fost atitudinea medicului. Mi-a zis foarte linistita ca e ok, ca e decizia proprie si ca trebuie sa semnez ceva. Am semnat si asta a fost tot. Ulterior, mi-a zis ca si la ea la cabinet a incetat sa faca ROR, decat la solicitarea expres a pacientului, in urma efectelor negative pe care acesta le lasa(cazuri de autism, in special). Personal, cred ca nimic din ce ne inconjoara nu e sanatos. Singura exceptie ar fi sfintele Taine,aghiazma si anafura. Dar sa le luam cu nadejde, insemnandu-le cu semnul sfintei cruci. Discutam cu sotul acum cativa ani(vreo 3) : sa vezi in zece ani cati oameni se vor imbolavi de cancer. El mi-a raspuns"N-ai de unde sa stii". "Nu stiu, presupun", i-am zis."" Deoarece hrana ne e otrava." Acum ma tot anunta: "il stii pe X? e bolnav de cancer"." Am fost azi sa impartasesc un tanar de 26 de ani bolnav de cancer." Rude, prieteni , cunoscuti... o multime, toti bolnavi de cancer. Ma intristez adanc, dar ii raspund:"Ai vazut cata dreptate aveau duhovnicii nostri?" Dar daca nu putem evita anumite lucruri(cum sunt alimentele), unele le putem evita(cum sunt vaccinurile, anumite alimente-margarina, fast-food, sucurile carbogazoase, laptele valabil 6 luni s.a). Cred ca e datoria noastra de om, si in special de parinte sa ne ingrijim de binele micutilor nostri. Dar atentie! nu de binele promovat de mass-media, la cererea vreunui concern. De aceea, datori suntem sa cercetam. Iertare, am fost prea lunga. Sunt intristata de numeroasele cazuri de cancer care ma inconjoara, precum si de starea tulburata care e acum in tara mea draga. Unde iti sunt ochii ridicati, popor crestin? |
Citat:
si eu mi-am intrebat mama, si mi-a zis"Da eu stiu? ne tot chema sa facem vaccinul, dar despre ce vaccin e vb nu ne-a zis niciodata". |
Citat:
Dar de ce i-au spus sotiei "ca-i este rau fiind nemaritata"?A mintit ca ar fi casatorita?? Pe de alta parte,povesti din astea se intampla la tara intre sateni,si nu printre doctori iar daca vreun doctor ar indrazni sa vb despre asta eu l-as trimite sa-si termine studiile!! |
Cîteva motive care să vă determine să vă gîndiți bine înainte de a merge cu bebelul la injecție:
1. Vaccinurile nu își fac efectul la copiii care sînt alăptați. 2. Nici unul nu garantează împiedicarea apariției bolii respective. 3. Există riscuri mari deoarece apar frecvent efecte negative grave, ca autismul, cancerul, astmul, paralizia sau decesul. Inevitabil există consecințe și mai puțin grave, dar de nedorit, ca erupțiile, diareea, plînsul cronic din cauza durerii șamd. 4. Unele boli nu au voie să apară la maturitate (de exemplu oreionul și varicela). Este indicat să fie făcute prima oară în copilărie. 5. Este important de reținut că nici un vaccin nu este obligatoriu la noi în țară. O parte din ele sînt recomandate, iar altele sînt așa-zis "opționale". 6. Orice copil are dreptul să fie primit la grădiniță și la școală din moment ce nu există o lege care să oblige deținerea unui carnet de vaccinuri. În primii doi ani se fac 26 de vaccinuri așa-zise "obligatorii" în România (cu tot cu repetările unora dintre ele). Se spune că în anumite state din SUA se fac 60. A se studia schema de vaccinare "obligatorie". 7. Fiecare copil ar trebui analizat și testat în amănunt înainte de vaccinare - ceea ce nu se întîmplă niciodată. 8. Presupunînd că "prinde", vaccinul nu oferă imunitate pe viață, trebuind să fie repetat periodic. 9. În cazul vaccinului antipoliomielitic, ca exemplu, boala este cauzată deseori de însăși injecția respectivă. S-a arătat statistic, în România, că au fost foarte multe cazuri de poliomielită survenită imediat în urma vaccinului, pe cînd nu s-a înregistrat nici un caz de poliomielită sălbatică, adică boala să aibă cauze naturale. 10. Există multe boli ușoare care nu necesită vaccinare, organismul putînd lupta ușor împotriva lor. 11. Orice formă de chimicale introduse în corp dăunează sănătății, nu ajută. Excepționale sînt cazurile de urgență, despre care nu vorbim aici. 12. Imunitatea copilului mic este afectată negativ de vaccinuri, în mare parte distrusă. S-a observat în cîteva țări că unele boli au devenit mai rare în perioade cînd anumite vaccinuri nu s-au mai găsit, nu s-au mai produs sau nu s-au mai făcut din varii motive. 13. Virușii sînt dezvoltați la scară industrială în animale care pot dezvolta afecțiuni ce nu pot fi separate de virușii în cauză. Deci injecția are toate șansele să conțină diverse boli, respectiv alți viruși dăunători. 14. Pe lîngă ADN animal, ciuperci, țesuturi, alți viruși conecși nedoriți și bacterii, dozele conțin mercur, aluminiu, borax, coloranți, acetonă, fenol, metanol șamd. Citiți prospectul înainte de a pleca la pediatru cu copiii voștri. 15. Vaccinurile sînt produse în cantități mari și nu sînt testate înainte de a fi date spre vînzare. Metodele producerii lor sînt cu totul dubioase și îndoielnice. Rezultatele testelor se vor vedea de fapt în timp. 16. Există și motivul conspiraționist, anume încercarea reducerii populației lumii prin diverse metode, inclusiv a vaccinării la vîrste cît mai fragede. Principalele moduri ar fi otrăvirea voită a mîncării, poluarea intenționată a apei și folosirea excesivă a chimicalelor în viața de zi cu zi. |
1. Posibil in cazul anumitor vaccinuri dar numai daca mama are anticorpi pentru antigenul respectiv.
2. Nici faptul ca te urci intr-o masina nu-ti garanteaza ca vei ajunge la destinatie si mai ales intreg. Dar folosesti masina, nu-i asa? 3. "Riscuri mari" este o afirmatie fara fundament stiintific. Pana si mancarea comporta "riscuri mari" - obezitate, boli, etc. Apa prezinta "riscul mare" de innec. Cred ca asta nu te impiedica sa maninci si sa bei, nu? Nu mai vorbesc de medicamente care fara doar si poate le folosesti. Banala aspirina comporta riscuri mari, mai ales la copiii. Si nu numai. 4. Nici in copilarie nu sunt tocmai indicate. Chiar daca unele in sine sunt cvasi-inofensive, pot aparea complicatii. Mai ales cand cazurile au proportii epidemice si spitalizarile sunt pe masura. 5. Sigur ca nu sunt obligatorii. Nici sanatatea nu este. 6. Pana la 4 ani inclusiv sunt 10 intepaturi si vizeaza 10 boli. Hai sa le adunam si sa le inmultim pana dau 26. 7. E drept sunt cazuri speciale cu probleme imunologice care au reactii negative mai deosebite la vaccinare. Insa sunt atat de putine incat nu se justifica financiar testarea celor 99.9999 % care n-au astfel de probleme. 8. Nici daca maninci azi nu inseamna ca maine nu iti mai este foame, nu? In schimb, fata de mancare, vaccinarile trebuiesc repetate la intervale destul de mari de timp (uneori 10-20 ani) si unele doar daca exista un risc deosebit. 9. Au fost cazuri de poliomielita produse de VPO (vaccin polio oral) care nu se mai foloseste. Dar cele mai multe victime ale poliomielitei raman cele ale poliomielitei "naturale". Restul afirmatiei n-are nici o legatura cu realitatea. Daca ai o sursa de informatie mai credibila si verificabila chiar sunt curios.. 10. De asta se face doar pentru 10 boli si nu 100. Criteriul insa nu este doar gravitatea ci si gradul si modul de raspandire a lor, caracterul epidemic. 11. Vorbim sa ne aflam in treaba. De clorura de sodiu ai auzit? 12. Dezinformam ca sa ne aflam in treaba. Este o chestie arhistiuta si de bun simt ca un sistem imunitar stimulat (inclusiv prin vaccinare) este mai puternic si eficient decat unul "protejat". 13. Exista un risc in acest sens, la fel cum exista si riscul ca o data cu carnea care o maninci sa iei o boala de la animalul in cauza, sau chiar r si de la legume sa te alegi cu paraziti intestinali daca nu sunt suficient de bine spalate. 14. Citesti prospectul si de pe tot ce maninci? Foarte bine daca o faci si eviti tot ce este "chimic", dar ma indoiesc ca reusesti in totalitate. Atunci? N-ar fi mai bine sa nu mai maninci deloc? 15. De unde stii? Ai lucrat intr-o fabrica de profil? 16. Argumentul suprem, ideal pentru audienta presupusa a avea trasaturi paranoice. Citat:
|
Citat:
p.s. medicul respectiv este acum sef de sectie. |
Citat:
Schema vaccinurilor: maternitate-BCG 2 LUNI- DTP,VPi, Heb si Hep B 4 LUni- DTP,VPi, Heb 6 LUni- DTP,VPi, Heb si Hep B 12 LUni- DTP,VPi, Heb si ROR 4 ani- DTP. Vorbim de 17 vaccinuri diferite ptr 9 boli. Asta e schema obligatorie in momentul de fata. Nu stiu de unde 10, nu stiu de unde 26. |
In maternitate se face si vaccinare pentru hepatita B.
Pentru DTPA+IPV+HIB se foloseste Pentaxim, deci o singura injectie. Antigenii la Pentaxim sunt pentru: difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, haemophilus influenzae tip B (5) Mai sunt vaccinari pentru: Hepatita B Tuberculoza (BCG) Pentru ROR se foloseste vaccinul combinat PRIORIX (vaccin rujeolic, urlian si rubeolic) - 3 Aduna-le.. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:11:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.