Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Vreau sa ma intorc in Romania!Ce ma sfatuiti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13128)

AlinB 20.06.2011 20:00:05

Citat:

În prealabil postat de Rodica50 (Post 370557)
Sunt multe motive pentru care trebuie sa ramana langa parinti.

Serios.
Dar ea n-ar trebui sa le stie.

anita 20.06.2011 20:05:21

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 370499)
Post usor si tie , Anita!

Cred ca ar trebui sa ma lamuresti ce inseamna pt tine "umilinta". Nu vreau sa intru in detalii, pentru ca nu despre mine este vorba in acest post. Voua poate va este simplu sa vorbiti asa usor despre toate daca ati avut parte de o familie pe umarul careia sa va sprijiniti. Eu nu am avut, nu am. De la orfelinat, direct in viata, in iuresul acesta infiorator. Singurii prieteni adevarati de pana acum sunt cativa crestini de la Biserica greceasca de aici.

Pe Laura, n-o mai imbuibati cu idei ce mai mult o deruteaza decat o ajuta. Lasati-o sa se roage si ii va arata Domnul calea. Sau crezi ca e prea tanara ca sa se roage, sau cum? Pentru ca nu am inteles ce legatura are in postarea ta tineretea cu rugaciunea.

Draga mea ,
Te rog sa ma ierti daca te-am lezat cu ceva pentru ca intentia mea nu a fost asta.
Spuneam ca in viata noastra de crestini cu cat inaintam in credinta avem de trecut tot mai multe ispite ,printre care si unele umilinte venite de la semenii nostri.
Noi acum discutam despre aceasta tanara care vrea sa isi faca studiile in tara .
E bine ca ai indemnat-o la rugaciune si cereri catre Dumnezeu prin care sa ii dea un semn ce este mai bine sa faca.
Eu mi-am exprimat o parere tinand cont ca societatea occidentala are si multe parti negative ,mai ales cele care tin de moralitate.
Daca ea se gandeste sa plece fara sa fi intervenit careva dintre noi e clar ca nu se simte bine acolo.

guardian knight 20.06.2011 20:16:48

mai bine!

mai bine ar ramane toti romanii acasa...sa faca treaba aicea, ca e nevoie...
oare cati austrieci,nemti,olandezi,britanci, finlandezi..umbla cu cortul pe la portile altora, asa cum fac 3 milioane de romani !
am ajuns o natie de corturari, rusine !

konijiro 20.06.2011 20:41:19

Citat:

oare cati austrieci,nemti,olandezi,britanci, finlandezi..umbla cu cortul pe la portile altora, asa cum fac 3 milioane de romani !
Dar oare cati din cei enumerati de tine trebuie sa dea spaga la medic, functionari si portari, pentru ca acestia sa isi faca treaba?

Sau cati dintre ei ies din facultate fara sa aiba idee despre domeniul studiat, pentru ca educatia a fost deficitara?

Cat dintre ei dau pe mancare, chirie si intretinere TOT ce incaseaza intr-o luna?

guardian knight 20.06.2011 21:05:09

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 370581)
Dar oare cati din cei enumerati de tine trebuie sa dea spaga la medic, functionari si portari, pentru ca acestia sa isi faca treaba?

Sau cati dintre ei ies din facultate fara sa aiba idee despre domeniul studiat, pentru ca educatia a fost deficitara?

Cat dintre ei dau pe mancare, chirie si intretinere TOT ce incaseaza intr-o luna?

pai atunci inseamna ca maduva natiei e bolnava,daca ne faultam reciproc unii pe altii !
toti dau vina pe politicieni, uitand ca ei nu-s decat o emanatie a marii mase a poporului !
la fel toti dau vina pe politicieni,uitand ca vizitiul are nevoie si de cai buni si dispusi sa traga la jug,ca sa urneasca caruta din loc, numita Romania !

konijiro 20.06.2011 21:08:18

Citat:

pai atunci inseamna ca maduva natiei e bolnava,daca ne faultam reciproc unii pe altii !
toti dau vina pe politicieni, uitand ca ei nu-s decat o emanatie a marii mase a poporului !
la fel toti dau vina pe politicieni,uitand ca vizitiul are nevoie si de cai buni si dispusi sa traga la jug,ca sa urneasca caruta din loc, numita Romania !
Total de acord. Dar daca te uiti inapoi in istorie, nu am prea fost o natie cu "maduva sanatoasa", nici macar una cu "maduva" tare.

Cat despre politicieni, ai dreptate, dar pe de alta parte, cu mici exceptii, nici nu prea am avut de unde alege.

o nestiutoare_ 20.06.2011 21:10:08

Citat:

În prealabil postat de LittleSparrow (Post 370550)
Eu atât mai spun: iubesc neamul asta năpăstuit ce a trecut prin vremuri zbuciumate încă de la începuturi.

Si Laura il iubeste mult:) .

guardian knight 20.06.2011 21:19:01

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 370592)
Total de acord. Dar daca te uiti inapoi in istorie, nu am prea fost o natie cu "maduva sanatoasa", nici macar una cu "maduva" tare.

Cat despre politicieni, ai dreptate, dar pe de alta parte, cu mici exceptii, nici nu prea am avut de unde alege.

am avut totusi destule momente, de care putem fi mandri,si care ne situeaza in fruntea popoarelor europene si a geniului latin a stramosilor romani !
Daca ne gandim numai la Unirea de la 1600, facuta atunci cand alte natii europene nici nu visau asa ceva !!!

Baiu nost ai ala, ca am fost batuti si oropsiti de istorie,si nu avem o rasa pura in proportie mai mare, cum au alte popoare in europa(austiecii de pilda ), ci suntem intr-o proportie mare niste corcituri de toate triburile si liftele ce ne-au trecut pe aici ,la raspantia marilor imperii !
si unde is corcituri si nu e omogenitate de rasa, rezultatu e ca unu trage cea si altu hais !
Ca acuma la noi !

AlinB 20.06.2011 21:21:15

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 370592)

Depinde la ca te uiti.
Si de obicei in chestii din astea cu multe fetze, fiecare om vede partea care ii spune caracterul lui sa vada :)

konijiro 20.06.2011 21:28:06

Citat:

am avut totusi destule momente, de care putem fi mandri,si care ne situeaza in fruntea popoarelor europene si a geniului latin a stramosilor romani !
Nu suntem pe nicaieri in frunte, imi pare rau sa iti spun. Chiar si comparandu-ne cu vecinii nostri, istoric nu stam prea bine.
Cat despre latinitate, pana la 1800 si ceva habar nu avea romanul de rand despre asta.

Citat:

Daca ne gandim numai la Unirea de la 1600, facuta atunci cand alte natii europene nici nu visau asa ceva !!!
Unirea aia nu a fost rezultatul dorintei populare, natiunea romana nu exista la acea vreme. Mai citeste si alte carti, in afara manualelor de istorie de dinainte de '89.

Citat:

Baiu nost ai ala, ca am fost batuti si oropsiti de istorie,si nu avem o rasa pura in proportie mai mare, cum au alte popoare in europa(austiecii de pilda ), ci suntem intr-o proportie mare niste corcituri de toate triburile si liftele ce ne-au trecut pe aici ,la raspantia marilor imperii !
Batuti si oropsiti de istorie au fost toti vecinii nostri. Bulgarii aveau stat fondat in secolul 6, ungurii in secolul 9. Si sarbii ne-au luat-o inainte. Abia in secolul 13 am reusit sa facem ceva formatiuni statale, si nici despre acel moment nu stim mare lucru, ne bazam pe un amestec de informatii istorice si legende.

Citat:

Si de obicei in chestii din astea cu multe fetze, fiecare om vede partea care ii spune caracterul lui sa vada :)
Ca de obicei, arunci cate o afirmatie, fara sa te obosesti sa o argumentezi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:26:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.