Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   nunta crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13428)

maria32 12.09.2011 11:27:16

nicio parere?

DragosP 12.09.2011 12:41:21

E vreo deosebire între rochie și viitorul soț?

maria32 12.09.2011 13:20:52

ti-as sugera sa nu faci comentarii rautacioase daca nu ai nimic important de spus referitor la ceea ce am intrebat eu.

DragosP 12.09.2011 13:25:49

Mi-ai sugera, da' nu o faci, pur și simplu pentru că n-ai de ce.
N-am făcut nici un comentariu răutăcios, am pus o întrebare ajutătoare (pentru tine).

Oricum, te rog să mă ierți.

maria32 12.09.2011 13:31:04

de iertat te iert, comentariul tau insa este rautacios. si cand sugerez se cheama ca o si fac.

gabriela_iagar 12.09.2011 13:46:20

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 399171)
am si eu nevoie de un sfat, o parere.
v-am povestit ca mi-am cumparat rochita de mireasa la "mana a doua", adica a mai fost purtata inaintea mea de cineva (nu stiu cine).
recent m-a sfatuit o prietena ca ar fi bine s-o duc la parintele s-o sfintesc inainte s-o port.

voi ce ziceti? este necesar sa fac acest lucru? sau este doar o superstitie careia nu ar trebui sa-i dau importanta?

multumesc

poate ca ar trebui sa o duci mai degraba la curatatorie daca ti-e frica de boli de piele. in rest nu consider ca ai de ce sa o duci sa o sfintesti.inteleg ca este o rochie speciala, dar cu restul hainelor ce faci? le duci si pe ele?

Azzuurra 12.09.2011 13:49:00

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 399171)
am si eu nevoie de un sfat, o parere.
v-am povestit ca mi-am cumparat rochita de mireasa la "mana a doua", adica a mai fost purtata inaintea mea de cineva (nu stiu cine).
recent m-a sfatuit o prietena ca ar fi bine s-o duc la parintele s-o sfintesc inainte s-o port.

voi ce ziceti? este necesar sa fac acest lucru? sau este doar o superstitie careia nu ar trebui sa-i dau importanta?

multumesc

Buna.

Probabil prietena ta stia ceva de te-a sfatuit s-o sfintesti. Poate ca a vazut in alta parte sau asa a primit sfat la nunta ei. Si cum trebuie sa purtam cruciulita la gat in ziua nuntii si suntem "obligate" s-o sfintim, de ce nu s-ar aplica aceeasi regula si pentru rochie. Personal nu m-as fi gandit sa sfintesc rochia, crezand ca totul se sfinteste la ceremonie, dar atunci de ce mai sfintim cruciulita inainte? Deci, ai putea primi si raspunsuri si ca s-o sfintesti si ca sa nu.

In concluzie, cel mai bine il intrebi pe preot si faci ce-ti spune el.

maria32 12.09.2011 13:49:01

Citat:

În prealabil postat de gabriela_iagar (Post 399298)
poate ca ar trebui sa o duci mai degraba la curatatorie daca ti-e frica de boli de piele. in rest nu consider ca ai de ce sa o duci sa o sfintesti.inteleg ca este o rochie speciala, dar cu restul hainelor ce faci? le duci si pe ele?

la curatatorie o duc bineinteles. nu era vorba de boli de piele ci de faptul ca a mai fost purtata de altcineva inaintea mea. Celelalte haine sunt noi nepurtate de nimeni niciodata.

maria32 12.09.2011 13:50:02

Citat:

În prealabil postat de Azzuurra (Post 399299)
Buna.

Probabil prietena ta stia ceva de te-a sfatuit s-o sfintesti. Poate ca a vazut in alta parte sau asa a primit sfat la nunta ei. Si cum trebuie sa purtam cruciulita la gat in ziua nuntii si suntem "obligate" s-o sfintim, de ce nu s-ar aplica aceeasi regula si pentru rochie. Personal nu m-as fi gandit sa sfintesc rochia, crezand ca totul se sfinteste la ceremonie, dar atunci de ce mai sfintim cruciulita inainte? Deci, ai putea primi si raspunsuri si ca s-o sfintesti si ca sa nu.

In concluzie, cel mai bine il intrebi pe preot si faci ce-ti spune el.

de ce trebuie sa sfintim cruciulita pe care o vom purta la gat in ziua nuntii?

gabriela_iagar 12.09.2011 13:53:19

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 399300)
la curatatorie o duc bineinteles. nu era vorba de boli de piele ci de faptul ca a mai fost purtata de altcineva inaintea mea. Celelalte haine sunt noi nepurtate de nimeni niciodata.

pai gandeste-te numai cate persoane au probat hainele inaite sa le fi cumparat tu...eu personal nu am auzit de aceasta practica.si daca a purtat-o ce?

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:20:15.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.