![]() |
Citat:
|
Complet deacord cu tine frate Lucian. Putini sunt insa care inteleg...
|
Citat:
|
Marturia mea de credinta
Cred Într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoțiitorul,
Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor. Și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tătal S-a născut, mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Născut, nu făcut, Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut. Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri Și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Maria Fecioara Și S-a făcut om. Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Pilat din Pont, Și a pătimit și S-a îngropat. Și a înviat a treia zi după Scripturi . Și S-a suit la ceruri și Șade de-a dreapta Tatălui. Și iarași va să vină cu slavă, să judece viii și morții, A cărui Împărăție nu va avea sfârșit. Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cela ce împreună cu Tatăl și cu Fiul Este închinat și slăvit, Care a grăit prin prooroci. Întru-una Sfântă Sobornicească și apostolească Biserică, Mărturisesc un botez întru iertarea păcatelor, Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie. Amin ! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu cred ca este destul de clar mesajul biblic din Sfânta Evanghelie după Matei cap. 10:
11. În orice cetate sau sat veți intra, cercetați cine este în el vrednic și acolo rămâneți până ce veți ieși. 12. Și intrând în casă, urați-i, zicând: "Pace casei acesteia". 13. Și dacă este casa aceea vrednică, vină pacea voastră peste ea. Iar de nu este vrednică, pacea voastră întoarcă-se la voi. 14. Cine nu vă va primi pe voi, nici nu va asculta cuvintele voastre, ieșind din casa sau din cetatea aceea, scuturați praful de pe picioarele voastre. Un lucru este foarte clar. Nu se precizeaza nicaieri de ura sau judecata. Noi nu avem nici un motiv sa uram sau sa judecam pe ceilalti de alte confesiuni. Ba ma multi suntem datori sa le oferim dragoste si pace. Prin faptele si vorbele noastre, prin atitudinea noastra noi ne putem provovadui credinta. Un parinte drag mie spunea ca e suficient sa-i spui unuia de doua sau trei ori despre credinta ta, mai mult nu. Daca acesta nu primeste atunci roaga-te pentru el, mai mult nu poti face. Ceea ce nu este cu putinta la om, este cu putinta la Dumnezeu. Cand nu poti vorbi cu omul despre Dumnezeu, vorbeste cu Dumnezeu dspre om. Insa mai intai trebuie sa ne aducem noi la Dumnezeu, caci pana nu te aduci pe tine la Dumnezeu nu poti aduce pe nimeni sau "cine ascultă de Dumnezeu si Dumnezeu ascultă de acela". Ascultarea aceasta restabileste omul si natura in starea straveche, de Rai: „Fiule (zice Sfantul Serafim de Sarov), aduna Duh de pace in sufletul tau si mii de insi se vor mantui in jurul tau”. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:50:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.