Lucian008 |
11.05.2014 15:05:14 |
Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore
(Post 558723)
008 daca spui o fiinta si doua firi inseamna hibrid, bisericosule.
|
Nu inteleg nici eu de ce imi pierd vremea raspunzandu-ti cand este clar ca nu ai nici macar capacitatea intelectuala, nu mai vorbim de aia duhovniceasca, sa intelegi, dar totusi o fac.
La capacitatea ta extrem de redusa de a intelege asta inseamna ca Hristos era hibrid.
Hai sa iti explic si cu sagetele, ca la gradinita. Daca votbim de existenta lui Hristos ca entitate inseamna ca era o singura fiinta. Doar ca Aceasta fiinta, mai preusus de intelegerea umana, are doua firi: divina si umana. Ai inteles? Nu.
Citat:
(Post 558723)
Nu am spus este , ci are, caci persoana sfintei treimi, FIUL s-a facut OM, adica o forma de existenta (fiinta).
|
Esti foarte inteligent. Asta este incontestabil. "O fiinta are doua fiinte". Asta spui tu. Deci o fiinta nu este doua fiinte, are doua fiinte. Genial. Mai ai ceva de adaugat? Devine din ce in ce mai interesant.
Citat:
(Post 558723)
Si biserica nu gandeste , ci e indoctrinata ca tine
|
Bine ca s-a gasit ganditorul sa vorbeasca. "Biserica nu gandeste". Dar tu, mai desteptule, in baza caror informatii ai ajuns la genialele concluzii. Ca daca vorbim de Sf Sciptura (unde nu se gasesc prostiile debitate de tine) canonul ei este stabilit de Biserica. Daca vorbim de Sf Traditie ea cuprinde invataturile alea pe care tu le respingi. Sau ai avut tu vreo revelatie?
Poate ne explici si noua, astora indoctrinati, cum se sta cu fundul pe scaun in fata calculatorului duminca (ca doar nu avem nevoie de Sf Liturghie) si se ajunge la mantuire.
|