catalin2 |
31.10.2014 14:13:44 |
Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
(Post 570851)
Despre teza pr. Serafim: exista metode care detecteaza plumbul ne-radiogenic dintr-o proba - prin analiza spectrometrica. Daca exista Pb ne-radiogenic, esantionul nu se mai foloseste. Probabil pe vremea pr Serafim nu se stia asta.
|
Tocmai, e vorba de Pb radioactiv, 206. Ca plumbul normal nu are vreo relevanta in acest caz. Deci ori a fost captat la formare ori s-a infiltrat pe parcurs. Nici nu e nevoie sa ne gandim ipotetic, masuratorile asupra rocilor cunoscute arata ca exista material radioactiv in roci care nu provine de la dezintegrare, ci era acolo sau s-a infiltrat pe parcurs.
Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
(Post 570851)
Daca cristalul e intact, mai greu sa iasa si sa intre atomii asa usor. La uraniu nu vad cum, este legat. Plumbul ar putea sa iasa prin difuzie sau prin microfisuri in cristal. Bineinteles ca tot asa de bine plumbul poate sa si intre in cristal; prin difuzie mai greu dar prin microfisuri este posibil.
|
Deci nu e imposibil ca plumbul sa fi fost acolo. Iar masuratorile pe roci cu varsta cunoscuta arata ca exact asta s-a intamplat. Masuratorile pot fi exacte doar in conditiile ideale, adica sa nu fi existat materialul de la inceput (captat la formare sau format la creatie) si sa nu fi existat schimb cu mediul. Ceea ce e imposibil.
Citat:
Evident, un Creator omnipotent ar fi putut pune acolo orice, si plumb, radiogenic sau nu. Nu am cum sa contest asta, intrebarea mea ramane: de ce ar face-o?
|
Asta e ca intrebarea cu de ce unele animale au pene altele blana, pasarile au doua picioare, animalele patru, etc. sau de ce sunt 8 planete si nu mai multe sau mai putine, etc. Sau de ce nu sunt doar zece animale, a fost nevoie de atatea, inclusiv tantari.
Poate asa au fost facute rocile, cu un material radioactiv in ele. Asa cum vietuitoarele au ADN. Pana la urma nici oamenii de stiinta nu stiu din ce e formata materia, au elaborat la un moment dat teoria corzilor, ramasa la faza de ipoteza
|