Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Biserica nu este de acord cu homeopatia? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3623)

Fani71 22.02.2011 16:16:04

Citat:

În prealabil postat de KANDIA (Post 340744)
Cred ca homeopatia ar putea fi indicata in maladii curabile si mai usoare desi e posibil sa fie un alt fel de efect Placebo.Adica sa ajute atat cat s-ar fi ajutat si organismul singur.Avantajul e ca nu bagi chimicale in organism iar dezavantajul-la maladiile mai severe-e ca nu vindeca...deci e riscant sa renunti la medicina alopata.

Sigur, daca medicina alopata iti ofera vreo sansa. Daca medicina alopata demisioneaza si ioti spune ca mori in cateva luni, dar ei iti ofera o chemioteraîe totusi, asa, ca sa isi faca datoria.. Atunci sigur ca preferi sa renunti si sa folosesti exclusiv o forma de medicina alternativa (e doar un exemplu si sigur nu se refera la homeopatie, pt ca homeopatia nu am auzit sa dea rezultate la cancer, poate doar la unele efecte secundare).

Chiar de ar fi si numai placebo tot ar ajuta. Dar nu cred ca este.

Cunosc pe cineva care s-a vindecat de astm, de ex., cu ajutorul homeopatiei.

calator prin ploaie 22.02.2011 18:02:19

Fani71
"Cunosc pe cineva care s-a vindecat de astm, de ex., cu ajutorul homeopatiei."

Este exact si cazul meu....Il amintisem pe undeva....

FiulRisipitor 22.02.2011 18:07:46

Nu mai stiu unde am citit asta: "Doctorul trateaza dar de vindecat vindeca Dumnezeu". Eu cam asa cred...
Cine poate sa vindece daca nu cel ce a creat?

Karine 22.02.2011 18:26:24

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 340748)
Mihnea Dragomir
"Ce rost are să explici cuiva, ceea ce acela nu vrea, în mod obstinat, să știe ? Și ce rost are să explici ceva ce acela contestă că există ? Și, în sfârșit, ce rost are să explici cuiva care este convins că știe mai bine decât tine, decât alții ca tine, decât toată breasla ta,...."

Dragul meu prieten, tu stii bine ca precum exista o varietate de caractere, tot asa si sumedenie de pareri pro si contra....Deci da, ce rost are sa incerci sa mai explici? Cine e open mind si vrea sa auda, va auzi oricum....Doar stii ca oricat ai incerca sa explici unora lupus pilum non ingenium mutat....Doamne ajuta!:25:

subscriu parerilor voastre.

AlinB 22.02.2011 18:28:36

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 340812)
Sigur, daca medicina alopata iti ofera vreo sansa. Daca medicina alopata demisioneaza si ioti spune ca mori in cateva luni, dar ei iti ofera o chemioteraîe totusi, asa, ca sa isi faca datoria.. Atunci sigur ca preferi sa renunti si sa folosesti exclusiv o forma de medicina alternativa (e doar un exemplu si sigur nu se refera la homeopatie, pt ca homeopatia nu am auzit sa dea rezultate la cancer, poate doar la unele efecte secundare).

Chiar de ar fi si numai placebo tot ar ajuta. Dar nu cred ca este.

Cunosc pe cineva care s-a vindecat de astm, de ex., cu ajutorul homeopatiei.

Esti sigura ca nu lua si alt tratament in paralel si acesta a dat rezultate pana la urma?
Esti sigura ca nu era doar o forma relativ usoara de astm si tot ce a fost nevoie era o doza de ..credinta?

Testele facute pe scara larga in ceea ce priveste homeopatia au demonstrat ca nu depaseste placebo -ul.

Cred ca la fel de bine putem sustine vindecarea prin ..FengShui.

calator prin ploaie 22.02.2011 19:32:38

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 340881)
Nu mai stiu unde am citit asta: "Doctorul trateaza dar de vindecat vindeca Dumnezeu". Eu cam asa cred...
Cine poate sa vindece daca nu cel ce a creat?

Normal....Dumnezeu "lucreaza" prin oameni....si prin credinta lor ("credinta ta te-a ...)

Fani71 22.02.2011 19:44:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 340888)
Esti sigura ca nu lua si alt tratament in paralel si acesta a dat rezultate pana la urma?
Esti sigura ca nu era doar o forma relativ usoara de astm si tot ce a fost nevoie era o doza de ..credinta?

Testele facute pe scara larga in ceea ce priveste homeopatia au demonstrat ca nu depaseste placebo -ul.

Cred ca la fel de bine putem sustine vindecarea prin ..FengShui.

Dar tu de unde stii ca cineva care se trateaza de inima cu nitroglicerina s-a vindecat datorita acesteia si nu datorita credintei?

Atata vreme cat doctori seriosi, in care am incredere, folosesc homeopatia si cred in ea,
atata vreme cat ooccidentuul bazat pe ratiune a recunoscut homeopatia ca stiinta

voi crede ca homeopatia este o ramura serioasa a medicinii.

Esista studii ca sa demonstreze orice si fix contrariul...

Mihnea Dragomir 22.02.2011 19:45:04

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 340881)

Poate că ați citit asta pe ușa unui cunoscut medic homeopat și naturist, practicant ortodox și fondator al singurului spital creștin postcomunist din București, care s-a numit "Christiana". Doctorul se numește Pavel Chirilă și are această inscripție (mai exact: "Doctorul tratează. Dumnezeu este Cel care vindecă")

daniil96 22.02.2011 20:02:30

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 340930)
Dar tu de unde stii ca cineva care se trateaza de inima cu nitroglicerina s-a vindecat datorita acesteia si nu datorita credintei?
...

Esista studii ca sa demonstreze orice si fix contrariul...

nitroglicerina nu vindeca ... nimeni nu sustine asta ... mai cititi

unde sunt acele studii care demonstreaza eficienta homeopatiei ... le tot cer si nimeni din cei pe care i-am intrebat direct nu raspunde

Mihnea Dragomir 22.02.2011 20:21:41

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 340943)
nitroglicerina nu vindeca ... nimeni nu sustine asta ... mai cititi

Înseamnă că toți ăia în halate albe de pe la toate camerele de urgență din lume sunt escroci. Sau sunt nimeni. Sau nu au citit și trebuie să mai citească din cărțile de medicină ale lui nenea daniil cum e treaba cu nitroglicerina în bolile cardiace.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:46:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.