![]() |
"Ereticule", de ce-i contrazici pe pucioși?
[COLOR=#ff6600][COLOR=Black]Vsovi, mă întrebi așa:[/COLOR]
deci ce nu-tzi convine? ca vezi la ei anumite randuieli? mie imi par foarte duhovniceshti shi intzelepte... voi le scoatetzi ca ar fi de la cel rau...[/COLOR] VSOVI,scumpule, mie să știi că-mi convine, că eu mănânc și pește, și măsline, și sare, dar fără să fac abuz, ci doar ca o expresie a libertății mele de a face așa. Mai degrabă te previn că poate ție n-o să-ți convină, când o să-i cunoști pe pucioși (că zici că încă nu i-ai cunoscut – norocul tău!) și o să te dai după ei, că… gata cu măslinele!... te-ai lins pe bot! Gata și cu carasul și cu caracuda! Gata și cu tzuiculitza! Și pe cap o să stai cu căciula și ziua, și noaptea când dormi. O să-ți lași și barbă până la brâu, și plete până la fund (asta, dacă nu cumva ești chel de tot). Acum nu crezi tu ce-ți spun, zici că râd de tine, da o să vezi și o să crezi. Eu nu zic că sunt rânduieli de la cel rău, ci de la om. Dar duhovnicești nu le văd, și pace! Și nici “înțelepte”. Am eu orbul găinilor? O fi, că prea zici cu foc! Zici că nu-mi convine… [COLOR=green]Fii atent că deja ai început să-i contrazici pe pucioși.[/COLOR] Ce faci, te dai după mine? Îi trădezi cu o femeie ușuratică? Cazi în erezie? Că uite ce zici tu, ce “erezie” cumplită: [COLOR=#ff6600]1.[/COLOR] [COLOR=#ff6600]trambitza a 6-a adica ultima este nu doar Verginica ci totzi care sunt intru proorocia de la Domnul, sora sa, sau Mihaela, cine este Mihaele? sau altzii...[/COLOR] Greșit, insuportabil de greșit. De ce n-ai fost atent, că doar am spus mai înainte: Trâmbița a șasea este NUMAI Verginica, și e o Șfântă. Maria și Mihaela nu sunt sfinte, și nu sunt Trâmbițe… deși au adus și ele “Cuvântul Domnului” din cer pe pământ, ăla pe care-l citești frăția ta din cartea CLD. Iar a 7-a Trâmbiță e Însuși Domnul nostru (al lor, adică) Iisus Hristos, coborât în Cuvânt la Pucioasa. Această coborâre este A Doua Sa Venire pe pământ, proorocită în Apocalipsă. Așa zic pucioșii. Iar tu zici altfel. Dacă nu ești de acord cu ei, ai încurcat-o. N-ai șanse să te facă prietenul lor. Cine e Mihaela? Ea este liderul actual de la Pucioasa. Ea face acum ce făcea Verginica pe vremuri: ne aduce nouă, muritorilor de rând, “Cuvântul lui Dumnezeu” din cer. Îl aude în cap, îl scrie pe hârtie, iar Nicușor îl citește. Numai Nicușor îl citește cu voce tare, deoarece numai el are glasul identic cu al Domnului nostru ( adică, al lor… iar am greșit!) Iisus Hristos. Mihaela și Nicușor sunt prooroci. Nicușor este și preot pe deasupra, deși nu l-a hirotonit nimeni. Este și arhiereu pe deasupra deasuprăi ( unii îl numesc înfiorați “Arhiereul cel Mare”, dar nu știu de ce, poate doar pentru că e cel mai înalt dintre ei), deși nu l-a hirotonit nimeni întru arhiereu. Pucioșii strâng “Cuvântul” cu evlavie, iar când se adună mai mult, mai scot o carte. Au scos până acum două cărți intitulate la fel (“Cuvântul lui Dumnezeu”): una de vreo 666 de pagini, iar alta de vreo 2000. Iar VSOVI le citește și se miră și se bucură ca un copil. Și aici ajungem la a doua ta “erezie” copilărească. Te citez: [COLOR=#ff6600]2.[/COLOR] [COLOR=#ff6600]dar Domnul este Proorocul... un singur prooroc Hristos-Dumnezeu.[/COLOR] Greșit, insuportabil de greșit. Domnul are doi prooroci: pe Mihaela și pe Nicușor. Pe vremuri, o avea pe Verginica, și era Verginica numită de creștini cu multă evlavie: “Șfânta și marea proorociță Virginia”. Dar a murit, sărăcuța, în 1980. A urmat Maria, care și ea proorocea, dar nici un pucios n-a numit-o proorociță, și nici acatist nu i-au făcut (cum i-au făcut Șfintei Verginica). Au urmat la proorocie Mihaela și Nicușor, cei doi fii unși… Așa zic pucioșii. Iar tu îi contrazici. Dar dacă nu ești de acord cu ei, ai încurcat-o. N-ai șanse să te facă prietenul lor. N-ai nici o șansă să devii un pucios autentic. Păcat de tine, cică numai ei se vor mântui. Ia întrebă-i, să vezi că așa e. |
Și mai era o greșeală pe care trebuia să ți-o semnalez:"[COLOR=#ff6600]trambitza a 6-a adica ultima[COLOR=Black]"[/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff6600][COLOR=Black][SIZE=1]. [SIZE=2]Nu e ultima, ci penultima.[/SIZE]
[/SIZE][/COLOR][/COLOR] |
pentru mihailt
Citat:
1. Teocrație înseamnă altceva decât gândești frăția ta. În teocrație n-ar mai conduce regele, ci arhiereii. 2. Arhiereii, dacă-l prețuiesc sincer pe rege, ar lua notă că ungerea sa ca monarh este indelebilă. Ca atare, ar introduce în slujbe (în ectenii) înainte sau după formula de binecuvântare pentru "conducătorii țării noastre, mai marii orașelor și ai satelor și iubitoarea de Hristos oaste" ( formulare care oricum este stupidă și incorectă din toate punctele de vedere), o binecuvântare pentru "majestatea sa Mihai I, regele tuturor românilor", așa cum ar fi normal și corect și frumos. Dar ei n-o fac. Se tem? de cine se tem? Sunt neatenți ? Atunci, nu e mai puțin grav, în acest caz special. 3. Fenomenul Noul Ierusalim este unul sectar, nu ortodox; dar are și legătură cu statul teocratic, deoarece ei doresc un stat teocratic, în care ei să conducă din spatele regelui, care ar fi doar o marionetă folosită doar ca să dea aparența de monarhie. 4. Nu respecta ortodoxia, dar din multe alte motive decât faptul că pretind că proorocia este la o femeie (de fapt, la mai multe, care se succed), sau că n-ar mai fi fost prooroci după Hristos. În Faptele Apostolilor , cap 21, citim: [COLOR=Sienna]8 Iar a doua zi, ieșind, am venit la Cezareea. Și intrând în casa lui Filip binevestitorul, care era dintre cei șapte (diaconi), am rămas la el. 9 Și acesta avea patru fiice, fecioare, care prooroceau [COLOR=Black]Grav este altceva: că proorociile pucioșilor sunt inconsecvente sau uneori chiar mincinoase. Asta le dovedește că nu sunt de la Dumnezeu.[/COLOR] [/COLOR] |
Concediu placut lui vsovi. Sa speram ca nu s-a dus la Pucioasa , iar daca s-a dus acolo sa faca Sfantul Lavrentie de Cernigov in asa fel sa-si dea seama ce au rau acolo.
|
Multumesc tuturor celor care au facut publica "credinta" aceasta.
Mai ales doamnei Maria Margareta care a adus fragmente si proorociri din credinta lor . Daca mie nu imi convine de patriarh (chiar si eretic fiind) nu imi fac biserica si imi mut jucariile in alta parte. Daca vreau sa schimb raul mai marilor Bisericii cazuti in erezie sau anateme incetez sa o mai frecventezca sa nu ma fac partas lor, pana cand Dumnezeu se va milostivi sa o curete sau sa o judece. Cat despre conceptia la moda ca Romania este Gradina Maicii Domnului, este pamantul fagaduintei, este cine stie ce mare Tara Sfanta. Da are dreapta credinta (cine stie pana cand) dar sa fim seriosi, cum zicea si Petre Tutea : Hristos nu s-a nascut in Falticeni. Adica daca se poate numi un popor mai mare peste celalalte prin darurile primite de la Dumnezeu acela este poporul evreu.Ca ei au luat-o pe alta cale asta e altceva. Dar da, se pot lauda ca din neamul lor s-a nascut Hristos, de aceia isi si bate joc diavolul atat de ei, pt ca vrea sa se razbune exact pe poporul caruia Dumnezeu i-a oferit mai mult decat celorlalte neamuri. Asta se aseamana ca o cearta intre copiii.Unul striga la altul, jucaria mea e mai frumoasa. SUA e taramul fagaduintei, o fabulatoare cu extraterestri zicea ca Romania este Tara Sfanta , si toate popoarele au tendinta de a crede ca ei sunt fffff importanti in lume si ca sunt foarte sfinti, si ca neamul lor e cel mai sfant. Sa fim seriosi, Hristos nu s-a nascut in Falticeni, nici in Moscova, nici in New York . Daca un poporur vrea sa se mandreasca doar poporul evreu se poate lauda ca s-a nascut Dumnezeu in poporul lor. Ei nu prea se pot lauda pt ca l-au si rastignit. Dar de fapt, in orice alt popor s-ar fi nascut oriunde pe pamant ar fi fost rastignit. Asa ca si vina si fala e in zadar. Vina este a tuturor , iar fala nu sta in neamul rusesc, american sau evreu ci sta in neamul lui Dumnezeu din care pot face parte toti, si saraci si bogati, si negri si albi, si barbati si femei s.a.m.d. . |
Nationalismul are rolul sau de ati apara granitele, credintele, valorile, obiceiurile, nu de al pune mai presus de Dumnezeu si sa se numeasca Sfant.
Nationalismul nu este pt a ne crede noi cei mai tari, cei mai mari, cei mai inzestrati, cei mai sfinti, cei mai buni. Nu, ci pt a ne apara niste valori stravechi , atat. Ca daia in majoritatea sectelor, absolut toate vezi ca una este tara Sfanta, cea mai Sfanta (tocmai tara de unde a provenit secta), ca acolo se va intoarce Mesia, si alte bazaconii dracesti, ca acolo vin sa locuiasca extraterestri, ca acolo invadeaza dracii ca e cea mai ravnita tara de pe planeta. Da, da. Cel mai iubit popor l-a supus dracii, ba inca toate popoarele le va supune. Ce atata fala intr-un neam decat in Dumnezeu? Daca vrei sa fii cel mai bun nu te falii ca esti evreu sau roman ci ca esti prieten al Dumnezeirii la fel ca toti ceilalti de peste tot aruncati pe pamant. Aceasta este cea mai mare bucurie pt un crestin, nu ca are sange bengalez in vene. |
Felicitări, Podolski_2:41:
Citește, dacă ai timp, și restul, și ai să te minunezi: http://noulierusalimnip.wordpress.com:103: |
Dom-le pai daca ar conduce arhiereii tara ar fi mult mai bine decat este acum.
Cat despre acele fecioare nu inteleg exact la ce se refera a prooroci. Ca proorocia despre faptul ca fi predat de iudei paganilor ii este facuta Sfantului Apostol Pavel printr-un profet iar nu prin acele fecioare cum se vede un pic mai jos. La cei din VT li se zice prooroci ,celui prin care ii este zis de catre Duhul Sfant ce i se va intampla ii zice profet si ii zice si numele anume Agab. Dar fiicelor lui Filip nu le zice proorocite. Deci e clar ca nu se refera la a zice ce se intampla in viitor. Proorocii din Vechiul Testament erau unsi altfel de Dumnezeu si aveau si viziuni sfinte ,ungeau regi,judecau pricinile in popor,facea Dumnezeu minuni prin-transii si altele. Femeile nu au voie sa se implice in conducerea bisericii ca organizatie si aceasta o zice Sfantul Apostol Pavel: "Femeia sa taca in Biserica". Deci cei de la Noul Ierusalim nu pot sa zica ca sunt ortodocsi. |
Stiau viitorul caci virtutea fecioriei la aceasta duce, iar femeile nu au voie sa predice cuvintele lor chiar daca ar fi bune in biserica ca spatiu iar in oricare alt loc pot vorbi. In biserica chiar citesc unele cuvinte care sunt adresate preotului. De pilda ,cand o calugarita citeste apostolul , il citeste pe Pavel mai mult pentru preot,caci Pavel ,dupa Ioan Hrisostom este mai desavarsit decat ceilalti apostoli, invatatura lui este mai inalta. Iar cand preotul citeste Evanghelia o citeste pentru calugarite, nu pentru el.
|
Nu vă temeți de lume, biruiți lumea, chiar de va trebui să mințiți pentru Dumnezeu și pentru calea Lui cea dreaptă și adevărată…” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din 2 iunie 1991)
Cum sa mai poti vb cu un om care crede ca [COLOR=Red]minciuna e calea spre adevar[/COLOR]? Cum sa mai crezi ceva din gura lui cand [COLOR=Red]minciuna[/COLOR] la el [COLOR=Red]este divina[/COLOR]? Se aseamana pe alocuri acest CLD cu Talmudul evreesc. Pot folosi orice mijloace doar pt atingerea unui "scop divin". Folositile, si unui copil daca ii zici ar intelege ca nu e nimic divin in a minti si a desparte oameni. Iar Tatal minciunii stiti cine este: offf , n-ar vrea sa fiu la intregirea familiei voastre, cand propriul vostru tata (tatal minciuni) o sa rada de voi si o sa se bucure de iadul vostru. Stiti cum mai este numit "El Diablo" : tatal minciunii ( pt ca lui minciuna i se pare normala) si chiar divina pt ca el se crede divin, se crede dumnezeu. Multumesc inca o data d-nei Margareta, pt straja impotriva acestor lupi ce prada adevarul si linistea familiilor. Iar cand zicea Hristos ca sa nu va duceti nicaieri cand va zice cineva ca vine sfarsitul acesti lideri sectari isi pun mainile la urechi ca toti ceilalti. Si vrajitoarele vorbesc despre iubirea lui Dumnezeu, invoca numele lui Iisus Hristos, Duhul Sfant dar numai de la Dumnezeu nu sunt, ci de la tatal minciunii, blasfemiatorul, calomiatorul si ratacitul diavol. Eu chiar ma mir cum in secolul nostru mai reusesc sa pacaleasca oameni . Mare le va fi mirarea cand la judecata li se va zice de diavol: V-am mintit , nu va dau raiul ci iadul. dar din legea pe care ati urmat-o ati stiut ca minciuna e permisa. Daca voi mintiti inseamna ca si eu va pot minti. Ce tragic. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:22:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.