Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   de ce n-am intra in alte biserici? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3876)

320686 05.09.2009 03:13:49

Citat:

În prealabil postat de logos (Post 76761)
Am primit si primesc numeroase invitatii de a participa la botezuri sau alte evenimente asa-zis importante (considerate de respectivii) desfasurate in alte biserici decat BO, ma refer in mod special la neo-protestanti &co.
Ma intreb doar de ce noi, ortodoxii fiind, trebuie sa fim atat de reticenti fata de tot ceea ce insemana ne-ortodox, asa cum intelegem noi. Apoi, daca chiar credem ca detinem adevarul si lumina sfanta si adevarata, de ce ne-am teme de alte confesiuni? De ce sa nu participam sau sa intram in alte biserici? oare chiar ne fac atata rau? Si pana la urma, nu trebuie sa intram in mijlocul lor ca sa-i putem convinge si pe ei?
Nu stiu daca sunt preoti/duhovnici care frecventeaza forumul, dar mi-ar plecea sa primesc pareri avizate. De ce nu altceva afara de BO? In plus, tindem sa-i catalogam pe ceilalti ca fiind eretici sau habotnici, dar noi oare nu suntem cu atat mai habotnici decat ei?
In cateva zile, am o invitatie intr-o biserica protestanta pt un botez. Nu stiu ce sa fac. Sa merg? Daca nu, de ce? Daca da, cu ce scop si care ar fi utilitatea?
Cu multumiri, astept pareri...

Buna am citit mesajul tau si stiu cum este am trecut si eu prin asa ceva. Si credema ca la randul meu am intrat si in Biserica Baptista la slujbile lor si in Biserica Murmona. Si nu din curiozitate nu ii consider habotnici. Nici religia Ortodoxa nu este una perfecta si nu se stie cu adevarat Biserica Ortodoxa detine toate adevarurile.
Vrei un sfat prietenesc orice ai face nu iti pierde Credinta pe care o ai. Preotilor tin credinciosi mai din scurt si nu vor la o adica sa te duci la Bisericilor lor din teama de a nu te boteza in religia lor. Ca sa nu iti pierzi credinta stramoseasca. Toti in momentele astea de cumpana ne pierdem credinta si credem ca o alta Credinta e mai buna decat pe cea care o ai. Credema ca am mers pe acest drum si chiar daca la inceput mi s-a parut minunat mai tarziu incepusem sa ma simt ca un om ratacit, nefericit. Ai grija daca vei alege sa te duci sa mu mergi prea departe iti va manca linistea sufleteasca.
Andreea

costel 09.09.2009 17:18:32

Citat:

În prealabil postat de 320686 (Post 164212)
Nici religia Ortodoxa nu este una perfecta si nu se stie cu adevarat Biserica Ortodoxa detine toate adevarurile.

Biserica Ortodoxa nu isi cauta deplinatatea, ea este deplina. Hristos nu este undeva, ci este prezent in ea, caci este capul ei, iar noi nu suntem straini de viata dumnezeiasca, caci suntem madulare ale trupului tainic al lui Hristos. Cel care afirma ca Bisericii Ortodoxe ii lipseste Adevarul este o persoana care nu are legatura cu Hristos.

condor 09.09.2009 18:18:22

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 165126)
Biserica Ortodoxa nu isi cauta deplinatatea, ea este deplina. Hristos nu este undeva, ci este prezent in ea, caci este capul ei, iar noi nu suntem straini de viata dumnezeiasca, caci suntem madulare ale trupului tainic al lui Hristos. Cel care afirma ca Bisericii Ortodoxe ii lipseste Adevarul este o persoana care nu are legatura cu Hristos.

Langa spusele dvs. (referitoare la viata dumnezeiasca) se potriveste ce a spus un ganditor: "L-am inchis pe Dumnezeu in biserici ca sa putem fi liberi in lumea noastra."

Despre ce viata dumnezeiasca vorbiti, cand ortodocsii, incepand de la preot pana la ultimul enorias, se intrec in imoralitate?

costel 09.09.2009 18:38:29

Ortodocsii, de la preot pana la ultimul enorias, se roaga si pentru dumneavoastra. Ar fi bine sa lepadati haina judecatii, nu de alta, dar nu aceasta-i tinuta in Imparatia Cerurilor.

adam000 09.09.2009 19:40:07

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 76793)
Canonul zicea ca cine intra in sinagoga spre a se ruga sa fie caterisit.
Normal ca e voie sa intri si in sinagoga si in moschee sa le vizitezi dar nu ca sa te rogi in stilul musulman sau evreiesc.Ca daca omu se roaga cu rugaciunea inimii si intra sa viziteze o sinagoga sau moschee si doreste sa se roage in continuare la Domnul nostru Iisus Hristos in inima sa nu e nicio problema .

Da cel mai bine e sa intrebi un preot din BOR (nu din BOSV) sa vezi ce zice acela.

Care canon spune asta? Poti sa explici exact?

In Biblie este scris:

Citat:

14.Și a găsit șezând în templu pe cei ce vindeau boi și oi și porumbei și pe schimbătorii de bani. 15.Și, făcându-Și un bici din ștreanguri, i-a scos pe toți afară din templu, și oile și boii, și schimbătorilor le-a vărsat banii și le-a răsturnat mesele. 16.Și celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luați acestea de aici. Nu faceți casa Tatălui Meu casă de negustorie.
Acum nu stiu daca sinagoga este echivalenta templului din Ierusalim (asta ne-o poate explica un evreu), insa insusi Mantuitorul numeste templul din Ierusalim la care se rugau evreii ca fiind "casa Tatălui Meu". Deci cel putin in templul din Ierusalim nu vad de ce nu ne-am putea ruga, avand bineinteles credineti noastre ortodoxe (adica rugaciune ortodoxa).

condor 10.09.2009 13:26:01

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 165142)
Ar fi bine sa lepadati haina judecatii, nu de alta, dar nu aceasta-i tinuta in Imparatia Cerurilor.

Nu am judecat pe cineva. Judecam spusele dvs., care sunt rupte de realitate. Sunt cam multe betii, hotii, curvii, etc. (de la preot pana la enorias), ca sa mai avem curajul sa vorbim de "viata dumnezeiasca".

costel 10.09.2009 13:35:48

Domnule Condor, continuati sa postati in acest mod si veti avea toate sansele sa va ignoram.

mihai07 10.09.2009 13:50:53

Citat:

În prealabil postat de condor (Post 165137)
Langa spusele dvs. (referitoare la viata dumnezeiasca) se potriveste ce a spus un ganditor: "L-am inchis pe Dumnezeu in biserici ca sa putem fi liberi in lumea noastra."

Despre ce viata dumnezeiasca vorbiti, cand ortodocsii, incepand de la preot pana la ultimul enorias, se intrec in imoralitate?

ce frumos spune aceasta rugaciune "Asa, Doamne, Imparate, daruieste-mi ca sa-mi vad gresalele mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin"

http://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gifhttp://www.SiteVacuum.com/publisher/...IconShadow.gif

podolski_2 10.09.2009 20:39:18

• A judeca credinta dupa membri ei e ca si cum ai judeca masina unui pilot de formula 1 dupa pilot. Oricat de buna ar fi masina , si pilotul are o contributie mare. (Liber albitru) Nu o sa inceapa masina sa fuga singura si sa castige pt el daca el nu depune o munca si dorinta in acest sens.

• Foarte clar ce a spus costel. Credinta ortodoxa nu cauta deplinatea lui Hristos in alta biserica .

• De ce sa nu mergi in alte Biserici?
Dar de ce sa il urmezi pe Hristos? Te poti urma pe tine, poti urma pe alti oameni, vedete, poti urma si o vita. Cine te opreste?

condor 11.09.2009 09:49:47

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 165433)
[list][*]A judeca credinta dupa membri ei

Adica, "membrii" (oamenii), prin vorbirea si comportamentul lor, nu ilustreaza credinta?
"Voi sunteti aratati ca fiind epistola lui Hristos"(2 Corinteni 3:3).

Poti vorbi de "viata dumnezeiasca" intr-o biserica unde betivul ramane betiv si curvarul ramane curvar?

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:01:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.