![]() |
Citat:
Iar eu lui incerc sa nu-i mai raspund, pt ca tot ma face mincinoasa si indracita... ce sens are atunci? Oricum opt el ce spun eu e plin de coarne. Am spus ce aveam de spus. Nu are sens sa mai discutam.. dar lasa, e bun paratraznetul asta pt Emanuel, ne lasa sa discutam in liniste pe alte threaduri ;-) |
" Chiar daca vine din VT, unde sangele se considera ca te necurateste, ar trebui sa vedem ce semnificatie aveau interdictiile de sange la el, in general. Sa incerc:
Sangele era considerat simbolul vietii, deci al sufletului omului. Sa versi sange era considerat, simbolic, ca un fel de pierdere a sufletului, de slabire a lui. Sa nu uitam ca in VT se faceau sacrificii de animale pt iertarea pacatelor. Deci sangele avea si un rol pozitiv cand era varsat pentru rascumparare. Iar Hristos cand si-a varsat sangele a facut-o odata pentru totdeauna ca sacrificu pt noi toti. Revenind la interdictii, nu era voie in VT sa mananci sange, trebuiau curatate de sange animalele (cum fac si acum evreii credinciosi care mai interpreteaza literal aceste interdictii). In acelasi timp, nu era voie sa mananci unele animale. Insa dupa Rusalii, sfantul Petru are o viziune in care Hristos in cere sa manance si animale necurate. Implicit, si sange, si orice, pt ca, i se spune 'Dumnezeu pe toate le-a facut curate' (se referea simbolic si la convertirea neevreilor) Deci, in mod logic, interdictiile din VT cu privire la ce ai si nu ai voie sa mananci, atingi, etc nu mai sunt valabile prt crestini. Ar treui sa nu mai fie valabila nici cea cu ciclul. Trebuie neaparat sa regasesc ce spune exact sf. Ioan Gura de Aur. El este impotriva acestei greguli si spune ca numai pacatul ne necurateste, si deci o femeie la ciclu nefiind pacatoasa nu are de ce sa stea deoparte. Eu cunosc preoti care nu cer sa se respecte aceasta regula. " da , ma rog , ai enumerat cam tot ce se spune in VT despre sange si cam ce mai stiai tu referitor la asta ... dar nu ai zis si ce au spus sfintii parinti in crestinism despre ciclu si scurgere ... sf ioan nu a zis deloc ca scurgerea si ciclul nu sunt pacate ... a zis altceva ; cuata textul si apoi ai sa vezi ce a zis el acolo ... faptul ca acuma se mananca carne de porc care la evrei era necurata , nu are nimic de a face cu ciclul ... ciclul a ramas pacat si la apostoli si la sf parinti ... iar a extinde de la animale la ciclu ca asa vrei tu , asta nu ai decat sa o faci tu personal ... insa tu nu ai puterea sa schimbi credinta ortodoxa din biserica ortodoxa ... ai pretentii prea mari ... |
Emanuel,eu nu am sa incerc sa ma contrazic aici cu tine.Doamne fereste,nu stau atat de bine cu rabdarea,iar,cat tine de acest "pacat de moarte",am sa-l fac linistita in fiecare luna...fereasca Dumnezeu sa nu-l fac caci risc sa o iau razna.Nu este bine.
Vorbind astfel,sa inteleg ca tu nu crezi in procesele bioligice si fiziologice ale organismului,care sunt absolu extraordinare(candva am avut "prieten"doctor si l-am intrebat foarte multe despre trupul acesta misterios).Si-atunci,inseamna ca tu esti duh,sau nu,tu esti un nefericit de trup menit sa faca permanent pacate de moarte,nu doar cu stiinta si nestiinta,ci si prin insasi lucrurile din care este creat. Sa nu uitam ca Sfintii nu au fost infailibili,din pacate se face deseori asocierea acestora cu Dumnezeu insusi. Oricum,nu-mi trebuie raspun,il cunosc...nici nu mai era nevoie sa intervin. Lectura placuta...traire pe masura!!! |
" Iar eu lui incerc sa nu-i mai raspund "
mereu faci asta ... :24: macar de incercat ai incercat , tot e bine ... :24: |
Pentru cei interesati: persoana care imi daduse cartea in care se citeaza textele respective de Sf. Ioan Gura de Aur mi-o da iar duminica, asa ca o sa pot sa va citez citatele exacte.
|
" Vorbind astfel,sa inteleg ca tu nu crezi in procesele bioligice si fiziologice ale organismului,care sunt absolu extraordinare(candva am avut "prieten"doctor si l-am intrebat foarte multe despre trupul acesta misterios).Si-atunci,inseamna ca tu esti duh,sau nu,tu esti un nefericit de trup menit sa faca permanent pacate de moarte,nu doar cu stiinta si nestiinta,ci si prin insasi lucrurile din care este creat.
Sa nu uitam ca Sfintii nu au fost infailibili,din pacate se face deseori asocierea acestora cu Dumnezeu insusi. Oricum,nu-mi trebuie raspun,il cunosc...nici nu mai era nevoie sa intervin. " amuzant ... eu nu cred in procese fiziologice , eu cred in Dumnezeu ; Hristos a zis : cine are credinta cat un graunte de mustar , muta si munti din loc ; eu nu am inca nici macar atata credinta , cat un graunte de mustar , insa cerd si stiu ca ciclul si scurgerea sunt pacate si pot fi biruite ... vad ca te temi de raspunsul meu ... :24: ... te terorizez cumva ? |
Citat:
|
" Inca ceva: si femeile care au nascut si au scurgeri de sange vreo 40 de zile tinute, in uzajul actual, departe de Biserica. Aia nici Emanuel nu cred ca ar mai spune ca e pacat, dar cine stie? Adica poate ar trebui femeia aia prin curatie si rugaciune sa nu mai aiba rani si sa nu mai sangereze..
Adica faptul ca biata femeie isi da trupul si suporta rani interioare ca sa nasca, si din cauza asta ii curge siange, sa fie pacat?? este o slabiciune omeneasca care daca vrem, sa zicem, vine de la cadere, dar nu are nimic de-a face cu pacatul. De ce o femeie lehuza, care in general este depimata de la schimbarea hormonala, are dureri, etc, si are cu atat mai mare nevoie de Hristos sa nu poata sa se duca la biserica si sa se impartaseasca, sa caute alinare la Dumnezeu? " vad ca te indoiesti iar de credinta ortodoxa ... te compatimesc ... normal ca si perioada aia de 40 de zile de dupa nastere e tot o perioada de necuratie , iar femeia in mod normal nu ar trebui sa aiba nici o rana interioara si nici o scurgere nici macar o singura zi dupa nastere ... este pacat sa aiba , si de aia se cheama ca este intr-o perioada de necuratie , si este interzis sa se impartaseasca ... daca are nevoie de Hristos si vrea impartasanie imediat dupa nastere , atunci sa se curateasca de scurgerile alea si sa nu mai aiba rani ca alea nu sunt decat pacate ... Maica Domnului nu a nascut cu nici o rana si nici o scurgere de sange ... si asa ar trebui sa nasca fiecare femeie ... daca nu poate atunci inseamna ca pacatuieste ... asta se poate face cu harul lui Dumnezeu ... |
Citat:
Asa ca mi-a daruuit momente de veselie.. Pe alea de exasperare incerc sa le uit. |
" Nu cred ca ajungeau bietele maici asa departe totusi, ca la femeie pana ajunge acolo este cale mai lunga. Deci nu stiu ce incerca sa le spuna omul ala maicilor cand se referea la scurgere. Oricum e clar ca accentul se punea pe gand, pe suflet, nu pe manifestarea fizica. "
voi aveti o maiestrie in arta de a minti din mandrie ... cum sa fie gand scurgerea trupeasca ... e prea de tot ... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:49:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.