Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Fertilizarea în vitro și înseminarea artificială au fost interzise în România ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7310)

cristiboss56 12.10.2009 23:01:20

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 173082)
In plus, cum se simtea Iisus ca n-a fost conceput pe cale naturala, hm?
;-)

Cum se simte un om care a fost conceput prin viol? Ai indemna o fata care a fost violata sa faca avort, Traditie? Banuiesc ca nu. Or trauma pe care acest om o va avea va fi sigur mare mai tarziu, si va fi greu sa se vindece de ea, cu siguranta.
Un om nascut prin FIV sau inseminare artificiala va sti ca parintii lui il doreau intr-adevar, si va sti ca ei se iubeau si traiau ca soti si sotie in retsul timpului. Din relatia lor de dragoste a fost el conceput, chiar daca ovulul si spermatozoidul nu s-au intalnit in urma unui act sexual.

Vorba lui CRISTINA : dar tu de unde sti ? hm !

Fani71 12.10.2009 23:07:17

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 173083)
Vorba lui CRISTINA : dar tu de unde sti ? hm !

Am mai citit si eu. Acesti oameni mai pot vorbi, mai scriu..
Stiu insa mai ales de oameni care au fost nascuti intr-un cuplu care nu se iubea, care avea relatii sexuale violente (s-m etc) si care au suferit in viata din cauza asta. Ar insemna ca este rau ca s-au nascut si ca exista?
Eu insa n-am vorbit de viata vesnica ca Traditie. De asta nu stim nimic. Stim, totusi, ca Dumnezeu ne vindeca ranile.

Noesisaa 12.10.2009 23:10:08

Exact: cred ca oricine ar fi foarte, foarte fericit sa stie ca parintii lui il doreau atat de mult incat au facut sacrificii multe numai ca sa il aiba, decat sa stie ca a fost conceput din intamplare, poate intr-o noapte de betie, poate nu din dragoste...Oare care situatie e mai trista?

Cristi, conceperea in laborator din cate stiu este exact acelasi proces ca si in realitate: un ovul se intalneste cu spermatozoizi. Ca o fi fara o noapte de pasiune si alte detalii mai grafice, este altceva, dar procesul in sine nu e cu nimic deosebit. Dragostea parintilor exista, intelegerea lor exista, si Dumnezeu exista, fiindca se creeaza o viata care fara vointa lui Dumnezeu nu s-ar crea.

cristiboss56 12.10.2009 23:11:12

Citat:

În prealabil postat de fani71 (Post 173086)
am mai citit si eu. Acesti oameni mai pot vorbi, mai scriu..
Stiu insa mai ales de oameni care au fost nascuti intr-un cuplu care nu se iubea, care avea relatii sexuale violente (s-m etc) si care au suferit in viata din cauza asta. Ar insemna ca este rau ca s-au nascut si ca exista?
Eu insa n-am vorbit de viata vesnica ca traditie. De asta nu stim nimic. Stim, totusi, ca dumnezeu ne vindeca ranile.

. . . . .:44:

cristiboss56 12.10.2009 23:14:21

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 173088)
Exact: cred ca oricine ar fi foarte, foarte fericit sa stie ca parintii lui il doreau atat de mult incat au facut sacrificii multe numai ca sa il aiba, decat sa stie ca a fost conceput din intamplare, poate intr-o noapte de betie, poate nu din dragoste...Oare care situatie e mai trista?

Cristi, conceperea in laborator din cate stiu este exact acelasi proces ca si in realitate: un ovul se intalneste cu spermatozoizi. Ca o fi fara o noapte de pasiune si alte detalii mai grafice, este altceva, dar procesul in sine nu e cu nimic deosebit. Dragostea parintilor exista, intelegerea lor exista, si Dumnezeu exista, fiindca se creeaza o viata care fara vointa lui Dumnezeu nu s-ar crea.

. . . ti-am spus ca nu intru in polemica cu tine ! 50% ai dreptate . Na !:6:

Fani71 12.10.2009 23:15:33

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 173089)
. . . . .:44:

Adica cum Cristi, zici ca mint?
Cunosc peronal astfel de oameni. Nu pot da amanunte pe forum.

cristiboss56 12.10.2009 23:19:23

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 173092)
Adica cum Cristi, zici ca mint?
Cunosc peronal astfel de oameni. Nu pot da amanunte pe forum.

Cand spui ca ai citit trebuie sa te referi in primul rand la Sf. Parinti. Mai Fani, doar esti prof. de Religie ORTODOXA ! ! ! Offfffff , of . . .:20:

Noesisaa 12.10.2009 23:23:14

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 173090)
. . . ti-am spus ca nu intru in polemica cu tine ! 50% ai dreptate . Na !:6:

Bun si atata. Pacea-i mai buna decat dreptatea. :6:

Fani71 12.10.2009 23:35:29

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 173093)
Cand spui ca ai citit trebuie sa te referi in primul rand la Sf. Parinti. Mai Fani, doar esti prof. de Religie ORTODOXA ! ! ! Offfffff , of . . .:20:

Dupa parerea ta, un prof de religie ortodoxa ar trebui sa citeasca si sa citeze numai sfintii parinti?

Nu ar trebui sa se inspire mai degraba si din viata, din experienta proprie si marturiile oamenilor pe care ii intalneste?

Ca sa nu mai vorbesc de alte carti folositoare de citit.

In plus, parintii nu abordeaza TOATE problemele care se pun. Cel putin eu nu stiu de nici unul care sa vorbeasca de traumele pshice ale unui om care s-a nascut prin viol (conjugal sau nu), sau dintr-un cuplu dezorganizat dar sigur, paote exista (daca cineva stie, m-ar interesa sa aflu). Poate la sf. Ioan Gura de Aur cand vorbeste de pacea in familie, ca exemplu negativ al urii si vrajbei asupra copiilor.

In orice caz, sunt sigura ca nu vorbesc nici de FIV. Or asta este de fapt subiectul principal. De aici se vede ca nu putem cauta toate raspunsurile la parinti, mai trebuie sa ne folosim si mintea proprie (luminata de traditie, si de Duh, atata cat in lasam).

Noesisaa 12.10.2009 23:35:53

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 173095)
Bun si atata. Pacea-i mai buna decat dreptatea. :6:

Asta nu inseamna ca nu stiu ca am totusi dreptate.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:53:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.