![]() |
Am o propunere. Decat sa va chinuiti sa dati explicatii fortate si sa inventati tot felul de povesti prin care sa-i conferiti Maicii Domnului o sumedenie de titluri (pe care ea nu cred ca si le-a dorit), mai bine o considerati a patra persoana a Dumnezeirii. Oricum, spre asta tindeti.
Sau, dati-L jos pe Hristos (si asa nu prea are importanta pentru voi, jertfa pe care ne-a dat-o si invierea pe care ne-a promis-o) si puneti-o in locul Lui pe maica Domnului.[/quote] Tipic atitudinii neo-protestante niste afirmatii trase de coada cu niste neadevaruri adaugate si gata imaginea negativa despre ortodocsi Afirmatiile dumitale sunt tendentioase, jignitoare, si bineinteles neadevarate ce credit sa dau eu unor oameni care se declara crestini implinitori ai poruncilor dar umbla cu marturisiri strambe? nu e prima data cand neo-protestantii isi dau arama de "mari credinciosi " pe fata si acest lucru pe langa faptul ca ii discrediteaza, le mai arata si adevarata fata |
Citat:
stiam ca sunteti habotnici, am auzit ca aveti un stil nemaintalnit de a rastalmaci scripturile si spusele oamenilor, dar recunosc ca aceasta caracterizare facuta e pistol cu apa pe lg ce sunteti voi.orice as mai zice, voi rastalmaciti. asa ca:grabiti-va sa plecati pe un forum potrivit, nu de alta dar nu aveti nimic in comun cu un crestin ortodox. deci, e ilogica existenat voasta aici(aviz tuturor ne ortodocsilor ). faceti asta macar din bun simt, daca aveti... |
Maria este Nascatoare de Dumnezeu, pentru ca ea a adus in lume prin nastere pe Fiului lui Dumnezeu , Iisus Hristos, Dumnezeu-Omul.De aceia ea este numita 'Nascatoare de Dumnezeu' caci cel nascut din ea , Fiul lui Dumnezeu este, Dumnezeu-Cuvantul cel intrupat.
|
Se numeste Nascatoare de Dumnezeu pentru ca Cel Nascut dintr-insa Dumnezeu este.
|
Citat:
Iisus, pentru a-si putea indeplini misiunea, S-a smerit pe sine, luand chip de prunc. E greu sa inteleaga acest lucru orgoliosii acestui veac. Ei sunt preocupati de intaietati si de ranguri de parca Dumnezeu ar fi un patimas de rand. Iisus a spalat picioarele ucenicilor dand pilda de smerenie. Nu noi o inaltam in mod gratuit pe maica Domnului, ci Iisus i-a acordat respectul cuvenit. Iar daca-mi spui despre zei, apoi ma retrag din discutie, caci zeii erau demoni. Maica Domnului nu suporta comparatie cu ,,personalitatile'' Olimpului oricat de impatimiti am fi de cultura greaca sau de cea romana. Daca pacatosilor de rand Iisus le-a venit in ajutor facand posibila mantuirea lor, oare de ce ce li se pare unora prea mult ca Persoana care L-a ajutat sa ia chip de prunc sa fie cinstita? E dreptul Mantuitorului sa-Si dea Darurile sale cui doreste. Iar cartitorii n-au decat sa comenteze, caci astfel se fac judecatori ai lui Dumnezeu si nu-i vad bine. N-o situez eu deasupra Dumnezeirii, dac-o numesc Nascatoare de Dumnezeu. Aceasta e o forma de preamarire descoperita noua de ingeri. Iar daca matale ai mai multa incredere in desertaciunile cu care esti indoctrinat decat in dovezile clare pe care ti le-au adus mai multi crestini atunci nu are rost sa mai discutam. Ortodocsii n-au dezechilibrat imaginea Sfintei Treimi, ci au aparat-o si au mentinut-o. Preasfanta Treime este in varful piramidei, iar Maica Domnului este cea care se bucura mai mult decat toti crestinii de Darurile Sale. Iar daca apostolilor Iisus le-a dat apostolilor sai puterea de a face minuni si vindecari, e chiar asa de greu de inteles ca Maicii Sale i-a dat puteri mari? Iar daca-i ajuta pe crestini oare nu merita sa fie cinstita? Citeste Patericul Maicii Domnului, caci pe acela te asigur ca nu l-am scris eu! Oare chiar trebuie sa spurcam totul? Mai intai unii si-au batut joc de Maica Domnului, apoi continua cu Mantuitorul. Pas cu pas si cu o energie demna de o cauza mai buna. |
Vi se par trase de coada astfel de afirmatii (referitoare la posibilitatea numirii Maicii Domnului ca fiind a patra persoana a dumnezeirii, sau a inlocuirii Domnului Iisus Hristos cu maica Domnului)?
Sa ma explic: Daca facem comparatie intre credinta Sfintilor Apostoli si dogmele ortodoxe de astazi, se vad mari diferente (o sa ma refer numai la doctrina Maicii Domnului). - pe vremea Sfintilor Apostoli era propovaduit numai Hristos, fara sa fie amintita Maica Domnului; - astazi, biserica ortodoxa, acorda o importanta foarte mare Maicii Domnului, in planul de mantuire, stirbind serios din meritele si slava care se cuvin numai Mantuitorului. Dau, ca exemplu, numai aceasta diferenta, care s-a accentuat de-a lungul timpului (incepand cu sec. V). Aceasta ratacire se poate accentua (cum s-a intamplat de-a lungul timpului) si se poate ajunge la deificarea maicii Domnului sau la inlocuirea lui Hristos (lucru care s-a facut intr-o buna masura).[/quote] Ortodocsii sustin ca mantuirea este data prin Hristos, prin sangele Lui Hristos Nu exista nicio invatatura care sa sustina ca mantuirea (eliberarea de pacat si primirea imparatiei cerurilor) se face prin Maria ortodocsii nu o deifica pe Fecioara Maria, daca nu sti, afla ca noi nu sustinem dogma imaculatei conceptii a Mariei, tocmai pt ca intelegem k Maria a fost primul exemplu de om primitor de Hristos Faptul ca o cinstim pe Maria nu-i stirbeste slava Lui Hristos ci o intareste inca, gandeste-te ce important trebuie sa fie Hristos pt cei ce pana si pe Mama Lui pamanteasca o cinstesc Eu cred ca necinstirea Mariei duce la stirbirea slavei lui Hristos Noi o consideram pe Maria, pururea rugatoare pt noi, si daca teoria e teorie, experienta arata ca rugaciunile ei sunt ascultate |
Din iconografie putem intelege ca Maica Domnului este nedespartita de Hristos, ca dovada ca teologia ortodoxa marturiseste ca s-a nascut cu pacat stramosesc iar mantuirea ei se realizeaza in Hristos, daca este reprezentata singura cu mainele intinse este o dovada ca se alatura la rugaciunile noastre.
|
Citat:
În prealabil postat de condor Domnul Iisus Hristos S-a intrupat, prin fecioara Maria, ca Om nu ca Dumnezeu. El si-a lepadat natura Sa dumnezeiasca. O spun Sfintii Apostoli, pe care nu-i credeti si a caror atitudine nu o considerati demna de urmat (va credeti mai sfinti decat Sfintii Apostoli, care nu au pomenit de Maria in invataturile lor despre mantuire). "El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe sine insus si a luat chip de rob, facandu-se asemenea oamenilor." (Filipeni 2:6,7). ---------------------------- "El si-a lepadat natura Sa dumnezeiasca." -cum puteti afirma ca natura poate fi rupta de Persoana. Nu puteti rupe Persoana de dumnezeire. Chenoza, da, e altceva, e cea mai adanca smerenie, dar sa rupi Persoana Mantuitorului de dumnezeirea Sa, asta nici nu stiu cum sa o calific ca intrece orice masura. |
vezi ca astia doi cred ca Iisus e Mihail (trice... si condor) :) uite o noua masura "inalta"
|
Multumesc Danut7.
Mie mi se pare ca unii fac din Scriptura un fel de cub magic, din ala colorat cu care se joaca tinerii isteti, si apoi scot din el fel si fel de combinatii si se minuneaza de ceea ce le-a iesit. Pe de alta parte, se considera ca Sfanta Scriptura contine INTREGUL adevar, or ADEVARUL e infinit, nu poate fi prins TOTAL in nici o carte. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:17:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.