Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Este ateismul o religie? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8507)

alexeev 19.03.2010 10:56:35

esti ateu cumva?

ca sa nu pierd timpul degeaba...

Dumitru73 19.03.2010 10:58:07

Citat:

În prealabil postat de alexeev (Post 225518)
ca sa nu pierd timpul degeaba...

Te-am intrebat ceva si nu mi-ai raspuns.

alexeev 19.03.2010 11:00:19

ok

orice tacere inseamna un raspuns...

Dumitru73 19.03.2010 11:08:17

Citat:

În prealabil postat de alexeev (Post 225522)
orice tacere inseamna un raspuns...

Multumesc foarte mult, pentru aceste raspunsuri coerente.

alexeev 19.03.2010 11:13:53

cu placere

decat sa port cu tine o discutie in contradictoriu, mai bine ma rog pentru luminarea mintii noastre... si in felul acesta suntem amandoi mai avantajati... nu crezi?

Dumitru73 19.03.2010 11:21:40

Citat:

În prealabil postat de alexeev (Post 225530)
decat sa port cu tine o discutie in contradictoriu, mai bine ma rog pentru luminarea mintii noastre... si in felul acesta suntem amandoi mai avantajati... nu crezi?

Multumesc mult pentru bunele tale intentii. Faci ce vrei.
M-am rugat si eu intr-un timp. Destul de mult.
Si nu mi-a raspuns nimeni, nu m-a auzit nimeni.
Dar ... poate ai tu mai mult succes.

luminita- 19.03.2010 11:56:15

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 212942)
Ateismul este un sistem de credinte despre originea si natura lumii.

Sa crezi ca lumea si pamântul, cu conditiile sale propice vietii, au aparut în urma unei explozii îti trebuie o credinta mai mare ca a unui crestin.

Care e diferenta între ateism si religie, daca e vreuna?

ateul este cel care nu crede in nimic,pe cand religia are o credinta in ceva sau cineva fie ca este cineva budist,ortodox,catolic,musulman,tot credincios e in religia lui pt ca se bazeaza pe ceva si crede in cineva,merge pe anumite reguli impuse

alexeev 19.03.2010 11:57:19

nici eu nu am primit raspuns la unele rugaciuni, dar asta nu inseamna ca trebuie sa deznadajduiesc...poate nu m-am rugat cu suficienta tarie, poate am rostit o poezie si nu o rugaciune, poate Dumnezeu are alte planuri cu mine, poate ceea ce am cerut eu in rugaciuni nu mi era de folos... concluzia, nu-i este dat omului a cunoaste judecatile lui Dumnezeu..
nu degeaba a zis Domnul Iisus Hristos : " ... fara Mine nu puteti face nimic..." Pune-L pe Dumnezeu inainte de toate si e imposibil sa nu observi o schimbare in bine...
Stiu ca Dumnezeu, pentru a-ti arata tie ca El exista, nu va sta degeaba in privinta asta...
dar, pentru a castiga la loterie, trebuie sa si joci.. in alta oridine de idei, cum spun Sfintii Parinti, "daca omul face un pas catre Dumnezeu, Dumnezeu face o mie de pasi catre om.."
trebuie doar sa ti doresti sa te ajute Dumnezeu...

Dimmu1 19.03.2010 12:02:31

pe scurt, ateul traieste o viata necenzurata

topcat 19.03.2010 12:02:35

Citat:

În prealabil postat de alexeev (Post 225495)
in cadul filosofiei, majoritatea lucrurilor sunt improbabile sau probabile, asa cum fiecare filosof are punctul lui de vedere...
si cum majoritatea ateilor sunt adepti statornici ai filosofiei rezulta ca plutiti pe o mare intr-o corabie fara carma...asa in deriva... unde v-o duce vantul... jalnic...
orice om are nevoie de Un Pastor... voi nimic... sunteti dumnezeii propriei existente, si ai propriei pierzanii...
Dumnezeu sa va lumineze mintea!
Ceea ce putem face pentru atei este sa ne rugam pentru ei, alta forma de milostenie sufleteasca nu putem face cu ei, deoarece ei nu au intentii de indreptare, ci de a "indrepta" pe altii... si daca un orb va calauzi pe alt orb... vor cadea amandoi in groapa

Sa inteleg ca religiile, luate in ansamblu, sint exacte, spre deosebire de filosofie :)
Un ateu nu este dumnezeul propriei existente pentru ca nu isi duce existenta singur ci in relatie sociala cu restul lumii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:11:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.