Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Medicina naturista (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=860)

Hartford 25.03.2009 19:08:41

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 124703)
La manastire,maicutele faceau prajituri cu flori de salcam.Luau floarea intreaga,cu tot cu tulpina ei,o spalau bine si o uscau.Apoi preparau o compozitie de pandispan si dadeau floarea tinuta de codita prin compozitie,apoi o puneau in tigaie la prajit cu putin ulei.Sunt foarte gustoase.Cred ca se pot face si la cuptor,prajite fiind putin uleioase.

Oh da imi amintesc ca si mama mea facea asa ceva eram prea mica si nu imi amintesc gustul dar sigur era bunnn. Si eu cred ca la cuptor e mai bine ca nu trebuie atita ulei.

antoniap 25.03.2009 22:34:45

Tinctura de propolis

10 grame propolis maruntit si curatat de impuritati se pun intr-o sticluta potrivita ca marime si se toarna peste el 50 ml alcool de cca. 98 de grade. Nu se tine la lumina. Se agita zilnic de 2 - 3 ori. Dupa 10 zile se strecoara prin tifon.

Apoi, dupa ce s-a strecurat, se pun din nou 50 ml alcool, procedand la fel ca si prima data. Se obtine o tinctura ceva mai slaba decat prima, dar destul de buna.

Tinctura de muguri de plop negru

30 grame pulbere de muguri de plop negru se pun intr-o sticluta, peste care se adauga 100 ml alcool de 98 de grade. Are aceleasi substante si aceeasi aroma ca si propolisul de stup.
Sursa: Elena Nita Ibrian, Tratat de hrana vie, p. 420

patinina34 26.03.2009 06:22:45

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 124771)
Tinctura de propolis

10 grame propolis maruntit si curatat de impuritati se pun intr-o sticluta potrivita ca marime si se toarna peste el 50 ml alcool de cca. 98 de grade. Nu se tine la lumina. Se agita zilnic de 2 - 3 ori. Dupa 10 zile se strecoara prin tifon.

Apoi, dupa ce s-a strecurat, se pun din nou 50 ml alcool, procedand la fel ca si prima data. Se obtine o tinctura ceva mai slaba decat prima, dar destul de buna.

Tinctura de muguri de plop negru

30 grame pulbere de muguri de plop negru se pun intr-o sticluta, peste care se adauga 100 ml alcool de 98 de grade. Are aceleasi substante si aceeasi aroma ca si propolisul de stup.
Sursa: Elena Nita Ibrian, Tratat de hrana vie, p. 420

Daca ai spune si la ce sint indicate, ar fii asa de bine...multumesc Antonia.

silverstar 26.03.2009 06:55:48

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 124771)
Tinctura de propolis

[COLOR=green]Tinctiura de propolis - uz intern[/COLOR]

[COLOR=green]- nu se dizolvă in lichide de aceea se pun picaturile, cu pipeta, pe miez de pâine sau zahar cubic si se tine in gura cat se poate de mult[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]- Atentie! - pătează![/COLOR] :53:

Anca-Miha 26.03.2009 19:52:55

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 124604)
Daca ai insomnie, inseamna ca ai timp de rugaciuni mai lungi, sau chiar priveghere. Vei dormi neintors site vei trezi odihnit. Iar cascatul, ce apare imediat ce pui mana pe cartea de rugaciune, alunga-l dandu-ti un ghiont, dupa metoda Sf. Ierarh Nifon, stiut fiind ca acest cascat vine de la diavolul, care incearcasa ne opreasca de la rugaciune. Sa-i aratam noi lui...

SAu sa inveti...
Nu mai stiu care mare savant a afirmat, ca avand insomnii statea pana tarziu ci invata pentru facultate.

silverstar 26.03.2009 19:56:29

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 124993)
SAu sa inveti...
Nu mai stiu care mare savant a afirmat, ca avand insomnii statea pana tarziu ci invata pentru facultate.

[COLOR=green]Eu am insomnie numai în nopțile cu lună plină. E de groază să nu pot dormi...[/COLOR] :79:

Anca-Miha 26.03.2009 19:59:07

Pe multa lume influenteaza luna plina. Ajuta niste perdele groase.

silverstar 26.03.2009 20:16:46

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 124995)
Pe multa lume influenteaza luna plina. Ajuta niste perdele groase.

Nici un leac, nimic. Nici dacă sunt nori ori plouă, tot nu-mi ajută.
Anul acesta mi-am luat calendar bisericesc fără însemnele lunii, dar nu pot păcăli acea parte din mine care simte nopțile cu lună plină...

Și curios, să vezi coincidență:
- semnul zodiacal e luna
- sunt născută în zi de luni
- casa copilăriei e pe str Lunii...
Asta am aflat târziu, după revolutie, cu semn zodiacal...

Anca-Miha 26.03.2009 20:36:56

..in cazul acesta ia-ti un teanc de carti de citit si consoleaza-te!
Important e sa transformam in castig orice neajuns.
Dar am auzit ca o lingurita de mac amestecata in miere, ajuta la orice insomnie. incercarea moarte n-are.

Anca-Miha 26.03.2009 20:38:18

Stie cineva cum se prepara siropul din muguri de brad?

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:30:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.