Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Este ateul o unealta in mana lui Dumnezeu ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9126)

Dumitru73 13.04.2010 12:09:39

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 234371)
La concluzia asta am ajuns si eu ,nu a fost o credinta autentica.
Cei credinciosi cred cu tarie in spusele Mantuitorului si in sfintele Scripturi .
Aduc multa mangaiere si se dezvaluie multe adevaruri .
La fel Psalmii ,sunt o permanenta sursa de adevaruri ,relevatii :"Cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale mi-ai aratat Mie"

Aveti dreptate. Sunteti niste intelepte.
M-am trezit intr-o dimineata si cum nu aveam ce face, m-am gandit ca ar fi bine sa pierd vreo 12-13 ani, facandu-ma ca sunt credincios, ca merg la biserica, etc.
Toate, doar asa, ca tot la moda dupa revolutie sa te dai credincios.
Mare dreptate aveti.

Dumitru73 13.04.2010 12:12:02

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 234375)
Cred si eu ca e fantastic... Viata unui crestin e plina de lupta, plina de sacrificiu, jertfa, trebuie sa iti infrangi voia proprie si sa faci ascultare de ceilalti. Trebuie sa tii post, sa te rogi, sa lupti mereu cu ispitele, sa iti calci in pcioare mandria, sa ii iubesti si pe cei care nu te suporta, sa ii ierti pe toti, sa te priveasca toti ca pe un ciudat retard, daca faci toate aceste lucruri... Ne chinuim, asta asa e. Cine ti-a spus tie ca viata de crestin e roz si idilica?! Normal ca nu se compara...

Toate demonstratiile existentei lui Dumnezeu au legatura cu sentimentul uman.
Dar nici una cu logica si ratiunea.

Dumitru73 13.04.2010 12:13:36

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 234370)
Aveti bucurii ,foarte bine.
Implinirile materiale sunt vremelnice ,se pot narui intr-o clipa.

Si cele duhovnicesti. Ti-o garantez.
Dureaza doar o secunda. Si te-ai trezit singur.

Doriana 13.04.2010 12:14:16

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234373)
Esti clarvazatoare sau vazatoare cu duhul?
De unde stii cum era credinta mea?

Din cand in cand :4:

Domnule Dumitru, daca mergeti pe autostrada si va ciocniti de un munte, masina e ferfenita , dvs sunteti bulversat, dar la poalele muntelui gasiti o comoara din care puteti trai toata viata si sa lasati o mostenire imensa copiilor, mai puteti spune ca nu e nici un munte acolo, doar ca vi s-a parut?

Puteti spune, desigur, dar inima dvs va va spune intruna ca nu-i adevarat. Constiinta va va bate obrazul. La fel e si cu Dumnezeu.

Doriana 13.04.2010 12:30:01

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234376)
Aveti dreptate. Sunteti niste intelepte.
M-am trezit intr-o dimineata si cum nu aveam ce face, m-am gandit ca ar fi bine sa pierd vreo 12-13 ani, facandu-ma ca sunt credincios, ca merg la biserica, etc.
Toate, doar asa, ca tot la moda dupa revolutie sa te dai credincios.
Mare dreptate aveti.

Una este sa crezi ce spun altii si sa militezi pentru asta [cum fac si membrii partidelor, ONG-urilor, etc] si alta e sa-l intalnesti pe Dumnezeu . Dumnezeu este o persoana, domnule Dumitru, nu un partid, denominatie sau concept. V-ati intalnit pana astazi cu persoana lui Dumnezeu?

Dumitru73 13.04.2010 12:40:16

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 234379)
Din cand in cand :4:

Domnule Dumitru, daca mergeti pe autostrada si va ciocniti de un munte, masina e ferfenita , dvs sunteti bulversat, dar la poalele muntelui gasiti o comoara din care puteti trai toata viata si sa lasati o mostenire imensa copiilor, mai puteti spune ca nu e nici un munte acolo, doar ca vi s-a parut?

Puteti spune, desigur, dar inima dvs va va spune intruna ca nu-i adevarat. Constiinta va va bate obrazul. La fel e si cu Dumnezeu.

OK, eu conduc in continuare ...

Dumitru73 13.04.2010 12:41:49

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 234383)
Una este sa crezi ce spun altii si sa militezi pentru asta [cum fac si membrii partidelor, ONG-urilor, etc] si alta e sa-l intalnesti pe Dumnezeu . Dumnezeu este o persoana, domnule Dumitru, nu un partid, denominatie sau concept. V-ati intalnit pana astazi cu persoana lui Dumnezeu?

NU! Sau daca s-a intamplat, a avut grija sa fie atat de subtil incat sa nu imi dau seama de asta.

Doriana 13.04.2010 12:47:54

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 234390)
NU! Sau daca s-a intamplat, a avut grija sa fie atat de subtil incat sa nu imi dau seama de asta.

La asta ma refeream, domnule Dumitru. Fiti linistit, va veni o zi in care Il veti intalni. Si atunci veti sustine existenta Lui chiar daca s-ar intoarce lumea cu susul in jos, v-ar aduce biblioteci intregi de dovezi sau v-ar da la moarte. Si veti cunoaste adevarata implinire si veti putea face diferenta.

Cu respect...

Dumitru73 13.04.2010 12:54:09

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 234393)
La asta ma refeream, domnule Dumitru. Fiti linistit, va veni o zi in care Il veti intalni. Si atunci veti sustine existenta Lui chiar daca s-ar intoarce lumea cu susul in jos, v-ar aduce biblioteci intregi de dovezi sau v-ar da la moarte. Si veti cunoaste adevarata implinire si veti putea face diferenta.

Cu respect...

Daca zici tu ...

zoridezi 13.04.2010 15:04:04

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 234124)
1. de ce sa pierzi sufletul daca faci ceea ce trebuie sa faci pe pamint, sa-l cuceresti cm cu cm. Oare nu pentru asta au ales protoparintii sa locuiasca aici si nu in Rai?, pentru iubire pentru familie, pentru frumusetea acestui pamint?

De ce oare se vorbeste in termeni generali extremi, extremisti. Te-ai gindit la asta vreodata?

2. De ce sa fugim de intelepciune, de dovezi de confirmari si verificari?...de ce intelegerea lucrurilor este nebunie inaintea lui Dumnezeu?
Nebunie este sa adopti acest fel schizofrenic de a vedea lucrurile, la modul extremist.
Cel mai bine este sa spui ca exista o intelepciune, o morala, o pace interioara si exista si Dumnezeu!

Esti sigur ca gandirea ta e corecta? Nu spuneai tu ca liberul arbitru e o iluzie?
Oare ai scapat din lanturile inselarii de sine?

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:53:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.