glykys |
22.04.2010 14:19:27 |
Citat:
În prealabil postat de topcat
(Post 238112)
Asa se pare :)
Perfectibil implica imperfectiunea ;)
Acum sintem la topicul potrivit, asa ca am sa spun (desi cred ca am mai facut-o) cum e si cu rastingnirea: rastignirea si suferinta unei fiinte omnipotente nu are absolut nici cea mai mica valoare. Trebuia sa fie deci (ceea ce s-a intimplat) muritor pentru ca rastignirea sa valoreze ceva. Aici exista doua variante: Hristos stia ca va invia sau nu era sigur ca va invia; daca era sigur ca va invia, rastignirea sa iarasi era un gest neutru, nu implica nci un sacrificiu pentru el. Ramine varianta 2: Dzeu s-a intrupat in ceva muritor fara sa fie sigur ca va invia. Trecind peste absurdul situatiei (ca ceva nemuritor poate deveni muritor), care credeti ca e discernamintul unei astfel de ratiuni, care risca totul (umanitatea si tot universul) pe o carte?
|
Ne-a facut perfectibili, pentru ca noi sa hotaram daca dorim desavarsirea sau caderea. Omul a ales caderea, evident...
Rationamentul tau este gresit, pentru ca uiti faptul ca in Hristos sunt doua firi, una umana si una dumnezeiasca. Omul Hristos se rastigneste pe cruce. Dar astea sunt lucruri prea inalte si nu e bine sa imprastiem tuturor maimutelelor margaritarele noastre, ca sa nu se apuce sa huleasca si mai tare.
|